Dodaj do ulubionych

Danter-Suchy Las

15.04.02, 08:31
czy ktoś tam kupił mieszkanie?
Czy to pewna firma? Nie było żadnych problemów? Hipoteki, pozwolenia, itp.
Bardzo proszę o wszelkie uwagi, bo podejmuję życiową decyzję.
Obserwuj wątek
    • Gość: MaciejK Re: Danter-Suchy Las IP: *.radiomerkury.pl 16.04.02, 12:03
      Z tego co wiem to firma jest w porządku-ostatnio postawili sobie super siedzibę
      i mimo recesji sporo wydaja na sport(główny sponsor siatkarek AZS/Danter-prawie
      ekstraklasa).
      Co do Suchego Lasu -masz na mysli os. Poziomkowe? Teraz podobno jest w porządku-
      pierwsze bloki miały problemy z krzywymi ścianami.
      Firma pewna choc czasami różnie bywa - jeszcze niedawno- laury i najwyzsze noty
      zbierał Developer no i jak skończyl wiadomo.
      Myśle że przy tak waznej decyzji z hipoteką powinnaś upewnic się w Sądzie- taka
      informacja nie jest tajna(tzn.czy hipoteka nieruchomości która chcesz nabyć
      jest zajęta np. kredytem bankowym).
      PZDR
      • obcasy Re: Danter-Suchy Las 16.04.02, 14:37
        No właśnie. Ci, którzy kupowali w Developerze też pewnie oglądali księgi.
        I co? Czy Ty mieszkasz na Poziomkowym? Sądząc po wyglądzie samego osiedla i
        siedziby Dantera - jest pięknie. Ja mieszkam w Szczecinie. U nas tak się nie
        buduje i byłam oczarowana po powrocie z Suchego Lasu.Ale chciałabym żeby ktoś
        mi odpowiedział czy fajnie mu się mieszka i czy po wzięciu kluczy nie zaczęło
        się coś psuć. dzięki za odpowiedź.Dorota
    • Gość: sokol Re: Danter-Suchy Las IP: 164.48.229.* 17.04.02, 13:44
      Ja w zeszlym roku kupilem (stara ulga !!!)od Dantera mieszkanie ale na osiedlu
      Arkadia (przy Krauthofera). W sumie poza paroma opoznieniami (faktury, akt
      notarialny itp.) nie bylo wiekszych problemow. Jesli chodzi o jakosc wykonania,
      to mieszkam juz pare miesiecy i nie nazekam. Jest OK. Duzym plusem jest
      wspolpraca Dantera z bankami, latwiej i szybciej mozna uzyskac kredyt (Danter
      zapewnia zabezpieczenie do czasu ustanowienia hipoteki i ubezpiecza mieszknia
      przez pierwszy rok). Szkoda tylko ze nienajgorszy kredyt z Banku ochrony
      Srodowiska mozna uzyskac tylko z odzialu w Warszawie.
      • obcasy Re: Danter-Suchy Las 17.04.02, 15:29
        dziękuję za odpowiedź. Chyba będę szczęśliwą mieszkanką.Zyczę, żeby Ci się też
        dobrze dalej mieszkało.Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka