Dodaj do ulubionych

Do Redakcji - Kórnik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 07:40
Prosiłbym bardzo aby Gazeta sprawdziła i wyjaśniła może dlaczego na stronie
www.kornik.pl zostało zawieszone forum. Wielu mieszkańców wyrażało tam swoje
krytyczne opinie o władzach, szkołach itd - czyżby to był powód - piszecie
wiele o Poznaniu a w ciszy "podpoznanskiej" dzieje się wielw rzeczy gorszych
niz w Poznaniu np Kórnickie MPK i "zabiegi" kierowców aby wykazać, że nikt nie
wraca z Poznani w weekendy ostatnim autobusem - kierowca np. nie sprzeda
buletów mówiąc, że o tej godz. jest "gratis" - oficjalnie nie ma więc
pasażerów a wię kurs będzie można odwołać - proszę przyjzyjcie się też ty
małym miasteczkom.
Obserwuj wątek
    • redakcja Re: Do Redakcji - Kórnik 26.10.04, 11:24
      Dziękuję za sygnał. Przyjrzymy się zasygnalizowanym problemom.

pozdrawiam
      Błażej Wandtke
      • Gość: Tommy Re: Do Redakcji - Kórnik IP: *.icpnet.pl 04.11.04, 01:03
        Pozdrawiam, widzę, ze nas rozbitkow jest tu coraz więcej. Jak się sytuacja
        nieco wyklaruje i będzie wiadomo gdzie zakotwicznymy pozawiadamiam tych ktorych
        sie uda przez gad-gadu.
    • Gość: Biała Dama Re: Do Redakcji - Kórnik IP: *.icpnet.pl 26.10.04, 21:57
      Przyłączam się do prośby TADKA
    • Gość: Aneta Re: Do Redakcji - Kórnik IP: *.icpnet.pl 27.10.04, 23:50
      Drodzy Kórniczanie,
      Byliście niezdyscyplinowani i nieodpowiedzialni. Na forum nie powinno pisać się
      o wysypisku w Czmoniu, o finansach zarządu i radnych itp. itd.

A tak poważniej to dwa lata temu opuściłam Kórnik i dzięki forum wiedziałam
      przynajmniej co się w mieście dzieje.

Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie spodziewa się, że ktoś sie przyzna
      dlaczego naprawdę zamknięto forum. Pan Burmistrz i kochana rada zamieścili na
      stronie miasta wyczerpujące wyjaśnienie - kuriozum ("wisi" tam dotychczas).
      Oświadczenie kuriozalne (załączam je poniżej), bo trudno było się doszukiwać w
      wypowiedziach na forum wulgaryzmów lub "bezpodstawnych lub nieprawdziwych
      oskarżeń". Jesli jakieś zdarzały się to bez problemów można je było usuwać lub
      te nieprawdziwe zdementować.

Zamknięcie forum i oświadczenie nie świadczą niestety dobrze o potencjale
      intelektualnym burmistrza i rady ale to ich problem.

Wąptpię czy GW rozwikła tę zagadkę bo już sporo czasu minęło, liczyć można
      raczej na kolejne głębsze od poprzedniego oświadczenia. Próby podjęcia tego
      tematu w prasie lokalnej (śremskiej) lub na śremskim forum nie powiodły się -
      były trudności (khe, khe) z opublikowaniem wypowiedzi. GW proponuję podjęcie
      tematu forow lokalnych, które działają bardzo anemicznie. Kórnik zamknięto, ale
      gdzie indziej wypowiedzi pojawiają się (lub nie) z kilkudniowym opóźnieniem bo
      chyba caly zarząd i rada muszą wcześniej dać zgodę na ich puszczenie. To jest
      bardziej smieszne niż straszne, ale warto podyskutować na ten temat. Moim
      zdaniem fora to nie awanturnictwo tylko przyczynek do prowadzenia bardziej
      przejrzystej lokalnej polityki.

Proponuję, zebyśmy się powiadomili poprzez gadu-gadu (internauci z oklic
      Kórnika) i spróbowali przenieść się na forum GW - może by nas tu przytulili np.
      w dziale fora regionalne. Bedzie się wtedy bez problemu można przekonac ile w
      dyskudji jest meritum, a ile wulgaryzmów i bepodstwanych oskarżeń. A na stronie
      miasta niech dalej burmistrz w towarzystwie aktywu przecina wstęgi, muruje
      kamienie węgielne etc.

A tak a propos to zbliżają się wybory wielkimi krokami. Podobny ruch pewnego
      burmistrza w okolicach Słubic doprowadził do skutecznej aktywizacji
      internetowej wyborców i w efekcie do wymiany burmistrza pewaniaka i jego ekipy
      na nowe wladze.

Może parę dni poczekać i forum "się" cudem odwiesi.

"Likwiadacja forum

Informuję, że "forum" zamieszczone na stronie internetowej - www.kornik.pl. -
      zostało zlikwidowane.
      Powstanie forum miało na celu wspieranie zamierzeń władz samorządowych. Przez
      cały okres jego funkcjonowania pojawiały się na nim różne tematy o znaczeniu
      istotnym dla gminy np.: "miejscy urzędnicy", "wysypisko śmieci w
      Czmoniu", "Aquanet" czy "obwodnica Kórnika". Tematy te zostały zauważone a
      zawarte w nich sugestie, które w mogłyby wpłynąć na poprawę jakości pracy
      Urzędu czy ukierunkowałaby władze na korzystne dla gminy działania były w miarę
      możliwości zastosowane.
      Niestety takich tematów i wypowiedzi było niewiele. Najczęściej na forum
      zamieszczano tematy zupełnie nieistotne, a wśród treści można było znaleźć
      treści wulgarne, bezpodstawne lub nieprawdziwe oskarżenia, kłótnie internautów
      i wzajemne obrażanie się.
      Forum zatraciło swój pierwotny charakter - jego istnienie nie przyniosło gminie
      żadnych korzyści - nabrało natomiast znamion słupa ogłoszeniowego na którym
      każdy anonimowo może zamieścić dowolną treść bez żadnych konsekwencji.

Sekretarz Gminy Kórnik
      Leszek Książek "
      • Gość: niezamysl Re: Do Redakcji - Kórnik IP: *.icpnet.pl 29.10.04, 00:51
        Nie ma coś Kórnik szczęścia do mądrych ludzi. Wydawałoby się, że ma taki
        potencjał, a tu co krok to jaja - Giertych, wysypisko, teraz forum. Nieszczęsne
        miasto :-(
        • Gość: Igor nie tylko Kórnik IP: 194.88.12.* 29.10.04, 13:06
          Piękne Puszczykowo czy pręzny Luboń to teraz jakieś zacofane okolice, ludzie
          tam bez gustu i nie umieją korzystać z tego co mają.

Kórnik, Mosina, Puszczykowo - piękne tereny, ale ktoś chyba o nich zapomniał,
          teraz jest kasa unijna a tam nic sie nie dzieje!!!
          Ktoś sie powaznie powinien tymi władzami zająć i zrobic konkretną wymianę, a
          tych co są to zesłać gdzieś, gdzie nic nie trzeba robic.
    • Gość: ania z gądek Re: Do Redakcji - Kórnik IP: *.icpnet.pl 29.10.04, 01:06
      Tej Tadek, wy się tam jak najszybciej weźcie za burmistrza i odblokujcie forum.
      Zgodnie z nową dyrektywą UE nakazuje, zeby tereny gdzie nie ma swobód
      obywatelskich zaorać z przeznaczeniem pod rezerwę paszową na wypadek nasilenia
      wojny z terroryzmem. A zarządy gmin + radni na kotlety.
    • Gość: Ala Re: Do Redakcji - Kórnik IP: *.icpnet.pl 30.10.04, 21:07
      A może gazeta.pl mogłaby nam umożliwić wypisywanie się na forum regionalnym,
      dopóki nasze wladze nie zmądrzeją. Tak jak to piszę to mi z lekka smutno - w
      wolnych czasach nasze "władze" po prostu nas wykasowały bo wypowiedzi im nie
      odpowiadały.
    • Gość: haha Re: Do Redakcji - Kórnik IP: *.icpnet.pl 01.11.04, 15:09
      za politykę w gminie odpowiadają władze gminy i one decydują co może być na
      stronie miasta a co nie, a nie byle matołek
    • Gość: Mamut Re: Do Redakcji - Kórnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 18:33
      Popieram pomysł.Przeglądałem to forum bardzo czesto.Nie było tam zadnych wulgaryzmów,czy opluwania władz miasta.Były natomist konkretne pytania do władz czy naprawde ważne problemy.Tłumaczenie tego Pana pod tym listem jest poprostu smieszne.Z tego co pamietam najostrzejsza dyskusja dotyczyła pizzy w Kórniku:-)
      Mam nadzieje że jeżeli nie na portalu gazety to gdzieś indziej uda sie uruchomić niezawisłe forum.Co do władz miasta to wyczerpały one juz limit kuriozalnych decyzji badź braku naprawdę waznych.Panu burmistrzowi natomist pragne "podziękować" za skłonienie mnie do udziału w nastepnych wyborach lokalnych-pójdę na nie aby zagłosowac przeciwko Panu.Natomist co do "zabiegów " kierowców MPK oraz całego kombusu-bez komentarza bo tego nie da się normalnie skomentować w normalnych słowach a uzywac wulgaryzmów na portalu gazety nie mam zamiaru.Tadku mam nadzieję że forum kórnickie jakoś w końcu ruszy-pozdrawiam
    • Gość: Mamut Re: Do Redakcji - Kórnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 18:50
      Znalazłem cosciekawego poczytajcie troszkę to zobaczycie:
      www.kornik.pl/forum/wypowiedzi.php?forum=forum9
    • Gość: Thin_Air Re: Do Redakcji - Kórnik IP: *.icpnet.pl 01.11.04, 20:29
      Dzięki Mamut, gdybyś jeszcze miał linka do tego Forum, które w ostatniej chwili
      zamkneli. Podobno były jakieś wpisy dotyczące bezczynności WIOŚ z Poznania w
      sprawie wysypiska czyli sprawa wysoce polityczna, godząca w sojusze itd itp. ;-
      )
      • Gość: Mamut Re: Do Redakcji - Kórnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 12:43
        czesc-popatrz na wpis tak ze 2 posty wczesniej -znalazlem to przez googla-nie ma tam co prawda wszystkiego ale ciekawe rzeczy tez sie zdarzaja
        pozdrawiam
    • Gość: Tadek Re: Do Redakcji - Kórnik- Pan Błażej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 13:18
      Proponuję przyjrzeć się Kórnikowi - np. remontowi ratusza i zabudowie jego
      dziedzińca. Az wierzyć się nie chce aby Konsterwator zabytków pozwolił na te
      metalowe "popiele"? A może uda Wam się dowiedzieć kto to zaprojektował czyżby
      nadworny architekt i urbanista kórnicki "Stefciu" to dość ciekawe - to co ten
      Pan robi w naszej gminie. Proszę Panie Błażeju odpowiedzcie nam czy możemy
      umieścić się gdzieś na FORUM GW Pozdrawiamy Kórniczanie
      • redakcja Re: Do Redakcji - Kórnik- Pan Błażej 04.11.04, 11:07
        Bardzo serdecznie zapraszam do założenia forum prywatnego o Kórniku. Ktoś z Was
        zostanie adminem i sami będziecie decydować, co na takim forum może się pojawić
        (oczywiście w ramach regulaminu forum). Trzeba tylko założyć sobie konto w
        portalu gazeta.pl i wejść na stronę
        forum.gazeta.pl/forum/0,46482.html
        W specjalnym formularzu musicie wybrać, w której kategorii chcecie się znaleźć.
        Sugeruję kategorię Miasta-Wielkopolskie.

pozdrawiam
        Błażej Wandtke
        • pan.nikt Panie Błażeju!!! 08.11.04, 12:16
          Założona.
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24416
          Czas na małą reklame w papierowej GW. A może na poznańskiej rozkładówce w necie
          na
          miasta.gazeta.pl/poznan/0,0.html??????????????????????????????????????????
    • Gość: Jaga Re: Do Redakcji - Kórnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 21:21
      A co właściwie będzie z ostatnim kursem MPK w sobotę? Tak na marginesie były
      wice burmistrz został teraz (tzn 2 lata temu) szefem MPK a były szef MPK
      wiceburmistrzem - to się chyba nazywa karuzela stanowisk. urzędnicy w UM sa też
      boscy - styl i poziom lat 60-tych- no może nie wszyscy ...
    • Gość: Thin_Air Re: Kórnik do Tadka, Mamuta i innych IP: *.icpnet.pl 06.11.04, 12:19
      Tadek, Mamut, Biała dama....
      Wydaje mi się,że propozycja p. Błażeja jest OK. Forum nadal nie działa, a bez
      problemów można by je założyć w dziale Miasta Wielkopolskie. Ja od pewnego
      czasu jestem poza Kórnikiem więc trudniej byłoby mi administrować Forum będąc
      trochę z boku. Lepiej byłoby gdyby zrobił to ktoś kto ma rochę lepszy przegląd
      sytuacji na miejscu. Czy moglibyście się tego podjąć?? lub ktoś ze znajomych???.
      Pozdrawiam
      • Gość: Tadek Re: Kórnik do Tadka, Mamuta i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 00:03
        Pogadać mogę ale nie jestem dobry w branzy info nie potrafię więc założyć i
        administrować forum - a szkoda bo tematów jest bez liku - moze ktoś inny to
        potrafi przykro ja nie.
    • pan.nikt KÓRNIK BNIN 07.11.04, 09:27
      I co za problem:

• Gość: Tadek Re: KÓRNIK BNIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 11:05
        Jesteś super no to zaczynamy ale chyba trzeba jakoś powiadomić zainteresowanych,
        jak myslisz jak to zrobić?
        • pan.nikt Re: KÓRNIK BNIN 07.11.04, 11:18
          1. Pchać ten wątek w górę
          2. Jeżeli masz maile, to wysłać link.
          3. powiedzieć znajomym. Link łatwo znaleźć wchodzą fora/fora regionale/Wielkopolska/Kórnik Bnin
        • Gość: m-nocny Re: KÓRNIK BNIN IP: *.icpnet.pl 07.11.04, 19:52
          Mam cos problemy z gadu gadu. Jak mi ruszy sprobuje wyslac info o forum do
          wszystkich z Kórnik, kornik lub bnin
          • pan.nikt Re: KÓRNIK BNIN 07.11.04, 19:55
            Świetny pomysł!!
            Miłej realizacji!!
    • pan.nikt CO TAM PANIE NA RATUSZU 07.11.04, 15:14
      CO TAM PANIE NA RATUSZU

Czyli co mieszkańcy myślą o Burmistrzu, Radnych i urzędnikach.

CO NAM POWIEDZĄ RADNI
      O co walczą, o co się kłócą??
      Wszelkie głosy, szczególnie władzy miło widziane.

do roboty PANIE I PANOWIE
    • pan.nikt CO SŁYCHAĆ U BIAŁEJ DAMY 07.11.04, 15:19
      CO SŁYCHAĆ U BIAŁEJ DAMY

Czyli Zamek, ale i inne działania kulturalne.
      Czyli co w kulturze piszczy i skrzeczy.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24416&w=17415752

NO I.......
    • pan.nikt DO REDAKCJI GW 07.11.04, 15:48
      A może redakcja zareklamuje forum Kórnika na łamach poznańskiej edycji papierowej GW.

Wprawdzie to forum prywatne, ale GW też prywatna.
      A rzecz dotyczy czytelników GW.

Nie ma też, taka reklama nic wspólnego z komercją, bo forum jest niekomercyjne.

NO PANIE I PANOWIE REDAKTORZY
      PROSIMY!!
    • Gość: tadek Re: Do Redakcji - Kórnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 20:54
      uwaga naszr kórnicko-bnińskie forum ruszyło, tutaj chyba urzad nas nie zablokuje!
    • pan.nikt Czy BNIN powinien być: 07.11.04, 22:19
      Czy BNIN powinien być:
      1. Samodzielnym miastem?
      2. dzielnicą Kórnika?
      3. A może powinno powstać nowe miasto Kórnik-Bnin, podobnie ja Kędzierzyn-Kozle, Golub-Dobrzyń, czy chocby BudaPeszt??

Podyskutuj na forum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24416&w=17417691
    • pan.nikt TAK PAŃSTWO NARZEKALIŚCIE 08.11.04, 22:31
      TAK PAŃSTWO NARZEKALIŚCIE.
      A na forum wieje nudą!!!!
      • pan.nikt I cisza 09.11.04, 11:13
        I cisza
    • pan.nikt Re: Do Redakcji - Kórnik 10.11.04, 09:51
      Jak tam Po Połowinkach w ratuszu??
      Popili??
      A mieli za co??
      Z radości z osiągnięć, czy ze smutku porażki?
    • pan.nikt JAK TAM ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI? 11.11.04, 17:00
      na wesoło, na smutno, na poważnie?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka