Gość: cheff IP: *.dsl.crchtx.swbell.net 25.08.04, 15:17 zlota kaczka...hm......bylem niedawno......kaczka byla za trwarda......kapusta za kwasna........pierogi dobre! ceny do przyjecia........ale nie bylem zachwycony!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: izula Re: Złota Kaczka IP: 193.93.54.* 07.03.07, 09:41 w latach 80-tych mieszkalam na ul.Głogowskiej,jako dzieciak z kolegami czesto chodziismy do ZŁOTEJ KACZKI na pyzy w sosie mysliwskim i pepsi w szklanych butelkach,czasami przychodzilam po same pyzy,nieraz z rodzicami jedlismy niedzielne obiady ,zawsze było duzo ludzi,pamietam to czekanie na wolny stolik,wypatrywanie,kto pierwszy skończy jesc...Mam pewien sentyment do tego bistra,mysle,ze nie tylko ja,Niedawno pokusiłam sie aby tam wejsc,Pyzy takie same,sos przepyszny,pepsi tez,wogole nie ma o czym mowic,polecam wszystkim,a włascicielom ZŁOTE KACZKI gratuluje trwania w tradycji,serdecznie pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Złota Kaczka IP: *.icpnet.pl 09.03.07, 08:14 Izula - niestety nie mogę się z Tobą zgodzić ... to już na pewno nie ten sam lokal co kiedyś.. (oczywiście pod względem walorów smakowych)... , zdecydowanie gorszy smak ... Pyzy na pewno nie są takie same jak kiedyś.. kaczuszka faktycznie żadko jest idealna... też mam sentyment... jeszcze do niedawna bywałam tam dość często.. ale ostatnio jakoś nie mam ochoty :( choć mieszkam niedaleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tzynk Re: Złota Kaczka IP: 217.76.36.* 09.03.07, 11:44 A ja tam chodzę na kaczkę z pyzami i czerninę. I jestem zadowolony. Nie wiem, może 10 lat temu było smaczniej, może wtedy kaczki czym innym żywili. Ja w domu nie gotuję i dlatego lepszego miejsca do zjedzenia kaczki i czerniny za rozumną cenę nie znam. Jeżeli jest w Poznaniu to poproszę o namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Złota Kaczka 09.03.07, 13:08 Jeśli o kaczce mowa, to poza domową ;), najbardziej smakuje mi w Nadwarcianskiej :) W ZK nie byłam, ale kilka osób znajomych mialo o tym lokalu niezbyt pochlebną opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
pioter34 Re: Złota Kaczka 12.03.07, 11:51 Nadwarcianska to ta chyba koło Rogalina, a ja nie mam samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Złota Kaczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 19:59 W Złotej Kaczce jestem stałą klientką. Wraz z rodziną odwiedzamy lokal przynajmniej raz na dwa tygodnie. Pyszne, domowe jedzenie, żadnych puszek, konserwantów czy proszków. Wszystko robione na poczekaniu, zero jakiegokolwiek podgrzewania. A obsługa? Miła, elokwentna, sprawa. Cieszę się, że w Poznaniu istnieją takie knajpki. Polecam ten lokal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujesz? Re: Złota Kaczka IP: *.icpnet.pl 11.06.07, 18:04 joanna piszesz ze zlotej kaczki ?? 40 pln za 3 pyzy i cwierc kaczki to delikatnie duzo !! tym bardziej ze kaczki prawie nie bylo na talerzu, a ogolnie jedzenie takie sobie Odpowiedz Link Zgłoś