Gość: kolon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 17:54 Czesc. Zamierzam zlozyc aplikacje do pracy w fabryce Bridgestone. Moze ktos z was juz tam pracuje i moze podzielic sie wrazeniami. Z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wdr Praca w Bridgestone fikcja czy prawda...? IP: *.icpnet.pl 13.09.04, 21:54 jest to firma która najprawdopodobniej nie zatrudnia na rynku lokalnym ludzi. A ich rekrutacje które odbywały się na starołęckiej w budynku Stomilu były po prostu żałosne. Przepytali pewnie kilka tysięcy ludzi aby dział personalny miał co do roboty a i tak nikogo nie zatrudnili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łuki Re: Praca w Bridgestone fikcja czy prawda...? IP: *.icpnet.pl 14.09.04, 07:13 sprowadzają japończyków ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL menedżer w Brid Re: Praca w Bridgestone fikcja czy prawda...? IP: *.echostar.pl 07.11.04, 02:20 Bridgestone to fima która zatrudniła do 2001 roku ponad 500 osób, z czego ludzie "nielokalni" to wyjątki do policzenia na palcach rąk. Od 2002 roku zwiększamy zatrudnienie - w tej chwili zatrudniamy około 1.000 osób, i jeszcze zwiększymy - o kolejne kilkaset osób. Japończyków zatrudnionych w naszej firmie jest mniej niż dziesięciu. Natomiast faktem jest, że stawiamy bardzo wysokie wymagania i bardzo trudno przejść nasz proces rekrutacyjny - zgodnie ze statystyką udało się to 4% osób, które złożyły podania. Wkurza mnie, że "wdr" wypisuje takie brednie o firmie, która daje zatrudnienie wielu osobom, zwiększa zatrudnienie - robiła to nawet w czasach, gdy inni zwalniali na potęgę, nie spóźniła się nigdy choćby o 1 dzień z wypłatą wynagrodzeń i stwarza naprawdę dobre warunki pracy. Niech "wdr" sobie pójdzie pracować do prywaciarza - zobaczy, co to znaczy praca u polskiego przedsiębiorcy. Poza tym nasze Centrum Rekrutacyjne już od kilku lat nie mieści się na Starołęckiej - jest ono obecnie na Gronowej 22. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marik Re: Praca w Bridgestone fikcja czy prawda...? IP: *.ins.pulawy.pl 15.02.05, 10:08 Ile zarabiają technolodzy gumy w firmie???? Odpowiedz Link Zgłoś
marghot czy na stronie 15.02.05, 11:45 firmy znajdują się ogłoszenia o aktualnych wakatach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michmaj Re: Praca w Bridgestone fikcja czy prawda...? IP: *.icpnet.pl 15.02.05, 21:16 Ja pracuję u "prywaciarza" (czemu tak pogardliwie Pan Menedżer to nazywa) i pieniądze z wypłaty są na koncie zawsze kilka dni wcześniej niż to wynika z umowy. A podczas rozmowy kwalifikacyjnej nie musiałem układać modeli samochodu ze spinaczy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Praca w Bridgestone fikcja czy prawda...? IP: *.icpnet.pl 22.02.05, 09:13 wczesniej? To moze placie Tobie na rok z gory. Niewazne. Wazne ze praca W Bridgestone jest dobra i sa dobre warunki.Pracowalem w Romecie i dostalem zwolnienie ,myslalem ze sie nie pozbieram a tu prosze. Wyplata zawsze na czas i to bardzo dobra . Mam mozliwosc robienia nadgodzin za podwojna stawke. Naprawde sobie chwale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty spinacz Re: Praca w Bridgestone fikcja czy prawda...? IP: *.icpnet.pl 22.02.05, 19:20 a zrobiłeś samochód ze spinaczy czy czołg ze sprężynek od długopisu...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Praca w Bridgestone fikcja czy prawda...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 21:24 Popieram, moj znajomy tam pracuje i bardzo sobie ceni ta robote! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Praca w Bridgestone fikcja IP: *.pozn.gazeta.pl 11.03.05, 14:23 Przeszedłem już raz proces rekrutacyjny - szef działu jednak zrezygnował z moich usług. Mam tam znajomych i wiem, że wcale nie jest tam tak różowo - może tylko dla niektórych. Co do rekrutacji to moje zdanie jest następujące: jest to maszyna, która funkcjonuje dla samej siebie, aby pewne osoby miały dochód i pracę. Jako przykład podaję moją historię - przeszedłem rekrutację na dane stanowisko, nie zostałem przyjęty i... mimo kolejnych ogłoszeń nie zatrudniono nikogo przez chyba 1.5 roku. I też nie chcę, aby ktoś pomyślał, że osoby zatrudniane na zainteresowane stanowisko były wyjątkowe, nic bardziej mylnego. Czyżby znajomi?... Podobnie jest z innymi stanowiskami. Odpowiedz Link Zgłoś