Gość: pawman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:55 Nic nie wiem o autobusach ale ponoć pierwszy trolejbus na ziemiach polskich kursował w Poznaniu na ul.Główną do pętli przy CPN. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 1111sty Re: Remontują "ogórka" z okazji 80-lecia komunika IP: *.net.autocom.pl 01.02.05, 00:30 A gdzie ramka ????? Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Nieścisłe - "ogórki" jeździły do roku 1984! 01.02.05, 09:27 Ostatnie można było spotkać na linii 65, kiedy to ostatecznie zastąpiły je jednoczłonowe ikarusy 260. Pytanie - czy ten remontowany ogórek ma drzwi uchylane do wewnątrz czy otwierane klamką? Jak na razie, jedyny zachowany (i oczywiście odremontowany) prawdziwy, miejski ogórek z drzwiami uchylanymi do wewnątrz jest w posiadaniu Klubu Miłośników Komunikacji Miejskiej z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszbandi Re: Nieścisłe - "ogórki" jeździły do roku 1984! IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 01.02.05, 09:45 To jest turystyk przerabiany na miejski z tego co wiem, ale i tak bedzie cudeńko :) Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.masek Re: Nieścisłe - "ogórki" jeździły do roku 1984! 01.02.05, 18:19 A nawet do 1985. A jako techniczne Wydziału Torów to jeszcze kilka lat (mówię o autobusach, a nie przeróbkach na ciężarówki) Jedynego prawdziwego, ORYGINALNEGO jelcza MEX272 to nie ma ani Wawa, ani Kraków tylko Kol. Artur L. z Bydgoszczy. Warszawski i Krakowski to przeróbki z "wsiowych" 043 A przy okazji, droga gazetko: może byście tak napisali dzięki komu ten ogóreczek jest w MPK??? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_poznan Re: Remontują "ogórka" z okazji 80-lecia komunika 01.02.05, 18:35 Oj! Bardzo przepraszam. Sformułowanie "w ramce" było przeznaczone do wydanie drukowanego. W wydaniu elektronicznym jest to fragment zatytułowany "Informacje o ogórku" Odpowiedz Link Zgłoś
mantis77 Nie jestem pewien 01.02.05, 19:53 Ale chyba jeszcze jakimś (nie pamiętam moedelu) ogóraskiem jechałem w latach 80- tych i chyba kursował na jakiejś linii z górczyna do lubonia czy coś. Przypuszczam że tak mogło być bo zawsze na peryferia jest wrzucany stary tabor. Odpowiedz Link Zgłoś