obcasy 15.04.02, 08:31 czy ktoś tam kupił mieszkanie? Czy to pewna firma? Nie było żadnych problemów? Hipoteki, pozwolenia, itp. Bardzo proszę o wszelkie uwagi, bo podejmuję życiową decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MaciejK Re: Danter-Suchy Las IP: *.radiomerkury.pl 16.04.02, 12:03 Z tego co wiem to firma jest w porządku-ostatnio postawili sobie super siedzibę i mimo recesji sporo wydaja na sport(główny sponsor siatkarek AZS/Danter-prawie ekstraklasa). Co do Suchego Lasu -masz na mysli os. Poziomkowe? Teraz podobno jest w porządku- pierwsze bloki miały problemy z krzywymi ścianami. Firma pewna choc czasami różnie bywa - jeszcze niedawno- laury i najwyzsze noty zbierał Developer no i jak skończyl wiadomo. Myśle że przy tak waznej decyzji z hipoteką powinnaś upewnic się w Sądzie- taka informacja nie jest tajna(tzn.czy hipoteka nieruchomości która chcesz nabyć jest zajęta np. kredytem bankowym). PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
obcasy Re: Danter-Suchy Las 16.04.02, 14:37 No właśnie. Ci, którzy kupowali w Developerze też pewnie oglądali księgi. I co? Czy Ty mieszkasz na Poziomkowym? Sądząc po wyglądzie samego osiedla i siedziby Dantera - jest pięknie. Ja mieszkam w Szczecinie. U nas tak się nie buduje i byłam oczarowana po powrocie z Suchego Lasu.Ale chciałabym żeby ktoś mi odpowiedział czy fajnie mu się mieszka i czy po wzięciu kluczy nie zaczęło się coś psuć. dzięki za odpowiedź.Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokol Re: Danter-Suchy Las IP: 164.48.229.* 17.04.02, 13:44 Ja w zeszlym roku kupilem (stara ulga !!!)od Dantera mieszkanie ale na osiedlu Arkadia (przy Krauthofera). W sumie poza paroma opoznieniami (faktury, akt notarialny itp.) nie bylo wiekszych problemow. Jesli chodzi o jakosc wykonania, to mieszkam juz pare miesiecy i nie nazekam. Jest OK. Duzym plusem jest wspolpraca Dantera z bankami, latwiej i szybciej mozna uzyskac kredyt (Danter zapewnia zabezpieczenie do czasu ustanowienia hipoteki i ubezpiecza mieszknia przez pierwszy rok). Szkoda tylko ze nienajgorszy kredyt z Banku ochrony Srodowiska mozna uzyskac tylko z odzialu w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
obcasy Re: Danter-Suchy Las 17.04.02, 15:29 dziękuję za odpowiedź. Chyba będę szczęśliwą mieszkanką.Zyczę, żeby Ci się też dobrze dalej mieszkało.Dorota Odpowiedz Link Zgłoś