Dodaj do ulubionych

Gdzie w Poznaniu kupić buty do biegania!!!

IP: *.wielkopolska.mw.gov.pl 31.01.05, 10:09
... bo ja juz dostaję szału. Moja cała wiedza o bieganiu na razie opiera się
na kilku artykułach w necie, a i tak jestem mądrzejszy od sprzedawców w tych
sklepach z butami sportowymi, które na razie odwiedziłem. Dochodzę do
wniosku, że tego typu sklepy w Poznaniu obsługują tylko karków, którzy
szukają "lakierków" na ulicę i do pubu. Na hasło "buty do biegania" do ręki
dostaję zazwyczaj ciężkie, skórzane "adiki", że nie wspomne już o wyglądzie
facjat sprzedawców na hasło "pronacja"...
Czy w Poznaniu jest w pełni profesjonalny (myślę o asortymencie i obsłudze)
sklep dla biegaczy? POMOCY! Z góry dziękuję. Andrzej
Obserwuj wątek
    • Gość: bb78 Re: Gdzie w Poznaniu kupić buty do biegania!!! IP: *.crowley.pl 31.01.05, 10:28
      Jest taki sklep na Starym Mieście, chyba na Szewskiej albo Żydowskiej. Nie pamiętam dokładnie.
    • z3r0 runnersworld 31.01.05, 10:55
      Cześć.

Polecam Runner's World (jest na ulicy, którą idziesz ze Starego Rynku w stronę
      basenu/synagogi). Jest tam jeden facet, który zna się na rzeczy i chyba jest to
      jedyne miejsce w Poznaniu, gdzie można zobaczyć buty Asics i Mizuno (kupilem
      tam Asicsy). Nienajgorzej jest także w sklepie na Półwiejskiej, idąc od Starego
      Browaru w kierunku Kupca jakieś kilkadziesiąt metrów zobaczysz po prawej sklep -
      wystawa zawalona butami, loga Nike itp itd. Był tam do niedawna jeden chłopak,
      który miał głowę na karku i orientował się w sprawie (polecał mi np. buty Nike
      Bowerman i wiedział co to jest).

Reszta sprzedawców i sklepów - klęska totalna. Nie wiedzą nic.

Polecam Asics, Mizuno (drogie ale wypasy), Adidas też jest silny w butach
      biegowych, Nike Bowerman i New Balance (dobra jakość, niezła cena). Zanim
      jednak kupisz jakiś model zdecyduj się, czy kupić obuwie tzw. "balance" (dla
      pronatorów, tj. tych, którzy "krzywo biegają" i stawiają trochę nienaturalnie
      stopę) czy "cushion" (super amortyzacja).

Tak czy owak technologia poszła tak do przodu, że kupując porządne buty masz i
      jedno i drugie. NIE OSZCZĘDZAJ NA OBUWIU DO BIEGANIA. Wydaj tyle, ile możesz,
      zaoszczędzisz na terapeutach, ortopedach, a bieganie będzie przyjemnością.

Pozdrawiam.
    • goplaneczka Re: Gdzie w Poznaniu kupić buty do biegania!!! 29.07.13, 16:39
      ja polecam sklep biegacza - mają i stacjonarny w poznaniu na słonecznej i internetowy. Jak chce się dobrać naprawdę fajny sprzęt do biegania to polecam jednak wizytę w stacjonarnym, pracują tam ludzie, którzy sami sporo biegają, mi sporo podpowiedzieli, choćby jak sobie radzić z bolem ścięgień. widać, że sklep prowadzą pasjonaci dla pasjonatów :)
      • Gość: Wku...ony ziec Re: Gdzie w Poznaniu kupić buty do biegania!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 29.07.13, 17:21
        Wiesz moze gdzie dostane tanie buty do trumny dla tesciowej..?? PS Moga byc z papieru...
    • Gość: Roman K Re: Gdzie w Poznaniu kupić buty do biegania!!! IP: *.180.138.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.07.13, 18:07
      W biedronce chyba mają jakąś szałową promocję.
      • Gość: Wku...ony ziec Re: Gdzie w Poznaniu kupić buty do biegania!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 29.07.13, 19:47
        Dzieki.... Bylem,sprawdzilem - tylko w pakiecie z jadem zmiji... Ten juz niepotrzebny - 2,50 zl - tyle nie byla warta..Pojedzie boso - ale w ostrogach...
    • Gość: DD Re: Gdzie w Poznaniu kupić buty do biegania!!! IP: *.man.poznan.pl 30.07.13, 12:18
      Świat biegacza na ul.Kanałowej - profesjonalnie pomogą Ci dobrać odpowiednie buty do biegania;-)
    • wioli88 Re: Gdzie w Poznaniu kupić buty do biegania!!! 02.08.13, 12:19
      Spróbuj w galeriach handlowych w Poznaniu
      • biegacz_nbr Re: Gdzie w Poznaniu kupić buty do biegania!!! 30.10.13, 10:02
        w poznaniu najlepiej

w tym sklepie

polecam, bo prowadzi znajomy, sam biega od kilkunastu lat, sklep to naturalna droga wyplywajaca z pasji do biegania
    • Gość: Georg von Sommer Bikila Abebe - Etiopczyk- maratonczyk... IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 19.02.15, 11:27
      Dwukrotny zloty medalista olimpijski maratony biegal boso...PO kiego wam buty do biegania...?? Nie chcecie zostac mistrzami olimpijskimi...???

Znam jednego "mistrza - wariata",ktory nie tylko jest bosy ale i goly - jak Sw. Turecki - POznacie go PO nicku - POZtrach sie zwie... Cza cza cza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka