Dodaj do ulubionych

Jaki jest WBK?

IP: 212.160.130.* 21.05.01, 16:12
Jak wygląda w Poznaniu obsługa w WBK i czy ten bank jest atrakcyjniejszy od
innych? Bo w Warszawie WBK to dramat. Poszedłem do oddziału na Jasnej i pytam,
jaką mają ofertę dla osób prowadzących działalnośc gospodarczą. A facet
rozkłada ręce i mówi do mnie: taką jak w innych bankach. No to poszedłem do
innego banku.
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: Jaki jest WBK? IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 21.05.01, 16:18
      wbk prowadzi teraz rozwoj sowich placowek na wschodzie, takze w warszawie.
      zatrudniaja nowych ludzi.
    • Gość: Dzidka Re: Jaki jest WBK? IP: 195.94.212.* 21.05.01, 16:22
      &#62 Jak wygląda w Poznaniu obsługa w WBK i czy ten bank jest atrakcyjniejszy od
      &#62 innych? Bo w Warszawie WBK to dramat. Poszedłem do oddziału na Jasnej i pytam,
      &#62 jaką mają ofertę dla osób prowadzących działalnośc gospodarczą. A facet
      &#62 rozkłada ręce i mówi do mnie: taką jak w innych bankach. No to poszedłem do
      &#62 innego banku.

Zalezy od oddziału. W Poznaniu oddział na ul. Św. Marcin 81 to muzeum z czasów socjalizmu,
      zrezygnowałam z niego jakieś trzy lata temu, bo najprostszą sprawe załatwia sie tam prawie godzinami.
      Zlikwidowałam konto i przeniosłam się do BSK. Tymczasem w tym roku otrzymałam... wyciąg ze stanu
      konta (tego zlikwidowanego), jak widać burdel się jeszcze zwiększył. Ale. np. moja rodzina korzysta z
      innego oddziału WBK i są bardzo zadowoleni.

• Gość: pozn Nie znam banku gdzie jest lepiej IP: 195.116.106.* 21.05.01, 18:05
      każdy ma jakieś 'usterki'.
      • Gość: WoBo Re: Nie znam banku gdzie jest lepiej IP: *.ostrow.zigzag.pl 22.05.01, 11:11
        ja też. Korzystam z ich usług już 5 lat i nie moge im niczego zarzucić, w
        porównaniu np do Banku Śląskiego
        • Gość: zizi Re: Nie znam banku gdzie jest lepiej IP: 195.94.222.* 22.05.01, 11:29
          Ja tez od okolo 7 lat.

Nie sposob optymalnie podejsc do zycia, uwzgledniajac mieszkanie, inne
          wlaczajac wlasciwy bank z wlasciwa oferta uslug, tak aby dostac latwo kredyt na
          przyklad.

Najwiekszy problem dla mnie to WBK 24 i koszt token'a - PLN 200 (jeden z
          najdrozszych w Polsce), ktory umozliwia on line definicje instytucji na
          ktorych konta mozna dokonywac przelewow przez internet.

• Gość: pozn Podobno już nie kasują za token IP: 195.116.106.* 22.05.01, 14:42
            • Gość: zizi Re: Podobno już nie kasują za token IP: 195.94.222.* 22.05.01, 15:19
              Gość portalu: pozn napisał(a):

naprawde???
              nie kasuja za token?????
              bo wtedy zostane prawdopodobnie w WBK!!!!!!!!

• Gość: Tomek Jaki token? IP: 212.160.130.* 22.05.01, 16:33
                Gość portalu: zizi napisał(a):

&#62 Gość portalu: pozn napisał(a):
                &#62
                &#62 naprawde???
                &#62 nie kasuja za token?????
                &#62 bo wtedy zostane prawdopodobnie w WBK!!!!!!!!
                &#62
                &#62

Kurde, jaki token, co to jest?
                • Gość: Maciek Re: Jaki token? IP: 213.77.39.* 24.05.01, 08:43
                  Token to urządzenie pozwalające dokonywać przelewów na dowolny rachunek przez
                  internet. Kosztował 180 zł, teraz jest za darmo, ale tylko dla właścicieli kont
                  WBK24, dla innych za 40 zł. Lepiej założyć więc to konto. Co do jakości usług
                  banku, to uważam, że nie jest lepiej ani gorzej. Nigdzie nie jest idealnie. Mam
                  tam konto kilka lat i mimo narzekać, chyba się nie przeniosę. Miałem już kilka
                  takich momentów, ale zawsze zdążyli ulepszyć ofertę i zostałem.
                  Pozdrawiam wszystkich.
        • Gość: Dzidka A zatem wszystko zależy od oddziału :-) IP: 195.94.212.* 22.05.01, 11:40
          Ja z kolei nie mam absolutnie nic do zarzucenia Śląskiemu.
          • Gość: misza Re: jak wszystkie banki IP: *.elite.com.pl 22.05.01, 13:42
            Banki w Polsce zatrudniaja ludzi za tak śmieszne pieniądze, że nie ma co się
            dziwić, że jest tam tak jak jest. Jestem na IV roku bankowości i coś tam wydaje
            mi się wiem na temat banków, wielu moich znajomych z roku pracuje w bankach
            (jestem na studiach dla pracujących). To jest dramat. Magazynier w średniej
            wielkości hurtowni zarabia więcej, więc trudno się dziwić, że coraz trudniej w
            banku o kompetentnych pracowników. Myślę, że w każdym banku w Polsce możemy się
            spotkać z sytuacjami, które nas zniechęcą do danego banku. Wtedy należy im
            przypomnieć,że jest się klientem (taką radę dostałem od dyrektora działu
            controllingu w ....WBK.
            • Gość: zizi Re: jak wszystkie banki IP: 195.94.222.* 22.05.01, 15:18
              Gość portalu: misza napisał(a):

&#62 Banki w Polsce zatrudniaja ludzi za tak śmieszne pieniądze, że nie ma co się
              &#62 dziwić, że jest tam tak jak jest. Jestem na IV roku bankowości i coś tam wydaje
              &#62
              &#62 mi się wiem na temat banków, wielu moich znajomych z roku pracuje w bankach
              &#62 (jestem na studiach dla pracujących). To jest dramat. Magazynier w średniej
              &#62 wielkości hurtowni zarabia więcej, więc trudno się dziwić, że coraz trudniej w
              &#62 banku o kompetentnych pracowników. Myślę, że w każdym banku w Polsce możemy się
              &#62
              &#62 spotkać z sytuacjami, które nas zniechęcą do danego banku. Wtedy należy im
              &#62 przypomnieć,że jest się klientem (taką radę dostałem od dyrektora działu
              &#62 controllingu w ....WBK.

Jestem logistykiem (z profesji, doswiadczenia i zainteresowania) i jako, ze
              uwazam, ze praca magazyniera nie jest wcale taka latwa jestem przeciwko
              jakimkolwiek zaczepkom w kwestii zarobkow. Powiem wiecej - myzle, ze i magazynier
              i bankowiec (nie gruba ryba) zarabia za malo.

Pozdrawiam!!!!!!!!!!
              • Gość: misza Re: jak wszystkie banki IP: *.elite.com.pl 22.05.01, 16:15

&#62 Gość portalu: misza napisał(a):
                &#62
                &#62 &#62 Banki w Polsce zatrudniaja ludzi za tak śmieszne pieniądze, że nie ma co s
                &#62 ię
                &#62 &#62 dziwić, że jest tam tak jak jest. Jestem na IV roku bankowości i coś tam w
                &#62 ydaje
                &#62 &#62
                &#62 &#62 mi się wiem na temat banków, wielu moich znajomych z roku pracuje w bankac
                &#62 h
                &#62 &#62 (jestem na studiach dla pracujących). To jest dramat. Magazynier w średnie
                &#62 j
                &#62 &#62 wielkości hurtowni zarabia więcej, więc trudno się dziwić, że coraz trudni
                &#62 ej w
                &#62 &#62 banku o kompetentnych pracowników. Myślę, że w każdym banku w Polsce możem
                &#62 y się
                &#62 &#62
                &#62 &#62 spotkać z sytuacjami, które nas zniechęcą do danego banku. Wtedy należy im
                &#62
                &#62 &#62 przypomnieć,że jest się klientem (taką radę dostałem od dyrektora działu
                &#62 &#62 controllingu w ....WBK.
                &#62
                &#62 Jestem logistykiem (z profesji, doswiadczenia i zainteresowania) i jako, ze
                &#62 uwazam, ze praca magazyniera nie jest wcale taka latwa jestem przeciwko
                &#62 jakimkolwiek zaczepkom w kwestii zarobkow. Powiem wiecej - myzle, ze i magazyni
                &#62 er
                &#62 i bankowiec (nie gruba ryba) zarabia za malo.
                &#62
                &#62 Pozdrawiam!!!!!!!!!!

Tak sie składa,że jestem logistykiem z racji wykonywanego obecnie zawodu.
                Wcześniej przez dwa lata pracowałem na magazynie, stąd też wiem ile się zarabia.
                Doskonale sobie również zdaję sprawę z tego, że jest to bardzo często ciężka
                praca. Porównanie to miało na celu uwypuklenie pewnych absurdów przyjętych jako
                standardy w polskich bankach- mam tu na myśli to, że banki chcą zatrudniać ludzi
                wykształconych, mają ogromne wymagania, a płacą mniej niż ludziom, od których na
                pewno nie wymaga się dyplomu wyższej uczelni i tego aby kompetentnie odpowiadali
                na wszelkie, często wymagające ogromnej wiedzy i rozeznania na rynku finansowym,
                pytania. Natomiast moją intencją na pewno nie było obrażanie kogokolwiek. Szkoda,
                że nie zostało to właściwie zrozumiane. co do wysokości zarobków- pełna zgoda.
                • Gość: zizi Re: jak wszystkie banki/logistycy razem!!!!!!!!!!! IP: 195.94.222.* 22.05.01, 16:24
                  Gość portalu: misza napisał(a):

&#62 Gość portalu: zizi napisał(a):
                  &#62
                  &#62 &#62 Gość portalu: misza napisał(a):
                  &#62 &#62
                  &#62 &#62 &#62 Banki w Polsce zatrudniaja ludzi za tak śmieszne pieniądze, że nie ma
                  &#62 co s
                  &#62 &#62 ię
                  &#62 &#62 &#62 dziwić, że jest tam tak jak jest. Jestem na IV roku bankowości i coś
                  &#62 tam w
                  &#62 &#62 ydaje
                  &#62 &#62 &#62
                  &#62 &#62 &#62 mi się wiem na temat banków, wielu moich znajomych z roku pracuje w b
                  &#62 ankac
                  &#62 &#62 h
                  &#62 &#62 &#62 (jestem na studiach dla pracujących). To jest dramat. Magazynier w śr
                  &#62 ednie
                  &#62 &#62 j
                  &#62 &#62 &#62 wielkości hurtowni zarabia więcej, więc trudno się dziwić, że coraz t
                  &#62 rudni
                  &#62 &#62 ej w
                  &#62 &#62 &#62 banku o kompetentnych pracowników. Myślę, że w każdym banku w Polsce
                  &#62 możem
                  &#62 &#62 y się
                  &#62 &#62 &#62
                  &#62 &#62 &#62 spotkać z sytuacjami, które nas zniechęcą do danego banku. Wtedy nale
                  &#62 ży im
                  &#62 &#62
                  &#62 &#62 &#62 przypomnieć,że jest się klientem (taką radę dostałem od dyrektora dzi
                  &#62 ału
                  &#62 &#62 &#62 controllingu w ....WBK.
                  &#62 &#62
                  &#62 &#62 Jestem logistykiem (z profesji, doswiadczenia i zainteresowania) i jako, z
                  &#62 e
                  &#62 &#62 uwazam, ze praca magazyniera nie jest wcale taka latwa jestem przeciwko
                  &#62 &#62 jakimkolwiek zaczepkom w kwestii zarobkow. Powiem wiecej - myzle, ze i mag
                  &#62 azyni
                  &#62 &#62 er
                  &#62 &#62 i bankowiec (nie gruba ryba) zarabia za malo.
                  &#62 &#62
                  &#62 &#62 Pozdrawiam!!!!!!!!!!
                  &#62
                  &#62 Tak sie składa,że jestem logistykiem z racji wykonywanego obecnie zawodu.
                  &#62 Wcześniej przez dwa lata pracowałem na magazynie, stąd też wiem ile się zarabia
                  &#62 .
                  &#62 Doskonale sobie również zdaję sprawę z tego, że jest to bardzo często ciężka
                  &#62 praca. Porównanie to miało na celu uwypuklenie pewnych absurdów przyjętych jako
                  &#62
                  &#62 standardy w polskich bankach- mam tu na myśli to, że banki chcą zatrudniać ludz
                  &#62 i
                  &#62 wykształconych, mają ogromne wymagania, a płacą mniej niż ludziom, od których n
                  &#62 a
                  &#62 pewno nie wymaga się dyplomu wyższej uczelni i tego aby kompetentnie odpowiadal
                  &#62 i
                  &#62 na wszelkie, często wymagające ogromnej wiedzy i rozeznania na rynku finansowym
                  &#62 ,
                  &#62 pytania. Natomiast moją intencją na pewno nie było obrażanie kogokolwiek. Szkod
                  &#62 a,
                  &#62 że nie zostało to właściwie zrozumiane. co do wysokości zarobków- pełna zgoda.

Misza, moj post mial troche humoru w sobie i tez nie chcialem Ciebie atakowac!!!!!
                  My logistycy musimy sie trzymac razem!!!!!!
                  • Gość: misza Re: jak wszystkie banki/logistycy razem!!!!!!!!!!! IP: *.elite.com.pl 22.05.01, 16:31

&#62 Gość portalu: misza napisał(a):
                    &#62
                    &#62 &#62 Gość portalu: zizi napisał(a):
                    &#62 &#62
                    &#62 &#62 &#62 Gość portalu: misza napisał(a):
                    &#62 &#62 &#62
                    &#62 &#62 &#62 &#62 Banki w Polsce zatrudniaja ludzi za tak śmieszne pieniądze, że n
                    &#62 ie ma
                    &#62 &#62 co s
                    &#62 &#62 &#62 ię
                    &#62 &#62 &#62 &#62 dziwić, że jest tam tak jak jest. Jestem na IV roku bankowości i
                    &#62 coś
                    &#62 &#62 tam w
                    &#62 &#62 &#62 ydaje
                    &#62 &#62 &#62 &#62
                    &#62 &#62 &#62 &#62 mi się wiem na temat banków, wielu moich znajomych z roku pracuj
                    &#62 e w b
                    &#62 &#62 ankac
                    &#62 &#62 &#62 h
                    &#62 &#62 &#62 &#62 (jestem na studiach dla pracujących). To jest dramat. Magazynier
                    &#62 w śr
                    &#62 &#62 ednie
                    &#62 &#62 &#62 j
                    &#62 &#62 &#62 &#62 wielkości hurtowni zarabia więcej, więc trudno się dziwić, że co
                    &#62 raz t
                    &#62 &#62 rudni
                    &#62 &#62 &#62 ej w
                    &#62 &#62 &#62 &#62 banku o kompetentnych pracowników. Myślę, że w każdym banku w Po
                    &#62 lsce
                    &#62 &#62 możem
                    &#62 &#62 &#62 y się
                    &#62 &#62 &#62 &#62
                    &#62 &#62 &#62 &#62 spotkać z sytuacjami, które nas zniechęcą do danego banku. Wtedy
                    &#62 nale
                    &#62 &#62 ży im
                    &#62 &#62 &#62
                    &#62 &#62 &#62 &#62 przypomnieć,że jest się klientem (taką radę dostałem od dyrektor
                    &#62 a dzi
                    &#62 &#62 ału
                    &#62 &#62 &#62 &#62 controllingu w ....WBK.
                    &#62 &#62 &#62
                    &#62 &#62 &#62 Jestem logistykiem (z profesji, doswiadczenia i zainteresowania) i ja
                    &#62 ko, z
                    &#62 &#62 e
                    &#62 &#62 &#62 uwazam, ze praca magazyniera nie jest wcale taka latwa jestem przeciw
                    &#62 ko
                    &#62 &#62 &#62 jakimkolwiek zaczepkom w kwestii zarobkow. Powiem wiecej - myzle, ze
                    &#62 i mag
                    &#62 &#62 azyni
                    &#62 &#62 &#62 er
                    &#62 &#62 &#62 i bankowiec (nie gruba ryba) zarabia za malo.
                    &#62 &#62 &#62
                    &#62 &#62 &#62 Pozdrawiam!!!!!!!!!!
                    &#62 &#62
                    &#62 &#62 Tak sie składa,że jestem logistykiem z racji wykonywanego obecnie zawodu.
                    &#62 &#62 Wcześniej przez dwa lata pracowałem na magazynie, stąd też wiem ile się za
                    &#62 rabia
                    &#62 &#62 .
                    &#62 &#62 Doskonale sobie również zdaję sprawę z tego, że jest to bardzo często cięż
                    &#62 ka
                    &#62 &#62 praca. Porównanie to miało na celu uwypuklenie pewnych absurdów przyjętych
                    &#62 jako
                    &#62 &#62
                    &#62 &#62 standardy w polskich bankach- mam tu na myśli to, że banki chcą zatrudniać
                    &#62 ludz
                    &#62 &#62 i
                    &#62 &#62 wykształconych, mają ogromne wymagania, a płacą mniej niż ludziom, od któr
                    &#62 ych n
                    &#62 &#62 a
                    &#62 &#62 pewno nie wymaga się dyplomu wyższej uczelni i tego aby kompetentnie odpow
                    &#62 iadal
                    &#62 &#62 i
                    &#62 &#62 na wszelkie, często wymagające ogromnej wiedzy i rozeznania na rynku finan
                    &#62 sowym
                    &#62 &#62 ,
                    &#62 &#62 pytania. Natomiast moją intencją na pewno nie było obrażanie kogokolwiek.
                    &#62 Szkod
                    &#62 &#62 a,
                    &#62 &#62 że nie zostało to właściwie zrozumiane. co do wysokości zarobków- pełna zg
                    &#62 oda.
                    &#62
                    &#62 Misza, moj post mial troche humoru w sobie i tez nie chcialem Ciebie atakowac!!
                    &#62 !!!
                    &#62 My l
      • Gość: anka9009 Re: Nie znam banku gdzie jest lepiej IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 11:01
        nie mam zatrzeżeń do pracy mojego oddziału
    • Gość: Lucjan Re: Jaki jest WBK? IP: *.sssa.com.pl 24.05.01, 11:11
      Moge ci powiedziec jaki jest WBK w Szczecinie- pierwsza klasa, przynajmniej jeśli
      chodzi o obsługe klientów indywidualnych. Mały oddział, krótkie kolejki albo i
      całkiem bez, nowa sensowniejsza tabela opłat, no i nareszcie wspomniane tokeny za
      darmo. Ale przede wszystkim przyjazna, kompetentna obsługa. Z poprzedniego banku
      zrezygnowałam przez opryskliwą pannę z okienka, wystarczyło mi 2 razy na nią się
      natknąć, naprawdę zwracam na to dużą uwagę. WBK w Szczecinei ok.
    • Gość: zizi Re: Jaki jest WBK? WBK w Wawie? IP: 195.94.222.* 24.05.01, 14:47
      Czy ktos moze cos wiecej powiedziec w kwestii tworzenia struktur BZ - WBK w
      Wawie? Czy to prawda, ze Wawa kjest planowana na centrale BZ - WBK?

pozdr, ZZ
      • Gość: Tomek Re: Jaki jest WBK? WBK w Wawie? IP: 212.160.130.* 24.05.01, 15:56

&#62 Czy ktos moze cos wiecej powiedziec w kwestii tworzenia struktur BZ - WBK w
        &#62 Wawie? Czy to prawda, ze Wawa kjest planowana na centrale BZ - WBK?
        &#62
        &#62 pozdr, ZZ

Chyba nie W-wa, bo kobieta w oddziale WBK na Jasnej mówiła mi kiedyś, że Wrocław.
        Nie wiem czy to dobrze dla WBK, na pewno dobrze, że nie W-wa, bo jak juz pisałem,
        WBK w stolicy to żenada, więc byłby niezły dym, gdyby ci ludzie dorwali się do
        władzy w skali kraju. Bank puściliby z torbami.

• Gość: zizi Re: Jaki jest WBK? WBK w Wawie? IP: 195.94.222.* 24.05.01, 16:12
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

&#62 Gość portalu: zizi napisał(a):
          &#62
          &#62 &#62 Czy ktos moze cos wiecej powiedziec w kwestii tworzenia struktur BZ - WBK
          &#62 w
          &#62 &#62 Wawie? Czy to prawda, ze Wawa kjest planowana na centrale BZ - WBK?
          &#62 &#62
          &#62 &#62 pozdr, ZZ
          &#62
          &#62 Chyba nie W-wa, bo kobieta w oddziale WBK na Jasnej mówiła mi kiedyś, że Wrocła
          &#62 w.
          &#62 Nie wiem czy to dobrze dla WBK, na pewno dobrze, że nie W-wa, bo jak juz pisałe
          &#62 m,
          &#62 WBK w stolicy to żenada, więc byłby niezły dym, gdyby ci ludzie dorwali się do
          &#62 władzy w skali kraju. Bank puściliby z torbami.
          &#62

A szkoda, bo fajna kobiete poznalem i moze by sie przeprowadzila w ramach WBK z
          Poznania do Wawy!
    • Gość: Artur Re: WBK IP: 213.76.72.* 26.05.01, 10:07
      Ja akurat współpracje z tym bankiem ponieważ prowadze firme kredytową. Miałem
      nieprzyjemnośc pracowac z wieloma bankami ( 9 lat ) , ale ze wszystkich WBK
      jest w gronie 7 które mozna ocenic jako normalne. Oczywiście zależy wszystko od
      oddziału do którego sie trafi. Polecam IV i VII.
      Starają sie i nawet dobrze im to wychodzi. Nie mam prawa narzekac a na pochwały
      to trzeba sobie u mnie naprawde zasłużyć. Mogę wymienione oddziały pochwalić -
      są OK.
      • Gość: Tomek Re: WBK IP: 212.160.130.* 26.05.01, 14:14
        Gość portalu: Artur napisał(a):

&#62 Ja akurat współpracje z tym bankiem ponieważ prowadze
        firme kredytową. Miałem
        &#62 nieprzyjemnośc pracowac z wieloma bankami ( 9 lat ) ,
        ale ze wszystkich WBK
        &#62 jest w gronie 7 które mozna ocenic jako normalne.
        Oczywiście zależy wszystko od
        &#62
        &#62 oddziału do którego sie trafi. Polecam IV i VII.
        &#62 Starają sie i nawet dobrze im to wychodzi. Nie mam
        prawa narzekac a na pochwały
        &#62
        &#62 to trzeba sobie u mnie naprawde zasłużyć. Mogę
        wymienione oddziały pochwalić -
        &#62 są OK.

A gdzie są oddziały IV i VII?
        • Gość: Kosa Re: WBK IP: 150.254.98.* 29.05.01, 16:47
          Wszystkim narzekającym na WBK SA proponuję skorzystać z usług PKO BP. To jest
          dopiero gehenna.
          Jeżeli chodzi o centalę BZ-WBK w Warszawie, to tez to słyszałem. Miał to byc
          wariant, który pogodzi Wrocław i Poznań w przypadku walki o centralę banku.
          Osobiście jest dla mnie śmieszne, że Wielkopolski bank miałby mieć centrale na
          Dolnym śląsku.
    • Gość: Jorn Re: Jaki jest WBK? IP: 217.11.129.* 30.05.01, 17:00
      Gość portalu: Tomek napisał(a):

&#62 Jak wygląda w Poznaniu obsługa w WBK i czy ten bank jest atrakcyjniejszy od
      &#62 innych? Bo w Warszawie WBK to dramat. Poszedłem do oddziału na Jasnej i pytam,
      &#62 jaką mają ofertę dla osób prowadzących działalnośc gospodarczą. A facet
      &#62 rozkłada ręce i mówi do mnie: taką jak w innych bankach. No to poszedłem do
      &#62 innego banku.

Ja jestem klientem oddziału na Jasnej (wcześniej byłem na Pl. Inwalidów), tylko
      mam ROR, a nie konto firmowe. Mimo pewnych niedociągnięć jestem zadowolony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka