Dodaj do ulubionych

TV kablowa

05.07.05, 12:00
Którą kablówkę wybieracie/polecacie?
Obserwuj wątek
    • kaizen78 Re: TV kablowa 05.07.05, 22:38
      Telewizja Kablowa Poznań (i przy okazji również ICP Net zarazem). Wybór w moim
      przypadku był oczywisty: zależało mi na stacji Mezzo, w ofercie drugiej kablówki
      nie ma tego programu, więc szczęsliwie uniknąłem "embarras de choix".
      :-)
    • pg77 Re: TV kablowa 20.07.05, 15:25
      tez polecam TKP (czyli elsat, czyli takze ICPNet)

taka konfiguracje mam teraz i sobie chwale :)
    • facet123 Re: TV kablowa 27.07.05, 11:37
      Wprowadzam się w lutym i zastanawiam się jak to będzie z wyborem TV kablowej.
      Osobiście chodzi mi tylko o to żeby był ICPNet. Każdy mieszkaniec ma wybór, czy
      cały blok musi się zdeklarować na konkretnego dostawcę?
      • mejbi Re: TV kablowa 27.07.05, 11:41
        Oczywiście każdy ma wybór, czasy dyktatury już za nami ;)
    • arsil Re: TV kablowa 28.07.05, 10:07
      A podpisaliście już umowę (na TKP/ICP)? Bo na ich stronach jest napisane, że trzeba mieć meldunek/akt notarialny (i/lub?)? Są takimi formalistami, czy można się z nimi jakoś dogadać?
    • manzy Re: TV kablowa 31.07.05, 09:54
      Przecież nie ma żadnego wyboru, jest tylko Elsat. Na szczęście przez ELsat
      można mieć dodatkowo TKP i IcpNet.

Pozdrawiam,

Manzy
      • kaizen78 Re: TV kablowa 31.07.05, 11:51
        Jest wybór:
        1) Ratajska Telewizja Kablowa ELSAT (w ramach TKP) - i tutaj faktycznie można
        mieć dodatkowo ICP Net,
        2) ECHOSTAR Studio (kablówka i stałe łącze internetowe).
        • mejbi Re: TV kablowa 31.07.05, 19:50
          Echostar jest tańszy i płaci się za jedno gniazdko w przeciwieństwie do Elsatu...
          • kaizen78 Re: TV kablowa 31.07.05, 20:56
            Różna jest też oferta programowa. Niestety Echostar nie nadaje "mojej" stacji,
            więc wybór jakby dokonał się sam ;-)
            • pg77 Re: TV kablowa 02.08.05, 21:50
              czy echostar jest tanszy czy nie, my wybieramy elsat i icpnet. dlaczego? icpnet
              mam wyprobowany, przez kilka lat korzystania prawie nie mialem problemow.
    • mejbi Re: TV kablowa 04.08.05, 16:44
      Jesli podłączaliście już kablówkę, to prosze o info, czy skorzystaliście z
      jakiejś promocji typu "podłączenie za złotówkę"? Jaki jest obecnie koszt
      podączenia tv kablowej?
      • arsil Re: TV kablowa 04.08.05, 17:40
        Koszt jest wysssooooooki poza promocją... Coś w stylu 300zł + drugie tyle za internet.
        • kaizen78 Re: TV kablowa 04.08.05, 17:52
          Jesli chodzi o kablówkę w TKP to na ich stronie są następujące informacje:
          "1. Opłata za uzyskanie dostępu do sieci telewizji kablowej eksploatowanej przez
          Telewizję Kablową Poznań S.A. (opłata przyłączeniowa) płatna jest z góry przed
          dokonaniem przyłączenia i wynosi - 325,00 zł
          2. W przypadku uiszczenia opłaty przyłączeniowej w ratach, opłata przyłączeniowa
          wynosi 330 zł i płatna jest w dwóch równych ratach."

Jeśli natomiast ktoś już miał u nich wcześniej kablówkę i tylko zmienia lokal, to:
          "Opłata za zmianę miejsca (lokalu) dosyłu Abonentowi programów telewizyjnych i
          radiowych płatna jest przed dokonaniem tej zmiany i wynosi - 90,00 zł"

Jest jednak możliwośc skorzystania z promocji "TKP Latem: przy wyborze pakietu
          podstawowego płaci się 1 zł za podłączenie "jeśli jeszcze nie jesteś abonentem
          Telewizji Kablowej Poznań SA". Promocja trwa do końca sierpnia. Szczegóły:
          www.tkp.pl/imgRegulamin/TKP%20-%20podlaczenieLatem_05.pdf

• mejbi Re: TV kablowa 04.08.05, 19:59
            Dzięki. Przeczytałam jednak ciekawą rzecz w dokumentacji otrzymanej od Atanera.
            Zapraszam do teczki do dokumentu pt. "Informacje dodatkowe do umowy o
            zarządzanie nieruchomością wspólną", str. 3 - Punkt "Telewizja kablowa". Jest
            tam mowa o dwóch operatorach ELSACIE i ECHOSTARZE i czytamy dalej takie zdanie:
            "Administracja informuje, że pierwsze podłączenie do sieci telewizji kablowej
            wybranego przez Państwo operatora zostanie dokonane bezpłatnie pod warunkiem
            podpisania stosownej umowy".
            :)
      • kobuu Re: TV kablowa 16.09.05, 00:44
        Dziś podłączali mi internet, a dwa tygodnie temu kablówkę. Za obie usługi w
        ECHOSTARZE zapłaciłem 1,22. Echostar z tego co pamiętam jest tańszy. Oferty
        progarmowej nie porównywałem bardzo szczegółowo, ale jest chyba bardzo
        zblizona. Net 256k (w moją stronę) - 63 zł/msc.

Kuba, 53a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka