Dodaj do ulubionych

Kac w XXV LO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 11:06
Jestem absolwentem XXV LO. Przeżyłem tam 4 wspaniałe lata, mimo, że szkoła ma
swoją specyfikę i w nektórych sprawach się tam trochę przesadza. Poznałem
mnóstwo nietuzinkowych ludzi, paru dobrych nauczycieli... Osobiście uważam,
że zabronienie wypicia lamki szampana na studniówce NIKOGO nie uchroni przed
alkoholizmem- zakzany owoc najlepiej smakuje... Powinno się na to zezwolić,
jednocześnie zabraniając wnoszenia własnego alkoholu. Uczniowie nie czuliby
się traktowani jak dzieci, jednocześnie wiedzieliby, że są pewne granice,
których na szkolnych imprezach przekraczać nie wolno.
Nie jestem w stanie usprawiedliwić uczniów, którzy pili na tej studniówce.
Ucząc się w tej szkole 3 lata DOSKONALE WIEDZIELI JAKIE SĄ ZASADY. Jeśli im
nie odpowiadały, mogli wybrać inną szkołę... Szkoda, że p. Supłat wezwała
policję, a uczniowie narobili "szumu" w mediach. Nie wiem, czy taka reklama
temu liceum się przysłuży, a to w sumie sympatyczna "buda"...:(
Obserwuj wątek
    • Gość: alek Re: Kac w XXV LO IP: *.icpnet.pl 03.02.05, 12:29
      Co oznacza "kordp"?
    • Gość: Wielbicielka Re: Kac w XXV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 18:15
      Niestety ja moją naukę w 25 L. O. niezbyt dobrze wspominam. Głównie za sprawą
      nietolerancyjnego grona pedagogicznego, składającego się głównie ze "starych
      panien". Tłamszenie uczniów w tym liceum było rzeczą normalną i nikogo nie
      dziwiły złośliwe wypowiedzi nauczycieli, komentujące czyjeś zainteresowania,
      czy zajęcia pozaszkole.Oczywiście tacy uczniowie automatycznie stawali się
      najciekawszym temetem dla całego grona pedagogicznego, co w efekcie znajdowało
      swoje odzwierciedlenie w ocenach semestralnych.Niestety wbrew oczekiwaniom
      nauczycieli nie ukończyli studiów uczniowie z pierwszych ławek; ci poprawni
      moralnie; ale ci tłamszeni, którzy w oczach nauczycieli nigdy nie zyskali
      uznania. Tylko pogratulować!!!
    • Gość: mama maturzysty Re: Kac w XXV LO IP: *.echostar.pl 18.02.05, 22:40
      Jestem mamą uczennicy tego liceum i chciałam przestec młodzież, która stoi
      przed wyborem szkoły. Lata licealne to najpiękniejsze lata młodości, dlatego
      bardzo starannie wybierajcie szkołę średnią. Na pewno XXV LO nie będzie nigdy
      wam się dobrze kojarzyć. Stare panny - dewotki, które zazdroszczą ludziom, że
      coś czują. Nigdy nie widziałam takiej wstrętnej, wrednej i zazdrosnej osoby
      jaką jest dyrektor Supłat. Świadomie nie piszę panią dyrektor, ponieważ mam
      wątpliwości czy to kobieta. Zero wrażliwości, delikatności, zrozumienia i brak
      wszelkich instynktów macierzyńskich. Patrząc na nią to nawet jej zewnętrzność
      daleka jest od kobiecej. Nie mogę jej porównać również z mężczyznami bo bym ich
      obraziła. Kim jest ktoś pozbawiony czułości, wdzięku i ludzkich odruchów?
      • Gość: Projekt X Re: Kac w XXV LO IP: *.icpnet.pl 19.02.05, 00:43
        Uczyłem się w tym klasztorze w latach: 1992 - 1996 ( A więc byłem wśród
        pierwszego rocznika, który chodził tam pełne 4 lata). Sądziłem, że czasy imć
        Pani dyr. Lipczyńskiej, magister terroru Małek z biologii i innych tego typu
        stworów są już zamierzchłą przeszłością. Niestety po ostatnich "studniówkowych
        wydarzeniach" doznaję Deja Vu. W tamtych czasach Pani Supłat była nawet do
        rzeczy - mnie uczyła matmy. Ale widać ludzie się zmieniają....

PS. Wojtek Jerzy, czemu Ci się nie udało ???
      • Gość: xyz Re: Kac w XXV LO IP: 176.107.36.* 02.06.15, 18:25
        Najgorsza szkola jaka może byc. Chamstwo, obluda, nietolerancja nauczycieli do uczniow zanizanie ocen ciągłe sprawdziany i kartkówki, wpisywanie zer za byle co,np.za nie upieczenie placka na Noc Teatrów. śmieszne ale prawdziwe. angielski na najniższym mozliwym poziomie samemu trzeba przygotowywac sie do lekcji wyszukiwac informacji jak na studiach a potem z tego sprawdzian. Nie wybierajcie tej szkoly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • pan.nikt Re: Kac w XXV LO 19.02.05, 00:59
      Dyrektor: - Jeszcze tego brakowało, żeby była "burda". Pili "kulturalnie" i w
      małych ilościach? Ale w ten sposób wpada się w nałóg. Bo gdzie jest ta granica,
      za którą "ilości" można uznać za duże?

taki cytat szokuje,
      Wprowadźmy prohibicje

Gdyby głupota miała skrzydła, to pani Dyrektor, z takim cytatem, fruwała by jak
      gołębica.
    • Gość: Zakonnik Re: Kac w XXV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 11:34
      W 25 zawsze były problemy! Jak nie przez panią M. od biologii, u której
      zagrożonych była większość uczniów szkoły, to ze zbyt wysokimi ocenami, które w
      kolejnych semestrach były zaniżane na wyraźne sugestie pani dyr. L., celem jak
      to się nazywało podwyższenia poziomu, albo maturą i oceną prac - to była niezła
      afera!!! Każdy "moralnie niepoprawny" miał przechlapane i nic w tym dziwnego
      skoro szkołą zarządzała Pani L., jak o niej mówiono była zakonnica. Pani L.
      miała aspiracje, żeby zrobić z 25 drugą Marię Magdalenę, ale jej niestety nie
      wyszło. W ostatnim rankingu 25 jest dopiero na 17 miejscu. I co?
    • pro.anty.k Szkoła - tragedia 07.06.15, 11:55
      Szkoła masakra - jako rodzic odradzam. Dyrekcja i grono o żenującym poziomie intelektualnym zwłaszcza w kontekście przekazywania wiedzy. Szkoła o charakterze ortodoksyjno-kościelnym - tylko czemu finansowana z publicznych pieniędzy ? Dobry prawnik po stronie szykanowanych uczniów, zaczynając od kuriozalnego statutu szkoły po traktowanie na maturze, załatwia ten temat w 3 miesiące - a wtedy dyrekcja i grono - NA BRUK. Czego im szczerze z wyprzedzeniem na dzień nauczyciela życzę.
      • Gość: abcd Re: Szkoła - tragedia IP: *.173.56.66.tesatnet.pl 06.09.15, 22:51
        Szkoła to nie wyrok, można ją opuścić i znaleźć inną, odpowiednią do poziomu intelektualnego Pana/Pani i szanownego dziecka, czego przede wszystkim owym nauczycielom życzę.
      • Gość: poznaniak5240000 Re: Szkoła - tragedia IP: *.wtvk.pl 28.09.17, 20:21
        Podobno nie wydają wyników poprawkowych matur, chyba też mylą wyniki z próbnymi.
        • Gość: x¹ zweryfikuj posiadane informacje przed wysłaniem IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 29.09.17, 15:49
          nie będziesz musiał pisać "podobno...., chyba...."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka