Gość: mm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:22 czy ktoś już odebrał mieszkanie w nowym bloku na osiedlu Polanka 2. Podobno od 1 czerwca można robić odbiór techniczny . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mejbi Re: mieszkanie Polanka 2 01.06.05, 16:04 Podpisuję się pod pytaniem. Tez mnie to interesuje. Ktoś już odebrał? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:19 no więc odebrałam dziś mieszkanie. wszystko super :) polecam atanera :)) Odpowiedz Link Zgłoś
idana Re: mieszkanie Polanka 2 09.06.05, 12:10 a gdzie masz to mieszkanie? napisz cos wiecej, czy wszystko bylo zrobione jak nalezy? jak estetyka budynkow wewnatrz? korytarze, windy?? ja czekam na mieszkanie w drugim etapie, dopiero w lutym przyszlego roku :-( juz sie nie moge doczekac :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: mieszkanie Polanka 2 IP: 212.126.11.* 09.06.05, 15:50 Wewnątrz jest ok - ładne drzwi, windy, schludnie i przyjemnie. Może trochę brak gustu w drzwiach wejsciowych do mieszkań - złote klamki! Brr. I ciasno przed windą na parterze! A będą tu wsiadać mieszkanvy obu bloków - niskiego i wysokiego! Ale ogólnie ok - wewnątrz. Bo na zewnątrz to ja jednak 1000 x lepiej oceniam wygląd osiedla na Międzychodzkiej. Bardziej nowocześnie. Odbiór mojego mieszkania juz z akilka dni, ale już dziś zauwazyłem ryse na oknie :((( Ale powtarzam ogólnie ok. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: mieszkanie Polanka 2 10.06.05, 21:33 Dzisiaj odebrane :) Wszystko ok. Bardzo profesjonalnie. Polecam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.05, 12:51 Bloki na Polanka 2 są brzydkie!! Wyglądają zupełnie inaczej niż na folderach. Już TBSy są ładniejsze! W porównaniu z Międzychodzką i Bukowską może się wydawać że budował je inny Ataner! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.pbpolsoft.com.pl 15.06.05, 13:11 To niestety prawda... z zewnątrz wygladają bardzo średnio.. niestety nie mieszkańcy wybierają projektanta, a ten ma zawsze własny gust :( Szkoda, że w tak eksponowanym miejscu, nie wyszło to przynajmniej tak, jak na międzychodzkiej (mniej eksponowana lokalizacja). Głównie zresztą ze szkodą dla atanera.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 16.06.05, 15:43 A co Wam się nie podoba. Trochę jaśniejsze niż na ulotce i to wszystko! Jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: mieszkanie Polanka 2 16.06.05, 18:59 Mało nowocześnie... Trochę tak, jakby stary wieżowiec z wielkiej płyty przemalować na świeże kolory ;) A poważnie - wg mnie wystarczyłoby zrobić ażurowo-szklane balkony w wieżowcu, a żółty zastąpić np. szarym, a całość wyglądałaby o wiele lepiej (czyt. nowocześniej)! Ale trudno, jest jak jest. Najwazniejsze, że w środku jest ok! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.05, 11:49 Podobało mi się to z tymi odnowionymi blokami! I rzeczywiście "identyczne" wiezowce stoją na Wichrowym Wzgorzu. Widocznie architekci Atanera chcieli nawiązać do tradycji budownictwa wielkopłytowego. Tylko po co się upodabniać do tandety!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nomada Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.tnt32.tco2.da.uu.net 17.06.05, 13:48 Dowiedzialem sie w biurze, ze wszystko przez zmiane glownego projektanta - biuro jest to samo, co przy Polance 1, ale architekt inny i zamiast moze nieco monumentalnego, ale z charakterem stylu, mamy taka bylejakosc (estetyczna oczywiscie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.05, 10:28 Nie wiem czy widzieliście okładzinę drzwi do mieszkań!? Naprawdę nie chcę mieć czegoś takiego w domu. Ale chyba nic się nie da zrobić... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.05, 12:32 Drzwi wejściowe do mieszkań w pierwszym etapie Polanki 2 są "paskudne". Byłem w pierwszej klatce niskiej części kompleksu. Dziwny brąz o teksturze drewna tartacznego, nieoheblowanego. Do niczego nie pasują! .. i są brzydkie. Dużo ładniejsze drzwi są na parterze przy wejściu do rowerowni czy też suszarni nie wiem co tam będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: mieszkanie Polanka 2 20.06.05, 13:59 No tak... O tym już jest mowa w wątku "Polanka 2 - bezpieczne drzwi"... Nie jestes jedyny w swojej opinii. Co zrobić... Gdybysmy to tak innych zmartwień nie mieli... A Ty Tomku masz mieszkanie w I etapie? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nouveau Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.icpnet.pl 20.06.05, 20:21 A ja ciągle nie mam bolca do zasuwki :( A przy okazji: czy ktoś juz wymieniał zamek na docelowy? Ile to kosztuje i czemu tak drogo? ;-) Swoją drogą, to mogli to już nam zasponsorować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nouveau Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.icpnet.pl 20.06.05, 22:14 Ach tak?! To mnie pani architekt chyba zmyliła, albo już mi się miesza :( pozdrawiam nouveau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.05, 09:23 Odbieram mieszkanie w I etapie. Niestety w ostatniej turze - pod koniec czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: mieszkanie Polanka 2 21.06.05, 12:07 Czyli 6-piętrowiec od str. torów? Pochwal się po odbiorze, jak tam śpiew ptaków za oknem... ;) Choć Ty masz chyba mieszkanie na przestrzał, tzn. zawsze możesz zwiać do pokoju po drugiej stronie, tj. od dziedzińca? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.05, 08:06 Niestety nie mam mieszkania na przestrzał :( Środkowe mieszkanie w drugiej klatce na samej górze - niecałe 50 m2. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: mieszkanie Polanka 2 22.06.05, 11:23 Ale od strony południowej, to już plus :) Mój znajomy ma w tym bloku ok 60 m2 i ma okna z obu stron, myślałam, że wszystkie tam tak mają. No to czekamy na Twój odbiór i wrażenia. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś