Dodaj do ulubionych

POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM

IP: *.chicago-19rh15rt.il.dial-access.att.net 26.09.01, 02:33
jw
Obserwuj wątek
    • Gość: derwisz Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.09.01, 21:41
      Jezyce naprawdę nigdy nie wyjeżdżałeś(aś) z Poznania? Zrób to jak najszybciej.
      Nie można żyć w nieświadomości.
      • couleur3 Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM 26.09.01, 23:59
        skoro stuka z Chicago to juz raz przynajmniej wyjechał.
        • Gość: lol Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 00:21

Kolega derwisz sugeruje aby Jeżyce zatańczył w Warszawie
          • Gość: Jezyce Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.chicago-20rh16rt.il.dial-access.att.net 27.09.01, 02:30
            nigdy w zyciu w Waraszawie!
            nie znosze tego miasta...
            • Gość: gg Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.univ.trieste.it 27.09.01, 11:27
              Warszawa jest jednym z brzydszych miast Polski, Krakow i Poznan prezentuja
              dalece wyzszy poziom
              • Gość: vinc Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 12:09
                Warszawa jest jednym z najładniejszych i najfajniejszym miastem w Polsce,
                Poznań i Krakow są daleko w tyle
                • Gość: lol Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 15:49
                  vinc spadaj! Jesteś tu w mniejszości
                  • Gość: vinc Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 18:26
                    akurat
                • Gość: Radost Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 18:28
                  Gość portalu: vinc napisał(a):

> Warszawa jest jednym z najładniejszych i najfajniejszym miastem w Polsce,
                  > Poznań i Krakow są daleko w tyle

A poza tym u nas kradna lusterka:((( i krecimy licznikiem :0 vinc :) pamietasz:)??
                  A co u kolegi ktory wydaje miliardy na rozrywke w nocnych lokalach:)?wrocil juz
                  do domu:)?
                • Gość: anka9009 Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 15:17
                  chyba myślisz o jakiejś innej Warszawie
                • Gość: anka9009 Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 15:21
                  Gość portalu: vinc napisał(a):

> Warszawa jest jednym z najładniejszych i najfajniejszym miastem w Polsce,
                  > Poznań i Krakow są daleko w tyle

sam jetses daleko w tyle
                  albo masz inną wawe
              • Gość: anka9009 Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 15:12
                tak tak
    • Gość: wars Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 27.09.01, 23:03
      Nie martwcie się poznańskie czereśniaki. Podamy wam pomocną dłoń. Zabierzemy
      was do Łomży, zobaczycie metropolię.
      • Gość: lol Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 01:28

Wy warsiawiaki macie kompleks tej Łomży hehe :) Co raz słyszy się z waszych
        stołecznych ust zachwyt na jej temat. Chyba czas przejechać się do Łomży i
        zobaczyć to cudo bo sami warsiawiacy mówią że to coś o wiele wyżej ponad
        warszawski poziom wyrasta
        • Gość: gregor Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.univ.trieste.it 28.09.01, 12:33
          Szczerze mowiac, to ciesze sie ze mieszkam za granica z dwoch powodow - wybory
          i oczywiscie stolica.
          Spojrzcie prawdzie w oczy - Warszawa przynosi wstyd, a warszawiacy (nie
          wszyscy) to bardziej nadete bufony niz rzymianie czy paryzanie, co widac na tym
          forum.
          Nikt mi nie powie - Krakow i Poznan maja charakter, lubie tez Wrocek ,ale
          troche brudny.
          Na ziemie, mieszkancy stolycy - nikt was nie lubi!
          • Gość: Warschau Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.nm.matrix.pl 28.09.01, 12:49
            Ja jako warszawiak nie twierdzę, ze Warszawa jest najlepsza,
            najładniejsza...Nie jestem tez nadętym bufonem, bo to mi do szcześcia nie jest
            potrzebne. Bronię swego miasta przed tymi irracjonalnymi atakami, przed tą
            prowincjonalna nienawiścią do Warszawy bez powodu...Rozumiem, gdyby warszawiacy
            powybijali połowę populacji Poznania - mozna by było nienawidzieć! A czy nie
            uważacie, ze ta "arogancja" niektórych warszawiaków to psychiczna obrona przed
            nienawistnymi atakami i pomówieniami? Z psychologicznego punktu widzenia jest
            to przypuszczenie słuszne i dopuszczalne....

P.S. Poznań to tez zadna rewelka i jak ktos pisze, ze Poznań ma większy
            charakter niz Kraków czy Wrocław - hm...śmiać mi się chce...

Pozdrawiam normalnych poznaniaków, nie tych zadufanych w sobie...
          • Gość: Warschau Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.nm.matrix.pl 28.09.01, 12:50
            Ja jako warszawiak nie twierdzę, ze Warszawa jest najlepsza,
            najładniejsza...Nie jestem tez nadętym bufonem, bo to mi do szcześcia nie jest
            potrzebne. Bronię swego miasta przed tymi irracjonalnymi atakami, przed tą
            prowincjonalna nienawiścią do Warszawy bez powodu...Rozumiem, gdyby warszawiacy
            powybijali połowę populacji Poznania - mozna by było nienawidzieć! A czy nie
            uważacie, ze ta "arogancja" niektórych warszawiaków to psychiczna obrona przed
            nienawistnymi atakami i pomówieniami? Z psychologicznego punktu widzenia jest
            to przypuszczenie słuszne i dopuszczalne....

P.S. Poznań to tez zadna rewelka i jak ktos pisze, ze Poznań ma większy
            charakter niz Kraków czy Wrocław - hm...śmiać mi się chce...

Pozdrawiam normalnych poznaniaków, nie tych zadufanych w sobie...
            • Gość: gregor Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.univ.trieste.it 28.09.01, 13:12
              Rowniez nie jestem bufonem, nie mieszkam nawet w Poznaniu, ale jak widze
              zachowanie Warszawiakow nie tylko na tym forum, to wydaje mi sie ze syndrom
              wyzszosci stolicy jest w Polsce naprawde powszechny.
              Panie warschau, z calym szacunkiem, ale szukanie jakichkolwiek uzasadnien dla
              pewniactwa i wywyzszania sie tylko potwierdza nagminnosc tych zjawisk wsrod
              mieszkancow "Warszawki".
              nie moge sie wypowiadac za innych, szczegolnie ze mieszkam szczesliwie we
              Wloszech, ale uwazam ze stolica powinna przynosic chwale krajowi, a nie krzewic
              na swiecie przekonanie, ze Polska to kraj brudny, niebezpieczny, a zakupy sie
              robi na stadionach!
              Na zakonczenie - rok temu przylecialem z Wlochem do Warszawy, tydzien tam i do
              Krakowa, na koncu Poznan. Zapytal na koncu, czy stolice do Warszawy
              przeniesiono po to, aby jej nikt nie chcial zdobyc. Zas Poznan - piekne
              kobiety, niezla atmosfera - i przede wszystkim warunki do robienia interesow,
              porzadni i pracowici ludzie.
              Na nic moje wywody - Warschau i tak wie swoje, nie?
              • Gość: Warschau Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.nm.matrix.pl 28.09.01, 13:50
                Gość portalu: gregor napisał(a):

> Na nic moje wywody - Warschau i tak wie swoje, nie?

Po prostu mam swoje zdanie na ten temat a każdy ma prawo je mieć. Z ta
                wspaniałością Poznania bym nie przesadzał - owszem sympatyczne jak na polskie
                warunki miasto, ale nic nadzwyczajnego. Po tym co rozpisuja na forum poznaniacy
                mozna pomyśleć, Bóg wie co o Poznaniu i jego wspaniałości. Ale rzeczywistość jest
                bardziej brutalna i szara...No i poznaniacy - nie mówię, ze wszyscy ale zadufani
                w sobie, ze hej! I czy tacy pracowici - polemizowałbym..moze przed wojną i tak
                było ale...się skończyło.
                Nie twierdzę, ze Warszawa jest pięknym miastem. Ma wiele pięknych miejsc ale też
                i wiele zaniedbanych, fatalnie zorganizowanych przestrzennie...Ale cały czas
                pracujemy nad poprawą tego stanu. Wiadomo, moze w Warszawie zaniedbania są
                bardziej widoczne - jednak skala miasta (w porównaiu z Poznaniem nie z Rzymem)
                jest nieco większa. No i naleciałości historyczne - II wojna światowa, okres PRL-
                u (ciekawe jakby wyglądał Rzym po takich przeżyciach - pewnie Twój kolega Włoch
                nie bardzo wie...). Także naleciałości współczesne - niekiedy "motłoch", który w
                Warszawie mieszka 5 lat, mieni się warszawiakiem a przyjechał z "dziury zabitej
                dechami". To wszystko to skłdowe współczesnej Warszawy. I wydaje mi się, ze Twoje
                opinie wydajesz, nie biorąc pod uwagę pewnych faktów! A to błąd!
                Ale fajnie jest kogoś "poopluwać" - nieprawdaż?
                Pozdro!
                • Gość: gregor Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.univ.trieste.it 28.09.01, 14:00
                  Nikogo nie mialem zamiaru opluwac, jesli kogos urazilem, przepraszam.
                  Co do ludnosci naplywowej to prawda - najgorsze zachowanie.
                  Szanujac Twoje zamilowanie do tego miasta osmielam sie stwierdzic, ze na porawe
                  jego wizerunku dlugo pracowala i pracuje cala Polska, a nie Wy.
                  Dosc powiedziec, ze naklady na metro wielokrotnie pokrylyby wydatki na edukacje
                  i zdrowie w Lublinie, Rzeszowie itp przez kolejnych kilka lat.
                  Dalej uwazam, ze Poznan i Krakow (szczegolnie Kr) sa duzo bardziej estetyczne,
                  spojrz obiektywnie - ja to robie.
                  • Gość: Warschau Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.nm.matrix.pl 28.09.01, 14:33

> Szanujac Twoje zamilowanie do tego miasta osmielam sie stwierdzic, ze na porawe
                    > jego wizerunku dlugo pracowala i pracuje cala Polska, a nie Wy.

I to nie jest do końca prawdą - było juz na tym choćby forum kilka tygodni temu.
                    Gdybyś poszukał i poczytał zapewne zmieniłbyś zdanie...
                    Aha...i jeśli byłoby tak zupełnie jak to napisałeś - nie dziwi brak spójności i
                    estetyki miasta - wszystko z różnych worków...a nie z jednego...

> Dosc powiedziec, ze naklady na metro wielokrotnie pokrylyby wydatki na edukacje
                    > i zdrowie w Lublinie, Rzeszowie itp przez kolejnych kilka lat.

Nie chcę się powtarzać (temat metra też był parę razy omawiany), a stosunek
                    pieniędzy które Warszawa oddaje do naszego dziurawego budżetu do tego co dostaje
                    z powrotem (marne ok. 8% tego co oddała) spowodował przymus zaciągnięcia kredytu
                    na 300 mln. zł. A niegospodarność niektórych samorządów nie mozna zwalać zaraz na
                    Warszawę (chodzi mi o miasto a nie rząd - czego niektórzy nie potrafią a moze nie
                    chcą zauwarzyć, bo Warszawa to nie jest rząd).
                    No i jak sobie wyobrażasz 2 mln. miasto bez metra? Wyobrazasz sobie Rzym bez
                    metra? Czy też porównywalny wielkościowo Budapeszt? Albo mniejszą Pragę?

> Dalej uwazam, ze Poznan i Krakow (szczegolnie Kr) sa duzo bardziej estetyczne,
                    > spojrz obiektywnie - ja to robie.

Nigdy nie pisałem ani nie myślałem, ze Warszawa jest estetyczniejsza od Krakowa
                    (nie licząc Nowej Huty rzecz jasna). Ale Poznań? Równie mało estetyczne miasto
                    jak i inne, również Warszawa. Owszem Poznań ma parę pięknych miejsc, ale w
                    Warszawie też takie miejsca są (zapraszam a oprowadzę)...
                    Więc nie wmawiaj mi, że nie patrzę obiektywnie. Poznań to nie Paryż ani Rzym...To
                    zwyczajne polskie miasto!

• Gość: Student Takie małe oświadczenie IP: *.aktivist.pl 28.09.01, 14:46
                      Kiedyś forum przeżywało okres burzliwych (przeważnie chamskich i prymitywnych)
                      sporów o to które miasto jest lepsze, gdzie jest brzydszy dworzec, gdzie ludzie
                      są bardziej chamscy itd, itp. Wydawać się mogło, że mamy to już za sobą. Przez
                      ostatnie kilka miesięcy był sposób, poziom dyskusji się podniósł, lecz teraz
                      znów temat powraca. Ja, i jak myślę większość forumowiczów, ma serdecznie dosyć
                      tych jałowych dyskusji które prędzej czy później przeradzają się w pyskówkę.
                      Proponuję więc na tym zakończyć ten wątek. Niech wpadnie w otchłań niebytu.
                      EOT

PS. Dla tych, którzy nie mogą się pochamować mam radę. Zamiast porównań
                      negatywnych (typu a u nas jest lepiej niż w ...) radzę używać pozytywnych
                      (nasze miasto jest tak piękne jak ...).
                    • Gość: Radost Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 22:50
                      Gość portalu: Warschau napisał(a):

> Gość portalu: gregor napisał(a):
                      >
                      > > Szanujac Twoje zamilowanie do tego miasta osmielam sie stwierdzic, ze na p
                      > orawe
                      > > jego wizerunku dlugo pracowala i pracuje cala Polska, a nie Wy.
                      >
                      > I to nie jest do końca prawdą - było juz na tym choćby forum kilka tygodni temu
                      > .
                      > Gdybyś poszukał i poczytał zapewne zmieniłbyś zdanie...
                      > Aha...i jeśli byłoby tak zupełnie jak to napisałeś - nie dziwi brak spójności i
                      >
                      > estetyki miasta - wszystko z różnych worków...a nie z jednego...
                      >
                      > > Dosc powiedziec, ze naklady na metro wielokrotnie pokrylyby wydatki na edu
                      > kacje
                      > > i zdrowie w Lublinie, Rzeszowie itp przez kolejnych kilka lat.
                      >
                      > Nie chcę się powtarzać (temat metra też był parę razy omawiany), a stosunek
                      > pieniędzy które Warszawa oddaje do naszego dziurawego budżetu do tego co dostaj
                      > e
                      > z powrotem (marne ok. 8% tego co oddała) spowodował przymus zaciągnięcia kredyt
                      > u
                      > na 300 mln. zł. A niegospodarność niektórych samorządów nie mozna zwalać zaraz
                      > na
                      > Warszawę (chodzi mi o miasto a nie rząd - czego niektórzy nie potrafią a moze n
                      > ie
                      > chcą zauwarzyć, bo Warszawa to nie jest rząd).
                      > No i jak sobie wyobrażasz 2 mln. miasto bez metra? Wyobrazasz sobie Rzym bez
                      > metra? Czy też porównywalny wielkościowo Budapeszt? Albo mniejszą Pragę?
                      >
                      > > Dalej uwazam, ze Poznan i Krakow (szczegolnie Kr) sa duzo bardziej estetyc
                      > zne,
                      > > spojrz obiektywnie - ja to robie.
                      >
                      > Nigdy nie pisałem ani nie myślałem, ze Warszawa jest estetyczniejsza od Krakowa
                      >
                      > (nie licząc Nowej Huty rzecz jasna). Ale Poznań? Równie mało estetyczne miasto
                      > jak i inne, również Warszawa. Owszem Poznań ma parę pięknych miejsc, ale w
                      > Warszawie też takie miejsca są (zapraszam a oprowadzę)...
                      > Więc nie wmawiaj mi, że nie patrzę obiektywnie. Poznań to nie Paryż ani Rzym...
                      > To
                      > zwyczajne polskie miasto!

Drogi Warschau irytuje i ciekawi mnie zarazem jedna rzecz! chcecie kase z budzetu
                      panstwa ....tzn. mniej placic ale Gmina Centrum ma olbrzymie lokaty w bankach
                      (BRE, Citibank, Bank SLaski) olbrzymnie pieniadze ....dlaczego ich nie ruszycie??
                      CZy ktores miasto ma lokaty??? a poza tym my tez chcemy mniej oddawac do budzetu
                      panstwa!! na sukces stolicy nie pracuje tylko ona sama! no chyba ze podatek np.
                      od PTC Era wplywa do Poznania czy Krakowa....

• Gość: VIPunia Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 19:15

ehh czytam i czytam te posty i dochodze do jednego wniosku... Pan Warschau chyba
                      myli forum dyskusyjne.......

Pozdrawiam
                • Gość: anka9009 Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 15:45

> Gość portalu: gregor napisał(a):
                  >
                  Ale rzeczywistość je
                  > st
                  > bardziej brutalna i szara...
                  rzeczywistośc jak w całej Polsce
              • nocomment Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... 28.09.01, 16:39

> Rowniez nie jestem bufonem, nie mieszkam nawet w Poznaniu, ale jak widze
                > zachowanie Warszawiakow nie tylko na tym forum, to wydaje mi sie ze syndrom
                > wyzszosci stolicy jest w Polsce naprawde powszechny.
                > Panie warschau, z calym szacunkiem, ale szukanie jakichkolwiek uzasadnien dla
                > pewniactwa i wywyzszania sie tylko potwierdza nagminnosc tych zjawisk wsrod
                > mieszkancow "Warszawki".

Widzę że kolejny który nie rozumie pojęcia 'Warszawka'...
                Kolego, ono wcale nie oznacza Warszawy i nie o to w nim chodzi. Chodzi o
                środowisko politykierów, którzy tu rezydują.

> nie moge sie wypowiadac za innych, szczegolnie ze mieszkam szczesliwie we
                > Wloszech, ale uwazam ze stolica powinna przynosic chwale krajowi, a nie krzewic
                >
                > na swiecie przekonanie, ze Polska to kraj brudny, niebezpieczny, a zakupy sie
                > robi na stadionach!

Z 8,5% rocznego budżetu żadne miasto nie może się godnie rozwijać!

> Na zakonczenie - rok temu przylecialem z Wlochem do Warszawy, tydzien tam i do
                > Krakowa, na koncu Poznan. Zapytal na koncu, czy stolice do Warszawy
                > przeniesiono po to, aby jej nikt nie chcial zdobyc.

HA Ha ha. Bardzo adekwatny żart. Szczególnie do historii powstania warszawskiego.
                Może opowiedz go kombatantom?

> Zas Poznan - piekne
                > kobiety, niezla atmosfera

W Warszawie to samo - piękne kobiety, niezła atmosfera i warunki do robienia
                interesów. A jak ktoś twierdzi inaczej to znaczy, że Warszawy nie zna!
                • Gość: VIPunia Re: POZNAN JEST .. i tyle... IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 19:18
                  >
                  > W Warszawie to samo - piękne kobiety, niezła atmosfera i warunki do robienia
                  > interesów. A jak ktoś twierdzi inaczej to znaczy, że Warszawy nie zna!

ehh moze na temat warszawy na innym forum sobie pogadacie ??? ...
                  kwestie Warszawy i innych miast poruszajcie na innym forum ok ?

Pozdrawiam
          • Gość: Jezyce Bez dwoch zdan - Poznan jest #1 IP: *.chicago-20rh15rt.il.dial-access.att.net 28.09.01, 18:55
            Zgadzam sie z Gregorem - takie miasta jak Poznan, Krakow czy dodam od siebie
            Szczecin i Gdansk (zwlaszcza starowki) maja swoje niepowtarzalne klimaty, sa to
            miasta z duszami(czego Warszawie niestety brakuje).
            Tez mieszkam za granica, wiec mam w porownanie. Owszem, sentyment jaki czuje do
            Poznania, z ktorego pochodze moze skrzywiac moj obiektywizm. Jakkolwiek, znam
            wiele osob, ktore w Poznaniu byly chocby przejazdem i sa tym miastem oczarowane.
            • Gość: VIPunia Re: Bez dwoch zdan - Poznan jest #1 IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 19:28
              > Poznania, z ktorego pochodze moze skrzywiac moj obiektywizm. Jakkolwiek, znam
              > wiele osob, ktore w Poznaniu byly chocby przejazdem i sa tym miastem oczarowane

ehh nie chodzi o skrzywienie.. poprostu Poznaniacy maja bardziej niz inni (albo
              podobnie jak w niektorych miastach i regionach np. Krakow) rozwiniety patriotyzm
              lokalny..... no i niech nikogo juz to nie dziwi!!!
              Prawdziwy Poznaniak zawsze bedzie o swoje miasto dbal.. i je kochal i chwalil.. i
              nie chodzi o zadufanie w sobie.. ale o patriotyzm.. jezdze po Polsce i swiecie i
              widze inne miasta.. piekne... lub obskurne.. Barcelona, Wenecja, Can, Praga,
              Budapeszt, Wieden.. czy nasze polskie... moze i one sa piekne.. moze maja
              potencjal inwestycyjny... moze maja dobra lokalizacje.. ale ja w kazdym z nich
              widze cos co mi nie pasuje... nie ma klimatu.. i nie chodzi o klimat w szeroko
              pojetym tego slowa znaczeniu, bo te miasta nie maja klimatu: POZNAŃSKIEGO ! i
              zaden inny Warszawiak, Wroclawiak, Szczecinianin itp.. tego nie zrozumie.. dopoki
              nie pomieszka tu troche.. znajdzie pracy.. przyjaciol.. i wtedy moze
              powiedziec.. 'Poznań jest piekny'... lecz jesli po tym wszystkim, po latach
              mieszkania w Poznaniu powie mi ktos 'nie lubie Poznania, to miasto jest wstretne'
              wtedy i tak ten ktos nie moze powiedziec ze jest Poznaniakiem... bo Poznaniak to
              taki co o swoje miasto dba i zlego slowa o nim nie powie! .. i smiecia na swoj
              poznanski chodnik nie wyrzuci.. o!.

I prosze wszystkich innych ktorzy chca sie znowu klocic ktore miasto co i jak
              utrzymuje i po co, ktore miastao jest piekniejsze a ktore ma fajniejszy
              klimat... ... dajcie luz.. i zrobmy z tego forum prawdziwe forum na temat
              Poznania... a kto tego nie potrafi uszanowac... i nie zalezy mu na tym
              miescie ... to prosze zeby zrezygnowal z pisania na te liste.. bo to niczemu nie
              sluzy.. a tymbardziej nam Poznaniakom.. i Miastu Poznań.

Pozdrawiam
              z szacuneczkiem dla wszystkich...
    • Gość: ken Re:Poznan BYLBY najpiekniejszym miastem gdyby nie W R O C L A W IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 13:22
      • Gość: *** Re:Wroclaw BYLBY najpiekniejszym miastem gdyby nie P O Z N A Ń IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 13:36
      • Gość: Radost Re:Poznan JEST piekny! KEn gdzie masz Barbie??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 15:02

• Gość: anka9009 zakończmy tę dyskusje IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 16:07
      żyjemy w jednym kraju który jest tak samo piękny jak podły
      może więc walczyć o swoje małe ojczyzny a nie obrzucać się obelgami tak jak to
      robiliśmy dotychczas (z moim skromnym udziałem)
      piszmy Poznań jest piękny bo
      a nie
      Poznań jest lepszy niż Wawa bo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka