mamam11 10.10.05, 11:03 poszukuję rodziców dzieci chorujących na tę chorobę, oraz specjalisty ortopedy dziecięcego mającego duze doswiadczenie w leczeniu Perthesa.Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chejron74 Re: choroba Perthesa 10.10.05, 13:32 Czesz. Sam kiedys chorowalem na te chorobe. Ale bylo to niestety 20 lat temu. Dobrym specjalista byl niezyjacy juz niestety dr Pankowski ze szpitala na Gasiorowskich. Dobry byl dr Kukwisz z tego samego szpitala. Obecnie moge Ci polecic (sam jestem lekarzem) jako dobrego ortopede dr Jurka Nazara z Kliniki Ortopedii na 28 czerwca.gdybys chcial/a jeszcze jakies info daj znac na moj e-mail chejron74@wp.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rexa Re: CO TO ZA ...choroba Perthesa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 23:58 PROSZE I PARĘ SŁÓW Odpowiedz Link Zgłoś
mamailski Re: choroba Perthesa 18.10.05, 15:12 Dr Thimller, szpital ortopedyczny oraz prywatny gabinet na ulicy międzychodzkiej chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
mamam11 Re: choroba Perthesa 07.11.05, 22:39 U dr Timlera byłam juz w czercu ale on nie rozpoznał tej choroby. Diagnoze postawił dopiero we wrześniu, po 2 miesiącach dużej aktywności syna -na efekty nie trzeba było długo czekać -stan zaawansowany Odpowiedz Link Zgłoś
mamam11 Re: choroba Perthesa 11.10.05, 09:38 Inaczej martwica jałowa kości udowej -wystepuje najczęściej u dzieci w wieku 4-12 lat, leczenie trwa 3 do 6 lat i polega głównie na odciążeniu chorego stawu biodrowego. Odpowiedz Link Zgłoś
emilatys Re: choroba Perthesa 12.10.05, 21:34 Mój synek obecnie 4 latek choruje na perthesa od ubiegłego roku. Poczytaj moje posty. My leczymy dziecko u prof. Syndera ale jeszcze w październiku mamy konsultację u prof. Napiontka w Poznaniu www.ortop.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: współczuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:43 okropne, mam nadzieję że jest refundacja leków Odpowiedz Link Zgłoś
mamam11 Re: choroba Perthesa 13.10.05, 12:03 witaj emiliatys... Słyszałam juz o chorobie twojego synka,ciężko Ci zapewne tak jak mi. Do prof. Napiontka pójdę na konsultacje w listopadzie, teraz mam wrażenie,że kolejna wizyta nic nie zmieni a dziecko to strasznie przezywa. Ok grudnia ma mieć przeprowadzoną operacje i jeżeli naprawdę będą wskazania do jej przeprowadzenia to udam się na dodatkowe konsultacje zanim się zdecyduję. Teraz pilnuje syna aby nie obciążał biodra - ale jest to strasznie trudne- niby rozumie zagrożenie ale to tylko dziecko ( 8 lat) i nie mogę wymagać zbyt wiele, chodzimy 3 razy w tygodniu na basen -ćwiczę z nim i pływam, 3 razy w tygodniu będzie przychodził rehabilitant i przez godzinę ćwiczył z Maciejem, oprócz tego zapisałam go na 10 zabiegów z magnetoterapii.Czy jeszcze mogę coś zrobić????????? Staram sie jak mogę. Napisała do mnie jedna dziewczyna, której synek choruje od czerwca -przez te trzy miesiące intensywnie z nim ćwiczyła (łącznie z moczeniem nóg w soli bacheńskiej).Teraz była na konsultacji i lekarz jej powiedział, że widzi juz na zdjęciu fragment odbudowanej kości i prawdopodobnie jej synek "przeskoczył" jeden etap choroby -fragmentacji- i całkiem mozliwe,ze już w styczniu będzie normalnie chodził. Syn normalnie uczestniczy w zajęciach szkolnych i wszystkich wyjazdach rodzinnych -porusza sie na kulach(nauczył się nawet w nich grać w piłkę )Pozdrowienia i dużo zdrowia twojemu synkowi. Jeszcze jedno dlaczego koło tego postu jest czerwony kosz -jaki regulamin złamałam? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: choroba Perthesa 13.10.05, 12:06 Koło każdego pstu jest czerwony kosz. Tak gdyby ktoś uznał, że coś złamalaś. Sam kosz nic nie znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
emilatys Re: choroba Perthesa 18.10.05, 12:57 A może jest ktoś kto kiedyś chorował na perthesa??? Może napisze jak przebiegała u Niego ta choroba i jak jest obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: choroba Perthesa 18.10.05, 15:02 Jak juz napisalem ja mam to za soba. Ale forum to nie miejsce na opowiesci kombatanckie. Jesli chcesz wiecej szczegolow to zapraszam na priv. Odpowiedz Link Zgłoś