mejbi 14.07.05, 11:08 www.biznespolska.pl/wiadomosci/prasa/?cityID=poznan&contentID=112347 Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1steve Re: Przyszłość Łaciny 14.07.05, 11:43 A tu jest trochę obrazków miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,2818454.html pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: Przyszłość Łaciny 14.07.05, 12:14 A tu jest trochę dyskusji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=26412378 Odpowiedz Link Zgłoś
kaizen78 Re: Przyszłość Łaciny 20.07.05, 11:51 To straszne... A ostatnio słyszałem w radiu fragment wywiadu z jakimś niezłomnym panem z Rataj, który juz od 40 lat walczy z władzami o utworzenie parku właśnie na terenie Łaciny (jeśli mnie pamięć nie myli)... Co do projektu - skoro już naprawdę ma to być teren zabudowany - moim zdaniem stanowczo za mało zieleni. No a trójkątny "rynek" w rogu to jakiś absurd ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: Przyszłość Łaciny 07.03.06, 14:26 Aktualności nt. inwestycji: www.lacina.pl/Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
elf Re: Przyszłość Łaciny 07.03.06, 14:32 Ale wydaje mi się, że póki wciąż nie ma miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, to nic pewnego... Apsys juz od dobrych paru lat użera się z miastem o ten plan. Poznałam 2 late temu dziewczynę z Apsysa - Francuzkę - która siedziała w Poznaniu rok próbując coś załatwić i nie udało jej się. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: Przyszłość Łaciny 07.03.06, 14:52 Poprawny link: www.lacina.pl/ Oczywiście, że nie ma jeszcze planu, ale w końcu będzie musiał zostać uchwalony. Tymczasem my już dzisiaj możemy zobaczyć, jaką wizję Łaciny ma właściciel większej części tego gruntu, czyli francuski Carrefour i Apsys, dowodzący projektem... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
biochip Re: Przyszłość Łaciny 07.03.06, 21:21 Mi się podoba. Mogą budować. Może Apsys pomoże nam lobować na rzecz cichych torów, takie jakie leżą na moście Rocha? ps. całe szcześćie że to centrum jest oddzielone od nas budynkami mieszkalnymi. (podobno Ataner ubiega się o te miejsce) Odpowiedz Link Zgłoś
drunner Re: Przyszłość Łaciny 07.03.06, 21:37 > ps. całe szcześćie że to centrum jest oddzielone od nas budynkami mieszkalnymi. > (podobno Ataner ubiega się o te miejsce) Też słyszałem tę pogłoskę więc może jest w niej źdźbło prawdy;) Odpowiedz Link Zgłoś
polankowiec Niech budują! 12.03.06, 11:03 Po obejrzeniu makiet i symulacji na stronie www.lacina.pl marzę, aby to jak najszybciej wybudowali. Chcę, żeby tramwajem jechało się do domu obok takich zabudowań, zamiast przez łąki i pola, tak jak teraz. Tak samo jak nie mogę doczekać się budowy Galerii Malta. Naprawdę wolę jechać Baraniaka i Katowicką obok ładnej galerii handlowej niż obok ogródków z rozpadającymi się altankami, czy nawet zieloną wygódką (tak, tak, jak skręcasz z Baraniaka w Katowicką, to patrz uważnie w prawo. No chyba, że jedziesz ze znajomym, nie daj Boże z innego miasta, to nie patrz i go zagaduj, żeby nie zauważył, bo po co masz robić wstyd sobie i Poznaniowi?...). Odpowiedz Link Zgłoś
s7baarti Re: Niech budują! 12.03.06, 11:49 też uważam, że wzrośnie atrakcyjność terenów wokół i nasze miejsce tylko urośnie na wartości Odpowiedz Link Zgłoś