Dodaj do ulubionych

Pora się żegnać

30.12.15, 17:24
Co by nie mówić o tym forum, to było tu miejsce dla demokracji, tolerancji, wolności, otwartości, europejskości, wiedzy, prawdy, czyli wartości, które z uporem psychopaty zwalcza PiS. Naiwnością byłoby zakładać, że forum będzie istnieć w PRL bis, którą kaczyści budują nam nocami. Nawet jeśli "Gazeta" przetrwa, to nie w takiej postaci, do jakiej się przyzwyczailiśmy. Kończy się pewna epoka.
Obserwuj wątek
    • franek Re: Pora się żegnać 30.12.15, 17:39
      Ktoś broni Tobie wolności słowa?
    • kazek100 Re: Pora się żegnać 30.12.15, 17:46
      A ja George jestem dziwnie spokojny o to, że Gazeta akurat sobie doskonale poradzi. Znam kilka osób, które w ostatnich tygodniach zaczęły ponownie kupować GW po niekiedy parunastu latach przerwy. Portalu nie da się niekiedy czytać, tylko reklam tu wyskakuje, a klasyk kiedyś śpiewał, że naród "temu kto w wieży - wierzy".
      • l.george.l Re: Pora się żegnać 30.12.15, 18:55
        kazek100 30.12.15, 17:46
        [...] Znam kilka osób, które w ostatnich tygodniach zaczęły ponownie kupować GW po niekiedy parunastu latach przerwy. [...]

Dolicz i mnie. Pamiętaj jednak, że gazety nie żyją z tych co razem z bułkami czasami kupią papierowe wydanie. Prenumeraty, urzędowe komunikaty, reklamy - z tego żyją dzienniki.
        • kazek100 Re: Pora się żegnać 30.12.15, 19:48
          To prawda i szczerze mówiąc, nie wiem, jak to wygląda w przypadku GW. Natomiast to samo zarzucano np. Polityce, a ta niedawno odpowiedziała publikując dane, wg których nawet wg najbardziej optymistycznych obliczeń, rządowe zamówienia za czasów PO stanowiły ok. 2 % obrotów (nie zysku!) tego pisma. Czyli niewiele znaczący ułamek całości.

Być może owe słynne rządowe komunikaty w GW to tradycyjne dla pisu żałosne kłamstwo. Pamiętaj, że oni kłamią nawet gdy mówią "dzień dobry".
    • franek Re: Pora się żegnać 30.12.15, 18:07
      >Co by nie mówić o tym forum, to było tu miejsce dla demokracji, tolerancji, wolności, otwartości, europejskości, wiedzy, prawdy

Tak samo,jak KK masz gębę pełną frazesów.Z innej sekty jesteś?
      • l.george.l Re: Pora się żegnać 30.12.15, 18:58
        Owszem, pamiętam okres, kiedy jakiś popapraniec był tu cenzorem i moje wątki ginęły, ale był to epizod na przestrzeni kilkunastu lat, które tu spędziłem.
        • franek Re: Pora się żegnać 30.12.15, 20:25
          Do rzeczy,na temat też nie umiesz odpowiedzieć.
    • franek Re: Pora się żegnać 30.12.15, 18:31
      Żydzi,masa Polactwa nie tolerują obiektywnych faktów,prawdy.Stąd frustracja.
    • renepoznan George - nie rób przykrości 30.12.15, 19:25
      Frankom, Sommerom i innym.
      Zapłaczą się biedaki za Tobą. Jesteś tak łatwym dla nich celem. ;)
      • franek Re: George - nie rób przykrości 30.12.15, 20:39
        Pewnie George to Żyd.Stąd ta szczególna przypadłość.
        • Gość: aaa Re: George - nie rób przykrości IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.15, 22:10
          George ma rację, to mogą być ostatnie nasze podrygi. Wchodzi nowa ustawa o kontroli korespondencji, posłuchach i śledzeniu ruchu w internecie. Napiszesz coś niepochlebnego o PIS i rano będziesz miał wizytę.
          • franek Re: George - nie rób przykrości 30.12.15, 22:17
            Dajesz gwarancje?
            • Gość: Georg von Sommer Belzebuby..Kwerenda nabiera rozmachu..!! IP: *.178.005.pools.vodafone-ip.de 30.12.15, 22:32
              A POtem juz tylko "nawis sniezny" - dla kotlotlukow znaczy tyle co czapa...
              Znajac zycie kilka kusztykow doda "animuszu" i ulzy w przenosinach..Cza cza cza...
    • piter_wlkp Czyżby efekt Lili ? 30.12.15, 22:20
      > Co by nie mówić o tym forum, to było tu miejsce dla demokracji, tolerancji, wol
      > ności, otwartości, europejskości, wiedzy, prawdy, czyli wartości,

Szczerze powiedziawszy Twoja wieloletnia twórczość na tym forum miała mało wspólnego z wyżej wymienionymi przymiotami. Niewątpliwie wyspecjalizowałeś się w opluwaniu Kościoła Katolickiego. Prawdopodobnie nawet nie zauważyłeś , że robiłeś to z większą szkodą dla siebie niż samego Kościoła

>Nawet jeśli "Gazeta" przetrwa,
      Dobre dziennikarstwo zawsze znajdzie dla siebie miejsce , wszystko jest kwestią otwartą
    • Gość: AAA Re: Pora się żegnać IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.15, 23:30
      Twoje wynurzenia Georg są tutaj jak kwilenie oseska opowiadającego o budowie wszechświata. Taki poziom zgodności z prawdą.
      Zresztą zupełnie paralelne do fałszywych płaczów resortowych dzieci. Biedne dzieci wyhodowane w PRLu, na ręku Bieruta, wypasione sowicie w PRL_bis - po odcięciu pasożytniczej pępowiny od narodu polskiego - są niezdolne do samodzielnego funkcjonowania. Będą zwolnienia? Jak to? Pępowina odcięta, zwolnienia, na bruk? Pytania mnożą się i kołaczą w biednych główkach resorciaków, POst-stalinowskich pieścioszków 3rp. A może jeszcze prawda wyjdzie na jaw - kto kim jest, komu służył ("panie prezydencie niech pan nas ratuje"). Straaaaszne....
      Tak są wystraszone, że z płaczem biegną do obcych Panów i zgięci wpół proszą o pomoc, o interwencję, o stan wojenny (o tak, w stanie wojennym było gites).
      Wszystko ma kiedyś swój kres, także pasożytnictwo, złodziejstwo i anarchia...

Zaś ty Georg przegrałeś więc odchodzisz...o, przepraszam nie Ty przegrałeś - przegrały twoje poglądy. A właściwie nie tyle przegrały, co przeminęły bez echa (już kiedyś na tym forum to prorokowałem). Przeminęły bo nie miały żadnej wartości. Jak wiaterek, który poruszy jakieś drobne gałązki (grubszych konarów nie ruszy, pień nie drgnie, nie wspominając o korzeniach), ale jak przejdzie, to nawet drobne gałązki powracają do swego dawnego kształtu. Wierz mi, czytując ciebie przez ostanie lata, zawsze byłem tego pewien.
      Niemniej byłeś (wciąż jesteś) pewnym kolorytem tego forum, rozrywką... Jeśli naprawdę odchodzisz, to życzę szerokiej drogi, a właściwie wąskiej ścieżki. Wiesz o co chodzi.
    • v.i.k.k.a Re: Pora się żegnać 31.12.15, 10:22
      Po przeczytaniu tytulu myslalam, ze to zyczenia sylwestrowe:)
      Dla mnie oczywiscie!;)
      • Gość: aaa Re: Pora się żegnać IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.15, 11:52
        przeczytałem w necie, że Kukiz i PIS uzgodnili treść zmian w Konstytucji. Dotyczą one Trybunału Konstytucyjnego oraz wprowadzenia zasady o przewodniej roli partii PIS.
      • l.george.l Re: Pora się żegnać 31.12.15, 14:25
        Jestem człowiekiem racjonalnym i w te święta nikomu niczego nie życzę, bo wiem, że byłyby to życzenia bez pokrycia. Wszyscy dostaniem w doopę. A ci co dziś święcą triumfy też nie mają z czego się cieszyć, bo fortuna kołem się toczy. Jedni skończą przed Trybunałem Stanu, inni przed prokuratorem, niektórzy zostaną zadziabani w ciemnej ulicy. Jeśli kaczyzm doprowadzi do wielu ofiar, to może ktoś zawiśnie na stryczku. Wszystko może się zdarzyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka