Dodaj do ulubionych

Trochę zimy.

11.01.25, 14:13

Przyjemnie, pomimo wiatru wiejącego śniegiem prosto w twarz.
Obserwuj wątek
    • kiks4 Re: Trochę zimy. 11.01.25, 15:23
      Szkoda, że po śnieżycy nie wyszło słońce. Wtedy zwykła wiejska droga zamienia w bajkową scenerię.
      Zdjęcie drogi pokazuje typowe, zimowe zachowanie kierowców- droga z dwiema jezdniami zamienia się w drogę półtora-jezdniową. Kierowcy trzymając się środka drogi jadąc w obu kierunkach tworzą trzy ślady kół.
      To działa dobrze gdy się jedzie samemu. Ale gdy z przeciwka zbliża się drugi pojazd, który lewymi kołami jedzie po śladzie , którym ja też jadę- to rodzi się pytanie- kto komu ma ustąpić?
      • renepoznan Re: Trochę zimy. 11.01.25, 19:16
        O tyle, że ta konkretna droga to polna droga utwardzona tłuczniem i nie ma dwóch pasów. To dla usprawiedliwienia kierowców. I samego siebie bo spacerując idę nią środkiem. Samochód jedzie tam może raz na godzinę.
        Jedynie zasypanie śniegiem powoduje, że wygląda na szosę. ;)
    • m-dyskretna Re: Trochę zimy. 11.01.25, 19:39
      Trochę zazdroszczę. Na szczęście w centrum mam spore okno za oknem i takie oblepione śniegiem wygląda urokliwie. Jutro przejadę się do mojego lasu.
      • renepoznan Re: Trochę zimy. 11.01.25, 20:11
        A ja (na szczęście - ale cicho!) jutro muszę wracać do miasta. ;)
        • m-dyskretna Re: Trochę zimy. 12.01.25, 19:21
          Specjalnie dla Ciebie, żebyś zazdrościł zimowych widoków. Starałam się, żeby nie było widać, że to nędzne resztki.
          • renepoznan Re: Trochę zimy. 12.01.25, 20:05
            Zawsze trochę zimy. Nawet jeśli to resztki. Poza tym - fajnie się oglada naturę a nie budownictwo. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka