Dodaj do ulubionych

Zwroty Amazon

22.05.26, 10:50
Mam pytanie do kogoś z większym doświadczeniem. Zamówiłam książki dla klasy na zakończenie roku, niestety 4 przyszły uszkodzone. Postanowiłam je wymienić, ale wczytując się w procedurę zrozumiałam, że nie ma opcji reklamacji, mogę tylko zrobić zwrot i kupić osobno kolejne 4 sztuki. Zgłosiłam wobec tego zwrot na te 4 sztuki i chciałam kupić brakujące egzemplarze, ale okazało się, że w międzyczasie cena wzrosła i przekracza założony budżet. Nigdzie indziej nie ma już tych książek w założonym budżecie, więc zmieniłam zdanie i chcę zwrócić tylko dwie książki, które są najbardziej uszkodzone, a dwie z lekkimi wgnieceniami na okładce zostawię. Czy jeśli odeślę tylko dwie książki to po prostu dostanę zwrot za te 2 książki, czy będą coś kręcić, że nieprawidłowo zrealizowany zwrot? Wiem, że na Allegro by po prostu zwrócili kasę za to, co odesłane, ale z Amazonem nie mam jeszcze doświadczenia zwrotów.
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Zwroty Amazon 22.05.26, 10:53
      Miałam akcje, że wysłali nie to co zamawiałam, trzeba było ro ich zwrot i zamówić od nowa, a w międzyczasie rzecz drożała, to oni generowali mi kupon ma kwotę równająca cenę do tej wcześniejszej. Wszystko tłumaczyła ma Pani na i folinii. Skontaktuj się, powiedz w czym rzecz i załatwisz korzystnie dla siebie.
    • aadrianka Re: Zwroty Amazon 22.05.26, 10:58
      Ja w zeszłym roku chciałam zwrócić książkę, której zawartość mnie nieco rozczarowała. Amazon zwrócił mi pieniądze z adnotacją, że książki mam nie wysyłać. I tak zostałam z niepotrzebną makulaturą jak Himilsbach z angielskim.
      • chlodne_dlonie Re: Zwroty Amazon 22.05.26, 12:03
        Hmmm, skoro pieniądze Ci zwrócili, to jakby nie bardzo rozumiem rozczarowanie - zawsze można rzeczywiście wyrzucić na makulaturę albo dać komuś, komu się ona może przydać i po kłopocie wink
    • kanna Re: Zwroty Amazon 22.05.26, 11:25
      Amazon ma bardzo przyjemna procedurę zwrotów/ reklamacji,

Trzeba się tylko przebić do człowieka na infolinii i wtedy dostajesz to, co chcesz smile
    • hungaria Re: Zwroty Amazon 22.05.26, 11:40
      Przebij sie do czlowieka i opisz sytuacje. Odeslesz cztery, dosla Ci tylko te cztery w starej cenie. A czy te kolejne beda w dobrym stanie, to inna sprawa…

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka