duch3 19.04.05, 12:18 Napiszcie czego najbardziej brakuje wam w naszym mieście? Nieważne czy jest to sklep, bar, kino, park rozrywki czy może Kopiec Kościuszki. I tak pewnie wszystko zostanie w sferze marzeń. Ale czasem warto pofantazjować... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kormoran7 Re: Czego brakuje wam w Środzie? 19.04.05, 13:26 Wiecej koncertow znanych zepolow!!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
rogeer Re: Czego brakuje wam w Środzie? 19.04.05, 17:45 Dobrego połączenia z Poznaniem Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Czego brakuje wam w Środzie? 19.04.05, 17:48 Co do pociagow to faktycznie jest zle ale ja jezdze PKSem i narzekac nie moge.:) Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Knajpy 20.04.05, 10:53 ... która mogłą by rywalizować z OK w sprawie organizacji imprez. I może ładnych latarni z ławeczkami na ul.Dąbrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Knajpy 20.04.05, 12:07 O wlasnie takiej knajpki gdzie puszczaliby muzyke z lat 70 i 80 jak Boney M. kanjpa tez by mogla mies wystrok z tamtych lat. No i duzo miejsca do tanczenie rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
tomi19 Knajpki i.... 20.04.05, 13:50 Knajpki ktoraby byla typowo kulturalna knajpka, nie zadymiona, nie taka gzie 40% osob jest pijana, ale taka gdzie moznaby przyjsc pogadac poczytac ksiazke, posluchac muzyki. Brakuje tak|e teatru jako budynku, poniewaz, aby cos zrobic na sali OK trzeba sie niezle napocic i tak sie nie raz nic nie zdziala. Czyli pomieszczenia gdzie nie krolowalby tylko teatr tylko mozna bylo swobodnie zoorganizowac jakas imprezke. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Dlaczego tu tak nie ma?... 20.04.05, 23:34 Możliwości normalnej wspólpracy kulturalnej z różnymi instytucjami, z OK na czele; aby nie trzeba było sie użerać tygodniami, żeby wejść na scene i coś zrobić, a nie można, bo... nie wiadomo dlaczego - rachunki za prąd się zwiększą, a może nie będzie można się urwać pół godziny wcześniej z pracy, bo ci na sali jeszcze nie wyszli, bo chca coś robić... Jakie efekty może dać normalnie dzialająca placówka kulturalna można gdzieniegdzie zobaczyć. Mam przyjaciela pracującego w ZCK w Zbąszyniu. Miasteczko jest o połowe mniejsze od Środy, budżet również skromniejszy, a ZCK (Zbaszyńskie Centrum Kultury) organizuje już drugi rok międzynarodowy festiwal teatralny i parateatralny (Experyment), na który przyjeżdżają artyści nie tylko z Europy, ale i z Japonii (ponoć w tym roku jest zgłoszenie aż z Mongolii [sic!]) A dlaczego? Bo można, bo są osoby, które się starają, które chcą działać dla dobra kultury. Na szczęście nie są to tylko ludzie "na dole", ale znaleźli się też na stołkach dyrektorskich placówek kulturalnych. A to nie jedyne udane przedsięwzięcie ludzi z ZCK. Zainteresowanym podaję strone ZCK - tam też podstrona Experymentu: www.zck.org.pl Dlaczego u nas od lat nic takiego nie ma szansy powstać i wydaje się utopijnym marzeniem, gdy ludzie o mniejszych możliwościach i zapleczu są w stanie to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinszymczak1 Re: Czego brakuje wam w Środzie? 29.04.05, 08:35 Mojej osobie osobiście brakuje wolności w naszej średzkiej prasie. Jest ona ukierunkowana albo w lewo albo w prawo. Niestety niema nic po środku. Są pewne tematy i pewni ludzie, których nadal się nie rusza w środzie. Szkoda bo w tak małym mieście często zdarza się że wszyscy o czymś wiedzą ale nikt o tym nie pisze (nie może lub po prostu nie chce). Nasze średzkie media przez to wiele tracą w oczach czytelników. Napiszcie co o tym sądzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Czego brakuje wam w Środzie? 30.04.05, 12:46 Podpisuje sie obiema rekoma pod tymi słowami! Są rzeczy na tej ziemi które nie śniły się filozofom i których prasa nie opisze! Dlaczego? To jest też bardzo ciekawe ale wydaje mi się że za jedną i drugą osobą stoją ludzie którzy dyktują o czym mogą pisać dziennikarze. A fakt że Bractwo Kurkowe przekształca się w " grupe trzymającą władze" (wiadomo przecież o bliskich kontaktach burmistrza z panem Lisem) i wiele innych rzeczy odbiera ludzią chęc do dziłania. Pojawia się myślenie że i tak nic nie zmienimy bo zawsze wszyscy chcą dorawać się do koryta. Myśle więc że gazetka internetowa mogłaby byc wielkim krokiem naprzód. Taka gazetka w której każdy mógłby coś napisać i ocenić. Wiele informacji o urzędnikach krąży " w podziemnym obiegu" a tu można by dzielić się nimi ze wszystkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
k_walus Re: Czego brakuje wam w Środzie? 30.04.05, 22:51 A mi brakuje boiska ze sztuczna trawa. To jest skandal zebysmy mieli druzyne pierwszoligowa, swego czasu wicemistrza Polski, znakomitych juniorow, a boiska nie ma. Jakos nie chce mi sie wierzyc ze nie moznaby znalezc pieniedzy na ta inwestycje. Wedlug mnie to jedna z wiekszych porazek naszych wladz (obecnych i poprzednich). Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Czego brakuje wam w Środzie? 03.05.05, 23:21 Fontanny jak na rynku we Wroclawiu:)Kto byl ten wie o czym mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Czego brakuje wam w Środzie? 03.05.05, 23:24 Ktora mogłaby być takim samym symbolem naszego miasta jak gdański Neptun. PS. Wrocław przejazdem... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinszymczak1 Re: Czego brakuje wam w Środzie? 04.05.05, 10:53 Szanowny czytelniku . Jako naczelny magister naszego księstwa wnoszę postulat (wbrew wyjaśnieniom zawartym w dowcipach o komunie postulat to nie petycja spełniana po stu latach) tak więc wnoszę postulat o stworzenie internetowej gazety o naszym księstwie. Czekam na wszelkie propozycję. Weźmy się porządnie i udowodnijmy wszystkim, że można w środzie pisać o wszystkich i o wszystkim w sposób neutralny. Niech ludzie zobaczą, że jeśli coś jest czarne to jest czarne a nie białe tylko, że nieco zabrudzone. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinszymczak1 Re: Czego brakuje wam w Środzie? 05.05.05, 09:14 Właśnie uświadomiłem sobie, że ktoś z nas ma doświadczenie w produkcji wina z ryżu !! :)) tfuuu Niedobrego jak nie wiem co ale Woltaż się liczy hehe. Magister jest za otwarciem wytwórni tego zacnego trunku produkowanego na oryginalnych przepisach przekazywanych z dziada pradziada zacnemu Duchowi. Taakkk już czuję jego smak. Delikatny posmak orzeźwiającej średzkiej wody ze strugi......cudny dotyk omiatający kubki smakowe,jeszcze rozkładające się ziarenka chińskiego ryżu w prowincji Ming Ping Ćing. I ten %. :))) Tak więc Ludu Miast i Wsi!! Połączmy swe wysiłki i podbijmy rynek nowym trunkiem wypierając kapitalistyczne burżujskie produkty gorzelniane. Możemy także zarejestrować owy trunek jako produkt regionalny a potem sprzedać go jakiemuś polmosowi lub tego typu instytucji w unii i nasz trunek rozsławi całe księstwo a siano z patentu pozwoli zrealizować zawarte tu mżenia. Sprytne co?? A świat zaleje fala Blondynek . Nostradamus - Księga Proroctw :P Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Średzka Gazeta Internetowa 05.05.05, 11:34 Więc jeśli chodzi o Średzką Gazetkę Internetową to plany są! Będzie miejsce i każdy kto będzie miał chęć i ochote napisać będzie mógł coś takiego zrobić! Kiedy? Nie wiem kiedy bo jakoś mi i Rogeerowi brakuje czasu żeby się za to zabrać! Jak to będzie wyglądać? Myśle żę kto zechce napisze jakiś artykuł, zrobi jakieś zdjęcie i prześle go z poprawionymi błędami ortograficznymi do nas. Umieści się to w internecie i już. Najważniejsze że każdy będzie mógł coś takiego napisać na wszelkie tematy związane z naszym miastem. Cierpliwośći... Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Średzka Gazeta Internetowa 05.05.05, 11:45 I co da wam gazeta internetowa przy ktorej znow bedzie trzeba robic reklame zeby ktos ja przeczytal i wszedl na ta strone. Mysle ze role takiej gazety juz pelni forum nasze i tu taz moge powiedziec co mysles. Lepiej zbierzmy sile i zrobmy to co ja kiedys chcialem czyli na poczatku ulotki rozdawane ludziom w miescie a potem z biegiem czasu moze cos wiecej sie uda zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Średzka Gazeta Internetowa 05.05.05, 12:09 Trzeba wyjsc do ludzi po prostu bo jak bedziemy jakims zamknietym kolem to w sumie zadnego pozytku z tej internetowej gazety nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Średzka Gazeta Internetowa 06.05.05, 22:33 Jestem za gazeta internetową ponieważ ma to wiele zalet nad forum! Wszelkie ważne opinie które trafiaja na forum gina wsrod innych wypowiedzi. Poza tym jest to jedno z trzech forow a gazety internetowej jeszcze nikt w Środzie nie prowadził. Wydaje mi sie też że słowo "gazeta" ma wiekszą siłe niż "forum". Zreszta sam wiesz ze czesto piszemy tutaj chotycznie i niespojnie (byle szybko). Jesli chodzi o akcje promocyjna to mam wrazenie ze forum wyczerpalo swoje mozliwości. Wole isc w jakosc a nie w ilosc- dlatego ciesze sie gdy pojawi sie ktos nowy na forum ale bardziej zalezy mi na utrzymaniu starej ekipy( emi, maro, luciussnow, martula, natalia, veritas, black, wolframiq, waclaw, rogeer, andromacha i jeszcze pare osob ktore nie wyminiłem a ktore chcialbym tu widzic). Juz kiedys mowilem jak milo bylem zaskoczony gdy tyle osob wyslalo mi maila z prosba o zdjecia Karola Wojtyly. Widac wiec, ze wiele osob to forum czyta a malo sie wypowiada. Ulotkami ich do tego nie zachecimy. Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Średzka Gazeta Internetowa 07.05.05, 01:14 Ale ja jestem za tym pomyslem jak najbardziej. Zawsze jakas nowosc sie przyda. Mi tylko chodzilo o to zeby pomyslec jak pokazac naszym mieszkancom to ze mlodzi ludzie tez cos robia i nie obce im sa sprawy Środy. Zeby znikna pieprzony stereotyp ze mlodziez to tylko pije, spi itd. A jak ruszy gazeta to zaklepuje sobie dzial kulturalny:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcinszymczak1 Re: Średzka Gazeta Internetowa 09.05.05, 08:27 Taak.... szkoda tylko, że jeszcze nie mamy sprecyzowanych celów i nic jeszcze nie wiadomo a już rozdajemy stanowiska. Myślę, że najpierw musimy dokładniej porozmawiać na temat naszej gazety, bo jak tak dalej pójdzie to skończy się tylko na gadaniu i finito.... Tak więc niech żyje młodzież zacnego księstwa ( A może już Caratu) :) Średzkiego. Vivat po trzykroć vivat!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Średzka Gazeta Internetowa 09.05.05, 12:33 Skonczy sie na gadaniu czyli bedzie jak zwykle:( Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Średzka Gazeta Internetowa 09.05.05, 22:10 Nie skończy się. Serwer już jest tylko narazie nie będzie działów. To ma byc strona poświęcona Srodzie i to co narazie nas hamuje to brak czasu. Nie będzie ukazywać się np. co piątek tylko będzie się dokładać artykuły jak ktoś coś nam prześle. Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Średzka Gazeta Internetowa 09.05.05, 22:25 Pozyjemy zobaczymy. Mam nadzieje ze sie uda i bede mu sie walnac w piers i powiedziec ze sie mylilem ze ten pomysl nie wypali Odpowiedz Link Zgłoś
marcinszymczak1 Re: Średzka Gazeta Internetowa 10.05.05, 08:40 Więc oświadczam, że magister służy wszelaką pomocom w zakresie działań na froncie z: kulinariami oraz kulturą gdyż obecnie pracuję w Gazecie zajmującej się tą tematyką. Posiadam bazę danych o różnych imprezach kulturalnych odbywających się w wlkp. i znalazł bym nawet jakieś foto. Jestem gotowy i czekam na wszelakie propozycje i rozkazy. Ku chwale Caratu!!! Pozdrawiam. A świat zaleje fala blondynek... Nostradamus- Księga przepowiedni Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Średzka Gazeta Internetowa 10.05.05, 10:21 Masz moze GG bo chetnie bym nawiazal z toba kontakt bo taka baza jaka posiadasz rowniez by mi sie przydala bo rowniez robie w dziale w kulturalnym:)A w jakiej gazecie pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinszymczak1 Re: Średzka Gazeta Internetowa 11.05.05, 08:19 napisz do mnie pod magister10@wp.pl tam porozmawiamy pozdro :)) Odpowiedz Link Zgłoś