Gość: spectator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:44 To zamach w Londynie był wczoraj, czyli 6 lipca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: erer Re: Poznań po zamachach w Londynie IP: *.gazownia.poznan.pl 07.07.05, 18:24 Zamach był dzisiaj, a artykuł ukaże sie jutro, więc jest w nim ,,wczoraj", gapo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spectator Re: Poznań po zamachach w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:08 Zdaje mi się, że info w sieci nie ukazuje się jutro, tylko na bieżąco, zatem "gapa" jest co najmniej nie na miejscu Pani/e erer:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwo Re: Poznań po zamachach w Londynie IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 07.07.05, 19:56 Czyżby terroryści oczekiwali, że w wyniku ich zamachów zostanie przerwany "Festiwal Malta"? Czy takie są konkluzje autora tego artykuliku? Odpowiedz Link Zgłoś
poika Re: Poznań po zamachach w Londynie 07.07.05, 20:05 ten artykul moglby byc zabawny, gdyby nie traktowal o powaznej sprawie, e.g. dzwoni z komorki i wszystkie linie zajete (jakie linie?), natomiast ze stacjonarnego poszlo (?? - pewnie byly wolne TCH'e albo inne kanaly radiowe); sztab kryzysowy "zrywa sie" o 14 - zamachy chyba byly przed 10 - coz za zryw tyluz sluzb (za te zrywy z opoznieniem kilkugodzinnym dostaja ekstra pieniadze?); zwiazek wydarzen w Londynie z Malta - to tez "lekka" przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotraS sztab (anty)kryzysowy IP: *.icpnet.pl 07.07.05, 22:55 > sztab kryzysowy "zrywa sie" o 14 - zamachy chyba byly przed 10 - coz za zryw > tyluz sluzb Zryw jak zryw, ale jestem ciekaw jakie premie sobie rzyznaja za pelna gotowosc bojowa na froncie walki z terroryzmem !!! Jesli uwzglednimy czlonkowstwo Polski w "koalicji (anty)terrorystycznej", ryzyko zagrozenia zycia, uszczerbek na zdrowiu, stres to ta cala ekipa darmozjadow powinna otrzymac minimum 30 000 zlotych premii, ze byli w stanie (wyleczyc kaca i ) sie stawic na 14. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew Re: sztab (anty)kryzysowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:36 A mnie coś jeszcze ciekawi: " nie mamy żadnych sygnałów o zagrożeniu" Hehehe rozbawiają mnie faceci. A jakich sygnałów szanowni panowie oczekują? Dyskretnie przypominam co się działo w czasie niedawnej tragedii w Poznaniu (pożar na Wielkiej). Więc nawet nie chcę myśleć co ów sztab by robił w przypadku podobnej jak w Londynie. I pytanie (może redakcja uzyska odpowiedź) - ile w poznańskich szpitalach jest łóżek do przystosowanych do leczenia oparzeń? Ile łóżek w ciagu godziny są w stanie przygotować poznańskie szpitale dla ofiar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llll Re: sztab (anty)kryzysowy IP: *.poznan.uw.gov.pl 08.07.05, 09:22 były informacje o tym we wczorajszym "Merkurym" - udzielał wypowiedzi Wojewoda Andrzej Nowakowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Poznań po zamachach w Londynie IP: *.poznan.uw.gov.pl 08.07.05, 09:19 może mniej krytycyzmu, a więcej ludzkiej życzliwości. śą pewne niedociągnięcia w artykule, ale bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
poika Re: Poznań po zamachach w Londynie 08.07.05, 09:40 pewne niedociagniecia... takie pewne niedociagniecia, to mozna wybaczyc osobom postronnym opisujacym swoje wrazenie, ale nie redaktorowi, ktory nie dosc, ze sie ksztalcil (zakladam) w dziedzinie przekazywania informacji i ktorego etyka (znowu zalozenie) wymaga rzetelnosci. Poza tym artykul wybitnie panikarski - zamiast skupic sie na Polakach (Poznaniakach) w Londynie, tu sa dodane jakies zwiazki z przerywaniem przedstawien na Malcie - pewnie tysiace ludzi ginie dziennie na swiecie i nikt nawet slowa nie rzeknie na ten temat, a tu sie rozwaza zaprzestania przedstawien? To juz sie przyjelo w Polsce, ze pewne tematy wywoluja narodowa panike - vide smierc papieza, zaloba rozdmuchana do granic absurdu; teraz terroryzm - to jak modelowanie opinii publicznej tylko pod okreslone, chwytliwe tematy. A utor lepiej by sie skupil na sztabie antykryzysowym, jego "szybkosci", kompetecji i metodach, a nie roztkliwiac sie nad ich zrywem, ktorego w ogole, moim zdaniem, nie powinno byc - jakim kryzysem mieliby sie niby zajac? Londynskim? Chcieli zorganizowac np. straz pozarna i wyslac do Londynu? Londynczykom i ofiara wspolczuje. Zachowajmy jednak zdrowe proporcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Bo nic nie słyszał IP: *.icpnet.pl 07.07.05, 21:07 "Łukasz, 22-letni student z Poznania, pracujący w Londynie, w czasie zamachów był około 10 km od centrum miasta. - Ludzie nie wiedzieli, co się dzieje - relacjonuje." Bo nic nie słyszał. Byłem w Londynie w 1996 i kiedy wbuchła bomba, dla nas było to jak informacja z innego miasta. A mieszkaliśmy w 3 strefie. Pewnie ktoś się zorientował że coś jest nie tak dopiero jak metro wyłączyli (i nie byl to strajk). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin Re: Poznań po zamachach w Londynie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.07.05, 22:49 "Poznańska policja jest przygotwana na ewentualny atak terrorystyczny" brzmi jak wyśmienity dowiap. Jedyna rzecz, którą potrafi poznańska policja z p. A. Borowiakiem na czele - to dokuczanie Naszości. Na atak jeleni to policja jest cały rok przygotowana, natomiast gdyby coś się stało to by była panika!!! Poza tym śmieszy mnie wpisywanie Polski w "wielkie wydarzenia". Myślę, że Osama bin Laden nawet nie wie gdzie Polska leży i kim jest np. p. A. Kwaśniewski. A jakby się dowiedział to by się roześmiał do łez :-) Nie ma więc co się podniecać "terroryzmem w Poznaniu". Odpowiedz Link Zgłoś
piciu_san Re: Poznań po zamachach w Londynie 07.07.05, 23:19 Fakt, poznańska (a nawet i polska!) policja na uwentualny zamach przygotowana NIE JEST. Ale artykuł nie jest o tym... Idzie moi drodzy o to, że w Londynie byli poznaniacy, ich rodziny martwiły się o nich! W naszej globalnej wioseczce jednak wydarzenie w jednym miejscu nie przejdzie bez echa w innym. Nie znaczy to od razu, że odwołają spektakle Malty, albo, że wojska wyjadą na ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew Re: Poznań po zamachach w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:38 Ale z informacji Gazety wynika, że wie co to jest festiwal Malta, gdyż to o zakończenie jego chodziło.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Diplodopul Kasztany IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.05, 19:06 Mojeee nogi są jak ser, ojojojo pachną slicznie Odpowiedz Link Zgłoś