Dodaj do ulubionych

Kto na prezydenta???

• Gość: Marych Re: Kto na prezydenta??? IP: 195.205.156.* 24.05.02, 07:46
      Libicki nadaje się tylko na kochanka Petza podobnie jak Jurga
      • Gość: Dariusz Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 00:16
        Zawsze ceniłem sobie Gazetę Wyborczą i nadal cenię. Niestety ostatnia nagonka
        na Stefana Jurgę wydaje się być czystą grą polityczną, w której pojawia się
        szereg maniuplacji i często brak taktu. W niczym nie uzasadnionych aluzjach pod
        adresm Jurgi nie mogę się dopatrzyć logiki. Czy ktoś się obawia tej osoby? Z
        tego co przez ostatnie lata zaprezentował wynika jasno, że jest to szalenie
        pracowita i ambitna osoba. Myślę, że jego kandydatura na stanowisko Prezydenta
        Poznania to strzał w dziesiątkę. Wypowiedź mojego poprzednika pozostawię bez
        komentarza.
        • aa1111 Re: Kto na prezydenta??? 28.05.02, 10:22
          Rektor Jurga nazywany na Uniwersytecie Krolem Slonce - a to z powodu
          skoncentrowania na sobie i odbiorze wlasnej osoby w tzw. society - nie
          gwarantuje, ze skupi sie na wysilkach dla miasta. Sprawa listu w obronie
          biskupa Paetza tylko to potwierdza. Rektor trzyma z moznymi, usprawiedliwiajac
          i zaciemniajac wybryki przedstawicieli tej/swojej kasty w imie lojalnosci wobec
          niej. To nie jest czlowiek, ktory moze reprezentowac znakomita wiekszosc
          zwyklych ludzi.
          • Gość: Wojt Re: Kto na prezydenta??? -> Stefan Jurga IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 16:28
            Zgadzam sie. Na rektora jest cyt. " ... nagonka ...". Zreszta kazda jego
            incjatywa wiaze sie z dziwnymi komentarzami w " Gezecie Wyborczej" np.
            wreczenie Papieżowi Doktoratu Honoris Causa -> komentarz Gazety W. "Kto za to
            zaplacil" - a pozniej po wyjasnieniach "szczenki opadly" i ucichlo.
            Ale to chyba tylko charakter tej regionalnej czesci dla Wielkopolski, ze takie
            sensacyji poruszaja.
            • Gość: Minnie Re: Kto na prezydenta??? -> Stefan Jurga IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 22:26
              Właśnie, nie podoba mi się ta nagonka i cytowanie oskarżeń pod adresem Rektora
              Jurgi bez podawania nazwisk. Jest to osoba niezwykle skuteczna, sprawdzona w
              dzialaniu, majaca odwazne wizje a co najwazniejsze: potrafiaca je realizowac!
              Starczy spojrzec, jak rozrosl sie Uniwersytet w ciagu 6 lat. A zatem jest to
              moim zdaniem swietny kandydat.
          • Gość: Przenica Re: Prezydent Poznania Stefan Jurga? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 21:35
            Tak S. Jurga nadaje sie na Prezydenata Poznania. Jezeli w argumentach
            stawianych przeciwko niemu wspomina sie tylko sprawę biskupa Paetza, przy
            której według mnie Jurga (i nietylko on)postąpił słusznie, to marne to
            argumenty. A to że skupia na "sobie -> wytłumaczę na końcu" uwagę tzn. dba o
            tzw. Public Relations można tylko odczytać jako zaletę potencjalnego kandydata
            na stanowisko Prezydenta ...
            "Skupia uwagę na sobie" - będąc rekotrem UAM skupia na sobie oznacza skupia
            uwagę na UAM dzięki czemu promuje tą uczelnię i czyni ją znanom ;-)
            • Gość: VIPunia Re: Prezydent Poznania Stefan Jurga? IP: *.erathia.szczecin.pl 26.08.02, 21:51
              ehhh mozna sie tylko zdenerwowac po przeczytaniu kilku takich postow...
    • Gość: guerra Re: Kto na prezydenta??? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 03.06.02, 13:57
      tylko Waldy Dzikowskie

(zważywszy na to że jestem członkiem SLD może być to dziwne:))))

dlaczego? tłumaczyłem w wątku "kto nie powinien....."
      • Gość: walek Re: Kto na prezydenta??? IP: 150.254.98.* 04.06.02, 10:35
        Gość portalu: guerra napisał(a):

> tylko Waldy Dzikowskie
        >
        > (zważywszy na to że jestem członkiem SLD może być to dziwne:))))
        >
        > dlaczego? tłumaczyłem w wątku "kto nie powinien....."

...a dlaczego ewentualny elektorat wymieniony w Pańskim ww. wątku nie jest reprezentatywny dla Poznania, także
        wytłumaczyłem w ww. wątku. Poza tym, chodzi chyba o wybór prezydenta-poznaniaka a nie przybysza... Nie ma
        wpływu na mój wybór fakt iż nie należę do sld:-)

• gawboo Re: Kto na prezydenta??? 15.06.02, 16:19
      Uważam, że w sytuacji kiedy nie kandyduje Waldy jedynym sensownym kandydatem
      zapewniającym profesjonalne zarządzanie miastem jest Kamela -Sowińska. Ta babka
      z charakterem pokazała już swoje zdolności menedżerskie i biznesowe. Lepiej
      chyba mieć we władzach miasta osoby od profesjonalnego zarządu niż politykierów
      mówiących pięknie ale w działaniu będących impotenetami. Ludzie w stylu
      Kaczmarka który pokazał już na co stać go w Poznaniu (kiedyś byliśmy
      porównywaniu m. in. z Wrocławiem, dziś z nim przegrywamy), zależni od grupy
      politycznych eminiecji nie mogą sprawnie kierować miastem. Sowińska nie jest w
      przeciwieństwie do nich umoczona w układy polityczne.
    • Gość: js Re: Kto na prezydenta??? IP: 195.94.211.* 16.06.02, 16:26
      Grobelny bez 2 zdań
    • Gość: Negral Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 21:38
      Coś gdzieś kiedyś o uszy mi się obiło że Piotr Gulczyński chce kandydować.
      Uważam że to niezła propozycja. Facet nieuwikłany w polityczne machloje, nie da
      sobie w kaszę dmuchać, twardo stoi przy swoim zdaniu, bezkompromisowy.
      Rozpędził by tą całą prawicową hołote na cztery wiatry. Ewentualnie może być
      Kamel Sowińska. Reszta precz od koryta.Nic żeście nie zrobili.Wolne Tory leżą,
      nawet z PKP nie potraficie się dogadać.Parking pod Placem Wolności nadal jest
      tylko na papierze. Podobnie rzecz się ma z tramwajem na Ratajczaka, terenami na
      27 Grudnia przed teatrem.O tym wszystkim się mówiło już za Kaczmarka na
      początku lat 90-tych.I póki co jest d... blada. Czas na świeżość i nieuwikłanie
      w politycznym bagienku.
    • wesoly3 Re: Kto na prezydenta??? 28.06.02, 02:16
      na prezydenta P.B. - tylko on facjate ma taka troche niewyjsciowa
    • anka9009 Re: Kto na prezydenta??? 28.06.02, 13:08
      Leszek K. Talko
    • Gość: POfan Dwuktorny superradny Sławek Jezierski - prezydent IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 21:44
      Sławek Jezierski to najpelszy kandydat. Uważam, że jako jedyny ma szanse zostać
      współnym kandydatem PO i PIS. To że dwa razy był superradnym świadczy o jego
      zaangarzowaniu w sprawy miasta. Jest świetnym i dobrze wykształconym managerem.
      Czy zagadzacie się ze mną ?????
      • Gość: POwal Re: Dwuktorny superradny Sławek Jezierski - prezydent IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 19:27
        Nie do końca, bo po pierwsze nie jestem PO- fanem, a po drugie Sławek Jezierski
        jest za mało znany a fakt że jest super radnym wsród przeciętniaków, którzy tak
        kierowali Poznaniem że aż przykro, nie jest wystarczającym powodem żeby uznać
        Pana Jezierskiego za dobrego kandydata na Prezydenta Poznania.
      • Gość: Mucha Re: Dwuktorny superradny Sławek Jezierski - prezy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 23:47
        Pięknie! A pamiętacie jak to się odbywało z tym "Superradnym" - pewna gazeta
        zamieszczała kupon plebiscytowy, który należało wypełnić nazwiskiem ulubionego
        radnego. Wieść gminna niesie, że w owych czasach szefostwo firm zajmujących się
        kolportażem wspomnianej gazety (i wszystkich innych oczywiście też - bo chodzi
        o RUCH) znajdowało się w rękach "znajomych" naszego pana Sławeczka i
        udostępnili mu oni sposobność dotarcia do zwrotów prasowych. Sławeczek brał
        zwroty, kupony pracowicie wycinał w domu i nie szczędząc się ani pieniędzy
        wysyłał uprzednio wypełniwszy rubryki nazwiskiem swojego ulubionego radnego - i
        nie był to radny Alexandrowicz! Zabawa trwała na całego, aż Sławeczek wpadł -
        nakrył go radny, zdaje się Grześ, kiedy sam szedł po zwroty. Itd., itd... i ja
        tam byłem, miód i wino piłem... lalala
    • Gość: Tom Re: Kto na prezydenta??? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 00:06
      DO rozważenia Grobelny i Stuligrosz. Ten drugi może zebrać koalicję PO-PiS-UW
      • Gość: miaks Re: Kto na prezydenta??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 14:49
        Stuligrosz???? Zakładam, że chodzi o tego pampersa, który został posłem w
        durzej mierze dzięki temu, iż ludzie mysleli że głosują na jego, jakże
        zasłużónego zresztą dla miasta, stryja Stefana Stuligrosza. Pomysł, zby ten
        przypadkowy poseł, młody i bez wystatrczającego doświadczenia kandydował na
        prrezydenta Poznania jest niedorzeczny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: błażej Stanisław Tamm IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 15:04
          Sprawdził sie jako Wojewoda Wielkopolski, nie szuka konfliktów, kompetentny,
          głosuje na Niego!
          • Gość: mm Re: Stanisław Tamm IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 15:09
            Popieram nareszcie jakieś porzadne kandydatury się pojawiły Tamm, Musiał bardzo
            dobre
          • Gość: rutra Re: Stanisław Tamm IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.07.02, 22:45
            Tak, to kandydatura ze wszech miar sensowna. Tylko czy sam S.Tamm chcialby zostac prezydentem Poznania? Mysle, ze tym nalezy tlumaczyc cisze wokol tej osoby.
      • Gość: jj Maciej Musiał IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 15:02
        Kompetentny, wykształcony, nie uwikłany w interesy partyjne a przede wszytskim
        UCZCIWY, bardzo dobry gospodarz, popieram Jego kandydaturę!
        • Gość: jok Re: Maciej Musiał IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 15:10
          Bardzo dobra kandydatura, ale oczywiście nasi lokalni politycy sie nie zgodzą,
          bo jest za uczciwy i taka jest prawda.... smutna...
          • Gość: buch Re: Maciej Musiał IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 08:39
            Zgadzam się z opinia poprzednika,w dzisiejszej polityce nie promuje sie ludzi
            uczciwych i kompetentnych ale BMW.....(biernych, miernych ale wiernych!)
            • Gość: popiela Re: Maciej Musiał IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 08:43
              Tak jest to zdecydowanie najlepsza kandydatura która pojawiła się na "giełdzie"
              kandydatów na ten urząd! Myslę, że byłby to naprawde dobry gospodarz miasta
              Poznania, popieram Macieja Musiała.
              • Gość: joko Re: Maciej Musiał IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 11:45
                Postawmy na uczciwość, nawet przeciwnicy Macieja Musiała doceniają Go w tym
                wzgledzie!
                • Gość: masio Re: Maciej Musiał IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 14:45
                  Jest paru dobrych kandydatów, ale Maciej Musiał, Stanisław Tamm to naprawde
                  dobre nazwiska, z czystym sumieniem mozna na nich postawić!
                  • Gość: nena Re: Maciej Musiał IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 09:41
                    Jezeli chodzi o te dwa nazwiska Tamma i Musiała to spokojnie mozna na nich
                    stawiać, sprawdzili sie przez ostatnie 10 lat, nie dotyczyły ich żadne afery
                    więc mozna domniemywać, ze sprawdza sie stanowiskach samorządowych!
                    • Gość: ewka TAMM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 10:08
                      Stawiam na Staszka Tamma! Znam Go dobrze i myslę, że byłby bardzo dobrym
                      gospodarzem, nie budzącym emocji negatywnych, pozdrawiam wszytskich
    • Gość: Marcin Andrzej Byrt ! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.08.02, 22:16
      Jako ze bralem udzial w zyciu polityczno-spolecznym Poznania, mialem okazje
      poznac w wielu sytuacjach wymienianych przez Was politykow. I jedno wiem -
      ludzie typu Grobelny, Parysek i Klepka - powinni podkulic ogon i spierdzielac z
      poznanskiej polityki. To co zrobil -a wlasciwie nie zrobil obecny zarzad jest
      nie do pobicia. Gorzej juz chyba byc nie moze. I w tym momencie trzeba pomyslec
      o tym zeby kolejny prezydent byl wlasciwa osoba. Wg mnie wlasciwa osoba na ten
      urzad jest czlowiek bedacy swietnym menedzerem, ktos komu obojetne sa gierki i
      uklady polityczne, ale przede wszystkim ktos kto MYSLI i chce mu sie robic.
      Grobelny jest przykladem typowego ekonomisty akademickiego. Jego wiedza jest
      typowo podrecznikowa- ten facet naprawde duzo mowil i duzo obiecywal- a nie
      robil nic. Oprocz patronowania imprezom i pokazywania sie w "towarzystwie".
      Przechodzac do rzeczy chcialbym jeszcze dodac ze naprawde smieszne sa
      kandydatury typu Piotr Gulczynski... Dajcie spokoj z takimi propozycjami.
      Choc jestem centroprawicowy to jednak nie zawaham sie zaglosowac na osobe
      POPIERANA przez niezbyt lubiana przeze mnie partie - mianowicie SLD. Osoba ta
      jest - niewymieniany przez Was- Andrzej Byrt. Jest to facet ktorego znam
      osobiscie i jest naprawde super fachowcem. W wielu kregach jest bardzo ceniony.
      Zna piec jezykow, jest doktorem ekonomii, byl szefem MTP, ambasadorem Polski w
      Niemczech- uznany za najlepszego ambasadora. Dzieki funkcji jaka sprawowal -
      ma znakomite kontakty -takze w sferach gospodarczych - co na pewno bedzie
      potrafil wykorzystac. A ze jest popierany przez SLD ? Trudno- mimo mojej
      ogromnej niecheci do tej partii - na pewno zaglosuje na Byrta bo to jest
      najlepszy kandydat na prezydenta poznania.
      • Gość: VIPunia Re: Andrzej Byrt ! IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 12.08.02, 01:14
        Hmm zwiazki z MTP chyba nie sa ostatnio zbyt pozytywnym argumentem
        a co do pozostalych kwestii hmm niestety trudno mi sie wypowiadac musialabym
        sie bardziej 'przyjrzec' czlowiekowi :)
        • Gość: krasin Re: Andrzej Byrt ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 13:48
          Myslę, że A. Byrt nie jest aż tak dobrym kandydatem, (choc fachowości nie mozna
          Mu absolutnie odmówić!):
          1. Niestety jest kandydatem politycznym! Kandyduje z poparcia SLD, jest
          wiceministrem w Rządzie SLD-PSL,
          2. Jest byłym współpracownikiem Służb Specjalnych (mozliwość wywierania presji)
          3. Jest zupełnie nieznanym i dlatego nie ma szans na zaistnienie w Poznaniu i
          wygranie wyborów bezposrednich (w pośrednich miałby dużą szansę)
          Pozdrawiam serdecznie i do usłyszenia....
          • Gość: Milka Re: Andrzej Byrt ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 21:51
            Ludzie, Dzikowski ma tyle wspólnego z Poznaniem co ja z Tarnowem Podgórnym -
            czyli nic. Nie mieszka w Poznaniu, więc skąd ma wiedziec w swoim domku w
            Tarnowie co nam przeszkadza i dokucza? Nie może wiedzieć jak mi się żyje na
            Ratajach, bo na drugi koniec Poznania pewnie nawet nie zagląda , bo i poco. A
            jego pomysły na poparcie Grobelnego albo Kaczmarka... Ludzie,Poseł PO i nie
            wstyd mu popierać członków UnII Wolności?!!!!!!!!!!!!
            Przecież UW to juz historia!!!!!!!
            Czy Platforma nie ma żadnego wybitnego członka w swych szeregach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka