Gość: Jezyce IP: *.chicago-19rh15rt.il.dial-access.att.net 26.09.01, 02:33 jw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: derwisz Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.09.01, 21:41 Jezyce naprawdę nigdy nie wyjeżdżałeś(aś) z Poznania? Zrób to jak najszybciej. Nie można żyć w nieświadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
couleur3 Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM 26.09.01, 23:59 skoro stuka z Chicago to juz raz przynajmniej wyjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 00:21 Kolega derwisz sugeruje aby Jeżyce zatańczył w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jezyce Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.chicago-20rh16rt.il.dial-access.att.net 27.09.01, 02:30 nigdy w zyciu w Waraszawie! nie znosze tego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.univ.trieste.it 27.09.01, 11:27 Warszawa jest jednym z brzydszych miast Polski, Krakow i Poznan prezentuja dalece wyzszy poziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 12:09 Warszawa jest jednym z najładniejszych i najfajniejszym miastem w Polsce, Poznań i Krakow są daleko w tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 15:49 vinc spadaj! Jesteś tu w mniejszości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 18:26 akurat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 18:28 Gość portalu: vinc napisał(a): > Warszawa jest jednym z najładniejszych i najfajniejszym miastem w Polsce, > Poznań i Krakow są daleko w tyle A poza tym u nas kradna lusterka:((( i krecimy licznikiem :0 vinc :) pamietasz:)?? A co u kolegi ktory wydaje miliardy na rozrywke w nocnych lokalach:)?wrocil juz do domu:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 15:17 chyba myślisz o jakiejś innej Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 15:21 Gość portalu: vinc napisał(a): > Warszawa jest jednym z najładniejszych i najfajniejszym miastem w Polsce, > Poznań i Krakow są daleko w tyle sam jetses daleko w tyle albo masz inną wawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 15:12 tak tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wars Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 27.09.01, 23:03 Nie martwcie się poznańskie czereśniaki. Podamy wam pomocną dłoń. Zabierzemy was do Łomży, zobaczycie metropolię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 01:28 Wy warsiawiaki macie kompleks tej Łomży hehe :) Co raz słyszy się z waszych stołecznych ust zachwyt na jej temat. Chyba czas przejechać się do Łomży i zobaczyć to cudo bo sami warsiawiacy mówią że to coś o wiele wyżej ponad warszawski poziom wyrasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: POZNAN JEST NAJWSPANIALSZYM MIASTEM IP: *.univ.trieste.it 28.09.01, 12:33 Szczerze mowiac, to ciesze sie ze mieszkam za granica z dwoch powodow - wybory i oczywiscie stolica. Spojrzcie prawdzie w oczy - Warszawa przynosi wstyd, a warszawiacy (nie wszyscy) to bardziej nadete bufony niz rzymianie czy paryzanie, co widac na tym forum. Nikt mi nie powie - Krakow i Poznan maja charakter, lubie tez Wrocek ,ale troche brudny. Na ziemie, mieszkancy stolycy - nikt was nie lubi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.nm.matrix.pl 28.09.01, 12:49 Ja jako warszawiak nie twierdzę, ze Warszawa jest najlepsza, najładniejsza...Nie jestem tez nadętym bufonem, bo to mi do szcześcia nie jest potrzebne. Bronię swego miasta przed tymi irracjonalnymi atakami, przed tą prowincjonalna nienawiścią do Warszawy bez powodu...Rozumiem, gdyby warszawiacy powybijali połowę populacji Poznania - mozna by było nienawidzieć! A czy nie uważacie, ze ta "arogancja" niektórych warszawiaków to psychiczna obrona przed nienawistnymi atakami i pomówieniami? Z psychologicznego punktu widzenia jest to przypuszczenie słuszne i dopuszczalne.... P.S. Poznań to tez zadna rewelka i jak ktos pisze, ze Poznań ma większy charakter niz Kraków czy Wrocław - hm...śmiać mi się chce... Pozdrawiam normalnych poznaniaków, nie tych zadufanych w sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.nm.matrix.pl 28.09.01, 12:50 Ja jako warszawiak nie twierdzę, ze Warszawa jest najlepsza, najładniejsza...Nie jestem tez nadętym bufonem, bo to mi do szcześcia nie jest potrzebne. Bronię swego miasta przed tymi irracjonalnymi atakami, przed tą prowincjonalna nienawiścią do Warszawy bez powodu...Rozumiem, gdyby warszawiacy powybijali połowę populacji Poznania - mozna by było nienawidzieć! A czy nie uważacie, ze ta "arogancja" niektórych warszawiaków to psychiczna obrona przed nienawistnymi atakami i pomówieniami? Z psychologicznego punktu widzenia jest to przypuszczenie słuszne i dopuszczalne.... P.S. Poznań to tez zadna rewelka i jak ktos pisze, ze Poznań ma większy charakter niz Kraków czy Wrocław - hm...śmiać mi się chce... Pozdrawiam normalnych poznaniaków, nie tych zadufanych w sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.univ.trieste.it 28.09.01, 13:12 Rowniez nie jestem bufonem, nie mieszkam nawet w Poznaniu, ale jak widze zachowanie Warszawiakow nie tylko na tym forum, to wydaje mi sie ze syndrom wyzszosci stolicy jest w Polsce naprawde powszechny. Panie warschau, z calym szacunkiem, ale szukanie jakichkolwiek uzasadnien dla pewniactwa i wywyzszania sie tylko potwierdza nagminnosc tych zjawisk wsrod mieszkancow "Warszawki". nie moge sie wypowiadac za innych, szczegolnie ze mieszkam szczesliwie we Wloszech, ale uwazam ze stolica powinna przynosic chwale krajowi, a nie krzewic na swiecie przekonanie, ze Polska to kraj brudny, niebezpieczny, a zakupy sie robi na stadionach! Na zakonczenie - rok temu przylecialem z Wlochem do Warszawy, tydzien tam i do Krakowa, na koncu Poznan. Zapytal na koncu, czy stolice do Warszawy przeniesiono po to, aby jej nikt nie chcial zdobyc. Zas Poznan - piekne kobiety, niezla atmosfera - i przede wszystkim warunki do robienia interesow, porzadni i pracowici ludzie. Na nic moje wywody - Warschau i tak wie swoje, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.nm.matrix.pl 28.09.01, 13:50 Gość portalu: gregor napisał(a): > Na nic moje wywody - Warschau i tak wie swoje, nie? Po prostu mam swoje zdanie na ten temat a każdy ma prawo je mieć. Z ta wspaniałością Poznania bym nie przesadzał - owszem sympatyczne jak na polskie warunki miasto, ale nic nadzwyczajnego. Po tym co rozpisuja na forum poznaniacy mozna pomyśleć, Bóg wie co o Poznaniu i jego wspaniałości. Ale rzeczywistość jest bardziej brutalna i szara...No i poznaniacy - nie mówię, ze wszyscy ale zadufani w sobie, ze hej! I czy tacy pracowici - polemizowałbym..moze przed wojną i tak było ale...się skończyło. Nie twierdzę, ze Warszawa jest pięknym miastem. Ma wiele pięknych miejsc ale też i wiele zaniedbanych, fatalnie zorganizowanych przestrzennie...Ale cały czas pracujemy nad poprawą tego stanu. Wiadomo, moze w Warszawie zaniedbania są bardziej widoczne - jednak skala miasta (w porównaiu z Poznaniem nie z Rzymem) jest nieco większa. No i naleciałości historyczne - II wojna światowa, okres PRL- u (ciekawe jakby wyglądał Rzym po takich przeżyciach - pewnie Twój kolega Włoch nie bardzo wie...). Także naleciałości współczesne - niekiedy "motłoch", który w Warszawie mieszka 5 lat, mieni się warszawiakiem a przyjechał z "dziury zabitej dechami". To wszystko to skłdowe współczesnej Warszawy. I wydaje mi się, ze Twoje opinie wydajesz, nie biorąc pod uwagę pewnych faktów! A to błąd! Ale fajnie jest kogoś "poopluwać" - nieprawdaż? Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.univ.trieste.it 28.09.01, 14:00 Nikogo nie mialem zamiaru opluwac, jesli kogos urazilem, przepraszam. Co do ludnosci naplywowej to prawda - najgorsze zachowanie. Szanujac Twoje zamilowanie do tego miasta osmielam sie stwierdzic, ze na porawe jego wizerunku dlugo pracowala i pracuje cala Polska, a nie Wy. Dosc powiedziec, ze naklady na metro wielokrotnie pokrylyby wydatki na edukacje i zdrowie w Lublinie, Rzeszowie itp przez kolejnych kilka lat. Dalej uwazam, ze Poznan i Krakow (szczegolnie Kr) sa duzo bardziej estetyczne, spojrz obiektywnie - ja to robie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warschau Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.nm.matrix.pl 28.09.01, 14:33 Gość portalu: gregor napisał(a): > Szanujac Twoje zamilowanie do tego miasta osmielam sie stwierdzic, ze na porawe > jego wizerunku dlugo pracowala i pracuje cala Polska, a nie Wy. I to nie jest do końca prawdą - było juz na tym choćby forum kilka tygodni temu. Gdybyś poszukał i poczytał zapewne zmieniłbyś zdanie... Aha...i jeśli byłoby tak zupełnie jak to napisałeś - nie dziwi brak spójności i estetyki miasta - wszystko z różnych worków...a nie z jednego... > Dosc powiedziec, ze naklady na metro wielokrotnie pokrylyby wydatki na edukacje > i zdrowie w Lublinie, Rzeszowie itp przez kolejnych kilka lat. Nie chcę się powtarzać (temat metra też był parę razy omawiany), a stosunek pieniędzy które Warszawa oddaje do naszego dziurawego budżetu do tego co dostaje z powrotem (marne ok. 8% tego co oddała) spowodował przymus zaciągnięcia kredytu na 300 mln. zł. A niegospodarność niektórych samorządów nie mozna zwalać zaraz na Warszawę (chodzi mi o miasto a nie rząd - czego niektórzy nie potrafią a moze nie chcą zauwarzyć, bo Warszawa to nie jest rząd). No i jak sobie wyobrażasz 2 mln. miasto bez metra? Wyobrazasz sobie Rzym bez metra? Czy też porównywalny wielkościowo Budapeszt? Albo mniejszą Pragę? > Dalej uwazam, ze Poznan i Krakow (szczegolnie Kr) sa duzo bardziej estetyczne, > spojrz obiektywnie - ja to robie. Nigdy nie pisałem ani nie myślałem, ze Warszawa jest estetyczniejsza od Krakowa (nie licząc Nowej Huty rzecz jasna). Ale Poznań? Równie mało estetyczne miasto jak i inne, również Warszawa. Owszem Poznań ma parę pięknych miejsc, ale w Warszawie też takie miejsca są (zapraszam a oprowadzę)... Więc nie wmawiaj mi, że nie patrzę obiektywnie. Poznań to nie Paryż ani Rzym...To zwyczajne polskie miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Takie małe oświadczenie IP: *.aktivist.pl 28.09.01, 14:46 Kiedyś forum przeżywało okres burzliwych (przeważnie chamskich i prymitywnych) sporów o to które miasto jest lepsze, gdzie jest brzydszy dworzec, gdzie ludzie są bardziej chamscy itd, itp. Wydawać się mogło, że mamy to już za sobą. Przez ostatnie kilka miesięcy był sposób, poziom dyskusji się podniósł, lecz teraz znów temat powraca. Ja, i jak myślę większość forumowiczów, ma serdecznie dosyć tych jałowych dyskusji które prędzej czy później przeradzają się w pyskówkę. Proponuję więc na tym zakończyć ten wątek. Niech wpadnie w otchłań niebytu. EOT PS. Dla tych, którzy nie mogą się pochamować mam radę. Zamiast porównań negatywnych (typu a u nas jest lepiej niż w ...) radzę używać pozytywnych (nasze miasto jest tak piękne jak ...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 22:50 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Gość portalu: gregor napisał(a): > > > Szanujac Twoje zamilowanie do tego miasta osmielam sie stwierdzic, ze na p > orawe > > jego wizerunku dlugo pracowala i pracuje cala Polska, a nie Wy. > > I to nie jest do końca prawdą - było juz na tym choćby forum kilka tygodni temu > . > Gdybyś poszukał i poczytał zapewne zmieniłbyś zdanie... > Aha...i jeśli byłoby tak zupełnie jak to napisałeś - nie dziwi brak spójności i > > estetyki miasta - wszystko z różnych worków...a nie z jednego... > > > Dosc powiedziec, ze naklady na metro wielokrotnie pokrylyby wydatki na edu > kacje > > i zdrowie w Lublinie, Rzeszowie itp przez kolejnych kilka lat. > > Nie chcę się powtarzać (temat metra też był parę razy omawiany), a stosunek > pieniędzy które Warszawa oddaje do naszego dziurawego budżetu do tego co dostaj > e > z powrotem (marne ok. 8% tego co oddała) spowodował przymus zaciągnięcia kredyt > u > na 300 mln. zł. A niegospodarność niektórych samorządów nie mozna zwalać zaraz > na > Warszawę (chodzi mi o miasto a nie rząd - czego niektórzy nie potrafią a moze n > ie > chcą zauwarzyć, bo Warszawa to nie jest rząd). > No i jak sobie wyobrażasz 2 mln. miasto bez metra? Wyobrazasz sobie Rzym bez > metra? Czy też porównywalny wielkościowo Budapeszt? Albo mniejszą Pragę? > > > Dalej uwazam, ze Poznan i Krakow (szczegolnie Kr) sa duzo bardziej estetyc > zne, > > spojrz obiektywnie - ja to robie. > > Nigdy nie pisałem ani nie myślałem, ze Warszawa jest estetyczniejsza od Krakowa > > (nie licząc Nowej Huty rzecz jasna). Ale Poznań? Równie mało estetyczne miasto > jak i inne, również Warszawa. Owszem Poznań ma parę pięknych miejsc, ale w > Warszawie też takie miejsca są (zapraszam a oprowadzę)... > Więc nie wmawiaj mi, że nie patrzę obiektywnie. Poznań to nie Paryż ani Rzym... > To > zwyczajne polskie miasto! Drogi Warschau irytuje i ciekawi mnie zarazem jedna rzecz! chcecie kase z budzetu panstwa ....tzn. mniej placic ale Gmina Centrum ma olbrzymie lokaty w bankach (BRE, Citibank, Bank SLaski) olbrzymnie pieniadze ....dlaczego ich nie ruszycie?? CZy ktores miasto ma lokaty??? a poza tym my tez chcemy mniej oddawac do budzetu panstwa!! na sukces stolicy nie pracuje tylko ona sama! no chyba ze podatek np. od PTC Era wplywa do Poznania czy Krakowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 19:15 Gość portalu: Warschau napisał(a): ehh czytam i czytam te posty i dochodze do jednego wniosku... Pan Warschau chyba myli forum dyskusyjne....... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 15:45 Gość portalu: Warschau napisał(a): > Gość portalu: gregor napisał(a): > Ale rzeczywistość je > st > bardziej brutalna i szara... rzeczywistośc jak w całej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
nocomment Re: POZNAN JEST ....A WARSZAWA TO..... 28.09.01, 16:39 Gość portalu: gregor napisał(a): > Rowniez nie jestem bufonem, nie mieszkam nawet w Poznaniu, ale jak widze > zachowanie Warszawiakow nie tylko na tym forum, to wydaje mi sie ze syndrom > wyzszosci stolicy jest w Polsce naprawde powszechny. > Panie warschau, z calym szacunkiem, ale szukanie jakichkolwiek uzasadnien dla > pewniactwa i wywyzszania sie tylko potwierdza nagminnosc tych zjawisk wsrod > mieszkancow "Warszawki". Widzę że kolejny który nie rozumie pojęcia 'Warszawka'... Kolego, ono wcale nie oznacza Warszawy i nie o to w nim chodzi. Chodzi o środowisko politykierów, którzy tu rezydują. > nie moge sie wypowiadac za innych, szczegolnie ze mieszkam szczesliwie we > Wloszech, ale uwazam ze stolica powinna przynosic chwale krajowi, a nie krzewic > > na swiecie przekonanie, ze Polska to kraj brudny, niebezpieczny, a zakupy sie > robi na stadionach! Z 8,5% rocznego budżetu żadne miasto nie może się godnie rozwijać! > Na zakonczenie - rok temu przylecialem z Wlochem do Warszawy, tydzien tam i do > Krakowa, na koncu Poznan. Zapytal na koncu, czy stolice do Warszawy > przeniesiono po to, aby jej nikt nie chcial zdobyc. HA Ha ha. Bardzo adekwatny żart. Szczególnie do historii powstania warszawskiego. Może opowiedz go kombatantom? > Zas Poznan - piekne > kobiety, niezla atmosfera W Warszawie to samo - piękne kobiety, niezła atmosfera i warunki do robienia interesów. A jak ktoś twierdzi inaczej to znaczy, że Warszawy nie zna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia Re: POZNAN JEST .. i tyle... IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 19:18 > > W Warszawie to samo - piękne kobiety, niezła atmosfera i warunki do robienia > interesów. A jak ktoś twierdzi inaczej to znaczy, że Warszawy nie zna! ehh moze na temat warszawy na innym forum sobie pogadacie ??? ... kwestie Warszawy i innych miast poruszajcie na innym forum ok ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jezyce Bez dwoch zdan - Poznan jest #1 IP: *.chicago-20rh15rt.il.dial-access.att.net 28.09.01, 18:55 Zgadzam sie z Gregorem - takie miasta jak Poznan, Krakow czy dodam od siebie Szczecin i Gdansk (zwlaszcza starowki) maja swoje niepowtarzalne klimaty, sa to miasta z duszami(czego Warszawie niestety brakuje). Tez mieszkam za granica, wiec mam w porownanie. Owszem, sentyment jaki czuje do Poznania, z ktorego pochodze moze skrzywiac moj obiektywizm. Jakkolwiek, znam wiele osob, ktore w Poznaniu byly chocby przejazdem i sa tym miastem oczarowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia Re: Bez dwoch zdan - Poznan jest #1 IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 19:28 > Poznania, z ktorego pochodze moze skrzywiac moj obiektywizm. Jakkolwiek, znam > wiele osob, ktore w Poznaniu byly chocby przejazdem i sa tym miastem oczarowane ehh nie chodzi o skrzywienie.. poprostu Poznaniacy maja bardziej niz inni (albo podobnie jak w niektorych miastach i regionach np. Krakow) rozwiniety patriotyzm lokalny..... no i niech nikogo juz to nie dziwi!!! Prawdziwy Poznaniak zawsze bedzie o swoje miasto dbal.. i je kochal i chwalil.. i nie chodzi o zadufanie w sobie.. ale o patriotyzm.. jezdze po Polsce i swiecie i widze inne miasta.. piekne... lub obskurne.. Barcelona, Wenecja, Can, Praga, Budapeszt, Wieden.. czy nasze polskie... moze i one sa piekne.. moze maja potencjal inwestycyjny... moze maja dobra lokalizacje.. ale ja w kazdym z nich widze cos co mi nie pasuje... nie ma klimatu.. i nie chodzi o klimat w szeroko pojetym tego slowa znaczeniu, bo te miasta nie maja klimatu: POZNAŃSKIEGO ! i zaden inny Warszawiak, Wroclawiak, Szczecinianin itp.. tego nie zrozumie.. dopoki nie pomieszka tu troche.. znajdzie pracy.. przyjaciol.. i wtedy moze powiedziec.. 'Poznań jest piekny'... lecz jesli po tym wszystkim, po latach mieszkania w Poznaniu powie mi ktos 'nie lubie Poznania, to miasto jest wstretne' wtedy i tak ten ktos nie moze powiedziec ze jest Poznaniakiem... bo Poznaniak to taki co o swoje miasto dba i zlego slowa o nim nie powie! .. i smiecia na swoj poznanski chodnik nie wyrzuci.. o!. I prosze wszystkich innych ktorzy chca sie znowu klocic ktore miasto co i jak utrzymuje i po co, ktore miastao jest piekniejsze a ktore ma fajniejszy klimat... ... dajcie luz.. i zrobmy z tego forum prawdziwe forum na temat Poznania... a kto tego nie potrafi uszanowac... i nie zalezy mu na tym miescie ... to prosze zeby zrezygnowal z pisania na te liste.. bo to niczemu nie sluzy.. a tymbardziej nam Poznaniakom.. i Miastu Poznań. Pozdrawiam z szacuneczkiem dla wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ken Re:Poznan BYLBY najpiekniejszym miastem gdyby nie W R O C L A W IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 13:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re:Wroclaw BYLBY najpiekniejszym miastem gdyby nie P O Z N A Ń IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 13:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re:Poznan JEST piekny! KEn gdzie masz Barbie??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 15:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 zakończmy tę dyskusje IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 16:07 żyjemy w jednym kraju który jest tak samo piękny jak podły może więc walczyć o swoje małe ojczyzny a nie obrzucać się obelgami tak jak to robiliśmy dotychczas (z moim skromnym udziałem) piszmy Poznań jest piękny bo a nie Poznań jest lepszy niż Wawa bo Odpowiedz Link Zgłoś