Gość: gosc portalu ;) Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.nadwarta.hti.pl 17.11.04, 15:25 hmmm...szczerze mowiac z eskulapem wiaze sie wiele wspomien i naprawde dobrych imprez. Uwazam, ze zmieniajac ten klub nie tylko dotknie sie w ludzi ktorzy tam przychodza, ale takze po czesci w historie miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek z UAM Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.bg.am.poznan.pl 17.11.04, 15:45 Wiara z AM. Nic nie będzie z Klubu. Wiecie dobrze kto rządi u Was. Historia o której pisze Anka jest 15.23 jest prawdziwa tylko w części. Nie można mówić, że ktoś popełnił plagiat jesli tylko na Hama dopisał siebie i swoich kolegów do czyjejś pracy. Inaczej Tomcio opaluszek nine jest plagiatorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANGIE Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.echostar.pl 17.11.04, 15:46 Co to znaczy klub studencki?Nie ma takiej definicji, która opisuje klub studencki jako miejsce, w którym odbywają się kabartey i dyskusje tematyczne...jeśli mam na takie coś ochotę pójdę gdzieś indziej. Czy naprawdę jest KONIECZNOŚĆ niszczenia tego co przez lata budowało w Poznaniu kulturę klubową?Jeśli taka konieczność istnieje to jest to konieczność w cudzysłowiu i nie wierzę że nie chodzi o siano...Ile jest w naszym mięście lokali, które czekają na propozycję tego, czym mogliby zainteresować studentów...np AM!!My jesteśmy zainteresowanie ESKULAPEM - takim jaki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.04, 16:24 Nieeee! tak nie może być! tam impry są najlepsze! co ja zrobie jezeli zamieni sie to w kawiarnie dla sztywniaków? co ja ze sobą pocznę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladca pierscieni Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 18:21 To wszystko jest jakies pokrecone. Nie widze sensu w liwidowaniu czegos co jest jak latarnia na mapie klubow w Poznaniu. Wiem jest ich pare i mamy wybor w imprezowniach, ale Sq jest jedyne i niepowtarzalne a co wiecej ma swoj wlasny klimat dla ktorego sie tam chodzi, a klimatu nie tworzy jedzeni w kawiarni tylko ludzie ktorzy przychodza i sie bawia. Czy ktos chce powiedziec ze ludzie ktorych znam zalewaja sie do nieprzytomnosci a potem wychodza przed klub i bluzgaja wszystkich a szczegolnie spiacych biednych :) studentow z AM. To jakis absurd. Czuje ze bedzie nastepna komisja w sprawie walkow w AM hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też koleś Re: POKAŻMY WŁADZE AM1 PISZMY O NICH! IP: *.bg.am.poznan.pl 17.11.04, 18:35 Takkkk, Takkk będzie. Rektorki wiedzą co chcą i to zrobią. Już jest wszystko postanowione. Kochani! W Akademii nie było lustracji! Rządzą tacy sami kolesie jak ci z co są u władzy z SLD. Tu nawet komisja śledcza nic nie wyjaśni. Pomóżmy klubowi. Piszny wszystko co wiemy o władzach AM. Wtedy one dla świetego spokoju wycofają się ze swoich planów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamaa nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 18:42 nie mozecie zamknac sq!!! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sky bolter Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.238.97.198.adsl.inetia.pl 17.11.04, 19:41 Zamknięcie Eskulapa? Pomysł bardzo dziwny, bo ten klub ma świetną markę, nie tylko wśród młodzieży. Udało się zrobić coś niesamowitego: w tym miejscu w środę świetnie bawią sie ludzie przy techno, w czwartek klub drży od growlingu czy heavy metalowych solówek. I każda "subkultura" w zasadzie to miejsce szanuje, dla każdej coś ten Eskulap znaczy. Dlaczego niszczyć tak świetną i w jej miejsce budować inną, o wątpliwym sukcesie ekonomicznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a$ka ESQ MA POZOSTAĆ W NIENARUSZONYM STANIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:31 trzeba bedzie chyba napisać petycję jakąś,zebrać głosy ,a nawet prostest!!nie mozemy pozwolić na tak niefortunną zmiane,mam nadzieje ze wszyscy zgodzą sie ze mna ze "Kółka dyskusyjne ,szachowe" czy czego tam chcą znudzeni i zgryźliwi studenci to nie jest dobry pomysł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 19:43 komu to znów przeszkadza? lepiej pomyśleć o otwarciu nowego klubu z nowym charakterem a niech eskulap zostanie taki jak był!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.04, 19:50 Tyle tych pozytywnych opini i ciepłych słów o naszym ukochanym sq, że w piątek odprasuję flanelową koszulę i jestem na imprezce. Już się nie mogę doczekać. Noo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pink puffer Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: 150.254.208.* 18.11.04, 09:10 No Ty Świnio! tak dawno Twoja owłosiona klata w sq nie była i teraz nagle po burzliwej dyskusji na forum najprzystojniejszy młody lekarz w RP pojawi sie w "naszej" tancbudzie;)tego nie można nie zobaczyc!!!wszystkie ładne panie, obecność obowiązkowa!!!! pozdrufka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blow jobber Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: 150.254.208.* 18.11.04, 09:14 ten pan piękny jest, a ta klata a tylko w eskulapie ma okazję podymać, taki fajny ten klub studencki jest, bez eskulapa nie będzie już tak fajnie, tyyy... ...bąku jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znjajacywszystkich Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:00 ja borsuka z owlosiona klata widzialem jakis czas temu w SQ jak podrywal DominikeK i pil wode na zapleczu, ale nie byl ubrany we flanelowa koszule POZDRO dla walczacych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biała czekolada ;) w sumie fajny klub IP: *.p-s-inter.net 17.11.04, 19:48 w sumie rzadko tam chodze-ale to calkiem porzadny klub (pod wzgledem towarzystwa chyba najlepszy, na pewno zdrowszy niz penerbudy w stylu alka- seltzer i blue shit). moglyby go uczone madre glowy nie zamykac - a tak w ogole - to skad wladze uczelni maja prawo do tego,zeby mowic studentom jak i gdzie maja sie bawic? juz widze jak sie kurna studenci chca spotykac na "kolkach dyskusyjnych";) w SQ mozna by troche kible podreperowac - to chyba jedyny mankament. aha! i kaziu moglby sie tu czesciej wpisywac (wlasnie-odezwij sie wreszcie dupku!)STREETBALL RULEZ! G-UNIT!!!!! ANIOLKU CALUJE CIE:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzanilolek :) *SQ po krolewsku* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:08 sztak wlasnie!fajny klub-zroznicowana muza,duzo miejsca,dobra cena,wieczne nie- konczace sie kolejki do WC-i te pindy przed lustrami-zrobcie cos z tym!poza tym jest oki doki-naprawde-!!!jak napisal juz sztaki moj-aha!niewiecie ze to jeszt moj hlopieczu?sztak wlasnie!-..kontynuujac....-ZOSTAWCIE TEN KLUB W SPOKOJU: GRAJA MUSIC DLA NAS MLODYCH-STUDENTOW-NIE DLA EMERYTOW Z AM! Odpowiedz Link Zgłoś
karolina0001000 Re: *SQ po krolewsku* 19.11.04, 20:44 nie zamykac esq! to jest najlepszy klub w poznaniu! najlepsza muzyka no i sami znajomi! poza tym, gdzie beda sie odbywac te wszystkie imprezy? sound race? r.d.s.t? millery? cała reszta? to najlepsze mejsce w wielkopolsce! a poza tym ... - co sie stanie z barmanami ??????? RATUJMY ESKULAP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinek Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcello Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 21:37 STANOWCZE NIE DLA ZMIANY KLUBU!!! Klub eskulap reprezentuje bardzo wysoki poziom muzyczny i jest ważnym punktem na klubowej mapie Polski! Nie chce aby powstal tam jakis kącik kulturalny czy cos w tym rodzaju. JESZCZE RAZ STANOWCZE NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona_ona Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:16 nie nie...jak zamkna eskulap to gdzie bedzie bawilo sie pol Poznania?! Ten pomysl z zamknięciem esku jest nienormalny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czosi Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.tele2.pl 18.11.04, 12:52 Ludzie nie zamykajcie najlepszego w poznaniu kulbu jestem dosyc czestym gosciem tego klubu i musze powiedziec ze to byl by najgorszy pomysl zrobienie z tego jkiejs denej kawiarni zostawcie eskulap w spokoju tak jak jest bo tak jest najlepiej pozdro czosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladca pierscieni Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 15:13 A moze by tak powiekszyc piotra i pawla o nastepne powierzchnie handlowe co wy na to super poco komu eskulap napewno am zarobi wiecej na markecie niz na klubie. Poco sie bawic lepiej zostac w domu albo pojsc na zakupy. To jest szalone nie zamykajcie SQ!!!!!!!!!!!!! Musimy sie bawic zeby zachowac normalnosc a jak widze ktos (am) chce nas tego pozbawic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały waleń Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 17:57 masz racje, trzeba zamknąć eskulapa i zrobic z niego magazyn, przy okazji z hali AM zrobic jakis butik(taki tani-dla studentów) a z tego pseudoboiska, które uczelnia zafundowała studentom(w miejscu poprzedniego stoi też studencka stacja benzynowa BP-wcześniej ARAL, na pewno nikt na niej nie zarobił) zrobić parking dla studentów, którzy swoimi studenckimi samochodami(3,0 V6 i koniecznie 200km) będą robić studenckie zakupy w studenckim P&P. Odpowiedz Link Zgłoś
fumator Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap 18.11.04, 18:26 gruby wieloryb w rajstopach??? dla studenów-ZAWSZE:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sqlobber węże 18.11.04, 18:47 na podstawie przykładu z życia wziętego przedstawię teraz, jak wysoko w hierarchii panów B+G stoi "wuchta peklu"... np. przysłowiowego węża w kieszeni ma G, ale to do tego stopnia, że jak mały waleń wybiera się na wakacje to bierze auto z salonu (na taką dłuższą jazdę próbną), ekploatuje do cna, po czym oddaje i w pełni zadowolony opowiada o tym całemu światu... zatem wniosek może być tylko jeden - wydawać swojego jak najmniej, a brać wszystko co się da a nawet jeszcze więcej... tylko, że to jest patrzenie krótkookresowe, bo kto przyjdzie do kawiarni powastałej na miejsce SQ... cdn Odpowiedz Link Zgłoś
sqlobber Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap 18.11.04, 18:48 w rajtuzach, buhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawczyki Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:07 z ty powiekszeniem marketu to jest mega dobry pomysl, a na mogli by tam dorabiac rektorzy bo oni sie doskonale sprzedaja, a do sprzatania samorzad studencki zaciagnac za darmo do pracy w ramach lizania dupy pozdro dla ziomali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:28 200 KM...a nie 200km:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:42 Gość: mały waleń 18.11.2004 17:57 + odpowiedz parking dla studentów, którzy swoimi studenckimi samochodami(3,0 V6 i koniecznie 200km) będą robić studenckie zakupy w studenckim P&P. chyba 200KM..bo podejrzewam,ze o moc silnika chodzi,a nie o predkość;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały waleń Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.icpnet.pl 20.11.04, 17:53 masz racje z rozpędu napisałem 200km, a miało być 200KM(chociaż nasi studenci 200km/h swoimi studenckami furami też jeżdżą).przy okazji uzupełnie bo zapomniałem o spalaniu-20l/100km w mieście i wtedy gdzie tankujemy???wiadomo w naszej studenckiej stacji BP koło studenckiego sklepu P&P. ależ kobiety są dociekliwe... pozdrufka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 20:11 wiadomo:))) a zamiast bp,polecam shella-nigdy nie mialam problemów z autem po wizycie na ich stacjach...chociaz studentom AM na pewno blizej bedzie na bp...hehehehe;))) 20 l/100?!...hmm..czy mówimy na pewno o samochodzie...no chyba,ze baaaaaaardzo sportowa jazda;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały waleń Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.icpnet.pl 21.11.04, 17:56 20l w mieście to standard przy studenckiej jeździe, shell jest fajny ale BP jest na "naszym" akademickim terenie i paliwo też jest dotowane przez uczelnie,wszystko jest tam takie studenckie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 12:40 no ja tam nie wiem...chyba 10 l/100 nie przekraczam a tez jestem studentką;) hehehe..no chyba,ze mam niesportowe autko=mało studenckie;)..to fakt...trzeba brac,jak dają;)hehehe:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a$ka absurd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 20:38 w ogole o czym my w ogole mowimy,to jest pomysł jakby z ronda rataje ktoś chiał zrobić park,bo za głośno tramwaje jeżdża...kompletny absurd,rondo jest rownie potrzebe poznaniakom jak esq,moze nawet esq bardziej...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a$ka klub zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 20:45 jestem ze tym abyśmy sie złozyli wszyscy na zatyczki do uszu dla niezodowolonych z hałasu mieszkańcow akademika i okolic:] Odpowiedz Link Zgłoś
sasiak Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap 18.11.04, 21:01 staje murem za eskulapem w takiej formie w jakiej obecnie sie reprezentuje...:) lata wspomnien-to dla mnie ta knajpa!!zmiana charakteru SQ bedzie duza strata dla klubowego Poznania> pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yankeeboy7 Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.p-s-inter.net 18.11.04, 21:41 Ludzie o co wam chodzi?To że ludzie sie dobrze bawią to żle?A moze lepiej żeby zamiast do ESQ chodzili po ulicach i tam wyładowywali swoją energię?Ja jestem "taki tam zwykły koleś",mam po uszy stresu i problemów,i tak po całym tygodniu szamba uwielbiam spotkac się z moimi zajebistymi przyjaciółmi w sobotni wieczór i udac się do Eskulapa,jedynego miejsca w którym potrafie się zrelaksowac!!!Nie tańczę bo nie lubie i nie umiem,ale jestem!I jest mi tam dobrze,zajebiście dobrze!!!!!!!A tym popierdółom ,którzy chcą upadku ESQ życze żeby chociaż przez miesiąc pobrodzili w bagnie codziennego szamba zwykłego człowieka bez miejsca,gdzie mogliby odreagować,oderwac się od ziemi i pobujac w obłokach........TYLE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.icpnet.pl 18.11.04, 22:50 nawet nie czytam waszych wypowiedzi,powiem tylko jedna, nie ma drugiego takiego miejsca w Poznaniu jak Eskulap,jeśli zostanie zmieniona jego formuła gdzie sie podzieja setki ludzi tak pozytywnie nastawionych? eskulap zaraża... i chce zeby zarażał tak dalej..nie pozwólcie na zmiany!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:43 ludzie dajcie spokuj zacxhowajcie sie po ludzku.. jak mozna tak podcinać skrzydła klubowi który jest jednym z najlepszych w Polsce a najlepszym w Poznaniu.. chodzi tam masa młodzierzy bawią się doskonale .. klub jest bezpieczny, ludzie bardzo pozytywnie nastawieni, uśmiechnięci.. ja nie wyobrażam sobie momentu kiedy klub przestałby istniec.. chyba sie zarycze......pozdrawiam klubowiczow... a sztywniakow z akademi prosze o zastanowienie sie nad sensem swoich zachowań...PORAŻKA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent UAM Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.04, 11:36 Najwyzszy czas na wyrazenie stanowiska przez Władze AM. Odpowiedz Link Zgłoś
xarturx SQgate 20.11.04, 14:11 zamkniecie najlepiej prosperujacego miejsca z muzyka klubowa i nie tylko jest strzalem samobojczym dla miasta, kt dzieki klubowi ma darmowa promocje. A chyba miastu zalezy na tym aby sie promowac, nawet wsrod mlodziedzy:P Wladze AM powinny dojsc do konsensusu z dzierzawcami i raczej starac sie nie wypuszac z rak miejsca o tak dobrej renomie.. Bo to znowu wyglada na to, ze zdziadzialy polak wezmie cos w swoje rece i za przeproszeniem spie... Rece opadaja.. keep SQ alive! SQ - od czego mamy korupcje w tym kraju ;)...SQgate;) lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: SQgate IP: *.visp.energis.pl 21.11.04, 12:41 Niestety zyjemy tak jak za komuny i władze AM nie czuja sie w obowiazku poinformować studentów i mieszkańców Poznania co zamierzaja zrobić z klubem. Czy jest to spowodowane hamstwem w stosunku do ludzi. Moze PIERWSZA UCZELNIA NA SWIECIE ma cos do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menisk Re: SQgate IP: *.echostar.pl 21.11.04, 21:08 powołać komisję śledczą d.s. eskulapa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cin SQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 00:45 nie mozemy pozwolic by symbol POZNANIA zniknal z kultralnej mapy Ploski!! deportacjom mowimy stop:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator A może nowy SQ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 09:13 > Wladze AM powinny dojsc do konsensusu z dzierzawcami i raczej starac sie nie > wypuszac z rak miejsca o tak dobrej renomie.. A może to dzierżawcy nie chcieli dogadać się z władzami AM? Na forum dyskusja aż huczy, ale nie wypowiedzieli się jak dotąd ludzie z Galena, Samorządu i władz AM. Inna sprawa, że klub to organizatorzy i goście a nie sala (mówiąc nawiasem, dosyć obskurna) - nie prościej gdyby Galen wynajął nowy lokal i otworzył nowy klub? Wiadomo, ze po tym co zostało tutaj powiedziane, (prawdę mówiąc na miejscu rektorów po przeczytaniu tych wszystkich obelżywych a chwilami wulgarnych postów skasowałbym klub w cholerę, a pomieszczenia kazał wysadzić w powietrze i zaorać :-) to raczej o miłej współpracy Galena z AM trudno mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: A może nowy SQ? IP: *.bg.am.poznan.pl 22.11.04, 11:01 Dyrektor mówi: interes jest interesem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adeka-studentka Re: A może nowy SQ? IP: *.bg.am.poznan.pl 22.11.04, 11:28 Akademia Medyczna nie jest prywatnym folwarkiem Władz. Myślę, że kierują się one rozsądkiem i jakąś długofalową polityką. Napewno podejmą właściwą decyzję w niedługim okresie czasu, (po powrocie Dyrekcji ze zjazdu naukowego w Tajlandii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Konflikt... - moze i dobrze, skoro kradną... IP: *.echostar.pl 21.11.04, 12:57 Słuchajcie, nie jestem stałym bywalcem tego klubu, ale w piątek się strasznie zbulwersowałem - ochrona na 95% ukradła mi pamiątkowy scyzoryk, który zjechał ze mną pół świata... kazano mi go zostawić, położyłem go w pomieszczeniu kasy w miejscu, do którego nikt oprócz ochrony i kasjerki nie ma dostępu, przy wyjściu niespodzianka - nie ma, nikt nic nie wie, brak odpowiedzi na pytanie, że przecież cały czas tam byli... nie wiem, czy były tam podobne przypadki, nie wiem, czy iść dla zasady na policję - mam świadków... fajny był, mógł się chłopcom spodobać, ale ja na miejscu właścicieli zastanowiłbym się nad taką ochroną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor a glowy albo tylka przypadkiem nie zgubiles? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 17:40 fajnie fajnie piszesz, najlepiej idz na policje. jako staly bywalec klubu przypomne ci tylko ze po pierwsze nie masz prawa wniesc ze soba zadnych przedmiotow uznanych za niebezpieczne. kupujac bilet akceptujesz regulamin wiec nie wiem o co ci chodzi. tez ubolewam nad tym ze w klubie nie ma depozytu, co oznacza ze to co pozozstawiasz na wejsciu - zostawiasz na wlasna odpowiedzialnosc i bez opieki i na pewno zostales o tym poinformowany. zawsze jednak masz opcje, ze mozesz w ogole nie wchodzic do klubu i to jest miesce gdzie masz swoj wybor. teraz ci powiem ze grzecznosciowo zostawialem czasami na bramce rozne rzeczy i zadna z nich nie zginela. proponuje pojsc na najblizszej imprezie i zapytac sie czy na pewno go nie ma. W ogole to smieszny jestes. co oznacza "na 95%"? moze sie nacpales i go zgubiles po prostu a teraz placze odstawiasz bo ktos ci kazal? co to ma znaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: a glowy albo tylka przypadkiem nie zgubiles? IP: *.echostar.pl 22.11.04, 05:58 nie, nie zgubiłem, nie ćpam (tym się też pewnie różnię od niektórych stałych bywalców), poszedłem na tę konkretną imprezę, wychodziłem trzeźwy. Gdybym znał zasady nie zabrałbym go oczywiście ze sobą, zresztą nie zabierałem go w celu wniesienia na tę konkretną imprezę - po prostu leżał sobie od miesięcy spokojnie w kieszeni. Czy muszę dodawać, że w międzyczasie byłem na wielu innych imprezach i koncertach? Nigdy nie było problemu. A co do ochrony i depozytu: po pierwsze, w szatniach też na ogół jest napis, że szatnia nie odpowiada za rzeczy pozostawione w kieszeniach. Niemniej jednak nigdy mi z kieszeni w szatni nic nie zginęło. Po drugie, mam wrażenie, że im bardziej "profesjonalna" ochrona, tym bardziej należy na nią uważać - raz w życiu byłem przez przypadek na imprezie, na której przed wejściem dwóch ochroniarzy sprawdzało każdego nawet wykrywaczem metalu. Nie przeszkodziło to znajomym ochroniarzy pobić jakiegoś faceta do nieprzytomności, straszyć bronią, i nikt nic nie wiedział, łącznie z właścicielem klubu, który stwierdził, że pewnie facet upadł. 95% to moje wahanie - nie napiszę "ukradli na 100%" bo tego nie widziałem. Ale poszlaki na to wskazują. A powtarzanie "nie ma depozytu" - a może to jest właśnie sposób na zdobywanie fantów? Wygodne tłumaczenie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: a glowy albo tylka przypadkiem nie zgubiles? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:11 skoro jest tak jak piszesz to albo cpasz albo idz tam i popros zeby to sprawdzono. niemozliwe jest to zeby ktos ci zabral jakis nozyk albo scyzoryk. pomysl sobie po co komu twoje "fanty"? no i przepraszam bardzo - ale skoro zostawiales to byles ostrzegany ze na swoja odpowiedzialnosc. tak wiec tak czy siak to twoj wybor. jest jakas szansa jedna na milion ze ktos mogl go zabrac, bo nie zawsze wszyscy sa na kasie, lecz na pewno nie byl to nikt z ochrony. tam pracuja ludzie ktorzy potrafia oddac 5 zl ktore znajda na pufach. a tak w ogole to mam nadzieje ze bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: a logikę to na studiach miałeś? IP: *.echostar.pl 22.11.04, 21:29 jak ci się skończą argumenty ad personam, to daj znać, może się czegoś nauczysz. a teraz ochłoń, przeczytaj to co napisałeś i zobacz kiedy popełniasz błąd logiczny. ach, i rozumiem, że jeśli nie bredzę, to już nie masz "argumentów"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: a logikę to na studiach miałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 21:38 nie wiem,czy on..ale ja tak(z panem P:(..i nawet 4 dostalam:)ale nie doszukalam sie zadnego bledu logicznego w tym co napisal igor..przeciwnie-100%racji Odpowiedz Link Zgłoś
victorinox1 Re: a logikę to na studiach miałeś? 23.11.04, 14:30 Mareczku,ten twój scyzoryk musiał być naprawde piękny skoro tak za nim płaczesz... myśle, że wszyscy bywalcy eskulapa zrzucą się po przysłowiową złotówkę i kupią Ci takie same cudeńko(beędziesz mógł znowu bawić się w harcerzy) bo gotów jesteś pewnie sobie zrobić krzywde. trzymaj się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do glupka Re: a glowy albo tylka przypadkiem nie zgubiles? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:15 koles urwales sie chyba z choinki myslisz ze wlasciele SQ maja ochote na twoje glupawe "fanty" tp ze nie ma depozytu to tylko dlatego ze firma Gallen boi sie zainwestowac jakiekolwiek pieniadze bo chca ich z sie pozbyc z tego lokalu po za tym musisz byc jakis dziwny skoro zabierasz na imprezki do klubu scyzoryk chyba jakis mac gaiver jestes pozdro dla walczacych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Chamówa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 11:38 Ale jesteście wredni. Kolesiowi ktoś jednak zwinął ten nożyk i stało się to w SQ. Odpowiedz Link Zgłoś
victorinox1 Re: Konflikt... - moze i dobrze, skoro kradną... 21.11.04, 17:50 fajnie, że wziąłeś do klubu scyzoryk, chciałeś otwierać nim puszki z turystyczną, którą jako podróżnik i obeżyświat zabierasz zawsze ze sobą??? czy może podpisać się nim na dzrzwiach w kiblu? a może w ramach tych 5% przejrzysz swoje bojówki w których masz tyle kieszeni? śmieszny jesteś Mareczku, chyba że jesteś kumplem U i K nasłanym przez władze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacol Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:32 za odpowiedz wszystkim malkontentom wystarczy porownanie jak nieudacznie radzil sobie eskulap pod wladzami AM, a jak jest teraz. nie mowie, że klub nie ma wad, ale na pewno to ogromny postep w stosunkowo krótkim czasie. marka SQ znana jest w całej Polsce, a to stabilna podstawa do inwestycji jaka mogłaby nastąpić jakby AM wykazało trochę rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.margonin.sdi.tpnet.pl 22.11.04, 13:39 Do Eskulapa zaglądałem przy okazji różnych koncertów... jednak częściej bywałem na imprezach z serii tresor.berlin po tym jak po drugiej imprezie w Fabryce nastepna była w Eskulapie. I tak już od 97 roku co dwa, trzy miesiące chodzę posłuchać sobie dobrej muzyki. SQ organizujący takie imprezy to perełka w Polsce. Wielu moich znajmomych znających markę tresor.records przyjeżdża do Poznania z odległych miast. Do wszystkich adwersarzy przyrównujących tą muzykę do maniek i innych discopolowych spadkobierców powiem tylko, że mają bardzo małe pojęcie o muzyce. Selekcjonerka - ok. Nie ma tam niepożądanych osób. Jeżeli ktoś nie przychodzi dla muzyki to nie wchodzi. czasem wyjątki sie zdarzają;) Klubowicze - ok. Bijatyki, przepychanki, napięta atmosfera.... po prostu nie ma tego... naprawdę bezpiecznie... ochrona dba wzorowo. Dragi - ktoś tu napisał wiele uwag że towarzystwo jest naćpane... może czasem ktos tam wspomaga sobie zabawę... ale gdzie się teraz tego nie robi... nie ma tego napewno wiecej niż w innych klubach, pubach, dyskotekach. no i na pewno nikt nie zaryzykuje zapalenia sobie w klubie.... grozi to eksmisją... ochrona w tych przypadkach jest nieubłagana. Ochrona ok. nie wiem jak to jest na innych imprezach, koncertach miłośnicy gatunku muzycznego rodem z tresor.records mają raj. zapraszona była do poznania cała czołówka światowa. i cały czas pojawiają sie nowe propozycje. fajne jest to że bieżące info o wydarzeniach otrzymuję e-mailem z eskulapa a więc działają. czasem zaglądam na koncerty znanych polskich wykonawców (ostatnio Kult) mam nadzieję że miłośników innych gatunków muzycznych SQ rónież stara się zaspokoić jak fanów minimalu. ceny są ok. kulturalnie eskulap jest na bardzo wysokim poziomie. niech ktoś mi znajdzie podobny lokal w Poznaniu. jest bardzo dobrze znany w Polsce. nie rozumiem pretensji pod adresem osób które zarządzają SQ. naprawdę uważam że jak ktoś chce zorganizować kółko szachowe to jest wiele miejsc do tego... nie trzeba niszczyć tego co jest ok. pozdro dla: miłej obsługi SQ. tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.bg.am.poznan.pl 23.11.04, 12:58 Co z klubem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no wlasne Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: 217.97.244.* 23.11.04, 18:48 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 02:07 eskulap to miejsce, które żyje! imprezy w nim sa świetne i wszyscy o tym wiedza. jestem absolwentka AM bawiłam się w sq przez całe studia i obserwowalam rozwój klubu na przełomie ostatnich lat- jest to oczywiście zasługa zarządu: Bartka, Marcina, Agaty. popieram ich w pełni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 08:47 A ja nie popieram, to zwykłe przylizusy rektora tylko, że poprzedniej ekipy. Trzeba się było podczepić pod G.B. zamiast afiszować się z L.D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.bg.am.poznan.pl 24.11.04, 09:26 Zgadzam się z Lechem. Teraz trzeba płacić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sq-uad Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap 24.11.04, 12:50 Beata i Lechu: Czy Wy się z Uruskim i Kruszyńskim na głowy czasami nie pozamienialiście? "Przylizusy"? Rozumiem, że prawidłowym zachowaniem byłoby latanie jak chorągiewka na wietrze i przylizywanie się każdemu "u władzy" nie zwracając najmniejszej uwagi na jego (władnego) zachowania, wartości i sposób funkcjonowania? Nie przyszło Wam do tych zakutych pał, że może poprzednia ekipa władająca uczelnią, z którą Galen miał lepsze stosunki była po prostu LEPSZA, BARDZIEJ ODPOWIEDZIALNA, ROZSĄDNIEJSZA, NIESKORUMPOWANA i TRZEŹWA? Lepiej włazić w dupę komukolwiek, byle tylko miał przed nazwiskiem JM Rektor, tak? Żal mi Was... NIe wiedziałem, że "moralny bezkręgowiec Uruski" oraz jego "kompan" Kruszyński mają aż takie grono naśladowców. Może założyli sektę i wciągają w nią następnych zakompleksionych i zaślepionych włazidupków. Proponuję kilka metrów rozbiegu, baranka w ścianę i chwilę przemyślenia, zanim cokolwiek napiszecie. Ręce opadają jak słyszę takie pierdzipączki. z serdecznymi pozdrowieniami dla myślących świnia Odpowiedz Link Zgłoś
pierdzipaczek Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap 24.11.04, 15:53 Kolego!!! prosze mnie tutaj nie obrażać, każdy PIERDZIPĄCZEK jest szanowaną osobą jak sama nazwa wskazuje... a U i jego brat astrologiczny K (nie mówiąc o B i L bo ich nigdy nie widziałem) to zwykłe nurki, którym wydaje się że poprzez lizanie dupsk władzom AM załapią się na jakieś ciepłe etaciki po studiach.tylko żeby się biedaczki nie przeliczyły gdy przestaną przedstawiać jakąkolwiek wartość dla B&G... pozdrufka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B z Kumplem Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.visp.energis.pl 24.11.04, 22:10 Nie obrażajcie nas. Kazdy liże jak umie. Czasem nazywa sie to umiejętna polityką. Czy mozna potepiac sukcesy jednego z obecnych profesorów AM, który przed dwoma latami był tylko dyrrektorkiem i przegrał konkurs na klinikę na Wydziale na którym studiujemy, a dzisiaj jest profesorem tytularnym, dziekanem i ma Katedrę na Polnej. Czy mozna miec do niego pretensje że umie isc do przodu? Nalezy go jedynie podziwiać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sqlobber Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap 25.11.04, 00:43 no nie, tego juz za wiele... myslalem, ze tu tylko myslacy i przewidujacy sie wypowiadaja, a widze ze wrecz przeciwnie... wielka szkoda. B i L, jak mozecie takie pierdoly wyglaszac??? pomyslcie troche, zastanowcie sie... SQ walczymy o Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 09:19 To chyba ty zamieniłeś się na różne części ciała (mniejsza o to jakie) z kolegami U. i K. (swoją drogą jak mogliście wybrać takich faciów jako SWOICH PRZEDSTAWICIELI? u nas na UAM to byłoby niemożliwe). Coś nieco wiem o waszej AM i nie wmawiaj sobie i innym, że bez wazeliniarstwa nizinnego Agatka dostałaby klub - nawet zgody na budkę z hot-dogami nie daliby bez układów i lizania. Latała za L.D. i przymilała się aż mdliło - i nie wpieraj, że podlizywać się Leonowi było OK bo facet był super a Grześkowi to nie mozna bo go nie lubimy. A czy ty czasem nie liczysz na powrót Leosia? Bo oprócz sporego chamstwa widzę w twoim poście nutkę wazelinki "odpowiedzialna, rozsądniejsza, nieskorumpowana, trzeźwa" - to brzmi jak podanie o paszę treściwą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robaal Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.echostar.pl 25.11.04, 13:55 Obrońcy panów B i G chyba sami nie wierzą w to co piszą. Za co się pan rektor z panem prorektorem (ds. studenckich) nie wezmą, wszystko śmierdzi. I nowa stołówka podobno i prawdziwie studencki Piotr i Paweł... Eskulap przypadnie też jakiemuś kolesiowi. Jeśli ktoś wierzy że będzie inaczej, to albo ma ujemny iloraz inteligencji albo jeszcze trzyma się maminej spódnicy i nie wiem kompletnie na czym stoi dzisiejszy świat. Zniszczenie Eskulapa (podobno jednego z najlepszych klubów w Polsce) w imię studenckości nie brzmi wiarygodnie. ANI TROCHĘ!!! Chodzi tylko o olbrzymi kompleks niższości panów B i G. Co znaczy w świecie ich małe królestwo AM? Nie jest to potęga medyczna. Wątpię żeby ludzie zajmujący się medycyną na poważnie słyszeli kiedyś o umiejętnościach panów szanownych rektorów. Nie wiem czy w ogóle słyszeli o polskiej służbie zdrowia, którą raczej nie ma się co chwalić. Ale jakie to musi być przyjemne bawić się w króla i jego wiernego giermka... Jak to fajnie próbować poporządkować sobie innych. Dotychczas im się udawało. Ale trafili na kogoś kto się im przeciwstawił. I wygląda na to, że walka o utrzymanie klubu dla tych którzy go teraz prowadzą nie jest walką o byle co, tylko walką o pewne zasady, które są niezmienne, a które Król B chciałby zmienić, bo tak mu się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.bg.am.poznan.pl 25.11.04, 15:04 Typowa szkoła Polnej. Każdy chwyt dopuszczlny. Odpowiedz Link Zgłoś
sq-uad Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap 25.11.04, 16:35 Oj Lesiu, Lesiu... Beatka Cię opuściła i loty Ci się obniżyły znacznie. Argumenty typu "a Ty też" nie znamionują ugruntowanej umiejętności twórczego prowadzenia dyskusji. Wątpliwej jakości narządy naszego "ciała samorządnego" zostaw już więc w świętym spokoju. Zastanawiam się jak ocenić Twoją wiedzę na temat "naszej" uczelni. "Coś nieco", którym się chełpisz, okazuje się być tylko zasłoną dymną, bo stanowczo obce zdają się być Tobie "nasze" procesy wyborcze. Co innego "u was na UAM". Tam to dopiero iście reprezentacyjne ciało się zebrało, ale to już inny temat. Twa, choć nie tylko, alma mater niewątpliwie najwspanialszą być musi. Co do "niskiego lotu praktyk" koleżaznki A... w wysokim poważaniu nigdy Jej zachowania nie miałem, ale szczegóły wazeliny i innych lubrykantów pozostawię Tobie, Lesiu, bo wyraźnie ekspertem w tym temacie być musisz, skoro wiesz "kto komu gdzie po co i komu lepiej by to mógł robić". Osobiście uważam, że Twoje podejście do "przylizywania" komuś wyłącznie dlatego, że w chwili obecnej "wysokie" stanowisko piastuje, tylko utwierdza w przekonaniu, że reliktem poprzedniego systemu być musisz. Czerwona chusteczka w kieszeni? Szanowny Tatuś z SB wydalony? Wybacz "chamstwo", ale może w ten sposób właśnie odbierasz nową rzeczywistość mówienia tego, co się myśli, a nie tego co by "nielubiany, ale ważny" usłyszeć pragnął. Złośliwy - owszem. Dosadny - ależ proszę. Chamski - skoro tak uważasz, proszę bardzo. Moja wspomniana i źle pojęta "nutka wazelinki" tylko potwierdza Twój opaczny sposób interpretacji odpowiedzi na niedorzeczne sugestie "miłości do obecnie panujących" i wszelkiego rodzaju wspomnianego przez Ciebie "podczepiania się" dla własnych korzyści. Na koniec... "podanie o paszę treściwą"??? Wybacz, ale terminologia agro- służalczo-urzędnicza jest mi stanowczo obca, więc następnym razem wyraź swe pragnienie powrotu na łono kochanego PGRu w bardziej cywilizowany sposób. jak zwykle ze szczerym pozdrowieniem... dla przyjaciół świnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.visp.energis.pl 25.11.04, 20:44 Wstyd tak pisać. G i B ciezko pracują dla naszej Uczelni. Zyja jak swieci i mogą służyc innym przykładem. W kazdej ich decyzji widac, ze chca jak najlepiej dla AM. Jeśli chcą zlikwidować klub jedynie ze wzgledu na dobro studentek i studentów. Zastanów sie, zanim cos napiszesz dwukopytny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kretyna Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:56 Kolego. Wybacz ale mowiac o tym przykladnym zyciu Krola i jego lysiejacej ksiezniczki wykazujesz totalny brak tematu. Chyba ze bycie najwiekszym kasiarzem wsrod poznanskich lekazy jest przykladne. Moze slyszales historyjke o tym jak lekarz mowi do pacjenta ze noga od lozka kosztuje 2 tys, lozko ma 4 nogi - to wlasnie o ksieznej G. No i potem to juz tylko ford focus za 70tys dla lysiejacego syneczka i fieste za 50 dla przerosnietej coreczki kupowac trzeba, bop cos trzeba z pieniedzmi robic. Pozdro dla walczacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Antykretyna Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.visp.energis.pl 25.11.04, 23:11 Pomyliłes go z chirurgiem ręki - tez władza. Nie wiem czy G bierze, ale wiem że jest artysta jako zabiegowiec. Za takie pisanie Ty tez byłbys przeciw klubowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 14:44 Pasza treściwa jest pokarmem dla świnek (spytaj ludzi z AR). Twoje supozycje na mój temat rozbawiły mnie, w trosce jednak o twoich przyszłych pacjentów radzę zredukować nadmierną skłonność do fantazjowania. Doceniam powstrzymanie się od wulgaryzmów, jest to krok we właściwym kierunku, jeszcze popracuj nad pychą - mentorski ton jest irytujący i nie budzi sympatii. Pozdrowienia dla Beaty Odpowiedz Link Zgłoś
sq-uad Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap 26.11.04, 16:20 Kolejnej uczelni proszę w dyskusję nie wciągać. "Ludzie z AR" niech żyją w błogiej nieświadomości poczynań BiG. ;-) Dozgonnie wdzięczny pozostanę za te wszelkie cenne uwagi i pouczenia. Troszkę mi jednak urągają przypuszczenia, że wszelkie moje zdolności czy to do fantazjowania czy nadużyć mentorskiego tonu stosować mogę w ilościach równomiernych zarówno do "krzywowidzących krzykaczy sieciowych" jak i do ludzi szukających rady lub pomocy medycznej. Sposób wypowiadania się warto dostosować do słuchającego, w szczególnych wypadkach nie zwracając uwagi na jego ewentualną irytację czy antypatię (której osiągnięcie może jak najbardziej być zamierzone). Proszę więc nie obawiać się o moje możliwości komunikacyjne. ;-) Nie zależy mi bynajmniej na wywoływaniu sympatii lecz głównie na przekazaniu tego, co myślę w sposób jaki tego wymaga dana sytuacja. ;-) pozdrawiam pyszna świnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.visp.energis.pl 26.11.04, 20:07 Do cholery! Co z klubem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esku;ap Re: Co dalej z klubem? IP: *.visp.energis.pl 28.11.04, 11:32 Kto wie co będzie dalej z Klubem?7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Co dalej z klubem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 16:40 Jak to co ? tak jak stał stoi ! tylko prochów już nie będzie ! a co za tym idzie kasy ! ot i wsio ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruszyński Re: Co dalej z klubem? IP: *.rokiet.am.poznan.pl 29.11.04, 15:01 najlepiej krytykować i walić teksty z armaty jak się o czymś nie ma pojęcia. Jak nie będzie galena to nie będzie eskulapa. W formie klubokawiarni to nie będzie kasy na remont kibli nawet. I 2 osoby pijące kawę w klubie na 1000 osób. Za 2 złote, bo jak by czasem była po 2,5 to już jakieś przegięcie. A czynsze i opłaty? A prochy, drogi kolego Pi-Januszu, to już inna sprawa. Wiem, że jest to zwalczane, i to tyle co można zrobić. Zastanów się nad tym. Grze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: Co dalej z klubem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 17:47 a teraz jest kasa na remont kibli?!jakoś nie zauważyłam,a jestem w sq dość często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burakkiller Re: Co dalej z klubem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 23:18 A nowych drzwi nie zauwazyeś buraku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: Co dalej z klubem? IP: *.icpnet.pl 01.12.04, 16:52 kiedy dalsze części teatrzyku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józwa AE Re: Co dalej z klubem? IP: *.bg.am.poznan.pl 02.12.04, 11:18 Yo się zacznie jak wróci Wam rektor i dyrektor. Ha!ha!ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.visp.energis.pl 27.11.04, 10:42 Krzysiu, wiesz wszystko, znasz wszysrkich, wiec czemu pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 11:48 Zamknac!! a obecni najemcy nie maja wg mnie honoru - skoro twierdza ze to tylko dzieku temu ze oni prowadza lokal - jest popularny itd. To co stoi na przeszkodzie otworzyc go w innym lokalu. Jednak wydaje mi sie ze dlatego jest tak popularny bo placa smiesznie niski czynsz - nie musza wkladac w lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papillon Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:23 Jestem mieszkanka Poznania i nie chodze po klubach studenckich juz, natomiast rzucila mi sie woczy jedna rzecz-wszytskie budki plastikowe w Poznaniu sa oblepione plakatami klubu Eskulap.Zastanwiam sie kto dał zgode( o ile ktoś dał) na oblepianie plakatami budek energertycznych itp.Prowadze tez dzialalnosc gospodorcza i stosuje reklame ale sposob Klubu Eskulap na reklame jest zastanawiajacy.Co na to słuzby miejski - mamy straz miejską - czy straznicy sa ślepi.Chyba nie jest trudne do ustalenia kto zlecił naklejanie plakatów w miejscach zakazanych(nie chodzi mi tu o ukaranie tych którzy rozwieszaja - bo oni raczej wykonuja polecenia zleceniodawcy"reklamy"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:43 Podpisuje się pod tym również,całe miasto oblepione plakatami. Mieszkam w centrum i codziennie pod moim oknem leżą sterty zerwanych plakatów na chodniku a na miejsce starych naklejane są nowe.Jakieś pół roku temu postawiono nową ładną budke - byla czysta i ładna ok 4 godzin.Teraz wyglada jak element wysypiska śmieci.Są przeciż w Poznaniu filary ogłoszeniowe które powstały w tym celu, ale niektórzy widocznie mają to gdzieś i cieszą się bezkarnością i darmowa reklamą.Skandal,że mamy Policje i Policje Municypalną które nie reagują na wandalizm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikołaj Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.rokiet.am.poznan.pl 05.12.04, 01:08 niech żyją plakaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 09:04 I czy cos juz wiadomo w sprawie Eskulapa?Czy wojna trwa nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody specjalista ROZWIAZANIE-WYBIERZCIE OPALĘ NA REKTORA IP: *.visp.energis.pl 07.12.04, 19:56 ROZWIAZAĆ PROBLEM KLUBU MOZE TYLKO DECYZYJNY CZŁOWIEK. PROF DR HAB TOMASZ OPALA SPRAWDZIŁ SIE JAKO DYREKTOR, DZIEKAN I CZŁOWIEK WIELKIEGO KALIBRU!!!!! MOŻE ZGODZI SIE KANDYDOWAĆ NA REKTORA W IMIE DOBRA UCZELNI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ROZWIAZANIE-WYBIERZCIE OPALĘ NA REKTORA IP: *.visp.energis.pl 07.12.04, 22:59 Tomku nie gniewaj sie, ale cos w tym jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studenci Re: ROZWIAZANIE-WYBIERZCIE OPALĘ NA REKTORA IP: *.bg.am.poznan.pl 08.12.04, 11:34 Popieramy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Opel Re: ROZWIAZANIE-WYBIERZCIE OPALĘ NA REKTORA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:09 Ruwnierz popieram. Zrobie wam dobże a w klubie bedzie mini gogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: Konflikt w klubie studenckim Eskulap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 12:11 tak szybko chyba nie zamkną-właśnie dostałam info na temat sylwestra w sq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDENCI-ESKULAP Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.bg.am.poznan.pl 08.12.04, 15:48 Studenci z eskulapa poprą prof. Opalę na rektora. Jest rzeczowy, słowny i ma "łep" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAMORZĄD Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.bg.am.poznan.pl 08.12.04, 17:32 Ludzie z Samorządu Studenckiego też go popierają. Jest warty tego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.bg.am.poznan.pl 08.12.04, 17:45 Badzo oddany nauczyciel młodzieży. Będe na niego głosowała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz z Polnej Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.bg.am.poznan.pl 08.12.04, 17:50 Jest moim wzorem. Nie jest chamem. Jestem za Profesorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.multilan.net 08.12.04, 18:56 A ja jestem za odebraniem lokalu ponieważ uważam ,że nie spełnia on oczekiwań studentów.Lokal nie jest nastawiony na organizowanie czasu studentom a na zarabianie kasy i totalne olewajstwo studentów.Podobał mi się Eskulap 4-5 lat temu , można było przyjść posiedzieć wypić piwo porozmawiać w "Swoim towarzystwie" a teraz to w weekendy wejść się nie da same ćpuny jakieś.Albo nowe miejsce gdzie studenci będą się dobrze czuć albo zmienić najemców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toJa Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 19:13 zmienic,czy nie...posprzątać przede wszystkim!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.visp.energis.pl 08.12.04, 20:12 Właśnie prof Opala znajdzie własciwe rozwiazanie, którego nie moze nikt wymysleć. Powinien byc REKTOREM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.visp.energis.pl 08.12.04, 21:06 Mały, ale jary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzurny s Kliniki Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.visp.energis.pl 08.12.04, 21:53 Najlepiej, zeby został prorektorem do spraw studenckich. Wtedy bedzie mógł załatwic sprawe klubu i iść na ręke studentom we wszystkich ich kłopotach!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robotnica Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.visp.energis.pl 09.12.04, 08:02 Rodziłam na Polnej. Byłam traktowana pierwszy raz w życiu jak PANI. Yo zasługa Prof Opali. On powinien byc Rektorem, Zasuzył na to. Wszystkie problemy rozwiaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomcio Paluch Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 08:20 Cieszą mnie te wyrazy poparcia - nie zawiodę zaufania!!! Proszę o zgłaszanie pomysłów nowych zarządzeń rektorskich - ja wymyśliłem takie: Do wszystkich prac publikowanych (nowych lub wznawianych) należy podawać następującą listę autorów: rektor (obligatoryjnie), dziekan lub/i kierownik jednostki (obligatoryjnie) osoby, które fizycznie napisały daną pracę (fakultatywnie). Dość anarchii w publikacjach! Jestem debeściak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studenci z WNoZ Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.bg.am.poznan.pl 09.12.04, 09:28 Tylko prf. dr hab. Może zostać rektorem. Nic sobie nie będzie robił z głypich kawałów i nie zapuści brody. Studenci z innych wydziałów też są za Nim. Napewno pomoże Klubowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sistra Serafitka Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.bg.am.poznan.pl 09.12.04, 14:14 Leżałam w Klinice Pana Profesora. Jestem mu wdzięczna z całego serca za uratowane życie. Będzie bardzo dobrym i uczciwym rektorem. Niech Pan Bóg mu błogosławi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koledzy z Polnej Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.bg.am.poznan.pl 09.12.04, 14:31 Drogi Tomku! Nie zawiedziesz nas. Wygrasz z brodatym. Zrobisz z AM to co zrobiłeś z Polną. Wszyscy Cię popierają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły robotnik Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.bg.am.poznan.pl 09.12.04, 14:42 Przyjął poród mojego syna i nie wziął pieniędzy. Dziecko ma 11 lat i chowa się dobrze. Facet jest wyjątkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomcio Paluch Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:44 Wygram z każdym i nikt mi nie skoczy. Jak trzeba to zapuszczę brodę, wąsy, pejsy i osełedec. Byłem w PZPR a teraz może wstąpię do Samoobrony. Chwała nam i naszym kolegom. Hujom precz (w końcu jestem z Polnej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzednik Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.bg.am.poznan.pl 09.12.04, 14:50 Psy szczekają-karawana idzie dalej. Popieramy go i zostanie tym kim zechce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Tomcia Paluszka Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.bg.am.poznan.pl 09.12.04, 14:56 Biedny Tomciu paluszku, Coś Ci się pokręciło i wydaje Ci się, ze jesteś dyrektorem z Polnej. POnadto Myli Ci się Przyszły rektor z obecnym. Lecz się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toJa2 Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 23:17 ja nikogo nie popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wie co mowi Re: POPIERAJCIE TOMKA NA REKTORA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.03.05, 13:02 wiadomo! popierajcie tomka opale!!! niechbedzie rektorem bedzie sobie jesscze lepiej zyl w koncu n razie jest dopiero szefem kliniki i dyrektorem szpitala i ma nierozstrzygnieta sprawe dotyczaca praw autorskich bo klega tomek zamiast sie wziac do roboty wolal przepisywac prace kolegow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sfrustrowany Sylwester w Eskulapie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 11:40 Nudny,lepiej było w Esencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AQQ ZLKWIDOWAĆ TEN BRUDNY KLUB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 08:34 Wielki mi klub - brudna, ciemna speluna i tyle. Zlikwidować jaskinię dilerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AQQ Re: ZLKWIDOWAĆ TEN BRUDNY KLUB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 15:55 a poza tym mam robale w pepku i smierdze starymi ludzmi. co prawda nie pamietam za bardzo dlaczego mnie tam ostatnio nie wpuscili. prosze zeby do klubu studenckiego mogl wejsc kazdy spi***ny student. a nie ze tylko trzezwych wpuszczaja, to przeciez jawna dyskryminacja. Rektora spitego tez byscie do klubu nie wpuscili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: ZLKWIDOWAĆ TEN BRUDNY KLUB IP: *.visp.energis.pl 18.12.04, 21:58 Dlatego chce zamknac klub!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: ŁAPY PRECZ OD KLUBU IP: *.visp.energis.pl 29.12.04, 21:04 PRECZ!!!! nIECH DECYDUJE ŚRODOWISKO STUDENTÓW POZNANIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka niezly bezsens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 20:50 widze,ze ktos tu bezsensownie podbija watek,ktory powinien popasc w zapomnienie://tak tak wiem,ze ja tez to w tym momencie robie,ale nie moglam sobie darowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tracktor medyczny Tomcio? toż to kumpel Bródki i Walenia... IP: *.echostar.pl 10.01.05, 01:45 Nie wierzę w te teksty, że Wujek Tomek może kandydować przeciwko księciu Bródce i jego łysiejącej tłuściutkiej (to przecież zdrowy tłuszcz - tran w końcu) księżniczce w kabaretkach. Kumple i jeszcze raz kumple. Za bardzo jest w układach. A co do tej przedziwnej kampanii Wujka Tomka to to jest jakieś przegięcie - robotnica i inne przybrane ksywy rzucające teksty z IP: *.visp.energis.pl to są tak nachalne, że aż się mleko warzy. Wujek tomek jest fajny! Wujek Tomek znajdzie na wszystko sposób - w końcu jest nasz wybawca - już nikt nigdy nie będzie miał żadnych problemów - mój syn ma jedenaście lat a Tomek nie wziął kasy za poród - co za wspaniały człowiek. To było wszystko na serio, czy dla żartu? Co, Robotnica et alli? Faktem jest, że wszystko lepsze niż obecna dżuma. A jako że wybory tuż tuż zaczęli lizać odbyty i obiecywać, ojjjojjojjjj, jak zaczęli... Wielorybek chodzi nerwowy i boi się, że nie będzie taki ważny... Wszystko tylko nie ta obecna mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.akon Re: Tomcio? toż to kumpel Bródki i Walenia... IP: *.echostar.pl 10.01.05, 14:52 Zgadzam się. "Wujek Tomek" nie chciałby sobie popsuć układów - na walkę jest za słaby, a na bezsensowne narażanie się aktualnie za mocny i szkoda tych układów - jest mu przecież dobrze. Najwięcej wskazuje na to, że będzie "papierowym" kandydatem, jeśli w ogóle to kandydowanie to prawda. Trzymajcie się doktory szkoda że nie zajmuje się takimi sprawami gazetka medyczna "puls am", oni tylko piszą że jest fajnie, nei ma żadnych dyskusji, opinii, szacowania szans, nie ma przecież narażania się, nie ma krytyki, to nie ma nic poza dupolizactwem. Ale takie już są te nasze polskie uczelnie. Wspaniałe. Oficjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lejka Re: MYSLCIE O BRÓDCE IP: *.visp.energis.pl 11.01.05, 21:15 Kochani, odczepcie się od Brodki. To pełen uroku, subtelności i czaru wewnetrznego człowiek. Wspaniale gra na organach i śpiewa w Katedrze (sama słyszałam). W niej również modli się za przyszłość swojej Uczelni. Jest romantykiem i pisze wiersze pełne żaru i tęsknoty za światem godnym człowieka, o który walczył i który chciałby zbudować. To człowiek prostolinijny, pełen miłości do bliźniego i lekceważący marności tego świata. Kochajmy go i pamiętajmy o nim!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tracktor medyczny dobre! IP: *.echostar.pl 12.01.05, 18:14 jeezu, bródka, ale przesadzasz z robieniem sobie tej reklamy. Bo przecież nikt inny oprócz ciebie samego nie ma na twój temat takiego zdania. Coś jak Leszek Miller o sobie, albo Andrzej Lepper. Nikt inny o nich ciepło oprócz nich samych nie myśli. Cudowny człowiek, tylko łokcie ma twarde, jak przepycha się przez tłum walcząc o każde położnicze i uczelniane pięć złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykonował Re: dobre! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:03 O co ci chodzi - facet jest dokładnie taki sam jak 99,9% profesorów Akademii Medycznej (pycha i chciwość lekarska + pycha i chciwość profesorska). Niedowidzący pracownik tartaku policzy na palcach jednej swojej ręki sympatycznych profesorów AM (tudzież lekarzy). To dlaczego Bródka miałby być inny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tracktor medyczny Re: dobre! IP: *.echostar.pl 13.01.05, 19:22 Pełna zgoda, co do ogólnej charakterystyki i wrazen, jednak głównie zło tkwi tam, gdzie więcej tytułów i stanowisk. Jestem profesorem, to na zawsze i się już nei muszę starać. Gnoję więc wszystkich pod sobą - lekarzy, studentów i oczywiście nierzadko pacjentów. Stan nienaruszalności sprawa, że jest fatalnie. W USA profesorem może być koleś w wieku 30 lat, bo się nadaje, bo akceptują go studenci i doktoranci. Jak mu nie idzie i sie nie podoba kadrze, to wylot, bye, bye. Też znam na palcach jednej ręki profesorów, co są tacy jak trzeba - mili dla ludzi, kompetentni, sprawni w swej dziedzinie. Na palcach jednej ręki pracownika tartaku, jak slusznie napisal antykonowal. Młodzi lekarze nie są jeszcze tak nastawieni, często chcieliby wiele zmienić. Co z tego jednak, jak nie mają na wiele za bardzo wpływu - będą mieli, jak już się ich zgnoi i z frustracji i niechęci od czekania na swą kolej przez 20 lat żeby cokolwiek móc samemu zrobić będą tacy sami jak ci, co ich na pozcątku tak nie lubili. Spróbować wprowadzić jakąś nowość na oddział profesora, nowość, o której oczyuwiście nie słyszał - to znaczy dokonać na niego zamachu. On sobie tu spokojnie pyka swoje od lat pyk, pyk, a tu jakiś wysiłek nagle. Jestem za tym, wprowadzić kontraktowość zamiast stanowisk na całe życie. Powinno sie 90% kadry profesorskiej poddać egzaminowi, na przykład LEPowi. To już tych właśnie by odsiało jak należy. A ten opisywany przez Ciebie, drogi Antykonowale, pacjent, to jest naprawdę jeszcze ciężej chory, niż można sobie wyobrazić i niż opisuję tu w poście. Należy zlikwidować i zreformować systemy wzajemnej adoracji, które utrzymują się niezmienione od czasów komuny: uczelnie, Służbę Zdrowia. Kazdy placi za siebie. Jedyny sposob, by bylo normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykonował Bardzo dobre! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 12:24 Pomysł z zastosowaniem amerykańskiego systemu i kontraktów jest rewelacyjny! Odrobina dreszczyku emocji, kiedy taki magnifikus musiałby się troszkę spocić, żeby udowodnić, że jest z niego pożytek dla studentów, pacjentów i (he-he) rozwoju medycyny - miodzio. Osobiście uważam, że ewentualny LEP dla profesorów mogliby trsansmitować w TV (co prawda ze względu na drastyczność scen, taki reality-show powinien być nadawany w porach nocnych :) Co do Pana-z-Bródką, to wierzę, że wyrasta ponad przeciętność - w końcu, żeby jako prorektor wystartować (nie czekając na swoją kolejkę :) w wyborach przeciwko swojemu koledze-szefowi, kóry dał mu tę posadę prorektorską, to trzeba być wrednym ponad średnią AM. Co do Polnej mam zresztą swoje zdanie, nienajlepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: 62.29.210.* 16.01.05, 12:14 Bródka jest jednym z najuczciwszych ludzi, oddanym przyjacielem o rzadko spotykanym umyśle. Dzieki swojej osobowości mógłby zostac prezydentem RP!!! Pomyślcie o tym!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 18:13 Co tam RP, nawet USA!!! Szkoda, że skonczyły się wybory w Autonomii Palestyńskiej, bo mógłby se powalczyć, ale po skandalach z ks. Harrym, może Elżbieta II go usynowi? Z Grzegorza byłby George VII! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.visp.energis.pl 16.01.05, 21:46 Ja nie zartowałem. Bródka jest lepszy od Religi, który juz ogłosił się kandydatem na prezydenta. Trzeba nam prawdziwych naukowców i uczciwych ludzi na tym stanowisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 10:31 Ja też nie żartuję, Bródka - nawet na tle swoich poprzedników na stolcu rektorskim, a przecież byli to ludzie wspaniali i (nie bójmy się tych słów:) szlachetni i bezinteresowni, wyróżnia się, dlatego mógłby dużo dobrego zrobić nie tylko dla Polski, ale dla świata - bądź to jako brytyjski monarcha, a najlepiej jako prezydent największego mocarstwa. Byłby też doskonałym ambasadorem ludzkości na Tytanie - to pomysł oczywiście luźny, ale ja już deklarowałbym pewną sumę na zakup rakiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega po fachu Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:21 ojjej, jak dobrze, że działa gdzieś w dużym świecie jakże poważne medyczne forum! Cieszę się niezmiernie. Pełne poparcie jeśli chodzi o prezydenta Tytana, jeśli będziesz zbierać podpisy, to mój już masz w kieszeni, a to - razem z podpisem Leona - już trzy obywatelskie głosy... Choć słyszałem, że jest też kilka planet poza naszym układem słonecznym, na których jeszcze nie ma władzy absolutnej... Taki uczciwy i skromny człowiek na pewno by podołał. A jeszcze jest ten jego podwładny - nazywany przepięknie poniżej WIELORYBKIEM - jemu to dajmy dwie planety do rządzenia, byle wylot w tym tygodniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyyyyyy Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.echostar.pl 18.01.05, 14:46 już cztery głosy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMMM Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.visp.energis.pl 18.01.05, 19:45 Ja również-to 5 głosów, a z kolegami z Polnej to 12 głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Farmacja Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.visp.energis.pl 18.01.05, 21:36 Cała farmacja daje swoje głosy i flachę na drogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bżdonc Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.echostar.pl 20.01.05, 16:39 no to ustalone - bródka wylatuje w kwietniu/maju na tytana. bo ja też się dokładam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trach Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.01.05, 18:11 yo yo bródka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szp.otb Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:52 nie wiem kto ostatnio tak podbija to forum, ale faktem jest że zbliżają sie wybory rektorskie... Bródka i kompania zbierają głosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUMA Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.visp.energis.pl 22.01.05, 23:45 Masz Racje! Czy tym razem karty będzie rozdawać esbecja i postkomuna? Czy nie powinno sie wykonac wewnętrznej lustracji zgłaszajacych i kandydatów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontroler Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 15:40 trzeba kontrolować komisję przy wyborach, jeśli chcecie jakichś zmian, inaczej to wszystko będzie jak za komuny, 100% poparcia dla bródki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.man.poznan.pl 25.01.05, 14:08 Trzeba sprawdzic kandydatów na liscie Widsteina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VI lek Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.visp.energis.pl 25.01.05, 19:18 Parę osób pytało, kto sztucznie podtrzymuje temat. Moim zdaniem sam pan rector Bródka. Wystarczyłoby, żeby podjął jednoznaczna decyzje w sprawie klubu i sprawa wypaliłaby się sama po kilku dniach. Niestety zachowuje się więcej niż dziwnie. Podczas pogaduszki na spotkaniu ze studentami mówi, ze zamknie Klub Eskulapa jak minie termin dzierżawy pomieszczeń tzn. po jego reelekcji. Na zewnątrz jednak siedzi cicho i nie wypowiadając się pozwala żeby naszą uczelnie opluwano. Mam w nosie takiego rectora, który mówi nam, ze jesteśmy najlepszą uczelnią a nie dba o jej dobry wizerunek. Miejsce bródki jest na Tytanie a nie na fotelu rektorskim. Wybaczcie moje uniesienie i gadulstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.echostar.pl 25.01.05, 21:39 Z tego co wiem, kolego, to ekipa eskulapa otrzymała wypowiedzenie, tylko zaskarżyli je do sądu i sprawa tam się rozgrywa swoim, tzn sądowym, tempem. To nie jest tak, że on może sobie wydać dekret, jak stalin, czy mao tse tung, i już zrobione. Wiadomo mi, że eskulap jest oddany w dzierżawę i obowiązuje prawo polskie, nie kambodżańskie z epoki czerwonych khmerów. To tak a propos, że bródka "nie zrobił porządku". A swoją drogą to ci co "z klubem walczą" po prostu... sami się opluwają i dowodzą swojej głupoty. Jak więc nie chcemy by Uczelnia była opluwana, to trzeba uczciwych wyborów i nowego rektora. Bo miłościwie nam panujący, leci przecież na Tytana, z tego co mi wiadomo po lekturze wszystkich tekstów poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: BRÓDKA NA PREZYDENTA IP: *.multilan.net 25.01.05, 22:35 widac,ze jestes kiepsko zorientowny >A swoją drogą to ci co "z klubem walczą" po > prostu... sami się opluwają i dowodzą swojej głupoty sam sie tutaj opluwasz i dowodzisz swojej glupty. Od poczatku :Pan Rektor(ktorego Ty oraz inni tutaj opluwasz) chcac zorganizowac zycie studenckie poza gmachem uczelni odnajal jeden z lokali AM za smieszne pieniadze 3 osobom. Mimo wielu rozmow i obiekcji co do sposobu prowadzenia lokalu , nie przynoszacych skutku(lokal mial byc miejscem rozrywki studentow AM i nie tylko - klub studencki z niskimi cenami, do tego zobowiazali sie najemcy) postanowil im wypowiedziec najem lokalu z powodu nie dotrzymania warunkow umowy oraz licznych protestow studentow-o zle ich traktowanie przez obsluge lokalu (pobicia przez ochroniarzy, wysokie ceny: za bilety, za napoje...) po wnikliwej analizie i zbadaniu wszystkich za i przeciw Pan Rektor podjal sluszna decyzje.Nie rozumiem natomiast glosow za (bo to dobry klub bo fajni dj) nie jest to zaden argument dla wladz AM poniewaz 25 zł za bilet, 6 zł za piwo ma sie nijak do czynszu wnoszonego przez najemcow oraz pelniemiem przez nich obowiazkow organizacji zycia studentom.Streszcze tutaj wypowiedz jednego z najemcow na zarzut ze nie intersuja ich studenci ktory pod pseudonimem "Esculator" udziela sie na forum imprezowym "kilka razy probowaliśmy robic imprezy studenckie , ale nie przynosiły one efektu - bylo piwo za darmo(jednak rektor zarzucil nam ze rozpijamy mlodziez) i stwierdzilismy ze to nie ma sensu..." czyli tym samym powinien zrezygnowac z prowadzenia lokalu skoro nie moze podolac obowiazkom.Na poczatku dla mnie eskulap byl kiedys calkiem przywoitym lokalem - wiekszosc towarzystwa to studenci lub ludzie potrafiacy sie zachowac, natomiast teraz to w wiekszosci to biedniejsza czesc fanatykow techno ktorzy nie maja samochodow zeby jechac do manieczek czy innej podpoznanskiej miejscowosci.I nie jestem przeciwnikiem tych imprez czy ich muzyce -kazdy robi to co lubi po to jest demokracja - ale ktos pomylil miejsca i o to tu walsnie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezorientowany Kto na rektora oficjalnie? IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 25.01.05, 23:09 moze sie malo orientuje i mnie wysmiejecie, ale kto na pewno w tych wyborach wystartuje? i kto go popiera na akademii medycznej - wydzialy, katedry itp? bo chyba to nie tylko rektor jet wybierany ale tez prorektorzy i dziekani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VI lek Re: Kto na rektora oficjalnie? IP: *.visp.energis.pl 26.01.05, 00:07 Bródkę wybiorą ci, których kupi obietnicami. Na niego liczy cały naczalstwo samorzadu. Wygrał uprzednio z Leonem tylko dzięki studentom. Studenci nie bardzo mu wierza, ale sie łudzą na etaty i studia doktoranckie. Prorektorów i dziekanów zgłasza w naszej szkole wybrany rektor. Czołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezorientowany Re: Kto na rektora oficjalnie? IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 26.01.05, 19:39 czyli kto bedzie konkurentem w koncu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiu Re: Kto na rektora oficjalnie? IP: *.visp.energis.pl 26.01.05, 20:36 Jeszcze sie nie ujawnili. chodza jednak plotki, ze maja ochote kandydować: Prof Horst - Sikorska Prof. Stanisław Czekalski Prof. Andrzej Mackiewicz Prof. Szyfter Wszyscy sa o niebo lepsi od Bródki i mogą wygrać, jeśli nie bedzie przekretów wyborczych o których sie po cichu szepcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komentator mason Ranking kandydatow.1.Szyfter,Horstowa ostatnia IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 08.02.05, 23:54 Czekalski, Mackiewicz, Szyfter na rektora to rozumiem, ale kto to ta Horst- Sikorska. Jesli to nie zbieznosc nazwisk to ta od medycyny rodzinnej. Nie robcie sobie jaj z nia. Przeciez ona sie kompletnie nie nadaje. Zero doswiadczenia, nie wiadomo czym do konca sie zajmuje. Z calym szacunkiem, ale nawet do Breborowicza to jej sporo brakuje. Moze za jakies 6-9 lat bedzie dla niej czas. Natomiast jak napisalem na poczatku, trojke panow uwazam za fachowcow, choc Czekalski troche stary, a Mackiewicz za mocno uwiklany i chyba kolo Breborowicza. Szyfter chyba najlepszy, ale czy to oficjalny kandydat? Napiszcie jak wiecie. Moja kolejnosc /jak Breborowicz zmieni Golusinskiego to moge mu nawet dac miejsce zaraz po Szyfterze/: 1.Szyfter 2.Czekalski, Breborowicz, Mackiewicz . . . 10.Horst-Sikorska innych nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozman Re: Ranking kandydatow.1.Szyfter,Horstowa ostatni IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 09.02.05, 00:00 komentator mason - chyba mamy tego samego providera - przy okazji napisz jak oceniasz jakosc sieci. z rankingiem sie zgadzam.szyfter najlepszy. co do brebora to rzeczywiscie jego wartosc zaniza golus. ale i tak uwazam ze ta sikorska bije na glowe /czy ona ma cos wspolnego z exministrem zdrowia?/. nie wiem kto ja moglby poprzec, chyba jakis desperat. ale jesli to rodzina min. sikorskiego to skoro jakiejs posady na akademii nie dostal jako miekkiego ladowania po stolku ministerialnym, to teraz ona musi pomscic rodzine. idiotyzm. dyskutujmy o powaznych kandydatach.czekalskiego nie znam, a mackiewicza nie lubie, dlatego z tej listy tylko szyfter i brebor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byle nie golus! Re: Ranking kandydatow.1.Szyfter,Horstowa ostatni IP: *.echostar.pl 09.02.05, 16:49 Aby było dobrze, to tylko nie obecna ekipa, czy ktoś ma jakieś szanse powazne? Bo chyba prof. Szyfter, jedyny w okolicy z klasą człowiek z tytułem profesora w tej uczelni, nie będzie kandydować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Ranking kandydatow.1.Szyfter,Horstowa ostatni IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.03.05, 13:11 jakbys byl lepiej zorientowany to bys wiedzial ze akurat golusinski jest z nich wszytskich najlepszy.....bo uczciwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Kto na rektora oficjalnie? IP: *.echostar.pl 26.01.05, 21:29 szczera prawda: głosować na niego będą albo kupieni, albo zastraszeni. Jest zgrabnym pokerzystą i wychodzą mu wszelkie bezczelne zagrywki typu va banque. Gdyby nie to, to byłbym pewien, że ludzie maja go dosyć. Ale o dziwo kontroluje tę brudną grę i przeciwnicy są słabsi. Oby go już nie było więcej, proszę! Studenci! Zmobilizujcie się! Przyjdźcie i wygryźcie tych kupionych z samorządu, co czekają na etaty za lizanie włochatych tyłków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany OSIOŁ IP: *.echostar.pl 26.01.05, 22:00 jeeezu, jak lubię ideowców, co zastygli w latach osiemdziesiątych, śnią o Jarocinie, o studenckości sprzed wieków, której już nigdy nei będzie, wspaniali marzyciele, aż chce się ich z żalu i litości pogłaskać po głowach, tacy są kochani, naiwni i niezorientowani w życiu. To są też właśnie ci, co - jak ktoś wcześniej napisał - nie wiedzą dokładnie co mają między nogami, albo nie wiedzą że oprócz jedynki i dwójki są też od jakiegoś czasu dostępne w tv inne kanały. Mat, kochanie moje żałosne i biedne: robienie kichy typu studenci przychodzą bo jset tanio i koniec dalszych pomysłów, to właśnie "pójście na łatwiznę" + wtopa czasu i pieniędzy, śmierć po pół roku. W ten sposób 1.nie zarobisz na czynsz miesięczny w trzy lata. Poza tym - co najważniejsze - 2.kujonów z medycznej nie interesuje pójście gdzieś do klubu, nie mają ani kasy, ani ochoty, bo przygotowują się do pracy, są zazwyczaj poważniejsi w swoich planach od kolegów z innych uczelni i są bardziej sztywniaccy Efekt będzie taki, że nie zadowolisz nikogo. A tak klub żyje. Eskulator nie ma pomysłu na prowadzenie klubu, bo jedna rzecz nie wyszła? Próby były znaczne, ale wróć do punktu 1, 2, 3 + chamstwo + głupota + mega- prymitywizm wielorybka. Jedynym wyjściem dla takiego miejsca jest zrobienie czegoś bardziej otwartego, jeśli tylko kiedykolwiek byłeś w środku i widziałeś jak to wygląda. A jak byłes 10 lat temu to też ZONK, bo od tego czasu wiele się zmieniło. To wtedy można było otworzyć drzwi do klubu, puścić pierwszą lepszą płytę jaką barmani mieli pod ręką i schodzili się studenci jak spod ziemi, bo nie mieli innych miejsc, żeby do nich pójść. Dziś wybór jest 10x większy i 10x bardziej różnorodny, ośle. Skąd masz pojęcie co Eskulator i spółka mieli zobowiązali się w klubie robić, a co nie? Jakiś owczy pęd chyba jest to, wszyscy dają jakieś informacje, a ja akurat przez znajomość z nimi wiem, że mogą robić po prostu imprezy dla wszystkich. Cena za wstęp za wysoka? Odpowiednia do poziomu rozrywki i kosztów artystów, liczonych w tysiącach funtow za występ. Może nie chcą takiego szuszwola jak ty, co by w swojej flanelowej koszuli spijał resztki piwa ze stolików. Zresztą, jakbyś był studentem AM, to byś miał odpowiednie zniżki lub wejście za free, a nie wylewał swoje kompleksy na innych. Mylenie manieczek i klubbingu? Pomylenie płyty chodnikowej z winylową - coś w tym rodzaju. Specjalne brawa za orientację w świecie. Zanurz lepiej dalej nos w książce. JESZCZE O ŁATWIŹNIE: Eskulap nie idzie na łatwiznę, bo wyznacza nowe trendy, jest nowoczesny i na światowym poziomie, kolejne brawa dla tych, co wolą to stare i fajne, takie nasze, polskie i zaściankowe. Zgniłe to piwo, ale chociaż polskie, więc pijmy. Wszyscy wiemy, jak smakuje popsute, więc to dobre, jest automatycznie przez kompleksy niefajne, skrytykujmy, bo nie znamy jego smaku. Mam jeszcze pytanko - czy jeśli wielorybek i brodaty chcieli ożywiać ideę klubu sprzed lat, czemu nie dają go na korzystną umowę najmu komuś z obecnych pieniących się działaczy klubu Wawrzynek na próbę? Takiemu strasznie chętnemu, natrętnemu i pełnemu archeologicznych idei jak U.? Mieści się tam 100 osób i nadał by się na ten chory eksperyment. Ale nie - walczą z Eskulapem - ten działa, to trzeba go przekazać kolesiowi z układu. Kiedyś takie coś już bowiem sprawdzono, że to nigdy nie wyjdzie i nawet nie próbują. Jeden kolega doktor co wylizał odpowiednio tył i za zasługi ma aktualnie piękny etat, były prezes RUSS, niejaki D., próbował z Wawrzynka zrobić coś takeigo. Ze swymi radosnymi, nieprzystającymi do rzeczywistości ideami o studenckości z marzeń dla dzieci. Koniec był prędki, nie wyszło dłużej niż nieudany sylwester. Ludzie, wróććie na ziemię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Re: NIECH BRÓDKA COS ZROBI POZYTECZNEGO IP: *.visp.energis.pl 26.01.05, 23:47 Jak Bródka chce, zeby w klubie było taniej, to moze go dofinansować tak jak to robi ze bzdurnymi konferencjami i szkółkami dla STNu. MOze róawnież na to przeznaczyc swój dodatek rektorski (10 000 NZP) lub znależć w inny sposób pieniadze na cele kulturalne swoich studentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: OSIOŁ IP: *.multilan.net 27.01.05, 02:09 Jdna wielka bzdure napisales drogi idioto. Flanelowej koszuli nie posiadam, ksiazki czytam co i to zalecam oraz podroze np. do UK wtedy zobaczysz na czym polega clubbing i przestaniesz moze wtedy wypisywac bzdury. W eskulapie bylem w niedawnym czasie, jak juz pisalem wczesniej... Mialem okazje poznac dzierzawcow lokalu oraz ich zdanie na temat wladz AM. Nie rozumiem tez twojego posta - masz klopoty z rozumieniem tekstu pisanego - wyrazilem opinie na temat klubu ze nie spelnia oczekiwan wladz uczelni, co za tym idzie zlozyl wypowiedzenie dzierzawcom.To ze przyjezdzaja tam znani DJ w zaden sposob nie zmienia faktu ze jest wlasnoscia AM i to wladze uczelni decyduja komu odnajma. Apropo tw wiedzy z rachunkowosci tez nalezy sie podszkolic poniewaz: czynsz wynosi ok 5 tys zl jedna impreza ok 600 osób x bilet 20 zł co daje nam sume 12000 zł odliczyc baramnow bez umowy po 5 za godzine dj(rezydentow) 500 za noc 3 czyli 1500 zł, ochrone itd latwo policzyc ze jedna impreza zarabiaja na czynsz dla AM i nie wypisuj tu bzdur bo nie znasz tematu a sie wymadrzasz pozatym nikt nie ma zamiaru dac wyroku na zakaz urzadzania imprez - poprostu maja sobie znalezc inny lokal-a przeszkoda jest kasa bo kto odnajmie tak duzy lokal w srodku miasta za takei pieniadze?naiwne wladze uczelni i na tym sie koncza chetni. Pozatym za ublizanie wlazom uczelni na ich miejscu pozwalbym cie prostaku do sadu - nie wiem czy sobie zdajesz sprawe ze twoj adres IP jest zapisany na serwerze Gazety i nie bedzie duzym problem znalezc cie ,trzeba tylko poszkodowanym twoimi bezmyslnymi epitetami pokazac twoj post. zamilcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: OSIOŁ IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 10:38 Że się tak włączę do dystkusji: strasznie mądry jesteś, kolego zwany poniżej osłem, tylko z tego co wiem, ani nie zgadzają się koszty miesięczne utrzymania klubu, ani koszty djskie - na imprezę z 3 rezydentami nigdy nie przychodzi 600 osób, co najwyżej 150, trochę zmieniają się liczby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezorientowany Re: OSIOŁ IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 29.01.05, 00:46 duzo sie tu mozna dowiedziec na tym forum.kandydatow na rektora chyba jest duzo wiec moze sie zmieni.ale to chyba nie studenci glosuja tylko profesory /?/ ciekaw jestem co to za gosc ten na D od wawrzynka i pieknego etatu o ktorym pisze zorientowany, bo sylwestry tam robil niejaki wichlarz o ile pamietam z czwartego pietra rady mieszkancow,wiec cos mi nie gra.sam nie bylem na tych sylwestrach ale wiem ze raz tam bylo kolo 100 osob na tzw imprezie sylwestrowej stolikowej,ale nie wiem kto to robil,bo to bylo z 5-6 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Wybory i D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 09:47 Studenci też głosują - mają jakieś 30% głosów w kolegium elektorskim, więc sitwa z profesorami naturalna. D. ma na imię Andrzej był szefem RUSS i faktycznie zrobił parę sylwestrów na zasadzie: AM daje sale za friko a ja kasuje za bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka ale ten wątek jest przydługawy:/// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 02:27 normalnie ziewam....bynajmniej nie z powodu póznej godziny:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neonatolożka Re: ale ten wątek jest przydługawy:/// IP: *.visp.energis.pl 30.01.05, 18:23 Ja tez bym ziewała, gdybym bya sama. Wyciagnij z tego wnioski! A jak nie mozesz spac, to myśl o królu AM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: ale ten wątek jest przydługawy:/// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:52 a co fajny jest?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: ale ten wątek jest przydługawy:/// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 09:51 Vikka, nie obraź się się, ale teraz to naprawdę jest wątek tylko dla ludzi związanych z AM - reszta albo się będzie nudzić (jak Ty) albo nic nie zrozumie, albo jedno i drugie. A co do króla AM, to jest odlotowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: ale ten wątek jest przydługawy:/// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:39 a ja naiwnie myślałam,że jest kierowany również do bywalców klubu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: ale ten wątek jest przydługawy:/// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:26 > a ja naiwnie myślałam,że jest kierowany również do bywalców klubu;) aa, to stare dzieje ;-} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: ale ten wątek jest przydługawy:/// IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:42 ???stare dzieje??? że niby zamknięty już??? czy też tam chodziłeś/chodzisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: ale ten wątek jest przydługawy:/// IP: *.visp.energis.pl 31.01.05, 21:48 Watek dotyczy Klubu tylko czesciowo. W tej chwili zaczyna sie akcja wyborcza na rektora AM. Forum jest jedynym miejscem, gdzie można sie wypowiadac i analizować przyszłe kandydatury. Piszcie wiec uczciwie o tym co wiecie i myslicie, zeby nie było ponownie zblazowanych postkomunistów u władzy. Dajmy im tickety na Tytana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt NIE ZNACIE SIE NA TYM!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 17:16 nie macie zielonego pojecia kto i jakie walki kreci. czy "cudowny" klub jest bez winy....lubicie tam chodzic? OKROPIENSTWO!!!!!! wiec zejdzcie z wladz bo sa ok, stolowka zrobiona i wszystko cacy. zachowujecie sie jak rydzyk mieszajacy sie do polityki. prawdziwe zmije dopiero wejde po Brodce i jego ekipie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYTAN Re: NIE ZNACIE SIE NA TYM!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.02.05, 17:56 Brawo kolego nikt! Niech żyje po prostu Brębor i jego podwładni. Są najlepsi na świecie. Z tym, że już go wysłaliśmy wcześniej na wakacje na Tytana, mamy nadzieję że nie wróci na ziemię przez najbliższe 200 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: CHAPAC DZIDE ZIOMY! IP: *.visp.energis.pl 01.02.05, 19:18 Wątek dotyczy Klubu tylko czesciowo. W tej chwili zaczyna sie akcja wyborcza na rektora Akademii Medycznej. Forum jest jedynym miejscem, gdzie można się swobodnie wypowiadac i analizować przyszłe kandydatury. Piszcie wiec uczciwie o tym co wiecie i myslicie o kandydatach, zeby nie było zblazowanych postkomunistów u władzy. Dajmy im tickety na Tytana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.U.M.A. Re: Wybieramy REKTORA AKADEMII MEDYCZNEJ IP: *.visp.energis.pl 01.02.05, 19:20 Wątek dotyczy Klubu tylko czesciowo. W tej chwili zaczyna sie akcja wyborcza na rektora Akademii Medycznej. Forum jest jedynym miejscem, gdzie można się swobodnie wypowiadac i analizować przyszłe kandydatury. Piszcie wiec uczciwie o tym co wiecie i myslicie o kandydatach, zeby nie było zblazowanych postkomunistów u władzy. Dajmy im tickety na Tytana. K.U.M.A. Odpowiedz Link Zgłoś