Dodaj do ulubionych

mieszkanie Polanka 2

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:22
czy ktoś już odebrał mieszkanie w nowym bloku na osiedlu Polanka 2. Podobno
od 1 czerwca można robić odbiór techniczny .
Obserwuj wątek
    • mejbi Re: mieszkanie Polanka 2 01.06.05, 16:04
      Podpisuję się pod pytaniem. Tez mnie to interesuje. Ktoś już odebrał?
      Pozdr
    • Gość: mm Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:19
      no więc odebrałam dziś mieszkanie. wszystko super :) polecam atanera :))
      • idana Re: mieszkanie Polanka 2 09.06.05, 12:10
        a gdzie masz to mieszkanie? napisz cos wiecej, czy wszystko bylo zrobione jak
        nalezy? jak estetyka budynkow wewnatrz? korytarze, windy??
        ja czekam na mieszkanie w drugim etapie, dopiero w lutym przyszlego roku :-(
        juz sie nie moge doczekac :-))
        • Gość: Jarek Re: mieszkanie Polanka 2 IP: 212.126.11.* 09.06.05, 15:50
          Wewnątrz jest ok - ładne drzwi, windy, schludnie i przyjemnie. Może trochę brak
          gustu w drzwiach wejsciowych do mieszkań - złote klamki! Brr. I ciasno przed
          windą na parterze! A będą tu wsiadać mieszkanvy obu bloków - niskiego i
          wysokiego! Ale ogólnie ok - wewnątrz. Bo na zewnątrz to ja jednak 1000 x lepiej
          oceniam wygląd osiedla na Międzychodzkiej. Bardziej nowocześnie. Odbiór mojego
          mieszkania juz z akilka dni, ale już dziś zauwazyłem ryse na oknie :((( Ale
          powtarzam ogólnie ok.
          Pozdrowienia
    • mejbi Re: mieszkanie Polanka 2 10.06.05, 21:33
      Dzisiaj odebrane :) Wszystko ok. Bardzo profesjonalnie. Polecam.
      Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.05, 12:51
      Bloki na Polanka 2 są brzydkie!! Wyglądają zupełnie inaczej niż na folderach.
      Już TBSy są ładniejsze! W porównaniu z Międzychodzką i Bukowską może się
      wydawać że budował je inny Ataner!
      • Gość: Jarek Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.pbpolsoft.com.pl 15.06.05, 13:11
        To niestety prawda... z zewnątrz wygladają bardzo średnio.. niestety nie
        mieszkańcy wybierają projektanta, a ten ma zawsze własny gust :( Szkoda, że w
        tak eksponowanym miejscu, nie wyszło to przynajmniej tak, jak na
        międzychodzkiej (mniej eksponowana lokalizacja). Głównie zresztą ze szkodą dla
        atanera..
        • Gość: Michu Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 16.06.05, 15:43
          A co Wam się nie podoba. Trochę jaśniejsze niż na ulotce i to wszystko!
          Jest ok.
          • mejbi Re: mieszkanie Polanka 2 16.06.05, 18:59
            Mało nowocześnie... Trochę tak, jakby stary wieżowiec z wielkiej płyty
            przemalować na świeże kolory ;) A poważnie - wg mnie wystarczyłoby zrobić
            ażurowo-szklane balkony w wieżowcu, a żółty zastąpić np. szarym, a całość
            wyglądałaby o wiele lepiej (czyt. nowocześniej)!
            Ale trudno, jest jak jest. Najwazniejsze, że w środku jest ok! :)
            • Gość: Tomek Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.05, 11:49
              Podobało mi się to z tymi odnowionymi blokami! I rzeczywiście "identyczne"
              wiezowce stoją na Wichrowym Wzgorzu. Widocznie architekci Atanera chcieli
              nawiązać do tradycji budownictwa wielkopłytowego. Tylko po co się upodabniać do
              tandety!!!
              • Gość: nomada Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.tnt32.tco2.da.uu.net 17.06.05, 13:48
                Dowiedzialem sie w biurze, ze wszystko przez zmiane glownego projektanta -
                biuro jest to samo, co przy Polance 1, ale architekt inny i zamiast moze nieco
                monumentalnego, ale z charakterem stylu, mamy taka bylejakosc (estetyczna
                oczywiscie).
                • Gość: Tomek Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.05, 10:28
                  Nie wiem czy widzieliście okładzinę drzwi do mieszkań!? Naprawdę nie chcę mieć
                  czegoś takiego w domu. Ale chyba nic się nie da zrobić... :-(
                  • mejbi Re: mieszkanie Polanka 2 20.06.05, 10:41
                    tzn. w którym etapie?
                    • Gość: Tomek Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.05, 12:32
                      Drzwi wejściowe do mieszkań w pierwszym etapie Polanki 2 są "paskudne". Byłem w
                      pierwszej klatce niskiej części kompleksu. Dziwny brąz o teksturze drewna
                      tartacznego, nieoheblowanego. Do niczego nie pasują! .. i są brzydkie. Dużo
                      ładniejsze drzwi są na parterze przy wejściu do rowerowni czy też suszarni nie
                      wiem co tam będzie.
                      • mejbi Re: mieszkanie Polanka 2 20.06.05, 13:59
                        No tak... O tym już jest mowa w wątku "Polanka 2 - bezpieczne drzwi"...
                        Nie jestes jedyny w swojej opinii. Co zrobić... Gdybysmy to tak innych
                        zmartwień nie mieli...
                        A Ty Tomku masz mieszkanie w I etapie?
                        Pozdr
                        • Gość: nouveau Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.icpnet.pl 20.06.05, 20:21
                          A ja ciągle nie mam bolca do zasuwki :( A przy okazji: czy ktoś juz wymieniał
                          zamek na docelowy? Ile to kosztuje i czemu tak drogo? ;-) Swoją drogą, to mogli
                          to już nam zasponsorować...
                          • mejbi Re: mieszkanie Polanka 2 20.06.05, 21:50
                            Przecież to jest bezpłatne!
                            • Gość: nouveau Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.icpnet.pl 20.06.05, 22:14
                              Ach tak?! To mnie pani architekt chyba zmyliła, albo już mi się miesza :(

pozdrawiam
                              nouveau
                        • Gość: Tomek Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.05, 09:23
                          Odbieram mieszkanie w I etapie. Niestety w ostatniej turze - pod koniec czerwca.
                          • mejbi Re: mieszkanie Polanka 2 21.06.05, 12:07
                            Czyli 6-piętrowiec od str. torów? Pochwal się po odbiorze, jak tam śpiew ptaków
                            za oknem... ;) Choć Ty masz chyba mieszkanie na przestrzał, tzn. zawsze możesz
                            zwiać do pokoju po drugiej stronie, tj. od dziedzińca? ;)
                            • Gość: Tomek Re: mieszkanie Polanka 2 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.05, 08:06
                              Niestety nie mam mieszkania na przestrzał :(
                              Środkowe mieszkanie w drugiej klatce na samej górze - niecałe 50 m2.
                              • mejbi Re: mieszkanie Polanka 2 22.06.05, 11:23
                                Ale od strony południowej, to już plus :) Mój znajomy ma w tym bloku ok 60 m2 i
                                ma okna z obu stron, myślałam, że wszystkie tam tak mają. No to czekamy na Twój
                                odbiór i wrażenia.
                                Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka