Dodaj do ulubionych

Głosowanie - Ukrycie forum?

29.06.05, 12:31
Zakładam nowy wątek, bo do poprzednich nawet nie chce mi się zaglądać. Proszę
o wpisywanie swoich głosów "za" lub "przeciw": Czy nasze forum powinno zostać
ukryte? Oczywiście autoryzacja troszkę utrudni dostęp, także promykowiczom.
Troszke później zamieszczę listę nicków, które byłyby według mnie
automatycznie autoryzowane.
pozdrawiam
iwona
Obserwuj wątek
    • przemo_rz Re: Głosowanie - Ukrycie forum? 29.06.05, 13:32
      Ja jestem za ukryciem forum.
      Trochę dużo ostatnio kręci się tutaj oszołomów, których jedyną pasją jest
      obrażanie innych i podburzanie przeciwko sobie.

Pozdr.

Przemo
    • arkw3 Re: Głosowanie - Ukrycie forum? 29.06.05, 13:48
      Ja rowniez jestem za.
      Pozdrawiam Promykowiczow
      Alina
      • jac3k Re: Głosowanie - Ukrycie forum? 29.06.05, 14:11
        A może społecznie, przed zamknieciem forum dać info na klatkach schodowych ?
        Ja jutro podrukuje i nalepie na tablice informacyjne w bloku przy Gwiaździstej
        informacje o forum. Warto przed zamknięciem zadbać o dużą liczbę uczestników.
        Jeżeli macie czas i chęci też rozwieście takie ogłoszenia w swoich blokach.
        Wiem że np. na Księżycowej taka akcja miała już miejsce.

Pozdrawiam
        Jac3k.
        • moondrive Re: Głosowanie - Ukrycie forum? 29.06.05, 14:29
          Mieszkancy Księżycowej 13-19 dowiedzieli sie o forum zimą po spotkaniu
          wspólnoty, ale wydaje mi się, że nadal nie wszyscy o tym wiedzą! Tak naprawdę
          to już od jakiegoś czasu pojawiające sie komentarze i tematy poruszane przez
          niektórych ludzi bardziej zniechęcają do odwiedzania forum niż zachęcają!
          Jestem ZA!

Pozdrawiam
          Moondrive
    • nurich Re: 29.06.05, 15:18
      Co oznaczają różne typy forów?

"Forum otwarte czytać mogą wszyscy użytkownicy portalu Gazeta.pl, a pisać na
      nim wszyscy zalogowani użytkownicy. Czytać posty na Forum zamkniętym również
      może każdy, ale pisać na nie mogą tylko ci uczestnicy zaakceptowani przez
      założyciela. Dostęp do forum ukrytego mają tylko uczestnicy zaakceptowani przez
      założyciela."

Chyba byłoby zamknięte, może ktoś chce czytac, ale nie chce pisać, tak będzie
      najwygodniej. Czekam na wasze opinie do soboty. W sobote lub niedziele zamknę
      forum A oto lista nicków, które będą automatycznie autoryzowane:

iwonaw, gosch, tomekdp, asitaa, adam.mielcarek, jac3k, waldimen1, kontis,
      agattaso, promykowicz, pawelpiwowarczyk, miko-o, amavel, kostkarubika, adles,
      ark3, arkw3, przemo_rz, muskari, zorrom, moondrive, konsul10, johnny_z,
      marcin764.

Są to osoby, które gdzieś podały swój adres, lub sa aktywnymi uzytkownikami od
      poczatku istnienia forum. Reszta nicków będzie od soboty zablokowana.

Reszta osób po zamknięciu forum będzie autoryzowana poprzez konakt ze mną na
      adres gazetowy (na podstawie krókiego info o sobie i miejscu zamieszkania).

p.s. proszę sprawdzić poprawność swoich nicków i dalsze głosowanie,może pojawią
      się jakieś głosy przeciwko zamknieciu/ukryciu.

pozdrawiam
      iwona
      • iwonaw :) 29.06.05, 23:44
        ukrycie forum to dobry pomysł
        Dziękuję, że jestem w grupie nicków które będą mogły zamieszczać newsy na
        naszym forum

pozdrawiam
        iv
        • luckie Re: :) 30.06.05, 09:53
          ja o forum dowiedzialem sie pare dni temu, na razie sobie tylko poczytalem,
          sporo tu bezsensownych klotni, chetnie za to uczestniczylbym w zyciu forum
          ktore pomoze wszystkim rozwiazywac wspolne problemy
          pozdrawiam z gwiazdzistej
          • mik-o Re: :) 30.06.05, 15:00
            Miło mi że i o mnie pomyślałaś. Zapewne wybrałaś najlepszą drogę do
            ucywilizowania wypowiedzi. Pozdrawiam. Dominik
            P.S. Trochę przekręcilaś moje internetowe imię ale i tak Cię lubię Nurich
            • johnny_z po co zamykać forum? 30.06.05, 23:01
              zamykać forum? autoryzacja? ja uważam ze to suchar, zobaczcie sami, ludziom i
              tak nie chce się tu zaglądać a co dopiero prosić o autoryzację... przeciętny
              internauta to leń konformista, wątpię żeby miał na tyle wysokie pobudki
              ideologiczne żeby pisał podanie o autoryzacje... pozatym zrobi się z tego jakaś
              zkapciała enklawa adoratorów.. i umrze śmiercią naturalną.. już teraz selekacja
              nicków tworzy klimat wybranych. Ja się wcale taki nie czuję, zresztą
              przypominamy że bywam obelżywy i nazwyam niektórych wieśniakami!

..zresztą róbcie jak uważacie, jak dla mnie to nie jest dobry pomysł,
              tu potrzebna jest nowa krew i życie:)
    • konsul10 Re: Głosowanie - Ukrycie forum? 01.07.05, 07:50
      myślę że spowoduje to iż forum promykowiczów umrze śmiercią naturalną. Rozumiem
      twoje powody ale takie są już po prostu minusy internetu. Trzeba to
      zaakceptować. Z drugiej strony dzięki temu że do końca się nie znamy to możemy
      bardziej szczerzej i śmielej wypowiadać się. pozdrowienia
      • atora1 Re: Głosowanie - Ukrycie forum? 01.07.05, 22:32
        Myślę że lepszym rozwiązaniem będzie blokowanie "pyskatych" użytkowników i to
        np. na czas określony. Czasami negatywne opinie też potrafia zmusić do myślenia,
        pod warunkiem że nie epatują wulgarnością. Myślę że tak "młode" :-) forum
        powinno być otwarte. Zgadzam się z wympowiedzią konsul10. Pozdrawiam z Księżycowej
        a.
        • niko.noki ignorowanie "pyskatych" 02.07.05, 13:05
          Zgadzam sie z johnny_z, konsul10 i atora1. Zamkniecie forum spowoduje, ze zrobi sie z niego kolko wzajemnej adoracji wybranych. A chyba nie o to nurich chodzilo , gdy forum zakladala.

Jezeli wiadomo kto jest "pyskaczem" mozna tych postow poprostu nie czytac, a napewno nie nalezy sie wdawac w jakiekolwiek dyskusje z "pyskaczami". Jak zobacza, ze sa ignorowani to sobie pojda gdzies indziej pyskowac.
          A swoja droga to "pyskacze" czasami tez maja racje.

Wniosek: Nie zamykac. Przeczekac. Nie dawac sie podpuszczac.
          I nie usuwac kontrowersyjnych postow, moze kogos mimo wszystko zainteresuja.

Pzdr.
          Niko Noki

• kontis Re: Głosowanie - Ukrycie forum? 04.07.05, 09:31
      Zamykanie, utrudnianie dostępu, weryfikacja itp. to wydaje się nie być zasadne
      rozwiązanie. Przypomina trochę metody Łukaszenki-> jak ktoś wypowiada się nie
      po naszej myśli, to jest wrogiem "demokracji". Całkowicie nie na tym polega
      idea wolnego wyboru. Jak nie chcę czytać "oszołomów" bo szkoda mi na to czasu,
      to tego nie robię. Jestem przeciw ukrywaniu forum.
      PS. Ale pomysł, jak można na to wpaść..
    • adam.mielcarek Re: Głosowanie - Ukrycie forum? 04.07.05, 12:39
      W wielu wypowiedziach padają słowa, których normalnie ludzie wstydziliby się
      wypowiedzieć, wiec może zamiast autoryzacji wprowadzić wyświetlanie imienia
      nazwiska i adresu z osiedla !!

AM
    • nurich Re: Głosowanie - Ukrycie forum? 04.07.05, 14:22
      Witam wszystkich,
      pomimo przedłużenia czasu na głosowanie, wypowiedziało sie troche mało osób.
      Jednoznacznie za: 8 głosów
      Jednoznacznie przeciw: 5 głosów.
      Reszta się wstrzymuje czy powinniśmy jeszcze poczekać?
      • kostkarubika Re: Głosowanie - Ukrycie forum? 04.07.05, 17:37
        Moim zdaniem lepiej ignorować ludzi i ich wypowiedzi, jeżeli nas nie
        interesują. Sami sobie pójdą jeżeli nie znajdą nikogo do rozmowy. Jeżeli
        znajdą - znaczy że kogoś zainteresowali.

Inaczej - głosuję za zostawieniem forum otwartym.
        pozdrawiam :)
      • ela_n Re: Głosowanie - Ukrycie forum? 05.07.05, 09:43
        Ukrywanie forum ma sens, gdy umieszczane na nim sa posty, ktore nie powinny z roznych wzgledow byc czytane przez nieautoryzowane osoby.
        Takie forum ma np. WM Kaktus - sa na nim informacje dotyczace toczacych sie postepowan sadowych (dwoch) i administracyjnych, opinie techniczne dotyczace budynku, korespondecja z firma "dewelorerska" - dostep do takich informacji powinnien byc ograniczony w jakis sposob i jest.

Wasze forum wyglada na forum "do pogadania". Po co zatem je ukrywac? Aby tym co bede chcieli sobie poczytac co sie dzieje na osiedlu (chlebek na smietniku, samochod w rowie, srajacy kotek lub piesek, awarie, zebrania) utrudnic do tych postow dostep.
        Jest wiele osob czytajacych, a nie zabierajacych glos, bo nie chce im sie konta zakladac. Czytaja i wiedza co interesuje lub drazni ludzi na osiedlu. Zamkniecie forum, to w 10 czy 15 osob bedziecie poruszac kwestie kupek na trawnikach, bo "lenie internauci" juz nie zajrza na forum. Czy o to chodzi?

Juz zauwazylam dzialania "cenzury" na waszym forum - czytalam jakis post, chcialam do niego wrocic za kilka godzin, a post zniknal. A nie byl to post "nagrobexa", ktorego posty nurich obiecala usuwac z forum by nie byc podejrzana o udzial w pomowieniu :)

e.
        • jac3k Re: Głosowanie - Ukrycie forum? 05.07.05, 10:29
          Po pierwsze to jest głosowanie i dotyczy mieszkańców osiedla.
          Po drugie zauważyłaś brak posta bo pewnie sama go napisałaś
          Po trzecie akysz.
          • ela_n Re: Głosowanie - Ukrycie forum? 05.07.05, 13:33
            > Po pierwsze to jest głosowanie i dotyczy mieszkańców osiedla.

:)

> Po drugie zauważyłaś brak posta bo pewnie sama go napisałaś

mylisz sie - linka chcialam znajomemu wyslac - ale sie spoznilam :) bo juz posta nie bylo

> Po trzecie akysz.

:)
            mily jestes - wiesz? :)

• kontis Re: Głosowanie - Ukrycie forum? 05.07.05, 19:49
            nie przesadzaj jack3.
            To nie ma być towarzystwo wzajemnej adoracji w mocherowych beretach, które
            uważa się za nieomylne. Wydaje mi się iż postawa, którą zaprezentowałeś to
            czysty snobizm- ja i po mnie choćy pożoga.
            Nie ukrywajcie forum. Jak będą wszyscy sobie "słodzić: i nie będzie negatywów
            co to będzie za życie- maksymalne nudy, pozbawione całkowicie sensu- już wtedy
            beze mnie.
            Bo czymże była by "Dynastia" bez niezapomnianej Alexis. Grzeczną bajką dla
            gospodyń domowych (drogie Panie nic nie mam przeciw waszej ciężkiej pracy i
            naprawdę ją doceniam).
            Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka