Dodaj do ulubionych

Dlaczego dr Grzybowski nie kandyduje do Sejmu?

IP: *.inter / *.inter-c.pl 21.07.05, 00:07
Czy wiecie dlaczego dr Grzybowski nie kandyduje do Sejmu? Przecież to jest w
Poznaniu najzdolniejszy i najuczciwszy polityk. Mówią, że miernoty Go
zablokowały. Czy to prawda? Napiszcie co wiecie.
Obserwuj wątek
    • vipunia Re: Dlaczego dr Grzybowski nie kandyduje do Sejmu 21.07.05, 09:38
      Hmmm a moze dobrze by bylo się przedstawić, domyslam sie że "w trosce o nas" to
      nie jest Twoja ksywka czy nazwisko :)
      PIS jest na tym forum bardzo "popularny" ... i jakoś się tak składa, że
      dyskusje są wywoływane przez anonimowe osoby.
      Jeśli macie w PISie jakieś problemy rozwiązujcie je w swoim gronie, a jeśli
      chcecie to robić publicznie to przynajmniej z otwartą przyłbicą -
      przedstawiajcie się, a nie udajecie "obiektywnych ludzi"...
      Piszę to oczywiście w trosce o nas :)
      Pozdrawiam,
      VIPunia
      • Gość: O Bo chce zostać prezydentem Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:13
        Grzybowskiemu się nie chce do sejmu, mówił o tym w telewizji, bo by mu
        przeszkadzało w uprawianiu zawodu itp. Chce być w Poznaniu i pewnie szykuje się
        do startu w wyborach na prezydenta miasta. Już robi sobie publicity np. robiąc
        akcję przeciw poszerzeniu ul. Dolna Wilda itp....
      • Gość: veni vidi vici Jankowskaekspozytura starozakonnych w Puszczykowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:04
        Widzę, że wypowiada się tutaj Pani Jankowska - finansowana przez fundację
        Batorego-Sorosa
        • Gość: Słonik VIPunia jest ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 18:57
          Ciekawe czy Twoja wypowiedź to próba obrażenia vipunii czy raczej pochwalenia i
          spojrzenia z szacunkiem na to co ta babka robi.
          Tytuł posta nie wiadomo do czego ma nawiązywać i w pierwszym odruchu można
          pomyśleć, że to jakiś bałwan znowu nie ma co robić.
          Natomiast treść - można tylko pogratulować, ale nie tobie, ale vipuśce że
          angażuje się w akcje, a właściwie wiele sama wymyśla, które finansuje Fundacja
          Batorego, z tego co wiem to Batory nie daje środków "na prawo i lewo" (nie mam
          tu na myśli polityki), a dają na konkretne pomysły i działania, których celem
          jest rozwój społeczeństwa obywatelskiego, przejrzystość działania administracji
          publicznej itp.
          W tym kontekście też rozumiem wypowiedź VIPunii, żeby ludzie się przedstawiali
          na gazeta.pl zwłaszcza jak się wtrącają w politykę.

Gdzieś już widziałem wypowiedź VIPki w sprawie Grzybowskiego i z tego co
          pamiętam była przychylna, więc jeśli próbujesz atakować zastanów się 2-3 razy
          nad sensem jej i swojej wypowiedzi. Akurat kto jak kto, ale VIPunia sensownie
          gada i czasem trzeba przeczytać 2 razy jej wypowiedź, bo często pisze
          ironicznie, a z tego co ją znam uprawia obiektywną, konstruktywną krytykę i
          rzeczywiście "w trosce o nas", a niektórzy zaraz odbierają to jako jej
          negatywne nastawienie do kogoś/czegoś.
      • Gość: Nick Re: Dlaczego dr Grzybowski nie kandyduje do Sejmu IP: *.inter / *.inter-c.pl 01.08.05, 09:41
        Droga Puniu, jak każda Punia tak i Ty nie wiesz, że na forum dyskutuje sie pod
        nick-iem, ale skąd Ty masz to wiedzieć?
        Poza tym i Tobie nikt nie broni pisać tu na forum w zakresie tematycznym.
      • Gość: Słonik Re: Dlaczego dr Grzybowski nie kandyduje do Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 18:59
        Absolutnie się zgadzam, że w przypadku takich postów politycznych jak ten o
        Grzybowskim po prostu nie wypada być anonimowym - może zachodzić podejrzenie,
        że ktoś wykorzystuje forum do swoich rozgrywek czy prywatnych czy partyjnych.
        Jeśli chodzi o mnie zawsze sie podpisuje jako Słonik, czasem sie loguje jak
        pamiętam hasło, a jak nie pamiętam to Słonik jestem.
        Sprawa PIS i Grzybowskiego jest mi absolutnie obojętna z tego punktu widzenia.
        Natomiast zastanawia mnie młody Libicki, do którego mam spore wątpliwości,
        bardziej cenię Mączkowskiego, aniżeli Grzybowskiego i innych z pisu.
        Każdy widzi, ze w pisie w Poznaniu jest coś nie tak, ale jeszcze gorzej jest
        chyba w po. sld i sdpl też nic nie zaproponowały ciekawego, ciągle te same
        twarze. Narazie przyglądam się też Demokratom i widze jak ciężko o dobrych
        ludzi w polityce, wiele osób ich popiera, ale nie mówią tego otwarcie, bo nie
        chcą być zaraz kojarzeni z polityką.
    • Gość: rocco Re: Dlaczego dr Grzybowski nie kandyduje do Sejmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:00
      Dr Grzybowski będzie kandydatem PiS do Senatu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka