antykomunista1 20.05.05, 13:00 Czy powiatowa koalicja PSL/ PO utzrzyma się do wyborów? Co sądzicie o poszczególnych koalicjantach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ptaskiewicz Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 14:24 Sądzę, że się utrzyma. W końcu nie na darmo zwią PSL - Polskim Stronnictwem Stołkowym. Jak już raz tyłki do stołków przyłożyli, to ciężko będzie ich odciąć. A poza tym co by miał robić Guzik po zerwaniu koalicji? Słyszałem, że do lasu nie ma już powrotu. A tu ładna pensyjka leci. Pan wicestarosta chyba się nie przemęcza, pełniąc głównie funkcję reprezentacyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
judymdoktor Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 14:29 Koalicja, to są dwa ugrupowania. Zarówno jedno jak i drugie odpowiada za działalność powiatu. Tak więc rozkładajmy winy i sukcesu równomiernie. Pensjkę dobrą bierze również starosta. A czy więcej robi? Odpowiedz Link Zgłoś
bezatu7 Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 15:47 Powiatowa koalicja jest bardzo dziwną koalicją. Osobiście nie wróżę jej przyszłości. Nie wiem, co ma oznaczać koalicja PO z PSL? Przecież to nie jest PO tylko Samorządny Powiat, w którym są różne zapatrywania polityczne. Do Rady weszła również Samoobrona. W jakim ugrupowaniu jest teraz jej przedstawiciel? Zaiste jest to bardzo dziwna ewolucja poglądów. Do Rady weszli także niezależni. W jakim ugrupowaniu jest teraz jej przedstawiciel? Mówienie więc, że PO jest koalicjantem mija się z prawdą. Ugrupowanie to, nie należy do zbyt silnych w naszym rejonie i samo nie jest w stanie stworzyć większości. Dla mnie wyjście niektórych ludzi z UW i utworzenie nowych ugrupowań jest swego rodzaju renegactwem. Tak samo postępuje SLD, z którego wzięło się SDPL, a teraz część członków przejdzie do PD. Rzeczywiście zaczyna odczuwać się potrzebę solidnego ugrupowania, które zaczęłoby robić solidny porządek z tym bałaganem. Może PIS, może LPR, ale na pewno nie PD, SLD, PO, SDPL itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ptaskiewicz Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 19:18 Renegactwem jest dla ciebie przeniesienie się z UW do PO albo z SLD do SdPL. Natomiast przejście z ZChN do PiS lub LPR, jak rozumiem renegactwem nie jest. Zadziwiająca logika. Przypominam sobie jak wiele lat temu czytałem wywiad z kibolem Widzewa. Facet pozował na strasznego murzynożercę. Wtedy dziennikarz zadał mu pytanie o Tobiego Huyot (gracza Widzewa pochodzącego z Kamerunu). Na to kibic stwierdził: Nasz Murzyn jest zawsze biały. To tak jak z tobą Nasz PiS-owiec jest zawsze w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
bezatu7 Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 19:31 Tak, to jest typowe renegactwo! O logikę swoją się nie martwię, bo wszelkiego rodzaju „przefarbowańcy „, szczególnie ci z PZPR i ich satelitów na platformistów i innych budzą moją pogardę. Widzisz Synu, ja wiem jak Zmotoryzowane Oddziały Milicji Obywatelskiej wybijały białymi pałami i sikawami dążenia do demokracji. Tak więc zaoszczędź sobie prymitywnych przykładzików stadionowych dewiantów. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 19:50 Dobrze gada. Dać mu wódki. Oczywiście dobrze gada Bez atu. Logicznie i boleśnie prawdziwie. Poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 19:52 No, ale dzisiaj to demokraci, liberałowie. Wszędzie idą i krzyczą - PRECZ Z KOMUNĄ! Zawsze wiedzą, kiedy zmienić barwy. Ot takie zwykłe bagienko. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 22:40 Ci wstrętni liberałowie i demokraci walczyli z komuną, wtedy kiedy Giertych współpracował z Jaruzelskim. Takie pisani, że "liberałowie" to przefarbowani komuniści jest zwykłym kłamstwem. Ale co tu tłumaczyć takim, dla których ideologia jest ważniejsza od faktów Odpowiedz Link Zgłoś
bezatu7 Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 22:46 Gratuluję jej znajomości. Właśnie takim historykom i ich jedynie "prawdziwym" faktom zawdzięczamy upokorzenia i drwiny doznawane od „przefarbowańców” Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 22:58 Pan historyk jest widocznie z tych, dla których Jaruzelski w Moskwie odbierający od Putina medal jest rzeczą normalną. Widocznie taka ideologia do niego przemawia. PRL wspomina się z sentymentem panie historyku? Czytaj pan Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 23:03 do wercyngetoryksa: między komunizmem i uwielbieniem dla Jaruzelskiego, a sympatią dla Giertychów, jest jeszcze wiele postaw. Chciałem ci przypomnieć, że wielki ruch Solidarności z 1980-1981 r. tworzyli ludzie o najróżniejszych przekonaniach od socjalistów (Lipski, Bujak, Bugaj), przez liberałów, chadeków, konserwatystów, po narodowców (Maciarewicz). tylko Giertychów i ich opcji tam nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Panie historyku, oj panie, panie. 21.05.05, 00:45 Porównywanie Solidarności 1980-81, z "Solidarnością" 1989, to już nie niedopatrzenie, ale BARDZO POWAŻNY BŁĄD LOGICZNY. Na podstawie tego blędu, nie da się opowiedzieć spójnej historii. I każdy uczciwy i rzetelny historyk o tym wie. Jedynie historycy uczeni nie na książkach, ale na teoriach GW TEGO NIE WIDZĄ. ot i taka historyczna prawda. Solidarność 1980, to był 10mln ruch społeczny. Solidarnośc 1989, to kilkusetosobowy ( a może mniej) komitet ds okrągłego stołu, grubej kreski i uwłaszczenia komunistów. Czyżby to nie była prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
bezatu7 Re: Panie historyku, oj panie, panie. 21.05.05, 13:15 Właśnie to jest niedostrzegane przez historyków, zwłaszcza liberalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 22:58 Fragment wywiadu, jakiego Maciej Giertych udzielił w 1990 r. włoskiej gazecie "La Stampa". "Nie powinniśmy nigdy zapominać, że największe zagrożenie dla nas zawsze przychodziło z Niemiec, toteż jest w interesie Warszawy, by pozostać w sprzężeniu z Moskwą, NIE OPUSZCZAĆ PAKTU WARSZAWSKIEGO ANI RWPG, ZWALCZAĆ RUCH LITEWSKI NIEPODLEGŁOŚCIOWY i odmawiać przystąpienia do Wspólnoty Europejskiej; do tego tygla w stylu amerykańskim, który pragnie zniszczyć Polskę swoim kapitalizmem bezosobowym, kosmopolitycznym, cudzoziemskim. Natomiast w naszym interesie jest Wspólny Dom Gorbaczowa, bo w nim nikt nie zrezygnuje z własnej suwerenności i dlatego że ZSRR będzie dobrze włączony do Europy". W rozmowie z "La Stampą" Giertych wyraża podziw dla gen. Jaruzelskiego i ma nadzieję na długie jego panowanie. Maciej Girtych prawdziwy obrońca polskiej racji stanu Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 23:04 PIĘKNIE!! URBAN W WYDANIU RZECZNIKA RZĄDU STANU WOJENNEGO! Widać, że ta historia najbardziej pozostała w pamięci pana historyka. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 23:08 Panie wercyngetoryks z panem już dyskutował nie będę. Z chamstwem i nieuctwem rozmowy wielkiego sensu nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 23:16 Szkoda panie historyku. A miałem nadzieję, że wyjaśni nam pan wiele wątków historii PRL-u. Nerwy są złym doradcą, a jeżeli uczy pan dzieci, to im współczuję. Przyjmuję od pana to "nieuctwo",a 9 milionów członków Solidarności, dzięki którym wywalczono wolność dla Polski nie walczy dzisiaj z chamstwem i nieuctwem, tylko chciałaby elementarnych i godnych warunków swojej egzystrncji. Jednak tacy historycy jak pan o tym nigdy nie pamiętali lub szybko zapomnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 23:27 O proszę, jak się postarasz to potrafisz nie wyzywać rozmówców od Urbanów i miłośników Jaruzelskiego. Z twojego ostatniego wpisu nie wynika dla mnie o czym chcesz rozmawiać, o przeszłości, czy teraźniejszości. Jak się domyślam źródłem wszelkiego zła w tym kraju są dla ciebie liberałowie. Sądzę, że się mylisz. Gdyby przeanalizować składy wszystkich rządów od 1989 r., to się okaże, że najczęściej u władzy byli ludowcy. A bolączką naszego kraju nie jest nadmiar liberalizmu, tylko wręcz przeciwnie nadmiar socjalizmu. Wiem, że wielu Polaków żyje w biedzie, ale nie sądzę, żeby istniały jakieś cudowne recepty pozwalające to szybko zmienić. Jesteśmy biednym krajem i zanim to się zmieni musi jeszcze nieco wody w Warcie upłynąć. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytor.2005 O i to jest prawda. 21.05.05, 00:24 Historyk ma rację. Największym wrogiem ludziów pracy są lewacko -ludowe pomysły na cudowne uzdrowienie wszystkiego, któe najbardziej szkodzą ludziom biednym, bo podział biedy to nie jest rozwiązanie. Trzeba pozwolić zaradnym ludziom działać, a w rozpędzonej gospodarce znajdą dla siebie miejsce nawet ci, którzy mają dwie lewe ręce. Biedni będą bogatsi, a zaradni bogaci jeszcze bogatsi, ale czy to kogoś oburza ? Miejsce na korupcję i instytucje pod cwaniaków są tylko w państwach o wielkim socjalu i potężnej władzy. Ludzie w większości są za prości żeby to zrozumieć, więc musimy cierpliwie czekać aż ten bajzel diabli wezmą. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: To Jest Prawda! 21.05.05, 12:56 My chyba żyjemy w innym kraju, albo widzimy tylko to, co własna doktryna polityczna nakazuje widzieć. „ Miałeś chamie złoty róg, ostał ci się ino sznur”. Tak właśnie wykorzystano szansę po 1989r. Zamiast budować, zaczęto uprawiać partyjniactwo zarówno przez komuchów, jak i liberałów wszelkiej maści. Korupcja, niekompetencja i partyjny partykularyzm odebrał rozum, szczególnie tym, po których umęczone 45 letnią dyktaturą społeczeństwo spodziewało się lepszego jutra. I trwa to do dzisiaj w całym kraju i jego lokalnych „państewkach”. 9-10 milionów ludzi spodziewało się uczciwości i sprawiedliwości. A co zastało? „Pasibrzuchy” po każdej stronie władzy. Na naszym miejscowym podwórku jest tak samo, czyli nie odbiegamy od średniej krajowej. Tak samo jak nepotyzm istniej na górze platformy, tak samo ci na dole go uprawiają. Układy koleżków są najważniejsze, a nie dobro społeczeństwa. Zobacz sobie pomnik, jaki zostawił jeden pan wzdłuż Wrocławskiej? To będziesz miał obraz, niekompetencji, braku wrażliwości i gospodarności. Ale najlepiej jest niektórym emerytom – prawda panie historyku i krzyżowcu? Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: To Jest Prawda! 21.05.05, 13:01 Do usłyszenia za parę godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
ptaskiewicz Re: To Jest Prawda! 21.05.05, 14:06 Popieram historyka i inkwizytora. Nepotyzm, łapówy, złodziejstwo, niekompetencja jest po za tym nie tylko domeną komuchów i liberałów. Co za różnica czy ukradł komuch czy prawicowiec? Cała nasza klasa polityczna jest zdemoralizowana. Nie tylko klasa ale też obywatele. Większość Polaków krzyczy, że ci u koryta kradną, biorą łapówy. Ale przeciętny Polak sam da łapówę kiedy przynosi mu to zysk, sam ukradnie, jak nikt nie widzi. Klasa polityczna jest częścią narodu i nie wyróżnia się na +, ani na -. Jedynie ma większe możliwości lewego dochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: To Jest Prawda! 21.05.05, 20:12 Złodziejstwo, korupcja, nepotyzm, partyjniactwo itd. W 1980- 1981(do 13 XII) roku Solidarność walczyła z tą gangreną, która była charakterystyczna dla PZPR owskich aparatczyków i całego zgniłego systemu. Między innymi to było impulsem zrywu ludzi. I co się w tej materii zmieniło? NIc i nie ma róznicy czy później rządzili spadkobiercy PRL-u, czy liberałowie i im podobni. Wiem, jak trudno jest przyjąć tą prawdę, ale tak wygląda nasza obecna rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
edwardbonawentura Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 17:55 O ile ja sobie przypominam, to Samorządny Powiat za wszelką cenę chciał rządzić i szukał koalicjanta w PSL. To tak tytułem przypomnienia tych stołków. Dlatego dzisiejsze uwagi w Wiadomościach są co najmniej dziwne. Szkoda, że WW nie przypatruje się uważniej wystąpieniom członków SP. No, ale swoim się nie dokłada, bo jakby to wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 18:15 Trzeba się przygotować jak się przemawia publicznie. Jakoś bezkrytycznie przejęli członka Samoobrony, której program zdecydowanie odbiega od programu Platformy. I tutaj się zgadzam, że ktoś chce rządzić za wszelką cenę. Myślę, że ci w Centrali nic o tym nie wiedzą. Jeżeli takich mezaliansów jest więcej, to nie ma co się dziwić, że popularność ich maleje, przynajmniej na szczeblach lokalnych Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander_absolwent Re: Lokalna koalicja PSL - PO 20.05.05, 18:53 Nie ulega najmniejszej wątpliwości że koalicja ta a w szczególności PSL stracą na likwidacji mlecza. Było to nieprzemyślane i przyjdzie czas, kiedy za takie błędy trzeba będzie zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
edwardbonawentura Re: do przedówcy 20.05.05, 19:18 Myślę, że PSL poniesie za ciche przyzwolenie tej likwidacji. Głównym pomysłodawcą tej likwidacji był koalicjant SP. To, że nie był to najlepszy pomysł mówią dzisiaj głośno mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: do przedówcy 20.05.05, 20:29 Szkoda, że w tym Kraju najpierw coś zrobią, a potem się zastanawiają, co zrobili. Typowy PRL z epoki towarzyszy I sekretarzy. Jedni i drudzy ponoszą pełną odpowiedzialność. Teraz, kiedy zbliżają się wybory zaczynają się zastanawiać, co tak właściwie dobrego zrobili? Odpowiem Wam Towarzysze NIC! Odpowiedz Link Zgłoś
euglena_pl Re: do przedówcy 20.05.05, 20:53 To wiedzą wszyscy tylko nie ci którzy rządzą naszym powiatem. Oni myślą, że jak pojadą do Miłosławia, Pyzdr, Nekli i na wioseczki i poprowadzą powiatową kampanię wyborczą, to społeczeństwo będzie im biło brawo, jak klakierzy w marnym teatrze. To nie te czasy panowie. Teraz ludzie myślą, widzą i słyszą. A, że wy tego nie potraficie, to już wasze zmartwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
edwardbonawentura Re: do przedówcy 20.05.05, 20:58 Nie zawsze można wszystko usłyszeć i zobaczyć. To są tylko ludzie i mają prawo do błędu. Trochę więcej wyrozumiałości i tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: do przedówcy 21.05.05, 00:39 edwardbonawentura napisała: > Nie zawsze można wszystko usłyszeć i zobaczyć. To są tylko ludzie i mają prawo > > do błędu. Trochę więcej wyrozumiałości i tolerancji. Sorry, ale starostwo opanowały typy, które są ludźmi, głównie w czasie wyborów, a w czasie kadencji, to nieomylni Bogowie. Przynajmniej tak się zachowują. A może mi się tylko wydaje?? Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: do przedówcy 20.05.05, 21:10 Jasne!Walnąłeś z ciężkiej Artylerii To są tylko ludzie. Szkoda tylko, że nie wiedzą, że nasi bezrobotni, których jest cała masa też są ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
robertmad Re: antykomunisto 22.05.05, 22:20 witam. Widzę że interesujesz się sprawami kto z kim i z jakiej opcji,ale twoje informacje są bardzo skąpe. Podaję już chyba enty raz Samoobrona nie posiada radnych ani w gminie ani w powiecie. Poszukaj proszę moich wcześniejszych wypowiedzi, zrozumiesz dlaczego. Jeśli masz pytania proszę pisać na adres automila@tenbit.pl Pozdrawiam Robert Madaliński Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: samoobrona 23.05.05, 20:17 Ale przecież jeden dostał się do powiatu z waszej listy, tylko później zmienił barwy? Tak, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
robertmad Re: Odpowiadam 24.05.05, 13:40 Pan Drewniak wszedł z listy z Samoobrony do Rady Gminy teraz mam informacje że jest członkiem PiS-u jego brat jest czołowym dzialaczem tej partii. A pan Ossoliński zrezygnował osobiście. Robert Madaliński Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 21.05.05, 21:54 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2722472.html Odszedł Płążyński, wycofał się Olechowski, teraz Gilowska, zostani Marysiz z Donaldem. Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 22.05.05, 12:26 A to niespodzianka. Zyta zrezygnowała. Może nadszedł czas zrobienia porządków w PO na dole? Przydałoby się, bo jest co robić Odpowiedz Link Zgłoś
euglena_pl Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 22.05.05, 18:42 Teraz góra PO mówi, jacy to oni są konsekwentni,rygorystyczni nawet wobec najwyższych pratyjnych działaczy. Tak właściwie, to co biedacy mają teraz powiedzieć? Stało się i trudno. W sondażach poleci trochę na dołek. Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 23.05.05, 20:20 Słuchałem dzisiaj Gilowskiej i przyznaję jej rację, że Donald i Janek pospieszyli się i próbowali ją upokorzyć. Paltforma dużo straci na jej odejściu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 23.05.05, 20:30 antykomunista1 napisał:] Paltforma dużo straci na jej odejściu I DKLACZEGO MNIE TO CIESZY? Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 23.05.05, 20:41 Kurcze jedno zdanie a tyle radości. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 23.05.05, 20:47 Trzeba się cieszyć z rzeczy małych. Na duże przyjdzie czas po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 23.05.05, 20:55 Też tak myślę, szczególnie, że jak widzę te doły w PO, to ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 24.05.05, 00:52 porównajcie sobie jak się zachowują ci "straszni" liberałowie, a jak "szlachetni" politycy LPR: "W LPR to zaufanie, a nie nepotyzm Czy łódzka posłanka Ewa Sowińska (LPR) kieruje się nepotyzmem, zatrudniając w swoim biurze poselskim swoją córkę Monikę? W biurze poseł Sowińskiej się nie dowiedzieliśmy: - Posłowie LPR nie rozmawiają z "Gazetą Wyborczą". W obronie poseł Sowińskiej stanął Jan Libera, rzecznik prasowy Ligi Polskich Rodzin: - A do kogo ma matka największe zaufanie, jak nie do córki? Ktoś obcy mógłby zrobić takiego psikusa jak społeczny asystent posła Gruszki. A poza tym w biurze poselskim poseł Ewy Sowińskiej oprócz jej córki są zatrudnione osoby spoza rodziny". LPR = uczciwi inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 24.05.05, 01:05 Nie uważam zatrudnienia syna Gilowskiej, było, nie było doktora prawa, za przestępstwo. Śmieszy raczej postwa Tuska i Marysi. Wylazło z nich zakłamanie i POpulizm. Populistyczne hasła, ciągła zmiana szyldów, stylizowanie się na inteligencję i zakłamane głosowania (co innego krzyczą, a inaczej głosują) to specjalności "górki" PO. Specjalności, które przerażają w partii mającej aspirację do rządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 24.05.05, 01:20 Posłanka Zyta Gilowska powiedziała dziś na konferencji prasowej w Lublinie, że nie złamała prawa, statutu PO ani "zasad etycznych obowiązujących w Platformie, a także w życiu codziennym". - Uważam, że kierując sprawę do sądu koleżeńskiego, zarząd partii w istocie chciał mnie usunąć - oświadczyła Gilowska. Nieprawdą jest, że zrobiłam z lubelskiej Platformy Obywatelskiej "prywatny folwark"; nie mogę się więc przyznać do "błędu", czy do "grzechu" - oświadczyła Gilowska, która w sobotę wystąpiła z PO. ... fakty.interia.pl/news?inf=626543 A ataki GW na LPR, nie są niczym nowym. GW boi się tej partii, jak diabeł wody święconej. Do tej pory spokój miała PO, jako najbliższa UW. Ta miłość gazety do PO osłabła trochę po raporcie Rokity, w którym mówił również o grze Agory. Teraz po powstaniu PD, Po zaczyna gazecie zawadzać. W koncu PD i PO to ten sam elektorat. Dzieki temu dowiemy się wiele prawdy o PO, choc oczywiście również jak w przypadku LPR-u, SO, Pis-u, zostanie na nia wylane wiadro niezasłuzonych pomyj. Oj polityka, polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 24.05.05, 01:26 Jak już tak dyskutujemy "na cytaty", to pozwolę sobie załączyć: "- Nikt Gilowskiej nie chciał zrobić krzywdy, a ona jednego dnia prosi, aby jej sprawę rozpatrzył sąd koleżeński, a następnego ustępuje, bo władze partii zdecydowały, że sprawę rozpatrzy sąd koleżeński. Gdzie tu logika - powiedział "Gazecie" jeden z działaczy partii. Wczoraj marszałek Sejmu Włodzimierz Cimoszewicz zapowiedział, że prezydium Sejmu będzie musiało się zająć zatrudnianiem rodzin w biurach poselskich. Wczoraj Gilowska oświadczyła, że nie promowała kandydatury syna na lidera lubelskiej listy PO, a projekt takiej listy jeszcze nie istnieje. Coś innego można przeczytać na stronie internetowej lubelskiej PO (www.lublin.platforma.org). Znajdują się tam protokoły z obrad zarządu regionu partii z 29 kwietnia, kiedy to przegłosowano, że pierwsze miejsce na lubelskiej liście PO zajmie syn Gilowskiej. Za takim kształtem listy spośród 11 członków zarządu regionu opowiedziało się sześć osób. Głosowanie było tajne. Gilowska jako członek zarządu regionu wzięła w nim udział." Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 24.05.05, 01:35 1. "Jakiś działacz"?? co to jest? Inna sprawa na co liczy "jakiś działacz, za taka wypowiedź" 2. Konsekwentnie uważam, że jeżeli syn miał kwalifikacje, a praca nie była zła, ani przepłacona, to nie widzę w tym nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 24.05.05, 07:06 Zachowanie PO i jej sztandarowych działaczy wygląda bardziej na przepychanki wewnątrzpartyjne niż na racjonalne postępowanie. Gilowska miała rację co do sądu i próby jej upokorzenia. W końcu PO jej dużo zawdzięcza, ale widocznie stała się zbyt popularna. Ale to jest ich zmartwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
ptaskiewicz Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 24.05.05, 16:53 to niewątpliwy spisek galijski wodzu. Ciekawe kta za tym stoi? Pewno Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 24.05.05, 19:54 Ptaszyński! Śmieszy mnie to, co wyprawia elita Platformy tuż przed wyborami. Jeżeli chcą pokazać społeczeństwu jacy są honorowi i etyczni, to niech sobie darują tą hipokryzję. Trochę za późno na takie gesty. Gilowska naprawdę była ich ostoją ekonomiczną, ale widocznie dla nich było to za dużo, a być może było to bardzo niebezpieczne dla panów z Gdańska i Krakowa. Swoją drogą, jak oni mają się zająć porządkami na dołach Platformy, kiedy na górze panuje taki bałagan? Odpowiedz Link Zgłoś
bezatu7 Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 25.05.05, 18:36 No cóż, ponownie PIS wyprzedziła PO w sondażach przedwyborczych, czyli rezygnacja Zyty Gilewskiej zaszkodziła Platformie. Myślę, że działacze PO nie do końca przemyśleli swoje decyzje i teraz widać czym to się dla nich może skończyć. Jeżeli chodzi o doły Platformy, to właśnie czytamy, co wyprawiają. Aż trudno uwierzyć, że w dobie takiego bezrobocia i totalnego kryzysu Państwa, można sobie pozwolić na taką ekstrawagancję za pieniądze podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiusz4 Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 27.05.05, 09:09 Żeby wyczyścić partyjne doły, to góra musiałaby coś o nich wiedzieć. Nie sądzę, żeby góra PO wiedziała dużo o swoich dołach. Kupowanie za pieniądze podatników drogich samochodów jest wyraźnym drwieniem sobie z nich, tak jak i z wyborców. Zupełnie nie rozumiem takiego postępowania. A może zaczynają się odzywać nasze stare sarmackie wady/ „starosta na zagrodzie równy wojewodzie”; „za Króla Sasa kupuj ponad stan, a innym każ zaciskać pasa” Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 28.05.05, 08:44 Widać, że kupowanie samochodów stało się najważniejsze. Najpierw kupiono za 100 tyś mercedesa, który odwozi umarłych do cmentarnej kaplicy, tak jakby miało to dla nich jakieś znaczenie, czy dojadą tam np. Fordem Transitem za 50 tys. zł, czy Polonezem za 30 tys. zł. Teraz kupuje się osobówkę dla władzy za 80 tys. zł.. A bieda aż piszczy! Panowie włodarze, czy to było waszym celem? Czy tak sobie wyobrażaliście sprawowanie władzy? Wiecie, że są to pieniądze podatników? Najłatwiej wydawać jest państwowe. Skąd my to znamy? Czy nie są to wzorce rodem wzięte z PRL-u? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 28.05.05, 09:39 Co przeoczyłem? Kto kupuje sobie autko? Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 28.05.05, 10:12 Powiat ma zamiar kupić służbową brykę za 80 tysięcy. Przynajmniej tak pisali w Faktach, bo WW na ten temat milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 28.05.05, 10:15 a CO. Zlikwidują jakąś szkołę i będzie ich stać. Co za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 28.05.05, 10:32 Tak najprościej, a społeczeństwu wciskać ciemnotę, jak to dobrze zrobili. Po drugie, jak tu jechać na wiec wyborczy np. do Pyzdr starą bryką ? Trzeba kupić limuzynę, szofera ubrać w liberię i przykazać mu, że ma otwierać drzwi , jak będzie wysiadał „Jego Wielmożność”. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 28.05.05, 10:35 Żarty, żartami. Może się mylę, al jak działalność UG i Burmistrza jestem w stanie zauważyć, tak działalność powiatu, to tylko kłótnie. Jedyne "osiągnięcie", to likwidacja "mlecza". NA TAKIE ZARTY, TO JA NIE MAM OCHOTY. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 28.05.05, 10:42 Rzeczywiście przestaje być to śmieszne, a likwidacja „mlecza” ciężko się na nich odbije. Bez ładu, składu i pomyślunku uprawiają sobie radosną twórczość, tak jak za Edka Gierka robił to Piotrek Jaroszewicz. Jak się to skończyło, co bardziej światli wiedzą, a ci nieoświeceni mogą się już niedługo przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
judymdoktor Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 28.05.05, 10:48 A co nie ma radnych i komisji żeby to kontrolować? To jest chyba jakaś paranoja! Za co diety pobierają panie i panowie radni? Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 30.05.05, 19:41 Spadłeś z księżyca, że żądasz od panów radnych ustosunkowania się do paranoi? Wracaj na ziemię koleżko a konkretnie do naszego powiatu to ci wybiją z głowy jakieś paranoje. Pytanie o diety jest głupie i niestosowne. Ci z tonsilu dostają , albo nie po stówce złotiszy i nikt nie zadaje im pytań za co mają wegetować. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 31.05.05, 20:01 I myślisz, że nasza władza przejmuje się losem pracowników Tonsilu? Oni mają inne bardzo ważne problemy, jak np. nagrody na koniec roku, podwyżki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
edwardbonawentura Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 31.05.05, 20:10 Chyba trudno obecną, jak i poprzednie władze obarczać odpowiedzialnością za sytuację Tonsilu. Winnych powinno się poszukać wśród wszystkich prezesów sprawujących tam swoje rządy, Radzie Nadzorczej, która zupełnie nie kontrolowała zarządzających oraz związki zawodowe, które zostały „uśpione” i nic nie zrobiły konstruktywnego, żeby ratować firmę. Władze Wrześni nie mają nic do Tonsilu. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 31.05.05, 20:21 Edzinku! Ale nasi włodarze chyba wiedzą, że pracownicy Tonsilu mieszkają we Wrześni i powiecie wrzesińskim? Jak myślisz wiedzą, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
edwardbonawentura Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 31.05.05, 20:25 Niepotrzebny ten sarkazm. Dla powiatu i gminy likwidacja Tonsilu jest dużym problemem społecznym - większe bezrobocie. I to spadnie na nich. Natomiast za działalność produkcyjną i finansową odpowiedzialne jest kierownictwo Tonsilu. Odpowiedz Link Zgłoś
judymdoktor Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 31.05.05, 20:31 No właśnie. To może zamiast tracenia cennego czasu i zdolności intelektualnych na sprowadzenie wielbłąda, zajmą się przewidywaniem pewnych zjawisk oraz tworzeniem miejsc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
edwardbonawentura Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 31.05.05, 20:36 Oczywiście istnieje hierarchizacja ważności spraw i na pewno nieszczęsny wielbłąd do niej nie należy. Problem naszego bezrobocia jest bardzo skomplikowany i trudno będzie go szybko rozwiązać chociażby ze względu na małą liczbę inwestorów chętnych do inwestowania u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: PO SIĘ SYPIE, ALE JAJA. 31.05.05, 20:43 Edek przestań chrzanić, bo niedobrze się robi. Przecież walka z bezrobociem była naczelnym hasłem przedwyborczym obecnych gminnych i powiatowych decydentów. Artykuły sponsorowane w WW snuły wielkie plany i wizje. I co? Po planach i wizjach pozostał tylko nieświeży zapach, WIELBŁĄD i BRYKA za 80 tysięcy. To jest dorobek prawie 3 lat sprawowania władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jackowrzesnianin Szanowny Wercyngetoryks_wp 31.05.05, 22:15 1. Nie myl powiatu, z gminą. Wielbłąd to gmina, bryka to powiat. 2. Prawdą jest, że na Tonsil i jego upadek zarówno gmina jak i powiat, nie mają żadnego wpływu. Właściwie obecne władze w sprawie Tonsilu nie mogły nic. Totalnie nic. Jeżeli mieć pretensje do samorządów o Tonsil, to do poprzedniego. Wtedy prawdopodobnie była szansa odzyskania pieniędzy należnych gminie z tej firmy. Wtedy, nim w ZWG zagościł na dobre komornik i syndyk, miasto powinno przejąć za długi część nieruchomości. Niestety, nie było do tego warunków bo: a) władze wierzyły kłamcy i bajkopisarzowi Prezesowi Szejnowi, że Tonsil da się uratować. Pisałem o tym już wtedy, że to bajki, ale nikt nie chciał słuchać. Przecież agitka Szejna, była bardziej atrakcyjna o rzetelnej prawdy, b) władzy bały sie ataku społecznego, że Tonsil taki biedny, a oni jeszcze go okradają. To była bzdura, ale bardzo chwytna społecznie i Szejn pięknie to wykorzystywał. W końcu ekonomista z niego taki raczej kieszonkowy (wiedział, gdzie znaleźć sobie konfitury), ale polityk i bajarz niezły. 3. Prawdą jest, że o inwestora dziś trudno. Poczekajmy cierpliwie. Jeżeli na sprzedanych terenach realnie zaczną się inwestycje, to uznam, że Burmistrz zrobił wiecej niż sądziłem. Mniej niż obiecywał, ale więcej niz można było realnie liczyć. Największe wątpliwości budzi te słynne 35 ha. No zobaczymy. Czy te planowane inwestycje załatwią sprawę bezrobocia? NIE NIE NIE. TRZEBA WALCZYĆ O KOLEJNYCH INWESTORÓW. ALE KURCZE BĄDŹMY REALISTAMI. 5. Jest problem ze Starostwem. Niestety trudno tam dopatrzec sie jakiegokolwiek pozytywu. Kłótnie, waśnie, likwidacja, a nie budowanie. To rzeczywiście żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: Szanowny Jackowrześnianinie 31.05.05, 22:32 1. Absolutnie jest mi to znane, że wielbłąd to gmina, a bryka to powiat. Pierwsze uważam za śmieszne, drugie za zwykłą kpinę z mieszkańców. 2. Na upadek Tonsilu nie mają wpływu, ale ich zadaniem będzie coś zrobić z kolejną rzeszą bezrobotnych. Czy mają jakiś plan, czy czekają na emocje społeczne? 3. O ile wiem pan prezes chyba nie był w specjalnych koneksjach z poprzednią władzą. Jeżeli słynna pani profesor była jego doktoranckim promotorem, to bardziej kojarzę go z obecną władzą, może niektórymi jej "ostojami" 4.Mamy ponad 3500 bezrobotnych. Teraz dojdą chyba nowi. A władza co robi? Zajmuje się kupowaniem bryki, żeby wygodnie wozić tyłeczki? Czy wielbłąd nie wywołuje spazmatycznego śmiechu bezsilności? Wybacz, ale coś jest nie tak. 35ha, które uratowały im wszystko, tylko nie ich to zasługa.Te wszystkie działania to nic innego, jak PRL. 5.Pełna zgoda, co do starostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jackowrzesnianin Re: Szanowny Wercyngetoryks_wp 31.05.05, 23:25 1. Do wielblada mam stosunek obojętny. Nie na tym mi zależy, ale też nie jest niczym złym. Taka w gruncie rzeczy tania atrakcja. Taka bryka, to jawna granda. I tak już kiedyś napisałem. 2. > 2. Na upadek Tonsilu nie mają wpływu, ale ich zadaniem będzie coś zrobić z > kolejną rzeszą bezrobotnych. Czy mają jakiś plan, czy czekają na emocje > społeczne? TOCOMAJA ZROBIĆ? POWIESIĆ SIĘ?? W poprzednim poście napisałem na temat starań inwestycyjnych Burmistrza. Chłopie, on nie jest cudotwórcą. Przy okazji przypomnę co napisałem już wielokrotnie: W TONSILU WIELE BĘDZIE ZALEŻALO OD SYNDYKA. CZY ZNAJDZIE NABYWCĘ NA MAJĄTEK, JAKIEGO I JAK POMOŻE PRZEŻYĆ "TONSILOWI POLSKA". ta spółka żyje na majatku Tonsilu, stąd ważna jest dla niej postawa syndyka. 3. Tak, Szejn jest mocowany na tej Pani. Ale to nie ma nic do rzeczy. Napisałem wyraźnie. Można było coś skubnąc z majątku Tonsilu, nim zajął go syndyk. Teraz jest już tylko ustawowa lista zaspokajania należności, a gmina jest na niej na szarym końcu. I nic nie poradzisz. 4. Ten temat, już Ci opisałem. Potrafisz znaleźć inwestorów? Poprzedni poważny inwestor zawitał we Wrześni w pierwszej kadencji Bachorza. Za czasów Pani Tacik nie pojawił się ZADEN, SŁOWNIE ŻADEN INWESTOR (markety, to inna bajka). Kałużnemu udało się doprowadzić do uruchomienia Gestampa (i okolic), sprzedał kilka działek na których jest nadzieja na jakieś miejsca pracy, dogadał się z Massive i jakoś wspólnie dogadali sie z kartoniarzami (inna sprawa, to problem w tej sytuacji Reklamodruku, ale może jakoś sobie poradzą),] POWTÓRZĘ, TO CIĄGLE ZA MAŁO. DUZO ZA MAŁO, ALE WIĘCEJ NIŻ REALNIE NALEŻALO OCZEKIWAĆ. 35 HA, RZECZYWIŚCIE COŚ URATOWAŁO To jednak, nie jset zasługa, tej władzy. Im udłąo się to sprzedać. Mam wątpliwość, czy dobrze, w sensie miejsc pracy. Zobaczymy. Ale przecież sprzedali, nie tylko te 35 ha. Zapomniałeś?? PODSUMOWUJĄC: MOBILIZUJ BURMISTRZA DO PRCY, ABY NIE SPOCZĄŁ NA LAURACH, ALE NIE MÓW, ŻE NIC NIE ZROBIŁ. jeżeli jesteś czerwony, nic nie poradzę i cię nie przekonam. jeżeli nie, to spróbuj spojrzeć obiektywnie. Spojrzeć na Wrześnie w perspektywie sytuacji w kraju. Września, to nie autonomiczna wyspa. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: Szanowny Wercyngetoryks_wp 01.06.05, 07:22 TOCOMAJA ZROBIĆ? > POWIESIĆ SIĘ?? Przed wyborami jakoś wiedzieli, ale po wyborach przerosła ich rzeczywistość, a obiecanki zamieniły się w niemoc.Czyli kolejna delikatnie mówiąc propaganda sukcesu.(JAK W PRL-u) > Chłopie, on nie jest cudotwórcą A ja myślałem że jest i dlatego na niego głosowałem. Ale takie myślenie szybko mi przeszło po wyborach widząc co robi ze swoją ekipą. > 4. Ten temat, już Ci opisałem. > Potrafisz znaleźć inwestorów? > Poprzedni poważny inwestor zawitał we Wrześni w pierwszej kadencji Bachorza. > > Za czasów Pani Tacik nie pojawił się ZADEN, SŁOWNIE ŻADEN INWESTOR (markety, > to inna bajka W kampani przedwyboczej wg tego pana inwestorzy mieli się do nas dobijać, mieli się prosić o możliwość inwestowania. I co?Pojechali gdzie indziej, bo się przestraszyli wielbąda? Nie oceniam poprzedniego burmistrza, bo na niego nie głosowałem. Oceniam obecnego , bo na niego oddałem głos. > jeżeli jesteś czerwony, nic nie poradzę i cię nie przekonam. Nie obrażaj mnie człowieku, bo to już jest przegięcie! MOBILIZUJ BURMISTRZA DO PRCY, ABY NIE SPOCZĄŁ NA LAURACH, ALE NIE MÓW, ŻE NIC > NIE ZROBIŁ A CO ZROBIŁ?? Widocznie moja mobilizacja jest mu niepotrzebna. Znalazł sobie wielbłąda i "lepszych doradców" Odpowiedz Link Zgłoś
jackowrzesnianin Re: Szanowny Wercyngetoryks_wp 01.06.05, 09:51 Nie jestem rzecznikiem Burmistrza. Zwracam tylko uwagę na fakty. 1. W kampani wyborczej, każdy obiecuje złote góry. Wyborca, musi umieć czytać między wierszami, a obietnice dzielić na kilka. Trzeba się przyzwyczaić. PRZYPOMNIJ SOBIE, ŻE NA FORUM WYRAŹNIE MÓWIŁEM O WYBORCZYCH MRZONKACH OBECNEGO BURMISTRZA. I tak znalazł więcej inwestorów, niż moglem się spodziewać. Oby ci inwestorzy nie zawiedli. 2.> > Chłopie, on nie jest cudotwórcą > > A ja myślałem że jest i dlatego na niego głosowałem. NIE WIERZĘ, AŻ TAK NAIWNY NIE JEST NIKT. 3.> W kampani przedwyboczej wg tego pana inwestorzy mieli się do nas dobijać, mieli > > się prosić o możliwość inwestowania. > I co?Pojechali gdzie indziej, bo się przestraszyli wielbąda? NIGDZIE NIE POJECHALI, ALBO POJECHALI NA SŁOWACJĘ, LITWĘ, ESTONIĘ, A NAJCZĘSCIEJ DO CHIN. I to było oczywiste wtedy i dziś. A kampania wyborcza ma swoje śmieszne prawa. Jeśli uwierzyłeś (uwierzysz) we wszystko co obiecuje kobieta przed ślubem, to musisz być (będziesz) bardzo sfrustrowany. Trzeba realnie oceniać możliwości. 4. Za komunistę przepraszam, ale bądź uczciwy w dyskusji. Tam była jeszcze druga alternatywa. Nie zauważyłeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: Oczywiście Szanowny Jackowrześnianinie 01.06.05, 07:23 tak miało być Odpowiedz Link Zgłoś
jackowrzesnianin Szanowny Wercyngetoryks_wp 01.06.05, 12:34 1. "Bardzo ciężko jest uczciwie podejść do rzeczywistości i powiedzieć społeczeństwu, że mamy bardzo wiele do zrobienia... " TAK, BO TEGO NIKT NIE KUPI. Od lat wszyscy "picują", ludzie chcą tego słuchać i tylko takich wybierają. Chciał byc Burmisttrzem, chciał coś zrobić, musiał podporządkować się regule i trochę "popicować" 2. "przecież dostali na tacy 35ha przy autostradzie i nie tylko" DOSTAŁO STAROSTWO, A NIE GMINA. 3."coś zrobią z terenami po Stokbecie, Meramoncie, włączą się w restrukturyzację Tonsilu," TEREN PO STOKBECIE JEST SPRZEDANY. Jest własnością prywatną. Jedyne co mogą i powinni zrobić, to wezwać włąściciela (i) do uporządkowania terenu i ładować kary porządkowe, za bałagan, zagrożenie życia itp. Mogą też dogadać się z włąścicielem i zaoferować w miarę możliwości pomoc w znalezieniu dobrego kupca. SAle jak wiesz terenu gmina jeszcze trochę ma, a o inwestorów trudno. Może więc lepiej umieszczać nowe zakłady na terenach gminnych? Wyobraź sobie szum, gdyby Burmstrz nabił kasę jakiemuś "ziemianinowi". Podobnie wygląda sprawa starej rzeźni. POWTÓRZĘ: BURMISTRZ POWINIEN W POROZUMIENIU Z NADZOREM BUDOWLANYM DOPROWADZIĆ DO UPORZĄDKOWANIA TYCH TERENÓW. JEŻELI TEGO NIE ROBI, TO POWAŻNY ZARZUT. Meramont, to własność skarbu panstwa i w jego imieniu, ktoś próbuje to sprzedać. Tonsil, już ci wyjasniałem. Nic tam Burmistrz nie może. TZN może. Przynieść w teczce inwestora i dogadać się z syndykiem. Czyli podwójny problem -INWESTOR + SYNDYK. Na terenach gminnych problemów jest mniej -tylko inwestor. Ale znów wracamy do pytania dlaczego inwestorzy wybierają Słowację i Chiny a nie IIIRP POZOSTAŁA MI TYLKO MOJA WIARA. wiara nie może być naiwna. Pamietaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: Szanowny Jackowrześnianinie 01.06.05, 12:51 wiara nie może być naiwna. > Pamietaj o tym. Zapewniam Ciebie, że nie jest. Chciał byc Burmisttrzem, chciał coś zrobić, musiał podporządkować się regule i > trochę "popicować" Albo się ma "kręgosłup", albo wybiera się "picowanie". Cas skończyć z obłudą, partyjnymi i koleżeńskimi układami. Dzisiaj burmistrza wybiera się w wyborach bezpośrednich Odpowiedz Link Zgłoś
jackowrzesnianin Re: Szanowny Jackowrześnianinie 01.06.05, 13:16 wercyngetoryks_wp napisał: > wiara nie może być naiwna. > > Pamietaj o tym. > Zapewniam Ciebie, że nie jest. ŻEBY NIE BYŁO JA MYŚLAŁEM O WIARZE W NASZYCH POLITYKÓW. > Albo się ma "kręgosłup", albo wybiera się "picowanie". ZA KREGOSŁUP, TRUDNO O GLOSY NA PIERWSZĄ KADENCJĘ Za kręgosłup dostaje się reelekcję. PAMIETAJ: Pierwsza kadencja, zawsze jest za "picowanie" (nie ma innej metody), reelekcja jest za kręgosłup i efekty. Choc nawet wtedy trzeba lekko podkoloryzować. Ludzie czesto kupują opakowanie, a nie produkt. Tak jest i w markecie i w polityce. Cas skończyć z obłudą, > partyjnymi i koleżeńskimi układami. TAK, MASZ RACJĘ. Prawdopodobnie mogą być pomocne mądre JOW. Choc i wtedy jest niebezpieczeństwo typu "stokłosa", czy "gawronik" (wybory senackie, kandydaci niezależni, którzy kupili sobie fotele). Dzisiaj burmistrza wybiera się w wyborach > bezpośrednich I MOŻE DZIĘKI TEMU BARDZIEJ UDAŁ NAM SIĘ BURMISTRZ NIŻ STAROSTA?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: Szanowny Jackowrześnianinie 01.06.05, 13:32 ŻEBY NIE BYŁO > JA MYŚLAŁEM O WIARZE W NASZYCH POLITYKÓW. > Ja również! > PAMIETAJ: > Pierwsza kadencja, zawsze jest za "picowanie" (nie ma innej metody), > reelekcja jest za kręgosłup i efekty. Choc nawet wtedy trzeba lekko > podkoloryzować. Ludzie czesto kupują opakowanie, a nie produkt. Tak jest i w > markecie i w polityce. I to jest całe nasze nieszczęście, chociaż oczywiście są wyjątki. I MOŻE DZIĘKI TEMU BARDZIEJ UDAŁ NAM SIĘ BURMISTRZ NIŻ STAROSTA?? Chciałoby się dodać więcej, ale szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
edwardbonawentura Re: polityka niestety taka jest 01.06.05, 16:01 Niestety, polityka to w większości obłuda, pustosłowie i naciąganie wyborców na obiecanki cacanki. W naszym lokalnym środowisku jest tak samo jak gdzie indziej, czyli nie odbiegamy od tego typu standardów. Chciałoby się, żeby politycy a w tym burmistrzowie byli konsekwentni, prawdomówni i nie uwiązani w koneksje koleżeńsko-partyjne. Jednak rzeczywistość jest bardzo brutalna i nie da się w ten sposób funkcjonować na takich stanowiskach. Powinno się to w największym stopniu ograniczać i być ponad partyjne układy. Szansą na to są bezpośrednie wybory, ale jednak kandydat musi mieć zaplecze polityczne. Szlachetność jest piękna, ale trochę w tym wypadku nierealna. Niemądre, nieodpowiedzialne postępowanie, zachowanie osoby publicznej zweryfikuje w wyborach wyborca. I najlepszym sposobem na demokrację jest pójście do wyborów, a nie tylko narzekanie . To jest przecież w naszych rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
rochkowalski11 Re: polityka niestety taka jest 01.06.05, 17:51 Z tego co tutaj piszecie wnioskuję, że przez pierwsze 4 lata trzeba picować i układać się z kolesiami, a dopiero w następnych 4 latach po reelekcji coś zrobić dla społeczeństwa. Filozofia godna kiepa Rocha Kowalskiego. Żyć nie umierać. Przez 4 lata szybko kombinować dla siebie żeby zdążyć no i oczywiście ukryć , a może jak ponownie wybiorą to przez następne 4 lata coś tam zrobić dla społeczeństwa. Rozumiem, że z uczciwości wobec wyborców jest się zwolnionym? Qwa to jest najlepsza fucha pod słońcem. Odpowiedz Link Zgłoś
jackowrzesnianin Re: polityka niestety taka jest 01.06.05, 22:42 rochkowalski11 Naucz się rochu czytać.Picować można i trzeba PRZED PIERWSZĄ ELEKCJĄ, a nie w pierzej kadencji. W pierwszej kadencji trzebz za..ć, żeby mieć szansę na drugą itd. Chyba, że jest się jak Prezydent kraju. Bo wtedy druaga jest ostatnią i tzreba sie w niej nachapać Odpowiedz Link Zgłoś