Gość: jarekbanita@o2.pl Re: Praca w Holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 13:02 witam czy moze pan mi udzielic jakiejkolwiek pomocy zwiazanej z praca w holandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w Holandii IP: *.olsztyn.mm.pl 25.10.04, 14:01 CHętnie dowiedziałbym się,czy jest coś w moim profilu.Moje GG9171778 lub kom. 502 669 741,mail inkrstf@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cress Re: Praca w Holandii IP: 213.201.167.* 25.10.04, 14:18 Do tej pory chodzilo glownie o kierowcow wozkow widlowych,pakowanie czesci do komputerow,pakowanie slodyczy,kontrole jakosci i kilka innych.konieczna znajomosc jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
dymeks007 Re: Praca w Holandii 28.08.05, 01:16 doswiadczony piekarz 35 lat. dymeks007@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Praca w Holandii IP: *.tele2.pl 25.10.04, 15:54 bardzo prosze o informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Praca w Holandii IP: *.tele2.pl 25.10.04, 15:55 bardzo prosze o informacje bernikag@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
martussl1 Re: Praca w Holandii 18.05.05, 08:48 jestem zainteresowana-prosze o kontakt martussl1@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Praca w Holandii IP: *.ztpnet.pl 20.05.05, 11:49 -jestem zainteresowany-proszę o kontakt marek521@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka jestem ziantersowanaa IP: *.asko / 82.177.161.* 21.05.05, 11:44 mmdoota@wp.pl najlpeiej zbiroy owcoow sprzatczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satanasso@o2.pl Re: Praca w Holandii IP: *.visp.energis.pl 25.10.04, 16:34 CZesc.Praca legal czy na czarno?znam niemiecki ,angielski ,umiem duzo.pozdrawiam.satanasso@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory Re: Praca w Holandii IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.10.04, 12:30 Witam, od 2 styczmnia mam załatwioną legalna pracę - kontrakt w północnej holandii(Enkhuizen - miasto:) ) , ale chce jechac z moją "połówką". Czy masz jakieś oferty z tamtego regionu, ważne jest to że ona nie ma paszportu UE np. niemieckiego!!!! Możemy zacząc od sprzątania itp mój mail: rycek79@tlen.pl jak znajdziesz czas odpisz pozdr Gregory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Re: Praca w Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:49 Jestem zainteresowany. Moj meil asi.s@wp.pl Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blonde Re: Praca w Holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:56 Moje pozwolenie na prace wygląda w ten sposób:są dwie możliwości: 1: Moj sofi-nummer i kopia paszportu idą do firmy posredniczej ona wyszukuje pracodawce który chce mnie zatrudnić, on zwraca się do urzedu emigracyjnego( mówi,że potrzebuje akurat mnie bo nie stac go na holendra) dalej urząd wydaje pozwolenie i firma mnie zatrudnia ale mam prace dopóki firma mnie nie zwolni bo w tym mom. trace to pozwolenie 2: Ide wraz z kolęga sama do urzedu i on mówi tam ,ze jest w stanie mnie utzrymac, wyżywić na okres który dostane wize i nie znajde sama pracy, i jesli urząd ma mój sofi-numer i potwierdzenie zamieszkania ( nie koniecznie zameldowanie) wystawia mi wize. Tak wytsłumaczył mi kolega ale nie wiem jeszcze czy tak jest dokłanie. Bo on tez tak sie dowiedział, sam jeszcze nie pytał bo jeszcze nie dostał moich papierów. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cress Re: Do Blonde IP: 213.201.167.* 27.10.04, 10:16 Niestety wydaje mi sie,ze 2 opcja nie dokonca jest prawdziwa.W przypadku, gdy ktos zagwarantuje ci mieszkanie i utrzymanie mozesz uzyskac pozwolenie na pobyt.Dostaniesz naklejke do paszportu ale to nie uprawnia cie do podjecia pracy. W pierwszym przypadku masz racje tyle tylko,ze pracodawca nie moze wyjsc z wnioskiem o pozwolenie na zatrudnienie pracownika z Polski ze wzgledu na to,iz Polacy sa tansi.Wrecz przeciwnie.Pracodawca musi spelnic kilka warunkow,miedzy innymi taki, iz zapewnia ci minimalne wynagrodzenie.To znaczy,ze nie moze ci placic ponizej minimalnej holenderskiej stawki. Sprobuj zalozyc wlasna dzialalnosc w Holandii i wdedy mozesz legalnie pracowac.Jezeli znasz jezyk i jestes obrotna to dasz sobie rade. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Do Blonde IP: *.martel.biz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:25 niestety do pracy w holandii jest jeszcze potrzebny sofinummer a na to czeka sie dwa tygodnie lub miesiac w zaleznosci od miasta w jakim sie go wyrabia, robi sie go w miejscu belastingdienst co odpowiada naszemu urzedowi skarbowemu.pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
herubin007 Re: Do Magdy lub do Cress 28.10.04, 11:24 A jak jest z pozwoleniem na pobyt (bo z tego co rozumiem jesli kiedykolwiek uda mi sie znalesc pracodawce, ktory bedzie chcial sie ubiegac o pozwolenie na prace dla mnie to najpierw musze miec pozwolenie na pobyt?) W Immigratiekantoor zglosilam, ze przybylam do Holandii (w nagrode dostalam naklejke w paszporcie, w zasadzie nie wiem po co, bo nie uprawnia do niczego) i jak poszlam do innego pokoju przesluchan to wpisali mnie do rejestru (osoba z ktora mieszkam, potwierdzala na pismie, ze mieszkam pod tym samym adresem). Tutaj z kolej w nagrode dostalam stempelek do paszportu i kartke papieru na ktorej jest m.in. info: "heeft voldaan aan haar verplichting, bedoeld in artikel 65 (...), betreffende aanmelding wegens verblijf in Nederland. Dit bewijs is GEEN bewijs van inschrijving. Het waarborgt evenmin inschrijving in de basisadministatie." Czy oni mi cos przysla? (czekam juz ponad 10 dni) Co jeszcze musze zrobic, zeby dostac pozwolenie na pobyt? z gory dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cress Re: Do Magdy lub do Cress IP: 213.201.167.* 28.10.04, 12:28 Z tego co wiem to bez wiekszych problemow mozesz sie zameldowac w Holandii.Jezeli mieszkasz u znajomych to idz z nimi di Gemeente i sie zamelduj.Potrzebujesz paszport i akt urodzenia przetlumaczony pprzez tlumacza przysieglego w Holandii ( okolo 45 euro tlumaczenie).Jako obywatel eu (nowe kraje ) masz prawo do pobytu na terytorium Holandii jesli masz srodki do zycia.Mozesz sie zameldowac.Z pozwoleninem na prace jest trudniej.Najlatwiej probowac w sektorach wolnych.To znaczy: - rzeznik - wykrawacz (tez mieso) - kierowca tr miedzynarodowego - specjalisci (informaty itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cress Re: Do Blonde IP: 213.201.167.* 28.10.04, 12:12 Jezeli umowisz sie w urzedzie na konkretna date (nie trwa to dlugo) i pojdziesz na spotkanie to sofinr dostaniesz od reki (z moich doswiadczen) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Do Blonde IP: *.speed.planet.nl 11.12.04, 21:41 ??? ja pracuje w ams, oto jak bylo: (1 sofi nr dla mnie, pod 3 msc nr sofi dla zony i synka) idziesz do urzedu w amsterdamie (kolo stacji sloterdijk) dajesz paszport wypelniasz papiery - adres, pracodawca, rodzina za 10 min odbierasz numer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory Re: Praca w Holandii IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.10.04, 12:55 To jeszcze raz ja gregory:) Z tym wyjazdem z moja dziewczyną, ja moge w razie czego też pracować bo mam 6 letnie doswiadczeniae w restauracji - baaardzo dobrze maluję sciany , sprzątam, ogólnie prace zwiazane z doprowadzeniem wszystkiego w lokalach do jakiegoś stanu uzyteczności. Opiekowałem sie tez kwiatami z dziewczyna w tej rest. No mamy dośw i chęc pracy na długooooooo moj mail: rycek79@tlen.pl gregory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory Re: Praca w Holandii IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.10.04, 13:00 mogę do tego stycznia zanim wyjadę zrobic kurs uprawnienia na wózek widłowy!!! Moz ebedziesz miał cos bo kontrakt bede miał tylko na 3 miesiące. O mnie może sz doczytać jeszcze troszke wyzej pozdr rycek79@tlen.pl gregory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzrej Re: Praca w Holandii IP: *.swi.vectranet.pl / 80.51.166.* 26.10.04, 14:20 jeżeli możesz mi pomóc,to bardzo proszę,tylko czy to nie jakiś bajer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefa Re: Praca w Holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 23:04 sluchajcie, jesli ktos moze pomoc wyjechac parze studentow do pracy w Holandii w czasie wakacjii, to bardzo prosze o kontakt: sciapa@tlen.pl to jest dla nas bardzo wazne Odpowiedz Link Zgłoś
merlott Re: Praca w Holandii 26.10.04, 16:28 hej cress, ja jestem zainteresowana praca dla mego partnera - miszkamy w Holandii, Haga, pozwolenie na prace ma (jako moj partner), natomiast nie zna jezykow (slabo, zaczyna angielski). Masz moze cos takiego? Bylibysmy wdzieczni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blonde Re: Do Merlott IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 18:30 Napisałas,że Twój partner ma pozwolenie na prace dzieki Tobie....Na jakiej to jest zasadzie? Z góry dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cress Re: Do Blonde IP: 213.201.167.* 27.10.04, 10:23 Slub albo kontrakt z obywatelem eu lub Polakiem z podw obywatelstwem. Jezeli masz kogos to mozna sprobowac.Nie radze tylko pakowac sie w zwiazek bez przyszlosci tylko dla papierow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blonde de Cress IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 17:15 Nie chodzi tu o pakowanie sie w ziązek, mam dobrego przyjaciela w Holandii, który mi tam pomaga. I moglibyśmy stworzyc fałszywy konkubinat, przebywałam u niego troche czasu i jęsli chodzi o potwierdzenie sasiedzi chyba by potwierdzili. Tylko chciałabym sie więcej dowiedziec na ten temat.Chce za wszelką cene tam wyjechac. Ale na legalna prace, nie chce ryzykowac pracy na lewo. Gdzie moge sie więcej dowiedziec na temat konkubinatu w Holandii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cress Do Blonde IP: 213.201.167.* 28.10.04, 12:10 Z internetu mozesz sciagnac formularz (nie pamietam teraz jak sie nazywa ale zapytam to dam ci znac) .Trzeba go wypelnic i isc z nimm do notariusza.Do tej pory mozna bylo po 3 latach zerwac kontrakt i mialas wszelkie prawa teraz podobno ma byc 5 lat.To nie jest trudne. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola DUZE ZAINTERESOWANIE IP: *.adsl.wanadoo.nl 26.10.04, 21:02 dobry wieczor, bardzo mnie interesuje panska oferta. czy moglby mi pan napisac cos konkretniejszego na ten temat? szukam pracy dla bliskiej mi osoby. moj e-mail to m.piatkowska@aps.nl. pozdrawiam. marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Praca w Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 10:02 Jestem zainteresowany pracą w Holandi jeśli masz coś ciekawego to oto mój adres daw.ld@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreska Re: Praca w Holandii IP: 62.166.147.* 27.10.04, 10:23 czesc a co to za praca?zalezy mi na znalezieniu czegos w rotterdamie po angielsku sie w miare dogadam szczeze mowiacc nie szukam niczego ambitnego byle by zarobic na studia jeste po studium fizjoterpi wiec moze cos w tym kierunku lub sprzatanie lub cokolwiek nie koniecznie od zaraz choc i tak nie wieze w znalezienie czegokolwiek nie umiem otworrzyc skrzynki email wiec nie wiem jak mi odpiszesz jak chcesz to zadzwon jestem teraz w holandii do konca tygodnia i pod tym numerem jestem 0638014094 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cress Re: Praca w Holandii IP: 213.201.167.* 27.10.04, 10:27 Szukasz czegos na dluzej czy tylko na wakacje?Masz pozwolenie na prace?Jezeli chodzi o wakacje to jeszcze mamy duzo czasu,mozze da sie cos zalatwic.mam twoj nr jak bedzie cos wiadomo to dam ci znac. Odpowiedz Link Zgłoś
motil Re: Praca w Holandii 05.01.05, 16:57 Jestem studentka architektury krajobrazu, mowie po angielsku i rosyjsku, niewiele po niemiecku, w zwiazku z kierunkiem studiow chcialabym pojechac na wakacje do Holandii i poza jej zobaczeniem , popracowac w rolnictwie, ogrodnictwie, moze na polach tulipanowych albo w sadzie, a moze jeszcze gdzies blizej mojego przyszlego wyksztalcenia. Mam polski paszport. Bardzo prosze o nawiazanie ze mna kontaktu na e-mail albo gg 3610. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Praca w Holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 11:45 jak masz coś ciekawgo to napisz dop mnie. camel79@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1511 Re: Praca w Holandii 27.10.04, 12:11 Witam! bardzo proszę o więcej informacji na temat pracy w Holandii, interesuje mnie praca na wakacje dla 2-4 osób. Pozdrawiam i czekam na wiadomość na adres joanna1511@o2.pl z góry bardzo dziękuje!!!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chronic@interia.pl Re: Praca w Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 12:51 bardzobym chciał pracować w holandii,jesli moge prosić o blizsze informacje...to prosze...i z góry dziękuję .sebastian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Twardowska@ Re: Praca w Holandii IP: *.tvgawex.pl 27.10.04, 13:11 Czekam na oferty . Maria Twardowsk@INTERIA.PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieski Re: Praca w Holandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 17:17 jestem zainteresowany pracą mój adres to sonicblade@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
eciu eciu@o2.pl - jestem zainteresowany 27.10.04, 21:13 prosiłbym o szersze info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: Praca w Holandii IP: 80.48.117.* 05.11.04, 12:56 Prosze o przeslanie jakis ofert! martyna-malicka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Praca w Holandii IP: *.martel.biz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:19 czesc szukam pracy w holandii.czy mozesz przeslac mi jakies informacje? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Praca w Holandii IP: *.swi.vectranet.pl / 80.51.166.* 28.10.04, 08:46 proszę o szerszą informacje na ten temat.Czekam na e-mail andrzej299@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malymis Re: Praca w Holandii IP: *.anonymous.dialup.atcom.net.pl 28.10.04, 09:25 Mozna wiedziec w jakich zawodach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Praca w Holandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 09:28 jestem zainteresowany,bardzo chętnie skorzystam z pomocy dawid_sobol@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś