Dodaj do ulubionych

Gdzie kończy się "sypialnia Poznania"?

18.03.05, 23:32
Tzn. czy bylibyscie sklonni zamieszkac poza Poznaniem a jesli tak, to gdzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: george Re: Gdzie kończy się "sypialnia Poznania"? IP: *.icpnet.pl 19.03.05, 00:10
      Z pewnością nie w Środzie, bo tam nie ma wolnego forum. A my bardzo nie lubimy
      cenzorów, tych z własnej inicjatywy w szczególności.
      • pan.nikt Re: Gdzie kończy się "sypialnia Poznania"? 19.03.05, 00:28
        To przenieś się do Kórnika.
        Tam na forum "plaża", ale "nikt" nie cenzuruje.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24416
        • Gość: george Re: Gdzie kończy się "sypialnia Poznania"? IP: *.icpnet.pl 19.03.05, 23:47
          Dziękuję za zaproszenie. Pamiętaj o mnie, gdy zakwitną różaneczniki. Odwiedzę
          wtedy Kórnik i może wrażenia z wycieczki opiszę.
    • Gość: kiks Re: Gdzie kończy się "sypialnia Poznania"? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.05, 21:32
      ja juz mieszkam po za Poznaniem, ale nie powiem gdzie bo inni też by tu chcieli
      • Gość: ppp Re: Gdzie kończy się "sypialnia Poznania"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 13:51
        konin.cvx.ppp.tpnet.pl

Tak, to jest miasto znane ze niepowtarzalnego klimatu, bogatej oferty
        kulturalnej, prężnego rozwoju gospodarczego, wysokiego poziomu bezpieczeństwa
        na ulicach, uczelni o ogólnopolskiej renomie i wielu pomniejszych spraw
        decydujących o jakości życia mieszkańców. Musimy powstrzymać Poznaniaków przed
        hunickim najazdem na Konin, perłę wschodniej Wielkopolski!!!
        • Gość: malkontent Re: Gdzie kończy się "sypialnia Poznania"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 14:04
          POrównywanie oferty kulturalnej i edukacyjnej 2 miast, z których jesdno jest 6
          razy więszke jest bezsensu. Co do bezpieczeństwa: w Poznaniu kilkakrotnie byłem
          ofiarą rozboju/pobicia, w Koninie, w którym mieszkałem przez lat kilkanaście
          zdażyło mi się to raz.
          Natomiast ulice Konina są bez wątpienia czystsze niż poznańskie. Stan dróg i
          chodników również przemawia na korzyść Konina.
          Średnia zarobków w byłym woj. konińskim była wyższa niż w b. poznańskim, choć i
          bezrobocie było wyższe.
    • Gość: dr huckenbush Re: Gdzie kończy się "sypialnia Poznania"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 21:33
      Na przyklad w Przezmierowie. Z cala przyjemnoscia :)
      • drunner Re: Gdzie kończy się "sypialnia Poznania"? 20.03.05, 15:13
        Przeźmierowo?? Mi się kojarzy z sypialnią butikarzy, straganiarzy, rzemiechów
        czy innych badylarzy. Nie ma tamże za dużo zieleni - nie bardzo rozumiem Twoj
        entuzjazm drH...
        Ja juz wolalbym Borowie, Szczytniki i te fyrtle - choc staja sie nieznosnie
        popularne, okolica miejscami jest nieslychanie urokliwa.
        Oczywiście Puszczykowo - choć tanio nie jest.
        A co do końca sypialni - to na Zachód Tarnowo Podgórne, na Wschód Pobiedziska,
        Pólnoc - Murowana Goślina, Poludnie - Mosina
    • Gość: expertyzer Najlepiej w Poznaniu. IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 20:13
      Ja nie chciałbym mieszkać poza Poznaniem.To jest niewygodne.Co innego jak każdy
      członek rodziny ma samochód to wtedy tak.Wolę mieszkać w zwykłym bloku (co
      prawda zasrani blokersi buszują, ale da się przeżyć).

--------------------------------------------------------------------------------
      www.polonica.net/Kwas-Stoltzman.htm
    • duch3 Re: Gdzie kończy się "sypialnia Poznania"? 22.03.05, 13:09
      A mam takie pytanie: jak dlugo jedzie sie z Piatkowa na Rataje?
      • Gość: 12 Re: Gdzie kończy się "sypialnia Poznania"? IP: *.man.poznan.pl 22.03.05, 14:03
        Tramwajem 12 - 20-25 min

www.mpk.ipoznan.pl/komunikacja/mpk/tabliczka.html?P=RRAT-01&K=10&L=22
      • Gość: george Re: Gdzie kończy się "sypialnia Poznania"? IP: *.icpnet.pl 22.03.05, 14:20
        Piątkowo jest trzy razy większe od Twojej Środy, a Piątkowo z pięć więc mało
        precyzyjne jest to pytanie. Oczywiście odradzam komunikację masową, bardzo
        drogą, wolną, przeładowaną. Samochodem proponuję jechać Umultowską potem
        Lechicką. Z górki, o dziwo, rzadko są korki. Za Wartą skręcasz w Nowe Zawady i
        za chwilę jesteś na Śródce. Powinno Ci to zająć w sumie ok. 10 min., o ile nie
        będziesz przez przypadek jechać pięćdziesiątką. Potem skręcasz w Majakowskiego,
        albo jak kto woli Baraniaka. Tu lepiej zwolnić, bo to ulubione miejsce dla
        niebieskich z fotoradarem. Skręcasz w Chartowo i już jesteś na Ratajach.
        • duch3 Re: Gdzie kończy się "sypialnia Poznania"? 22.03.05, 22:22
          Chodziło mi tak orientacyjnie a nie o konkretne miejsce. A Piatkowo jest ponad
          3 razy wieksze od Srody! Bylem ciekawy bo okazało się że dojazd od nas na
          Rataje zajmuje mniej czasu. A do Kórnika to już naprawde rzut beretem.
          Wielkie dzięki!
          Pozdrawiam
      • alfalfa Re: Gdzie kończy się "sypialnia Poznania"? 23.03.05, 01:04
        duch3 napisał:

> A mam takie pytanie: jak dlugo jedzie sie z Piatkowa na Rataje?

I to jest b. dobre pytanie;)

Ogólniej - sypialnie wybrałbym pod względem dojazdu. Wydaje się też, że
        aktualnie najatrakcyniejsze są zachodnie przedmieścia Poznania. Miejsca takie
        jak Sienkiewiczowskie, Bajkowe czy Kwiatowe to już tłok, choć Marcelinek to
        nadal fajne miejsce choć to nie to samo co 15 lat temu;) Trzeba dalej i lepiej
        od razu 4x4 zakupić, przyda się podczas szukania ;)
        A.
    • ania_basia Osiedle Literackie !!! 22.03.05, 22:39
      ja mieszkam jeszcze w poznaniu ale na obzerzach na streszynie greckim-osiedle
      lierackie - nie myl ze strzeszynkiem-i jest super , bo blisko, nawet autobus co
      12 minut jezdzi64-i nocny mamy 246, ale jest spokojnie i duzo pieknych miejsc
      na spacerki i w razie czego do jeziorka 10 minut rowerkiem! Polecam! Rewelka!
      mieszkam tu juz od 8 lat i nie zmieniam zdania :) pozdrawiam!!! Anusia
      • ania_basia Re: Osiedle Literackie !!! 22.03.05, 22:42
        ALE WTOPA! JAKIEGO ORTA WALNEŁAM WSTYD! OBRZEZACH!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka