Dodaj do ulubionych

Poznań po zamachach w Londynie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:44
To zamach w Londynie był wczoraj, czyli 6 lipca?
Obserwuj wątek
    • Gość: erer Re: Poznań po zamachach w Londynie IP: *.gazownia.poznan.pl 07.07.05, 18:24
      Zamach był dzisiaj, a artykuł ukaże sie jutro, więc jest w nim ,,wczoraj", gapo.
      • Gość: spectator Re: Poznań po zamachach w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:08
        Zdaje mi się, że info w sieci nie ukazuje się jutro, tylko na bieżąco,
        zatem "gapa" jest co najmniej nie na miejscu Pani/e erer:)
    • Gość: serwo Re: Poznań po zamachach w Londynie IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 07.07.05, 19:56
      Czyżby terroryści oczekiwali, że w wyniku ich zamachów zostanie
      przerwany "Festiwal Malta"? Czy takie są konkluzje autora tego artykuliku?
    • poika Re: Poznań po zamachach w Londynie 07.07.05, 20:05
      ten artykul moglby byc zabawny, gdyby nie traktowal o powaznej sprawie, e.g.
      dzwoni z komorki i wszystkie linie zajete (jakie linie?), natomiast ze
      stacjonarnego poszlo (?? - pewnie byly wolne TCH'e albo inne kanaly radiowe);
      sztab kryzysowy "zrywa sie" o 14 - zamachy chyba byly przed 10 - coz za zryw
      tyluz sluzb (za te zrywy z opoznieniem kilkugodzinnym dostaja ekstra
      pieniadze?); zwiazek wydarzen w Londynie z Malta - to tez "lekka" przesada.
      • Gość: piotraS sztab (anty)kryzysowy IP: *.icpnet.pl 07.07.05, 22:55
        > sztab kryzysowy "zrywa sie" o 14 - zamachy chyba byly przed 10 - coz za zryw
        > tyluz sluzb

Zryw jak zryw, ale jestem ciekaw jakie premie sobie rzyznaja za pelna gotowosc
        bojowa na froncie walki z terroryzmem !!!

Jesli uwzglednimy czlonkowstwo Polski w "koalicji (anty)terrorystycznej", ryzyko
        zagrozenia zycia, uszczerbek na zdrowiu, stres to ta cala ekipa darmozjadow
        powinna otrzymac minimum 30 000 zlotych premii, ze byli w stanie (wyleczyc kaca
        i ) sie stawic na 14.
        • Gość: zbigniew Re: sztab (anty)kryzysowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:36
          A mnie coś jeszcze ciekawi: " nie mamy żadnych sygnałów o zagrożeniu" Hehehe
          rozbawiają mnie faceci. A jakich sygnałów szanowni panowie oczekują? Dyskretnie
          przypominam co się działo w czasie niedawnej tragedii w Poznaniu (pożar na
          Wielkiej). Więc nawet nie chcę myśleć co ów sztab by robił w przypadku podobnej
          jak w Londynie.
          I pytanie (może redakcja uzyska odpowiedź) - ile w poznańskich szpitalach jest
          łóżek do przystosowanych do leczenia oparzeń? Ile łóżek w ciagu godziny są w
          stanie przygotować poznańskie szpitale dla ofiar?
          • Gość: llll Re: sztab (anty)kryzysowy IP: *.poznan.uw.gov.pl 08.07.05, 09:22
            były informacje o tym we wczorajszym "Merkurym" - udzielał wypowiedzi Wojewoda
            Andrzej Nowakowski
      • Gość: xyz Re: Poznań po zamachach w Londynie IP: *.poznan.uw.gov.pl 08.07.05, 09:19
        może mniej krytycyzmu, a więcej ludzkiej życzliwości. śą pewne niedociągnięcia
        w artykule, ale bez przesady
        • poika Re: Poznań po zamachach w Londynie 08.07.05, 09:40
          pewne niedociagniecia... takie pewne niedociagniecia, to mozna wybaczyc osobom
          postronnym opisujacym swoje wrazenie, ale nie redaktorowi, ktory nie dosc, ze
          sie ksztalcil (zakladam) w dziedzinie przekazywania informacji i ktorego etyka
          (znowu zalozenie) wymaga rzetelnosci.
          Poza tym artykul wybitnie panikarski - zamiast skupic sie na Polakach
          (Poznaniakach) w Londynie, tu sa dodane jakies zwiazki z przerywaniem
          przedstawien na Malcie - pewnie tysiace ludzi ginie dziennie na swiecie i nikt
          nawet slowa nie rzeknie na ten temat, a tu sie rozwaza zaprzestania
          przedstawien? To juz sie przyjelo w Polsce, ze pewne tematy wywoluja narodowa
          panike - vide smierc papieza, zaloba rozdmuchana do granic absurdu; teraz
          terroryzm - to jak modelowanie opinii publicznej tylko pod okreslone, chwytliwe
          tematy. A
          utor lepiej by sie skupil na sztabie antykryzysowym, jego "szybkosci",
          kompetecji i metodach, a nie roztkliwiac sie nad ich zrywem, ktorego w ogole,
          moim zdaniem, nie powinno byc - jakim kryzysem mieliby sie niby zajac?
          Londynskim? Chcieli zorganizowac np. straz pozarna i wyslac do Londynu?
          Londynczykom i ofiara wspolczuje. Zachowajmy jednak zdrowe proporcje.
    • Gość: LMB Bo nic nie słyszał IP: *.icpnet.pl 07.07.05, 21:07
      "Łukasz, 22-letni student z Poznania, pracujący w Londynie, w czasie zamachów
      był około 10 km od centrum miasta. - Ludzie nie wiedzieli, co się dzieje -
      relacjonuje."

Bo nic nie słyszał. Byłem w Londynie w 1996 i kiedy wbuchła bomba, dla nas było
      to jak informacja z innego miasta. A mieszkaliśmy w 3 strefie.

Pewnie ktoś się zorientował że coś jest nie tak dopiero jak metro wyłączyli (i
      nie byl to strajk).
    • Gość: lenin Re: Poznań po zamachach w Londynie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.07.05, 22:49
      "Poznańska policja jest przygotwana na ewentualny atak terrorystyczny" brzmi jak
      wyśmienity dowiap. Jedyna rzecz, którą potrafi poznańska policja z p. A.
      Borowiakiem na czele - to dokuczanie Naszości.

Na atak jeleni to policja jest cały rok przygotowana, natomiast gdyby coś się
      stało to by była panika!!!

Poza tym śmieszy mnie wpisywanie Polski w "wielkie wydarzenia". Myślę, że Osama
      bin Laden nawet nie wie gdzie Polska leży i kim jest np. p. A. Kwaśniewski. A
      jakby się dowiedział to by się roześmiał do łez :-) Nie ma więc co się podniecać
      "terroryzmem w Poznaniu".
      • piciu_san Re: Poznań po zamachach w Londynie 07.07.05, 23:19
        Fakt, poznańska (a nawet i polska!) policja na uwentualny zamach przygotowana
        NIE JEST. Ale artykuł nie jest o tym...

Idzie moi drodzy o to, że w Londynie byli poznaniacy, ich rodziny martwiły się
        o nich! W naszej globalnej wioseczce jednak wydarzenie w jednym miejscu nie
        przejdzie bez echa w innym. Nie znaczy to od razu, że odwołają spektakle Malty,
        albo, że wojska wyjadą na ulice.
      • Gość: zbigniew Re: Poznań po zamachach w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:38
        Ale z informacji Gazety wynika, że wie co to jest festiwal Malta, gdyż to o
        zakończenie jego chodziło.:)
    • Gość: Kaczor Diplodopul Kasztany IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.05, 19:06
      Mojeee nogi są jak ser, ojojojo pachną slicznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka