Gość: marianne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:27 czy w Poznaniu sa jakies koscioly protestanckie?Moze wsrod forumowiczow sa jacys protestanci?Bylabym wdzieczna za informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dr huckenbush Re: kosciol protestancki w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:04 Ja jestem katolikiem, ale sprobuje pomoc. O ile pamietam, to dwa takie koscioly sa na Grunwaldzie. Jeden jest zdaje sie na Grunwaldzkiej za Rondem Przybyszewskiego, a drugi jest w okolicach Marcelinskiej. Wiem, Marcelinska dluga, ale nie pamietam gdzie dokladnie to bylo. Nie wiem nawet czy przy samej Marcelinskiej, ale to na pewno ta okolica. Na pewno bylo to bardziej w kierunku Jezyc/Centrum niz w kierunku stadionu Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac PROSZĘ BARDZO!!! IP: 213.17.204.* 30.09.04, 23:11 Proszę bardzo!!! miasta.gazeta.pl/poznan/1,40325,2292080.html Ewangelicy mają nowy kościół Fot. Lukasz Cynalewski / AG ZOBACZ TAKŻE • Kto projektował nowe budynki (17-09-04, 21:58) • Opinia Andrzeja Kurzawskiego, prezesa poznańskiego oddziału Stowarzyszenia Architektów Polskich (17-09-04, 21:59) • Ewangelicy w Poznaniu (17-09-04, 21:54) Katarzyna Kolska 17-09-2004 , ostatnia aktualizacja 17-09-2004 21:54 W niedzielę poznańscy ewangelicy poświęcą swój nowy kościół, plebanię i salki katechetyczne z prawdziwego zdarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: kosciol protestancki w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 01.10.04, 10:18 polecam kt lub pf tam dowiesz sie wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poz Re: kosciol protestancki w Poznaniu IP: *.k.mcnet.pl 01.10.04, 11:21 Ale jaki protestancki ? Jest ewangelicko-augsburski za parkiem przy rondzie Przybyszewskiego- Grunwaldzka (na tyłach budynków Olimpii). Są baptyści przy Grunwaldzkiej obok szpitala (vis-a-vis starej kirchy ewangelicko-augsburskiej). Są Adwentyści Dnia Siódmego przy Zeylanda. Przy Marcelińskiej (róg Polnej jest cerkiew, więc się nie liczy). Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: kosciol protestancki w Poznaniu IP: *.man.poznan.pl 01.10.04, 11:38 I jeszcze o ile sie nie mylę - Zielonoświątkowcy mają swoją kaplice na Przemysłowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianne Re: kosciol protestancki w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 16:03 dziekuje bardzo za odpowiedzi,chodzilo mi o wszystkie koscioly protestanckie w Poznaniu,teraz pozostaje tylko sie tam jeszcze wybrac:) Czy ktos z Was moze byl np w kosciele ewangelicko-augsburskim?I zna moze ksiedza z tego kosciola?Czy to sympatyczny czlowiek?Bo powiem szczerze,ze troche sie denerwuje przed ta wizyta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: kosciol protestancki w Poznaniu IP: *.pata.pl 01.10.04, 16:10 To w takim razie pójdź do kościoła Baptystów przy Grunwaldzkiej, nie ma się czym denerwować. Brałem tam ślub, wszystkim gościom (zwłaszcza tym, którzy na codzień nie mająnic wspólnego z Kościołem, zwłaszcza protestanckim) bardzo się podobała panująca tam atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś