Dodaj do ulubionych

Pogryzieni przez sforę psów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 20:45
(...)Udało się to z połową zwierząt - reszta na widok hycla zbiegła do lasu. Złapane psy są pod obserwacją, prawdopodobnie trafią do schroniska. Chciano je tam umieścić już wcześniej, ale ich właściciel, starszy człowiek, nie chciał na to pozwolić.

Chyba nalezaloby zawolac hycla, aby rowniez wylapal wlasciciela-idiote. Najlepszy przyklad, ze rozum niestety nie idzie w parze z wiekiem.

Wspolczuje tej parze, ktora miala nieszczescie przejezdzac ze swoimi psami obok "wlasciciela bezstresowo wychowanej sfory psow".
Obserwuj wątek
    • Gość: j.k. Co na to Stefa Kozlowska? IP: *.icpnet.pl 07.11.05, 23:40
      answer:po co oni tam jechali,przeciez zdenerwowali te biedne zwierzatka!
    • Gość: Majo Re: Pogryzieni przez sforę psów IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.11.05, 10:42
      Super, tyle że to nie gmina Pobiedziska, tylko gmina Witkowo. Kompetencja
      redaktorów wielce wątpliwa.
      • pan.nikt Re: Pogryzieni przez sforę psów 08.11.05, 10:46
        A ja już sie zastanawiałem, czy oprócz tego znanego mi "skoja", w gminie
        Witkowo, jest jakieś drugie koło Pobiedzisk
        • Gość: rex Re: Pogryzieni przez sforę psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 15:36
          A co za różnica, przecież obie gminy leżą za wschodnimi rogatkami Poznania ;)
          • Gość: janma46 Re: Pogryzieni przez sforę psów IP: 213.199.218.* 08.11.05, 19:31
            Czy ty chodziłeś do szkoły.77km od Poznania to są rogatki tego miasta.
      • Gość: pkp Re: Pogryzieni przez sforę psów IP: *.icpnet.pl 08.11.05, 22:25
        Gmina Pobiedziska. Ta miejscowosc lezy kolo Karlowic (droga Karlowice-Jezykowo).
        Nie znasz geografii - nie komentuj.
    • Gość: caprice83 znów zwierzęta beda cierpiec przez człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 14:01
      • Gość: Lucek Re: znów zwierzęta beda cierpiec przez człowieka IP: 195.224.246.* 08.11.05, 15:08
        Jak mnie takie kejtry wkurzaja. Ilekroc jade na mojej kozie to jakis kejter
        mnie oszczekuje. Gospodarze powinni wieksza wage przywiazywac do tego gdzie te
        kundle lataja.
        • renepoznan Re: znów zwierzęta beda cierpiec przez człowieka 08.11.05, 15:59
          Zapominasz kolego, ze taki psiarz-idiota uwaza Ciebie za rozrywke dla ich
          ulubieńca a jak ulubieniec Ciebie pogryzie to psiarz zmartwi sie czy piesek sie
          nie zmeczył. To sie nie zmnieni dopóki nie beda za swoich ulubieńców płacic
          podatki, kary i odszkodowania w sytuacjj gdy ich nie dopilnują.
          A hycel sie nie popisał. Pewno teraz rozerwa iles tam saren i zajęcy i zaden
          odurniały psiarz nad tymi zwierzętami sie nie użali.
    • Gość: agnieszka Re: Pogryzieni przez sforę psów IP: *.arcor-ip.de 08.11.05, 16:19
      Mieszkam w Tucznie- równiez g. Pobiedziska i musze przyznać,że po wsi często
      chodza bezpańskie psy, które do nikogo nie należą. Niestety gmina nie reaguje.
      Dopiero jak dojdzie do tragedii to wysyła hycla. Generalnie to na wsi jest styl
      jak nie chcesz karmic psa to wyrzuć go za ogrodzenie domu.Niech sam szuka
      żarcia.

Hycla jeszcze nigdy nie widziałam w naszej wsi. A może gmina udaje,ze problem
      bezpańskich psów nie istnieje.
      • Gość: Lucek Re: Pogryzieni przez sforę psów IP: 195.224.246.* 08.11.05, 16:33
        No wlasnie w strone Tuczna to ja sie czesto wybieralem na rowerze. Szlakiem
        rowerowym do Pobiedzisk Letnisko. A kundle sa najwieksza mordega takich
        wyjazdow. Rozumiem pies na smyczy albo pies zamkniety w gospodarstwie, ale psy
        latajaca po drodze i szczekajaca na wszystko co porusza sie szybciej od nich
        zdarzaja sie bardzo czesto. Ma ktos moze jakis dobry sposob na takie kejtry?
        • renepoznan Re: Pogryzieni przez sforę psów 08.11.05, 18:14
          Gość portalu: Lucek napisał(a):

Ma ktos moze jakis dobry sposob na takie kejtry?

Jest taki sposób. Dobrze działajacy hycel, który je bedzie wyłapywał. Odda
          właścicielowi jak ten zapłaci kare i koszty akcji.
          Ale sam wiesz jaki wrzask podnoszą psiarze gdy słyszą o hyclu a zwłaszcza o
          płaceniu. Los ludzi i dzikich zwierząt to ich nie obchodzi. Niech sobie
          psiutek pogryzie.
    • Gość: janma46 Re: Pogryzieni przez sforę psów IP: 213.199.218.* 08.11.05, 19:24
      Skorzęcin ńie leży w gminie Pobiedziska a w gminie Witkowo koło Gniezna
      • Gość: pkp Re: Pogryzieni przez sforę psów IP: *.icpnet.pl 08.11.05, 22:28
        Mylisz sie jak cholera. Lezy przy drodze Karlowice-Jezykowo-Pobiedziska. Jest to mala miejscowosc (bodajze tylko ten jeden, zniszczony dom). Wiem, bo bylem tam w zeszlym roku i obskoczyla mnie sfora psow. Myslalem, ze ta rudera jest zupelnie opuszczona i serce mialem w przelyku - nie jest to zbyt mila rzecz, nagle cie ok. 20 psow okrazy.
      • Gość: nika Re: Pogryzieni przez sforę psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:34
        Ludzie, ja już mam dosć tych bezpańskich psów,a przede wszystkim psów rasy pitt
        bull i stafford, a jeszcze bardziej mam dość właścicieli nieodpowiedzialnych
        takich psów. Niedawno moją koleżankę zaatakował na spacerze z dzieckiem i jej
        psem pitt bull, efektem czego była śmierć tego psa, ta bestia na oczach
        właścicielki rozszarpała jej pieska yorka, dziecko jest w strzasznym szoku do
        dziś ona również, boja się wychodzić na spacer, a właściciel tego potwora-
        UCIEKŁ razem z mordercą!!Ja również dzisiaj widziałam takiego jednego
        biegającego bez smyczy!!co na to władze miasta POZNANIA???Niech wreszcie się
        tym ktoś zainteresuje!!!
    • Gość: głos rozpaczy Re: Pogryzieni przez sforę psów IP: *.mofnet.gov.pl 09.11.05, 08:37
      Uwielbiam zwierzęta, ale swobodnie biegające psy to koszmar.
      LUDZIE TU CHODZI O PODSTAWOWĄ WOLNOŚĆ CZŁOWIEKA - WOLNOŚĆ SWOBODNEGO
      PRZEMIESZCZANIA SIĘ!
      Czy ja mam się w XXI wieku bać wyjść poza swoją posesję? Toż to powrót do
      średniowiecza.

Wieczorem biegam i, choć na razie nic "wielkiego" mnie nie spotkało - ot
      takie "bezurazowe" spotkania z luźnymi psami, tylko czekam jak dopadnie mnie
      kiedyś jakiś amstaf :(

Wystarczyło że nasze władze wożą swoje dupy w limuzynach i już nie zwracają
      uwagi na takie drobiazgi.
      Starcza im pewnie, że organizują wraz w radiem Merkury (notabene moim ulubionym)
      propagandowe wycieczki rowerowe z eskortą policji i rozgłosem w mediach.

Kretyńskie ścieżki rowerowe,
      zagrożenie ze strony zdziczałych zwierząt,
      debilni kierowcy, którzy widząc biegnącego chcą go przejechać,
      ...

Czy ja tak dużo chcę?
      POWIEDZCIE MI KIEDY OTACZAJĄCA MNIE/NAS RZECZYWISTOŚĆ BĘDZIE NORMALNA?

Paweł
    • Gość: mniammniam Re: Pogryzieni przez sforę psów IP: *.icpnet.pl 09.11.05, 10:49
      A może zamiast schronisk dla psów eksportować nadmiar do Chin?
      Przecież takie znacznie przyjemniejsze i pozyteczniejsze stworzenia jak konie
      idą na rzeź w okrutnych warunkach.
      A menu z innych zwierząt? Wszystko to kwestia "przyzwyczajeń" i propagandy
      bezpośrednio zainteresowanych w ich rozmnażaniu i czerpaniu z tego korzyści.
      Przecież pies to nie pierwszy "przyjaciel" człowieka, a pierwszy wróg w walce o
      przeżycie w zamierzchłych czasach.
      • Gość: nika Re: Pogryzieni przez sforę psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 11:35
        mniammniam...wiesz co lepiej nie skomentuje twej odpowiedzi...., ZA PSA
        ODPOWIEDZIALNY JEST JEGO WLASCICIEL, dlatego też to wlasnie oni powinni być
        surowo karani za brak odpowiedzialności za swoje psy. Tak jak napisala
        przedmówczyni z jakiej racji my ludzie, normalni ludzie mamy cierpieć,
        popadając w paranoje jakas że zaraz nas zaatakuje jakiś potwór,karmiony przez
        łyse pały sterydami? Ci ludzie jechali sobie na rowerze ze swoimi psami, nie
        wadząc nikomu, moja koleżanka szła z dzieckiem na spacer, a musiała wraz z
        4letnim dzieckiem widzieć jak kona ich piesek?czy tak ma być?z jakiej racji?
        • Gość: nika Re: Pogryzieni przez sforę psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 11:37
          napisał przedmówca nie przedmówczyni, przepraszam Paweł :)
    • Gość: ----------> Re: Pogryzieni przez sforę psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 21:25
      To bylo nie w Skorzecinie a Tucznie nalezace do gminy Pobiedziska!! Macie złe info
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka