renepoznan 03.03.24, 08:04 Pierwszy raz widziałem w oryginale. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiks4 Re: Albinos 03.03.24, 11:21 Zagraj w totka z takim szczęściem... Zazdroszczę i gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Albinos 04.03.24, 09:02 Nie Ty pierwszy mnie namawiasz do gry. Nigdy nie grałem a podobno początkujący ma szczęście. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m-dyskretna Re: Albinos 04.03.24, 13:23 Biały daniel, też mi atrakcja... :) A widzieliście różowego słonia? www.instagram.com/p/C3TF1zWKugR/?utm_source=ig_embed&ig_rid=9c280ae4-8dd6-415b-8ade-05ae35334911&img_index=1 Miałeś sporo szczęścia widząc tego biedaka, a na dodatek miałeś coś pod ręką, żeby go uwiecznić. Nie dość, że trzyma się na uboczu, to niestety jest łatwym celem dla myśliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Albinos 05.03.24, 09:13 Na zdjęciu trzyma się na uboczu ale jednak chodziły razem. Nie było widać dystansu. Mogłem je obserwować dłuższy czas. Uważasz, że to daniele? Odpowiedz Link Zgłoś
m-dyskretna Re: Albinos 05.03.24, 15:56 Ten Twój okaz już zostal raz sfotografowany i opisany na jednym z portali. Podpisali, że to daniel. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Albinos 05.03.24, 17:13 To zupełnie inaczej niż u ludzi, którzy ulegając bajkom i legendom opowiadanym przez szamanów, wierzą, że części ciała albinosów mają magiczną moc. W Afryce wschodniej przybiera to wyjątkowo drastyczną postać, ponieważ odcina się różne części ciała na żywca osobom dotkniętym albinizmem. Coś to Wam przypomina? U nas ćwiartuje się szczątki zmarłych i nimi handluje. Niektóre parafie mają spore kolekcje tego typu zbiorów. Odpowiedz Link Zgłoś
m-dyskretna Re: Albinos 05.03.24, 19:37 Nieśmiało wtrącę, że jeszcze całkiem niedawno można bylo legalnie zapolować na Aborygena. Dopiero referendum przyniosło rozstrzygnięcie, że ludzie jednak nie są zwierzyną łowną. Miało to miejsce mniej więcej pół wieku temu. Wiara w magiczne moce ciał albinosów mają tyle samo sensu, co przekonania niektórych facetow, że na pewną przypadłość pomaga sproszkowany róg nosorożca czy żółć niedzwiedzia himalajskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Albinos 06.03.24, 10:51 Nieśmiało wtrącę, że wielkie ustroje ateistyczne typu ZSRR, CHRL, Kambodża i jeszcze parę innych uważały swoich obywateli za śmieci i mordowały ich w skali wcześniej nie znanej. Jak sądzisz ateizm to tylko zabobon czy może coś gorszego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Albinos 06.03.24, 21:27 Weź, proszę, pod uwagę, że "Kryminalna historia chrześcijaństwa" Deschnera liczy dziesięć tomów, nie zaryzykowałbym więc tezy, że ustroje ateistyczne mordowały z większym uwielbieniem niż teistyczne. Czy warto sięgać w głąb historii? U nas morduje się kobiety na porodówkach w skali wcześniej nieznanej, tylko dlatego, że ktoś podyktował prawo dehumanizujące kobiety. I nie był to ateista. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Albinos 06.03.24, 21:17 m-dyskretna napisała: > Wiara w magiczne moce ciał albinosów mają tyle samo sensu, co przekonania niekt > órych facetow, że na pewną przypadłość pomaga sproszkowany róg nosorożca czy żó > łć niedzwiedzia himalajskiego. I jaki z tego wniosek? Ano taki, że przyczyną wielu zbrodni jest mikry, niedziałający lub nieużywany c***. Odpowiedz Link Zgłoś