05.05.05, 16:26
A juz mialem nadzieje, ze czerwona wladza odejdzie na wiosne. A tu niestety
trzeba sie bedzie z tymi partacami meczyc jeszcze pol roku... Oby to bylo
ostatnie pol roku i oby wszyscy zieloni i czerwoni juz NIGDY nie pojawili sie
w polskich strukturach wladzy!
Obserwuj wątek
    • z3r0 Re: no i dupa 05.05.05, 16:30
      drhuckenbush napisał:

> A juz mialem nadzieje, ze czerwona wladza odejdzie na wiosne. A tu niestety
      > trzeba sie bedzie z tymi partacami meczyc jeszcze pol roku... Oby to bylo
      > ostatnie pol roku i oby wszyscy zieloni i czerwoni juz NIGDY nie pojawili sie
      > w polskich strukturach wladzy!

Dziękujemy Wam, posłowie "dietetyczni".

Cały sektor jednym głosem: DZIĘKUJEMY! DZIĘKUJEMY! DZIĘKUJEMY!
    • Gość: love krowe Re: no i dupa IP: *.icpnet.pl 05.05.05, 16:52
      Reality show, mieliśmy dziś przedni! Wyrazy uznania dla Zdziśka Nowaka, który
      tak wytrwale trzymał swój baner vis a vie kamery! Daję bańke, że faceta powinni
      zamknąć w Tworkach. Lepper też był niezły, aż mu żyłka pierdząca wyszła na
      czole a Wielki Roman grzmiał jak Hitler, kiedy przejmował władze!

Siedlisko chamstwa i braku jakichkolwiek kanonów dobrego zachowania.

Banda darmozjadów. A fe...
      • Gość: vip Re: no i dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 16:56
        Dokładnie, szopka dziś była jakich mało (a może niemało?). Ale władze mamy,
        szkoda gadać. Pytanie - kto ich wybierał??
        • Gość: kiks Re: no i dupa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.05, 19:33
          Gość portalu: vip napisał(a):

> Dokładnie, szopka dziś była jakich mało (a może niemało?). Ale władze mamy,
          > szkoda gadać. Pytanie - kto ich wybierał??

Odpowiedź: my!!!
      • drhuckenbush Re: no i dupa 05.05.05, 20:28
        Leppera nie widzialem...
        A posel Nowak... Slow mi brak. Ale nie na niego, a na wladze Sejmu. Gdyby to
        Lepper robil akcje przeciwko Kwachowi, Milerowi czy innemu Oleksemu, to by go
        natychmiast usunieto z sali.
      • pan.nikt Re: no i dupa 05.05.05, 20:47
        Giertych grzmiał??

A cp [owiesz o Janiku i jego kolegach?
        Też grzmieli, tylko tak jakoś żałobnie
        • Gość: love krowe Re: no i dupa IP: *.icpnet.pl 06.05.05, 12:56
          Janik, sądzę rozsądny facet, zdaje sobie doskonale sprawę z katastrofalnej
          sytuacji w jakiej znalazł się Sojusz! No ale cóż, twarz trzeba zachować!
    • sigma99 a za cztery lata... 05.05.05, 20:16
      rozszerzysz listę kolorów...
      • drhuckenbush Re: a za cztery lata... 05.05.05, 20:29
        Lista kolorow jest stala i nie ulega zmianie.
    • caprice83 Re: no i dupa 05.05.05, 20:37
      a ja doradzam zbadać wzrok, bo zielonych niestety w naszym sejmie nie
      zauważyłam, mam nadzieje że właśnie w tych wyborach dostanie się kilku posłów z
      ugrupowania Zieloni 2004!
      • drhuckenbush Re: no i dupa 05.05.05, 23:49
        Czerwoni i zieloni to de facto jedno. Wiem, ze oficjalnie zielonych w Sejmie nie
        ma. I nie bedzie, nie oszukujmy sie. Nawet skorumpowane i skompromitowane SLD ma
        wieksze szanse. I dobrze, bo oni teoretycznie chca zmieniac cos w tym panstwie,
        a to co zieloni chca robic to jedynie ustawy o pedalach, feministkach i
        aborcjach - jakby na tym sie swiat opieral.
        • caprice83 Re: no i dupa 06.05.05, 10:03
          Oczywiście że będa, może jeszcze nie w tym Sejmie, bo to nowa partia, ale myśle
          że juz niedługo sie rozwiną i będą poważnym koalicjantem dla jakiejś lewicowej
          partii.
          Zieloni tez chcą zmieniać i to o wiele więcej niż inne partie, dążą ku
          przyszłości, obecne partie myśla zaś tylko o teraźniejszości, czego ty tez
          jesteś przykładem. Nie obchodzi cię na pewno ze w przysłości lisa, wydrę czy
          foke to tylko w tv będzie mozna zobaczyć albo zamkniętych jak więźniów z obozu
          koncentracyjnego.
          A homoseksualizm czy aborcja to bardzo poważne tematy i nie mozna ich
          lekceważyć i spychać do podziemia, tak jak jest to zrobione teraz, bo nie
          rozwiązujemy problemu a tylko go pogarszamy.
          • drhuckenbush Re: no i dupa 06.05.05, 19:43
            Lisow moja droga jest tak duzo, ze nie trzeba sie o nie bac. Z gospodarka
            zwierzeca obecna organizacja lesnictwa, lowiectwa itd radzi sobie doskonale, na
            co sa liczne dowody. Wiele bylo gatunkow wymierajacych, a uratowanych dzieki
            interwencji mysliwych!
            Homoseksualizm i aborcja to powazny temat? Moim zdaniem powazne tematy to
            podatki, dobry i realny budzet, skuteczna sluzba zdrowia, nalezyty wymiar
            sprawiedliwosci, zmniejszanie bezrobocia, zachecanie do inwestycji. To sa wazne
            sprawy ktore maja wplyw na to, jak jest w tym kraju. Problem aborcji wiekszosc
            Polakow ma gleboko w dupie. Podobnie homoseksualizm. Z jakiej wiec racji Sejm
            czy Rzad mialby zajmowac sie czyms, co Polakow nie obchodzi?
            Dla Polakow wazne jest zeby miec prace, miec za co sie leczyc, ubrac, nakarmic
            itd., a nie to, ze chcieliby zeby pedaly mogly sluby brac!
            • caprice83 Re: no i dupa 06.05.05, 23:36
              Owszem lisów jest dość sporo, ale zapewniam cie że na pewno nie jest ich
              nadmiar, gdyż gdyby tak było powymierałyby, gdyż skończyło by się ich
              pożywienie, a połowa młodych nie mając dostatecznie dużo jedzenia umarłaby.
              Być może myśliwi uratowali kilka ginących gatunków, ale na pewno nie
              bezinteresownie, raczej po to by po podwyższeniu liczby tych zwierzat znów móc
              je dla własnej chorej satysfakcji zabijać.
              Jesteś w błędzie twierdząc że człowiek pomaga naturze zabijając zwierzęta,
              człowiek w ten sposób narusza prawa natury. Mozna to wyraźnie zobaczyć po
              jeżowcach i fokach jak już wczesniej zauwazyłam. Człowiek zabija wydry i
              rekiny, które żywią się odpowiednio jezowcami i fokami i w ten sposób sprawia
              że liczba tych drugich wzrasta zagrażajac środowisku, np rafie koralowej, ale
              człowiek zamiast przestać wtrącać się w środowisko zaczyna zabijac foki i
              jezowce żeby niby przywrócić równowagę którą sam najpierw naruszył!
              Podobnie jest z innymi gatunkami zwierzat, wycinamy im lasy, ich miejsce
              zamieszkania, dla nowych pól, zamiast poświęcić troszkę więcej czasu i pracy by
              wydajniej korzystać z tych ziem które juz zabraliśmy srodowisku naturalnemu,
              zwierzeta wsadzamy do zoo i napawamy sie jacy to nie jestesmy lepsi od nich:/

Co do polityki to ja jestem 'zielona', uważam że aborcja to bardzo powazny
              temat, ponieważ obecnie jest ona zakazana tylko na papierze, dzieki czemu
              obywatele nie maja równości praw i są posegregowani na tych których stać na
              wyjazd i legalna aborcje np w holandii lub usuniecie płodu w tzw podziemiu
              aborcyjnym i tych ktorych na to nie stac i ktorzy sa zmuszeni urodzic
              niechciane dziecko i unieszczesliwic je oddajac je do domu dziecka. Myślę że
              nie powinno byc takiego prawa na papierze tylko problem trzeba jakoś rozwiązac
              zeby kazdy, nawet ten najbiedniejszy człowiek mogl zadecydowac czy chce miec
              dziecko czy nie.
              Co do homoseksualistow to rowniez uwazam ze powinni miec oni prawo zawierania
              pewnego rodzaju zwiazkow, nie małżenskich ale partnerskich, podobnie jest zdaje
              sie we Francji. Z roznymi problemami z ktorymi na pewno borykaja sie ci ludzie
              na codzien, ja spotykam sie na zajeciach, i wiem ze potrzebne jest cos takiego
              jak usankcjonowany prawem zwiazek partnerski by tym ludziom łatwiej było
              funkcjonowac jesli chodzi o prawo spadku, alimentacji, i wiele innych. Poza tym
              takie związki powinny byc mozliwe nie tylko dla homoseksualistów ale takze dla
              ludzi obecnie zyjacych w konkubinacie. Z tego zas co wypisujesz i jak nazywasz
              tych ludzi widac ze czujesz do nich wyłącznie nienawisc i ze najchetniej
              pozamykałbys ich w szpitalach psychiatrycznych zwiazał i faszerował lekami, jak
              nazisci zydów.

Problemy ktore opisujesz sa rowniez powazne ale nie mozna zapominac o tych
              ludziach ktorzy rowniez stanawia czesc naszego społeczenstwa i tak jak
              mniejszosci narodowe nie moga byc pozbawiane praw i pomijane w staowieniu praw.
              • drhuckenbush Re: no i dupa 07.05.05, 01:14
                caprice83 napisała:

> Owszem lisów jest dość sporo, ale zapewniam cie że na pewno nie jest ich
                > nadmiar, gdyż gdyby tak było powymierałyby, gdyż skończyło by się ich
                > pożywienie,

I powoli sie konczy - zajecy, borsukow, bobrow itd coraz mniej. Chyba nie musze
                Ci wyjasniac co jest tego przyczyna. Teraz powoli zaczyna wszystko wracac do
                normy, bo mysliwi zaczynaja troche czesciej strzelac do lisow.
                Prawda jest taka, ze jesli jakiejs zwierzyny jest za malo, to sa ustalone limity
                na strzelanie lub jest w ogole zakaz. Lisow mozna strzelac nieograniczona ilosc,
                bo w lesie jest on chwastem i jest go za duzo.

> Być może myśliwi uratowali kilka ginących gatunków, ale na pewno nie
                > bezinteresownie, raczej po to by po podwyższeniu liczby tych zwierzat znów móc
                > je dla własnej chorej satysfakcji zabijać.

1) Np wilk - uratowany, ale liczba odstrzalow to kilkanascie rocznie, wiec
                marginalna ilosc.
                2) Chorej satysfakcji? A moze dla ozdoby (badz co badz skora wilka to cos
                pieknego)? A moze dla pieniedzy (nie wiem czy wiesz, ale za trofea zwierzyny
                plowej mozna dostac naprawde duze pieniadze)?

> Jesteś w błędzie twierdząc że człowiek pomaga naturze zabijając zwierzęta,
                > człowiek w ten sposób narusza prawa natury.

Nie narusza. Zwierzeta miedzy soba tez sie zabijaja. Chcesz mi powiedziec, ze
                prawie cala natura narusza swoje prawa?

> Człowiek zabija wydry

W Polsce nie zabija.

> rekiny,

Tych zwierzatek tym bardziej nie.

> Co do polityki to ja jestem 'zielona', uważam że aborcja to bardzo powazny
                > temat, ponieważ obecnie jest ona zakazana tylko na papierze,

Tak i to nalezy zmienic - lekarze przestepcy powinni siedziec w celi, a nie w
                gabinecie.

> ktorzy sa zmuszeni urodzic
                > niechciane dziecko i unieszczesliwic je oddajac je do domu dziecka.

Nie wiem czy wiesz, ale noworodki po kilku(nastu) tygodniach maja swoj dom. Jest
                ogromna liczba par ktore chca miec dzieci, a nie moga i kolejka w osrodkach
                adopcyjnych po noworodki jest ogromna.

> Myślę że
                > nie powinno byc takiego prawa na papierze tylko problem trzeba jakoś rozwiązac
                > zeby kazdy, nawet ten najbiedniejszy człowiek mogl zadecydowac czy chce miec
                > dziecko czy nie.

Moze decydowac. Chociazby w momencie wsadzania/dawania.
                Sa tez i inne sposoby, zawsze wiaza sie z ryzykiem. Jak ktos sie tego ryzyka
                boi, to znaczy ze jest zbyt neidojrzaly by uprawiac seks i powinien poczekac z
                tym az dorosnie i az bedzie myslal mozgiem, a nie jajami.

> Co do homoseksualistow to rowniez uwazam ze powinni miec oni prawo zawierania
                > pewnego rodzaju zwiazkow, nie małżenskich ale partnerskich, podobnie jest zdaje
                >
                > sie we Francji.

A ja uwazam ze tych praw nie powinni miec. Teraz Sejm cos dla nich zaproponowal.
                I nie uwazam, by cofniecie ewentualnych nowych praw bylo najpilniejszym zadaniem
                przyszlego parlamentu. To jest IMO sprawa marginalna, ktora w zaden sposob nie
                wplywa na spadek bezrobocia, wzrost gospodarczy, umocnienie zlotowki czy
                podniesienie ogolnego poziomu zycia Polakow.

> Poza tym
                >
                > takie związki powinny byc mozliwe nie tylko dla homoseksualistów ale takze dla
                > ludzi obecnie zyjacych w konkubinacie.

To jest IMO jedyna sensowna rzecz a propos pedalow, ktora piszesz. Przynajmniej
                starasz sie traktowac ludzi rowno. Ale nadal uwazam, ze jest to niepotrzebne.
                Jak ktos chce miec dodatkowe przywileje - niech zawrze zwiazek malzenski.

> Z tego zas co wypisujesz i jak nazywasz
                > tych ludzi widac ze czujesz do nich wyłącznie nienawisc i ze najchetniej
                > pozamykałbys ich w szpitalach psychiatrycznych

Pedala ktory siedzi w chacie i sie ze swoimi problemami lozkowymi nie obnosi mam
                kompletnie w dupie. Nie obchodzi mnie to tak samo jak kazdy inny czlowiek,
                ktorego nie znam = mam do niego stosunek absolutnie neutralny.
                Jesli zas swoje lozka wyciagaja na ulice, albo na dupie probuja dojsc do wladzy
                to sie temu stanowczo sprzeciwiam i pozamykalbym w zakladach. A juz tym
                bardziej, jesli ktos (vide Twoj kolega partyjny Szymon Niemiec) publicznie
                obraza kosciol, katolikow, a tym samym mnie.

> Problemy ktore opisujesz sa rowniez powazne ale nie mozna zapominac o tych
                > ludziach ktorzy rowniez stanawia czesc naszego społeczenstwa i tak jak
                > mniejszosci narodowe nie moga byc pozbawiane praw i pomijane w staowieniu praw.

Jak poziom zycia Polakow sie podniesie, bezrobocie spadnie, to mozna zajac sie
                pie..mi. Poki co ludzi nie obchodzi to co moga ze soba pedaly, ale to, czy
                starczy im kasy "do pierwszego".
                Co do mniejszosci to z jednej strony masz racje, ale nie moze byc tez tak, ze
                beda oni narzucac swoja wole wiekszosci. Jesli w Polsce mamy (podaje z
                kapelusza) 99% Polakow i 1% Niemcow, to Niemcy powinni miec jedynie 1% wplywu na
                podejmowane decyzje. Gdyby mieli az 2%, byloby to niefair wobec 99% Polakow.
                • caprice83 Re: no i dupa 07.05.05, 11:04

> 1) Np wilk - uratowany, ale liczba odstrzalow to kilkanascie rocznie, wiec
                  > marginalna ilosc.
                  > 2) Chorej satysfakcji? A moze dla ozdoby (badz co badz skora wilka to cos
                  > pieknego)? A moze dla pieniedzy (nie wiem czy wiesz, ale za trofea zwierzyny
                  > plowej mozna dostac naprawde duze pieniadze)?

ta, uratowany, jesli rozumiesz przez uratowanie to że wreszcie przestali go
                  zabijac to masz rację, ale ja nie rozumiem jakie w ogóle mieli prawo go
                  zabijać. Chyba dlatego ze on zabijał dla pozywnienia sarny, króliki itp tym
                  samym podbierając myśliwym, którzy polowali dla przyjemności. A wydaje mi się
                  że jedzenie jest wazniejsze od przyjemności. Zresztą z własnej woli nie
                  przestali go zabijać, tylko pojawiły się głosy 'zielonych' że trzeba przestać
                  bo populacja wyginie.
                  A futro owszem jest piękne, ale na zwierzęciu, na człowieku czy na ścianie to
                  szmata z biednego zwierzęcia.

> Nie narusza. Zwierzeta miedzy soba tez sie zabijaja. Chcesz mi powiedziec, ze
                  > prawie cala natura narusza swoje prawa?

Zwierzęta mięsożerne zabijają roślinożerne, takie są prawa natury. Człowiek
                  jest wszystkożerny, co oznacza, że moze zrezygnować z pewnych pokarmów, jeśli
                  odczuwa taka potrzebe z powodu swej wrażliwości i poczucia przynaleznosci z
                  natura. Dlatego jestem wege, bo nie rozumiem jak mogłabym zabić istote równą
                  mnie czy tobie, która ma prawo zyc obok mnie.
                  A co do twoch niezrozumiałych jak dla mnie sprzeciwów wobec wege to juz sie
                  chyba wypowiadałam. Nic nie wiesz na ten temat bo jesteś zagorzałym
                  przeciwnikiem tego, więc jak możesz wypowiadac się na temat zrowia wegetarian.
                  Ja jestem juz wege prawie 10 lat i moje wyniki badań sa super, jestem zdrowa i
                  nic nmi nie dolega, w przeciwienstwie to wielu kolezanek ktore jedza mieso i np
                  co zime chorują.
                  Dlatego poinformowałam o imprezie wege, zeby kadzy taki sceptyk mogl przyjsc i
                  pogadac ze specjalistą, poniewaz ja lekarzem nie jestem i nie znam wszystkich
                  odpowiedzi.

> W Polsce nie zabija.

To ze w Polsce nie sa zabijane, wydry czy rekiny to nie znaczy ze mamy sie tym
                  nie interesowac, o srodowisko trzeba dbac oczywiscie najbardziej wokół siebie,
                  ale takze o to ktore jest dziesiatki kilomertow dalej, bo zaden skrawek ziemi
                  nie moze byc dalej niszczony przez człowieka.

> Tak i to nalezy zmienic - lekarze przestepcy powinni siedziec w celi, a nie w
                  > gabinecie.

Dobra, więc twoim zdanie, lekarze powini byc karani, wiec teraz oprocz tego ze
                  biedacy sa w nierownej sytuacji to ty dokładasz jeszcze do tego ludzi mniej
                  zamoznych. A co z tymi ktorych stac na pociag czy bus albo nawet samolot do
                  holandii czy do czech? Jaką ty chcesz prowadzić politykę, całkowitej
                  inwigilacji? Może myslisz że każda kobieta powinna być co miesiąc obowiązkowo
                  pod przymusem kontrolowana ginekologicznie a jeśli wykryje sie u niej ciaze to
                  powinno sie jej automatycznie zabrac paszport, no teraz to jeszcze dowod
                  osobisty? To troche chora, polityka:/ Mówię, jesli ktos nie chce miec dziecka
                  to i tak go nie bedzie mieć, bo albo usunie płód, niezdolny do odczuwania bólu,
                  albo co gorsza, jesli nie pozwolisz mu usunac płodu, zabije niestety dziecko
                  zaraz po porodzie:(

> Nie wiem czy wiesz, ale noworodki po kilku(nastu) tygodniach maja swoj dom.
                  > Jest ogromna liczba par ktore chca miec dzieci, a nie moga i kolejka w
                  osrodkach adopcyjnych po noworodki jest ogromna.

Ojej, to skąd taka duża liczba dziec w domach dziecka? Wystarczy ze takie
                  dziecko bedzie miało pecha i nie trafi mu sie w danej chwili rodzic chetny do
                  wziecia, a ma juz przechlapane, bo im starsze tym bardzij nikt go nie wezmie.

> Moze decydowac. Chociazby w momencie wsadzania/dawania.
                  > Sa tez i inne sposoby, zawsze wiaza sie z ryzykiem. Jak ktos sie tego ryzyka
                  > boi, to znaczy ze jest zbyt neidojrzaly by uprawiac seks i powinien poczekac z
                  > tym az dorosnie i az bedzie myslal mozgiem, a nie jajami.

Zapomniałes ze zdarzaja sie wpadki mimo zabezpieczenia. Ja sie ryzyka nie boje,
                  podobnie jak wiele kobiet w Polsce i na świecie ponieważ znam rozwiązanie tego
                  problemu i mam mozliwości rozwiązac ten problem, czego niestety nie mają
                  niektore kobiety, np na wsiach.

> A ja uwazam ze tych praw nie powinni miec. Teraz Sejm cos dla nich
                  zaproponowal.
                  > I nie uwazam, by cofniecie ewentualnych nowych praw bylo najpilniejszym
                  zadaniem przyszlego parlamentu. To jest IMO sprawa marginalna, ktora w zaden
                  sposob nie wplywa na spadek bezrobocia, wzrost gospodarczy, umocnienie zlotowki
                  czy podniesienie ogolnego poziomu zycia Polakow.

Pewnie ze bezrobocie jest pilniejsze ale niektorych problemow nie na sie nigdy
                  rozwiazac, a te sprawy czekaja juz wystarczajaco długo i trzeba sie wreszcie
                  nimi zajac.

> Pedala ktory siedzi w chacie i sie ze swoimi problemami lozkowymi nie obnosi
                  mam kompletnie w dupie. Nie obchodzi mnie to tak samo jak kazdy inny czlowiek,
                  > ktorego nie znam = mam do niego stosunek absolutnie neutralny.
                  > Jesli zas swoje lozka wyciagaja na ulice, albo na dupie probuja dojsc do
                  wladzy to sie temu stanowczo sprzeciwiam i pozamykalbym w zakladach. A juz tym
                  > bardziej, jesli ktos (vide Twoj kolega partyjny Szymon Niemiec) publicznie
                  > obraza kosciol, katolikow, a tym samym mnie.

Ale wy przejawiacie niechec do wszystkich tych ktorzy maja inne zdanie od was,
                  nie chodzi tylko o homoseksualistow czy aborcje, ale nawet o sztukę!
                  Mówisz ze ktos obraza cie jako katolika, a wiesz co mnie obraza i oburza, to ze
                  prawica chce wprowadzic cenzure, to ze chce wprowadzic odwołanie do boga w
                  konstytucji, to ze na rzeznikach sa usmiechniete buzki swinek, to ze nie moge
                  pojsc na legalny pokojowy marsz wyrazajacy moje zdanie bo moge dostac kamieniem
                  w głowe.

> Co do mniejszosci to z jednej strony masz racje, ale nie moze byc tez tak, ze
                  > beda oni narzucac swoja wole wiekszosci. Jesli w Polsce mamy (podaje z
                  > kapelusza) 99% Polakow i 1% Niemcow, to Niemcy powinni miec jedynie 1% wplywu
                  na podejmowane decyzje. Gdyby mieli az 2%, byloby to niefair wobec 99% Polakow.

Nie chodziło mi o to jaki procent głosu mają tacy ludzie tylko ze w kraju w
                  roznych sprawach mamy rozne mniejszosci, nie tylko narodowe, wegetarianie tez
                  sa mniejszoscia, tak samo homoseksualisci, ale przy stanowieniu prawa nie mozna
                  o nich zapominac i nie mozna odkładac ich spraw na pozniej bo nam wydaja sie
                  mało pilne czy nawet w ogole nie potrzebne, bo dla tych mniejszosci to moze byc
                  bardzo wazne!
                  • drhuckenbush Re: no i dupa 07.05.05, 12:32
                    caprice83 napisała:
                    > ta, uratowany, jesli rozumiesz przez uratowanie to że wreszcie przestali go
                    > zabijac to masz rację, ale ja nie rozumiem jakie w ogóle mieli prawo go
                    > zabijać.

Naturalne prawo przyrody.

> Chyba dlatego ze on zabijał dla pozywnienia sarny, króliki itp tym
                    > samym podbierając myśliwym, którzy polowali dla przyjemności.

Albo np zabijal owce, ktore dawaly mleko, welne itd.

> A wydaje mi się
                    > że jedzenie jest wazniejsze od przyjemności.

Dla zwierzat owszem. Ale tym sie czlowiek od reszty zwierzat rozni, ze wie co to
                    przyjemnosc. Zwierzeta czegos takiego nie odczuwaja. Zwierzetami kieruja w
                    zasadzie dwa instynkty, oba samozachowawcze. Jeden "lokalny" - czyli strach o
                    wlasna dupe (bronia sie, szukaja pozywienia itd), drugi "globalny" - czyli
                    strach o wlasny gatunek i zwiazane z tym zachowania, takie jak kopulacja,
                    ochrona ciazy i mlodych. Nic wiecej. Ludzmi kieruja nie tylko te instynkty -
                    rowniez m. in. hedonizm.

> Zresztą z własnej woli nie
                    > przestali go zabijać, tylko pojawiły się głosy 'zielonych' że trzeba przestać
                    > bo populacja wyginie.

Mylisz sie. W czasach, kiedy zaczeto ratowac populacje wilka w Polsce o
                    zielonych nikt wlasciwie nie slyszal. Mysliwy to nie jest osoba, ktora tylko
                    poluje dla wlasnej przyjemnosci. Mysliwy uwielbia przyrode i dba o nia, by ta
                    byla w jak najlepszym stanie. Powinnas rozrozniac mysliwego od klusownika.

> A futro owszem jest piękne, ale na zwierzęciu, na człowieku czy na ścianie to
                    > szmata z biednego zwierzęcia.
                    >

To ciekawe ze ludzie daja dziesiatki albo i setki tysiecy za futro... Czyzby
                    wszyscy ludzie byli glupi?

> Zwierzęta mięsożerne zabijają roślinożerne, takie są prawa natury. Człowiek
                    > jest wszystkożerny, co oznacza, że moze zrezygnować z pewnych pokarmów,

Wszystkozerny znaczy, ze potrzebuje i miesa i warzyw. Podobnie jak np swinia czy
                    dzik - stad tez ich uklady pokarmowe sa w miare podobne.

> Dlatego jestem wege, bo nie rozumiem jak mogłabym zabić istote równą
                    > mnie czy tobie, która ma prawo zyc obok mnie.

Istote, ktora ma swoje miejsce w lancuchu pokarmowym - doskonalym dziele Pana
                    Boga i matki natury.

> A co z tymi ktorych stac na pociag czy bus albo nawet samolot do
                    > holandii czy do czech? Jaką ty chcesz prowadzić politykę, całkowitej
                    > inwigilacji? Może myslisz że każda kobieta powinna być co miesiąc obowiązkowo
                    > pod przymusem kontrolowana ginekologicznie a jeśli wykryje sie u niej ciaze to
                    > powinno sie jej automatycznie zabrac paszport, no teraz to jeszcze dowod
                    > osobisty? To troche chora, polityka:/

Nie jest chora. Wsadzajac lekarzy-przestepcow do kryminalu naprawde
                    zminimalizuje sie podziemie aborcyjne. Wplywu na poczynania osob, ktore
                    wyjezdzaja za granice nie mamy i miec nie mozemy.

> albo co gorsza, jesli nie pozwolisz mu usunac płodu, zabije niestety dziecko
                    > zaraz po porodzie:(

To swiadczy o tym, ze jest niewrazliwym debilem, bo tysiace par czekaja w Polsce
                    na noworodka.
                    A co ma do tego, ze nie odczuwa bolu? Czyli Twoim zdaniem wszystkie tzw
                    "warzywa" powinny byc usmiercone?
                    Twoje rozumowanie jest dziwne. Wiele razy pisalas o magicznych 3 miesiacach.
                    Czyli jak dziecko ma 89 dni to jeszcze nie jest czlowiekiem i mozna je
                    zamordowac, a jak ma 90 dni to nagle w sposob magiczny staje sie czlowiekiem i
                    juz ma takie same prawa? Co sie dzieje w ciagu tego tajemniczego jednego dnia?

> Ojej, to skąd taka duża liczba dziec w domach dziecka? Wystarczy ze takie
                    > dziecko bedzie miało pecha i nie trafi mu sie w danej chwili rodzic chetny do
                    > wziecia, a ma juz przechlapane, bo im starsze tym bardzij nikt go nie wezmie.

Wlasnie. W domach dziecka masz starsze dzieci. Takie, ktore tam trafily jak juz
                    mialy kilka(nascie) lat. Noworodkow tam nie ma, bo na biezaco sa zabierane.

> Zapomniałes ze zdarzaja sie wpadki mimo zabezpieczenia.

Wiec jak ktos decyduje sie na seks, to powinien miec swiadomosc jego mozliwych
                    konsekwencji - nawet, jesli 10 gum na siebie zaklada. A jak ktos sie panicznie
                    tego boi, znacyz ze jest za mlody na to, zeby sie pieprzyc i proponuje
                    najskuteczniejsza metode anty: szklanke wody... zamiast!

> Ja sie ryzyka nie boje,
                    >
                    > podobnie jak wiele kobiet w Polsce i na świecie ponieważ znam rozwiązanie tego
                    > problemu i mam mozliwości rozwiązac ten problem, czego niestety nie mają
                    > niektore kobiety, np na wsiach.

Nazywanie dziecka "problemem" swiadczy o bardzo niskim poziomie moralnym.

> Pewnie ze bezrobocie jest pilniejsze ale niektorych problemow nie na sie nigdy
                    > rozwiazac, a te sprawy czekaja juz wystarczajaco długo i trzeba sie wreszcie
                    > nimi zajac.

Ale dzieki temu standard zycia Polakow sie nie poprawi - a to powinno byc
                    priorytetowe.

> Ale wy przejawiacie niechec do wszystkich tych ktorzy maja inne zdanie od was,
                    > nie chodzi tylko o homoseksualistow czy aborcje, ale nawet o sztukę!

Sztuke... No wlasnie... Czy moze ch..a na krzyzu uznajesz za sztuke? Bo ja nie.
                    To jest ohyda i obraza, a nie sztuka.

> pojsc na legalny pokojowy marsz wyrazajacy moje zdanie bo moge dostac kamieniem
                    >
                    > w głowe.

Nie nazywaj tego pokojowym marszem. Bo dobrze wiesz (a przynajmniej powinnas
                    wiedziec) jakie hasla tam byly gloszone, a jakie byly zakazane. Byla to zwykla
                    manifestacja propagandowa i prowokacyjna.

> Nie chodziło mi o to jaki procent głosu mają tacy ludzie tylko ze w kraju w
                    > roznych sprawach mamy rozne mniejszosci, nie tylko narodowe, wegetarianie tez
                    > sa mniejszoscia, tak samo homoseksualisci, ale przy stanowieniu prawa nie mozna
                    >
                    > o nich zapominac i nie mozna odkładac ich spraw na pozniej bo nam wydaja sie
                    > mało pilne czy nawet w ogole nie potrzebne, bo dla tych mniejszosci to moze byc
                    >
                    > bardzo wazne!
                    >

Zyjemy w kraju DEMOKRATYCZNYM. A fundamentem demokracji jest to, ze to wiekszosc
                    stanowi o prawie. Inaczej bysmy mieli oligarchie, co juz tysiace lat temu
                    starozytne cywilizacje przerabialy i zle na tym wyszly. Polska przerabiala to
                    kilkaset lat temu i tez zle na tym wyszla.
                    • caprice83 Re: no i dupa 10.05.05, 19:19
                      Naturalne prawo przyrody jest wtedy jak zabijasz zwierze za pomoca własnych
                      sił, nie sadze zeby mysliwy był w stanie zabic jakiekolwiek zwierze, no moze
                      oprocz tych powilnych i bezbronnych sam, bez broni.

Pooglądaj też troche programów przyrodniczych i poczytaj moze w necie to
                      zobaczysz ze zwierzeta odczuwaja dokładnie to samo co my bo my tez jestesmy
                      ziwerzetami i niczym sie od nich nie roznimy.

Nie mówię tez o polskich zielonych, w szczegolnosci nie o partii zielonych
                      tylko o ludziach myslacych o srodowisku i naszej planecie.
                      Myśliwy dba o przyrode po to zeby mógł sie z niej utrzymywac i moc zabijac, nie
                      robi tego bezinteresownie.

Owszem wiekszosc ludzi jest głupia, myslałam zreszta ze uzyjesz innego
                      argumentu, typu skoro zabjamy swonie to automatycznie mozemy uzyc jej skory do
                      robienia butów, no ale pokusiłes sie o wg mnie jeszcze bardziej trafnijsza
                      teze - ludzie sa głupi - zgadzam sie.

Wszystkozerne to znaczy ze moga jesc to i to, ale na pewno nie oznacza to ze
                      musza jesc to i to i jak napisałam jesli ktos ma taka potrzebe emocjonalna,
                      etyczna czy religijna to nie je i ja to rozumiem.

O waszym 'bogu' juz lepiej nie zaczynajmy dyskusji bo to juz chyba w ogole nie
                      jest na temat tego watku, ja zas zwykle staram sie trzymac tematu.

Nie masz wpływu na ludzi którzy sa bogaci i maja w d... twoje przekonania, ale
                      juz w zycie tych ktorych nie stac na samodecydowanie o swoim zyciu wtracasz sie
                      i przeszkadzasz i masz baaaardzo negatywny wpływ.
                      Wszystkich tych niby przeciwników aborcji powinno sie spisywac i kazać łożyć na
                      każdego nowo narodzonego niechcianego dzieciaka, bo ja sie nie zgadzam zeby
                      szły na nie moje podatki.

Owszem moim zdanie wszystkie tzw. warzywa powinny byc usmiercane, bo jak
                      zauwazyłam one juz nie mysla, nie czuja, no chyba ze to rodzice czy krewni łożą
                      na takie tzw warzywo, to prosze bardzo mozecie je sobie utrzymywac, znow wara
                      od moich podatkow, ja wole zeby poszły na inny lepsze cel.

Nie wiem co dokładnie dzieje sie tego 90 dnia, mysle ze to czy płód ma juz
                      mozg, czy jest juz czlowiekiem mozna sprawdzic przeprowadzajac jakiejs badania
                      medyczne, przeswietlanie czy te sprawy i jesli 89 dnia nie stwierdzi sie mozgu
                      to mozna płód usunac.

Tyle ze widzisz ludzie nie boja sie wpadki bo znaja sposoby zabezbieczenia i
                      takie normalne jak gumka czy pigułka i takie ostateczne jak skrobanka.

Nie nazywam problemem dziecka tylko płód.

Wszystkie sprawy ktore dotycza człowieka sa priorytetowe, homoseksualizm i
                      aborcja tez. Wiesz np co jest tez duzym probmelem, transeksualizm, wiesz ze za
                      kazdym razem musi byc przeprowadzane długie i niepotrzebne postepowanie
                      stwierdzajace płec człowieka, a wiesz czemu, bo tacy jak ty uwazaja ze to
                      niepotrzebne i te sprawy nie sa uregulowane, a wiesz ile kasy poszło juz na
                      takie post a na co mogłby isc gdyby to było uregulowane. To samo dotyczny
                      wszystkich innych tematow tabu, ktorych prawica boi sie jak ognia.

Ja nie wiem czy to jest sztuka, szczerze mowiac mi sie to nie powoda, ale
                      konstytucja zezwala na wyrazanie swojego zdania i skoro ci sie to nie podoba to
                      nie chodz na takie wystawy ale pozwol zyc innym i pozwol ogladac je tym ktorym
                      sie to podoba.

Wiem co było głoszone na marszu, ale to tez była wolnosc słowa i to był marsz
                      pokojowy, moze poszukaj w słowniku co to znaczy pokojowy, skoro przyznajesz
                      racje atakujacym a nie atakowanym.

To ze wiekszosc stanowi o prawie rozumiem ale rozumiem tez ze sprawa trzeba sie
                      zajac i sprobowac znalezc kompromis inaczej moga sie pojawic konflikty, ktore
                      moga sie przekształcic w przesladowania.

PS. kolejny przypadek na pewno wg ciebie normalnej ingerencji człowieka w
                      naturę, troche stary ale na pewno trafny: koty w sredniowiecznej europie były
                      zabijane, rozmnozyły sie szczury i co sie pojawiło - dzuma. I przypadek
                      współczensny, dzikie zwierzeta wchodzace do miast i wsi - skutek czego -
                      niszczenia ich naturalnego srodowiska.
                      • pan.nikt Re: no i dupa 10.05.05, 19:31
                        "Naturalne prawo przyrody jest wtedy jak zabijasz zwierze za pomoca własnych
                        sił, ..."

Co to znaczy??
                        Przecież inteligencja też jest siłą.
                        Prawda??

Zresztą, nie tylko człowiek poluje inteligencją. Wiele zwierzat, tylko
                        dzięki "metodzie", a nie sile fizycznej ma co żreć. Prawda??
                        Poczytaj sobie o metodach polowań wśród zwierzat.
                        • caprice83 Re: no i dupa 11.05.05, 15:54
                          jesli chodzi o polowanie typu łuk czy dół, owszem na to sie zgodze, ale broń
                          nie, to nie jest zgodne z przyrodą i nie jest w żaden sposób naturalnym stanem
                          rzeczy.
        • Gość: love krowe Re: no i dupa IP: *.icpnet.pl 06.05.05, 12:59
          Ale ustawy dotyczące np. mniejszości czy też aborcji są cholernie ważne.
          Doktorze, dlaczego nikt się za nie nie zabrał dotychczas? Bo każdy wie, jak
          wielkiej wagi jest to materia i każdy też boi się wziąć odpowiedzialność za
          wprowadzenie radykalnych zmian w tych kwestiach. Jednak to nieuniknione.
          • drhuckenbush Re: no i dupa 06.05.05, 19:45
            Jak nikt sie nie odwazyl? Juz byla przeciez liberalizacja ustawy antyaborcyjnej
            i nic sie nikomu nie stalo z tego powodu (zreszta zla liberalizacja, ale
            mniejsza z tym). Wazny temat? Dla kogo wazny? Dla kilku tysiecy tepych bab?
            Konieczne radykalne zmiany? Jakos bez tych zmian sobie doskonale radzimy. Ja bym
            gdzie indziej widzial zmiany: zeby policja, prokuratura i sady zajely sie
            sciganiem i karaniem podziemia aborcyjnego. By w kraju, gdzie aborcja jest
            przestepstwem dokonanie jej bylo niemozliwe! To trzeba zmienic!
      • v.i.k.k.a Re: no i dupa 06.05.05, 00:52
        caprice83 napisała:

> a ja doradzam zbadać wzrok, bo zielonych niestety w naszym sejmie nie
        > zauważyłam,
        ### a zauwazylas,ze cie tu nikt nie lubi?! jak jeszcze nie to faktycznie idz
        zbadaj swoj wzrok

mam nadzieje że właśnie w tych wyborach dostanie się kilku posłów z
        >
        > ugrupowania Zieloni 2004!
        ### z toba na czele
      • pan.nikt Re: no i dupa 06.05.05, 01:00
        Ci twoi zieloni, są jak ARBUZY. Z wierzchu "zielone" (maskujące), a w
        środku "czerwone" (aż do bólu).

A swoją dogą przezyłem już dni bezmiesne za komuny i starczy.
        • drhuckenbush Re: no i dupa 06.05.05, 01:38
          Bezmiesne to jedno, a bez % przed 13sta to drugie :)
          W koncu panstwo najlepiej wiedzialo (i czasem mam wrazenie, ze nadal panstwu
          wydaje sie ze najlepiej wie) co jest obywatelom do szczescie potrzebne.
          A nam potrzebne jest przede wszystkim jedno: to, co Ty masz w sygnaturce.
          Normalny kraj! Nasz kraj!
        • conena Re: no i dupa 06.05.05, 08:30
          pan.nikt napisał:

> A swoją dogą przezyłem już dni bezmiesne za komuny i starczy.
          starczy to jest uwiąd;)
          • pan.nikt Re: no i dupa 06.05.05, 11:06
            > starczy to jest uwiąd;)

Wiesz, bo masz????
            • conena Re: no i dupa 06.05.05, 11:19
              ups, trafiłam w czuły punkt? niechcąco, naprawdę....
              nie wiem, bo nie mam i jako kobieta nie spodziewam się mieć.
              • pan.nikt Re: no i dupa 06.05.05, 11:27
                To chyba twój czuły punkt.
                A uwiąd dotyczy częście kobiet niż mężczyzn.

Tobie pewnie zawsze jedno na myśli, ale to sie inaczej nazywa.

PS. Dziekuję, jak trzeba to nie wisi, a wręvcz przeciwnie
                • conena Re: no i dupa 06.05.05, 11:33
                  pan.nikt napisał:

> A uwiąd dotyczy częście kobiet niż mężczyzn.
                  jasne!

>
                  > Tobie pewnie zawsze jedno na myśli, ale to sie inaczej nazywa.
                  ależ oczywiście!

>
                  > PS. Dziekuję, jak trzeba to nie wisi, a wręvcz przeciwnie
                  to jest ostatnia rzecz na świecie która mogłaby wzbudzić moje choćby minimalne
                  zainteresowanie, więc daruj sobie:|
                  • pan.nikt Re: no i dupa 06.05.05, 11:39
                    Sorry, ale to ty zaczęłaś.

PS (jak stoi, to nie dla ciebie)
                    • conena Re: no i dupa 06.05.05, 11:44
                      ja nie zaczęłam gadać o tym czy tobie wisi czy stoi, bo jak już zauważyłam
                      kompletnie mnie to nie interesuje, a w związku z tym stwierdzenia typu "> PS
                      (jak stoi, to nie dla ciebie)" absolutnie mi nie dokuczą i uważam, że są na
                      poziomie 15-letniego szczeniaka.

proszę też o zapoznanie się ze znaczeniem znaczka ";)" użytego przeze mnie w
                      moim pierwszym poście, a którego jak widzę nie rozumiesz i podchodzisz do
                      tematu dziwnie poważnie, co potwierdza teorię o trafieniu w czuły punkt.
                      nie zdziwię się, jeżeli teraz pan nikt napisze "przecież cały czas żartowałem":|
                      • pan.nikt Re: no i dupa 06.05.05, 11:49
                        Nie napisze, że żartowałem. Napiszę, że sprowadzasz poważny temat, temat
                        trwania chorego Sejmu, na manowce.
                        • Gość: gosc Re: no i dupa IP: *.elisa-laajakaista.fi 06.05.05, 11:56
                          nie umiesz sie bronic. Czepiaj sie Wasc wszystkich sprowadzajacych na manowce,
                          a nie tylko tych, ktorzy, tylko podlug Ciebie, robia jakies osobiste wzgledem
                          Ciebie aluzje.
                          Vide:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=23523910&a=23545224
                          • v.i.k.k.a Re: no i dupa 06.05.05, 12:04
                            Gość portalu: gosc napisał(a):

> nie umiesz sie bronic. Czepiaj sie Wasc wszystkich sprowadzajacych na manowce,
                            > a nie tylko tych, ktorzy, tylko podlug Ciebie, robia jakies osobiste wzgledem
                            > Ciebie aluzje.
                            > Vide:
                            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=23523910&a=23545224
                            ### masz racje-ona zawsze pisze nie na temat, wiec musialam cos napisac
                            • Gość: gosc Re: no i dupa IP: *.elisa-laajakaista.fi 06.05.05, 12:07
                              zaczynam ich rozumiec... Tobie juz tylko przytakiwac, sierotko. Oczywiscie,
                              masz racje, jak zawsze, jestes sliczna, piekna inteligentna i jeszcze sliczna a
                              do tego inteligentna... Daruj sobie odpowiedz
                              • v.i.k.k.a Re: no i dupa 06.05.05, 12:35

> Tobie juz tylko przytakiwac, sierotko.
                                ### no nie masz wyjscia

Oczywiscie,
                                > masz racje, jak zawsze, jestes sliczna, piekna inteligentna i jeszcze sliczna a
                                >
                                > do tego inteligentna...
                                ### wiem
                                • Gość: Alfons vikki [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:02
                                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • drhuckenbush Re: no i dupa 06.05.05, 19:49
                                Powiem Ci tylko, ze masz racje: jest sliczna i inteligentna. I nie tylko...
                                • Gość: gosc Re: no i dupa IP: *.elisa-laajakaista.fi 06.05.05, 20:42
                                  w takim razie, z ta inteligencja przynajmniej, niezle sie kryje... kiedys
                                  mowiono, ze milosc jest slepa, dlatego lubi ciemnosci
                                  • v.i.k.k.a Re: no i dupa 06.05.05, 20:54
                                    inteligencja inteligencja...a ty wiesz co to w ogóle jest?bo wydaje mi sie, ze
                                    pie..sz bez sensu
                                    jak zmierzyc inteligencję na podstawie kilku(set) postów napisanych na forum?!
                                    no pomysl, a później pisz
                                    • Gość: gosc Re: no i dupa IP: *.elisa-laajakaista.fi 06.05.05, 21:10
                                      co to jest inteligencja? heh... nie znam prostej definicji jesli o to Ci
                                      chodzi. z tego co sie orientuje wyrozniono przynajmniej piec rodzajow tegoz
                                      zjawiska, z czego IQ probuje zmierzyc tylko jeden. Przyznam, ze uzywajac
                                      okreslenia "inteligencja" w Twoim przypadku ucieklem sie raczej do
                                      anlizy "glebi wypowiedzi" - znaczy pierdoly, nie na temat, roztrzepanie itp. -
                                      ale sporo osob juz Ci to wytykalo, czasem wystarczy przejrzec to forum, na
                                      ktorym najwyrazniej pomieszkujesz.
                                      Infantylizm ma swoj urok, szczegolnie u kilkulatkow - Ty zdaje sie masz wiecej?
                                      • v.i.k.k.a Re: no i dupa 07.05.05, 00:50

> anlizy "glebi wypowiedzi" - znaczy pierdoly, nie na temat, roztrzepanie itp. -
                                        > ale sporo osob juz Ci to wytykalo,
                                        ### wytykało no i co z tego?! czy te kilka osób(=kilkanaście nicków) ma rację????
                                        a co do pisania pierdół....od tego jest własnie forum

czasem wystarczy przejrzec to forum, na
                                        > ktorym najwyrazniej pomieszkujesz.
                                        ### nie pomieszkuję tylko jestem zameldowana

> Infantylizm ma swoj urok, szczegolnie u kilkulatkow - Ty zdaje sie masz wiecej?
                                        ### jak widac nie tylko u kilkulatków, czego wiele osób mi zazdrosci, ale to juz
                                        ich problem
                                • Gość: opinia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:08
                        • conena Re: no i dupa 06.05.05, 11:56
                          taki mam kaprys, a bądź łaskaw zauważyć, że jako jeden z obrońców vikki
                          stawiając zarzuty o sprowadzenie poważnego tematu na manowce jesteś
                          niekonsekwentym hipokrytą.
                          • Gość: gosc Re: no i dupa IP: *.elisa-laajakaista.fi 06.05.05, 11:58
                            nie pisz panu nikt tak, bo teraz bijesz juz nie w jego libido, ale chyba w ego
                            czy cus... obrazi sie i bedzie Cie scigal razem z poplecznikami do konca jego
                            lub tego forum :-)
                            • conena Re: no i dupa 06.05.05, 12:05
                              uwaga - luźne skojarzenie nie dotyczy pana nikt!
                              moja koleżanka zwykła mawiać, że najokrutniejszym sposobem popełnienia
                              samobójstwa przez niektórych mężczyzn byłby dla nich skok z ich ego na ich IQ.

ps. nie jestem zwariowaną feministką:)))

i już nic nie mówię więcej........
                              • Gość: gosc Re: no i dupa IP: *.elisa-laajakaista.fi 06.05.05, 12:11
                                dobre... nawet bedac facetem musze Ci przyznac racje... przynajmniej w licznych
                                przypadkach. Zadosc czyniac sprawiedliwosci, trzeba by bylo dodac, ze podobne
                                okazy, biegajace nawet na tym forum, znajduja sie u kobiet tudziez dziewczat :-
                                ).
                              • pan.nikt Re: no i dupa 06.05.05, 12:15
                                No dobra widzę, że lubisz gierki słowne. Niech ci.

Co do skogu z ego, na IQ, spokojnie. Mogę skakać.
                                Geniuszem, nie jestem, ale w testach (np w tym słynnym narodowym) wychodzi mi
                                IQ około 145 (z odcyleniami do 5 w górę, lub w dół) w zależności od testu.
                                • conena Re: no i dupa 06.05.05, 12:21
                                  no i najlepsze jest to, że ja tego nie pisałam do ciebie, pokusiłam się nawet o
                                  zaznaczenie "nie dotyczy pana nikt".
                                  wnioski wyciąga każdy sam.
                                  • drhuckenbush Re: no i dupa 06.05.05, 19:52
                                    Jak ja chodzilem do podstawowki, to moja wychowawczyni zwykla mowic "pewien
                                    uczen kiedys w tej szkole" lub "ojciec jednego z uczniow kiedys w tej szkole".
                                    Zawsze sie zastanawialismy, do kogo pije. Niby dawno, niby nie wiadomo co, a
                                    jednak zawsze chodzilo o kogos z nas.
                                • Gość: gosc Re: no i dupa IP: *.elisa-laajakaista.fi 06.05.05, 12:29
                                  hehehe... nie dosc, ze nie bylo bezposrednio do Ciebie, to jeszcze zechcial sie
                                  pochwalic... Zauwaz, ze podales tylko jedna wartosc - nadal skok z ego moze byc
                                  bardzo bolesny, jesli nie zabojczy...
                                  • conena Re: no i dupa 06.05.05, 12:35
                                    teraz to oczekuję postu w stylu
                                    "conena zaloguj się i nie udawaj faceta"
                                    kto pierwszy?:):):)
                                    • Gość: gosc Re: no i dupa IP: *.elisa-laajakaista.fi 06.05.05, 12:44
                                      :-)... no mi by bylo glupio... hehehe
                                    • pan.nikt Re: no i dupa 06.05.05, 12:56
                                      COENO, trochę logiki.
                                      Przecież jesteś zalogowana.

A kogo udajesz, to już Twoja "macha"
                                      • conena Re: no i dupa 06.05.05, 13:10
                                        pan.nikt napisał:

> COENO, trochę logiki.
                                        > Przecież jesteś zalogowana.
                                        >
                                        > A kogo udajesz, to już Twoja "macha"

TESTY NA ĘTELIGĘCJĘ KŁAMIĄ!!! rotfl:D:D:D
                                        • pan.nikt Re: no i dupa 06.05.05, 13:13
                                          No jasne, bo "n" mi uciekło??

Ale jak z Twoją logowaną logiką?
                                          • conena Re: no i dupa 06.05.05, 13:21
                                            przyjmijmy, że to jeszcze jest zabawne.....

ps. naprawdę nie zrozumiałeś o co mi chodziło z zalogowniem czy mnie wkręcasz?
                                            • drhuckenbush Re: no i dupa 06.05.05, 19:53
                                              To przy okazji i mnie oswiec. Widocznie trza miec IQ duzo nizsze lub duzo wyzsze
                                              od Niktowego, a przy okazji takze i mojego 140.
                                              • Gość: gosc Re: no i dupa IP: *.elisa-laajakaista.fi 06.05.05, 20:44
                                                nastepny musial sie pochwalic... hehe... zalozcie sobie watek, chlopaki: "kto
                                                ma wiekszeg... kto ma wieksze IQ"...
                                                • v.i.k.k.a Re: no i dupa 06.05.05, 20:51

> nastepny musial sie pochwalic... hehe... zalozcie sobie watek, chlopaki: "kto
                                                  > ma wiekszeg... kto ma wieksze IQ"...
                                                  ### ma duże(go) IQ
                                                  • Gość: gosc Re: no i dupa IP: *.elisa-laajakaista.fi 06.05.05, 21:12
                                                    pewnie z tego wzgledu mdleje w okreslonych sytuacjach :-)...
                                                • drhuckenbush Re: no i dupa 07.05.05, 01:17
                                                  Ja sie z nikim nie licytuje. Nie mam takiej potrzeby.
                                              • conena Re: no i dupa 07.05.05, 15:25
                                                współczuję nauczycielom......

chodziło mi o to, że niezlogowany gość wypowiadał się podobnie jak ja, a na
                                                naszym forum w takiej sytuacji druga strona dyskusji lubi rzucać argument o
                                                wielonikowości. jaśniej nie potrafię. nie mam talentów gogicznych. tak
                                                gogicznych, niezorientowanych odsyłam do pana Nizurskiego.

testy na ętęligęcję nie są dla mnie niczym ważnym, wyniki takiego testu nie
                                                wzbudzą u mnie szacunku dla czlowieka, który jest nietolerancyjny, przemądrzały,
                                                nie potrafi dyskutować lub nazywa innych ludzi smieciami.
                                                • pan.nikt Re: no i dupa 08.05.05, 02:08
                                                  Zaraz, zaraz??
                                                  To domnie ta mowa??
                                                  Kiedy nazwałem kogoś śmieciem???

A to, że dla Ciebie inteligencja, niewiele znaczy?
                                                  Wybacz, to nie moja wina.
                                                  • conena Re: no i dupa 08.05.05, 19:07
                                                    pan.nikt napisał:

> A to, że dla Ciebie inteligencja, niewiele znaczy?
                                                    > Wybacz, to nie moja wina.
                                                    a to, że nie potrafisz odóżnić inteligencji od wyników testu na inteligencję to
                                                    dla mnie niewiele znaczy. nie wiem czyja to wina....
                                                  • pan.nikt Re: no i dupa 08.05.05, 19:26
                                                    Czyli podważasz osiagnięcia psychologii i socjoligii?
                                                • drhuckenbush Re: no i dupa 08.05.05, 19:03
                                                  Wiadomo - bo najlepiej to sie gada z glupim bucem, ktory zawsze bedzie nam
                                                  przytakiwac i kochac tych, ktorzy mu kolo dupy robia.
                                                  • conena Re: no i dupa 08.05.05, 19:09
                                                    najlepiej rozmawia się z kimś kto potrafi dyskutować nie obrażając kogoś tylko
                                                    dlatego, że ma inne zdanie.
                                • Gość: Smutna Re: no i dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:05
                                  Czyli prawie debil
    • Gość: Asia Re: no i dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:02
      Drhuckenbush! Czy Ty bez dupy nie potrafisz? Wulgarny doktorek z Ciebie!
      • drhuckenbush Re: no i dupa 05.05.05, 23:51
        Wulgaryzmy sa zle, ale zacytuje tu kogos: "sku***syna nie mozna nazwac zlym
        czlowiekiem".
    • Gość: XXL A ile jeszcze można rozkraść przez te miesiące ... IP: *.idea.pl 06.05.05, 07:22
      Prywatyzacja Lotosu rusza z kopyta

Rusza prywatyzacja Grupy Lotos. Na inwestorów czeka 49 proc. akcji spółki. Czy
      wejście na giełdę nie będzie jednak okazją do mocnego usadowienia się w spółce
      Rosjan?

Wejście na giełdę Lotosu (Rafineria Gdańska, trzy małe rafinerie z południa
      kraju plus spółka wydobywcza Petrobaltic) to jedna z najważniejszych od kilku
      lat prywatyzacji. Spółka kontroluje 20 proc. rynku paliw i jest drugim co do
      wielkości, po PKN, dostawcą na rodzimy rynek.

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2691815.html
      • kuszacy_witas Re: A ile jeszcze można rozkraść przez te miesiąc 06.05.05, 10:52
        Dobrze, ze nie umieja podpier... gazety Rzeczpospolita.
      • drhuckenbush Re: A ile jeszcze można rozkraść przez te miesiąc 06.05.05, 19:55
        Rozkrasc, to jedno. Poza tym obecna komisja sledcza do spraw Orlenu jest
        czesciowo obsadzona przez komuchow. Po wyborach sie to zmieni i praca bedzie
        postepowac szybciej, a i wynik jest oczywisty. Uwazam, ze obecna komisja i Sejm
        powinny zwlekac z zakonczeniem prac - zeby nie bylo takich cyrkow i
        przepychanek, jak z raportem Ziobry.
    • Gość: demokrata Re: no i dupa IP: 193.0.117.* 06.05.05, 13:00
      najlepsi by byli brunatni nie?
      • drhuckenbush Re: no i dupa 06.05.05, 19:57
        Czyzbys nalezal do kolejnej grupy osob, ktora widzi tylko dwie opcje: komunizm i
        faszyzm? Jest jeszcze wuchta posrodku, w tym tradycyjna, katolicka prawica.
        • Gość: Ewcia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 23:06
          • drhuckenbush [...] 07.05.05, 01:21
            • Gość: Profesor Re: no i dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:42
              Prawdziwie medyczna diagnoza. Ile bierzesz za poradę chłopaczku?
    • Gość: ciocia Re: no i dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:36
    • Gość: ciocia Re: no i dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:39
      a co będzie jak władzę przejmą biało-czerwoni czyli Samoobrona ?
      • drhuckenbush Re: no i dupa 07.05.05, 12:14
        Ogladales "Psy"? Tam tez bylo pytanie o zmiane ustroju.
        - Panie poruczniku, to co teraz bedzie?
        - Nic, bedzie tak samo. Albo lepiej...

No wlasnie. Bo gorzej niz z SLD to byc nie moze.
        • v.i.k.k.a Re: no i dupa 07.05.05, 12:16
          no to dzien dobry
          • Gość: Fryderyk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:34
            • Gość: Fryderyk Powtarzam jeszcze raz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:24
              A więc powtarzam! Vikko Ty ciociu moja najdroższa, byłaś dzisiaj na nocnej
              zmianie? Biedactwo
      • Gość: love krowe Re: no i dupa IP: *.icpnet.pl 09.05.05, 11:59
        Będzie dramat!

Argentyna to będzie pikuś w porównaniu z tym co uczynią z naszym krajem ci
        nieodpowiedzialni ludzie. To partia składająca się z niewykształconych
        osobników lub z profesorostwa, które ma futurystyczne pomysły na polepszenie
        jakości życia Polaków. Pomysły tyle banalne co nierealne!

• pan.nikt Re: no i dupa 09.05.05, 12:12
          Masz rację, bo teraz mamy uczciwy mlekiem i miodem płynący kraj.

uhahahahahahaha.......
          • Gość: love krowe Re: no i dupa IP: *.icpnet.pl 09.05.05, 12:18
            Jasne, że jest do kitu,ale może być jeszcze gorzej!

Co gorsza, sądzę, że nie ma w tym kraju takiej opcji politycznej, która po
            dojściu do władzy sprawi, że MY - szare kamyki polne, poczujemy, iż żyje nam
            się lepiej!

• pan.nikt Re: no i dupa 09.05.05, 12:23
              Wrzodak, to pewnie nie, ale Kaczuchy, Giertych i ich okolice mają szansę.
              Ich przewaga polega na minimalnym uwikłaniu.
              PO, PD, lewicowcy, są za bardzo uwiklani w układy i ukladziki.
              Oni nie mają żadnych szans na odnowę.
              • Gość: love krowe Re: no i dupa IP: *.icpnet.pl 09.05.05, 12:31
                Nie wiem czy Kaczuchy to tak nieskazitelne osoby? Nie brakuje sygnałów odnośnie
                niejasności przy finansowaniu, na początku lat 90-tych, PC.

Giertych? Kłamca, co pokarze dzisiejsza konfrontacja z Kulczykiem w
                częstochowskiej prokuraturze.
                • Gość: Ewcia Re: no i dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:41
                  giertych z kwasniewskim pujdą do leppera i wszystko sie wyjasni u michnika
                  • pan.nikt Re: no i dupa 09.05.05, 16:51
                    lave krowe i ewcia.
                    Nim zaczniecie politykować, weźcie się za ortografię.
                    To dla was pilniejsze.

pÓjdą
                    kaŻe, bo kazać
                    kaRZe, bo karać

A odnośnie Kulczyka i Giertycha.
                    Jednak wirze Giertychowi i mam nadzieję, że sąd udowodni Kulczykowi jego
                    podstępy w sprawie częstochowskiego spotkania. Już sama propozycja spotkania,
                    była próbą manipulacji.
                    • Gość: love krowe Re: no i dupa IP: *.icpnet.pl 09.05.05, 16:58
                      Mistrzu, ja nie miewam klopotów z ortografią a jeśli takowe błędy znajdujesz w
                      moim tekscie to są one dziełem przypadku. Natomiast zerknij w swoje wpisy i
                      zobacz czy aby nie masz czasem podobnych problemów!

Odnośnie spotkania w Częstochowie, to od kogo wyszła taka propozycja? Ufaj
                      dalej Romanowi a napewno będziesz żył w normalnym kraju, jak tego pragniesz!
                    • 2pp Re: no i dupa 09.05.05, 22:29
                      A ja myślę, że sprawa jest do tego stopnia nie do rozstrzygnięcia (żadnych
                      twardych dowodów, słowo przeciwko słowu), że nie powinniśmy próbować jej
                      rozstrzygać.

Wszelkie próby rozstrzygnięcia tej sprawy będą *zawsze* opierać się na
                      sympatiach/antypatiach do jej głównych aktorów.

Zostawmy to prokuraturze i sądowi, choć i im nie wróżę sukcesu.

Panie.nikt - interpunkcja nie jest mniej ważna od ortografii. W życiu nie
                      widziałem tyle nieuzasadnionych przecinków, co u Ciebie.

pozdrawiam,
                      • drhuckenbush Re: no i dupa 09.05.05, 23:00
                        Tu nie chodzi o sama tylko sympatie i antypatie, ale o ogolnen zachowanie
                        bohaterow. Kto wzbudza wiecej podejrzen? Kto ma wiecej niejasnych spraw za soba?
                        Jedna wiecej nikogo nie zdziwi, dlatego uwazam, co uwazam :]
                        • 2pp Re: no i dupa 11.05.05, 16:11
                          > Tu nie chodzi o sama tylko sympatie i antypatie, ale o ogolnen zachowanie
                          > bohaterow. Kto wzbudza wiecej podejrzen?

Ten, którego bardziej nie lubisz.

> Kto ma wiecej niejasnych spraw za soba
                          > ?
                          > Jedna wiecej nikogo nie zdziwi, dlatego uwazam, co uwazam :]

Wiesz jak się nazywa takie wnioskowanie "podejrzewa się go o czyn "a", "b"
                          i "c", więc pewnie "d" także się dopuścił" ? Ja nie potrafię tego nazwać, ale
                          na pewno ze sprawiedliwością nic wspólnego nie ma. Wróżenie z fusów.
                • drhuckenbush Re: no i dupa 09.05.05, 22:19
                  Wszystko wskazuje na to, ze to jednak Giertych jest prawdomowny i ja nadal jemu
                  wierze. Kluczyk stara sie "wybielic", ale jemu nic nie pomoze.
                  • palestynski_komandos_podwodny Re: no i dupa 09.05.05, 22:27
                    A ja uważam zgoła inaczej!

To Giertych jest politykiem ( zaryzykuje takie nazewnictwo tego pana ), który
                    nie cofnie się przed żadnymi sposobami, aby osiągnąć swój cel! Nie dziwi mnie
                    fakt, że w tej szalonej pogoni za polskimi aferami i ich inicjatorami posuwa
                    się do kłamstwa!
                    • drhuckenbush Re: no i dupa 09.05.05, 23:19
                      Wiadomo, ze czerwonych to on nie lubi - co popieram. I mysle, ze posunie sie do
                      wszystkiego, zeby ich udupic. Do wszystkiego, co jest zgodne z prawem.
                      EOT, mysle, ze niedlugo wszyscy zobaczymy kto ma racje.
              • drhuckenbush Re: no i dupa 09.05.05, 22:10
                Tez mam to samo zdanie. Koalicja LPR-PiS bylaby IMO duzo czystsza i
                skuteczniejsza niz PO-PiS
                • palestynski_komandos_podwodny Re: no i dupa 09.05.05, 22:14
                  Żartujesz? Jak sobie wyobrażasz współrządzenie w wykonaniu LPR-u?

Podaj mi pięć nazwisk, które są w stanie udźwignąć cieżar sprawowania władzy?
                  • drhuckenbush Re: no i dupa 09.05.05, 22:22
                    Nazwisk Ci nie podam. Ale kiedys widzialem program z mlodziezowkami roznych
                    partii i o dziwo rewelacyjnie wypadla mlodziezowka LPRu i Samoobrony. Dziesiec
                    razy bardziej inteligentni od swoich "ojcow".
                    • palestynski_komandos_podwodny Re: no i dupa 09.05.05, 22:24
                      Ale bądź realistą, nikt nie odda władzy żółtodziobom
            • Gość: Ewcia Re: no i dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:23
              odpie..ie sie od polski
            • drhuckenbush Re: no i dupa 09.05.05, 22:08
              Nie, nie moze byc nic gorszego niz rzady SLD.
              • palestynski_komandos_podwodny Re: no i dupa 09.05.05, 22:12
                Oj, Doktorze, może ( czuje, że rymuje ) !!!

Samoobrona oraz LPR to formacje niebezpieczne dla otoczenia. Ich niekompetencja
                w powiązaniu z przeogromną rządzą władzy są tak niebezpieczną mieszanką, że
                pozostaje nam się modlic, aby nigdy nie dane nam było uczestniczyć w tym
                zjawisku.

Pozdrawiam
                PKP
                • drhuckenbush Re: no i dupa 09.05.05, 22:25
                  A w SLD masz kompetentnych politykow? Kilku bylo, ale kazdy z nich szybko
                  kariere konczyl (vide Hausner lub Belka). Zawsze kazdy dobry pomysl byl tlumiony
                  przez zadne pieniedzy kierownictwo partii. Nawet nie kierownictwo - prawie cala
                  partie. Tam naprawde jednostki sa na poziomie. A w LPR czy Samoobronie nie masz
                  wcale az tylu debili - tyle ze to ich najczesciej pokazuja.
                  Mimo wszystko uwazam, ze potrafiliby rzadzic duzo skuteczniej.
                  • palestynski_komandos_podwodny Re: no i dupa 09.05.05, 22:32
                    Poruszyłeś istotny problem - prawdziwy polityk, dbający o dobro społeczeństwa,
                    swojego elektoratu, to w naszych realiach zjawisko science fiction.

Nie liczy się przynależność partyjna, kiedy każdy idzie po władze, z mysla
                    załatwiania własnych interesów. Czy to lewica czy prawica, cel mają ten sam -
                    zrobić sobie dobrze!

Jednak w przypadku LPR-u i Samoobrony powstaje jeszcze jeden problem. Otóż mamy
                    tu do czynienia nie tyle z, rządnymi załatwiania własnych spraw, osobnikami,
                    ale i niebezpiecznymi pieniaczami, niezdolnymi do rządzenia 38 milionowym
                    krajem.
                    • pan.nikt Re: no i dupa 09.05.05, 22:56
                      Jasne, tylko czerwoni potrafią rządzić.
                      Prawda??
                      Bez Oleksego, Kwacha, Janika Polska zginie uhahahahahaha.

A oszołomstwo LPR, czy nawet SO, nie wynika z nich samych, ale ze wściekłych
                      ataków na nich. Ze ściekłych ataków środowisk przerazonych prawdą. w tym
                      środowiska GW. Czyli to nie jest prawdziwe oszołomstwo, ale tylko oszołomstwo
                      medialnie wmówione.
                      • palestynski_komandos_podwodny Re: no i dupa 09.05.05, 23:01
                        Nie, czerwoni nie potrafią rządzić, wiemy o tym obaj doskonale! A i sami dali
                        najlepszy tego przykład!

Jednak pomijając oszołomstwo LPR i SO, to czy uważasz,że ci ludzie są w stanie
                        rządzić krajem? Czy mają odpowiednie przygotowanie? To już nie będzie bycie
                        posłem czy senatorem tylko poważna polityka, od której zależeć będzie los
                        milionów ludzi!

Przemilcze wyroki sądowe, bo obecna władza nie jest też święta, ale z całym
                        szacunkiem, jesli słyszymy o jakimś profesorze, ktory sympatyzuje z którąś z
                        tych partii to okazuje się, że jest to jakiś niezrównoważony typ, który
                        zaistnieć może tylko u Rydzyka!
                        • pan.nikt Re: no i dupa 09.05.05, 23:22
                          1.
                          jesli słyszymy o jakimś profesorze, ktory sympatyzuje z którąś z
                          > tych partii to okazuje się, że jest to jakiś niezrównoważony typ, który
                          > zaistnieć może tylko u Rydzyka!

PYTAM. Niezrównoważeni, czy przedstawiani w konkurencji jako niezrównoważeni?
                          To stary chwyt znany choćby z komuny.
                          Oczywiście, tarfiają się wariaci, ale nie wszyscy.

2.
                          czy uważasz,że ci ludzie są w stanie
                          > rządzić krajem? Czy mają odpowiednie przygotowanie?

Mazowiecki, miał maturę tak samo jak Lepper. W dodatku żadnej praktyki w
                          przedsiębiorstwie, nawet najmniejszym. Wałęsa szkołę uzawodowioną.

Rokita? Prawnik bez aplikacji. A Giertych aplikację ma. (mam nadzieję, że wiesz
                          co znaczy aplikacja, ale nie w teorii, ale w praktyce).

Profesor Wiatr, czy Pastusiak?/ A czytałeś ich wypociny w minionym okresie??
                          Wypociny, o których oni chcą zapomnieć.

Itd, itd.
                          Kto wg Ciebie jest przygotowany do objęcia władzy?
                          A może szofer Frasyniuk?
                          • palestynski_komandos_podwodny Re: no i dupa 11.05.05, 12:19
                            Takie jest moje zdanie; uważam tych ludzi za niezrównoważonych!

Mazowiecki miał oprócz matury coś takiego co nazywa się zdrowym rozsądkiem,
                            podobnie jak Balcerowicz, potepiany do dziś przez tych, którym po prostu brak
                            tego rozsądku!

Wiem co znaczy mieć aplikacje, pomimo, że jestem zapewne młodszy od Ciebie, to
                            jednak coś tam wiem, ku Twemu niezadowoleniu. Cóż da Giertychowi aplikacja?

Profesor Wiatr jest dla mnie bardzo słabym politykiem natomiast Pastusiak to
                            wybitny amerykanista - lecz tylko w tej dziedzinie jest profesjonalistą!

Frasyniuk? Nie sądze.
                            • pan.nikt Re: no i dupa 11.05.05, 12:39
                              > Takie jest moje zdanie; uważam tych ludzi za niezrównoważonych!

Na czym opierasz to zdanie?/
                              Czy aby nie na medialnej antyreklamie?

> Mazowiecki miał oprócz matury coś takiego co nazywa się zdrowym rozsądkiem,
                              I dlatego dogadał się z komuchami w sprawie rograbienia Polski?

> podobnie jak Balcerowicz, potepiany do dziś przez tych, którym po prostu brak
                              > tego rozsądku
                              To dłuższa dyskusja, jest pytanie komu Balcerowicz zrobił dobrze?
                              Polsce, czy światowej spekujacji?

Pastusiak to
                              > wybitny amerykanista

Powiedziałbym analityk Ameryki z marksistowsko-leninowskiego punku widzenia

itd.
                              No to kto??
                              • palestynski_komandos_podwodny Re: no i dupa 11.05.05, 12:47
                                A na czym mam opierać, żyjąc w czasach kiedy TV, radio i prasa są głównym
                                medium kształtującym światopogląd? Ty znasz ich osobiście?

I dobrze, że się Mazowiecki dogadał! To właśnie przejaw rozsądku, bo Ty zapewne
                                wolałbyś wojować z oprawcami w nieskończoność!

To co zrobił Balcerowicz było nieuniknione w przypadku takiej zapaści jaką
                                zostawił poprzedni system.

Pałasz nienawiscia do wszystkich, którzy rządzili w kraju, widocznie nie tak
                                wyobrażałeś sobie demokracje i z łezką w oku wspominasz poprzedni ustrój. Mozna
                                i tak, Twoja sprawa. Jestem przekonany, że jeśli zagłosujesz w wyborach to albo
                                na LPR albo na SO. Właśnie na takich niezadowolonych ludzi liczą
                                przedstawiciele tych formacji. Oby nie było ich zbyt wielu, ale jeśli
                                przytrafiłaby się katastrofa i przejęliby władze w kraju, to jestem ciekaw co
                                napiszesz na tym forum za cztery lata - jesli będzie jeszcze istniało?
                                • pan.nikt Re: no i dupa 11.05.05, 13:06
                                  > A na czym mam opierać, żyjąc w czasach kiedy TV, radio i prasa są głównym
                                  > medium kształtującym światopogląd? Ty znasz ich osobiście?
                                  Nie, albo nie wszystkich, ale analizuję treści, a nie tytuly.
                                  Porównuję, jak podobne sytuacje opisywane są, kiedy dotyczą pupilków, a
                                  kiedy "wrogów". Sprawdź to ciekawe. Jak powie coś Mazowiecki, to jest "cacy",
                                  jak to samo powie Giertych, to jest "be".

> I dobrze, że się Mazowiecki dogadał! To właśnie przejaw rozsądku, bo Ty
                                  zapewne
                                  >
                                  > wolałbyś wojować z oprawcami w nieskończoność!
                                  I znów dłuższa dyskusja.
                                  Nie problem dogadać się, problem jak się dogadał.
                                  Jak chcesz kupić dom, to możesz dogadać się na poziomie wymagań sprzedawcy,
                                  albo mu dołożyć, albo możesz stargować i kupić nap za pół ceny. I tak i
                                  tak "dogadałeś się", ale czy tak samo??

> To co zrobił Balcerowicz było nieuniknione w przypadku takiej zapaści jaką
                                  > zostawił poprzedni system.
                                  KTO CI TO POWIEDZIAŁ??
                                  A swoją drogą ciekawa jest analiza upadku systemu w latach 80-tych. Ja wiem, to
                                  może być dla ciebie trudne, bo brak wiarygodnej literatury i analiz. Ale
                                  spróbuj.

> Pałasz nienawiscia do wszystkich, którzy rządzili w kraju, widocznie nie tak
                                  > wyobrażałeś sobie demokracje i z łezką w oku wspominasz poprzedni ustrój
                                  Wsadziłeś w jedno zdanie trzy tezy, wcale nie jednakowe.
                                  Nie pałam do nikogo nienawiścią. Realnie oceniam zaslugi i błędy.
                                  Tak, inaczej wyobrażałem sobie demokrację i inaczej demokracja wygląda (chocby
                                  w UE)
                                  Nie nie łzawię za komuną.

> i tak, Twoja sprawa. Jestem przekonany, że jeśli zagłosujesz w wyborach to
                                  albo
                                  >
                                  > na LPR albo na SO. Właśnie na takich niezadowolonych ludzi liczą
                                  > przedstawiciele tych formacji. Oby nie było ich zbyt wielu, ale jeśli
                                  > przytrafiłaby się katastrofa i przejęliby władze w kraju, to jestem ciekaw co
                                  > napiszesz na tym forum za cztery lata - jesli będzie jeszcze istniało?

Tak zagłosuję na LPR, albo na PiS. Zagłosuję, bo dotychczasowe rządy
                                  doprowadziły Polskę do katastrofy gospodarczej, moralnej i prawnej.
                                  Nie wiem, czy te partie zapewnią normalność, wiem, że stare partie (nawet po
                                  farbowaniu), nie są zainteresowane normalna demokracją. Im dalej pasuje
                                  korupcja.

Niezadowolenie społeczne?/
                                  Człowieku, ono nie jest wirtualno bezpodstawne.
                                  Ono jest realne i UZASADNIONE.
                                  tak, jak uzasadnione bylo obalenie komuny, tak zasadne jest obalenie postkomuny.
                                  I nie mów mi, że IIIRP, albo "potop".
                                  ja juz o słyszałem. Albo komunizm, albo nic. Tak pamiętam.
                                  Nie macie ludzi, nie macie wiedzy, głupi jesteście, a chcecie władzy.
                                  Zgadnij, kto tak mówił???
                        • drhuckenbush Re: no i dupa 09.05.05, 23:23
                          W obu partiach znajdziesz ludzi, ktorzy sa w stanie rzadzic Polska. W LPR
                          latwiej. Ale w Samoobronie jednak tez masz troche osob wyksztalconych -
                          prawnikow i ekonomistow (i nie mam tu bynajmniej na mysli poslanki Beger).
                    • drhuckenbush Re: no i dupa 09.05.05, 23:21
                      Dlatego w pelni popieram pomysl PO: jednomandatowe okregi wyborcze. Wowczas
                      przynaleznosc partyjna nie bedzie miala znaczenia, bo kazdy zostanie rozliczony
                      przez wyborcow ze swojej dzialalnosci.
    • Gość: kiks Re: no i dupa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.05, 19:39
      obym był fałszywym prorokiem- ale np. pan Wrzodak w roli ministra obrony czy
      studentka Beger jako mnister finansów będą mało zabawni. To tylko drobny
      przykład, pomysłów na nową władzę w tym typie jest niestety wiele- nie widzę w
      tym pomysłów sensownych i to mnie przeraża.
      • drhuckenbush Re: no i dupa 08.05.05, 19:06
        Daj spokoj, Samoobrona prawie na pewno w rzadzie nie bedzie. Rzadzic bedzie
        PO-PiS ze wsparciem LPRu, moze czasem Samoobrony. A na SLD, SdPl, PD i inne
        lewactwo miejsca w nastepnym Sejmie byc nie moze!

A ja i tak bede trzymal kciuki za UPR i PPN!
      • Gość: love krowe Re: no i dupa IP: *.icpnet.pl 09.05.05, 12:05
        O tak!

Wrzodak - kultowy związkowiec z Ursusa, który roz... wszystko czego się tknął!
        Renata - zapewne wprawna parlamentarzystka, skoro twierdzi, że sekretarzem
        generalnym ONZ jest niejaki ANAN KOFAN !!! Brawo.

Cóż tam jeszcze za niespodzianki w nowym rządzie?

Stanisław Łyżwiński - minister sprawiedliwości?
        A może lepiej mec. Dzido?

Co z Giertychem? Napewno wicepremier, jeśli nie sam premier, ale jaki resort
        dać mu we władanie?

Pamiętajmy o aktywiście, pośle Strąku - młoda waleczna kreatura, gdzie go
        widzicie?

Ja jebie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka