Dodaj do ulubionych

Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poznań

02.12.13, 17:42
Zapewne wszyscy już słyszeli o wystąpieniu Jarosława Kaczyńskiego w Kijowie. Spora część klasy politycznej to zwykli hipokryci, hipokryzja tego jegomościa zaczyna jednak graniczyć z obłędem. Nagle ten eurosceptyczny populista zaczyna wspierać europejskie ambicje sąsiadów, a Unia nie kojarzy mu się już z nieludzkim przymusem? Nagle okazało się, że warto dołączyć do Zachodniej Europy z jej liberalnymi wartościami, miast trzymać się ubogaconego przez Cerkiew Wschodu?

Po co o tym pisać na poznańskim forum? Właściwie nie ma sensu. Niezwykle irytujące staje się jednak ostatnio zalewanie tego forum propagandowymi tekstami kilku prawicowych oszołomów. Nieudacznicy zaczynają tę przestrzeń traktować jako miejsce do nieustannego wklejania propagandowych tekstów, zbiór linków do co bardziej nawiedzonych portali, których poza tym pewnie nikt by nie poszukiwał.

Teoretycznie – wolno im. Ale może jednak przypomnieć oszołomom i osobistym wrogom pani Wójciak, że to jest poznańskie forum i fakt, że poza tym miejscem nikt nie chce z nimi gadać, naprawdę nie jest naszą winą…
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 02.12.13, 18:38

Muszę również pochwalić redaktora naczelnego Gazety Wyborczej, który zachował się jak Prawdziwy Polak nie szczędząc miłych słów pod adresem Jarosława Kaczyńskiego. Zbliżają się powoli Święta Bożego Narodzenia. Bądźmy dobrej myśli...
      • kiks4 Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 02.12.13, 18:47
        Wydawało mi się, że mam dostatecznie bujną wyobraźnię. Jednak pomimo znacznego wysiłku nie potrafię sobie wyobrazić reakcji rządu Jarosława Kaczyńskiego, gdyby w czasie słynnego protestu pielęgniarek przed siedzibą URM przyjechał p.Janukowycz i wygłosił płomienną mowę zachęcającą pielęgniarki do wytrwałości w walce o swoje prawa.
        Może ktoś z was ma większa i sprawniejszą wyobraźnię i potrafi to, czego ja nie potrafię.
        • kiks4 Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 02.12.13, 18:50
          Jakby powiedziała nieodżałowana złotousta p. Nelly Rokicina: Pan Prezes stanął w rozkroku!
          Z jednej strony jego najbliższa i zaufana współpracownica- pani Prof. Pawłowicz czeka z utęsknieniem, aż Unia Europejska sama się rozpadnie. Z drugiej strony w gorących słowach Prezes zachęca Ukraińców do przystąpienia do Unii.
          Czy ktoś to rozumie???
          • kazek100 Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 02.12.13, 19:59
            Ktoś kiedyś powiedział trafnie, że umysłowość Nelly Rokita przypomina bęben maszyny losującej, więc w jej przypadku nic mnie nie dziwi.

ale że jest takich egzemplarzy więcej, temu się nadziwić nie mogę. Jak to jest, gdy twój idol zaprzecza wszystkiemu, co głosi od 15 lat? Fajnie się żyje oszołomom?
          • qwardian Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 02.12.13, 20:30

W sprawie Uni również przestrzegam przed zacietrzewieniem. Moim zdaniem powinniśmy do niej przystąpić już 1938 roku. Jesteśmy wystarczająco mocni kulturowo, żeby w cywilizowanych warunkach zachować naszą tradycję...

Z ostatniej chwili..

Jeżeli mowa o kulturze to zachował się taki piękny katolicki obyczaj, żeby poświęcić nowo budowane obiekty. Dzisiaj wbudowano kamień węgielny pod budowę wieży kontroli lotów. Z radością komunikuję, że miejsce pobłogosławił nasz arcybiskup Stanisław Gądecki, a Unia dopłaciła do całego projektu. Nowoczesnej wieży kontrolnej Poznaniowi brakowało, żeby inwestorzy bezpiecznie lądowali w Grodzie Przemysława. I niech już tak pozostanie...

www.gloswielkopolski.pl/artykul/1056546,lawica-wbudowali-kamien-wegielny-pod-nowa-wieze-kontroli-lotow-wizualizacja,id,t.html
            • Gość: Furtian Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.13, 20:47
              qwardian napisał: Jeżeli mowa o kulturze to zachował się taki piękny katolicki obyczaj, żeby poświęcić nowo budowane obiekty.

Bardzo ryzykowny obyczaj drogi bracie Gwardianie. Nie wolno wiary wystawiać na testy sprawdzające skuteczność. Bo kto wie, czy na drugi dzień po uruchomieniu poświęconej wieży nie trafi w nią piorun niszcząc np. cała aparaturę. Albo- tfu, tfu.. co gorszego się trafi.
              Wiara maluczkich może być wystawiona na ciężką próbę.
              A gdyby nie była poświęcona- to wtedy wszystko byłoby jasne- niepoświęcona, siły zła miały dostęp...
              Bardzo ryzykuje abp. Gadecki
              • qwardian Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 02.12.13, 20:58

Również podzielam pogląd, że możliwości Kreatora w ingerencję natury materialnej i fizycznej są ograniczone. Błogosławieństwo raczej odnosi się do samopoczucia jego użytkowników. A nasze zmysły radości, smutku, zwątpienia i euforii to potężna rzecz...
            • kazek100 Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 02.12.13, 21:56
              Nie bardzo wiem, po co się te nożyce odzywają. Ciebie akurat nie uważam za hipokrytę. Bywasz wyjątkowo chamski, blisko ci do ideologicznego szaleństwa, ale hipokrytą nie jesteś. Bardziej ciekawi mnie, jak się dziś czuje taki oszołom właśnie zdradzony przez idola.

Twojej wstawki i święceniu wieży z kolei nie zrozumiałem. Temat? Nie wymagam od Ciebie zrozumienia, że dla niektórych ludzi może to być raczej zabawny rytuał machania kropidłem a nie żadna istotna tradycja bo jeśli katolik nie rozumie, co to tradycja a co sakrament to nie ma się co wysilać. Trochę szkoda że nie potraficie uszanować faktu, że to budynek świecki, byłoby mądrzej ograniczyć się do religijnych obiektów, zwłaszcza jeśli obecny jest przy tym ktoś o tak marnej opinii jak Gądecki. No ale brak kultury ani ładowanie się z butami nie jest tematem tego wątku, a wspomniana hipokryzja.
          • lili_marleen Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 03.12.13, 06:57
            kiks4 napisał:

> Z jednej strony jego najbliższa i zaufana współpracownica- pani Prof. Pawłowicz
            > czeka z utęsknieniem, aż Unia Europejska sama się rozpadnie. Z drugiej strony
            > w gorących słowach Prezes zachęca Ukraińców do przystąpienia do Unii.
            > Czy ktoś to rozumie???

Ukraina jest teraz number one w mediach. Wystarczy tam pojechać, stanąć na zasadzie fizycznego kontrastu obok Kliczki i być na ustach wszystkich. Stara zasada: nie ważne jak piszą - ważne, że piszą.

A propos p. Pawłowicz - to ważny szczebel w drabinie Kaczyńskiego. Do kogo ma się on odwoływać? Na czyich instynktach żerować? Wyborców PO te głodne kawałki nie przekonają. Są zbyt inteligentni. Pozostają "Prawdziwi Polacy" i ich obsesje.
            • Gość: Georg von Sommer Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz IP: *.pools.arcor-ip.net 03.12.13, 11:36
              >lili_marleen napisala:

>Wyborcow PO te glodne kawalki nie przekonaja.>SA ZBYT INTELIGENTNI..<

Lili... O czym Ty bredzisz...?? Czy miara inteligencji (dla Ciebie) jest dwulicowosc POniektorych forumowiczow jak kiks4-zapyzialy komuch,renepoznan-absztyfikant z Torunskiej gadzinowki czy tez kazek100-trzepniety w dekiel mendliniarz...?? Lili... miedzy Bogiem a prawda - wole tych prawdziwych POlakow niz inteligentnych dupkow..!!

PS Tak mi dopomoz Bog..
              • lili_marleen Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 04.12.13, 07:27
                Gość portalu: Georg von Sommer napisał(a):

> Lili... O czym Ty bredzisz...??

Tym razem to Ty bredzisz. Zauważyłam zresztą, że zdarza się to Tobie często. Czyżby to już Altersdemenz?
                • Gość: Georg von Sommer Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.13, 07:42
                  Lili...Jedno jest pewne... Zycze Ci na starosc tak trzezwego umyslu jaki ma Sommer...!!

PS Mozesz mi wierzyc - zasluga Rakiji i zdrowego odzywiania sie - ze nie wspomne o dlugowiecznosci klanu Sommersow...!! :):)
                  • lili_marleen Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 04.12.13, 07:53
                    W takim razie gratuluję, ale radzę czasem powciągnąć złe emocje. Ataki ad personam są w złym smaku, a wszak - jako smakosze - cenimy sobie dobre gusta, nieprawdaż?

Znikam do roboty - bis morgen !
                    • Gość: Georg von Sommer Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.13, 09:05
                      Lili...Nie kieruje sie emocjami...!! Apogeum adrenaliny osiagam tylko w dwoch przypadkach : W "szczytowaniu" (na Zugspitzy) :):) i od 250 km/h na Nürburgringu... :):)

PS No niestety Lili,pejsiak sie nacial na Sommerze - kilkakrotnie byl ostrzegany..
                      • Gość: Skrzetuski Możemy byc dumni że IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.13, 15:54
                        potęga Rzeczypospolitej jest godnie reprezentowana na kijowskim Majdanie:
                        pbs.twimg.com/media/BaauXVmIUAArC9E.jpg
                        • Gość: mały rycerz Re: potęga Rzeczypospolitej godnie reprezentowana IP: *.icpnet.pl 05.12.13, 18:53
                          ;-D
        • Gość: Nelly Rokicina Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz IP: *.pools.arcor-ip.net 03.12.13, 05:34
          Stachu...Zeby miec bujna wyobraznie (i stac w rozkroku) nalezy miec bycze jaja a nie pampersa ze splesnialym Bockwurstem....

PS Nie wiedziales o tym komuchowy mendliniarzu...???
    • bimota Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 02.12.13, 20:30
      PO CO UZYWASZ TERMINOW, KTORYCH ZNACZENIA NIE ZNASZ ?

A PREZES... MOZE CHCE UKRAINCOW WKOPAC, WROGOW TRZEBA OSLABIAC... :)
      • lili_marleen Lepszy niż moja poranna lavazza 03.12.13, 06:49
        Bimek - pisz częściej. Twój każdy post rozwala mnie po prostu.

:))))))
        • Gość: Georg von Sommer Re: Lepszy niż moja poranna lavazza IP: *.pools.arcor-ip.net 03.12.13, 13:16
          Lili...Znam przyczyne rozdwojenia jazni - kawa Lavazza w kapslach...!!:):) Ostatnie badania w Niemczech wykazaly,ze stezenie olowiu w automatach do kawy jest znacznie przekroczone...POlecam wyguglowanie : Risiko für Gesundcheit - Blei im Wasser : Gefahr durch Espressomaschinen...

PS Zycze diabelskiego zdrowia... :):)
          • lili_marleen Re: Lepszy niż moja poranna lavazza 04.12.13, 07:23
            Gość portalu: Georg von Sommer napisał(a):

> Lili...Znam przyczyne rozdwojenia jazni - kawa Lavazza w kapslach...!!:):)

Nie pijam - tylko mieloną z maszynki, takiej prostej dwuczęściowej stawianej na płycie grzewczej
            • Gość: Georg von Sommer Re: Lepszy niż moja poranna lavazza IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.13, 07:32
              Lili... Memlasz Lavazze na POniemieckim mlynku z drewniana szufladka...?? Ja tak - kawa ma zupelnie inny smak...Mniam mniam...chlip chlip...siurp siurp... :):)
              • lili_marleen Re: Lepszy niż moja poranna lavazza 04.12.13, 07:49
                Czasem mielę, ale nie zawsze mi się chce. Faktycznie ziarnista kawa, własnoręcznie zmielona przed zaparzeniem, smakuje wyśmienicie. Rano niestety robię kawę z już gotowej "mielonki". Tyle, że ową "mielonkę" kupuję oryginalną włoską. Lavazza na rynek niemiecki, której jest też pełno w naszych sklepach, jest niestety gorsza w smaku.
    • lili_marleen Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 03.12.13, 06:46
      kazek100 napisał:

> Zapewne wszyscy już słyszeli o wystąpieniu Jarosława Kaczyńskiego w Kijowie. Sp
      > ora część klasy politycznej to zwykli hipokryci, hipokryzja tego jegomościa zac
      > zyna jednak graniczyć z obłędem.

Odkrywasz na nowo Amerykę? Klasa próżniacza jaką stanowią tzw przez siebie politycy wszak żyje tylko po to by utrzymać się u koryta. Przykład pierwszy z brzegu - Hofman ( Boże, jak można tak zniekształcić sobie całkiem ładne nazwisko!) bez żenady umieszcza żonę w spółce skarbu państwa, by zaraz po tym załatwić jej zwolnienie lekarskie i ciągnąć to latami.

A Kaczyński - cóż, gdyby prześledzić jego karierę? Machiaweliczny oportunista. Egzotyczne alianse z Lepperem i Giertychem, wcześniej służba na dworze Wałęsy, romans z Rydzykiem, surfing na trumnach smoleńskich, teraz Ukraina. Wszystko to są tylko instrumenty słuzace temu cynikowi do zdobycia władzy - na którą jest po prostu chory.

> Ale może jednak przypomnieć oszołomom i osobisty
      > m wrogom pani Wójciak, że to jest poznańskie forum i fakt, że poza tym miejscem
      > nikt nie chce z nimi gadać, naprawdę nie jest naszą winą…

Mnie dziwi fakt, że ich nie obrzydza zaglądanie na forum Gazety Wyborczej. Może to kwestia braku gustu (wszak każdy ma swój). Ja np nie zaglądam wcale na portale gdzie pisuje tzw "Prawdziwa Polska". Podobnież nie interesują mnie wypociny tzw "prawicowych" publicystów.
      Może to jakieś poczucie misji? A może miałkość tamtych for zmusza co niektórych bardziej znudzonych o zaczerpnięcia u nas świeżego powietrza?
      • kazek100 Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 03.12.13, 09:29
        lili_marleen napisała:
        >
        > Odkrywasz na nowo Amerykę?

No fakt, przesadziłem, przepraszam. Na swoje usprawiedliwienie powiem, że nie dziwi mnie samo zjawisko, ale jego skala.

>
        > A Kaczyński - cóż, gdyby prześledzić jego karierę? Machiaweliczny oportunista.

a teraz to z kolei Ty przesadzasz. Makiawelizm mimo wszystko oznacza pewną klasę w działaniu, a jego celem jest mimo wszystko dobro państwa, nie chorej jednostki żądnej władzy. Oczywiście tak czy owak nie przystaje to do dzisiejszych standardów demokratycznych, niemniej jakoś nie mogę sobie pogodzić renesansowej Toskanii z przaśnym stylem kartoflanym prezesa.
        • lili_marleen Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 04.12.13, 07:20
          kazek100 napisał:

> jakoś nie mogę sobie pogodzić renesansowej To
          > skanii z przaśnym stylem kartoflanym prezesa.

Cóż, jakie kartofle taki i prezes :)
      • bimota Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz 03.12.13, 16:09
        Ja np nie zaglądam wcale na port
        > ale gdzie pisuje tzw "Prawdziwa Polska".

BOS GLUPIA...'

Podobnież nie interesują mnie wypociny
        > tzw "prawicowych" publicystów.

I NIE ROZUMIESZ...
        • lili_marleen Prawa Mendla 04.12.13, 07:41
          bimota napisał:

> BOS GLUPIA...'

Wybacz Bimek, ale na prózno szukasz u mnie genów, które Ciebie obciążają.
    • Gość: Znajacy prawdę Nie dajcie się nabrać na wpisy Kazka IP: *.eaw.com.pl 03.12.13, 07:35
      W Smoleńsku nie było zamachu. Samolot z Prezydentem w ogóle nie wyleciał z Okęcia. W Smoleńsku podrzucono jakiś inny wrak oraz inne ciała.
      Sam Pan Prezes Jarosław Kaczyński mówił, że ciała były nienaturalnie zimne.
      Kazek, Lili i inne oszołomstwo szerzące anodinowsko-millerowskie brednie o wybuchach wprowadzają Was w błąd.
      Tylko Prawda!!!!!!
      ;(
    • piter_wlkp Śmiech na sali :) 03.12.13, 08:25
      Zabrakło ci odwagi żeby chociaż wymienić po nicku tych kilku rzekomych forumowych oszołomów, którzy są przyczyną twojej depresji ? :) Bo nie wiem czy mam cię zignorować, czy też potraktować odpowiednim słowem
      • kazek100 Re: Śmiech na sali :) 03.12.13, 09:22
        Przecież nawet w tytule były ;-))
        więc mocniej już chyba nie można.
        Poza tym liczę na inteligencję rozmówców (jestem naiwniakiem???)
        • piter_wlkp Re: Śmiech na sali :) 03.12.13, 13:44
          Cały czas nie wiem czy według mojego przedmówcy zaliczam się do elitarnego grona forumowych prawicowych oszołomów, czy jeszcze nie dostąpiłem tego zaszczytu. A że na tym forum nie zabiegam o zaszczyty , przejdę tylko do meritum :
          Gdy już piszesz o zalewie propagandowych tekstów na tym forum, to dziwne że nie zauważyłeś że w tej dziedzinie "prawicowi oszołomi" nawet się nie umywają do niezliczonych propagandowych paszkwili, które od niepamiętnych czasów wylewa twój ideowy przyjaciel , postać dobrze znana na tym forum. Pełno w nich linków do dziwnych portali nic nie mających wspólnego z Poznaniem i jakoś nigdy nie wzbudziło to twojej irytacji.
          I kto tu jest nieskończonym hipokrytą ?
          • kazek100 Re: Śmiech na sali :) 03.12.13, 14:20
            Nie zaliczasz się - mam o tobie wyższe zdanie.

Proponuję spojrzeć na listę wątków - na 1. stronie siedem założonych przez oszołoma, z czego tylko jeden dotyczy Poznania, a jeden udaje, że go dotyczy. Może są tu osobnicy bardziej naddaktywni, ale nie ma ani jednego, dla którego obecność na forum byłaby po prostu wypełnianiem obowiązku masowego rozpowszechniania linków do wypowiedzi propagandystów obiektywnych inaczej.

Niby wolno mu, ale co do zaśmiecania forum, to właśnie z takowym mamy do czynienia.
            • piter_wlkp Re: Śmiech na sali :) 03.12.13, 15:33
              No dobrze , widzę że Oszołom ostatnio jest na topie. Nie widzę w tym nic oburzającego, tym bardziej że na długo przed nim intensywną propagandę ideologiczną zaczął prowadzić l.george.l , jeśli chcesz uchodzić za obiektywnego to dlaczego jeszcze nie napisałeś żadnego postu przeciw hipokryzji ateistycznego agitatora na forum ? Jeśli George ma prawo wylewać swoje frustracje na forum , to takie samo prawo ma Oszołom i ktokolwiek inny
              • alfalfa Re: Śmiech na sali :) 03.12.13, 16:22
                Też jestem ciekaw odpowiedzi na to powtórzone pytanie.
                A.
                • kiks4 Śmiech na sali :) 03.12.13, 18:12
                  alfalfa napisał:
                  > Też jestem ciekaw odpowiedzi na to powtórzone pytanie.

Czy chodzi ci o pytanie, jak to możliwe, że ktoś tak eurosceptyczny jak Jarosław Kaczyński namawia Ukraińców do wstąpienia do Unii.
                  Czy raczej o pytanie- jak zareagowałby premier Jarosław Kaczyński gdyby w czasie słynnego protestu pielęgniarek przed jego kancelarią wystąpił Wiktor Janukowycz z poparciem dla ich słusznych żądań?
                  Bardzo jestem ciekaw twojej odpowiedzi na choćby jedno z tych pytań.
                  • qwardian Re: Śmiech na sali :) 03.12.13, 20:01

Niepokój tyczy się, czy Prawicowy Oszołom przelicytuje Hunwejbina Georga. Ponieważ tych forów jest pół świata w necie ja bym gorąco namawiał do pozostania przy modelu lokalnym, to jest naszego ukochanego Poznania, które pięknieje z każdym dniem i jest mi bliskie sercu...
                  • alfalfa Re: Śmiech na sali :) 03.12.13, 22:48
                    Myślę, że znasz pytanie. Padło dwukrotnie ale zamiast adresata pojawiłeś się Ty z "jarosławami" zaczepno-ściemniającymi. Ciekawa sytuacja. I ten quiz pytań, skądinąd mi znany.

Nie za bardzo wiem dlaczego miałbym wyjaśniać meandry gry politycznej Kaczyńskiego.
                    A.
                    • kazek100 Re: Śmiech na sali :) 04.12.13, 08:27
                      Nie mogłem wcześniej odpowiedzieć.

Różnica jest taka, że większość wątków georga dotyczy jednak spraw lokalnych. Oczywiście, że często mają one ideologiczny rys, ale umiejscowione są lokalnie, a ów ideologiczny rys dotyczy tu właściwie wszystkich (no, może poza mną i Lilli ;-)))

Wątki oszołoma to ostatnio zbiór propagandowych linków (zupełnie, jakby jego idole nie potrafili sami zainteresować czytelników i potrzebowali propagandowych przekaźników). Kiedyś przynajmniej potrafił nas rozbawić tymi żenującymi opowiastkami o gejach, co go chcieli otruć - niestety ostatnio jest to tylko, jak wspomniałem, zbiór propagandowych linków. A chyba nie o to w lokalnym forum chodzi.

Przykładowe wyliczenie już przedstawiłem.
                  • Gość: Georg von Sommer Re: Śmiech na sali :) IP: *.pools.arcor-ip.net 04.12.13, 07:09
                    Stachu....Mordo ty moja...!! Ty jestes jak szankier...!! Ile cie trzeba leczyc,ten tylko sie dowie - kto cie przecenil...

PS Stachu.... Wiesz ty co....Cala noc sie rechotalem PO probie mezaliansu (kmiota) z hrabiowskim POchodzeniem Sommera....Numer roku.....!!
                • Gość: Georg von Sommer Re: Śmiech na sali :) IP: *.pools.arcor-ip.net 03.12.13, 19:19
                  Alfo.... Prosze zachowac umiar w wypowiedzi..Kiks4 jest bardzo nerwowy - moze roztrzaskac kompa (na lapa lub tableta go nie stac) ewe. zjesc pampersa...:):) Prosze o rozwage... :):)
    • Gość: POZtrach Re: Nieskończona hipokryzja oszołomów i forum Poz IP: *.31.101.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.12.13, 16:56
      Bo Jarosław występuje w trzech osobach i w zależności od potrzeb przepoczwarza się. I nikt go nie przekona że czarne jest czarne a białe białe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka