Dodaj do ulubionych

Żałośni "mistrzowie pióra".

20.04.05, 22:00
Poprosiłem parę dni temu o umieszczenie na polonistyce, kulturoznawstwie i
historii sztuki, ogłoszenia odnośnie atrakcyjnej finansowo pracy dla osoby
wrażliwej na słowo pisane, umiejącej bawić się frazą, w celu pomocy przy
realizacji zbeletryzowanego opisu kilku moich autentycznych historii, celem
zaspokojenia mojej próżności. Odpowiedzi i propozycje, które otrzymałem
zdegustowały mnie całkowicie, więc postanowiłem umieścić wzmiankowane
ogłoszenie w następnej poniedziałkowej Wyborczej w dziale Praca. Może to coś
da, ale powoli tracę nadzieję, że znajdę jakąś sensowną osobę. Piszę o tym na
forum, ponieważ zwróciłem uwagę na ciekawy styl pisania "matkipoety". Może
więc ona, albo ktoś myślący i piszący podobnie, przywróci mi wiarę w ludzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: wex Re: Żałośni "mistrzowie pióra". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:03
      to ogloszenie to zart?
      • Gość: student Re: Żałośni "mistrzowie pióra". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:57
        żart, nie widziałemtego ogloszenia, na kulturoznawstwie
        • citisus Nie wierzcie mu .... 21.04.05, 12:32
          Czytałem te opracowania. Jednak dla niego
          były one zbyt wyrafinowane i ich nie zrozumiał.

No cóż lata mijają, a postinteligencja to nie to co było.
          Daremne żale, próżny trud ....
          • Gość: polonistka Re: Nie wierzcie mu .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 15:32
            Widziałam to ogłoszenie. Kuriozalne i aroganckie. Ciekawe, czy to ogłoszenie
            pojawi się w Gazecie.
            • Gość: renia Re: Nie wierzcie mu .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:43
              zgłaszam się na ochotnika, ale wynagodzenie chcę z góry. gdzie sie zgłosić?
    • Gość: Sineira Re: Żałośni "mistrzowie pióra". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:57
      Rozmiary owej próżności muszą być zaiste ekstraordynaryjne... I takież być
      muszą rozmiary lenistwa osoby, która szuka pomocy przy opisywaniu własnych
      przeżyć. Może najpierw zaprezentujesz jakieś smakowite fragmenty, rzucisz na
      pożarcie próbkę owych historii, choćby nawet spisanych Twoją niewprawną ręką,
      by potencjalni współpracownicy mogli zdecydować, czy skórka jest warta
      wyprawki?
      • neoklacz Re: Żałośni "mistrzowie pióra". 21.04.05, 20:35
        moze nie pisze tak pieknie jak matkapoety, ale za to angazuje sie emocjonalnie,
        moze to potwierdzic Mikael- autorytet w sprawach retoryki i pokretnych
        tlumaczen. /biedne chore dziecko, ale sie nim zaopiekuje./
        • postintelektualista Re: Żałośni "mistrzowie pióra". 21.04.05, 21:09
          Coż, jako że jestem świeżo upieczonym forumowiczem, uważam że wypada o sobie
          coś powiedzieć. a zatem...
          Jestem tkz. człowiekiem sukcesu. Biznes kręci się już bez potrzeby mojego
          osobistego udziału, latka lecą, czas więc pomyśleć o przyjemnościach. Podróżę,
          sporty ekstremalne, młode, głupiutkie dziewczątka już mnie nie rajcują
          specjalnie, szukam czegoś nowego... Żeby było piękne, zaangażowane, wzniosłe...
          Jak moje marzenia wczesno-młodzieńcze... A ogłoszenie ukaże się faktycznie. Czy
          ktoś mi wierzy?
          • postintelektualista Re: Żałośni "mistrzowie pióra". 21.04.05, 21:14
            A zresztą, gdybym propozycji współredagowania opisu moich przygód nie traktował
            serio, to po co wydałbym 800 złociszy na ogłoszenie?
            • Gość: zaradna Re: Żałośni "mistrzowie pióra". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:45
              lubie bogatych misiow. Napisze , co chcesz.
            • e.mes Żałośni pseudointelektualiści 21.04.05, 21:46
              Czyżby odnalazł się zaginiony krewniak Barona Münchhausena?
              • Gość: Załamka Re: Żałośni pseudointelektualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:50
                ale szczerze, chodzi o nawiedzoną romantyczną call-girl z umiejętnościami
                językowymi, czy też tylko o giętki język?
                • Gość: wex Re: Żałośni pseudointelektualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:52
                  a moze to kaprys artyzmu? a moze problem artretyzmu?
                  • Gość: def Re: Żałośni pseudointelektualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:56
                    jaka jest definicja 'mistrza piora'?
                    • e.mes Re: Żałośni pseudointelektualiści 21.04.05, 22:01
                      > jaka jest definicja 'mistrza piora'?

Myślę, że postintelektualiście chodzi albo o tych, co dyplomatycznie
                      stwierdzili, aby ten stuknął się w głowę (wybaczcież, Waść, brutalny
                      kolokwializm!), albo o tych, co to w słowach nie przebierali, aby uzmysłowić mu
                      to samo.
                    • Gość: głupol Re: Żałośni pseudointelektualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:01
                      o co chodzi temu madrali. nic nie kumam? o kobite?
                      • Gość: głupol Re: Żałośni pseudointelektualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:04
                        dzieki e.mes, zakumalem. facet jest pojebkiem.
                        • Gość: głupol Re: Żałośni pseudointelektualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:06
                          ale po co pojebek 6 stowek stracil?
                          • Gość: Normalny Re: Żałośni pseudointelektualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:09
                            Nie przeginajcie zazdrosniki. Facet ma kase i niespelnione ambicje i chce z
                            jakims literatem wspolnie ksiazke napisac. Jego kasa jego sprawa. Po co dąse?
                            • Gość: 006 Re: Żałośni pseudointelektualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:11
                              może i dobrze, jakiś studenciak zarobi parę groszy.
                              • Gość: tomek Re: Żałośni pseudointelektualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:13
                                Nie wierze w to ogloszenie w gazecie. to podpucha dla naiwniakow. ktos sie
                                wyglupia.
                                • Gość: literatka Re: Żałośni pseudointelektualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 20:35
                                  Spełniam chyba wymogi, czy też oczekiwania i mam nadzieję dorobić do
                                  stypendium. Jak się skontaktować z ogłoszeniodawcą?
                                  • postintelektualista Re: Żałośni pseudointelektualiści 22.04.05, 22:20
                                    Ogłoszenie ukaże się w poniedziałek w Gazecie.Tam też opisane zostały wymagania
                                    i warunki, które powinien spełnić ogłoszeniobiorca. W razie wątpliwości proszę
                                    o kontakt.
                                    • Gość: i co? Re: Żałośni pseudointelektualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 21:12
                                      ukazało się to z słynne ogłoszenie? nie widzialam. smutny bajer...
                                      • Gość: Kagato Re: Żałośni pseudointelektualiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 17:03
                                        Ogłoszenie ukazało się, tyle że gdybym nie znalazł w wyszukiwarce o co jest w
                                        nim grane pomyślałbym, że chodzi o pomysł na nowy niebanalny interes, a nie o
                                        spisanie histori. Niemniej odpowiem na ogłoszenie , do odwaznych świat należy :)
                                        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka