Dodaj do ulubionych

Początki pod ziemią

IP: *.echostar.pl 04.08.05, 23:21
Jestem poznaniakiem i zawsze byłem dumny z Poznania. Jednak ostatnio coraz
częściej jestem w Warszawie i widzę że Poznań to zadupie, a poznanski
porządek to tylko wspomnienie.U nas nic ważnego się nie dzieje. Ciągle tylko
plany i nic z nich nie wynika. Odbudowa Zamku Przemysła - ciągle nic,
odbudowa murów - nic, trakt cesarsko - królewski - tylko plany, synagoga na
Wronieckiej - ciągle basen, Arsenał na Rynku - ciągle straszy, Św. Marcin -
taki syf, że wstyd (ostatnio posadzili kwiaty ale to niewiele zmienia),
wszedzie psie gówna, Chwaliszewo - syf, Ostrów Tumski - bałagan, drzewa w
mieście usychają, skwer przy Hotelu Rzymskim - syf. Tragedia... A w Warszawce
na Nowym Świecie rosną magnolie...Ehhh. Szkoda słów.
Obserwuj wątek
    • Gość: też poznaniak Re: Początki pod ziemią IP: *.icpnet.pl 05.08.05, 00:03
      Niestety , to wszystko prawda . Smutne...
    • Gość: heh Re: Początki pod ziemią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 01:05
      warszafka plonie!
    • Gość: Seba Re: Początki pod ziemią IP: 83.139.3.* 05.08.05, 06:46
      Tak, niestety zgadzam się z poprzednikiem. Pewnie wszyscy Poznaniacy, którzy
      nie wystawiają nosa za miasto nie mają porównania co sie dzieje wokół. Ja mogę
      porównać Poznań np ze stolicą Ukrainy Kijowem, który rozwija się i rozkwita w
      zabujczym tępie. Z przykrością musze stwierdzić że Poznań stał sie prowincją.
      Kocham moje miasto ale naprawde jest coraz gorzej. Nasze miasto wyprzedzil już
      dawno Wrocław nie mówiąc o Krakowie czy Warszawie (choc i tam są miejsca nie do
      zaakceptowania). Wciąż pamietam jak jeszcze kilkanascie lat temu Poznań był
      jednym z "przodujących" miast Polski. Jakoś tego nie potrafie zrozumieć, czym
      zajmuje sie Pan Grobelny??? Pobudka "Panie Prezydencie"!!!! i do ROBOTY!!!!
      • Gość: MAG Re: Początki pod ziemią IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.05, 08:57
        Tragedia!!! Jakie władze takie miasto!!!
      • Gość: Ragathol Re: Początki pod ziemią IP: *.rz.uni-regensburg.de 05.08.05, 16:33
        A ja wiem co robi Grobelny, ostatnio odbieral jakis medal...
        www.city.poznan.pl/mim/strony/wiadmag/news.html?co=print&id=5113&instance=1016&lang=pl

Wyscie go wybrali, a teraz macie!
    • b.e.l.l.a Re: Początki pod ziemią 05.08.05, 09:00
      Warszawka moi drodzy to ma na to pieniądze z naszych poznańskich kieszeni!
      • Gość: Seba Re: Początki pod ziemią IP: 83.139.3.* 05.08.05, 09:23
        A Wrocław????? Wrocław jest tak jak Poznań miastem wojewódzkim a wyprzedził
        Poznań juz kilka lat temu!!
        • Gość: obcy spokojnie,poradzicie sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 09:48
          poznań wiadomo,radził sobie zawsze,i tym razem tak będzie,spokojnie,pozdrowienia
          z wrocławia!ścigajmy się dalej,
        • Gość: Artur Halas Re: Początki pod ziemią IP: *.cor.eu.int 05.08.05, 09:49
          Panowie pieniadze to nie wszystko, nie przyjmuje argumentu ze w Waw robi sie
          czysciej schludniej gdyz maja pieniadze. W pelni zgadzam sie z Sebem - naszym
          samorzadowcom brakuje dobrych checi bo i po co sie starac skoro inwestorzy i
          tak sami przychodza??? Po co sobie glowe zawracac jak i jako tako sie kreci?? A
          ze zaczynamy odstawac od czolowki polskich miast - to juz nie bardzo ich
          obchodzi. Wedlug mnie Poznan z uwagi na swoje polozenie powinien rowniez na
          turystyke weekendowa, reklamowac sie w Berlinie, sciagac na zwiedzanie i zakupy
          naszych sasiadow z za Odry. No ale jesli bedzie tak jak w tej chwili czyli
          dosyc brudno, nieschludnie i jesli te 100km autostrady do granicy bedziemy
          budowac jeszcze z 6 lat to mozemy zapomniec o turystach i inwestycjach, bo
          pierwszy bum porozszerzeniowy mija i za niedlugo inwestor wybierze Bulgarie i
          Rumunie zamiast Poznania bo stan infrastruktury tam jest porownywalny z naszym
          a sila robocza tansza.
          • Gość: geminus Re: Początki pod ziemią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 12:17
            A możeby tak zamiast (od?)budować zamek Przemka przeznaczyć forsę na
            zabezpieczenie i pokazanie tego co jeszcze istnieje ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka