Dodaj do ulubionych

Przyszłość Łaciny

14.07.05, 11:08
www.biznespolska.pl/wiadomosci/prasa/?cityID=poznan&contentID=112347
Pozdr
Obserwuj wątek
    • 1steve Re: Przyszłość Łaciny 14.07.05, 11:43
      A tu jest trochę obrazków
      miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,2818454.html
      pozdrawiam
      • mejbi Re: Przyszłość Łaciny 14.07.05, 12:14
        A tu jest trochę dyskusji:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=26412378
      • kaizen78 Re: Przyszłość Łaciny 20.07.05, 11:51
        To straszne... A ostatnio słyszałem w radiu fragment wywiadu z jakimś niezłomnym
        panem z Rataj, który juz od 40 lat walczy z władzami o utworzenie parku właśnie
        na terenie Łaciny (jeśli mnie pamięć nie myli)...
        Co do projektu - skoro już naprawdę ma to być teren zabudowany - moim zdaniem
        stanowczo za mało zieleni. No a trójkątny "rynek" w rogu to jakiś absurd ;-)
    • mejbi Re: Przyszłość Łaciny 07.03.06, 14:26
      Aktualności nt. inwestycji:
      www.lacina.pl/Pozdr
      • elf Re: Przyszłość Łaciny 07.03.06, 14:32
        Ale wydaje mi się, że póki wciąż nie ma miejscowego planu zagospodarowania
        przestrzennego, to nic pewnego... Apsys juz od dobrych paru lat użera się z
        miastem o ten plan. Poznałam 2 late temu dziewczynę z Apsysa - Francuzkę -
        która siedziała w Poznaniu rok próbując coś załatwić i nie udało jej się.
      • mejbi Re: Przyszłość Łaciny 07.03.06, 14:52
        Poprawny link: www.lacina.pl/

Oczywiście, że nie ma jeszcze planu, ale w końcu będzie musiał zostać
        uchwalony. Tymczasem my już dzisiaj możemy zobaczyć, jaką wizję Łaciny ma
        właściciel większej części tego gruntu, czyli francuski Carrefour i Apsys,
        dowodzący projektem...
        Pozdr
    • biochip Re: Przyszłość Łaciny 07.03.06, 21:21
      Mi się podoba. Mogą budować. Może Apsys pomoże nam lobować na rzecz cichych
      torów, takie jakie leżą na moście Rocha?
      ps. całe szcześćie że to centrum jest oddzielone od nas budynkami mieszkalnymi.
      (podobno Ataner ubiega się o te miejsce)
      • drunner Re: Przyszłość Łaciny 07.03.06, 21:37
        > ps. całe szcześćie że to centrum jest oddzielone od nas budynkami
        mieszkalnymi.
        > (podobno Ataner ubiega się o te miejsce)

Też słyszałem tę pogłoskę więc może jest w niej źdźbło prawdy;)
        • polankowiec Niech budują! 12.03.06, 11:03
          Po obejrzeniu makiet i symulacji na stronie www.lacina.pl marzę, aby to jak
          najszybciej wybudowali. Chcę, żeby tramwajem jechało się do domu obok takich
          zabudowań, zamiast przez łąki i pola, tak jak teraz. Tak samo jak nie mogę
          doczekać się budowy Galerii Malta. Naprawdę wolę jechać Baraniaka i Katowicką
          obok ładnej galerii handlowej niż obok ogródków z rozpadającymi się altankami,
          czy nawet zieloną wygódką (tak, tak, jak skręcasz z Baraniaka w Katowicką, to
          patrz uważnie w prawo. No chyba, że jedziesz ze znajomym, nie daj Boże z innego
          miasta, to nie patrz i go zagaduj, żeby nie zauważył, bo po co masz robić wstyd
          sobie i Poznaniowi?...).
          • s7baarti Re: Niech budują! 12.03.06, 11:49
            też uważam, że wzrośnie atrakcyjność terenów wokół i nasze miejsce tylko urośnie
            na wartości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka