Gość: Poznaniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 01:53 jedzenie prymitywne i chamskie oraz bez najmniejszego uzasadnienia potwornie drogie a na dodatek po nim trzeba szybko szukać toalety bo można nie zdążyć... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chejron74 Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO 12.10.05, 12:19 To co napisales to przegiecie. Wielokrotnie jadalem w tej restauracji. Jedzenie bylo zawsze smaczne i nigdy nnic mi po nim nie bylo. A ze drogie to trudno. Nie stac cie to nie chodz. Zas jesli miales wczesniej inf. przewodu pokarmowego to twoj problem i nie szczekaj na retauracje. Zglosze twoj post do skasowania bo to nieprawda i restauracje powinna cie pozwac za pomowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
moja.ciocia Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO 12.10.05, 12:28 chamskie jedzenie??czyli jakie??smiało sie z ciebie albo obraziło? *************** robocza sygnaturka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prasa Re: ceny mają ostro zawyżone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 14:25 najśmieszniejszy jest sernik !!! kwadracik o wymiarach 7 cm na 7 cm leży na tależu o średnicy 40 cm !!!!! Hi Hi HI naokoło poukładane połówki winogron i 4 kleksy śmietany - czy chcesz tego czy nie : zwykły sernik musi tak wyglądać ? PO CO ? ŻEBY KOSZTOWAŁ JAK NAJWIĘCEJ, TO BYŁO BEZ SENSU , I SAM TEGO DOŚWIADZCYŁEM, A W LOKALU BYŁO ZIMNO I ZUPEŁNIE PUSTO, SŁYNNY ŻUREK BYŁ TEŻ NIESMACZNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: ceny mają ostro zawyżone IP: *.icpnet.pl 12.10.05, 14:31 Nie znam restauracji więc jej nie recenzuję. Ale sernik tak sie podaje. Jeżeli jesteś przyzwyczajony do konkretów czyli mały talerzyk i duży sernik to idź do cioci na imieniny. Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: ceny mają ostro zawyżone 12.10.05, 16:07 Widac ze nie zdaza ci sie jadac w eleganckich restauracjach prowincjuszu! Wiesz po czym poznac elegancka i droga restauracje? Po sposobie serwowania potraw. Duuuzy talerz i mala potrawa to znak rozpoznawczy eleganckiej restauracji. Tak jest na swiecie i tak zaczyna byc u nas. Do takiej restauracji idzie sie delektowac jedzeniem i winem, a nie pochamsku nazrec. Nazrec mozesz sie w Warsie na dworcu albo w barze mlecznym prostaku. PS. I nie jestem w zaden sposob zwiazany z wlascicielami Mlynskiego kola, ale nie potrafie przejsc obojetnie wobec buractwa i zasciankowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Re: ceny mają ostro zawyżone IP: *.icpnet.pl 12.10.05, 20:50 Bez przesady, bo czasem to zakrawa na snobizm. Po cholerę mam wydawać ileś tam pieniędzy by wyjść głodny? Jak zechcę dobrze czas spędzić nie muszę iść do restauracji. A to komentarz po niektórych restauracjach gdzie jedzenie na wielkim talerzy jest w ilości godnej francuskiego pieska (tzn. wszystko na sztuki i kurduplowate). Co za problem zrobić w restauracji tzw. duże dania by ktoś mógł też dobrze i smacznie najeść, bo atmosferą niestety nie zawsze się idzie najeść. To taka reakcja wskutek przesady niektórych właściceli i ich pazerności. Robić tak można ale trzeba pamiętać czy się oferujemy dla różnych klientów czy zmuszamy wszystkich do naszej jedynej i słusznej oferty (owszem zawsze można poleźć gdzie indziej), po prostu nie popadać w skrajności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobrusia Re: ceny mają ostro zawyżone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:57 Ja w tej restauracji nie byłam nigdy, ale byłam w innych. Im bardziej elegancko, tym dania są mniejsze. Tak jest na całym świecie. Im taniej i prościej, tym więcej jedzenia. Tak już jest i nie ma co narzekać. Wybór jest przeogromny. Jeśli mnie na coś nie stać, to trudno. Idę gdzie indziej. Co to za problem?? Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: ceny mają ostro zawyżone 13.10.05, 11:15 Masz racje. Szkoda ze tak malo osob to rozumie. Jesli gdzies nie chca isc, to niech nie ida. Jesli ich nie stac, niech ida tam gdzie ich stac. To nie komuna ze restauracje sa dostepne dla wszystkich, a w porze obiadu sa przerwy obiadowe. Jesli ktos chce sie najesc to niech idzie do jadlodajni. Jesli ktos idzie dla atmosfery - idzie do eleganckiej restauracji. Poza tym nie widze problemu - jesli porcja w Mlynskim jest za mala to niech zamowi druga :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: ceny mają ostro zawyżone IP: 82.160.23.* 20.10.05, 14:16 albo nei zamówi koryto młynorza------na pewno nei powie ze za mało dostał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Re: ceny mają ostro zawyżone IP: *.icpnet.pl 13.10.05, 11:19 Może mi chodziło o to, że czasem człowiek chce dobrze zjeść ale czegoś smacznego, a nie każde miejsce gdzie można się dobrze najeść gwarantuje dobry smak. Jakbyco w Młyńskim Kole nie byłem to też nie krytykuję jak tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
snail75 Re: ceny mają ostro zawyżone 18.10.05, 13:37 Co za bzdury piszecie, ze jak elegancko i drogo to musi byc malo jedzenia. Proponuje zjesc np. w Hotelu Golebiewski w Mikolajkach, Hotelu Senator w Dzwirzynie albo nawet w restauracji Lila Weneda w Hotelu Marriot w Warszawie. Ceny wcale nie sa specjalnie wyzsze niz w Mlynskim Kole, a jedzenia jest duzo i jest bardzo smaczne. Do tego komfort o wiele wyzszy wiec nie zgodze sie z takimi bredniami, ze male porcje to norma w dobrych restauracjach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: ceny mają ostro zawyżone IP: *.icpnet.pl 22.10.05, 00:43 dokladnie nic dodac nic ujac . No moze dodajac to ostrzezenie przed geslerem w wawie i plus dla senatora profesjonalne tory do bowlingu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: ceny mają ostro zawyżone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:08 Masz racje elegancko nie znaczy malo i drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: ceny mają ostro zawyżone 26.10.05, 20:57 Od razu widać, że niewiele wiesz. Jeśli chodzi o Marriota, to jest to typowo amerykański twór z typowo amerykańskim zacięciem. O reszcie lepiej nie wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: ceny mają ostro zawyżone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 11:49 Zarzucasz komuś chamstwo i buractwo - i to cię zdradza - jesteś na tym samym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: ceny mają ostro zawyżone IP: *.icpnet.pl 15.10.05, 16:32 Ty idziesz do knajpy źeby sie delktowac?? ja ide przedewszystkim po to by sie dobrze zjesc a nie sprobowac jak ma smakowac zarcie.Po za tym po towojej wypowiedzi sadze ze jestes zwyklym snobem i to wlasnie jest prowincjalizm,zasciankowosc i buractwo do kwadratu.A po za tym mlynskie kolo to elegancka restauracja?? Stary to ty chyba nigdy nie byles w restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: ceny mają ostro zawyżone IP: *.icpnet.pl 16.10.05, 15:32 i dobrze że nie jesteś spokrewniony z właścicielkami , bo właścicielka to osoba i IQ myszy - kiedyś w stosunku do mojej koleżanki używała "przezwiska", które jej sie rymowało - "cipka"!!! I co ty na to prowincjuszu??? Tak to jest jak się CHAMSTWO do kasy dorwie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 Re: ceny mają ostro zawyżone 18.10.05, 14:16 chejron, co racja, to racja :) ale w jedynm się z Toba nie zgodzę ;) w młyńskim oprócz delektowania się jedzeniem, można się też nim naprawdę nażreć :D bo jest naprawdę dobre, a jakoś nie zauważyłam, żeby porcje były jakieś supermałe :) deser, to deser, inna sprawa. zresztą, po takim jedzeniu jak w młynskim deser jest zbędny jak dla mnie :) a jedzenie mają pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: ceny mają ostro zawyżone IP: *.pl / *.kompuart.pl 21.10.05, 14:15 Słuchaj Chejron, jak cię ku.. na mieście dojadę:). Sraj w portki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: ceny mają ostro zawyżone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 18:06 Fajnie masz prawo dyskutowac ale zeby od razu go obrazac?? Powiedz co bylo fajnego gdy ty tam byles a nie wsiadaj na tego kolesia, bo obrazac jest latwo trudniej napisac cos sensownego Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcajs Re: ceny mają ostro zawyżone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 22:51 a ty jestes burzuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lynx Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 15:07 Wygląda mi to na zabiegi konkurencji :/ W tej restauracji byłem dwa razy i nic nie odbiegało od normy. Jak chcesz się nażreć to idź do Sphinksa albo innej jadłodajni. Odpowiedz Link Zgłoś
lucynkababa Re: to nie jest elegancka restauracja ale karczma 12.10.05, 21:18 Taka cepelia , gigantyczne kotlety na cały talerz. Brrr! Zjadłam 1/4. Miałam wrażenie , że jest to kotlet ze słonia. Co w tym eleganckiego ? Stół bez obrusa. Ciemnawo i mrocznie, smutno i chłodno. Rachunek rozśmieszył nas setnie. Trzeba mieć fantazję aby tak coś takiego wyceniać. Ale dało się to przełknąć. Tylko wdzięku i smaku, wyrafinowania i oczywiście elegancji naprawdę zupełny brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medicus Re: nie lubię Młyńskiego Koła bo to smutne miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:32 Na wronieckiej otwarto jakąś restaurację rybną czy ktoś może coś o niej powiedzieć? Widziałem przez okno - elegancko się prezentuje. Ale jaka kuchnia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danilo Re: nie lubię Młyńskiego Koła bo to smutne miejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 23:01 No i maja brzydkich i nieprofesjonalnych kelnerow.i te farbowane cioty?pffff to maja być kelnerzy???... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kluska P. Re: czasem tam bywam bo to taka oryginalna obora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 23:57 Jak sobie zjem danie : "koryto młynarza" to przez 2 tygodnie na mięso patrzeć nie mogę. To jest w Poznaniu taka faktyczna karczma gdzie widać jak jedli pradziadowie. Prosto. Dużo mięsa i pyry. Potem się chce puszczać bąki. Niech będzie sobie. Tylko mam zastrzeżenie poważne do toalety, która mogłaby być kontrastowo elegancka i na poziomie. Goście kręcą nosem po wizycie tam. Słodyczy nie jadam więc trudno mi się wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: nastepnym razem tyz tam bede... IP: *.eastlink.ca 13.10.05, 00:35 zas bedac jakie 3lata temu w Pyrlandii(Poznan-moje rodzinne miasto) mialem wspaniala wyzerke w Mlynskm Kole. Wciolem poledwice ze dzikiego swinioka,wyrychtowana byla na ruszcie i chyba utyskana w jakims jabolu. Wiara,polecam te karczme. Acha ,bylem z moja siora ,ktora mieszka w Szwajcarii a ja w Kanadzie .Takie rodzinne reunion... Obsluga tez wyborowa ,szykownie wygalantowana, zadnych frechownych odzywek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yewa Re: e tam - taka sobie prymitywna wyżerka z koryta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 00:58 bez smaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yewa Re:napewno lepsza od Mc Donald ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 01:01 jak się jada w fastach to napewno ta karczma jest lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Re:napewno lepsza od Mc Donald ;) IP: *.marol.local / *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 10:56 Bo w Kanadzie to tylko fasty są. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: nastepnym razem tyz tam bede... 14.10.05, 14:54 Tak troche pachnie to postem kogos z lokalu, bo skad taka swietna znajomosc oryginalnych nazw potraw. Ja was bronie ale wy nie przeginajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: nastepnym razem tyz tam bede... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 17:47 choćby z ich strony www. Jest tam dostępne menu Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO 13.10.05, 01:04 Nie zgadzam się! Jedzenie wyborne, obsługa miła a toalety zbyteczne! Ponadto świetna lokalizacja i wnętrze lokalu. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO 13.10.05, 01:18 Żadko bywam w lokalach, w tym jeszce nie byłem. Więc milczę, ale stwierdzenie, że w lokalu gastronomicznym: > a toalety zbyteczne! Mogę uznac albo za głupotę, albo za głupi żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenzo Re: w młyńskim kole toalety zbyteczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 08:37 a fuj jaki tam prymityw i smród Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: w młyńskim kole toalety zbyteczne IP: *.icpnet.pl 13.10.05, 09:07 mi tu jak nic pachnie zabiegami konkurencji :/ kilkanaście postów w tym samym stylu, jak sądzę napisanych przez tą samą osobę tylko podpisującą się innym nickiem, potępiających wszystko w czambuł... zazwyczaj prawdziwie obiektywne relacje wyglądają nieco inaczej i wiarygodne zastrzeżenia też inaczej się formułuje no i reakcja wielu pozostałych uczestników forum, którzy wystawiają restauracji pozytywną opinię nie znam tej karczmy, bo tam nie byłam, ale nie sądzę, by ujęte w tak prymitywny sposób pretensje były w stanie odebrać jej klientów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: w młyńskim kole toalety zbyteczne IP: *.icpnet.pl 13.10.05, 09:11 A swoja drogą gdzie jest to Młyńskie Koło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Re: w młyńskim kole toalety zbyteczne IP: *.marol.local / *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 10:58 Przy Browarnej: jadąc od str Majakowskiego - po prawej ręcę, mniej wiecej vis-a-vis wjazdu na osiedle mieszkaniowe. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO 13.10.05, 09:37 O kurcze RZadko Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
taxibychu Re: wiozłem gościów z tej knajpy i wymiotowali 13.10.05, 13:16 Facet z laską puścili pawia. Może coś w tym jest. Za czyszczenie wozu skasowałem 300 złp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: wiozłem gościów z tej knajpy i wymiotowali IP: 80.53.33.* 13.10.05, 13:35 Mi tez niezbyt tam smakowalo...tzn nie mialem problemu z rzoladkiem ale mieso bylo suche i raczej niesmaczne... reszta bardzo przecietna i bez zachwytu...natomiast mozliwe ze akurat tak mi sie trafilo-natomiast wiecej jakos nie mialem ochoty sprawdzac czy cos sie zmienilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medicus Re: widocznie to knajpa nie dla chorych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:44 chyba trzeba miec tam koniecznie bardzo zdrową wątrobę i żołądek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medicus Re: tak naprawde to gdzie w Poz.bezpiecznie jeśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:47 !Oczywiście kulturalnie na obrusie i lekkostrawnie, zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
carpeedieem Re: wyrafinowanie nie polega na wielkich talerzach 13.10.05, 19:43 Ważne jest: 1-na czym stawia się te talerze ( konieczny jest ładny obrus ) 2-jak wygladają te talerze 3-jak wyglądają sztućce 4-co jest na talerzu : -i tu nie moze być przesady ale gust i dobry smak, estetyka -potwornie wygląda czasem radosna twórczość kucharzy dekorujących talerz ! -ważne aby talerz był ogrzany a nawet dobrze ciepły -potrawa powinna harmonizować z dekoracją -jakość surowców musi byc najwyższa 5-kompetentny kelner informuje jak jest podawane danie i z czego się składa, równocześnie przyjmuje ewentualne życzenia i sugestie klienta a także doradza uczciwie która z potraw danego dnia jest specjalnie doskonała w tej restauracji Podczas mojej wizyty w karczmie młyńskie koło odnosiłam wrażenie zdawkowego traktowania przez obsługę która nie zachowywała się profesjonalnie i już na samym początku dość długo czekaliśmy zanim ktoś się nami zainteresował. Potrawy nie zachwycały ani smakiem ani estetyką podania. Ale może to taka stylistyka wiejska. Wnętrze to wiejska chałupa z drewna, siedziska drewniane i twarde , nie wygodne. Niezbyt czysto, kurz. Stoły ze śladami mocnego zużycia nie nakrywane obrusami, ściany z wycinkami prasowymi chwalącymi ichnie jedzenie. Pamiętam żurek który zatracił swój charakter i smak ogromną masą skrawków różnych kiełbas. Przesada, przesada, przesada. Podany w zimnej misce. Zapamiętałam jako sympatyczne tylko chleb który podano jako czekadełko - ten chleb był smaczny ale wątrobianka i smalec niczym się nie wyróżniał od kupionych u zwykłgo rzeźnika lub w supermarkecie. O WC nie wspomnę. Wydaje mi się, że w tym lokalu potrzeba zmienić aranżację i dekorację na bardziej miłą i ciepłą a takze obsługę na profesjonalistów. Krzesla i ławy powinny miec poduchy. Powinno być barwnie i wesoło i koniecznie ciepło. W temacie cen także się nie wypowaiadam bo nie patrzę zwykle na rachunki. Ale skoro restaurator chce mieć klientelę to powinien o nią zabiegać jakością i rozsądnymi cenami. Ja dałabym lokalowi 2 gwiazdki. Jeśli się postarają , zmienią personel, kucharzy, kelnerów , czystość i dekoracje to ze względu na bardzo ładne położenie przy rzeczce Cybinie i ładny wygląd zewnętrzny tej wiejskiej chaty ( brakowało mi wiekszej ilości kwiatów, malw, róż)- to i ludzi chetny będzie więcej bo narazie to tez było pusto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matinee Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:49 jako cichy wielbiciel Pana osobistego uroku, elokwencji, itd - jestem zaszokowany.... proszę poprawić "żadko" - na "rzadko" Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO 14.10.05, 00:44 Dziekuję. Poprawiłem około 9.30. Rzeczywiście wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO 13.10.05, 21:27 Toaleta zbytczna w kontekscie jej odwiedzin wywołanych, ponoć ciężko strawnym menu. Tak jak to przedstawił autor postu! Panie mądralo-sralo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka a gdzie jest ta knajpa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 10:19 Poznaniak tak niefachowo przeprowadził atak na konkurencję, że aż mi się zachciało tam pójść i coś zjeść. Możecie dać namiar, gdzie to jest i jakie jedzenie podają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: a gdzie jest ta knajpa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 10:32 to wejdz sobie na www.mlynskiekolo.pl i sprawdz mapke dojazdu. Lokal miesci się na ul. Browarnej 37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: to nie atak na konkurencje a recenzja wizyty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 11:59 po wizycie w tej karczmie mieliśmy problemy trawienne przez kilka godzin Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Mają prawo mieć takie ceny, jakie chcą 14.10.05, 13:44 Jak już wcześniej napisałam, jeśli kogoś na coś nie stać, wybiera coś tańszego. To nie znaczy wcale, że gorszego. Kiedyś chciałam pójść do tej karczmy na Jezioro Łabędzie. Naprawdę bardzo chciałam!! Problem w tym, że jak zobaczyłam cenę za bilet, natychmiast mi się odechciało. Może było mi nawet trochę smutno z tego powodu, ale korona mi z głowy ni spadła. W Krakowie jest pewien piękny hotel, nazywa się Copernicus. Marzę choć o jednej nocy tam spędzonej i zjedzeniu obiadu w tamtejszej restauracji. Raczej to marzenie się nie spełni, bo to najdroższy hotel w Krakowie. Zwyczajnie mnie na to nie stać. Na wypicie kawy, czy herbaty tak, ale to wszystko. Tylko, że to nie spędza mi snu z powiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: dobrusia - przesadzasz porównując Copernicusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:55 do karczmy Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: dobrusia - przesadzasz porównując Copernicusa 15.10.05, 08:41 Do hej. Nie porównuję Copernicusa do tej knajpy, bo tego nie da się porównać!! Pisałam o swoich marzeniach. Przeczytaj dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
almodovara Re: Mają prawo mieć takie ceny, jakie chcą 14.10.05, 22:01 Latem przejazdem przez Poznan byłyśmy z koleżankami w karczmie Młyńskie Koło- na piwku. Pamiętam, że ma smętne wnętrza ten lokal i coś ludowo-gangsterskiego w sobie Piwko nie było dosyć dobrze chłodne. Na uwagę kelner przyniósł kostki lodu. Uprzejmy był ale to nie o to chodziło. Menu było napisane jakimś zniekształconym językiem. Zrezygnowałyśmy z jedzenia. Po tych postach na forum widzę , że chyba dobrze zrobiłyśmy niczego nie zamawiając. A Copernicusa znam. Zresztą Kopernik też był kobietą ;) dobrusia_to_ja napisała: > Jak już wcześniej napisałam, jeśli kogoś na coś nie stać, wybiera coś tańszego. > To nie znaczy wcale, że gorszego. Kiedyś chciałam pójść do tej karczmy na > Jezioro Łabędzie. Naprawdę bardzo chciałam!! Problem w tym, że jak zobaczyłam > cenę za bilet, natychmiast mi się odechciało. Może było mi nawet trochę smutno > z > tego powodu, ale korona mi z głowy ni spadła. W Krakowie jest pewien piękny > hotel, nazywa się Copernicus. Marzę choć o jednej nocy tam spędzonej i zjedzeni > u > obiadu w tamtejszej restauracji. Raczej to marzenie się nie spełni, bo to > najdroższy hotel w Krakowie. Zwyczajnie mnie na to nie stać. Na wypicie kawy, > czy herbaty tak, ale to wszystko. Tylko, że to nie spędza mi snu z powiek. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Mają prawo mieć takie ceny, jakie chcą 15.10.05, 00:49 Brawo Dobrusia. Gratuluje nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Mają prawo mieć takie ceny, jakie chcą 15.10.05, 08:38 Dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
tytus62 Re: Mają prawo mieć takie ceny, jakie chcą 16.10.05, 23:32 Mnie też.Bilet 500,ale ponoć Alosza Awdiejew był...I prawdziwy szampan.Czasami warto zaryzykować.Ja tego nie zrobiłem... Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Mają prawo mieć takie ceny, jakie chcą 17.10.05, 00:19 Ale ryzykować za 500 stów?? To troszkę duże ryzyko :( A Aloszy można posłuchać w Krakowie. Jest świetny :) bardzo go lubię. Słuchać, oczywiście. A właśnie. Gdzieś słyszałam, że ten prawdziwy szampan wcale nie jest taki fantastyczny :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan.nikt Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO IP: *.icpnet.pl 14.10.05, 23:28 W młyńskim kole, ale Żadko tam jadam bo robie w ZNTK i mi dopiero za czerwiec zapłacili. Zadowalam się tańszymi restauracjami - Alexander, Meridian a na szybko jadam w sfinksie albo w siuksie bo dużo i tanio. Jak dostanę pensje za lipiec to pujde do Młyńskiego i oszamam tyn sernik Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO 15.10.05, 00:51 Kiepska podróba jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan.nikt Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO IP: *.icpnet.pl 15.10.05, 00:57 To ty jesteś - tak jak w nicku - nikt. Idź ciskać kalumnie w Tuska. Też mi przykro, że Bubel odpadł i runął Twój światopogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
ayoya Re: MERIDIAN JEST TEŻ BEZNADZIEJNY 15.10.05, 07:48 fatalnie dają tam jeść w tym Meridianie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek siekierski Re: ciekawe co na to geje i lesbijki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 16:53 Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO 15.10.05, 11:08 Cos ci się po...o. Bubel, to nie mój idol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyvika bubel to wzór dla vikki i dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 11:23 pan.nikt napisał: > Cos ci się po...o. Bubel, to nie mój idol bubel to idol vikki i dr,wiekszosc pamieta jak opisywali spotkanie z nim i byli ZACHWYCENI jego twórczoscia,zachowaniem BUAHAHAHAHAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.pkt.pl a dla Ciebie takie dno jak Michnik IP: *.icpnet.pl 15.10.05, 17:13 100 razy lepszy Bubel niz Zyd Michnik pijacy wodke z Urbanem i opowiadajacy brednie jak to walczyl z komuna. Ale Twoj poziom jest na poziomie bledow jakie popelnia caprice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: press Re: OSTRZEGAM TEŻ PRZED REST. FIGARO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 02:36 To jest restauracja dla mafiozów, snobów i lekarzy onkologów i ginekologów z wypchanymi portfelami licznymi łapówkami. Byłem tam ( zaproszony ) i właśnie zobaczyłem gęby kilku lekarskich łapówkarzy. Jedzenie przeciętne. A za wino , które w Piotrze i Pawle płacisz 50 złotych tam zapłacisz 500 złotych. I nie jest to pałac księcia Monaco. Wszystko jest przeciętne choć jest czysto - co to to jest ok ! Ale gościu co mnie zaprosił wybulił 1400 złotych !!! W tym była 1 butelka wina, po 1 maleńkim kieliszku likierku ( chyba Sambucco), zupka, główne danie z kluseczkami jakiś kawałek wołowiny, capucino i za to taka kasa. !!! Chyba za powietrze każą sobie płacić. Ale najlepsze to co podsłuchałem za moimi plecami jak jakiś znany lekarz / profesor ginekolog rzekł: A JA TO ŻYCZYŁBYM KAŻDEJ KOBIECIE PO 40-TCE ABY MIAŁA RAKA MACICY !!! ( i ogólny GŁOSNY RECHOT przy owym stoliczku lekarskiem ) Takie gnoje tam chadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyrnalist Re: REST. FIGARO - dla snobów nie znających się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 18:01 Figaro - to taki lokal specyficzny dla towarzystwa mafijnych prymitywów ale ubranych w najdroższe ciuchy z sygnetami i złotymi branzoletami na wielkich łapskach. A także sporo snobów nie mających pojęcia o prawdziwie dobrej kuchni włoskiej. I to dobrze , że właściciel - emigrant z chyba Albanii - łoi im portfele niemiłosiernie - facet licz jeszcze za powietrze po 20 zł za minutę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
biv A ja polecam coś innego 16.10.05, 15:59 Jak chcecie spróbować super jedzonka w stylu jaki uprawia Młyńskie Koło (przaśny, swojski itp.) to polecam Złota Kaczkę na Głogowskiej. Ceny normalne a futer taki, że palce lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: A ja polecam coś innego 16.10.05, 17:17 Jedzenie mają rzeczywiście dobre. To fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
eetaam Re: śmiać się chce 17.10.05, 00:25 zapraszam na moje forum BZDUR< PLOT< GŁUPOT itd Odpowiedz Link Zgłoś
eetaam Re: i co z tego - śmiać się chce 17.10.05, 02:29 co mnie zaczepiasz - niedobrusia siusia Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: i co z tego - śmiać się chce 17.10.05, 09:44 A co?? Nie wolno??:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 10:46 zgadzam się za taką cenę to wole sam gotować(zresztą robię to lepiej niż kucharz w MK) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO IP: *.ae.poznan.pl 17.10.05, 15:48 kiedys uznawałem ta knajpe za najlepsza w Poznaniu i jak miałem lepszych gości to tam prowadziłem. Ale do czasu. Kiedys ze 3 lata temu miałem niemców i Szwakcarów. W knajpie tłok, kelnerzy olewali na maksa a najgorsze, ze po zjedzeniu żeberek az do końca obiadu siedzielismy w towarzystwie własnych brudnych talerzy bo nikt sie nie pofatygował do sprząania a komus nie chcielismy podrzucac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAJNIE Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 16:25 Fajny post wyborczy. Po wyborach w niedzielę pójdę na pyry z gziką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia ja też ostrzegam - parę faktów IP: *.icpnet.pl 17.10.05, 18:00 1. kolega zamówił żurek. w środku byl kawałek szkła. kelnerka zabrala zupę. zupa zostala doliczona do rachunku (kilkanaście złotych). wywiązala się dyskusja, nie poczuwali sie do odpowiedzialności. 2. znajoma pani wypila pięć piw z beczki i byla zupełnie trzeźwa. 3. wódka przynoszona w kieliszkach nie śmierdzi wódką (dla porównania powąchałam wódę nalaną z butelki i jak zwykle mnie odrzuciło) 4. dwóch panów (nie zawodowców w tej dziedzinie) wypiło półtora litra i nawet im się język nie plątał 5. milutka kelnerka, której zwrócono na te fakty uwagę od razu sie zjeżyla i wyrecytowała, że panowie żarty sobie z niej robią a wódka nie śmierdzi wódką, bo dolali wody mineralnej z butelki (na marginesie - 7 zł za 0,33 l) i czy sugerują, że ona ich oszukuje. wobec takiej postawy dyskusja nie miała sensu, bo skończyłoby sie pewnie wezwaniem ochrony lub policji, a panowie jednak troche alkoholu wypili. jednym słowem - żenada. knajpa dla jeleni i niemieckich turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: nie myślałem że wywołam taką dyskusję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 21:54 Miałem zastrzeżenia do młyńskiego koła ale jeśli się poprawią to bedzie to lokal nawet oryginalny i stanowić poznańską atrakcję. Nie jestem z konkurencji a tylko zwyczajny przypadkowy klient. Proszę więc bez przesady w tych postach. A swoją drogą przydałaby się lista sprawdzonych dobrych lokali w poznaniu gdzie mozna by pojsc bez obawy o niestrawnosc, zawyzone ceny ... i stan toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: nie myślałem że wywołam taką dyskusję 17.10.05, 22:07 A może być pod Poznaniem?? Bliziutko, w Skórzewie jest bardzo fajna knajpka. Nazywa się Chata Wiejska. Ceny średnie, przepyszne pierogi, inne dania też, ciasto domowe, obrusy i ładne toalety. Sama nie mieszkam w Skórzewie, ale czasami wpadam tam z rodzinką na niedzielne obiady. Teraz sobie przypomniałam!! Jest kominek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: press Re: sprawfzimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 05:01 jak tam jest Odpowiedz Link Zgłoś
ayoya Re: nieprzyjazna pizzeria Casa Mia - zła obsługa 18.10.05, 18:28 W pizzerii Casa Mia przed szpitalem na Szpitalnej - jest niegrzeczna obsługa. Są opryskliwi i nie uprzejmi. Potrawy także sie popsuły. Kiedyś było fajnie a teraz beznadziejnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żurnalist Re: odradzam pizzerie Casa Mia !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 17:57 Panowie kelnerzy są bezczelni, nieuprzejmi i powolni !!! Jedzenie zepsuło się straszliwie. Pizza twardawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dante Re: nieprzyjazna pizzeria Casa Mia - zła obsług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 13:54 Bywam w Casa Mia bardzo czesto , zawsze bylem grzecznie i kulturalnie obsluzony. Co do potraw tam serwowanych ,sa znakomite i nie mozna sie do niczego doczepic Naprawde polecam te knajpe !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: ja też ostrzegam - parę faktów IP: *.echostar.pl 22.10.05, 00:23 a mój dziadek to cztery litry spirytusu wypił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 18:16 przestańcie sie podniecać ! obejrzyjcie plany przebudowy dróg w tym rejonie ! ta knajpa zniknie z powierzchni ziemi tzn. Poznania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Młynskie Koło jesli się zmieni może być super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 18:24 Miejmy nadzieje że ta karczma nie zniknie bo stanowi wraz z okolicą bardzo ładny zakątek. Moja krytyka dotyczyła jakości usług restauracyjnych, potraw, cen, i obsługi oraz ożywienia wystroju wnętrza i faktycznej potrzeby kwiatów na zewnątrz. W okolicy Poznania powinno być wiele takich karczm i przerobionych wiatraków. Niestety większość istniejących zajazdów serwuje kiepskie jedzenie za wysoką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO IP: *.schulstad.com.pl 21.10.05, 09:56 Trochę racji w tym jest. Byłam parę lat temu w Młyńskim Kole i było super , pyszne jedzenie i dobrze podane . Ale ostatnio się bardzo zepsuli. Byłam parę razy z gośćmi z zagranicy i było mi wstyd. Jedzenie kiepściutkie , mięso twarde , ogólnie cienizna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: OSTRZEGAM PRZED REST. MŁYŃSKIE KOŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 16:38 Byłam w niedzielę 2 tygodnie temu. Trzy osoby zamówiły 3 różne potrawy i jakoś to ciężko nam wszystkim przechodziło. Byłam zaskoczona, bo słyszałam same superlatywy od osoby, której zresztą też przy stole zrzedła mina. Czekając godzinę na golonkę z pieczonymi ziemniakami nie spodziewałam się, że będą zimnawe i niedopieczone. Chyba było za mało kelnerów, bo właścicielka sama wzięła się do roboty. Ale poziom ogólnie - żenada. Szkoda mi się zrobiło wydanej kasy, bo żarcie ciężkie - jeszcze ze dwa dni mnie męczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żurnalist Re: także trawiłem dłuuugo to jedzonko z MK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 17:55 nie wiem dlaczego odbijało mi się i czułem wielki ciężar w żołądku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: także trawiłem dłuuugo to jedzonko z MK IP: *.echostar.pl 22.10.05, 00:33 otóż: dwa razy robiłem tam imprezę dla ok 70 osób (2002, 2003) wewnątrz i obok. pierwsza - zajebiście wszystko, druga - goniłem obsłuę ale uszło W 2003 zaprosiłem na ślubny obiad (swój!!!) i ....totalna porażka. Kelnerzy mnie olali, żarcie słabe, syf. Z braku - tu poważnie, jeśli się mylę to czekam na propozycje - alternatywy zapraszam tam i w tym roku jakieś 35 osób. Z obawą zresztą. Chętnie przeczytam Wasze propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dres jadam tylko w mc donald's IP: *.icpnet.pl 22.10.05, 00:47 Jedzenie wyśmienite i zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apolinary Re: jadam tylko w mc donald's IP: *.icpnet.pl 22.10.05, 14:51 Pffui..... jak to przeczytałem to zrobiło się mnie niedobrze.Jak można lubić takie jedzienie a wkonsekwencji mieć dupę jak szafa,brzuch jak bęben. Ale moi drodzy parafianie, do drogich restauracji nie chodzi sie aby się najeść , co najwyżej przekąsić.Natomiast w drogich restauracjach zostawia się lekko zarobione pieniądze na przykład na łapówkach, lub innych przekrętach.Przykład Dyr. Fl..el z Urzędu Miasta, ale tylko ON. Odpowiedz Link Zgłoś