23.10.05, 12:49
Czytacie jeszcze jakies komiksy ciekawe? Moze napiszecie jakie lubiliscie w
dziecinstwie?I mam jeszcze jedna prosbe.Jesli ktos zbieral komiksy Thorgala a
juz ich nie potrzebuje to chetnie je odkupie.
Obserwuj wątek
    • waclaw_kzn Re: Komiksy 23.10.05, 13:54
      Hohohohohoho w dzieciństwie czytałem duuuuużo... i teraz chętnie czytałbym, ale
      niestety komiksy zrobiły sie sportem dla bogaczy :(, więc ostatnim moim zakupem
      były "Ratman" i "Nerwolwer" Tomasza Niewiadomskiego, a wczesniej piękne
      dwutomowe wydanie komiksów o Wiedźminie, w twardej oprawie, które dorwałem w
      Arsenale za 4 czy 5 zł za tom :]
      • natala77 Re: Komiksy 23.10.05, 14:00
        moje pokolenie to już chyba niestety tylko Kaczor Donald:P
        no ewentualnie jakieś Batmany lub Supermany xD
        • kormoran7 Re: Komiksy 23.10.05, 14:22
          Przypominam Kolezance ze mamy cisze wyborcza jeszcze:)

A ja gdym pacholeciem byl lubilem czytac w.w Thorgala. W sumie to moj starszy
          brat go kiedys czytal a ja w pozniejszym czasie przejalem po nim ta czynnosc.
          W zasadzie samemu sobie sie dziwie bo nie jestem zwolennikiem magii, czarow a w
          Thorgalu pelno takich rzeczy. W pewnym momencie przestalem jednak czytac i
          sporo mi numerow pouciekalo. Odkrylem jednak niektore brakujace elelementy w
          Empiku i gdy nadarza sie okazja lece sobie tam poczytac:)

Bardzo cenie sobie przezabawny komiks "Tytus, Romek i Atomek"Naprawde gdy
          czlowiek chce sie posmiac ten komisk jest wskazany.Łzy smiechu leca ciurkiem.

Teraz juz nie nadazam za nowymi komiksami ale widzac w empiku te nowoczesne
          komiksy malowane zazwyczaj gruba czarna kredka, ociekajaca krwia robi mi sie
          przykro ze mlodym ludziom ze teraz tylko takie bezmyslne glupoty sa serwowane.
          Chociaz kazdy ma inny gust...
          • waclaw_kzn Re: Komiksy 23.10.05, 16:12
            Ach, zapomniałbym o wspaniałych, legendarnych komiksach, takich jak "Szninkiel"
            (pierwsza lektura gdzieś pod koniec szkoły podstawowej - i wielki zachwyt),
            "Preacher" "Sandman" (to lektury sprzed dwóch lat)...
            ...a jeśli chodzi o dzieciństwo - to od bardzo młodych lat byłem wielbicielem
            Kajka i Kokosza, lelum polelum!... niestety, zachowały mi się tylko jakieś
            pojedyncze, poniszczone egzemplarze :(
          • natala77 Re: Kreskowki 23.10.05, 16:58
            Aha. Przy tym "Tytusie, Romku i A'Tomku" to mi się jeszcze przypomniał Koziołek Matołek :D
            • kormoran7 Komisky 24.10.05, 15:33
              A skad takie skojarzenie nagle?:)Przeciez to zupelnie inna bajka:)
              • natala77 Re: Komisky 24.10.05, 17:15
                Ale wspomnienia z mniej więcej tego samego czasu w dzieciństwie:)
                • kormoran7 Re: Komisky 26.10.05, 21:07
                  O tych komiksach ktore Kazan wymienil z wyjatkiem Kajka i Kokosza nie
                  slyszalem. A wiesz Kazanku ze spotkalem sie z podrobami Kajka i Kokosza?Dla
                  mnie niezrozumiale jest jak mozna komiks porabiac?To juz koniec swiata:)
                  • waclaw_kzn Re: Komisky 26.10.05, 21:36
                    Podróbki, czy oryginalnego kajtka i Koka, których Christa rysował przed Kajkiem
                    i Kokoszem? A jeśli nie o to chodzi, to podziel się z nami, co to za podróbki,
                    może gdzieś znajdę i obejrzę.
                    • kormoran7 Re: Komisky 27.10.05, 15:04
                      Jak widac pomylilem sie. Chodzilo mi wlasnie o Kajtka i Koka. Nie wiedzialem ze
                      ten komiks byl przed Kajkiem i Kokoszem. Myslalem ze to podrobka a okazalo sie
                      ze to byl prekursor. No to mnie teraz kolega oswieci:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka