Gość: t IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 19:24 Wielki przekręt.Zgodę dał zmarły konerwator , więc jak zawsze winnych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bart Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: 157.25.200.* 02.09.02, 20:23 Pewnie lepiej zostawić stare rudery i nic nie robić, niech się wszystkow zawali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 00:11 nie lepiej sprzedać za bezcen , niby pod remont a faktycznie pod rozbiurkę . Kulczykowa wie co robi, jeśli zasponsorują prezydenta rozkradą miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.dtce.net / *.man.polbox.pl 03.09.02, 10:12 Gość portalu: t napisał(a): > nie lepiej sprzedać za bezcen , niby pod remont a faktycznie pod rozbiurkę . > Kulczykowa wie co robi, jeśli zasponsorują prezydenta rozkradą miasto. Bo to Panie wszystko Żydzi (oops: żydzi) i masoni. I wymyślili nowy rodzaj biurka: nazywa się rozbiurka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maximus Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 12:44 Gość portalu: t napisał(a): > nie lepiej sprzedać za bezcen , niby pod remont a faktycznie pod rozbiurkę . > Kulczykowa wie co robi, jeśli zasponsorują prezydenta rozkradą miasto. tak, tak... a swistak siedzi i zawija w sreberka... czlowieku, skad ty sie urwales... szkoda slow, zeby z toba dyskutowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marvin Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.12.02, 22:08 Lepszy nowy biurowiec od szpecącej od wielu lat starej rudery. Lepiej zainteresuj się co wałkaże wykupują i przejmują stere poznańskie kamienice. Robią sobie z miasta pośmiewisko a kamienice doprowadzają do ruiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oset Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 09:28 Coś nie mogę się zgodzić z bart-em. Albo jakiś budynek jest zabytkowy i przez to chroniony, albo nie. Może trzeba ostrożniej kwalifikować cokolwiek na zabytek. Podobnie rzecz się ma z byłą już firmą ćmików na Wojskowej. Pamiętam prasowe opisy tej wytwórni, jaka to ona nie jest zabytkowa. I co? Gów..! Developer dogadał się z miastem i jest po zabytku. Zamiast niego jest baaardzo przestronne osiedle betonowe. I tak samo będzie z terenem vis a vis, czyli między Wojskową i Ułańską. Jest to typowa metoda "na kangura" - zająć uwagę gawiedzi pierdołami i w tym czasie przewalić swoje. Żeby zaspokoić nieposkromione apetyty, chcących zaistnieć rzekomych inwestorów - może warto wyburzyć np. ratusz, by jakiś pipek postawił wielopiętrowy market czy inne centrum kultury (tylko mu służące) albo najlepiej wyburzyć pewien kwartał na Placu Kolegiackim, ze szczególnym uwzględnieniem siedziby śmiesznego jaśnie pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.dtce.net / *.man.polbox.pl 03.09.02, 10:09 Gość portalu: t napisał(a): > Wielki przekręt.Zgodę dał zmarły konerwator , więc jak zawsze > winnych nie ma. Winnych czego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny bart o co wam chodzi????? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 12:17 "Konserwatorzy robią dokładną ich dokumentację i odzyskują zabytkowe cegły. Po wykonaniu nowych fundamentów budynki zostaną odtworzone w poprzednim kształcie" Cale szczęście, że jest pani Kulczyk i chce cos zrobic dla miasta Poznania. A przy tym zatrudni wielu, wielu ludzi przy budowie a pozniej w nowym "Starym Browarze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 20:05 Pani Kulczyk nic nie zrobi dla miasta, WSZYSTKO CO ROBI ROBI DLA SIEBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aszdfxc Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 20:32 Anka, jestes na prawde ograniczona. Myslisz, ze pani Kulczyk organizuje imprezy kulturalne (www.starybrowar.pl/wydarzenia.html) z checi zysku???? Nie sadzisz, ze hotel i centrum sztuki, ktory tam powstanie doda prestizu miastu? Zwroc uwage takze ile miejsc pracy zostalo juz teraz stworzone... itd itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfasg Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 21:35 Przepraszam, nie chcialem Cie obrazac. I naprawde pisze sie oczywiscie razem... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optyk Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 09:20 Mam nadzieję, że Ty jesteś TYLKO naiwny. Mam nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfasg Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 12:01 Prosze o rzeczowa argumentacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optyk Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 12:47 Rzeczowa argumentacja na taki temat, jak powyższy, wymaga innego miejsca i naprawdę solidnego czasu. Dwie rzeczy: 1. najczęściej (choć nie zawsze - ale to naprawdę wyjątkowo) chodzi o mocne wejście do high-lifu i spełnienie jakiś urojonych czy rzeczywistych ambicji, bywanie w określonym towarzystwie nie z pozycji ostatniego szeregu ale pierwszego, owo ocieranie się o nazwiska. Tu nie chodzi o pieniądze, które najczęściej po prostu nie wystarczają. Przykład - "Lulu" (mam nadzieję, że wiesz o kogo chodzi). 2. inwestycje, i tu rozpoczyna się rzeka. Cały kompleks powiązań papierkowo-finansowych, ulg, odliczeń i czego tam jeszcze. A przy tym wszystkim, czy Ty naprawdę myślisz, że siano na te projekty pochodzi z portfela domowego? Zapewniam, że tego rodzaju historie są typowym przykładem na "2+1". I wcale nie są naszym, polskim wymysłem. To przyszło. Ubolewam, że łamy Forum są za skromne na "rzeczową argumentację". Ufam, że jesteś na tyle bystry, że tych kilka uwag, plus uważne studiowanie informacji (nawet w gazetach), sklejanie ich mimo, że wydają się być odległe, dadzą Ci obraz całości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfasg Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 18:49 Tez ubolewam, ze nie mozemy podyskutowac o sytuacji troche powazniej. Zanm ja troche z innych zrodel niz gazety... Ale o czym my tak naprawde dyskutujemy??? O budynkach, ktore byly rozebrane, ale wroca w takiej samej, a nawet lepszej formie na swoje miejsce??? Czy o samej osobie, ktora co roku organizuje opere plus cala mase spotkan kulturalnych??Ile jest takich osob w Poznaniu??? Przieciez nie musze Cie przekonywac, ze sztuka jest deficytowa i jakby ta osoba chciala zarabiac to by sie nia nie zajmowala tylko postawila po prostu hipermarket na tym gruncie. A ty jaki bys mial pomysl na Browar? Aha, mozesz mi wyjasnic sprawe z wychodzeniem z szeregu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 00:02 Gość portalu: asdfasg napisał(a): > Tez ubolewam, ze nie mozemy podyskutowac o sytuacji troche powazniej. > Zanm ja troche z innych zrodel niz gazety... > Ale o czym my tak naprawde dyskutujemy??? O budynkach, ktore byly rozebrane, > ale wroca w takiej samej, a nawet lepszej formie na swoje miejsce??? > Czy o samej osobie, ktora co roku organizuje opere plus cala mase spotkan > kulturalnych??Ile jest takich osob w Poznaniu??? Przieciez nie musze Cie > przekonywac, ze sztuka jest deficytowa i jakby ta osoba chciala zarabiac to by > sie nia nie zajmowala tylko postawila po prostu hipermarket na tym gruncie. > A ty jaki bys mial pomysl na Browar? amen bracie, jestem z tobą !!! > Aha, mozesz mi wyjasnic sprawe z wychodzeniem z szeregu? > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butch Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 01:50 twojej wypowiedzi sie nawet nie da komentowac... żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podroznik Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.dip.t-dialin.net 07.09.02, 00:58 Bardzo ladnie powiedziane - jestem tylko ciekaw (myslac o starej gazowni)jakiego koloru beda plastikowe okna wstawione do nowych budynkow !!!? (bez tego ani rusz) Pozdrawiam "podroznik" Odpowiedz Link Zgłoś
miszi Re: Część Starego Browaru została rozebrana 08.09.02, 18:34 Gość portalu: Anka napisał(a): > Pani Kulczyk nic nie zrobi dla miasta, WSZYSTKO CO ROBI ROBI DLA SIEBIE. Wiesz, masz absolutną rację. Ale z tej pani Kulczyk megalomanka. Wybuduje ogromny budynek, o powierzchni kilkudziesięciu hektarów TYLKO DLA SIEBIE!! nikogo tam nie wpuści, będzie tam siedziała zupełnie samiuteńka. Będzie mogła się przechadzać korytarzami jak królowa po pałacu, sama zasiadać w teatrze, w restauracjach etc. WOW, ja też bym tak chciała. Władować tyle pieniędzy po to, żeby NIKOGO tam nie wpuścić, bo w końcu WSZYSTKO CO ROBI ROBI DLA SIEBIE. Rewelacja. A może tak naprawdę ludzie zazdroszczą Kulczykowej pieniędzy i pomysłu? Wreszcie zniknie pseudozabytkowy, brzydki budynek i na jego miejscu powstanie coś nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADI-GBG Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: 2.3.STABLE* / *.telia.com 04.09.02, 12:24 Oby wiecej takich osob jak pani Kulczyk....co ona mysli i robi dla siebie to jej prywatna sprawa ale miasto pozbedzie sie nastepnej rozpadajacej sie ruiny! Oby tylko zdazyli zanim pojawia sie jakies protesty mieszkancow ...bo poznaniakow tylko na to stac.... dziwne ze nikt nie prostestuje jak "wspaniale" i "europejsko" wyglada dworzec PKS,teren "wolnych torow" czy plac Wolnosci.....a Klepka znowu klepie dzis to samo co ostatni raz i tydzien temu i miesiac temu o inwestorze i terminie rozpoczenia budowy...jaz to znam na pamiec!!!ale KIEDY???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
snoopy25 Re: Część Starego Browaru została rozebrana 07.09.02, 00:41 Ta rudera, która teraz rozbierają, to dawny budynek leżakowni i fermentowni, a także jeden z niewielu zachowanych w Poznaniu przykładów XIX-wiecznej architektury przemysłowej. Myślę, że takie obiekty raczej należy chronić na co dobrym sposobem jest np. adoptowanie ich do nowych funkcji, tak jak to ma być z budynkiem dawnej słodowni. No chyba,że rozbiórkę wymusza zły stan techniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaspera Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 21:57 snoopy25 napisała: > Ta rudera, która teraz rozbierają, to dawny budynek leżakowni i fermentowni, a > także jeden z niewielu zachowanych w Poznaniu przykładów XIX-wiecznej > architektury przemysłowej. Myślę, że takie obiekty raczej należy chronić na co > dobrym sposobem jest np. adoptowanie ich do nowych funkcji, tak jak to ma być z > > budynkiem dawnej słodowni. No chyba,że rozbiórkę wymusza zły stan techniczny. A widzisz... przeczytałeś chciaż uważnie komentowany artykuł, tam właśnie jest mowa dlaczego muszą fragmenty wyburzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maximus Stary browar i Pani Kulczyk IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 13:18 Apeluje do wszystkich, ktorzy krytykuja Pania Kulczyk i jej budowe! Opanujcie sie. Pani Kulczyk i jej maz Jan Kulczyk to ludzie, ktorzy robia dla Poznania wiecej niz sobie mozecie wyobrazic. Wspieraja nie tylko wydarzenia kulturalne, instytucje kulturalne, ale tez wspieraja biednych i potrzebujacych, oraz mlodych zdolnych ludzi. wszystko to robia bezinteresownie. Pani Grazyna Kulczyk, ktora jest bardzo wrazliwa na piekno i sztuke, kupila Stary Browar, aby zrobic z niego najladniejsze miejsce w miescie! Oczywiscie znajdzie sie tam czesc komercyjna, bo 'jakos musi miejsce na siebie zarabiac', ale glownym celem przedsiewziecia jest stworzenie miejsca pieknego, niepowtarzalnego, do ktorego ciagnac beda ludzie z calego swiata!!! Wyobrazcie sobie w letnie wieczory miejsce, ktore bedzie konkurowac z naszym Starym Rynkiem! Pelne kawiarenek, sklepikow, pubow, restauracji, muzeum, sala koncertowa itd. Bedziemy mogli konkurowac nawet z Praga :-))!!! Wszystkie zabytkowe budynki (ktore musialy byc rozebrane, bo sie poprostu walily) beda odtworzone! Wiec krytycy! Apeluje do Was! Pierwszy raz od dawna w Poznaniu ma szanse powstac z prywatnej inicjatywy cos, z czego bedziemy mogli byc dumni! Pani Kulczyk, jak niektorzy sadza, nie musi sie 'lansowac', bo jest i tak jedna z najbardziej znanych kobiet w Polsce. Ona chce stworzyc cos, co ludzi bedzie cieszyc i na wiele lat pozostanie w ich pamieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Stary browar i Pani Kulczyk IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 21:50 Sprzedajmy Kulczykowi Ratusz ( oczywiście bez prawa rozbiórki), niech coś dobuduje,przebuduje i rozbuduje (ten zmarły konserwator na pewno na tę okolicznośc też jakąś zgodę podpisał) - będziemy mieli najlepszą i najnowocześniejszą galerię handlową z niepodważalnymi miejscami pracy i istotnym rozwojem centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart-egg Re: Stary browar i Pani Kulczyk IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 22:58 Nie popadajmy w skrajności. Browar to browar, a nie siedziba władz miejskich Pani Dario! A jaki ma Pani pomysł na Stary Browar? Bardzo łatwo krytykować, a samemu coś zdziałać to troche trudniej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Stary browar i Pani Kulczyk IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 23:34 siedzibą władz miejskich jest Urząd Miasta przy Placu Kolegiackim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wifon Re: Stary browar i Pani Kulczyk IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.09.02, 12:12 Pani Daria, jak sądzę, proponowałaby, żeby ruiną Starego Browaru zajęła się jakaś państwowa komisja albo urząd albo agencja - ale koniecznie państwowe żeby nie było wątpliwości, że na tak wspaniałym "zabytku" jak Stary Browar zarabia jakiś "prywaciarz". A na Panią Kulczykową należy nasłać kilka kontroli żeby jej się odechciało inwestować w Polsce - i wtedy sprawiedliwości (społecznej) stanie się zadość. Stary Browar będzie popadał w ruinę, tak jak to było do tej pory, nowe miejsca pracy nie powstaną, nikt na tym nie zarobi, no i - last but not least - Pani Daria będzie zadowolona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łuki Re: Stary browar i Pani Kulczyk IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 13:44 zgadzam się wydawało się że kilka lat demokracji wystarczy, żeby spoleczeństwo zaczęło racjonalnie mysleć , niestety zmiany w sposobie myślenia są tak głebokie ,że minie jeszcze wiele lat zanim dochowamy się świadomego społeczeństwa . Opine w stylu " pani Kulczyk robi to tylko po to zeby napchać własną kabzę " są porażajace, Są dziesiątki łatwiejszych , pewniejszych i zyskowniejszych inwestycji . Tworzenie nowego Starego Browaru to realizacja wizji, ideii, i nie ma w tym nic złego, że ma być to interes dochodowy, ludzie nie wstdźmy się że zarabiamy pieniądze !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Stary browar i Pani Kulczyk IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 14:00 Zauwazylem ze na forum przybylo sporo ludzi ktorzy uwielbiaja kopac inwestorow. VW, Fortis(Stary Browar)...nic tylko pozdrowic i wyslac w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaspera Re: Stary browar i Pani Kulczyk IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 22:00 Po co to mówisz stary tym debilom? Oni i tak tego nie zrozumieją!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marvin Re: Stary browar i Pani Kulczyk IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.12.02, 22:21 Amen Bracie !!! Święte słowa. Niech mi ci mondrale pokażą kto jeszcze chce dać temu miastu od siebie bo ja nie widze takich. Poza tym żeby nie rodzina Kulczyków to pewnie wogóle Poznań zszedłby na peryferie miast polskich. Co do wspierania kultury przez państwa Kulczyków: chwalić ich za to, ja sam kłaniam im się do samej ziemi bo Oni jako jedni z nielicznych łożą na to włane pieniądze i poświęcają swój cenny czas. Drażni mnie tylko to, że łożą też pieniądze na Warszawe gdzie i tak wszystkiego mają więcej od innych miast (pieniędzy też). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 21:24 ja nadal uwazam, ze pp Kulczykowie robia wszystko tylko i wylacznie dla siebie, mam nadzieje ze czytelnicy tak TOLERANCYJNEGO forum pozwola mi tak myslec i nie obrzuca mnie blotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 23:24 oczywiście, że tylko dla siebie , za metr powieżchni handlowej w centrum wezmą minimum 40 EURO , kosmiczna stopa zwrotu !!! całkowicie nieosiągalna na Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
snoopy25 Re: Część Starego Browaru została rozebrana 10.09.02, 01:49 Inwestycja p. Kulczyk na pewno nie jest robiona tylko na własnych zysków; ona chce z tego miejsca zrobić przecież centrum kultury i rozrywki, otwarte dla wszystkich. Nie mogę się jedynie zgodzić z nazywaniem tych budynków ruderami i twierdzeniem, że nie są zabytkami. Są to budynki ponadstuletnie, przykłady pięknej architektury przemysłowej, która może nie jest tak reprezentacyjna i interesująca jak np. architektura katedry, czy fary, ale nie mniej jest ona godna uwagi i warta tego by ją zachować dla następnych pokoleń. Tym bardziej, że w Poznaniu takich obiektów nie ma już za wiele. I na szczeście dzięki idei Starego Browaru budynki te zostaną wciągnięte w nową zabudowę i odzyskają dawny blask, a przy tym mam nadzieję nie stracą swojej historii. Pozdr. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
lowca.masek Re: Część Starego Browaru została rozebrana 18.11.02, 20:05 Nic dodać! To SĄ autentyczne zabytki, tak samo gazownia, rzeźnia na Garbarach czy zajezdnia tramwajowa przy Gajowej. Można je nieznacznie zmienić, adaptować do nowej roli. Sprawić, żeby nie były tylko przemysłowymi ponurymi murami, żeby stały się dostępne i przydatne. A tak nawiasem mówiąc: Ratusz czy Katedra to tylko makiety z lat 50 XX wieku (co nie znaczy, że trzeba je wyburzyć, aż tak zwariowany nie jestem!) XIX-wieczne autentyki musimy szanować: jeżeli dziś nie ocalimy stuletniego budynku, to za 400 lat Poznań nie będzie miał 500-letniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Niech rozbiora wszystko jak chca! IP: 211.54.43.* 10.09.02, 07:17 Dajcie se spokoj. Taki ten browar wielkim zabytkiem jest? Juz widze te rzesze turystow ktorzy przyjezdzaja do Poznania zeby zobaczyc Katedre, Ratusz, Fare i oczywiscie stary browar. Jesli to zabytek to strasznie malo wazny. Pomyslcie co da Poznaniowi wiecej, jakas rudera ktora nikogo nie obchodzi i nie obchodzila dopoki nie bylo o niej glosno w prasie tylko dlatego ze tam sie teraz cos buduje. Czy to centrum co sie tam teraz buduje. To jest wielka inwestycja. Wielkie pieniadze, duzy prestiz dla miasta i deptaka. Setki miejsc pracy. Niech nawet rozbiora wszystko! Nic nie warty stary browar jaki tam stal i teraz jeszcze stoi (walaca sie rudera w centrum miasta) albo Stary Browar (super hotel, wielkie centrum handlowe, etc etc). Macie wybor. Oczywiscie ze pani Kulczyk nie robi nic tylko dla dobra miasta. Robi przedewszystkim dla siebie zeby miec z tego jakis zysk. Wlasnie dlatego nie jest biedna, ale bogata. Takie sa realia wszedzie. To jest biznes. Ale jesli Stary Browar bedzie wielkim sukcesem, to Poznan tez wiele, WIELA, zyska. Ale nie jest prawda ze robia to tylko dla siebie. Bo co? Maja wybudowac cos tak drogiego tylko dla wlasnego uzytku? Co za IDIOTA moze wogole tak myslec? Wstep dla wszystkich wzbroniony? Tylko pani Kulczyk moze tam wchodzic? Widze ze w Polsce IDIOTOW nie brakuje. To jest inwestycja ktora ma przyniesc zysk finansowy. Przedewszystkim. A zeby cos takiego przynioslo zysk musi byc otwarte dla wszystkich i przyciagac ludzi. W hotelu maja byc gosie, w restauracjach klienci, etc etc. To jest inwestycja dla miasta Poznania. Nie tylko dla pani Kulczyk. Wogole to nie wiem co wy sobie wyobrazacie. Ze ludzie beda pakowac mnostwo kasy w jakies glupie inwestycje ktore nie beda przynosic zadnych zyskow? Komuna sie skonczyla, dzisiaj wszystko robi sie po to zeby zarobic kase. Nowy Browar napewno poprawi wizerunek deptaka. Co do wartosci Starego Browaru - zabytku. To jest RUDERA. To sie sypie. Miasto ma pakowac kase w ta rudere? NIKT nie przyjezdza do Poznania zeby zobaczyc Stary Browar. NIKT. Samych Poznaniakow ta rudera odstrasza. Wyzej napisalem ze mozna zburzyc wszystko. Why not? Nowy Stary Browar to najwazniejsza inwestycja w Poznaniu. Nowy Stary Browar to poczatek odbudowy deptaka, ktory w obecnym stanie jest powodem smutku wielu ludzi w Poznaniu. Dzisiaj deptak straszy. Niedlugo bedzie miejscem ktore bedzie przyciagac ludzi. Na nowym deptaku nie ma miejsca dla rudery. Wiec niech robia co chca z tym szajsem. P.S. Nie kazdy 100 letni budynek jest zabytkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snoopy Re: Niech rozbiora wszystko jak chca! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.09.02, 11:49 Ja wcale nie jestem przeciwko tej inwestycji, niech budują, ale zachowując co się da z tego starego browaru. Deptak jest zaniedbaną ulicą i na pewno nowy Stary Browar podniesie rangę tego miejsca i przyciągnie tam ludzi. Ta rudera, oprócz tego, że ma ponad 100 lat, jest wpisana do rejestru zabytków, a tym już się nie może poszczycić aż tak wiele zabytkowych budowli. Zresztą, jeśli się przyjrzeć projektom, to sami architekci starali się nawiązywać do wyglądu starego browaru, poprzez np. materiał - cegłę, czy powtórzenie na nowych elewacjach wyglądu starego umocnienia skarpy. Wynika z tego, że nie uważali tego miejsca za "ruderę" tylko za dobry wzór dla swoich projektów. A to, że się tym miejscem nikt nie interesował wcześniej to "nie jest wina" samego browaru, tylko braku zainteresowania, przez wiele lat, dla tego typu architektury, którą dopiero od stosunkowo niedawna zaczęto doceniać i dlatego m.in. doprowadzono do wpisania tego obiektu do rejestru zabytków. Pozdr. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Niech rozbiora wszystko jak chca! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.09.02, 13:37 Tylko niech nie mówią, że to Gałka pozwolił rozebrać bo jak robili pozwolenie na budowę to On już od pół roku nie żył!!! Tak na marginesie to kto zawinił, że w Poznaniu nie będzie kolekcji Pani Piaseckiej-Johnson? Podobno nowa konserwtor ją po prostu obraziła. Pisał o tym ten bezpłatny tygodnik, czy ktoś wie coś więcej??? Odpowiedz Link Zgłoś
zofi Re: Niech rozbiora wszystko jak chca! 16.09.02, 10:23 Gość portalu: Lechita napisał(a): > Dajcie se spokoj. Taki ten browar wielkim zabytkiem jest? Juz widze te rzesze > turystow ktorzy przyjezdzaja do Poznania zeby zobaczyc Katedre, Ratusz, Fare > i oczywiscie stary browar. Jesli to zabytek to strasznie malo wazny. > Pomyslcie co da Poznaniowi wiecej, jakas rudera ktora nikogo nie obchodzi i > nie obchodzila dopoki nie bylo o niej glosno w prasie tylko dlatego ze tam > sie teraz cos buduje. Czy to centrum co sie tam teraz buduje. To jest wielka > inwestycja. Wielkie pieniadze, duzy prestiz dla miasta i deptaka. Setki > miejsc pracy. Niech nawet rozbiora wszystko! Nic nie warty stary browar jaki > tam stal i teraz jeszcze stoi (walaca sie rudera w centrum miasta) albo Stary > Browar (super hotel, wielkie centrum handlowe, etc etc). Macie wybor. > > Oczywiscie ze pani Kulczyk nie robi nic tylko dla dobra miasta. Robi > przedewszystkim dla siebie zeby miec z tego jakis zysk. Wlasnie dlatego nie > jest biedna, ale bogata. Takie sa realia wszedzie. To jest biznes. Ale jesli > Stary Browar bedzie wielkim sukcesem, to Poznan tez wiele, WIELA, zyska. Ale > nie jest prawda ze robia to tylko dla siebie. Bo co? Maja wybudowac cos tak > drogiego tylko dla wlasnego uzytku? Co za IDIOTA moze wogole tak myslec? Wstep > dla wszystkich wzbroniony? Tylko pani Kulczyk moze tam wchodzic? Widze ze w > Polsce IDIOTOW nie brakuje. To jest inwestycja ktora ma przyniesc zysk > finansowy. Przedewszystkim. A zeby cos takiego przynioslo zysk musi byc otwarte > > dla wszystkich i przyciagac ludzi. W hotelu maja byc gosie, w restauracjach > klienci, etc etc. To jest inwestycja dla miasta Poznania. Nie tylko dla pani > Kulczyk. Wogole to nie wiem co wy sobie wyobrazacie. Ze ludzie beda pakowac > mnostwo kasy w jakies glupie inwestycje ktore nie beda przynosic zadnych > zyskow? Komuna sie skonczyla, dzisiaj wszystko robi sie po to zeby zarobic > kase. Nowy Browar napewno poprawi wizerunek deptaka. > > Co do wartosci Starego Browaru - zabytku. To jest RUDERA. To sie sypie. Miasto > ma pakowac kase w ta rudere? NIKT nie przyjezdza do Poznania zeby zobaczyc > Stary Browar. NIKT. Samych Poznaniakow ta rudera odstrasza. Wyzej napisalem ze > mozna zburzyc wszystko. Why not? Nowy Stary Browar to najwazniejsza inwestycja > w Poznaniu. Nowy Stary Browar to poczatek odbudowy deptaka, ktory w obecnym > stanie jest powodem smutku wielu ludzi w Poznaniu. Dzisiaj deptak straszy. > Niedlugo bedzie miejscem ktore bedzie przyciagac ludzi. Na nowym deptaku nie ma > > miejsca dla rudery. Wiec niech robia co chca z tym szajsem. > > P.S. Nie kazdy 100 letni budynek jest zabytkiem. Jak również o jego zabytkowym charakterze nie stanowi fakt, że ktoś przyjeżdża go oglądać. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Niech rozbiora wszystko jak chca! IP: 193.0.69.* 16.09.02, 13:51 A ja bym sprzedał Kulczykom nawet BWA. Może by z tym porządek zrobili :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Niech rozbiora wszystko jak chca! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 01:46 Gość portalu: Kosa napisał(a): > A ja bym sprzedał Kulczykom nawet BWA. Może by z tym porządek zrobili :)))) Wino stawiam:) jestm za! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Niech rozbiora wszystko jak chca! IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 18:29 Niech żyje rodzina Kulczyków i niech Bóg błgosławi wszystkiemu dobru, które czynią Poznaniowi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wifon Gdzie jest pani Daria? IP: *.icpnet.pl 29.09.02, 14:46 A pani Darii to chyba mowę odjęło... No co kobito - taka silna w gębie byłaś a teraz siedzisz cicho? Dalejże do boju o sprawiedliwość społeczną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Niech rozbiora wszystko jak chca! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 21:12 Gość portalu: kuba napisał(a): > Niech żyje rodzina Kulczyków i niech Bóg błgosławi wszystkiemu dobru, które > czynią Poznaniowi !!! Co to za debil i dupowłaz ??? Na etacie u Kulczyka jesteś durniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Niech rozbiora wszystko jak chca! IP: *.selfnet.uni-stuttgart.de 02.10.02, 01:03 Gdzie sie podzial komentowany artykuł????Chce przeczytać,się dowiedzieć i nie mogę!Czy ktoś go ocalił i może przesłać?Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katschy Re: Niech rozbiora wszystko jak chca! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 14:41 uwazam ze to co dzieje sie teraz ze SB to najlepsza rzecz jaka mogła sie temu miejscu przytrafic. teksty na temat prywaty Kulczykow sa tak zenujace ze nie warto ich nawet komentowac. problem lezy gdzie indziej - stosunek wladz lokalnych do zabytkow zalezny jest zbyt czesto od potencjalnego inwestora, ktory jest w stanie przeforsowac kazdy pomysl, z rozbiorka wlacznie. oczywiscie zazwyczaj jest to jedyny sposob na zgospodarowanie ruiny, ale dzieki temu tworzymy prawo rownych i rowniejszych. moim skromnym zdaniem zbyt latwo budynki zostaja wpisane w rejestr zabytkow, co pozniej krepuje inwestycje. nie jestem zwolennikiem szklanych wiez np na jezycach, ale chyba wystarczylyby plany zagospodarowania miejscowego czy cos w tym stylu, zeby nie cackac sie z kazda kamienica i nie twozyc dylematow: prawo czy zdrowy rozsadek. nie wiem czy wyrazam sie jasno, chodzi mi o to ze nie wszystko co stare jest ladne i warte zachowania w niezmienionym ksztalcie. juz widze te tlumy turystow na ratajach za 100 lat ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Niech rozbiora wszystko jak chca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.02, 19:02 swiete slowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Niech rozbiora wszystko jak chca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.02, 22:03 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marvin Re: Niech rozbiora wszystko jak chca! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.12.02, 22:32 Gość portalu: Lechita napisał(a): > Dajcie se spokoj. Taki ten browar wielkim zabytkiem jest? Juz widze te rzesze > turystow ktorzy przyjezdzaja do Poznania zeby zobaczyc Katedre, Ratusz, Fare > i oczywiscie stary browar. Jesli to zabytek to strasznie malo wazny. > Pomyslcie co da Poznaniowi wiecej, jakas rudera ktora nikogo nie obchodzi i > nie obchodzila dopoki nie bylo o niej glosno w prasie tylko dlatego ze tam > sie teraz cos buduje. Czy to centrum co sie tam teraz buduje. To jest wielka > inwestycja. Wielkie pieniadze, duzy prestiz dla miasta i deptaka. Setki > miejsc pracy. Niech nawet rozbiora wszystko! Nic nie warty stary browar jaki > tam stal i teraz jeszcze stoi (walaca sie rudera w centrum miasta) albo Stary > Browar (super hotel, wielkie centrum handlowe, etc etc). Macie wybor. > > Oczywiscie ze pani Kulczyk nie robi nic tylko dla dobra miasta. Robi > przedewszystkim dla siebie zeby miec z tego jakis zysk. Wlasnie dlatego nie > jest biedna, ale bogata. Takie sa realia wszedzie. To jest biznes. Ale jesli > Stary Browar bedzie wielkim sukcesem, to Poznan tez wiele, WIELA, zyska. Ale > nie jest prawda ze robia to tylko dla siebie. Bo co? Maja wybudowac cos tak > drogiego tylko dla wlasnego uzytku? Co za IDIOTA moze wogole tak myslec? Wstep > dla wszystkich wzbroniony? Tylko pani Kulczyk moze tam wchodzic? Widze ze w > Polsce IDIOTOW nie brakuje. To jest inwestycja ktora ma przyniesc zysk > finansowy. Przedewszystkim. A zeby cos takiego przynioslo zysk musi byc otwarte > > dla wszystkich i przyciagac ludzi. W hotelu maja byc gosie, w restauracjach > klienci, etc etc. To jest inwestycja dla miasta Poznania. Nie tylko dla pani > Kulczyk. Wogole to nie wiem co wy sobie wyobrazacie. Ze ludzie beda pakowac > mnostwo kasy w jakies glupie inwestycje ktore nie beda przynosic zadnych > zyskow? Komuna sie skonczyla, dzisiaj wszystko robi sie po to zeby zarobic > kase. Nowy Browar napewno poprawi wizerunek deptaka. > > Co do wartosci Starego Browaru - zabytku. To jest RUDERA. To sie sypie. Miasto > ma pakowac kase w ta rudere? NIKT nie przyjezdza do Poznania zeby zobaczyc > Stary Browar. NIKT. Samych Poznaniakow ta rudera odstrasza. Wyzej napisalem ze > mozna zburzyc wszystko. Why not? Nowy Stary Browar to najwazniejsza inwestycja > w Poznaniu. Nowy Stary Browar to poczatek odbudowy deptaka, ktory w obecnym > stanie jest powodem smutku wielu ludzi w Poznaniu. Dzisiaj deptak straszy. > Niedlugo bedzie miejscem ktore bedzie przyciagac ludzi. Na nowym deptaku nie ma > > miejsca dla rudery. Wiec niech robia co chca z tym szajsem. > > P.S. Nie kazdy 100 letni budynek jest zabytkiem. > No pewnie że tak. A niech budują!!! Bez podobnych inwestycji takie zabytki jak browar czy np rzeźnia na Garbarach popadną w totalną ruinę. Przestańcie więc w koncu pisać jte bzdury o ochronie zabytków. Bo p. Kulczyk chce przynajmniej coś z tym syfem w centrum miast zrobić a nie dopuścić do totalnej ruiny. Jeśli to takie cenne zabytki to dlaczego od lat się sypią nam na głowy i dlaczego konsrwator ich nie remontuje ????!!!!!!! Bredzicie, że powstaje budynek komercyjny aby zaspokoić zachcianki pani Kulczyk ,a wiecie co się stanie z podobnymi zabytkami np. z rzeźnią na Garbarach ? Bo ja wiem, że ten teren kupiła firma warszawska. Ciekawe co ci tam dopiero wybudują . Pewnie znowu jakiś syfny blaszany market. Ciekawe co wówczas powiedzą mondrale od zabytków? Lepoiej dać teren warszawkiemu bezguściu niż lokalnym inwestorom z konkretnymi planami. Gratuluje !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! damy wszyscy pięć i pół miliona zł. p Kulczykowej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 23:44 Wszyscy bardzo chcą jak widzę na forum centrum handlowe o powierzchni 40 tyś metrów w centrum miasta , dlatego też miasto planuje w różnych formach wesprzeć tę inwestycję na pięć i pół milona złotych. Oczywiście Pani Kulczyk sprzeda to z solidnym zyskiem , a miasto ( czyli mieszkańcy bo budżet to z nasze zapłacone pieniądze) będzie jedynie miało satysfakcję z tego że mamy kolejne centrum handlowe, które być może z czasem będzie stało puste podobnie do centrum Viktoria. Przypomnę tylko że Kupiec który jest w części miejski nie jest w całości wynajęty. Kupcy w Panoramie mają problemy a Bałtyku nawet się nie rozbiera , nie mówiąc o budowie czegokolwiek. Wobec tego wszystkiego czy nie lepiej wykorzystać miejskie pieniądze na lepsze cele niż wspomaganie wątpliwej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: damy wszyscy pięć i pół miliona zł. p Kulczyk IP: 217.153.34.* 12.12.02, 18:07 Gość portalu: ! napisał(a): > Wszyscy bardzo chcą jak widzę na forum centrum handlowe o powierzchni 40 tyś > metrów w centrum miasta , dlatego też miasto planuje w różnych formach wesprzeć > > tę inwestycję na pięć i pół milona złotych. Oczywiście Pani Kulczyk sprzeda to > z solidnym zyskiem , a miasto ( czyli mieszkańcy bo budżet to z nasze zapłacone > > pieniądze) będzie jedynie miało satysfakcję z tego że mamy kolejne centrum > handlowe, które być może z czasem będzie stało puste podobnie do centrum > Viktoria. Przypomnę tylko że Kupiec który jest w części miejski nie jest w > całości wynajęty. Kupcy w Panoramie mają problemy a Bałtyku nawet się nie > rozbiera , nie mówiąc o budowie czegokolwiek. > Wobec tego wszystkiego czy nie lepiej wykorzystać miejskie pieniądze na lepsze > cele niż wspomaganie wątpliwej inwestycji? Juz nie moge dalej czytac tego malkontenctwa.......jak sie nie buduje to zle, jak sie buduje to jeszcze gorzej....w kazdym normalnym kraju na swiecie ludzie by sie cieszyli ze sie cos dzieje, ze ruszyla budowa, ze sa nowe miejsca pracy, ze znalazl sie wreszcie inwestor gotowy wylozyc olbrzymie pieniadze na inwestycje w niezbyt pewnych czasach, ze srodmiescie bedzie po wybudowaniu tego centrum duzo piekniejsze.....w kazdym normalnym kraju, tylko nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: damy wszyscy pięć i pół miliona zł. p Kulczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.02, 18:09 A skąd twoje przekonanie, ze ona jest wątpliwa??? masz na to jakies dowody? I skąd informacja, ze miasto bedzie tę inwestycję dofinansowywac? Poki co cieszmy sie, ze to miejsce powstaje, sa na to pieniądze, wzbogacimy sie o super miejsce w Poznaniu (nie da sie tego w zaden sposob porownac do 'Victorii') i jest ktos kto w naszym szarym Poznaniu chce cos zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
max73 Re: Niech rozbiora wszystko jak chca! 12.12.02, 19:34 Gość portalu: Marvin napisał(a): > Gość portalu: Lechita napisał(a): > > > Dajcie se spokoj. Taki ten browar wielkim zabytkiem jest? Juz widze te rze > sze > > turystow ktorzy przyjezdzaja do Poznania zeby zobaczyc Katedre, Ratusz, Fa > re > > i oczywiscie stary browar. Jesli to zabytek to strasznie malo wazny. > > Pomyslcie co da Poznaniowi wiecej, jakas rudera ktora nikogo nie obchodzi > i > > nie obchodzila dopoki nie bylo o niej glosno w prasie tylko dlatego ze tam > > > sie teraz cos buduje. Czy to centrum co sie tam teraz buduje. To jest wiel > ka > > inwestycja. Wielkie pieniadze, duzy prestiz dla miasta i deptaka. Jaki prestiz co ty gadasz. Postawia betonowe cos i co? Setki > > miejsc pracy. Owszem powstana miejsca pracy dla niewolniczej sily. Za grosze. Niech nawet rozbiora wszystko! Nic nie warty stary browar ja > ki > > tam stal i teraz jeszcze stoi (walaca sie rudera w centrum miasta) albo St > ary > > Browar (super hotel, wielkie centrum handlowe, etc etc). Macie wybor. > > Stary Browal czeka na inwestora mial byc wyremontowany. Miasta nie bylo stac na remont. > > Oczywiscie ze pani Kulczyk nie robi nic tylko dla dobra miasta. Robi > > przedewszystkim dla siebie zeby miec z tego jakis zysk. Wlasnie dlatego ni > e > > jest biedna, ale bogata. Takie sa realia wszedzie. To jest biznes. Ale jes > li > > Stary Browar bedzie wielkim sukcesem, to Poznan tez wiele, WIELA, zyska. A > le > > nie jest prawda ze robia to tylko dla siebie. Bo co? Maja wybudowac cos ta > k > > drogiego tylko dla wlasnego uzytku? Co za IDIOTA moze wogole tak myslec? > Wstep > > dla wszystkich wzbroniony? Tylko pani Kulczyk moze tam wchodzic? Widze ze > w > > Polsce IDIOTOW nie brakuje. To jest inwestycja ktora ma przyniesc zysk > > finansowy. Przedewszystkim. A zeby cos takiego przynioslo zysk musi byc > otwarte > > > > dla wszystkich i przyciagac ludzi. W hotelu maja byc gosie, w restauracjac > h > > klienci, etc etc. To jest inwestycja dla miasta Poznania. Nie tylko dla pa > ni > > Kulczyk. Wogole to nie wiem co wy sobie wyobrazacie. Ze ludzie beda pakowa > c > > mnostwo kasy w jakies glupie inwestycje ktore nie beda przynosic zadnych > > zyskow? Komuna sie skonczyla, dzisiaj wszystko robi sie po to zeby zarobic > > > kase. Nowy Browar napewno poprawi wizerunek deptaka. > > Jaki Nowy Browar to cos betonowego ? > > Co do wartosci Starego Browaru - zabytku. To jest RUDERA. To sie sypie. > Miasto > > ma pakowac kase w ta rudere? NIKT nie przyjezdza do Poznania zeby zobaczyc > > > Stary Browar. NIKT. Samych Poznaniakow ta rudera odstrasza. Wyzej napisale > m > ze > > mozna zburzyc wszystko. Why not? Nowy Stary Browar to najwazniejsza > inwestycja > > w Poznaniu. Nowy Stary Browar to poczatek odbudowy deptaka, ktory w obecny > m > > stanie jest powodem smutku wielu ludzi w Poznaniu. Dzisiaj deptak straszy. > > > Niedlugo bedzie miejscem ktore bedzie przyciagac ludzi. Na nowym deptaku n > ie > ma > > > > miejsca dla rudery. Wiec niech robia co chca z tym szajsem. > > > > P.S. Nie kazdy 100 letni budynek jest zabytkiem. > > No pewnie że tak. A niech budują!!! Bez podobnych inwestycji takie zabytki > > jak browar czy np rzeźnia na Garbarach popadną w totalną ruinę. Przestańcie > więc w koncu pisać jte bzdury o ochronie zabytków. Bo p. Kulczyk chce > przynajmniej coś z tym syfem w centrum miast zrobić a nie dopuścić do totalnej > ruiny. Jeśli to takie cenne zabytki to dlaczego od lat się sypią nam na głowy i > > dlaczego konsrwator ich nie remontuje ????!!!!!!! Bo dostal w lape mosku. Boze jak slysze takie gadanie to strzyka mnie w kosciach. Bredzicie, że powstaje > budynek komercyjny aby zaspokoić zachcianki pani Kulczyk ,a wiecie co się > stanie z podobnymi zabytkami np. z rzeźnią na Garbarach ? Bo ja wiem, że ten > teren kupiła firma warszawska. Ciekawe co ci tam dopiero wybudują . Pewnie > znowu jakiś syfny blaszany market. Ciekawe co wówczas powiedzą mondrale od > zabytków? Lepoiej dać teren warszawkiemu bezguściu niż lokalnym inwestorom z > konkretnymi planami. Gratuluje !!!!!!! Stary moze powinines pojsc do psychiatry?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: Niech rozbiora wszystko jak chca! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 02:07 max73 napisał: > Gość portalu: Marvin napisał(a): > > > Gość portalu: Lechita napisał(a): > > > > > Dajcie se spokoj. Taki ten browar wielkim zabytkiem jest? Juz widze t > e rze > > sze > > > turystow ktorzy przyjezdzaja do Poznania zeby zobaczyc Katedre, Ratus > z, Fa > > re > > > i oczywiscie stary browar. Jesli to zabytek to strasznie malo wazny. > > > Pomyslcie co da Poznaniowi wiecej, jakas rudera ktora nikogo nie obch > odzi > > i > > > nie obchodzila dopoki nie bylo o niej glosno w prasie tylko dlatego z > e tam > > > > > sie teraz cos buduje. Czy to centrum co sie tam teraz buduje. To jest > wiel > > ka > > > inwestycja. Wielkie pieniadze, duzy prestiz dla miasta i deptaka. > > Jaki prestiz co ty gadasz. Postawia betonowe cos i co? Czlowieku, widziales plany??? betonowe cos... przeciez to bedzie sliczny bucynek!!!! > > Setki > > > miejsc pracy. > > Owszem powstana miejsca pracy dla niewolniczej sily. Za grosze. jakie grosze, skad ten pomysl, wolisz , zeby ludzie byli bezrobotni... coz za myslenie... zalosne... > > Niech nawet rozbiora wszystko! Nic nie warty stary browar ja > > ki > > > tam stal i teraz jeszcze stoi (walaca sie rudera w centrum miasta) al > bo St > > ary > > > Browar (super hotel, wielkie centrum handlowe, etc etc). Macie wybor. > > > > > > Stary Browal czeka na inwestora mial byc wyremontowany. Miasta nie bylo stac na > > remont. > > > > Oczywiscie ze pani Kulczyk nie robi nic tylko dla dobra miasta. Robi > > > przedewszystkim dla siebie zeby miec z tego jakis zysk. Wlasnie dlate > go ni > > e > > > jest biedna, ale bogata. Takie sa realia wszedzie. To jest biznes. Al > e jes > > li > > > Stary Browar bedzie wielkim sukcesem, to Poznan tez wiele, WIELA, zys > ka. A > > le > > > nie jest prawda ze robia to tylko dla siebie. Bo co? Maja wybudowac c > os ta > > k > > > drogiego tylko dla wlasnego uzytku? Co za IDIOTA moze wogole tak mysl > ec? > > Wstep > > > dla wszystkich wzbroniony? Tylko pani Kulczyk moze tam wchodzic? Widz > e ze > > w > > > Polsce IDIOTOW nie brakuje. To jest inwestycja ktora ma przyniesc zys > k > > > finansowy. Przedewszystkim. A zeby cos takiego przynioslo zysk musi b > yc > > otwarte > > > > > > dla wszystkich i przyciagac ludzi. W hotelu maja byc gosie, w restaur > acjac > > h > > > klienci, etc etc. To jest inwestycja dla miasta Poznania. Nie tylko d > la pa > > ni > > > Kulczyk. Wogole to nie wiem co wy sobie wyobrazacie. Ze ludzie beda p > akowa > > c > > > mnostwo kasy w jakies glupie inwestycje ktore nie beda przynosic zadn > ych > > > zyskow? Komuna sie skonczyla, dzisiaj wszystko robi sie po to zeby za > robic > > > > > kase. Nowy Browar napewno poprawi wizerunek deptaka. > > > > Jaki Nowy Browar to cos betonowego ? > > > > Co do wartosci Starego Browaru - zabytku. To jest RUDERA. To sie sypi > e. > > Miasto > > > ma pakowac kase w ta rudere? NIKT nie przyjezdza do Poznania zeby zob > aczyc > > > > > Stary Browar. NIKT. Samych Poznaniakow ta rudera odstrasza. Wyzej nap > isale > > m > > ze > > > mozna zburzyc wszystko. Why not? Nowy Stary Browar to najwazniejsza > > inwestycja > > > w Poznaniu. Nowy Stary Browar to poczatek odbudowy deptaka, ktory w o > becny > > m > > > stanie jest powodem smutku wielu ludzi w Poznaniu. Dzisiaj deptak str > aszy. > > > > > Niedlugo bedzie miejscem ktore bedzie przyciagac ludzi. Na nowym dept > aku n > > ie > > ma > > > > > > miejsca dla rudery. Wiec niech robia co chca z tym szajsem. > > > > > > P.S. Nie kazdy 100 letni budynek jest zabytkiem. > > > No pewnie że tak. A niech budują!!! Bez podobnych inwestycji takie za > bytki > > > > jak browar czy np rzeźnia na Garbarach popadną w totalną ruinę. Przestańci > e > > więc w koncu pisać jte bzdury o ochronie zabytków. Bo p. Kulczyk chce > > przynajmniej coś z tym syfem w centrum miast zrobić a nie dopuścić do > totalnej > > ruiny. Jeśli to takie cenne zabytki to dlaczego od lat się sypią nam na gł > owy > i > > > > dlaczego konsrwator ich nie remontuje ????!!!!!!! > > Bo dostal w lape mosku. Boze jak slysze takie gadanie to strzyka mnie w > kosciach. czlowieku, w jaką łapę??? czy ty masz jakiekolwiek pojecie o temacie???? bylem na tej budowie i widzialem plany!!! 1. to jest wlasnosc prywatna 2. stare budynki sypia sie na glowe!!! 3. bez natychmiastowej reakcji, one sie rozsypia!!! 4.Pani Kulczyk nie rozbiera starych scian. tylko te dobudowane w latach 80- czyli totalny syf 5. ratowanie tych starych murow sprawia, ze ta inwestycja kosztuje ja duzo, duzo wiecej niz by kosztowala normalnie, wiec nie mow mi, ze nie mysli sie tam o zabytkach 6. jesli nie widziales planow, to sie nie wypowiadaj, bo to bedzie miejsce wrecz bajkowe, calkowicie stylizowane na stare budynki browarniane > > Bredzicie, że powstaje > > budynek komercyjny aby zaspokoić zachcianki pani Kulczyk ,a wiecie co się > > stanie z podobnymi zabytkami np. z rzeźnią na Garbarach ? Bo ja wiem, że t > en > > teren kupiła firma warszawska. Ciekawe co ci tam dopiero wybudują . Pewnie > > > znowu jakiś syfny blaszany market. Ciekawe co wówczas powiedzą mondrale od > > > zabytków? Lepoiej dać teren warszawkiemu bezguściu niż lokalnym inwestorom > z > > konkretnymi planami. Gratuluje !!!!!!! > > Stary moze powinines pojsc do psychiatry?? sam idz do psychiatry, a wczesniej powiedz mi skad wzialbys pieniadze na ratowanie browarow, gdyby nie bylo Pani Kulczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hff Re: Część Starego Browaru została rozebrana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.02, 15:02 aha Odpowiedz Link Zgłoś