Dodaj do ulubionych

"Land Of The Giants"

08.02.26, 09:31
Nietypowa impreza w jednym z londyńskich klubów wywołała szeroką dyskusję w mediach społecznościowych i błyskawicznie stała się viralem na TikToku. Organizator wydarzenia postawił jasny warunek: wstęp tylko dla mężczyzn mierzących co najmniej 183 cm wzrostu. Bilety wyprzedały się natychmiast.
A tyle słyszę narzekań że kultura klubowa zamiera. A tu się okazuje że niekoniecznie. I co poszłybyście?

Obserwuj wątek
    • tanebo0001 Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 15:46
      www.fatsoma.com/e/3c89zjqg/yoyo-land-of-the-giants-23 a jednak mężczyźni też płacą...
    • analoga_niet Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 15:49
      A po co? Wystarczy, że się męczę na co dzień 🙄
    • borsuczyca.klusek Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 15:57
      Nie no pewnie napędzajmy sztucznie kompleksy. Przecież mamy za mało sfrustrowanych mężczyzn w społeczeństwie 🤦‍♀️
      • analoga_niet Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 16:09
        A lata selekcji kiedy do klubów wchodziły ładne dziewczyny to były ok i wtedy nikt się nie pochylał nad frustracjami brzydszych? Jak zawsze trzeba się tylko nad posiadaczami penisów pochylać? A podobno to my jesteśmy słaba płeć
        • tanebo0001 Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 17:10
          Zaraz zaraz... Gdzie była taka selekcja? Bo o ile pamiętam to selekcja dotyczyła jedynie sportowego obuwia. I to tylko u mężczyzn. Pamiętam też że za wstęp płaciła też tylko płeć męska...
          • analoga_niet Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 17:23
            No na bramce, ładne wchodzą, brzydkie się dowiadują że wejście tylko dla posiadaczy karty klubowej.
            • tanebo0001 Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 17:28
              To gdzie ten klub?
              • analoga_niet Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 17:30
                Teraz zapewne na cmentarzysku kultury klubowej z lat 00
              • borsuczyca.klusek Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:07
                tanebo0001 napisał:

> To gdzie ten klub?
                >

W wyobraźni gruu 🙄
        • borsuczyca.klusek Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:06
          Tak się składa, że pracowałam na selekcji i wszelkie obostrzenia dotyczyły facetów właśnie.
          • analoga_niet Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:17
            We wszystkich warszawskich klubach pracowałaś?
            • borsuczyca.klusek Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:21
              Pracowałam w Lublinie, warszawskie kluby i zwyczaje mnie nie interesują.
              • analoga_niet Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:32
                Nie muszą interesować. Nie pisałam nic o klubach w Lublinie
            • paspartua Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:59

Nigdy nie widziałam, żeby jakiejś dziewczyny ochrona do klubu nie wpuściła, chyba że bardzo(!) pijanej. Za to normą było, że dziewczyny atrakcyjne (zdaniem goryli) wchodziły za free, reszta płaciła. W mojej całkiem sporej klubowej bańce Warszawy lat ok. 2010 obie płcie płaciły za wstęp, tylko mężczyźni więcej, czyli – faceci 20 zł, „brzydkie” dziewczyny dychę, „ładne” nic. Jak któraś obarczona opłatą się burzyła, ochrona oznajmiała, że wpuszczane właśnie za darmo laski są znajomymi menagera etc. Gdy teraz o tym myślę, była to wyjątkowo obrzydliwa, krzywdząca dyskryminacja, godząca w i tak kruchutkie ego nastolatek, ale w odmowę wejścia zależnie od stopnia urody ciężko mi uwierzyć.
              • analoga_niet Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 19:01
                No przecież nikt nie mówił tego wprost. Po prostu były kluby do których wpuszczano facetów wyglądających na zamożnych (nie, nie wystarczyła brak sportowy o obuwia) i kobiety atrakcyjne fizycznie. Reszcie dziękowano.
                • tanebo0001 Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 19:07
                  Ale to były raczej te no... kluby nocne. I te panie tam pracowały. Więc nie musiały płacić.
                  • analoga_niet Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 19:15
                    Nie, normalne kluby
                • paspartua Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 19:10
                  Hm, szczytem fancy klubu były wtedy dla mnie „Hybrydy”, piszesz chyba o dużo elegantszych miejscach, raczej 25+? Bo serio przetańczyłam dwa lata, trzymając się raczej z dala od mordowni, najczęściej lądowaliśmy w „Piekarni” albo „Harlemie” i naprawdę nigdy nie byłam świadkiem odprawienia dziewczyny / pary sprzed bramek. Nawalonych / naćpanych facetów solo lub w grupach już tak, często.
                  • analoga_niet Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 19:15
                    25 plus to tam może byli faceci bo panie to bynajmniej. Po prostu piszesz o innych miejscach. Wiadomo, że w klubach na Powiślu to inaczej wyglądało
                    • 152kk Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 19:31
                      Ale podaj przykład o którym klubie piszesz? Bo mnie zaciekawiłaś. Ja z Warszawy, studiowałam tam na przełomie lat 90 i 2000 i wtedy najwięcej chodziłam po dyskotekach/klubach. Ale się nie spotkałam z taką selekcją o której piszesz. Nie twierdzę, że nie istniała. Po prostu pewnie za mało bywałam i moze po prostu chodziłam do innych, raczej typowo studenckich i tam płacili wszyscy tyle samo.
                      • pursuedbyabear Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 19:40
                        No ja imprezowałam dużo i też nie spotkałam się z selekcją ze względu na twarz. Ubranie - owszem. Trzeźwość - owszem. Ale uroda?...
              • tanebo0001 Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 19:06
                Klub bez kobiet to tylko gejowski chyba. Dlatego wpuszczaną każdą która mogła wejść.
        • abria Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:17
          posiadacze penisów to 92% samobójców, wiec tak, trzeba bardziej niż dotychczas pochylać się nad ich problemami
          • analoga_niet Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:18
            Ale po co? Ziemia jest przeludniona
            • taje Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:27
              Ciekawe, czy też popierałabyś wejście tylko dla kobiet min 165 cm? Albo z określoną miseczką?
              • tanebo0001 Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:33
                Albo z wagą poniżej 60 kg...
            • tanebo0001 Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:34
              Ale tylko posiadacze penisów sa brani do wojska.
              • tanebo0001 Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:35
                Przy czym wagę można łatwiej zmienić niż wzrost...
                • analoga_niet Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:39
                  No właśnie, dlaczego kobiety mające 160 cm wzrostu nie mogą być modelkami na wybiegach?
                  • tanebo0001 Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:53
                    Też nie wiem. Ale to się zmienia spp.com.pl/spp-blog/wzrost-modelek
                    • analoga_niet Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:56
                      I kto się pochyli nad problemami tych które mają mniej niż 170?
                      • tanebo0001 Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 19:08
                        No przecież piszą że nawet nie musiały mieć 170 cm. Czyli te powiedzmy 164 wystarczy.
                        • analoga_niet Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 19:16
                          To zobacz jaki jest procent na wybiegach niskich modelek. A brzydkie? Dlaczego są dyskryminowane? Twarzy się nie wybiera
                  • taje Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 19:25
                    Nie mówimy o zawodzie modelki, tylko o selekcji przy wejściu do klubu na podstawie wyglądu. Zawsze byłam przeciwna i zawsze będę, niezależnie od płci. Do muzeum też zrobimy selekcję? Tylko ci w okularach?
              • analoga_niet Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 18:37
                Nie kłam, do wojska może iść każdy kto przejdzie określoną procedurę
        • angazetka Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 21:03
          analoga_niet napisała:

> A lata selekcji kiedy do klubów wchodziły ładne dziewczyny to były ok i wtedy n
          > ikt się nie pochylał nad frustracjami brzydszych? Jak zawsze trzeba się tylko n
          > ad posiadaczami penisów pochylać? A podobno to my jesteśmy słaba płeć
          >
          Nie wiem, czy była taka selekcja, nie jestem klubowa, ale to przecież to samo, co ograniczenie wejścia ze względu na wzrost, i tak samo niefajne. I kto się nie pochylał? Ty?
    • majenkirr Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 19:45
      A mierzyli ich przy wejściu czy wierzyli na słowo?

Po tym jak burmistrz Bostonu zorganizowała imprezę tylko dla nie białych pracowników nic mnie już nie zdziwi😉
      • a74-7 Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 21:42
        Byl to 'one off 'event, specjalny dla wysokich mezczyzn , zeby poczuli sie ok ze swoim wzrostem wsrod im podobnych .Kluby organizuja tematyczne party's , coz w tym zlego ? Tak , ponoc mierzyli panow big_grin.
        Zupelnie nie rozumiem w czym jest problem , zwazywszy ,ze w Londynie jest cala masa innych klubow, w ktorych mozna dobrze spedzic noc.
        • a74-7 Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 21:48
          'one off 'event = jednorazowy
        • tanebo0001 Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 21:49
          Ale wiesz że manosfera porównuje to już z Blacked Warsaw?
          • angazetka Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 22:09
            A ty się tym jarasz.
          • a74-7 Re: "Land Of The Giants" 08.02.26, 22:14
            "Ale wiesz że manosfera porównuje to już z Blacked Warsaw?"
            a to z jakiego powodu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka