Dodaj do ulubionych

kosciol protestancki w Poznaniu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:27
czy w Poznaniu sa jakies koscioly protestanckie?Moze wsrod forumowiczow sa
jacys protestanci?Bylabym wdzieczna za informacje :)
Obserwuj wątek
    • Gość: dr huckenbush Re: kosciol protestancki w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 23:04
      Ja jestem katolikiem, ale sprobuje pomoc.
      O ile pamietam, to dwa takie koscioly sa na Grunwaldzie. Jeden jest zdaje sie na
      Grunwaldzkiej za Rondem Przybyszewskiego, a drugi jest w okolicach
      Marcelinskiej. Wiem, Marcelinska dluga, ale nie pamietam gdzie dokladnie to
      bylo. Nie wiem nawet czy przy samej Marcelinskiej, ale to na pewno ta okolica.
      Na pewno bylo to bardziej w kierunku Jezyc/Centrum niz w kierunku stadionu Lecha.
    • Gość: jac PROSZĘ BARDZO!!! IP: 213.17.204.* 30.09.04, 23:11
      Proszę bardzo!!!

miasta.gazeta.pl/poznan/1,40325,2292080.html

Ewangelicy mają nowy kościół

Fot. Lukasz Cynalewski / AG

ZOBACZ TAKŻE

• Kto projektował nowe budynki (17-09-04, 21:58)
      • Opinia Andrzeja Kurzawskiego, prezesa poznańskiego oddziału Stowarzyszenia Architektów Polskich (17-09-04, 21:59)
      • Ewangelicy w Poznaniu (17-09-04, 21:54)

Katarzyna Kolska 17-09-2004 , ostatnia aktualizacja 17-09-2004 21:54

W niedzielę poznańscy ewangelicy poświęcą swój nowy kościół, plebanię i salki katechetyczne z prawdziwego zdarzenia
    • Gość: katolik Re: kosciol protestancki w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 01.10.04, 10:18
      polecam kt lub pf tam dowiesz sie wszystkiego
      • Gość: Poz Re: kosciol protestancki w Poznaniu IP: *.k.mcnet.pl 01.10.04, 11:21
        Ale jaki protestancki ?

Jest ewangelicko-augsburski za parkiem przy rondzie Przybyszewskiego-
        Grunwaldzka (na tyłach budynków Olimpii).

Są baptyści przy Grunwaldzkiej obok szpitala (vis-a-vis starej kirchy
        ewangelicko-augsburskiej).

Są Adwentyści Dnia Siódmego przy Zeylanda.

Przy Marcelińskiej (róg Polnej jest cerkiew, więc się nie liczy).

Pzdr,
        • Gość: ppp Re: kosciol protestancki w Poznaniu IP: *.man.poznan.pl 01.10.04, 11:38
          I jeszcze o ile sie nie mylę - Zielonoświątkowcy mają swoją kaplice na
          Przemysłowej.
          • Gość: marianne Re: kosciol protestancki w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 16:03
            dziekuje bardzo za odpowiedzi,chodzilo mi o wszystkie koscioly protestanckie w
            Poznaniu,teraz pozostaje tylko sie tam jeszcze wybrac:) Czy ktos z Was moze byl
            np w kosciele ewangelicko-augsburskim?I zna moze ksiedza z tego kosciola?Czy to
            sympatyczny czlowiek?Bo powiem szczerze,ze troche sie denerwuje przed ta
            wizyta...
            • Gość: malkontent Re: kosciol protestancki w Poznaniu IP: *.pata.pl 01.10.04, 16:10
              To w takim razie pójdź do kościoła Baptystów przy Grunwaldzkiej, nie ma się
              czym denerwować.
              Brałem tam ślub, wszystkim gościom (zwłaszcza tym, którzy na codzień nie
              mająnic wspólnego z Kościołem, zwłaszcza protestanckim) bardzo się podobała
              panująca tam atmosfera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka