Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc

04.08.06, 09:29
witam
bardzo proszę doświadczone koleżanki o pomoc
cykle miałam po 28 dni, ostatnio cos się zaczęło dziać i są różne 27,29,31
ostatni po 25 dniach, w 6 dniu cyklu zaobserwowałam sluz rozciągliwy, ale był
tylko 1 dzień i w dodatku taki dziwny zabarwiony na brązowo
od 1 dnia w tym cyklu czuję cały czas jajnik
pobolewa, kłuje
czy możliwe że była wcześniej owulacja? po śluzie ani śladu, teraz jest
bezbarwny ale nie ciąnie się
byłam w zeszłym miesiącu u ginekologa i wszysko jest ok
chciałabym bardzo mieć dziecko, mam już 36 lat i coraz bardziej martwię się że
nic z tego nie będzie sad((
Obserwuj wątek
    • pszczolka232 Re: prosze o pomoc 04.08.06, 10:09
      W 6dc czyli zaraz po @ moglo sie jeszcze tam oczyszczac dlatego sluz byl
      zabarwiony na brazowo tym nie musisz sie martwic. Na poprawe sluzu kup sobie
      olejk z wiesiolka albo sa kasulki wiesiolka. I lykaj do owulacji.Przez caly
      cykl odczuwasz klucie jajnika??? Tu bym sie zastanowila i poszla zrobic usg czy
      wszystko jest wporzadku. Co do sluzu nie wiem w ktorym dniu cyklu jestes wiec
      nie bardzo moge tu ci cokolwiek powiedziec ale napisze tak jesli jestes na
      poczatku cyklu tak np okolo 10dni 11 dnia albo nawet jest to dzien 16 to
      jeszcze poczekaj jesli jest bezbarwny to znaczy ze jest to sluz plodny a
      owulacja tuz tuz sluz poowulacyjny jest metny bialy i nierozciagliwy. Takze
      spokojnie obserwuj swoj cykl do konca i naprawde warto zrobic usg bo nie tylko
      bedziesz wiedziala czy wszystko ok z jajnikami ale bedziesz wiedziala rowniez
      czy owulacja juz byla czy bedzie dopiero i mniej wiece4j za ile smile Mozesz
      rowniez od nastepnego cyklu zrobic sobie monitoring cyklu i wten sposob
      bedziesz wiedziala kiedy masz owulacje i kiedy trzeba dzialac aby sie udalo.
      Zycze powodzenia i pozdrawiam !!!
      • ja1998 Re: prosze o pomoc 04.08.06, 10:31
        dziekuje za odpowiedz
        dzis mam 12 dzien cyklu
        czy myslisz ze owu dopiero bedzie? ja juz zgłupiałam przez ten ostatni 25 dniowy
        cykl nic nie wiem, a sluzu nigdy u mnie nie bylo za duzo
        • pszczolka232 Re: prosze o pomoc 04.08.06, 10:51
          Metoda kalendarzykowa owulka u ciebie powinna byc 11dc ale niestety ta metda
          nadaje sie tylko do kosza smile Lepsza jest metoda mierzenia tempki i obserwacja
          wewnetrzna czyli sluz i szyjkka. Niestety i ta metoda ma wade wyznacza nam na
          wykresie owulke ktora tyle co byla ale badajac szyjke i sluz dokladnie wiemy ze
          w tym czy tym dniu wlasnie jest owulacja smile Szyjka powinna byc wysoko
          rozpulchniona i otwarta a sluz to widze,ze wiesz jaki powinien byc. Natomiast
          nasz organizm to nie maszyna i owulacja czasem moze sie spoznic nawet ze stresu
          z pogody albo z przeziebienia dlatego warto probowac i sprawdzaj sluz moze juz
          jutro bedzie roziagliwy pamietaj ze owulacja jest przy szczycie sluzu smile Tzn
          ostatni dzien sluzu typowo plodnego czyli rozciagliwego i bezbarwnego. Zycze
          powodzenia big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka