Dodaj do ulubionych

Smużące wycieraczki

16.05.26, 16:11
Macie jakieś sprawdzone sposoby? Wycieraczki mam nowe (znaczy w styczniu wymienione, ale ja mam małe przebiegi) i wszystko było ok, ale jak w tym tygodniu pojechałem A4 do Balic i z powrotem, to jechałem całą drogę w ulewie, miejscami to się lało z nieba masakrycznie. No i od tego czasu wycieraczki jakoś słabo zbierają. Przetarłem pióra "na sucho", ale na razie żadnych środków "specjalnych" nie stosowałem. Ktoś coś?
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Smużące wycieraczki 16.05.26, 16:19
      Ludwik. Na lekka zmoczona gąbkę duzo ludwika i dokladnie wybierasz cala szyby i rownie dokladnie wycieraczki.
      Jak nie pomoze to piora spsikuje wd40 i wybieram. Ale zazwyczaj ludwik starcza
      • trypel Re: Smużące wycieraczki 16.05.26, 16:25
        I wycieram a nie wybieram.
        Oczywiście po ludwiku szybe woda spłucz. Ja to zawsze profilaktycznie co jakis czas przed deszczem robie
        • marekggg Re: Smużące wycieraczki 16.05.26, 17:43
          Tak jest, duzo syfu jest na drogach ktory po tym jak sie przejedziesz w deszczu to ten caly syf jest wyrzucany z woda do gory i laduje na szybie.
          • boggi_dan Re: Smużące wycieraczki 16.05.26, 17:56
            marekggg napisał:

> Tak jest, duzo syfu jest na drogach ktory po tym jak sie przejedziesz w deszczu
            > to ten caly syf jest wyrzucany z woda do gory i laduje na szybie.
            Nic to nie ma to do rzeczy. Szybę dobrze umyć. Przeważnie po myjni jest wosk na szybach, docisnąć pióra wycieraczek do szyby. Po bólu Mareczku.
            • marekggg Re: Smużące wycieraczki 16.05.26, 18:01
              A w jaki sposob chcesz docisnac wycieraczki do szyby ty madralo? ostatnio to mozna bylo zrobic ze 30 lat temu.
              • nousecomplaining Re: Smużące wycieraczki 16.05.26, 19:11
                Nie wiem komu odpowiedziałeś, więc pewnie mam go wygaszonego. Jeśli proponował sposób typu "dociskanie wycieraczek do szyby", to jak najbardziej go nieodwygaszam : )
                • marekggg Re: Smużące wycieraczki 16.05.26, 19:25
                  to byla dpowiedz dla madrali z Czestochowy
                  • nousecomplaining Re: Smużące wycieraczki 16.05.26, 19:29
                    Aj si...
          • nousecomplaining Re: Smużące wycieraczki 16.05.26, 19:07
            OK, dzięki. Poludwikuję zatem i dam znać o efektach.
        • nousecomplaining Re: Smużące wycieraczki 16.05.26, 19:15
          > Ja to zawsze profilaktycznie co jakis czas przed deszczem robie
          Ale że jak, wiesz że będzie padać i wtedy stosujesz "procedurę"?
          • trypel Re: Smużące wycieraczki 16.05.26, 19:33
            Nie, zaczyna padać to biorę gąbeczkę, nalewam ludwika i idę pomazac szybe. Taka prewencja :)
            Aha zadne dobre płyny do mycia naczyń z balsamami i nawilżaniem skóry nie dzialaja.
            • nousecomplaining Re: Smużące wycieraczki 16.05.26, 19:35
              OK, rozumiem prewencję teraz.
              • trypel Re: Smużące wycieraczki 16.05.26, 19:39
                W kazdym razie skup sie na szybie a nie na wycieraczkach pierwsze:)
                • nousecomplaining Re: Smużące wycieraczki 16.05.26, 20:14
                  OK tak zrobię.
      • galtomone Potwierdzam co napisal Trypel 17.05.26, 09:57
        trypel napisał:

> Ludwik. Na lekka zmoczona gąbkę duzo ludwika i dokladnie wybierasz cala szyby i
        > rownie dokladnie wycieraczki.
        > Jak nie pomoze to piora spsikuje wd40 i wybieram. Ale zazwyczaj ludwik starcza
        >

To WD40 - zaskoczyło mnie - działa.
        Wystarczy napsikać na szmatke i przetrzeć gumy.
        • trypel Re: Potwierdzam co napisal Trypel 17.05.26, 11:30
          Tez mnie to zaskoczyło ale dziala idealnie na piszzcace i skaczące wycieraczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka