kormoran7 23.10.05, 12:49 Czytacie jeszcze jakies komiksy ciekawe? Moze napiszecie jakie lubiliscie w dziecinstwie?I mam jeszcze jedna prosbe.Jesli ktos zbieral komiksy Thorgala a juz ich nie potrzebuje to chetnie je odkupie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waclaw_kzn Re: Komiksy 23.10.05, 13:54 Hohohohohoho w dzieciństwie czytałem duuuuużo... i teraz chętnie czytałbym, ale niestety komiksy zrobiły sie sportem dla bogaczy :(, więc ostatnim moim zakupem były "Ratman" i "Nerwolwer" Tomasza Niewiadomskiego, a wczesniej piękne dwutomowe wydanie komiksów o Wiedźminie, w twardej oprawie, które dorwałem w Arsenale za 4 czy 5 zł za tom :] Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Komiksy 23.10.05, 14:00 moje pokolenie to już chyba niestety tylko Kaczor Donald:P no ewentualnie jakieś Batmany lub Supermany xD Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Komiksy 23.10.05, 14:22 Przypominam Kolezance ze mamy cisze wyborcza jeszcze:) A ja gdym pacholeciem byl lubilem czytac w.w Thorgala. W sumie to moj starszy brat go kiedys czytal a ja w pozniejszym czasie przejalem po nim ta czynnosc. W zasadzie samemu sobie sie dziwie bo nie jestem zwolennikiem magii, czarow a w Thorgalu pelno takich rzeczy. W pewnym momencie przestalem jednak czytac i sporo mi numerow pouciekalo. Odkrylem jednak niektore brakujace elelementy w Empiku i gdy nadarza sie okazja lece sobie tam poczytac:) Bardzo cenie sobie przezabawny komiks "Tytus, Romek i Atomek"Naprawde gdy czlowiek chce sie posmiac ten komisk jest wskazany.Łzy smiechu leca ciurkiem. Teraz juz nie nadazam za nowymi komiksami ale widzac w empiku te nowoczesne komiksy malowane zazwyczaj gruba czarna kredka, ociekajaca krwia robi mi sie przykro ze mlodym ludziom ze teraz tylko takie bezmyslne glupoty sa serwowane. Chociaz kazdy ma inny gust... Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: Komiksy 23.10.05, 16:12 Ach, zapomniałbym o wspaniałych, legendarnych komiksach, takich jak "Szninkiel" (pierwsza lektura gdzieś pod koniec szkoły podstawowej - i wielki zachwyt), "Preacher" "Sandman" (to lektury sprzed dwóch lat)... ...a jeśli chodzi o dzieciństwo - to od bardzo młodych lat byłem wielbicielem Kajka i Kokosza, lelum polelum!... niestety, zachowały mi się tylko jakieś pojedyncze, poniszczone egzemplarze :( Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Kreskowki 23.10.05, 16:58 Aha. Przy tym "Tytusie, Romku i A'Tomku" to mi się jeszcze przypomniał Koziołek Matołek :D Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Komisky 24.10.05, 15:33 A skad takie skojarzenie nagle?:)Przeciez to zupelnie inna bajka:) Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Komisky 24.10.05, 17:15 Ale wspomnienia z mniej więcej tego samego czasu w dzieciństwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Komisky 26.10.05, 21:07 O tych komiksach ktore Kazan wymienil z wyjatkiem Kajka i Kokosza nie slyszalem. A wiesz Kazanku ze spotkalem sie z podrobami Kajka i Kokosza?Dla mnie niezrozumiale jest jak mozna komiks porabiac?To juz koniec swiata:) Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: Komisky 26.10.05, 21:36 Podróbki, czy oryginalnego kajtka i Koka, których Christa rysował przed Kajkiem i Kokoszem? A jeśli nie o to chodzi, to podziel się z nami, co to za podróbki, może gdzieś znajdę i obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Komisky 27.10.05, 15:04 Jak widac pomylilem sie. Chodzilo mi wlasnie o Kajtka i Koka. Nie wiedzialem ze ten komiks byl przed Kajkiem i Kokoszem. Myslalem ze to podrobka a okazalo sie ze to byl prekursor. No to mnie teraz kolega oswieci:) Odpowiedz Link Zgłoś