Dodaj do ulubionych

Praca w Holandii

• Gość: jarekbanita@o2.pl Re: Praca w Holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 13:02
      witam czy moze pan mi udzielic jakiejkolwiek pomocy zwiazanej z praca w holandii
    • Gość: gość Re: Praca w Holandii IP: *.olsztyn.mm.pl 25.10.04, 14:01
      CHętnie dowiedziałbym się,czy jest coś w moim profilu.Moje GG9171778 lub kom.
      502 669 741,mail inkrstf@tlen.pl
      • Gość: cress Re: Praca w Holandii IP: 213.201.167.* 25.10.04, 14:18
        Do tej pory chodzilo glownie o kierowcow wozkow widlowych,pakowanie czesci do
        komputerow,pakowanie slodyczy,kontrole jakosci i kilka innych.konieczna
        znajomosc jezyka.
      • dymeks007 Re: Praca w Holandii 28.08.05, 01:16
        doswiadczony piekarz 35 lat. dymeks007@wp.pl
    • Gość: b Re: Praca w Holandii IP: *.tele2.pl 25.10.04, 15:54
      bardzo prosze o informacje
    • Gość: b Re: Praca w Holandii IP: *.tele2.pl 25.10.04, 15:55
      bardzo prosze o informacje bernikag@yahoo.com
      • martussl1 Re: Praca w Holandii 18.05.05, 08:48
        jestem zainteresowana-prosze o kontakt martussl1@poczta.onet.pl
        • Gość: marek Re: Praca w Holandii IP: *.ztpnet.pl 20.05.05, 11:49
          -jestem zainteresowany-proszę o kontakt marek521@poczta.onet.pl
          • Gość: dorka jestem ziantersowanaa IP: *.asko / 82.177.161.* 21.05.05, 11:44
            mmdoota@wp.pl najlpeiej zbiroy owcoow sprzatczka
    • Gość: satanasso@o2.pl Re: Praca w Holandii IP: *.visp.energis.pl 25.10.04, 16:34
      CZesc.Praca legal czy na czarno?znam niemiecki ,angielski ,umiem
      duzo.pozdrawiam.satanasso@o2.pl
      • eciu jestem zainteresowany 25.10.04, 18:54
        moan jakies szczegoliki ?
    • Gość: gregory Re: Praca w Holandii IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.10.04, 12:30
      Witam,
      od 2 styczmnia mam załatwioną legalna pracę - kontrakt w północnej
      holandii(Enkhuizen - miasto:) ) , ale chce jechac z moją "połówką". Czy masz
      jakieś oferty z tamtego regionu, ważne jest to że ona nie ma paszportu UE np.
      niemieckiego!!!! Możemy zacząc od sprzątania itp

mój mail: rycek79@tlen.pl

jak znajdziesz czas odpisz
      pozdr
      Gregory
    • Gość: Dariusz Re: Praca w Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:49
      Jestem zainteresowany. Moj meil asi.s@wp.pl Pozdr
      • Gość: Blonde Re: Praca w Holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:56
        Moje pozwolenie na prace wygląda w ten sposób:są dwie możliwości:
        1: Moj sofi-nummer i kopia paszportu idą do firmy posredniczej ona wyszukuje
        pracodawce który chce mnie zatrudnić, on zwraca się do urzedu emigracyjnego(
        mówi,że potrzebuje akurat mnie bo nie stac go na holendra) dalej urząd wydaje
        pozwolenie i firma mnie zatrudnia ale mam prace dopóki firma mnie nie zwolni bo
        w tym mom. trace to pozwolenie

2: Ide wraz z kolęga sama do urzedu i on mówi tam ,ze jest w stanie mnie
        utzrymac, wyżywić na okres który dostane wize i nie znajde sama pracy, i jesli
        urząd ma mój sofi-numer i potwierdzenie zamieszkania ( nie koniecznie
        zameldowanie) wystawia mi wize.

Tak wytsłumaczył mi kolega ale nie wiem jeszcze czy tak jest dokłanie. Bo on
        tez tak sie dowiedział, sam jeszcze nie pytał bo jeszcze nie dostał moich
        papierów. Pozdrówka
        • Gość: cress Re: Do Blonde IP: 213.201.167.* 27.10.04, 10:16
          Niestety wydaje mi sie,ze 2 opcja nie dokonca jest prawdziwa.W przypadku, gdy
          ktos zagwarantuje ci mieszkanie i utrzymanie mozesz uzyskac pozwolenie na
          pobyt.Dostaniesz naklejke do paszportu ale to nie uprawnia cie do podjecia
          pracy.
          W pierwszym przypadku masz racje tyle tylko,ze pracodawca nie moze wyjsc z
          wnioskiem o pozwolenie na zatrudnienie pracownika z Polski ze wzgledu na to,iz
          Polacy sa tansi.Wrecz przeciwnie.Pracodawca musi spelnic kilka warunkow,miedzy
          innymi taki, iz zapewnia ci minimalne wynagrodzenie.To znaczy,ze nie moze ci
          placic ponizej minimalnej holenderskiej stawki.
          Sprobuj zalozyc wlasna dzialalnosc w Holandii i wdedy mozesz legalnie
          pracowac.Jezeli znasz jezyk i jestes obrotna to dasz sobie rade.
          pozdrawiam
          • Gość: magda Re: Do Blonde IP: *.martel.biz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:25
            niestety do pracy w holandii jest jeszcze potrzebny sofinummer a na to czeka
            sie dwa tygodnie lub miesiac w zaleznosci od miasta w jakim sie go wyrabia,
            robi sie go w miejscu belastingdienst co odpowiada naszemu urzedowi
            skarbowemu.pozdrawiam magda
            • herubin007 Re: Do Magdy lub do Cress 28.10.04, 11:24
              A jak jest z pozwoleniem na pobyt (bo z tego co rozumiem jesli kiedykolwiek uda
              mi sie znalesc pracodawce, ktory bedzie chcial sie ubiegac o pozwolenie na
              prace dla mnie to najpierw musze miec pozwolenie na pobyt?) W Immigratiekantoor
              zglosilam, ze przybylam do Holandii (w nagrode dostalam naklejke w paszporcie,
              w zasadzie nie wiem po co, bo nie uprawnia do niczego) i jak poszlam do innego
              pokoju przesluchan to wpisali mnie do rejestru (osoba z ktora mieszkam,
              potwierdzala na pismie, ze mieszkam pod tym samym adresem). Tutaj z kolej w
              nagrode dostalam stempelek do paszportu i kartke papieru na ktorej jest m.in.
              info:
              "heeft voldaan aan haar verplichting, bedoeld in artikel 65 (...), betreffende
              aanmelding wegens verblijf in Nederland. Dit bewijs is GEEN bewijs van
              inschrijving. Het waarborgt evenmin inschrijving in de basisadministatie."
              Czy oni mi cos przysla? (czekam juz ponad 10 dni) Co jeszcze musze zrobic, zeby
              dostac pozwolenie na pobyt?
              z gory dzieki za info.
              • Gość: cress Re: Do Magdy lub do Cress IP: 213.201.167.* 28.10.04, 12:28
                Z tego co wiem to bez wiekszych problemow mozesz sie zameldowac w
                Holandii.Jezeli mieszkasz u znajomych to idz z nimi di Gemeente i sie
                zamelduj.Potrzebujesz paszport i akt urodzenia przetlumaczony pprzez tlumacza
                przysieglego w Holandii ( okolo 45 euro tlumaczenie).Jako obywatel eu (nowe
                kraje ) masz prawo do pobytu na terytorium Holandii jesli masz srodki do
                zycia.Mozesz sie zameldowac.Z pozwoleninem na prace jest trudniej.Najlatwiej
                probowac w sektorach wolnych.To znaczy:
                - rzeznik
                - wykrawacz (tez mieso)
                - kierowca tr miedzynarodowego
                - specjalisci (informaty itp)
            • Gość: cress Re: Do Blonde IP: 213.201.167.* 28.10.04, 12:12
              Jezeli umowisz sie w urzedzie na konkretna date (nie trwa to dlugo) i pojdziesz na
              spotkanie to sofinr dostaniesz od reki (z moich doswiadczen)
            • Gość: ala Re: Do Blonde IP: *.speed.planet.nl 11.12.04, 21:41
              ???
              ja pracuje w ams, oto jak bylo:
              (1 sofi nr dla mnie, pod 3 msc nr sofi dla zony i synka)
              idziesz do urzedu w amsterdamie (kolo stacji sloterdijk)
              dajesz paszport
              wypelniasz papiery - adres, pracodawca, rodzina
              za 10 min odbierasz numer
    • Gość: gregory Re: Praca w Holandii IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.10.04, 12:55
      To jeszcze raz ja gregory:)
      Z tym wyjazdem z moja dziewczyną, ja moge w razie czego też pracować bo mam 6
      letnie doswiadczeniae w restauracji - baaardzo dobrze maluję sciany , sprzątam,
      ogólnie prace zwiazane z doprowadzeniem wszystkiego w lokalach do jakiegoś stanu
      uzyteczności. Opiekowałem sie tez kwiatami z dziewczyna w tej rest. No mamy
      dośw i chęc pracy na długooooooo

moj mail: rycek79@tlen.pl

gregory
    • Gość: gregory Re: Praca w Holandii IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.10.04, 13:00
      mogę do tego stycznia zanim wyjadę zrobic kurs uprawnienia na wózek widłowy!!!
      Moz ebedziesz miał cos bo kontrakt bede miał tylko na 3 miesiące. O mnie może sz
      doczytać jeszcze troszke wyzej

pozdr
      rycek79@tlen.pl

gregory
    • Gość: andzrej Re: Praca w Holandii IP: *.swi.vectranet.pl / 80.51.166.* 26.10.04, 14:20
      jeżeli możesz mi pomóc,to bardzo proszę,tylko czy to nie jakiś bajer.
      • Gość: stefa Re: Praca w Holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 23:04
        sluchajcie, jesli ktos moze pomoc wyjechac parze studentow do pracy w Holandii
        w czasie wakacjii, to bardzo prosze o kontakt: sciapa@tlen.pl
        to jest dla nas bardzo wazne
    • merlott Re: Praca w Holandii 26.10.04, 16:28
      hej cress,

ja jestem zainteresowana praca dla mego partnera - miszkamy w Holandii, Haga,
      pozwolenie na prace ma (jako moj partner), natomiast nie zna jezykow (slabo,
      zaczyna angielski). Masz moze cos takiego? Bylibysmy wdzieczni.

pozdrawiam
      • Gość: Blonde Re: Do Merlott IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 18:30
        Napisałas,że Twój partner ma pozwolenie na prace dzieki Tobie....Na jakiej to
        jest zasadzie? Z góry dzieki za odpowiedz
        • Gość: cress Re: Do Blonde IP: 213.201.167.* 27.10.04, 10:23
          Slub albo kontrakt z obywatelem eu lub Polakiem z podw obywatelstwem.
          Jezeli masz kogos to mozna sprobowac.Nie radze tylko pakowac sie w zwiazek bez
          przyszlosci tylko dla papierow.
          • Gość: Blonde de Cress IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 17:15
            Nie chodzi tu o pakowanie sie w ziązek, mam dobrego przyjaciela w Holandii,
            który mi tam pomaga. I moglibyśmy stworzyc fałszywy konkubinat, przebywałam u
            niego troche czasu i jęsli chodzi o potwierdzenie sasiedzi chyba by
            potwierdzili. Tylko chciałabym sie więcej dowiedziec na ten temat.Chce za
            wszelką cene tam wyjechac. Ale na legalna prace, nie chce ryzykowac pracy na
            lewo. Gdzie moge sie więcej dowiedziec na temat konkubinatu w Holandii?
            • Gość: cress Do Blonde IP: 213.201.167.* 28.10.04, 12:10
              Z internetu mozesz sciagnac formularz (nie pamietam teraz jak sie nazywa ale
              zapytam to dam ci znac) .Trzeba go wypelnic i isc z nimm do notariusza.Do tej
              pory mozna bylo po 3 latach zerwac kontrakt i mialas wszelkie prawa teraz
              podobno ma byc 5 lat.To nie jest trudne.
              powodzenia.
    • Gość: marta za IP: *.adsl.wanadoo.nl 26.10.04, 21:00
    • Gość: marta za IP: *.adsl.wanadoo.nl 26.10.04, 21:00
    • Gość: lola DUZE ZAINTERESOWANIE IP: *.adsl.wanadoo.nl 26.10.04, 21:02
      dobry wieczor,
      bardzo mnie interesuje panska oferta.
      czy moglby mi pan napisac cos konkretniejszego na ten temat?
      szukam pracy dla bliskiej mi osoby.
      moj e-mail to m.piatkowska@aps.nl.
      pozdrawiam.
      marta
    • Gość: Dawid Re: Praca w Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 10:02
      Jestem zainteresowany pracą w Holandi jeśli masz coś ciekawego to oto mój adres
      daw.ld@op.pl
    • Gość: kreska Re: Praca w Holandii IP: 62.166.147.* 27.10.04, 10:23
      czesc a co to za praca?zalezy mi na znalezieniu czegos w rotterdamie po
      angielsku sie w miare dogadam szczeze mowiacc nie szukam niczego ambitnego
      byle by zarobic na studia jeste po studium fizjoterpi wiec moze cos w tym
      kierunku lub sprzatanie lub cokolwiek nie koniecznie od zaraz choc i tak nie
      wieze w znalezienie czegokolwiek nie umiem otworrzyc skrzynki email wiec nie
      wiem jak mi odpiszesz jak chcesz to zadzwon jestem teraz w holandii do konca
      tygodnia i pod tym numerem jestem 0638014094 pozdrawiam
      • Gość: cress Re: Praca w Holandii IP: 213.201.167.* 27.10.04, 10:27
        Szukasz czegos na dluzej czy tylko na wakacje?Masz pozwolenie na prace?Jezeli
        chodzi o wakacje to jeszcze mamy duzo czasu,mozze da sie cos zalatwic.mam twoj
        nr jak bedzie cos wiadomo to dam ci znac.
        • motil Re: Praca w Holandii 05.01.05, 16:57
          Jestem studentka architektury krajobrazu, mowie po angielsku i rosyjsku,
          niewiele po niemiecku, w zwiazku z kierunkiem studiow chcialabym pojechac na
          wakacje do Holandii i poza jej zobaczeniem , popracowac w rolnictwie,
          ogrodnictwie, moze na polach tulipanowych albo w sadzie, a moze jeszcze gdzies
          blizej mojego przyszlego wyksztalcenia. Mam polski paszport. Bardzo prosze o
          nawiazanie ze mna kontaktu na e-mail albo gg 3610.
    • Gość: darek Re: Praca w Holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 11:45
      jak masz coś ciekawgo to napisz dop mnie.
      camel79@poczta.fm
    • joanna1511 Re: Praca w Holandii 27.10.04, 12:11
      Witam! bardzo proszę o więcej informacji na temat pracy w Holandii, interesuje
      mnie praca na wakacje dla 2-4 osób. Pozdrawiam i czekam na wiadomość na adres
      joanna1511@o2.pl z góry bardzo dziękuje!!!!!!! :)
    • Gość: chronic@interia.pl Re: Praca w Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 12:51
      bardzobym chciał pracować w holandii,jesli moge prosić o blizsze
      informacje...to prosze...i z góry dziękuję .sebastian.
    • Gość: Maria Twardowska@ Re: Praca w Holandii IP: *.tvgawex.pl 27.10.04, 13:11
      Czekam na oferty .
      Maria Twardowsk@INTERIA.PL
    • Gość: niebieski Re: Praca w Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 17:17
      jestem zainteresowany pracą mój adres to sonicblade@op.pl
      • eciu eciu@o2.pl - jestem zainteresowany 27.10.04, 21:13
        prosiłbym o szersze info
      • mrvpower Re: Praca ? i jak wyszło komu kolwiek. 05.11.04, 12:20
      • Gość: mart Re: Praca w Holandii IP: 80.48.117.* 05.11.04, 12:56
        Prosze o przeslanie jakis ofert! martyna-malicka@wp.pl
    • Gość: magda Re: Praca w Holandii IP: *.martel.biz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:19
      czesc szukam pracy w holandii.czy mozesz przeslac mi jakies informacje? dzieki
    • Gość: andrzej Re: Praca w Holandii IP: *.swi.vectranet.pl / 80.51.166.* 28.10.04, 08:46
      proszę o szerszą informacje na ten temat.Czekam na e-mail andrzej299@op.pl
    • Gość: malymis Re: Praca w Holandii IP: *.anonymous.dialup.atcom.net.pl 28.10.04, 09:25
      Mozna wiedziec w jakich zawodach?
    • Gość: Dawid Re: Praca w Holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 09:28
      jestem zainteresowany,bardzo chętnie skorzystam z pomocy dawid_sobol@yahoo.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka