Dodaj do ulubionych

Wydział Hist. UAM firmuje Młodzież Wszechpolską.

IP: *.icpnet.pl 20.12.04, 18:06
Jest tak:
Przechodziłem dziś przez mój Wydział macierzysty, Historyczny.
i na drzwiach prowadzących do korytarza dziekanatu rzucił mi się w oczy
napis "Młodzeiż Wszechpolska". Tego jeszcze na tym wydziale i na tym uniwerku
nie było więc popatrzyłem co z tąż, i co się okazało.
Że MW organizuje konferencje na temat wojska polskeigo czy teæ czegokolwiek
to było, no temat w każdym razie związany z wojskowością.
I wykłady wygłoszą profesorowie z UAM-u, między innymi Zbigniew Pilarczyk,
profesor, dziekan wydziału Historycznego.
Co Wy na to?
Jak dla mnie to na takiej imprezie, dziekan nie powinien sie pojawić...
Młodzież Wszechpolska to nie ejst organizacja do przyjmowania na salonach, a
tym bardziej nie powinien tam się pojhawiać i swą osobą firmować tej kliki
Dziekan UAM.
Mi ajklo studentowi sie to nie podoba.
Co myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Antysocjal Re: Wydział Hist. UAM firmuje Młodzież Wszechpols IP: *.icpnet.pl 20.12.04, 21:54
      a mi sie podoba ta oferta i chętnie skorzystam
      • Gość: student Re: Wydział Hist. UAM firmuje Młodzież Wszechpols IP: *.icpnet.pl 21.12.04, 00:27
        a jakby twoj - przepraszam za wyrazenie - dziekan "uswietnil" swoja obecnoscia
        impreze anarchistow z rozbartu?;D
        • Gość: Absolwent UAM Re: Wydział Hist. UAM firmuje Młodzież Wszechpols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 01:17
          Protestuję przeciwko obecności Wszechpolaków na UAM!!! Nawet jeżeli jest to
          plakat na drziach z napisam MW. Uczelnia ma przecież w założeniach być
          apolityczna, a MW jest albo partią, albo młodzieżową przybudówką partii. Niech
          sobie robią swoje wykłady w salach nie należących do UAM i bez udziału naszych
          profesorów! A nie daj Boże, że to się odbywa w czasie zajęć! Kosztem sal
          wykładowych dla studentów MW ma tyle forsy z budżetu LPR i wsparcia od Romana
          że poradzi sobie nawet z wynajęciem Areny na ten wykład i ściągnięciem do
          Polski Davida Irvinga.
    • Gość: ewelina Re: Wydział Hist. UAM firmuje Młodzież Wszechpols IP: *.epsa.pl 21.12.04, 11:57
      ale ten wydział na świętym Marcinie?
      • Gość: student Re: Wydział Hist. UAM firmuje Młodzież Wszechpols IP: *.icpnet.pl 21.12.04, 14:52
        tak, ten nas wietym marcienie.
        absolwent - a co mozna z tym zrobic?
        mi tez sie to nie podoba, tym bardziej ze to w koncu moja uczelnia.
        a moze "gazeta" by sie tym zajela co?;D
    • kalia_t Re: Wydział Hist. UAM firmuje Młodzież Wszechpols 21.12.04, 21:12
      Wydział Historyczny nigdy nie był apolityczny. Kiedys czerwony, dzisiaj próbuje
      być biały, tyle, że mieszanka czerwonego z białym to różowy, hmmm...no cóż. :)
    • Gość: malami Zgadzam się w 100%- to wstyd!! IP: *.p-s-inter.net 22.12.04, 00:09
      • Gość: Jacek-Zieloni2004 Re: Zgadzam się w 100%- to wstyd!! IP: *.icpnet.pl 22.12.04, 00:19
        no widze ze faszyzujace organizacje (MW - tp przybudówka skrajnie prawicowego
        LPR) zabierają sie za UAM .... wstyd !!!! Jestem mgr tego wydzialu i
        zawsze 'histerycy' mieli ciagoty ... albo czerwone (za komuny) , albo teraz
        brunatne ..... oj nie dobrze się dzieje w naszym miescie !!!!!
        • Gość: wstyd Wstyd ze Wy jestescie studentami UAM IP: *.icpnet.pl 22.12.04, 00:27
          SZkoda ze jestes jescze studentem na tej zacnej patriotycznej uczelni. A ty
          magister nie wiem jak to zdobyles tytul ,chyba fuksem. Bardzo dobrze ze UAm
          promuje to MW a nie parady zboczencow czy jakis lewackich historykow. A do
          Irving co wy macie? Porzadny historyk docenia jego prace. A ze gazeta nazywa go
          klamca? To swiadczy o poziomie waszego wyksztalcenia...Zerowe. Anglia ma jescze
          troche zdrowego rozsadku i tam Irving jest szanowany. Jakos mimo wielkrotynch
          zakladow i prob nie udalo sie mu udowdnic oszustwa co w przypadku lewackich
          historykow jest zadniem latwym.
          Ale coz niech dla Was beda idolem Anny Bikony, Grossy(agentura sowiecka), Hanny
          Krall , Garlicki . Klap kalp klapki na oczach.
          • doomsday Re: Wstyd ze Wy jestescie studentami UAM 22.12.04, 00:45
            Irving twierdzi , ze istnienie komor gazowych w obozach koncentracyjnych jest
            klamstwem .W wiekszosci krajow Jewropy za takie poglady idzie sie do pierdla
            (wyjatkiem jest W.B.).
          • Gość: mason żyd, gej Re: Wstyd ze Wy jestescie studentami UAM IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.12.04, 01:15
            Facet, po tym Twoim języku i sposobie ekspresji na kilometr widac ssmana... ja,
            polski Żyd, mason, gej i socjalista
            • Gość: wstyd [...] IP: *.icpnet.pl 22.12.04, 09:42
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: tolerant Re: Wstyd ze Wy jestescie studentami UAM IP: *.crowley.pl 22.12.04, 13:18
                Lewaki jak zwykle zioną tolerancją...
        • Gość: libertynka no coz MW stamtad pochodzi IP: *.icpnet.pl 22.12.04, 16:44
          w czasach, gdy romek studiowal, po korytarzach historicum chodzili smutni
          chlopcy z lysymi glowami i w czarnych kurtkach. Wzbudzali niepokoj, a nawet
          strach. Przepychali sie lokciami i chcieli, by im wszyscy schodzili z drogi.
          Wtedy mowilo sie, ze to skini. Ale wszyscy wiedzieli, ze to faszyzujaca brac
          romka g. Tak rodzila sie MW i marzenia romcia o tym, ze przejmie wladze w tym
          kraju, a potem bedzie tow alka na piesci i noze...
          Wstyd mi za tych profesorow, ktorzy pozwolili by toto sie tam wykluwalo.
    • ajsch Re: Wydział Hist. UAM firmuje Młodzież Wszechpols 22.12.04, 16:52
      mi sie MW tez nie podoba ale poki co jest organizacja legalna
      uniwersytet zawsze byl miejscem debat i wymiany mysli
      jesli ktos sie nie zgadza z MW to niech tam idzie i polemizuje
    • Gość: Pit Re: Wydział Hist. UAM firmuje Młodzież Wszechpols IP: 150.254.85.* 22.12.04, 19:07
      Gość portalu: student historyk napisał(a):

> Jest tak:
      > Przechodziłem dziś przez mój Wydział macierzysty, Historyczny.
      > i na drzwiach prowadzących do korytarza dziekanatu rzucił mi się w oczy
      > napis "Młodzeiż Wszechpolska". Tego jeszcze na tym wydziale i na tym uniwerku
      > nie było więc popatrzyłem co z tąż, i co się okazało.
      > Że MW organizuje konferencje na temat wojska polskeigo czy teæ czegokolwi
      > ek
      > to było, no temat w każdym razie związany z wojskowością.
      > I wykłady wygłoszą profesorowie z UAM-u, między innymi Zbigniew Pilarczyk,
      > profesor, dziekan wydziału Historycznego.
      > Co Wy na to?
      > Jak dla mnie to na takiej imprezie, dziekan nie powinien sie pojawić...
      > Młodzież Wszechpolska to nie ejst organizacja do przyjmowania na salonach, a
      > tym bardziej nie powinien tam się pojhawiać i swą osobą firmować tej kliki
      > Dziekan UAM.
      > Mi ajklo studentowi sie to nie podoba.
      > Co myslicie?

Co to ma byc "demokracja" dla wybranych made in Michnik ?
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Wydział Hist. UAM firmuje Młodzież Wszechpols 22.12.04, 19:32
      jakuniwerek organizuje wykłądy promujące zboczenia seksualne (homoseksualizm )
      to jest k.ok ale jak jakaś prawicowa organizacja robi podobną konferencje w
      tedy lewactwo ciska bluzgi inwektywy gromy
    • Gość: coollo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 13:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: collo walka z hipokryzja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 12:05
        tez mi ku.. hyde park na tym forum skoro nie wolno mowic PRAWDY skoro admin
        usuwa wypowiedzi tylko dlatego ze szczera prawda boli.... a prawda jest taka ze
        na historii studiuje cholota... , ktora jest takze wsrod kadry tego
        wydziału.... LACZNIE Z PIJANYMI PROFESORAMI ZATACZAJACYMI SIE PO
        KORYTARZACH,... NP. .Z.W., CZY W.O... NAPISZCIE O TYM ARTYKUL W TYM SWOIM
        GADZINO BRUKOWCU ...
        • Gość: kwasne jablka Re: walka z hipokryzja...lewacka holota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:34
          Collo ma na mysli lewacka holote ktora holubi symbole komunizmu.Rzygac mi sie
          chce jak musze tolerowac w grupie kolesia w koszulce ze Stalinem. Skad tyle
          wiejskiego lewactwa?
          • Gość: stud Re: walka z hipokryzja...lewacka holota IP: *.icpnet.pl 28.12.04, 15:26
            fakt jerst faktem ze ten wydzial, jak i caly uniwerystet to jeden wielki
            chlew...
            tym niemniej ejdnak tu nie mowa o koszulce ze stalinem a o przedsaiewzieciu
            ktore podeszlo pod uniwerek jako taki, bno sorry, to jest przesada....

collo: WO> to akurat czlowiek dobry o tyle ze przychodzi na dyzruy prawie
            zgodnie z rozkaldem godzin wyszczegolninym na rozpisce...
            ZW to ostatni ch...
            • Gość: collo Re: walka z hipokryzja...lewacka holota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 15:54
              nie wnikajmy w to ktory przychodzi pijany a ktory nie.. na WH szerzy sie
              antysemityzm nacjonalizm ksenofobie i ultrakatolickie fundamentalistyczne teoie
              spiskoe a tego tolerowac nie mozna... do tego ci studenci i doktoranci
              wiochmeni , ktorym wydaje sie ze nauka historii to daty i nazwiska.. PRZECIEZ
              STUDENCI HISTORII KUJA PODRECZNIKI Z LICEUM NA EGZAMIN NA PAMIEC wstyd i
              chanba..; to jest wydzial wypuszczajacy masy tępych idioto niby magistrow...
              • Gość: stud Re: walka z hipokryzja...lewacka holota IP: *.icpnet.pl 28.12.04, 18:23
                ej no bez generalizacji;D
                ja w koncu tez kiedys sie stane magistrem tego wydzialu;D
                co nie zmienia faktu, ze szedlem na te studia z poczuciem misji a wyjde z nich
                z poczuciem przegranych pieciu lat i swistkiem wartyym tyle co nic...;(
                • Gość: collo Re: walka z hipokryzja...lewacka holota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 13:41
                  wiesz ja na te studia poszedlem i przeszedlem przez nie 5 lat szybciutko takze
                  z poczuciem tego ze nalezy robic w zyciu to co jest czlowieka pasja... ale na
                  tym wydziale wsrod tych ludzi i tego skolowania, gdzie uprawia si eponografie
                  intelektualna doszedlem do wniosku ze moj sasiad po skonczonej zawodowce
                  interesuajacy sie militariami ma wiedze wieksza i bardziej wszechstronna z
                  historii niz nie jeden opyplus doktorant tego wydzialu... A SWOJA DROGA WIELE
                  POZOSTAWIA DO ZYCZENIA POZIOM KULTURY OSOBISTEJ WYKLADOWCOW /np. Z.W, R.W/TEGO
                  WYDZIALU JAK I ICH BRAK POCZUCIA ESTETYKI I SZUSZWOLSKIE OBNOSZENIE SIE
                  W "SZMATACH".. JAKO wykladowcy chodzac w szmatach autorytetu dobrego sobie nie
                  buduja...np. doktor Z.G ktoremu zwisają smarki z nosa i wystają jakies paskudne
                  wlosy, ktory wyciera nos i wciera smarki w spodnie na zajeciach ze studentami...
                  • Gość: stud Re: walka z hipokryzja...lewacka holota IP: *.icpnet.pl 30.12.04, 18:22
                    hmm...

smarki z nosa?
                    uu to ciekawe;D
                    nie no najlepszy text jaki ja uslyszalem na tym wydziale to byl: "Przeciez ja
                    doskonale wiem ze panstwo uciekacie rpzed wosjkiem, bo na takie podle studia to
                    nikt by nie poszedl z wlasnej checi" LMr.
    • doomsday Re: Wydział Hist. UAM firmuje Młodzież Wszechpols 28.12.04, 19:10
      Pod tym linkiem szczegolnie interesujacy jest dzial fotografii .

viva.palestyna.pl/postcards/post.php?post=cards/terrorysta.jpg
    • Gość: Krzys Re: Wydział Hist. UAM firmuje Młodzież Wszechpols IP: *.qc.sympatico.ca 28.12.04, 19:19
      To zdjecie znalazlem niedawno na stronach wloskiej gazety
      www.repubblica.it :

www.msnusers.com/kivfbnc3tmsakic0mkagvo4f80/Documents/Pictures/ansa55269462611195833%5Fbig%2Ejpg
    • pan.nikt ZAS6TANAWIM SIĘ!!! 30.12.04, 23:44
      Jak może, ktoś taki, jak ograniczony w swych poglądach założyciel tego wątku i
      kilku innych wpisanych tu studentów, czy absolwentów studiować historię???
      Z TAKĄ OGRANICZONĄ WIZJĄ ŚWIATA??

Ludzie!!!!

Można kochać MW, można ja nienawidzić, ale TRZEBA JA POZNAĆ!!
      A wy co tępaki???

ZABIJECIE, NIM POZNACIE???
      czy takiego naukowego podejścia ucza Was na UAM???

WSTYD, to mało powiedziane,
      TO JEST HANBA, dla otwartosci umysłu, jakim powinni cechować się studenci i
      absolewnci UNIWERSYTETU.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka