Dodaj do ulubionych

Suwerenna Wielkopolska

IP: 218.145.63.* 21.07.02, 07:57
Wcale nie jest tak ze Polski poza Wielkopolska nienawidze. Jest wiele super
ciekawych i przepieknych miejsc w Polsce. Gory, mazury, morze. Polska to
piekny kraj. Niestety wszystkim rzadzi ogromny pasozyt. Warszawa. To miasto-
pasozyt wyssalo juz z calego kraju ogromna kupe pieniedzy. Caly kraj zmuszony
jest utrzymywac wszawke. Wszawka wtraca sie do doslownie wszystkiego. Bierze
pieniadze, blokuje inwestycje, kradnie firmy. Pora wreszcie sie obudzic. Dla
Wielkopolski nie ma wielkiej przyszlosci w III RP. Musi powstac albo
Federacja suwerennych polskich regionow, albo Wielkopolska powinna sama
postarac sie o suwerennosc jesli Slask i Pomorze nie stana po naszej stronie
w konflikcie z wszawka.

Wielkopolska to region o bogatej przeszlosci. Piasci pochodza z Wielkopolski.
To jest kolebka naszego narodu. Wielkopolska to tez kolebka etosu pracy.
Kiedy w Wszawce panowaly (i caly czas panuja) korupcja i cwaniactwo,
Wielkoposlka zyla (i zyje) praca i prawem. W Polsce Federalnej Wielkopolska
miala by dobra przyszlosc. W Polsce gdzie wszystkim rzadzi pasozyt wszawka
Wielkopolska wielkiej przyszlosci nie ma.

Wielkopolska. Jak powinna wygladac suwerenna Wielkopolska?

Geografia i administracja: Wracaja do Wielkopolski miasta ktore byly nam
odebrane aby nasz region oslabic. Wraca Gorzow i Wielkopolska ma granice z
UE. Wraca Bydgoszcz. Glowne miasta to Poznan, Bydgoszcz, Gorzow, Kalisz,
Konin, Leszno, Gniezno. Stolica w Poznaniu. Panstwo Wielkopolskie mozna
podzielic na woj. Bydgoskie, Poznanskie, Gorzowskie, Ostrowskie.

Herb: Stary Orzel piastowski Mieszka I i Bolka Chrobrego, wielkich
Wielkopolan.

Jezyki: Polski i Gwara Poznanska. Gware poznanska trzeba zaczac uczyc w
szkole. Niestety nasza gwara zanika, trzeba cos zrobic zeby nastepne
pokolenia jej nie zapomnialy.

Hymn: Nie mam pomyslu na hymn wielkopolski. Na starej ludowej muzyce sie nie
znam, ale cos ladnego sie znajdzie. Albo cos nowego.

Flaga: Bialo-czerwona z piastowskim orlem.

czekam na wasze opinie i propozycje.
Obserwuj wątek
    • go-go Wronki - WCZP 21.07.02, 10:26
      a we Wronkch postawicie Wielkopolskie Centrum Zdrowia Psychicznego -
      największe bo pacjentów na pewno nie zabraknie :))))
      • Gość: Lechita Re: Wronki - WCZP IP: 218.145.63.* 21.07.02, 10:30
        go-go napisała:

> a we Wronkch postawicie Wielkopolskie Centrum Zdrowia Psychicznego -
        > największe bo pacjentów na pewno nie zabraknie :))))

ty pewnie z wawy stukasz albo poprostu w dupie masz jak ta wawa okrada twoj
        region.
        • go-go PKiN 21.07.02, 10:43
          Co ty Lechita ze szkołą na wycieczce nie byłeś, jaka cudna perspektywa
          ukochanej stolicy z 30 piętra Kamiennej Rakiety się roztacza, a ten gościu
          na takim grubym słupie koło zamku to za żywota naszym królem był, a taka
          hybryda z mezaliansu człowieka z okoniem to syrenka - nasza ukochana.
          Stolicę trzeba kochać, bo to wielkie miasto było. Z wychowania obywatelskiego
          otrzymujesz dwójkę (wg dawnej gradacji ).
          Siadaj !
          • Gość: Lechita Re: PKiN IP: 218.145.63.* 21.07.02, 10:56
            go-go napisała:

> Co ty Lechita ze szkołą na wycieczce nie byłeś, jaka cudna perspektywa
            > ukochanej stolicy z 30 piętra Kamiennej Rakiety się roztacza, a ten gościu
            > na takim grubym słupie koło zamku to za żywota naszym królem był, a taka
            > hybryda z mezaliansu człowieka z okoniem to syrenka - nasza ukochana.
            > Stolicę trzeba kochać, bo to wielkie miasto było. Z wychowania
            obywatelskiego
            > otrzymujesz dwójkę (wg dawnej gradacji ).
            > Siadaj !

pierdole wszawke. Nawet nie jest moja stolica. Kto nam wmawial ze wszawke
            trzeba kochac? Te same dupy co nam wmawialy ze Stalina i Lenina i Moskwe trzeba
            kochac. Ja nienawidze wszawy za to ze NIC pozytywnego nie dala Polsce ta
            wiocha. To pasozyt, i tak zawsze bedzie. Wychowanie obywatelskie mam w dupie,
            szczegolnie to komunistyczne. Ja jestem obywatelem Wielkopolski, okupacje
            wszawska z dnia na dzien coraz bardziej nienawidze.
            • go-go Re: PKiN 21.07.02, 11:15
              Gość portalu: Lechita napisał(a):

> pierdole wszawke. Nawet nie jest moja stolica. Kto nam wmawial ze wszawke
              > trzeba kochac? Te same dupy co nam wmawialy ze Stalina i Lenina i Moskwe
              trzeba
              >
              > kochac. Ja nienawidze wszawy za to ze NIC pozytywnego nie dala Polsce ta
              > wiocha. To pasozyt, i tak zawsze bedzie. Wychowanie obywatelskie mam w dupie,
              > szczegolnie to komunistyczne. Ja jestem obywatelem Wielkopolski, okupacje
              > wszawska z dnia na dzien coraz bardziej nienawidze.

Właśnie zostałeś moim idolem.
              Prawdziwy z ciebie twardziel, ale proszę nie pij tyle kawy do
              tych małych białych tabletek co ci pan doktor przepisał na
              ostatniej wizycie :)))
              • kaixo Gorny Slask - federalizm!!! 21.07.02, 22:04
                Fragmenty programu spoleczno-politycznego Ruchu Autonomii Slaska

III. Pozycja Górnego Śląska w Polsce
                Autonomiczny Śląsk nie narusza porządku prawnego RP ani ładu europejskiego,
                stwarzając jednocześnie możliwość zaistnienia w regionalnych strukturach
                europejskich. Autonomia Górnego Śląska wyhamuje kolonialną politykę uprawianą
                w stosunku do regionu jak i jego mieszkańców przez kolejnych włodarzy z
                odległej Warszawy. Autonomia to możliwość konsekwentnego działania na rzecz i
                w interesie Śląska, rozumianym jako interes wszystkich mieszkańców śląskiej
                ziemi. Uzyskanie przez Śląsk autonomii musi wiązać się z reformą ustrojową
                kraju, taką która uwzględni regionalne odrębności i wynikające z nich
                tożsamości poszczególnych grup regionalnych, etnicznych bądź narodowych, a
                także aspiracje tych grup do konkretnych form politycznej autonomii. Ruch
                Autonomii Śląska prezentuje przejrzystą i sensowną wizję modelu ustrojowego
                kraju, który winien być państwem dalece zdecentralizowanym i na wzór wielu
                demokracji europejskich określany mianem „państwa regionalnego”.

USTRÓJ POLSKI - Polska powinna naszym zdaniem składać się z autonomicznych
                regionów o różnym stopniu autonomii w zależności od lokalnych dążeń, potrzeb
                oraz możliwości. Senat RP musi zostać przekształcony w izbę reprezentantów
                regionów, których liczba winna być proporcjonalna do liczby mieszkańców
                poszczególnych regionów. Decentralizacja życia politycznego Polski znacznie
                poprawi jakość i demokratyczny charakter życia społecznego, co też wpłynie na
                pobudzenie oddolnych inicjatyw społecznych.

ŻYCIE GOSPODARCZE - W pełni autonomiczny Śląsk powinien być gospodarczym
                partnerem innych regionów oraz władz centralnych, nie zaś ich sługą i
                beneficjentem „polityki regionalnej” władz centralnych polegającej na
                przekazywaniu regionom subwencji i dotacji, z kwot wypracowanych w regionach.
                Niech wzorcem do obliczania należnych Górnemu Śląskowi dochodów będzie
                poniższe zestawienie:

minimum 60% uzyskiwanych w regionie dochodów pozostaje w gestii Skarbu
                Górnośląskiego
                reszta dochodów może być rozdzielana wg wzoru:
                60% przekazywane na potrzeby centralne
                40% przekazywane bezpośrednio do regionów uboższych
                Jak wynika z powyższego zestawienia, Ruch Autonomii Śląska opowiada się za
                zdecentralizowaną polityką finansową, ograniczając rolę władz centralnych w
                zarządzaniu finansami publicznymi do niezbędnego minimum

MNIEJSZOŚCI NARODOWE I ETNICZNE - od chwili swego powstania RAŚ domaga się
                poszanowania praw zamieszkujących Śląsk mniejszości narodowych, etnicznych
                oraz językowych. Wielojęzyczność, na obszarach, na których zamieszkują zwarte
                grup mniejszościowe nie powinna być traktowana jako dobrodziejstwo władz
                państwowych, ale jako standard w polityce mniejszościowej. Domagamy się
                realizacji przez Polskę wszystkich podpisanych przez władze umów i traktatów
                dotyczących kwestii poszanowania praw grup mniejszościowych.

ARMIA - opowiadamy się za armią zawodową, nie za wojskiem z poboru. Takie
                rozwiązanie przyczyni się nie tylko do podniesienia profesjonalizmu wojska,
                ale również do zaoszczędzenia kwot przeznaczanych obecnie na utrzymanie
                przestarzałej, przez co kosztownej, armii.

• Gość: Warschau Re: PKiN IP: 195.116.201.* 22.07.02, 10:57

> pierdole wszawke. Nawet nie jest moja stolica. Kto nam wmawial ze wszawke
              > trzeba kochac? Te same dupy co nam wmawialy ze Stalina i Lenina i Moskwe
              trzeba
              >
              > kochac. Ja nienawidze wszawy za to ze NIC pozytywnego nie dala Polsce ta
              > wiocha. To pasozyt, i tak zawsze bedzie. Wychowanie obywatelskie mam w dupie,
              > szczegolnie to komunistyczne. Ja jestem obywatelem Wielkopolski, okupacje
              > wszawska z dnia na dzien coraz bardziej nienawidze.

A co na to tatuś i mamusia?
              A twój lekarz?
    • Gość: Warschau Re: Suwerenna Wielkopolska IP: 195.116.201.* 22.07.02, 09:31

> Wcale nie jest tak ze Polski poza Wielkopolska nienawidze. Jest wiele super
      > ciekawych i przepieknych miejsc w Polsce. Gory, mazury, morze. Polska to
      > piekny kraj. Niestety wszystkim rzadzi ogromny pasozyt. Warszawa. To miasto-
      > pasozyt wyssalo juz z calego kraju ogromna kupe pieniedzy. Caly kraj zmuszony
      > jest utrzymywac wszawke. Wszawka wtraca sie do doslownie wszystkiego. Bierze
      > pieniadze, blokuje inwestycje, kradnie firmy. Pora wreszcie sie obudzic. Dla
      > Wielkopolski nie ma wielkiej przyszlosci w III RP. Musi powstac albo
      > Federacja suwerennych polskich regionow, albo Wielkopolska powinna sama
      > postarac sie o suwerennosc jesli Slask i Pomorze nie stana po naszej stronie
      > w konflikcie z wszawka.
      >
      > Wielkopolska to region o bogatej przeszlosci. Piasci pochodza z Wielkopolski.
      > To jest kolebka naszego narodu. Wielkopolska to tez kolebka etosu pracy.
      > Kiedy w Wszawce panowaly (i caly czas panuja) korupcja i cwaniactwo,
      > Wielkoposlka zyla (i zyje) praca i prawem. W Polsce Federalnej Wielkopolska
      > miala by dobra przyszlosc. W Polsce gdzie wszystkim rzadzi pasozyt wszawka
      > Wielkopolska wielkiej przyszlosci nie ma.
      >
      > Wielkopolska. Jak powinna wygladac suwerenna Wielkopolska?
      >
      > Geografia i administracja: Wracaja do Wielkopolski miasta ktore byly nam
      > odebrane aby nasz region oslabic. Wraca Gorzow i Wielkopolska ma granice z
      > UE. Wraca Bydgoszcz. Glowne miasta to Poznan, Bydgoszcz, Gorzow, Kalisz,
      > Konin, Leszno, Gniezno. Stolica w Poznaniu. Panstwo Wielkopolskie mozna
      > podzielic na woj. Bydgoskie, Poznanskie, Gorzowskie, Ostrowskie.
      >
      > Herb: Stary Orzel piastowski Mieszka I i Bolka Chrobrego, wielkich
      > Wielkopolan.
      >
      > Jezyki: Polski i Gwara Poznanska. Gware poznanska trzeba zaczac uczyc w
      > szkole. Niestety nasza gwara zanika, trzeba cos zrobic zeby nastepne
      > pokolenia jej nie zapomnialy.
      >
      > Hymn: Nie mam pomyslu na hymn wielkopolski. Na starej ludowej muzyce sie nie
      > znam, ale cos ladnego sie znajdzie. Albo cos nowego.
      >
      > Flaga: Bialo-czerwona z piastowskim orlem.
      >
      > czekam na wasze opinie i propozycje.

Ble, ble, ble...Lechita, czy czasem nie przedawkowałes któregoś z przypisanych
      ci przez lekarza leków?
      • Gość: Lechita Re: Suwerenna Wielkopolska IP: 218.145.63.* 22.07.02, 11:08
        Gość portalu: Warschau napisał(a):
        >
        > Ble, ble, ble...Lechita, czy czasem nie przedawkowałes któregoś z
        przypisanych
        > ci przez lekarza leków?

Sluchaj osle, to jest temat dla Wielkopolan. Ty jelopie z mazowsza sie pierdol.
        • Gość: Warschau Re: Suwerenna Wielkopolska IP: 195.116.201.* 22.07.02, 11:12

> Sluchaj osle, to jest temat dla Wielkopolan. Ty jelopie z mazowsza sie
          pierdol.

Zakompleksiony idioto - tak mozesz sie odzywac do swojej mamusi albo tatusia.
          No i swoich poznańskich kolegów. Oj mama za mało ci odwłok lała, za mało...

P.S. Skoro temat dla Wielkopolan, to po co pacanku umieściłeś go także na forum
          warszawskim? No po co idioto?
          • Gość: Lechita Re: Suwerenna Wielkopolska IP: 218.145.63.* 22.07.02, 11:47

> Gość portalu: Lechita napisał(a):
            >
            > > Sluchaj osle, to jest temat dla Wielkopolan. Ty jelopie z mazowsza sie
            > pierdol.
            >
            > Zakompleksiony idioto - tak mozesz sie odzywac do swojej mamusi albo tatusia.
            > No i swoich poznańskich kolegów a nie gejowi z Warszawy. Oj mama za mało ci
            odwłok lała, za mało...
            >
            > P.S. Skoro temat dla Wielkopolan, to po co pacanku umieściłeś go także na
            forum
            >
            > warszawskim? No po co idioto?

Pomysl. Na forum wszawskim nie zakladalem tematu, bo temat znaczy ze jest jakas
            debata. Z wami debaty nie bedzie, mozna was poinformowac o roznych pogladach. I
            tak zrobilem na waszym forum. Natomiast na forum poznanskim zakladam temat i
            zachecam do debaty. Ale tylko Wielkopolan.
            • Gość: Warschau Re: Suwerenna Wielkopolska IP: 195.116.201.* 22.07.02, 11:56

> Pomysl. Na forum wszawskim nie zakladalem tematu, bo temat znaczy ze jest
              jakas
              >
              > debata. Z wami debaty nie bedzie, mozna was poinformowac o roznych pogladach.
              I
              >
              > tak zrobilem na waszym forum. Natomiast na forum poznanskim zakladam temat i
              > zachecam do debaty.

Ty i debata...(tutaj "śmiech na sali")...Debatowac mozesz sobie w piaskownicy -
              to jest twój poziom...

> Ale tylko Wielkopolan.

Tzn. czegoś mi zabraniasz?
              • Gość: Lechita Re: Suwerenna Wielkopolska IP: 218.145.63.* 22.07.02, 11:59

> Gość portalu: Lechita napisał(a):
                >
                > > Pomysl. Na forum wszawskim nie zakladalem tematu, bo temat znaczy ze jest
                > jakas
                > >
                > > debata. Z wami debaty nie bedzie, mozna was poinformowac o roznych poglada
                > ch.
                > I
                > >
                > > tak zrobilem na waszym forum. Natomiast na forum poznanskim zakladam temat
                > i
                > > zachecam do debaty.
                >
                > Ty i debata...(tutaj "śmiech na sali")...Debatowac mozesz sobie w
                piaskownicy -
                >
                > to jest twój poziom...

Widzisz jelopie, ja debatowac nie bede. Moga to robic inni. Ja juz mam swoje
                poglady ktorych nie zmienie. I w moim wypadku debata nie ma sensu. Natomiast sa
                ludzie ktorzy moze silnych pogladow nie maja wiec bede chcieli debataowac z
                innymi i jakos wyrobic opinie na ten temat. Ja bym chetnie poczytal co inni
                pisza ale debatowac nie bede.

>
                > > Ale tylko Wielkopolan.
                >
                > Tzn. czegoś mi zabraniasz?

Wiadomo, wielki pan z wszawki wtraci sie wszedzie. Takie juz z was chamy
                dlatego mam juz was dosc.
                • Gość: Warschau Re: Suwerenna Wielkopolska IP: 195.116.201.* 22.07.02, 12:07

> Wiadomo, wielki pan z wszawki wtraci sie wszedzie. Takie juz z was chamy
                  > dlatego mam juz was dosc.

No tak wielki poznański paniuś Lechita znów pokazuje jaki to on jest kuturalny,
                  mądry, pozbawiony chamstwa...Czy ty sie czasem do Samoobrony nie zapisałeś? Bo
                  sposób poruszania jakiegokolwiek tematu jakby ten sam...
        • bronskyy Re: Suwerenna Wielkopolska 22.07.02, 18:33

> Gość portalu: Warschau napisał(a):
          > >
          > > Ble, ble, ble...Lechita, czy czasem nie przedawkowałes któregoś z
          > przypisanych
          > > ci przez lekarza leków?
          >
          > Sluchaj osle, to jest temat dla Wielkopolan. Ty jelopie z mazowsza sie
          pierdol.

Zajebista odpowiedz, teraz możemy porozmawiać ?
    • Gość: relom Re: Suwerenna Wielkopolska IP: 195.117.15.* 22.07.02, 10:20

>
      > Hymn: Nie mam pomyslu na hymn wielkopolski. Na starej ludowej muzyce sie nie
      > znam, ale cos ladnego sie znajdzie. Albo cos nowego.

A może : Orła cień...?

>
      > czekam na wasze opinie i propozycje.
    • Gość: cytra Re: Suwerenna Wielkopolska IP: *.bojanowo.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 12:16
      O czym ty piszesz !Mało ci podziałów , które zniszczyły nasz naród?!Ja
      doswiadczyłam od takich jak ty przezwisk typu:"zabugolka" ,póżniej , po
      związaniu sie z Wielkopolską zostałam "Krzyzokiem". Jeszcze póżniej byłam
      Hanyską. Wszędzie byłam nie swoja, obca.We własnym kraju, wśród swoich. A ty
      proponujesz w imię wydumanych idei nowe podziały i to w czasie , kiedy
      powinniśmy walczyć o jedność narodową.
      Nowy hymn, flaga itp........to co sie stanie z naszym narodem, co nas
      zjednoczy ?
      • Gość: Lechita Re: Suwerenna Wielkopolska IP: 218.145.63.* 22.07.02, 12:28
        Gość portalu: cytra napisał(a):

> O czym ty piszesz !Mało ci podziałów , które zniszczyły nasz naród?!Ja
        > doswiadczyłam od takich jak ty przezwisk typu:"zabugolka" ,póżniej , po
        > związaniu sie z Wielkopolską zostałam "Krzyzokiem". Jeszcze póżniej byłam
        > Hanyską. Wszędzie byłam nie swoja, obca.We własnym kraju, wśród swoich. A ty
        > proponujesz w imię wydumanych idei nowe podziały i to w czasie , kiedy
        > powinniśmy walczyć o jedność narodową.
        > Nowy hymn, flaga itp........to co sie stanie z naszym narodem, co nas
        > zjednoczy ?

Wielkopolska powinna byc dla Wielkopolan. Nie znaczy to ze nie toleruje
        przesiedlencow, ale wybacz mi, nie masz prawa wtracac sie w sprawy
        WIELKOPOLSKIE. Naprawde. Jakie podzialy kolezanko? Jakie podzialy? Ja nie chce
        wielkich podzialow. Napisalem nawet ze lepiej zeby WLKP zostala w Polsce, ale w
        innej. Federacja to nie podzial. Zobacz jakie sline sa Niemcy. Albo USA.
        Wszawka moze rzadzic, ale tylko w niektorych sparwach. Wojsko, MSZ takie sprawy
        moga zostac w rekach wszawki. Ale regiony powinny SAME soba rzadzic. Same
        powinny decydowac o ekonomii, same o inwestycjach, lotniska powinny byc wolne
        zeby jak inne biznesy mialy wolna reke w nawiazywaniu nowych polaczen. Podatki
        powinny zostawac na miejscu. Wszawka niech bierze tyle ile potrzebuje zeby bylo
        wojsko, MSZ, etc. Ale niech od reszty sie odwali. To wyjdzie wszystkim na
        dobre. Po cholere mieszkac w kraju gdzie jedno miasto jak jakas pijawka-mutant
        ssie wszystko co moze. Wszystko idzie zeby tego darmozjada utrzymywac. Ja
        jestem za Federacja. Jak nie bedzie Federacji to innego wyjscia nie widze i
        wtedy bede za niepodlegloscia Wielkopolski jako Panstwa.

A jesli tobie nie bedzie sie podobac Niepodlegla Wlkp. to mozesz wracac do
        siebie.
        • Gość: LilSnake Re: Suwerenna Wielkopolska IP: *.plan.auc.dk / *.i4.auc.dk 22.07.02, 13:02
          A czy ja mam sie prawo wtracic do tej dyskucji jako mieszkaniec Bydgoszczy,
          ktora proponujesz wlaczyc do Wielkopolski, a ktora tak naprawde do niej nie
          nalezy ani historycznie, ani terytorialnie (od czasow zaboru pruskiego). Nie po
          to mamy teraz swoje wojewodztwo o pomorskim charakterze, zeby podlegac pod
          jakis Poznan. Ani Wielkopolska nie jest niczym specjalnym, ani Poznan zadna
          potega. Wara od mojego miasta!
        • Gość: cytra Re: Suwerenna Wielkopolska IP: *.bojanowo.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 13:31

> Gość portalu: cytra napisał(a):
          >
          > > O czym ty piszesz !Mało ci podziałów , które zniszczyły nasz naród?!Ja
          > > doswiadczyłam od takich jak ty przezwisk typu:"zabugolka" ,póżniej , po
          > > związaniu sie z Wielkopolską zostałam "Krzyzokiem". Jeszcze póżniej byłam
          > > Hanyską. Wszędzie byłam nie swoja, obca.We własnym kraju, wśród swoich. A
          > ty
          > > proponujesz w imię wydumanych idei nowe podziały i to w czasie , kiedy
          > > powinniśmy walczyć o jedność narodową.
          > > Nowy hymn, flaga itp........to co sie stanie z naszym narodem, co nas
          > > zjednoczy ?
          >
          > Wielkopolska powinna byc dla Wielkopolan. Nie znaczy to ze nie toleruje
          > przesiedlencow, ale wybacz mi, nie masz prawa wtracac sie w sprawy
          > WIELKOPOLSKIE. Naprawde. Jakie podzialy kolezanko? Jakie podzialy? Ja nie
          chce
          > wielkich podzialow. Napisalem nawet ze lepiej zeby WLKP zostala w Polsce, ale
          w
          >
          > innej. Federacja to nie podzial. Zobacz jakie sline sa Niemcy. Albo USA.
          > Wszawka moze rzadzic, ale tylko w niektorych sparwach. Wojsko, MSZ takie
          sprawy
          >
          > moga zostac w rekach wszawki. Ale regiony powinny SAME soba rzadzic. Same
          > powinny decydowac o ekonomii, same o inwestycjach, lotniska powinny byc wolne
          > zeby jak inne biznesy mialy wolna reke w nawiazywaniu nowych polaczen.
          Podatki
          > powinny zostawac na miejscu. Wszawka niech bierze tyle ile potrzebuje zeby
          bylo
          >
          > wojsko, MSZ, etc. Ale niech od reszty sie odwali. To wyjdzie wszystkim na
          > dobre. Po cholere mieszkac w kraju gdzie jedno miasto jak jakas pijawka-
          mutant
          > ssie wszystko co moze. Wszystko idzie zeby tego darmozjada utrzymywac. Ja
          > jestem za Federacja. Jak nie bedzie Federacji to innego wyjscia nie widze i
          > wtedy bede za niepodlegloscia Wielkopolski jako Panstwa.
          >
          > A jesli tobie nie bedzie sie podobac Niepodlegla Wlkp. to mozesz wracac do
          > siebie.

Mozesz wracac do siebie?!!!!!!?
          Amoj dziadek był powstancem wielkopolskim, wiem co to poznanski patriotyzm.Bo
          ty nie wiesz , niestety lecz ja jestem u siebie , bo tu wlkp sie urodziłam. To
          ty nie jesteś u siebie .Jesteś w swoim szowinistycznym piekle, które chcesz
          stworzyć tez innym, już byli tacy, co walczyli o czystość ...jakąś tam....to
          nie wazne....i nie wyganiaj mnie stąd, boś nie właściciel, tylko
          żałosny "obrońca" tych, co nie chcą być bronieni. Mój dziadek był powstańcem
          wielkopolskim i nauczył mnie pariotyzmu, nie lokalnego , lub pseudo -jak twój.
          To moja ostatnia odpowiedż. Szkoda mojej energii na odpowiadanie ludziom,
          którzy uzurpują sobie prawo do stanowienia, kto tu moze żyć , a kto nie , w
          imię zapyziałego poczucia własnej doskonałości.
          Wracaj do siebie........dobre sobie!
      • Gość: Lechita Re: Suwerenna Wielkopolska IP: 218.145.63.* 22.07.02, 12:32
        Gość portalu: cytra napisał(a):

> A ty
        > proponujesz w imię wydumanych idei nowe podziały i to w czasie , kiedy
        > powinniśmy walczyć o jedność narodową.
        > Nowy hymn, flaga itp........to co sie stanie z naszym narodem, co nas
        > zjednoczy ?

Wydumane idee? Ja chce zeby ten region byl zdrowy, mogl rywalizowac w Europie.
        Czy to sa wydumane idee? Zeby miasto, region byly zamozne, ludzie mieli prace
        igodne zarobki? Zeby firmy nie uciekaly bo wszawka to jedyne miejsce gdzie
        mozna robic biznes? Wydumane idee? Moze dla ciebie wystarczy Mazurek i
        bialoczrewona flaga na scianie, ale wyobraz sobie ze ludzie twoimi ideami nie
        zyja tylko moimi realiami!
        • bronskyy Re: Suwerenna Wielkopolska 22.07.02, 18:42

> Gość portalu: cytra napisał(a):
          >
          > > A ty
          > > proponujesz w imię wydumanych idei nowe podziały i to w czasie , kiedy
          > > powinniśmy walczyć o jedność narodową.
          > > Nowy hymn, flaga itp........to co sie stanie z naszym narodem, co nas
          > > zjednoczy ?
          >
          > Wydumane idee? Ja chce zeby ten region byl zdrowy,
          Z takim twardogłowym palantem na zdrowie raczej nie wyjdzie
          mogl rywalizowac w Europie.
          Z czym do Europy, pachołku na posyłki ???

> Czy to sa wydumane idee? Zeby miasto, region byly zamozne, ludzie mieli prace
          > igodne zarobki? Zeby firmy nie uciekaly bo wszawka to jedyne miejsce gdzie
          > mozna robic biznes? Wydumane idee? Moze dla ciebie wystarczy Mazurek i
          > bialoczrewona flaga na scianie, ale wyobraz sobie ze ludzie twoimi ideami nie
          > zyja tylko moimi realiami!

Po Twojej wypowiedzi masz jakieś wątpliwości co biznesu w Wielkopolsce? Przy
          skrajnym debilizmie/miało być nacjonalizmie/ z biznesu szajs.
    • Gość: cytra Re: Suwerenna Wielkopolska IP: *.bojanowo.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 14:46
      Mozesz wracac do siebie?!!!!!!?
      A moj dziadek był powstancem wielkopolskim, wiem co to poznanski patriotyzm.Bo
      ty nie wiesz , niestety lecz ja jestem u siebie , bo tu wlkp sie urodziłam. To
      ty nie jesteś u siebie .Jesteś w swoim szowinistycznym piekle, które chcesz
      stworzyć tez innym, już byli tacy, co walczyli o czystość ...jakąś tam....to
      nie wazne....i nie wyganiaj mnie stąd, boś nie właściciel, tylko
      żałosny "obrońca" tych, co nie chcą być bronieni. Mój dziadek był powstańcem
      wielkopolskim i nauczył mnie pariotyzmu, nie lokalnego , lub pseudo -jak twój.
      To moja ostatnia odpowiedż. Szkoda mojej energii na odpowiadanie ludziom,
      którzy uzurpują sobie prawo do stanowienia, kto tu moze żyć , a kto nie , w
      imię zapyziałego poczucia własnej doskonałości.
      Wracaj do siebie........dobre sobie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka