Gość: poz Re: Poznań straci Volkswagena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 15:46 Nie wiadomo kto jest bardziej niekompetentny - władze miasta, urzędnicy czy radni. Wydaje się, że wszyscy razem reprezentują ten sam poziom miernoty. Ale czego mozna wymagać od ludzi, którzy nie potrafią zlikwidować budki z kurczakami czy też nielegalnego parkingu? To pokazuje poziom ich kompetencji. Zamiast rzetelnie pracować lepiej zajmować się pomysłami radnego Libickiego.Podobnie "czwarta władza" też zajmuje się głupotami zamiast wykorzystywać swój potencjał do wymuszania porządnej pracy władzy lokalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Kleks Re: Poznań straci Volkswagena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:38 W odniesieniu do Pana Libickiego , który w każdym szerszym gremium głosi swoje "herezje" na temat całkowitego prywatyzowania wszystkiego co istnieje na świecie...Szanowny Panie Libicki , demokrato z wiejskiej zagrody , który cały czas bierze pieniądze w kasy bądź co bądź publicznej , kiedyś ludzie podziękują Panu za te " subwencje i przywileje sprywatyzowanej części zakładów energetycznych" Jeżeli tak Pan bardzo jest za mieniem prywatnym zaprzstań Pan brać państwowe pieniądze , oddaj wszystkie zawodowe specjalizacje i tytuły uzyskane za państwowe pieniądze i stwórz choć jedno miejsce pracy nieudaczniku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kupczyk Re: Poznań straci Volkswagena? IP: 210.23.177.* 26.01.05, 15:59 Wszystkiego najlepszego Poznaniowi zycze.Kupczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP czyli obywatel Re: Poznań straci Volkswagena? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.01.05, 16:35 Moje pierwsze kontakty z Poznaniem polegały na tym, że niemal każdy próbował mnie i samego siebie przekonać (niestety głównie słowami) że Poznań jest bardzo "gospodarny". Jakoś trudno było to wszystko dostrzec a jeszcze trudniej uwierzyć, patrząc na dynamizm innych miast. Mam nadzieję że teraz poznaniacy czują, że słowa o własnej "gospodarności" są tylko lukrem na inercji, niekompetencji i rozpaczliwej niezaradności. "Poznańska Gospodarność" to od dawna - mit. I tak, z dobrze zapowiadającego się miasta, Poznań zaczyna zamieniać się w prowincjonalny zaścianek, bez większego znaczenia gospodarczego. Obudźcie się! Pora zakasać rękawy i wziąć się uczciwie do pracy! Może wtedy Poznania nie trzeba będzie zaorać na pole pod uprawę ziemniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk a jaki to rozsądny inwestor chce bo go kojarzono z IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.01.05, 16:43 Pałubickim, tym od renty specjalnej - to przekręt Milenium w wykonaniu ekipy Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
ktoszpoznan Re: Poznań straci Volkswagena? 26.01.05, 17:02 Moim zdaniem prezydent, radni źle rozegrali sprawe z Kulczykiem. Pomimo tego ze był wałek z "kulczykparkiem" to i tak Poznań powinien być zadowolony ze Kulczyk wybudował takie miejsce jak "Stary Browar" Są tam kolejne miejsca pracy i jak wpadają do Poznania goście to zaraz wiekszość zabiera ich właśnie tam. Jest to miejsce reprezentacyjne naszego miasta. Kulczyk ma jakieś tam udziały w Volkswagenie i po tym jak traktują go nasze władze to wcale się nie dziwie że zabiera z tąd wszystkie swoje inwestycje. Niech teraz radni zajmują się sprawą Volkswagena a nie jakimniś sklepami z artykułami erotycznymi. Mi w Poznaniu też nie podobają sią jakieś tam zeczy np. prezydent i radni a nic nie moge z tym zrobić. Więc niech władze zajmują się sprawmi waznymi dla miasta a nie indywidualnymi widzimisie jakiegoś radnego. Moim zdaniem Kulczyk powinien dostać zgode na rozbudowe Starego Browaru a razem z tym Volkswagen teren na rozbudowe fabryki. Nawet kosztem wycinki jakiegoś lasu. I niech zadni zieloni nie protestują bo jak dopadnie ich bezrobocie, głód i nędza to sami bedą chcieli tam pracować. Te dwie inwestycje to kolejne miejsca pracy z którymi w Poznaniu tak słabo.Kulczyk jaki jest kazdy widzi ale jest poznaniakiem jest z tym rejonem emocjonalnie związany. A prezydentowi, radnym już dziękujemy. Takiego wstydu dawno już w Pozniniu nie było. Poznaniacy wstydzą się za swoich radnych. THX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: Poznań straci Volkswagena? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 19:11 kulczyk to kupi ma kapuste poradzi sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arela Re: Poznań straci Volkswagena? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.05, 19:19 Dr Kulczyk nie ma udziałów w spółce Volkswagen Poznan, chociaż przyczynił się do tego,aby VW zainwestowało w Poznaniu. Mam nadzieje, że stowarzyszenie ekologiczne Zieliniec z najwięcej "pokrzywdzonym przez VW" panem mecenasem G. oraz parafią w Zielińcu przygotowują już strategiczny plan pomocy wyrzuconym na bruk lub w ogóle nie zatrudnionym potencjalnym pracownikom VWP. Zdaje mi się,że hasłem naczelnym tego rzekomo ekologicznego stowarzyszenia było pro publico bono. Cóż członkowie stowarzyszenia mają teraz okazję pokazać jak to jest z przedkładaniem haseł na praktykę . Władze Poznania niestety dały się zastrzaszyć grupie osób, których jedynym celem było i jest wyłudzenie jak największej kasy od VWP za nieruchomości( czytaj Poznaniaka) Dlatego wladze nic nie zrobiły. Cóż miło było szafować przed wyborami ile to prezydent zapewni miejsc pracy ( na plecach VW). Niech inne biedne gminy skorzystają. Panowie radni i władze Poznania. Jedzcie poza Poznań i popatrzcie na rodziny żyjące z zasiłków, na matki, które oddają dzieci do adopcji z powodów materialnych i dbajcie o inwestorów. Moim zdaniem należy zacząć działać na rzecz inwestycji. A czym się Wy się zajmujecie ? ( sklepem erotycznym ).Miło jest dostawać diety i nie robić nic. "Jakoś to będzie" to maksyma władz miasta Poznania. Obudżcie się z marazmu urzędniczego i nie zasłaniajcie się hasłem : nie da się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Kleks Re: Poznań straci Volkswagena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:11 Szanowni Państwo! Jedyne co mam do napisania to prośba, byście wszyscy tu zgromadzeni, przypomnieli sobie jaką to partię reprezentuje Wasz prezydent... Najśmieszniejsze jest to , że rankingi wskazują na pierwsze miejsce w nadchodzących wyborach właśnie PO ! Wniosek? Panowie z władz Poznania ! "Bierzcie i jedzcie Z TEGO WSZYSCY , TO JEST BOWIEM ...................Panie Grobelny ! Przypatrz się człowieku osobie swojego Wice !!!!! Mysle , że największym sukcesem władz w waszym kraju jest przyciągniecie najważniejszego inwestora jakim jest curia! I w tym duchu pora na refleksje człowieka , który patrzy i widzi OBRAZ POLSKIEJ RZECZYWISTOŚCI TJ. Skorumpowany polityk , usmiechnięty złodziej , napasiony pleban i wychudzony szary człowiek pracy :) Alleluja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Poznań straci Volkswagena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 17:34 Straci albo i nie.Tak to już jest w ustroju kapitalistycznym,inwestuje się tam gdzie warunki są lepsze.Jeżeli ktoś liczy pieniądze, to logicznym jest aby wydać ich jak najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: A co z Placem Andersa ? IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 26.01.05, 17:58 Zawsze wkurzało mnie przyczepianie się do KULCZYKA , pisałem jeszcze dwóch Kulczyków i w Poznaniu nie ma największej choroby - BEZROBOCIA .Parę tygodni temu Pan Prezydent sę chwalił jaki to interes miasto zrobiło z wieżowcami na Placu Andersa , powątpiewałem , a chyba mówiąc delikatnie to moze być numer sezonu , w tym tygodniu był artykuł o wieżowcu na Śląsku , w Rzeczypospolitej , czyżby powtórka , a tam , włos się jeży . W każdym razie z przykrością stwierdzam w Poznaniu żle się dzieje , i my Poznaniacy musimy coś zrobić, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodowity poznaniak Re: Poznań straci Volkswagena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 18:58 Poznan to jeden wielki "schit" VW szuka innego miejsca na rozwoj swojego koncernu poniewaz w Poznaniu brakuje prawdziwych fachowców. Mam wielu znajomych ktorzy tam pracuja i sami narzekaja wiec czemu tu sie dziwic, ze chca z tej dziury sie wyniesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miriam Re: Poznań straci Volkswagena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 19:28 zgadzam sie z tym co napisal "rodowity poznaniak" niech te pyry ida do uprawy ziemniaka a nie zajmuja sie produkcja samochodow. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt PROBLEM PRAWA 26.01.05, 19:59 1.Mam nadzieję, że plotki o odejściu VW, to tylko handlowe gierki tego koncernu. 2. Zarówno w przypadku VW, jak i w przypadku terenów pod bibliotekę (od TPsa), jak i nawet w przypadku kurczaków na Placu (obok Kupca), czy ulicy Głogowskiej widzimy problem z prawem. Problem jakie powinno być prawo, aby z jednej strony bronoć indywidualnych interesów właścicieli, a z drugiej strony bronic interesów społecznych. Nie jestem zwolennikiem odbierania własności. Z drugiej strony, czyjś upór, pazerność, czy zwykła złośliwość, nie może blokować rozwoju miasta. Nie może jak np w (mam nadieję, że tylko wydumanym) prblemie VW pozbawiać pracy tysiecy ludzi. I ZWRACAM UWAGĘ: Niemcy potrafia bronić praw własności, ale żaden "bubek", nie będzie im robił "dymów", kiedy idzie o interes społeczny. Nikt nie pozwoli tam na blokowanie inwestycji. A może nasi posłowie, powinni przyjrzec się prawu w państwach, któe dłużej od nas szanuja prywatna własność??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beobachter Re: Poznań straci Volkswagena? IP: *.icpnet.pl 26.01.05, 20:38 VW straszy samorząd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Poznań straci Volkswagena? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.05, 21:55 A gdzie do diabla podziewa sie Sebar Rysio,kirkor i inni chlopcy z lewicowej ferajny . Taka okazja pomolestowac prezydenta Grobelnego a tu cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscik Re: Poznań straci Volkswagena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:35 Wszyscy to najezdzacie na prezydenta i radnych, a radze sobie przypomniec kto ich wybrał 2 lata i 3 miesiące temu!!!!!Jeżeli nie odpowiada wam samorząd, to musicie się zebrać do kupy i go odwałać!!!!!Drodzy Poznaniacy wejście się w garść i zrubcie coś z tym miastem ,żeby nie podupadało!!!!Władza jest w was!!!! PS. Jeszcze nigdy nie widziałem takiego nieudacznika jakim jest Grobelny i ta wasza darmozjacka rada miasta!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędAs Re: Poznań straci Volkswagena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 23:39 czy ktoś ma pretensje do radnych. Radni podczas sesji zwracali uwagę na błędy w uchwale , którą przygotował Prezydent. Grobelny zapewniał, że wszystko jest ok. i radni taką uchwałę uchwalili. Tylko przez te błędy uchwała została zaskarżona. Wina jest po stronie Prezydenta i jego służb! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnys Poznań juz nie takie rzeczy tracił IP: *.icpnet.pl 27.01.05, 22:30 WYjechały z POznanie centrale banków, centrale koncernów paliwowych. Przedsmak tego co czeka inwestora mieli ci którzy podchodzili pod inwestycje na Malcie. Stary Browar lata czeka na pozwolenie na rozbudowę, z ambasad została tylko rosyjska. WV odchodzi, mi kołpak wtrwało na megadziurze na środku winograd a radni o sexshopie. Poznańska gospodarność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Niebieskooki" Re: Poznań straci Volkswagena? IP: 213.25.168.* 29.01.05, 14:27 Cześć! W Volkswagenie pracuję 11 lat.Jeżeli Władze miasta Poznańia doprowadzą do tego,że firma nie będzie mogła się dalej rozwijać i będzie muśiała zakończyć swoją działalność to marny ich los. Jesteśmy gotowi wyjść na ulicę i zablokować całe miasto oraz rozebrać te dwie rudery które są przy Smołdzinowskiej. Panie Grobelny niech się Pan chwyci za jaja i pogońi swoich Towarzyszy do roboty.A może chcą pracować na Odlewnii w HCP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------------------ ------------------------------- IP: 150.254.71.* 09.02.05, 15:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------------------ ------------------------------- IP: 150.254.71.* 09.02.05, 15:04 Odpowiedz Link Zgłoś