Dodaj do ulubionych

Remontują "ogórka" z okazji 80-lecia komunikacj...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:55
Nic nie wiem o autobusach ale ponoć pierwszy trolejbus na ziemiach polskich
kursował w Poznaniu na ul.Główną do pętli przy CPN.
Obserwuj wątek
    • Gość: 1111sty Re: Remontują "ogórka" z okazji 80-lecia komunika IP: *.net.autocom.pl 01.02.05, 00:30
      A gdzie ramka ?????
      • t.o.m.e.k Nieścisłe - "ogórki" jeździły do roku 1984! 01.02.05, 09:27
        Ostatnie można było spotkać na linii 65, kiedy to ostatecznie zastąpiły je
        jednoczłonowe ikarusy 260.
        Pytanie - czy ten remontowany ogórek ma drzwi uchylane do wewnątrz czy
        otwierane klamką? Jak na razie, jedyny zachowany (i oczywiście odremontowany)
        prawdziwy, miejski ogórek z drzwiami uchylanymi do wewnątrz jest w posiadaniu
        Klubu Miłośników Komunikacji Miejskiej z Warszawy.
        • Gość: lukaszbandi Re: Nieścisłe - "ogórki" jeździły do roku 1984! IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 01.02.05, 09:45
          To jest turystyk przerabiany na miejski z tego co wiem, ale i tak bedzie
          cudeńko :)
        • lowca.masek Re: Nieścisłe - "ogórki" jeździły do roku 1984! 01.02.05, 18:19
          A nawet do 1985. A jako techniczne Wydziału Torów to jeszcze kilka lat (mówię o
          autobusach, a nie przeróbkach na ciężarówki)
          Jedynego prawdziwego, ORYGINALNEGO jelcza MEX272 to nie ma ani Wawa, ani Kraków
          tylko Kol. Artur L. z Bydgoszczy. Warszawski i Krakowski to przeróbki
          z "wsiowych" 043

A przy okazji, droga gazetko: może byście tak napisali dzięki komu ten
          ogóreczek jest w MPK???
      • redakcja_poznan Re: Remontują "ogórka" z okazji 80-lecia komunika 01.02.05, 18:35
        Oj! Bardzo przepraszam. Sformułowanie "w ramce" było przeznaczone do wydanie
        drukowanego. W wydaniu elektronicznym jest to fragment zatytułowany "Informacje
        o ogórku"
    • mantis77 Nie jestem pewien 01.02.05, 19:53
      Ale chyba jeszcze jakimś (nie pamiętam moedelu) ogóraskiem jechałem w latach 80-
      tych i chyba kursował na jakiejś linii z górczyna do lubonia czy coś.
      Przypuszczam że tak mogło być bo zawsze na peryferia jest wrzucany stary tabor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka