Dodaj do ulubionych

Wybory parlamentarne

07.09.15, 17:44
Czy zastanawialiscie się już nad wyborem posłów z Poznania? Ja nadal obstawiam PO z racji braku wyboru. Na pewno nie na Ziółkowskiego, bo nawet nie wiem, skąd się wziął na liście. Polesce grozi pis - Poznaniacy do boju :)
Obserwuj wątek
    • kasiadudziak Re: Wybory parlamentarne 23.09.15, 14:48
      Wybór niestety łatwy nie jest, ale też uważam, że trzeba zmobilizować się do pójścia na wybory. Niekoniecznie chodzi tu, jak napisałaś/eś o wybór partii, a bardziej o wybranie po prostu swojego kandydata. Partia nie zawsze świadczy o działaniach konkretnej osoby... Trzeba poczytać, dowiedzieć się i zdecydować, może postawić na doświadczenie polityka i to, czy faktycznie działa, a nie tylko obiecuje.
    • cabeza5 Re: Wybory parlamentarne 30.09.15, 18:08
      A co sądzisz o ilości kobiet zasiadających w Sejmie? Ja uważam, że jest ich za mało, chyba ludzie po prostu się boją i myślą, że kobiety są za słabe. Wpadła mi w oko ostatnio jedna z Pań Posłanek, która zorganizowała Wielkopolską Edycję Konkursu Lady D promującego niepełnosprawne kobiety. Zastanawiam się nad jej kandydaturą.
      • kobietaopolityce Re: Wybory parlamentarne 05.10.15, 15:45
        cabeza5 napisała:

> A co sądzisz o ilości kobiet zasiadających w Sejmie? Ja uważam, że jest ich za
        > mało, chyba ludzie po prostu się boją i myślą, że kobiety są za słabe. Wpadła m
        > i w oko ostatnio jedna z Pań Posłanek, która zorganizowała Wielkopolską Edycję
        > Konkursu Lady D promującego niepełnosprawne kobiety. Zastanawiam się nad jej ka
        > ndydaturą.

Jestem jak najbardziej za, aby było więcej kobiet w polityce! jest ich zdecydowanie za mało! a tym bardziej te, które, jak piszesz- działają- warto poprzeć z nachodzących wyborach! na jakiej liście ona jest?
    • kobietaopolityce Re: Wybory parlamentarne 05.10.15, 15:33
      To, że nie warto patrzeć na partię już każdy może się przekonać! Nie jesteśmy zadowoleni ani z PiSu ani z PO, nie ma więc tracić swojego głosu tylko ze względu na to, że ktoś jest np. z PO. Lepiej popatrzeć na osobę, która działa. do wyborów coraz bliżej, macie pomysły?
      • cabeza5 Re: Wybory parlamentarne 07.10.15, 13:56
        Ja mam już pomysł. Na bank nie oddam głosu na żadnego młokosa, który nie ma żadnych zasług na swoim koncie. Akurat w polityce młodość nie zawsze jest okej. Interesuje mnie kandydatka z 3 na liście 2, Bożena Szydłowska. Przekonała mnie oszczędnościami w kasach gmin. Nie będziemy już utrzymywać dróg krajowych!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka