l.george.l 01.09.05, 09:22 Dzidko Droga, czy byłabyś tak uprzejma wyjrzeć przez okno i powiedzieć nam, jak wygląda sytuacja na Lechickiej po wprowadzeniu Kulczyktax? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: couleur3 Re: Lechicka - prośba do Dzidki IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.05, 09:41 Ja co prawda nie dzidka , ale sytuacja poprawiła się znacznie. Zobaczymy jak się rozwinie w ciągu dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Lechicka - prośba do Dzidki IP: 195.149.124.* 01.09.05, 09:46 niedobitki tirów Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Lechicka - prośba do Dzidki 01.09.05, 09:47 Aktualnie mogę wyjrzeć i powiedzieć Ci, co się dzieje na ulicy Grunwaldzkiej :-P Ale dodam miłosiernie, że o godzinie 8 rano na Lechickiej było znacznie spokojniej i dużo ciszej - trochę jak w niedzielę. Jak będzie w ciągu dnia, nie wiem, będę w domu po 18-tej. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_poznan Re: Lechicka - prośba do Dzidki 01.09.05, 14:24 Wszystkich zainteresowanych tą sprawą odsyłam do jutrzejszej (piątkowej) "Gazety”. Zamieścimy ciekawe wyniki badań. Osobiście mogę dodać, że bardzo mnie one zdziwiły. __________ pozdrawiam Blazej Wandtke Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Lechicka - prośba do Dzidki 01.09.05, 14:30 Będzie to dostępne w necie czy mam 2,40 wysupłać na organ prasowy towarzysza Cimoszenki? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Dzidka, masz u mnie 2,40 01.09.05, 22:32 Ten Wasz redakcyjny śledczy nie wart funta kłaków, bo jak się okazuje raport "Gazety" miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,2896667.html ma się nijak do raportu Dzidki, która Lechicką widzi z okna. O, jak dobrze, że Dzidka jest z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Daj na tacę 02.09.05, 09:21 Kpina kpiną, ale też byłam trochę zdziwiona czytając raport. Zobaczymy, jak to będzie wyglądało w ciągu najbliższych kilku dni. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Daj na tacę 02.09.05, 09:52 Liczyłem raczej na to, że zaparzysz kawę, a ja przywiozę słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Daj na tacę 02.09.05, 10:25 l.george.l napisał: > Liczyłem raczej na to, że zaparzysz kawę, a ja przywiozę słodkie. Na "słodkie" mam "długie zęby", a kawy nie pijam po południu :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smar Re: Lechicka - prośba do Dzidki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 15:25 Przejeżdżałem dziś przez Lechicką na skrzyżowaniu z Piątkowską i mogę powiedzieć, że ilość TIRów była zdecydowanie mniejsza. Stałem z minutę na światłach i w tym czasie przejechało może z 5 TIRów, a przecinając Lechicką ani z jednej, ani z drugiej strony nie widziałem ich większej ilości (normalnie stoja tam już tabuny TIRów). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka George - raport popołudniowy 01.09.05, 19:22 Z ciekawości wracałam dzisiaj z pracy Lechicką. Przedtem tego nie robiłam, bo zawsze skutecznie mnie stopował gigantyczny tiro-korek na krzyżówce Lechicka - Połabska. Dzisiaj, godzina 16:30: na krzyżówce stoi jedna ciężarówka (zwykła) i jeden Tir. Teraz na L. nadal jest dość cicho i spokojnie. Ciekawostka: więcej Tirów jedzie Lechicką na zachód, niż w kierunku Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: George - raport popołudniowy 01.09.05, 21:28 Dzięki, spisałaś się na medal. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: George - raport popołudniowy 02.09.05, 10:12 Teraz policja do roboty. Na lechickiej musi być ustawiony patrol kontrolujący posiadanie przez kierowców WINIET. Na bramkach a2 sprawdzają, i kierowcy, którzy ich nie mają omijają a2. PANOWIE POLICJANCI. JEST ROBOTA Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka I oto nadszedł ten dzień... 02.09.05, 10:25 Kiedy wreszcie w stu procentach zgadzam się z p.n.: > PANOWIE POLICJANCI. > JEST ROBOTA Pewnie i Ty zgodzisz się ze mną, że na taką akcje jednak nie ma co liczyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: I oto nadszedł ten dzień... 02.09.05, 10:33 > Pewnie i Ty zgodzisz się ze mną, że na taką akcje jednak nie ma co liczyć.. > MOŻE NAIWNY JESTEM, ALE MAM NADZIEJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
tomashec Re: I oto nadszedł ten dzień... 02.09.05, 10:41 Ja wracałem wczoraj koło 16 Lechicką do domu i muszę powiedzięc, ze bylo spokojnie, dopóki nie dojechałem do przejazdu kolejowego przi izbie wytrzeźwień - tam już było kilkanaściE TIRów. Ogólnie rozumiem, ze może nie wszyscy wiedzą, ze mogą jechać autostradą, ale uważam, że np. w Pniewach czy tam gdzie sie zaczyna autostrada, powinien stać patrol policji informujący kierowców o możliwości jazdy autostradą. Już nie wspomnę o tym, ze drogowcy powinni teraz wyremontować Lechicką szczególnie na odcinku od zjazdu (kier. wsch ód) na Rusałkę do torów przy izbie włącznie z przejazdem kolejowym, który jest średnio naprawiany 2x w roku (co to za nieudolna firma zostaje do tego zatrudniona?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: I oto nadszedł ten dzień... IP: *.icpnet.pl 02.09.05, 13:49 Wczoraj i dzisiaj jechałem Lechicka i wydaje mi się, że ruch zdecydowanie zmalał. Na pewno zmalał ruch na wschód. Troche gorzej jest na zachód. To spostrzeżenie - jak widać - podzielaja internauci. Z tego wynika, że dziennikarze GW nie popisali się. SZANOWNA REDAKCJO - DALISCIE PLAMĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_poznan Re: I oto nadszedł ten dzień... 02.09.05, 14:21 Policzyliśmy, ile TIRów jeździło Lechicką i autostradą w godz. 12-13 dzień przed otwarciem darmowego przejazdu A2 i pierwzego dnia. Wyniki wyglądają tak: - Lechicka 31 sierpnia - 248 - Lechicka 1 września - 196 - A2 31 sierpnia - 190 - A2 1 września - 328 Nie lubię dyskutować z liczbami i tego robić nie będę. Przedstawiliśmy pewien wycinek rzeczywistości, który może obrazować zmiany. Natomiast nie są to na pewno pełne informacje. Zresztą zaznaczyliśmy to w tekście. - Na dane, które pokażą, jak naprawdę rozłożył się ciężki ruch, trzeba poczekać kilka dni - mówiła Zofia Kwiatkowska, rzecznik AW SA. Kiedy już takie pełne informacje będzie można zdobyć, na pewno je przekażemy. __________ pozdrawiam Blazej Wandtke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: I oto nadszedł ten dzień... IP: *.icpnet.pl 02.09.05, 16:36 Może decydowała data - koniec przerwy wakacyjnej. Jednak w przypadku Tirów nie powinno to miec znaczenia. Zreszta spadek widać - mieszkając przy Lechickiej i jeżdżąc nią to widzę. Jednak racja - z liczbami sie nie dyskutuje - najwyżej interpretuje sie je. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Kiedy zmienią ustawienie świateł ??? IP: *.idea.pl 02.09.05, 20:50 .... skrzyżowań na Lechickiej ??? Bo korki z Piątkowa są nadal a Lechicka pusta ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka lechicka -jest ciszej IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 04.09.05, 11:14 Ja mieszkam na chrobrego w poblizu lechickiej-srodkowy blok. potwierdzam-jest zdecydowanie ciszej. Jak otwieralam na noc okno to dotad byl wyrazny poglas TIr- ow. Teraz cisza, a za oknami tylko las( fortu)i ptaszki:) Odpowiedz Link Zgłoś