Dodaj do ulubionych

Sredzki klub?

16.03.05, 21:40
Tak sobie czytalam dzisiaj rozne wasze watki i wszelkie "sredzkie" tematy
zastanawiajac sie o co ja moglabym was zapytac. Przypomnialam sobie, ze pare
lat temu bylam w Niemczech u mojego kuzyna, ktory codziennie wieczorem chodzil
do klubu stworzonego przez mieszkancow jego miasta, a wlasciwie miasteczka.
Bylo to takie nieduze pomieszczenie wyposazone w meble, ktore zupelnie do
siebie nie pasowaly;) jakies stoly, krzesla, lodowka, szafki itd. Wszystko to
przyniesli klubowicze - byly to rzeczy, ktore gdzies tam poniewieraly sie u
nich w domu. Zawsze grala jakas muzyczka, kazdy, kto wpadal robil sobie kawke,
herbatke, albo przynosil piwko, zapalal fajeczke, siadal na wygodnej kanapie i
cieszyl sie atmosfera tego specyficznego miejsca, ktore mialo taki urok -
wyjatkowy. Przychodzili tam bardzo rozni ludzie: starzy, mlodzi - to nie bylo
istotne i po prostu swietnie czuli sie w swoim towarzystwie. Moglibyscie
pomyslec, ze to niczym nie roznilo sie od zwyczajnego pubu, ale czy w barze
mozna zdjac sobie buty i polozyc nogi na kanapie, albo zrobic sobie np.
kolacje, wlaczyc muze, na jaka masz ochote, czy w takim pubie moznaby stworzyc
taka prawie rodzinna atmosfere? Pamietam, ze bardzo mi sie ten klub spodobal i
zawsze zastanawialam sie czy w naszym miescie mogloby takie cos powstac, no i
jak odebraliby to mieszkancy? No wlasnie...co myslicie? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • emi53 Re: Sredzki klub? 16.03.05, 23:23
      Jak najbardziej taki klub odpowiadałby mi.Lokal,przypuszczam musiałby być
      narazie prywatny, lub miałby sponsora, który by go utrzymywał.Kiedyś,pamiętam,w
      suterenie Urzędu Miasta i Gminy,od strony Ochronki była taka przytulna
      kawiarenka.Byłoby to doskonałe miejsce na taki właśnie klub.Również pozdrawiam
    • duch3 Re: Sredzki klub? 16.03.05, 23:24
      Hmmm...
      Pomysł ciekawy ale chyba nasze miasto ( nie myslalem ze kiedys takiego
      argumentu uzyje) jest za duze. Predzej wyszedlby jakis klub osiedlowy. Nie
      wiedze tez specjalnie pomieszczenia na taka dzialalnosc! Mozesz napisac ile tak
      na oko liczyla mieszkancow ta miejscowosc.
      Mysle tez ze w takim kraju jak Francja ( nie wiem jak to wyglada w Niemczech)
      latwiej jest TWORZYC spolecznosci lokalne. Poniewaz niektore gminy licza tam po
      500 mieszkancow! :(
      Pozdrawiam
      • kormoran7 Re: Sredzki klub? 16.03.05, 23:27
        Jak chcecie to mozemy sobie sami taki klubik zrobic np tylko dla uczestnikow
        tego forum. Moze nie klub z prawziwego zdarzenia tylko takie miejsce gdzieby
        mozna bylo muzy posluchac czy posiedziec sobie. Ma ktos wolna piwnice w bloku:)?
        • kormoran7 Re: Sredzki klub? 17.03.05, 09:40
          Urzadziloby sie ladnie takie pomieszczenie powiesilo ladne obrazy jakies. Nic
          bysmy tam nie serwowali do picia czy jedzenia. Poprostu zwykle miejsca do
          siedzenia i pogadania. Kazdy by mial swoj dyzor gdzie pilnowalby calego
          interesu i gosz\ci. Takie miejsce mogloby funkcjonowac chocby z 3 godzinki
          dziennie i najlepij w godzinach wieczornych. Co o tym myslicie?
          • tomi19 Re: Sredzki klub? 17.03.05, 10:31
            Powiem wam tak byl juz taki pomysl zrobienia moze nie klubu ale kawiarenki tego
            typu w OK (swoich czasow, w miejscu gdzie kiedys byla Tosca,a teraz cafe
            Literat) Planowane bylo ze bedzie tam jakas mala biblioteczka, bedzie mozna
            wypis kawke, herbatka, ale nie bedzie alkocholu i papierosow (to jest w
            pub :)), ale niestety grupa zapalencow (znacie ja) opuscila OK, pewnie jak
            dojda do pieniedzy to zaczna tworzyc na nowo (gdzie indziej)... Pozdro
            • rogeer Re: Sredzki klub? 17.03.05, 11:29
              Uważam, że taki klub ma szanse powstania tylko przy udziale tej grupy
              "zapaleńców", ponieważ oni mają jakieś pomieszczenia. Nie sądzę, żeby ktoś
              przeznaczył na taki klub jakieś swoje prywatne miejsce, pozatym bałbym się
              rozreklamować coś takiego w Środzie, gdyż różni ludzie mogliby się zjawić, nie
              zawsze z zamiarem wypicia herbaty i pogadania. Łatwiej coś takiego stworzyć przy
              jakimś stowarzyszeniu, bo łatwiej takiemu organowi działać niż kilku osobom
              które stwierdzą, że takie coś by się przydało.
              Życze żęby grupie "zapaleńców" to się naprawde udało!!!
              • kormoran7 Re: Sredzki klub? 20.03.05, 17:29
                Ale my bysmy tego nie reklamowali. To by bylo miejsce tylko dla nas i
                przyszlych czlonkow forum. ja osobiscie tez bym sie bal zrobic otwartego klubu
                dla mieszkancow naszego miasta.
                • rogeer Re: Sredzki klub? 20.03.05, 17:54
                  To jestem jak najbardziej za! Tylko kto teraz się podejmnie stworzenia czegoś
                  podobnego?:)
                  • kormoran7 Re: Sredzki klub? 22.03.05, 09:50
                    No ja myslalem ze my wszyscy. Moze bysmy sie w koncu spotkali w realu i omowile
                    ta sprawe.Inaczej sie nie da:)
      • veritas3 Re: Sredzki klub? 17.03.05, 11:28
        Masz racje duchu, ze nasze miasto jest troche za duze i przypadkiem w takim
        klubie mogliby znalesc sie ludzie,ktorym zalezaloby tylko na tym,zeby tam zrobic
        balagan-i doslownie i w przenosni,ale podoba mi sie pomysl kormorana7, zeby
        stworzyc taki klubik dla uczestnikow forum...tylko wtedy moze wszyscy gadaliby w
        realu, zamiast tutaj;)...ale mysle,ze to kwestia warta przemyslenia:)Pozdrawiam
        P.S. a tamta miejscowosc faktycznie jest mniejsza, ale niewiele.
        • black791 Re: Sredzki klub? 24.03.05, 20:05
          O jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.Jestem juz stary pryk ale co tam sam chetnie bym sie w
          takie cos zabawil.Wcale to nie glupi pomysl.Tylko trzeba wymarac jakies
          przytulne miejsce.Hmmm no no calkiem ciekawie sie zapowiada.Mysle ze piwnica to
          moze zbyt male miejsce jest, ale...no wlasnie ale tu jest to ale...Trzeba sie
          spotkac i obgadac te kwestie bo to jest very nice pomysl.Moze w sobote sie
          spotkamy??.Niedziela i poniedzialek odpada a jesli chodzi o srodek tygodnia to
          tez nie mam zbyt wiele czasu.No rodacy sredziacy do dziela!!!
          • kormoran7 Re: Sredzki klub? 25.03.05, 09:28
            Ja jestem obecnie chory wiec raczej nie przyjde w najblizszym czasie.
            • duch3 Re: Sredzki klub? 26.03.05, 00:18
              Pomysł ciekawy ale ja jutro (dzisiaj) nie moge. Jestem juz umowiony i nic z
              tego nie wypali. Moze black przeniesiemy to na pozniejszy termin?
              I jeszcze jeden problem, bo nie przychodzi mi do glowy ani jedno miejsce gdzie
              by mozna taki klub zrobic.
              Chyba ze podaruja nam wille na Niedzialkowskiego? :)
              • rogeer Re: Sredzki klub? 26.03.05, 10:56
                Ooo tak!!! Willa na niedziałkowskiego to dopiero byłby Klub!!!!! Ale raczej
                wątpie żeby ofiarowali go tak luźnej instytucji jaką jest forum i forumowicze:)
                • kormoran7 Re: Sredzki klub? 26.03.05, 14:35
                  A co to jest za villa?Stoi pusta?Do kogo nalezy?Kto nia zarzadza.Jak mi
                  powiecie to moze sie zakrece kolo tego.
                  • rogeer Re: Sredzki klub? 26.03.05, 15:39
                    Stoi na ulicy Niedziałkowskiego, taka opuszczona i zrujnowana. Niestety teraz
                    nie moge sobie przypomnieć nazwiska właścicielki ale postaram się dowiedzieć.
                    • kormoran7 Re: Sredzki klub? 26.03.05, 21:49
                      Bede wdzieczny
                      • kormoran7 Re: Sredzki klub? 27.03.05, 11:21
                        Mam taka propozycje. Moze byscie napisali wszyscy swoje nazwiska. Wtedy
                        niektorzy przestana byc dla siebie anominowi. A nuż się okaże że np z Roggerem
                        pilem sobie juz kiedys piwko:)
                    • kormoran7 Re: Sredzki klub? 05.04.05, 13:56
                      Rogeer juz wiesz kto jest wlascicielem tego lokalu?
                      • rogeer Re: Sredzki klub? 05.04.05, 19:18
                        Niestety nie znam nazwiska, ale prawdopodobnie(podkreslam to słowo bo to nie
                        jest 100%) jest to właścicielka "Pod Orłem"
    • kormoran7 Re: Sredzki klub? 27.03.05, 21:54
      Mysle ze przez te 2 miesiac juz sie nezle zzylismy i chyba nadeszla pora zeby
      kazdy z nas sie choc czesciowo ujawnil. Moze utworzymy specjalny tema gdzie
      kazdy sie przedstawi:).
      • duch3 Nazwiska 29.03.05, 14:42
        Wszystko co powiedziales i nie powiedziałes moze byc uzyte przeciwko tobie!
        Dlatego wolalbym takie rzeczy przesylac mailem niz "chwalic " sie nimi na
        forum.
        • kormoran7 Re: Nazwiska 29.03.05, 17:38
          To byla tylko propozycja:)W sumie pozniej sobie pomyslalem ze faktycznie
          troszketo nie na miejcu bylata propozycja.

Ps: Duchu black kazal przekazac zebysmy ustalili na forum date kolejnego
          spotkania w sprawie klubu i on sie dostosuje tylko zeby spotkanie nie bylo w
          tygodniu tylko w weekend. Czekam wiec na propozycje forumowiczow kiedy chca sie
          spotkac.
          • duch3 Re: Nazwiska-do Emi! 30.03.05, 23:04
            Jako ze nikt nie odwazyl sie publicznie przedstawic postanowilem skreslic
            twoja wypowiedz. Jesli uznasz ze nie przeszkadza ci to, aby twoje nazwisko bylo
            opublikowane to pojawi sie ona ponownie? Do Ciebi Emi nalezy wybor!

PS. Nie wiem kiedy- strasznie jestem zabiegan a poza tym ciagle nie wiem gdzie
            taki klub moglby powstac...
            • kormoran7 Re: Nazwiska-do Emi! 31.03.05, 12:58
              Ja tez nie wiem ale wlasnie po to mielibysmy sie spotkac zeby to omowic.
              Zreszta nawet nie tylko po to. Ja bym chcial poznac ludzi ktorzy tworza to
              forum. Usciskac ci reke Duchu osobiscie i podzikowac za forum:)
              • duch3 Re: Nazwiska-do Emi! 31.03.05, 13:55
                Nie ma mi za co dziekowac! A o spotkaniu sie pomysli :) gdy tylko czas pozwoli.
                • kormoran7 Re: Nazwiska-do Emi! 31.03.05, 14:16
                  A wiec czekam na konkrety:)
      • black791 Re: Sredzki klub? 25.04.05, 21:29
        Widze ze pomysl klubu zszedl na dalszy plan.Szkoda ze kolejny ciekawy pomysl spalil na panewce :(
        • kormoran7 Re: Sredzki klub? 25.04.05, 21:42
          W tej calej ukladance brak tylko pomyslu na lokal gdzie by to mialo byc. Gdyby
          bylo to miejsce wszytko poszloby dalej z gorki. Proponuje aby kazdy dal swoj
          pomysl gdzie by ten klub mogl sie miescic a potem bedziemy te pomysly
          weryfikowac i moze sie uda pchnac sprawe do przodu
        • rogeer Re: Sredzki klub? 25.04.05, 21:43
          Spalił na panewce? poprostu nie mamy możliwości jego realizacji, bo podstawą
          takiego klubu jest jakieś miejsce gdzie można się spotkać, bez takiego klub nie
          ma szansy na realizacje i niestety na tym staneło. Gdyby jednak się okazało, że
          jest takie miejsce to myśle,że znajdzie się kilka osób chętnych do pomocy. Ja
          się na to pisze.
          • duch3 Re: Sredzki klub? 25.04.05, 22:00
            I ja się na to pisze. Proponuje też wielki zjazd forumowiczów który odbędzie
            się gdy odwiedzi nas Emi.
            • kormoran7 Re: Sredzki klub? 25.04.05, 22:22
              Powturze jeszcze raz ze proponuje aby kazdy dal swoj
              pomysl gdzie by ten klub mogl sie miescic a potem bedziemy te pomysly
              weryfikowac i moze sie uda pchnac sprawe do przodu!!!
              • kormoran7 Re: Sredzki klub? 25.04.05, 22:29
                Narazie dajcie tu na forum swoje uwagi jaki lokal by wam odpowiadal. jaki lokal
                jest wolny w tym miescie?Pomysly na to miejsce moga byc dowolne byle mozna bylo
                sprawdzic te lokale.
                A kiedy Emi przyjezdza?
                • emi53 Re: Sredzki klub? 25.04.05, 22:55
                  Trudno mi w tej chwili podać dokładny termin.Między 4 a 12 czerwca,jeśli trzeba
                  bedzie umówić się np. na jedną z sobót czerwca ,postaram się przyjąć
                  zaproponowany termin.Im bliżej czerwca,tym dokładniejszy będę mógł podać termin.
                  • kormoran7 Re: Sredzki klub? 25.04.05, 23:00
                    No super ze bedziemy sie mogli spotkac ale do czerwca nie mozemy czekac zeby
                    cos wymyslec. Musimy juz teraz cos zrobic w tej sprawie
                    • kormoran7 Re: Sredzki klub? 01.06.05, 17:57
                      Niedlugo spotyma sie z pewna osoba ze stowaryszenia strus i obgadamy sprawe
                      klubu. Napiszcie prosze czy jesli bylby ten klub za darmo to byscie do niego
                      przychodzili.
                      • kormoran7 Re: Sredzki klub? 02.06.05, 16:53
                        Wiem wiem czekacie na konkrety:)
                        • cipcipcip Re: Sredzki klub? 02.06.05, 22:33
                          Za darmo czy nie, to nie jest najważniejsze. Wszystko "wyjdzie w praniu". Na
                          pewno warto spróbować. Odezwę się jeszcze jak tylko będę po sesji.
                          • kormoran7 Re: Sredzki klub? 04.06.05, 00:56
                            Jutro bede mam nadzieje o jeden krok do przodu w tej sprawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka