Dodaj do ulubionych

Marsz Równości rozbity

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 20:28
Policja zachowała się z klasą. 2 godziny nawoływania do rozejścia się przed
aresztowaniem to naprawdę dużo.
Obserwuj wątek
    • prosiako wstyd dziennikarze 20.11.05, 20:30
      za nierzetelną relację. Policja była kulturalna - 2 godziny wyłącznie
      nawoływała do rozejścia się. Potem dokonała niezbędnych aresztowań.
      Kiladziesiąt osób terrortyzowało całą półwiejską, a kilkuset gapiów sobie
      oglądało.
      • Gość: xyz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 20:35
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: inkwizytor Re: wstyd dziennikarze IP: 82.160.122.* 20.11.05, 20:56
        Jest nieprawda, ze policja nawolywala do rozejzcia sie. Owszem, cos mowili, ale
        z radiowuou z daleka. Tresc przekazu byla zupelnie niezrozumiala. Zostalem
        zaresztowny tylko dlatego, ze blizilem sie do policji aby polozyc znicze na
        ziemi. Mialem zamiar zaraz potem wyjsc, bo organizatorka chwila przedtem
        mowila, ze mozemy zostac jak chcemy, ale nie musimy. Poza tym, nie widzialem
        mozliwosci wyjscia. Artykul nie mowi o tym, ze byl kordon policji po OBU
        STRONACH demonstrantow! Ale mysle, ze zachowanie gliniarzy nie bylo najgorsze,
        przynajmniej do momentu kiedy mnie zatrymali. Potem nie wiem.

• drhuckenbush Re: wstyd dziennikarze 20.11.05, 21:01
          Gość portalu: inkwizytor napisał(a):

> Jest nieprawda, ze policja nawolywala do rozejzcia sie. Owszem, cos mowili, ale
          >
          > z radiowuou z daleka. Tresc przekazu byla zupelnie niezrozumiala.

Widzialem w TV. Mowili przez szczekaczke, wiec bylo bardzo wyraznie.

> Mialem zamiar zaraz potem wyjsc, bo organizatorka chwila przedtem
          > mowila, ze mozemy zostac jak chcemy, ale nie musimy.

Wszyscy uczestnicy MR tak mieli, ze robia to, co im kaze robic organizatorka?
          ROTFL. Ja mam mozg od podejmowania decyzji, a Wy widac potrzebujecie jakis
          Jermaczkow, Kowalczyk czy innych Teutchow.

> Artykul nie mowi o tym, ze byl kordon policji po OBU
          > STRONACH demonstrantow!

A po co? Co to zmienia? Zreszta poprzedni o tym mowil.

• Gość: kat Re: wstyd dziennikarze IP: *.icpnet.pl 21.11.05, 08:05
            radiowóz który widzialeś wtelewizji stal daleko poza kordonem policyjnym,
            uczestnicy marszu znajdowali się zbyt sdaleko od niego, a poza tym skandowali
            hasla. zresztą do pewnego momentu nic nie wskazywało na tak tragiczny koniec
            marszu równości. ciekawe ze jeden z koordynatorów akcji policyjnej (ten z wąsem)
            mógł zartować z uczestnikami marszu, ale nie mógł podejsc do organizatorów i
            poinformować ich o pacyfikacji w przypadku nierozejscia się!!! inną sprawą
            jest, ze policja nie chciala wypuscic tych uczestników, którzy chcieli opuscic
            manifestacje(kilkoro moich znajomych potwierdziło ten fakt, jak również radna
            k. kretkowska przed kamerami tvn)zdaje się, że policja otrzymała polityczny
            rozkaz(od wicepremiera i szefa msw i a ludwika dorna)
          • Gość: rita haha... dobre! masz mózg? hahaha... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 08:14
            Dzięki za takie zabawne stwierdzenie w poniedziałek :D Od razu humor mi się
            poprawił!
        • Gość: kat Re: wstyd dziennikarze IP: *.icpnet.pl 21.11.05, 07:51
          bylem uczestnikiem tego marszu i zostalem brutalnie zatrzymany przez
          policjantów, podczas zatrzymania najpierw bylem bity pięscią po twarzy,
          wykręcano mi rękę w nadgarstku, a potm do akcji przystąpił bandyta w
          kominiarce, który najpierw skoczyl mi kolanami na klatkę piersiową, a potem
          wyciągnął z tłumu manifestantów za włosy. Nie trzeba dodawać, że nie są to
          standardowe procedury przewidziane mocą ustawy o policji(gdy usilowalem złożyć
          zażalenie na sposób zatrzymania utrudniano mi to twierdząc, że zostałem
          doprowadzony nie zatrzymany wobec czego moja skarga jest bezpodstawna). podczas
          szarpaniny wypadł mi telefon komórkowy, który został podniesiony przez jednego
          z interweniujących policjantów(mam na to świadków). Przed więzniarką w1 jeden z
          policjantów zapytany, czy nie odnaleziono mojego telefonu, poświadczył ten fakt
          (na to też mam świadków), ale zamiast jego zwrotu, zostalem brutalnie wrzucony
          do w/w więzniarki. przez dwa dni próbowałem dowiedzieć sie o los mojej
          własności, ale dyżurni staromiejskiej komendy bagatelizowali ewidentne
          przywłaszczenie. nie sporządzili zadnej notatki, wręcz szydzili ze mnie...jesli
          tak wygląda demokracja w polsce, tak dzialają funkcjonariusze tego państwa to
          ja nie chcę być już dłużej jego obywatelem
          • Gość: człowiek Re: wstyd dziennikarze IP: *.netair.pl / *.netair.pl 21.11.05, 13:40
            Może to cię nauczy szacunku do innych ludzi. Skoro nie zamierzasz
            podporządkować się prawu naturalnemu, masz gdzieś (nie napiszę, że w d... bo
            nie wiesz do czego ona służy) prawo i decyzje władz to nie dziw się, że
            zostałeś tak potraktowany przez policję. Moze mieli cię grzecznie poprosić
            zebyś udał się z nimi do radiowozu? Mało to było nawoływania do rozejścia się?
            Skoro to nie pomogło dobrze ci tak.

Faktem jest, że policja nie powinna kraść (nazwijmy rzecz po imieniu) telefonu
            komórkowego. W tym jednym masz racje.
            • zbychu_bc Re: wstyd dziennikarze 21.11.05, 15:17
              Gość portalu: człowiek napisał(a):

> Może to cię nauczy szacunku do innych ludzi. Skoro nie zamierzasz
              > podporządkować się prawu naturalnemu, masz gdzieś (nie napiszę, że w d... bo
              > nie wiesz do czego ona służy) prawo i decyzje władz to nie dziw się, że
              > zostałeś tak potraktowany przez policję. Moze mieli cię grzecznie poprosić
              > zebyś udał się z nimi do radiowozu? Mało to było nawoływania do rozejścia
              się?
              > Skoro to nie pomogło dobrze ci tak.
              >
              > Faktem jest, że policja nie powinna kraść (nazwijmy rzecz po imieniu)
              telefonu
              > komórkowego. W tym jednym masz racje.
              A może byś się zastanowił nad tym co piszesz. Skoro powlicja nie powinna krasc,
              to może powinna w sposób przewidziany przepisami interweniować. A swoją drogą
              zastanów się, czy tegoroczna decyzja prez. Grobelnego niejest podyktowana jego
              sytuacją, kiedy to PO odmówiła Mu swojego poparcia przy ubieganiu się o
              następną kadencję. W poprzednich wyborach p. Grobelny nie miał wątpliwości czy
              marsz równości może się odbyć. A czy się odbył, mimo, że był legalny w świetle
              obowiązującego prawa?
          • Gość: eber Re: wstyd dziennikarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 02:03
            To wez cioto zrób obdukcję, skoro twoją kochającą kutasy twarzyczkę źli
            policjanci pobili. Mogli cie jeszcze zcw..ować w areszcie.
          • semigravizzz Re: wstyd dziennikarze 23.11.05, 05:50
            ja też zostałam zatrzymana w podobny - milusi sposób.Moje wyjaśnienia na
            komendzie nikogo nie obchodziły.Potwierdzam fakt, ze policja byłą szalenie
            konsekwentna nawołując do rozejścia sięi równocześnie nie wypuszczając
            uczestników. Co zresztąpotwierdzi każdy uczestnik. NIE DAŁO SIĘ OPUŚCIĆ MIEJSCA
            DEMONSTRACJI!za co w tej chwili będziemy sądzeni. Mam świadków na to, że
            policjant podszedł do mnie osobiście chwycił za ramie i postawił
            ultimatum: "albo pani natychmiast opuści dobrowolnie to nielegalne
            zgromadzenie, albo uda się pani ze mną do radiowozu". W tak postawionej sprawie
            powiedziałąm ze oczywiśćie opuszcze dobrowolnie manifestacje.Chciałąm wyjśc ale
            policjant poinformował mnie ,że musi mnie odprowadzićponieważ "nie wypuszczą
            pani bo mają takie rozkazy". Policjant podprowadził mnie i pare innych osób do
            pierwszego kordonu policji który zastąpił nam drogę i faktycznie... powiedzieli
            ze nikogo nie wypuszczą. Ale policjant idący z nami wytłumaczył im ze my
            dobrowolnie opuszczamy demonstracje i wypuścuili nas. Kolejny kordon konny,
            również nie chciał nas wypuścić, ale wytłumaczyam, im co i jak. A potem to
            trwało sekundy. Wyszłam pare metrów za kordon konny i zostałam brutalnie
            wciągnięta i wsadzona do więźniarki. Oczywiście sensu tłumaczyć cokolwiek nie
            było żadnego... No i teraz mamy postawione zarzuty...
            Oczywiście...demokratyczne państwo... równość wobe prawa itd itp;/
      • Gość: Johny Bravo Re: wstyd dziennikarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 09:52
        --------------------------------------------------------------------------------
        WIELKIE BRAWA DLA POLICJI.
        www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20051121&id=po31.txt
        a swoja droga

Ciekawe jak red Przybylska, która ma moze z 1, 50 wzrostu w oddalonym o
        kilkadziesiąt metrow tłumie kontrdemonstrantów, zasloniętych podwójnym
        szpalerem policji, w tym policji konnej- dostrzegła co kto krzyczał i, że to
        akurat MW wznosila "faszystowskie hasla". Czego sie nie zrobi by będac kiepskim
        dziennikarzem przebic sie do Warszawski- nieprawdaz Olu? Za sprawą poznanskich
        dziennikarzy slowo " prostytucja" nabralo zupełnie nowego wymiaru...
      • Gość: LGK Z materiałów TV wynika że GW pisałą prawdę IP: *.unregistered.media-com.com.pl 21.11.05, 14:44
        co prawda nieco udramatyzowaną, ale prawdę.
    • monmac [...] 20.11.05, 20:30
    • drhuckenbush Re: Marsz Równości rozbity 20.11.05, 20:42
      No sorry, ale ten artykul to istny skandal. Dawno juz nie widzialem czegos tak
      tendencyjnego. Widac wyraznie, ze autorzy GW uwazaja, ze policja zle zrobila
      zatrzymujac NIELEGALNY marsz. Czyzby GW popierala LAMANIE PRAWA? Bo gdyby
      policja (tak jak w Warszawie) pozwolila przejsc, to by pomogla w zlamaniu prawa
      uczestnikom.
      I jakim prawem GW pisze, ze osoby przeciwne sa dzialaczami Mlodziezy
      Wszechpolskiej? Legitymacje pokazywali? Czy moze maja to na czole napisane?
      Zenada, myslalem, ze artykuly GW sa na wyzszym poziomie :(
      • drhuckenbush [...] 20.11.05, 20:49
        • werter-6 dla mnie machanie flagą UE jest wielkim powodem 20.11.05, 20:57
          Do dumy
          • tiamak Re: dla mnie machanie flagą UE jest wielkim powo 20.11.05, 23:55
            jak dla mnie to z flaga ue se moga robic co chca :) ale machanie polska flaga ot
            tak sobie jest nielegalne :)
      • werter-6 drhuckenbush! ja bylem na miejscu 20.11.05, 20:56
        widzialem to, manifestacja zostala rozbita niestety, ale to nie wina policji, bo
        oni wykonywali tylko rozkazy Dorna!
        • drhuckenbush Re: drhuckenbush! ja bylem na miejscu 20.11.05, 20:58
          Policja postapila WZOROWO. Zreszta w tej sprawie kontaktowalem sie z
          Borowiakiem. Manifa nielegalna -> trzeba ja zablokowac. W koncu policja jest od
          egzekwowania prawa!!!
          • werter-6 Zreszta w tej sprawie kontaktowalem sie??? 20.11.05, 21:13
            A kto ty jesteś ze możesz się kontaktować z Policją??Ale to twoj ostatni tel
            zapewniam cię, w przyszlości te manifestację będą się odbywaly, ponieważ
            jesteśmy w Unii
            • drhuckenbush Re: Zreszta w tej sprawie kontaktowalem sie??? 20.11.05, 21:21
              Kim ja jestem? Zwyklym obywatelem, ktoremu wladza wraz z policja zapewnily
              bezpieczenstwo.
              A kontaktowac sie nadal bede - w tej sprawie zwlaszcza.
              I nie jest to ostatnia sprawa, UE tu nie ma nic do rzeczy, bo na szczescie
              zyjemy w katolickim kraju, ktory umie postawic na swoim i nie bedzie sie w
              kazdej kwestii dostosowywal do pomyslow UE.
              • werter-6 Re: Zreszta w tej sprawie kontaktowalem sie??? 20.11.05, 21:26
                Tak, ale katolicki, nie oznacza dyktatury, a do tego nigdy nie dopuscimy!
                • Gość: eber Re: Zreszta w tej sprawie kontaktowalem sie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 02:05
                  A co wy cioty możecie? Pokazujcie częściej swoje pedalskie mordy w gazetach i
                  tv, to na bank was namierzymy...
                • Gość: JaJo Re: Zreszta w tej sprawie kontaktowalem sie??? IP: *.ce.put.poznan.pl 22.11.05, 11:49
                  > Tak, ale katolicki, nie oznacza dyktatury, a do tego nigdy nie dopuscimy!
                  Zwłaszcza dyktatury mniejszości.
                  A przy okazji inne państwa unijne też zakazują demonstracji gdy chodzi o
                  bezpieczeństwo i Unia na to nie reaguje - zdaje się że były propozycje zmiany
                  miejsca demonstracji, ale organizatorzy powiedzieli nie.
                  Może było ich tak mało że trzeba było zrobić ją w tłumie kupujących...
              • wari Re: Zreszta w tej sprawie kontaktowalem sie??? 20.11.05, 21:57
                Tak to kraj katolicki. A w kraju katolickim agresja i chamstwo jest normą,
                szczególnie w tak katolickim jak Polska. Dziękuję za informację, że tak własnie
                rozwiązuje się sprawy w kraju katolickim, przy pomocy pały policyjnej.
                Gratuluję.
        • Gość: hideIP Werter byles w Berlinie z chlopakiem wiec nie klam IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:09
          caly czas masz niemieckie IP a wczoraj Cie zbanowali na Wyborczej na pare
          godzin. Wiec nie klam ze byles.
          • drhuckenbush Re: Werter byles w Berlinie z chlopakiem wiec nie 20.11.05, 21:10
            Zbanowali go? A za co??
            • Gość: wonderbra Re: Werter byles w Berlinie z chlopakiem wiec nie IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:13
              Chcial tworzyc getta dla katolikow.Mieszka w Niemchech i nie bylo go w Poznaniu.
          • werter-6 Re: Werter byles w Berlinie z chlopakiem wiec nie 20.11.05, 21:15
            a skąd wiesz ? Z Poznania klikalem, pracowalem na potrzeby redakcji!!
            • Gość: turu w godzinach marszu miales niemieckie ip IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:17
              i pisales o marszu. Wiec idz sie przytul do chlopaka.A getto to sobie mozesz u
              siebie w Niemczech robic.
            • Gość: how [...] IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:19
      • Gość: Do drhuckenbusha [...] IP: *.la-04.cvx.algx.net 20.11.05, 21:17
      • Gość: biboy <a href="http://e-lama.pl/590,0,Sto+metr%F3w+demokracji++Ma" targe IP: *.is.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 06:36
        lama rzondzi
    • Gość: eks_punk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 20:43
      • drhuckenbush [...] 20.11.05, 20:44
      • drhuckenbush [...] 20.11.05, 20:57
    • Gość: chlip chlip Ale placze w Wyborczej IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 20:45
      Jedzcie pod Sciane placzu wylac krokodyle lzy nad Polska. Zreszta Wy i tak
      Polski nie lubicie.
    • Gość: Gall Anonim smutne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 20:46
      Smutne to jest dziennikarstwo "Wybiorczej". Mam wrazenie, ze redaktorzy GW urodzili sie zbyt pozno - pisanie agitek latach piecdziesiatych lezaloby im bardziej, brakuje tylko sformulowan ze "policja nie pochylila sie ze zrozumieniem" lub wrecz nawet "poszla na lep". Dziwi mnie, ze kontestowanie porzadku prawnego lezy jak widac w naturze tej gazety. Szkoda rowniez, ze organizatorzy demonstracji wycierali sobie gebe niepelnosprawnymi i odmiennym kolorze skory. Akurat ich problemy interesuja organizatorow tej kolejnej "manify homoseksualnej" tyle co zeszloroczny snieg. Wstyd!
      • Gość: maniek.siekiera [...] IP: *.athome235.wau.nl 20.11.05, 20:48
        • werter-6 Re: Wybiórcza jest antypolska.I tyle... 20.11.05, 20:52
          Nie jest antypolska, jest obiektywna!
          • Gość: kisczak=honor [...] IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:05
          • blady37 Re: Wybiórcza jest antypolska.I tyle... 20.11.05, 21:42
            werter-6 napisał:

> Nie jest antypolska, jest obiektywna!
            Od ostatnich wyborów coś co jest obiektywne jest antypolskie
            • Gość: zart Wyborcza obiektywna? Zart roku! IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 23:01
              buahchachcachc obiektywna Wyborcza....oni z tym wyarzem nie maja nic wspolnego
          • r0b0l Re: Wybiórcza jest antypolska.I tyle... 20.11.05, 22:06
            czyli na jedno wychodzi.
            Dla środowisk radiopisoryja.
            A my to banda liberałów, sługusów UE, masonów, Żydów i innych wrogów państwa
            • Gość: eber Re: Wybiórcza jest antypolska.I tyle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 02:10
              Nie - bajda je..ych pedryli. mam nadzieje, że Krolop was wszystkich aidsem
              pozarażał spedalone ku...
      • wari Re: smutne? 20.11.05, 21:59
        Myślę, że to czy demonstracja była nielegalna jescze się okaże. Może, tak jak w
        Warszawie, okaże się, że jednak była legalna.
        • drhuckenbush Re: smutne? 21.11.05, 01:20
          To, ze kilku prominentnych debili poszlo w Wawie na pedalskiej paradzie nie
          oznacza jeszcze, ze byla ona legalna!
      • zbychu_bc Re: smutne? 21.11.05, 15:22
        A skad wiesz co ich interesuje?
    • Gość: Marta Re: Marsz Równości rozbity IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 20:51
      Uważam, ze policja długo czekała na rozejście się. Podoba mi się też, że
      przeciwnicy demonstracji, którzy rzucali jajami i obelgami będą mieli
      postawione zarzuty...
      • Gość: spinacz Licze ze taka Kowalczyk zabuli z 5 tysiecy IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:07
        za blokade miasta w imie hipokryzji.
        • Gość: sklepowa Wladze Poznania zlamaly prawo i za to zaplaca. IP: *.cybernet.ch 21.11.05, 15:44
          Demokracja to nie jest "widzi-mi-sie".

Do czesci Polakow to widocznie nadal niedociera...

Nie istnieje mozliwosc zabronienia czegos,
          co jest jak najbardziej zgodne z prawem.

Marsz byl legalny.

Wladze Poznania zlamaly prawo i za to slono zaplaca.
          • Gość: JaJo Re: Wladze Poznania zlamaly prawo i za to zaplaca IP: *.ce.put.poznan.pl 22.11.05, 11:54
            > Marsz byl legalny.
            Ustawa mówi co innego. Przy okazji zgadzam się z Martą - nie dla blokowania
            ulic, nie dla małolatów i starszych obrzucających innych wyzwiskami i jajami.
            A swoją drogą manifestacja ma słabe poparcie również w SLD - skoro do
            wypowiedzi wysłali Kalisza, to znaczy że SLD jest też przeciw
    • werter-6 Tak, marsz byl rozbity bylem tam!! 20.11.05, 20:52
      to bylo straszne!!
      • Gość: s.michnik [...] IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 20:59
      • Gość: Dudek Re: Tak, marsz byl rozbity bylem tam!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:00
        Porządku prawnego? A jakim prawem ten marsz został zakazany?
        Jeśli tak pilnujecie to zauważcie, że zostało złamane Konstytucyjne prawo
        obywatela. A chyba konstytucja jest ważniejsza, niż rozporządzenie prezydenta
        miasta?
        • Gość: wonderful Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:02
          Tak samo mozna pod pedofili najwaniejsze zrodla prawa w Polsce podniesc. Wiec
          Twoja interpretacja jest mega biedna.
          • Gość: Dudek Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:05
            Tylko, że pedofilia jest przestępstwem, homoseksualizm nie. A to zmienia postać
            rzeczy.
            • Gość: ort Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:08
              Co zmienia postac rzeczy? A gdzie jest napisane ze nie moze byc marszu
              przestepcow w Konstytucji? Jest taki artykul? Albo wolnosc absolutna albo nie.
              • Gość: Dudek Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:10
                Marszu przestępców nie może być właśnie ze względu na bezpieczeństwo.
                Przestępcy powinni mieć wolność ograniczoną (to się nazywa więzienie na
                przykład), a więc nie pełną.
                • Gość: jezyk Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:16
                  Czyli widze ze jednak dopasowujesz sobie konstytucje. Onanisci nie ,geje tak.
                  LPR wystaw nie,geje tak. DZiekuje za taka wolnosc.
                  • Gość: Dudek Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:19
                    Osobiście uważam, że zakaz wystawy LPR (której nie popieram) był bezsensowny.
                    Więc nie mów, że sobie dostosowuje konstytucję. Wolność dla wszystkich oprócz
                    przestępców.
                    • Gość: turo Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:21
                      Aaa no widzisz.Czyli jednak w UE wolnosc nie jest taka wazna. Wazne jest to kto
                      jest silniejszy i ma poparcie. W pralamencie zakazali LPR - ok. Tutaj zakazali
                      homo i tez ok. Wiec UE sie osmieszy jesli wyda jakies oswiadzczenie.
                      • Gość: Dudek Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:22
                        I tu się zgodzę, że UE się ośmieszy. Ale nie pisałem nic o UE.
                        Oba zakazy uważam za bezprawne. Nie należy brać tych złych wzorców z Europy. Co
                        to za argument: w UE robią coś bezprawnie to i my możemy?
                        • drhuckenbush Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. 20.11.05, 21:28
                          To zaden argument.
                          Ale przeslanki do zakazania marszu byly - i to oczywiscie sluszne, wiec trudno
                          jedno z drugim porownywac.

A jeszcze w kwestii UE. Tak samo jestem zdania, ze fakt podobnych homoparad,
                          pedalskich malzenstw itp w krajach dawnej UE nie jest argumentem za zezwalaniem
                          na takie cos u nas.
                          Jestesmy pieknym krajem, o katolickiej tradycji i nie powinnismy tego zmarnowac.
                          Do dupkow z UE moge powiedziec jedno: "nie mozecie nas zwalczyc, to sie
                          dolaczcie'. Moze i u Was czas unormalnic spoleczenstwo i prawo?
                          • Gość: Dudek Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:32
                            Przesłanki nie powinny powodować łamania prawa...
                            Zgadzam się, że argumentem za takimi paradami nie jest to, że się takie
                            odbywały i odbywają w innych krajach. Ale argumentem jest konstytucja - nasza
                            polska, nie europejska...
                          • werter-6 Jestesmy pieknym krajem, o katolickiej tradycji i 20.11.05, 21:37
                            Czy masz na myśli Pavulon??
                            • Gość: JaJo Re: Jestesmy pieknym krajem, o katolickiej tradyc IP: *.ce.put.poznan.pl 22.11.05, 11:58
                              Masz rację - baron, potem premier Leszek do katolicyzmu się nie przyznawał
                          • wari Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. 20.11.05, 22:05
                            Przesłanek żadnych nie było, chyba, że za przesłankę uznać słowo biskupa. Ale
                            przy tak "pięknej" tradycji to rzeczywiście argument. O jakiej tradycji
                            katolickiej mowa ? Rasizmu, antysemityzmu, chamstwa i agresji. Czy ogoleni na
                            łyso panowie z LPR z faszystowskimi gestami to też ta piękna tradycja ?
                            Władza nie robi żaandej łaski zgadzając się na parady i związki cywilne. Dopóki
                            osoby homoseksualne płacą podatki na utrzymanie politycznych pachołków to mają
                            prawo do wównego traktowania. A katolicką etykę niech stosuję sobie wyznawcy.
                            Niektórym trudno pojąć, że są ludzie którzy mają ją w "głębokim poważaniu".
                            • drhuckenbush Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. 20.11.05, 22:14
                              Za przeslanke mozna uznac to, co bylo rok temu. Ale jak jestes za glupi bo
                              potrafic z tego wyciagnac odpowiednie wnioski, to nie mam wiecej pytan.
            • Gość: człowiek Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. IP: *.netair.pl / *.netair.pl 21.11.05, 13:43
              90% homoseksualistów jest pedofilami. To chyba wystarczający dowód.
              • Gość: polak Re: ccccooo???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:20
                mozesz podac zrodlo tych rewelacji naukowych?
          • Gość: Ferdek Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. IP: 80.48.251.* 21.11.05, 08:38
            Mega biedna to jest twoja klawiatura bo nawet "ż" nie masz. Ale jaki pan taki
            kram... niestety...
          • Gość: medyko Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 09:36
            porównywanie pedofilów do pedałów jest co najmniej nietaktowne. tak mógł napisać tylko faszysta.
            pedofila to przestępstwo ale oczywiście jedyna słuszna zwycięska partia wraz z poplecznikami niedługo uzna homoseksualizm za zbrodnie przeciw ludzkości.
            ehhh.. w poznaniu odbył się pogrzeb demokracji
            • Gość: JaJo Re: Ty nie interpertuj Konstytucji pod pedalow. IP: *.ce.put.poznan.pl 22.11.05, 12:00
              Duży ładunek nietolerancyjnej poprawności politycznej
        • drhuckenbush Re: Tak, marsz byl rozbity bylem tam!! 20.11.05, 21:03
          Konstytucja gwarantuje rowniez obywatelom spokoj i bezpieczenstwo - i wlasnie
          powolujac sie na konstytucje wladze miasta zakazaly parady pedalow, a wojewoda
          te decyzje utrzymal w mocy.

Art. 5.

Rzeczpospolita Polska strzeże niepodległości i nienaruszalności swojego
          terytorium, zapewnia wolności i prawa człowieka i obywatela oraz
          <b><u>bezpieczeństwo obywateli</b></u>, strzeże dziedzictwa narodowego oraz
          zapewnia ochronę środowiska, kierując się zasadą zrównoważonego rozwoju.

• werter-6 Re: Tak, marsz byl rozbity bylem tam!! 20.11.05, 21:24

> Konstytucja gwarantuje rowniez obywatelom spokoj i bezpieczenstwo - i wlasnie
            > powolujac sie na konstytucje wladze miasta zakazaly parady pedalow, a wojewoda
            > te decyzje utrzymal w mocy.
            to prawda, ale od tego jest dobrze zorganizowana policja, a Prezydent miasta
            nie mial zupelnych podstaw do zakazu tej manifestacji, i zrobil to pod dyktando
            biskupa!!!
            • drhuckenbush Re: Tak, marsz byl rozbity bylem tam!! 20.11.05, 21:31
              Bzdura. Rok temu nie zakazal i co sie stalo? Byl DUZO wiekszy syf niz w ten
              weekend. No i jeszcze trasa - samo serce miasta, gdzie jest pelno ludzi, ktorzy
              chca miec spokoj, odpoczac - trzeba to uszanowac. No i pelno dzieci, ktorych nie
              powinno sie narazac na widok manifestujacych pedalow.
              Policja sie wypowiedziala: nie jest w stanie zagwarantowac bezpieczenstwa
              podczas marszu pedalow, wiec wydala negatywna opinie o nim.
              I ta opinia rowniez miala wplyw na decyzje prezydenta i wojewody.
              A swoja droga nie zapominajmy, ze wojewoda jest SLDowski, niedlugo odchodzi,
              wiec niby "nic mu nie zaszkodzi" - a mimo to, zakazal marszu. Swiadczy to o tym,
              ze nawet ludzie z SLD czasem potrafia normalnie myslec.
              • werter-6 Przykro mi ale twoja homofobia odebrala ci rozum 20.11.05, 21:34
                Czlowieku,
                > Bzdura. Rok temu nie zakazal i co sie stalo? Byl DUZO wiekszy syf niz w ten
                > weekend. No i jeszcze trasa - samo serce miasta, gdzie jest pelno ludzi, ktorzy
                > chca miec spokoj, odpoczac - trzeba to uszanowac. No i pelno dzieci, ktorych ni
                > e
                > powinno sie narazac na widok manifestujacych pedalow.
                > Kuriozalne ! tym textem kompromitujesz Poznań!!!
              • wari Re: Tak, marsz byl rozbity bylem tam!! 20.11.05, 22:11
                co się stanie dziecku jak się dowie, że istnieją homoseksualiści ? Jak
                rozumiem rzuci się natychmiast w wir zakazanego seksu ? Aż strach pomyśleć co
                się dzieje na Zachodzie, gdzie parady (których nawet w 1% nie da się powównać z
                tym marszem) przechodzą przez centra pełne dzieci. Biedne dzieci w Szwecji,
                Niemczech, Francji, Hiszpanii. Może jakoś da się je uratować.
                Demontracje na całym świecie odbywają się w centrum, inaczej nie mają żadnego
                sensu.
                Wojewoda z SLD to kacyk, który chciałby aby mu dali spokój jak odejdzie.
                Prawica zapowiedziała rozliczenia, więc się boi, bo jak wiadomo winny,
                niewinny, jak trzeba to bat się znajdzie.
                • chejron74 Re: Tak, marsz byl rozbity bylem tam!! 21.11.05, 11:08
                  Akurat ignorancie nie wiesz chyba jak jest na Zachodzie Europy, na
                  tym "cywilizowanym" unijnym Zachodzie. Mimo calej otoczki "zacofanego"
                  i "zasciankowego" katolicyzmu w Polsce respektuje sie jeszcze pewne podstawowe
                  wartosci. Osobiscie znajac sytuacje w krajach "starej" Unii bardzo bardzo sobie
                  ta cehce naszej ojczyzny cenie. U nas po prostu jeszcze wiele rzeczy jest
                  normalnych. Na Zachodzie Europy normalne staje sie bicie nauczycieli w szkolach
                  prze uczniow, zazywanie narkotykow na naprawde szeroka skale, upijanie sie co
                  wieczor a conajmniej co weekend, ciaze w wieku 13-14 lat i jej przerywanie,
                  itp. A do czego prowadzi "panstwo opiekuncze" i zbyt duza "political
                  correctness" widac na przykladzie Francji, choc gwoli prawdy trzeba dodac ze
                  tam dodac trzeba jeszcze spora ksenofobie Francuzow. JEdnak i tam gdziej tej
                  ksenofobii nie ma w "oswieconej" Europie zdarza sie czesto ze zabija czlowieka
                  za kolor skory.
              • Gość: yac Re: Tak, marsz byl rozbity bylem tam!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 13:17
                zważ cymbale, że nie tylko ty mieszkasz w Poznaniu, więc nie wypowiadaj sie za
                wszystkich jego mieszkańców. Ja jestem dumny, że Poznań właśnie podnosi głowę
                przeciwko katoautokracji Kaczyńskich i spólki wraz ze swoją ksneofobiczną armią
                podobnych tobie wąskich umysłów
            • Gość: JaJo Re: Tak, marsz byl rozbity bylem tam!! IP: *.ce.put.poznan.pl 22.11.05, 12:03
              > a Prezydent miasta nie mial zupelnych podstaw do zakazu tej manifestacji, i
              > zrobil to pod dyktando biskupa!!!
              Podstawy miał silne - bezpieczeństwo, ograniczona przepustowość deptaku.
              Dlaczego manifastacji uparli się na to (problemowe i bez gejów) miejsce?
              Ale zawsze łatwo zwalić na biskupa - czarny więc winien.
          • blady37 Re: Tak, marsz byl rozbity bylem tam!! 20.11.05, 21:48
            drhuckenbush napisał:

>
            >
            >
            > zapewnia ochronę środowiska, kierując się zasadą zrównoważonego rozwoju.
            >
            to znaczy że mogliby zaśmiecic deptak
          • zbychu_bc Re: Tak, marsz byl rozbity bylem tam!! 21.11.05, 15:34
            dobrze, że umiesz czytać. Szkoda, że tylko to co Ci pasuje. Oprócz Konstytucji
            trzeba również czytać lub słuchać to co inni mają do powiedzenia. Moim zdaniem
            nazywanie marszu równości paradą pedałów jest Twoim niedopatrzeniem, bo
            przecież były tam również lesbijki. Byli również ludzie o orientacji
            heteroseksualnej, dla których było istotne, że nie wolno bić Murzyna za to jest
            czarny, że nalezy pomócw różnej formie każdemu komu jest trudno, że KOBIETA to
            też CZŁOWIEK
        • Gość: Gall Anonim Re: Tak, marsz byl rozbity bylem tam!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:49
          Organa administracyjne nie sa od szczegolowego tlumaczenia sie. Jak policjant z drogowki reguluje ruchem to tez kontestujesz jego wskazania, bo twoim zdaniem ogranicza to twoja wolnosc poruszania sie, a w ogole to nie ma powodu dlaczego tymze ruchem reguluje? Czlowieku zastanow sie co wypisujesz, czasem jest to taki belkot, ze czlowiekowi odechciewa sie czytania. I tak demonstrujacy maja szczescie, ze NIELEGALNIE nie demonstrowali na przyklad w Stanach Zjednoczonych czy Francji. Zareczam, ze policja nie nawolywalaby przez dwie godziny i nie skonczyloby sie na wyciaganiu z tlumu. Srodki bylyby duzo radykalniejsze.

Jesli organizacja twoim zdaniem mogla sie odbyc a organy administracyjne naduzyly swoich praw i kompetencji to trzeba bylo odwolac sie do NSA, a nie postepowac "my mamy gdzies prawo, wiec i tak urzadzimy demonstracje". Jedyne czego ta demonstracja zademonstrowala to luzny stosunek do prawa wykazany przez jej organizatorow i uczestnikow.
          • Gość: polak Re: kulą w płot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:23
            argument chybiony, bo w stanach zjednioczonych nie ma nielegalnych demonstracji.
            wszystkie sa legalne.
        • Gość: sawi Re: Tak, marsz byl rozbity bylem tam!! IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 21.11.05, 09:48
          Zgadzam sie Jakim prawem ten marsz zostal uznany za nielegalny Dlatego ze
          jakis Grobelny sie przestraszyl PiSu i tego ze go znowu nie wybiora A przede
          wszystkim LUDZIE przestancie utozsamiac marsz rownosci z homosesualistami To
          jest marsz ROWNOSCI wszylkich mniejszosci a w panstwie demokratycznym
          wszyscy maja takie prawo Z tego jednak wynika ze do demokracji nam jeszcze
          daleko A przy rzdach Kaczynskich chyba bedzie nam coraz dalej
        • Gość: JaJo Re: Tak, marsz byl rozbity bylem tam!! IP: *.ce.put.poznan.pl 22.11.05, 11:56
          Jednocześnie zapobieżono złamaniu innego prawa konstytucyjnego - na wypadek
          takich sprzeczności są przepisy wykonawcze niższej rangi. Zresztą jeżeli
          uważasz że Ustawa jest sprzeczna z Konstytucją - to jest to zadanie dla
          Trybunału Konstytucyjnego
    • Gość: trzask-prask Wredny polski narodek IP: *.chello.pl 20.11.05, 21:09
      przynajmniej ta cześć wypowiadająca sie powyzej. Zero tolerancji, jesteśmy
      najlepsi, najmądrzejsi, najmoralniejsi. Inaczej myślący mogą sobie w domu
      dyskutowac, a ulica jest dla tych co myślą jak my. Niedobrze sie robi, polski
      grajdoł. Tak działali aktywiści na początku lat 50., tak Ci co nie lubili żydów
      w 68, a ilez radochy miała endecja w międzywojniu. Błoto, i smród! to wnosimy
      do Europy. Już pewnie ktoś rączki z radosci zaciera... bo po co nam Europa,
      prawda? A może my Europie nie jesteśmy potrzebni??? Coraz większy wsytd patrzeć
      na to co sie dzieje...
      • Gość: sd Jak na Ciebie patrze to mi wstyd. IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:12
        Zes taki glupi i powtarzasz za kims. Zadnej swojej opini . Tylko takie
        wyschwietane europejskie teksty.Wiesniak jests i tyle. Europa a tam jest
        wolnosc? A wystawa LPR?
        • Gość: trzask-prask Re: Jak na Ciebie patrze to mi wstyd. IP: *.chello.pl 20.11.05, 21:20
          Wygląda na to, ze każdy zostanie przy swoim wstydzie...
          • Gość: ? Re: Jak na Ciebie patrze to mi wstyd. IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:21
            im wiecej piszesz tym bardziej mi wstyd. Co jescze napiszesz dowcip o moherce?
            Czy moze o Michniku?
            • Gość: trzask-prask Re: Jak na Ciebie patrze to mi wstyd. IP: *.chello.pl 20.11.05, 21:31
              Nie przesadzaj Pytajniczku, tak dużo nie piszę, a jeśli nawet to co nie wolno
              mi?
            • Gość: trzask-prask Re: Jak na Ciebie patrze to mi wstyd. IP: *.chello.pl 20.11.05, 21:36
              Nie przesadzaj Pytajniczku, tak dużo nie piszę, a nawet jeśli już to co, nie
              wolno mi?
        • werter-6 zostala zlamana umowa przez giertycha 20.11.05, 21:29
          dlatego ją zamknięto, i dobrze bo to kompromitacja Polski
          • drhuckenbush Re: zostala zlamana umowa przez giertycha 20.11.05, 21:32
            Kompromitacja? Gdzie i kiedy?
            • werter-6 Re: zostala zlamana umowa przez giertycha 20.11.05, 21:36
              W strassburgu!!!!!!
      • werter-6 A może my Europie nie jesteśmy potrzebni? 20.11.05, 21:20
        Ja co prawda nie wierzę w teorie spiskowe, ale czasami myślę że komuś zależy,
        na degrengoladzie w Polsce!
        • Gość: kiszczak=honor [...] IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:23
        • Gość: trzask-prask Re: A może my Europie nie jesteśmy potrzebni? IP: *.chello.pl 20.11.05, 21:29
          Coś Ty Werter, zadengo spisku nie ma, sami sobie robimy tyły. I to od lat.
          Czasem jakoś zbierzemy się do kupy i błyśniemy jak za Solidarnosci, a potem
          niestety już tylko pławimy sie w blasku i dozgonnej wdzięcznosci wymagamy od
          innych za uratowanie świata. Smutno mi to pisać, bo tutaj żyje, i czuję jak
          czas przecieka nam przez palce.
          • werter-6 Re: A może my Europie nie jesteśmy potrzebni? 20.11.05, 21:31
            Tak, masz rację!
      • Gość: p a w Dublinie... IP: *.dbln.cable.ntl.com 21.11.05, 00:36
        Nikt sie nie przejmuje takimi duperelami, mimo ze to kraj rownie katolicki jak
        Polska. Podczas Christopher Street Day glownymi ulicami przeszla sobie
        spokojnie parada gejowsko-różna i nikomu to nie przeszkadzalo. Ludzie patrzyli
        na nich usmiechnieci, machali, dzieci klaskaly i nikt nie rzucal jajkami.

Jak wiec widac buractwo nie jest cecha niezbedna w przypadku kraju
        katolickiego. Buractwo Polakow wynika tylko i wylacznie z naszego charakteru,
        nie z faktu, ze Polska jest krajem katolickim.

Bo chyba nikt z was nie wierzy, ze lysole rzucajacy wczoraj jajami sa gorliwymi
        katolikami, przestrzegajacymi wszystkich przykazan (poczawszy od "Kochaj
        blizniego swego jak siebie samego").
        • wiksadyba1 Re: Analfabetyzm religijny w Polszcze... 25.11.05, 12:08
          Polska jest zresztą krajem katolickim tylko nominalnie. Badania (przeprowadzone
          przez kościół) pokazały, że większość określających się jako wierzacy nie zna
          podstawowych prawd wiary; przeszło połowa nie potrafi wymienić poprawnie
          Dekalogu. Niestety katolicyzm jest w Polsce często (oczywście nie zawsze)
          instrumentalnym usprawiedliwieniem dla zaściankowej swołoczy...

Mogę wdać się z "przeciwnikiem mniejszości", który powołuje się na wartości
          chrześcijańskie, wdam się w jakąś ciekawą dyskusję. Np. weźmy sobie na warsztat
          jednego ze średniowiecznych teologów i jego naukę. Ale nie Św. Tomasza, bo
          rozumiem, że jego doktryna jest wszystkim znana:) Anzelm z Canterbury, Bernard
          z Clairvaux, Grosseteste, awerroiści - do wyboru - LPR-owcy i fani PiS - macie
          coś do powiedzenia nt. - słucham:)???
    • Gość: Gargamel [...] IP: *.hsd1.ut.comcast.net 20.11.05, 21:11
    • Gość: zzzzz Re: Marsz Równości rozbity IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.11.05, 21:18
      cala ta sprawa to porazka demokracji w naszym kraju. jeszcze wiele pokolen
      zanim nasza mentalnosc sie zmieni....
      • Gość: multi porazka demokracji? wiekszosc marszu nie chciala IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:27
        wiec raczej demokracja wygrala
        • Gość: Dudek Re: porazka demokracji? wiekszosc marszu nie chci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:34
          Ale demokracja gwarantuje również prawa mniejszości, nie zaś oligarchię
          większości...
          • drhuckenbush Re: porazka demokracji? wiekszosc marszu nie chci 20.11.05, 21:36
            "Oligarchia wiekszosci". Toz to sprzecznosc.
            Oligarchia to rzady mniejszosci nad wiekszoscia. I z oligarchia bysmy mieli do
            czynienia, gdyby marsz sie odbyl - bo by oznaczal, ze dzieje sie to co chce
            mniejszosc wbrew woli wiekszosci.

Kiedys zdaje sie w Niemczech po wyborach partia ktora zwyciezyla 1% glosow
            powiedziala "zwyciezylismy jednym procentem, bierzemy wszystko".
            • Gość: Dudek Re: porazka demokracji? wiekszosc marszu nie chci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:39
              Masz rację. Mój błąd w terminologii. Przepraszam.
              Ale to nie zmienia faktu, że demokracja gwarantuje również prawa mniejszościom,
              bo wszyscy jesteśmy, a przynajmniej powinniśmy być, równi wobec prawa. JAk
              widać nie jesteśmy, bo parad równości zabraniają, na parady normalności się
              zgadzają.
              • drhuckenbush Re: porazka demokracji? wiekszosc marszu nie chci 21.11.05, 01:22
                A tak samo bronisz parady onanistow, ktora tez zostala zabroniona?
                • Gość: polak Re: ty myslisz czasem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:30
                  czy tylko powtarzasz jak papuga? poczytaj kto wymyslił "marsz onanistów" i
                  dlaczego. to byłby czysty polityczny happening ('naszość' przestała mnie bawić,
                  gdy zabrała się za politykę jednej opcji)
    • Gość: MiŚ Re: Marsz Równości rozbity IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:19
      Coś mi to przypomina: Die Strassen frei den braunen Batalionen....a nie dla
      jakichś pedałow.
      Kto nie z zakapturzonymi kibolami i weszpolakami ten zły? Dokad ten kraj
      zmierza ?
      • Gość: promo oby nie w strone lewactwa IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:26
        jesli wytrzymamy to bedzie dobrze. Normalnosc to powdo do dumy. Odchyly to
        powod do wstydu a nie promowania.
        • Gość: polak Re: co to znaczy promowania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:31
          czy ktoś może "wypromować" ci homoseksualizm? to rzeczywiście byłoby zaburzenie;
          może powinienieś się leczyć?
      • Gość: JaJo Re: Marsz Równości rozbity IP: *.ce.put.poznan.pl 22.11.05, 12:18
        Oprócz prezentowanej przez Ciebie alternatywy: faszyzm lub homofilia jest
        jeszcze to co reprezentuje zdecydowana większość społeczeństwa - normalność
        przy braku skrajności
    • olecky Re: Marsz Równości rozbity 20.11.05, 21:20
      no niestety - narodowy socjalizm juz pokazuje co potrafi.

pozdrawiam, olek
    • maniek.kilof Wybiórcza najbardziej pedalskim medium w PL jest 20.11.05, 21:37
      a sposób komentowania marszu pedałów przy jednoczestnym zupełnym pominięciu
      marszu onanistów choćby jest najlepszym dowodem na noeobiektywność i
      propedalskie nastawienie wybiórczej.
      Żałosne, ale chyba radio maryja ma więcej obiektywizmu...
      • drhuckenbush Re: Wybiórcza najbardziej pedalskim medium w PL j 20.11.05, 21:38
        Oczywiscie. W sprawach zwiazanych z Zydami, pedalami, "rozowymi" GW pokazuje
        skrajny brak obiektywizmu.
        • werter-6 Czy jesteś antysemitą? powiedz szczerze? 20.11.05, 21:39
          • Gość: Dudek Dzięki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:42
            Muszę iść. Zostanę przy swoim zdaniu, ale dziękuję wszystkim, któzy umieli
            podjąć konstruktywną dyskusję, wysuwając argumenty, a również wytykając błędy w
            moim myśleniu.
          • Gość: ?L.Maleszka A ty chcesz stworzyc getto dla katolikow?szczerze IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 21:49
            ?
            • werter-6 Re: A ty chcesz stworzyc getto dla katolikow?szcz 20.11.05, 22:08
              Widzisz, katolicy polscy trzeba zaznaczyć, sami sobie to getto zbudowali, i
              to mialem na myśli w poscie , który jak widzę czytaleś
              • Gość: mind lekko spusciles z tonu ,mail z ostrzezeniem? IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 22:10
                bo jescze pare dni temu to pisales co innego ,dzis wypowiadasz sie jakby Ci
                ktos grozil.
                • werter-6 Re: lekko spusciles z tonu ,mail z ostrzezeniem? 20.11.05, 22:15
                  Nie nikt mi nie grozil, a zdarzaly się takie maile np,"zlapiemy cię pedale i do
                  pieca" albo "ty ku.. pedalska zajebiemy cie" te meile zapisalem sobie.
                  Autorzy tych "dzielek" są zapewne katolikami, i może to posluży za pointę naszj
                  rozmowy??
                  • Gość: NIK ja Tobie zapamietam to getto IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 22:21
                    kiedy sie spotakmy .Pozdrawiam
                  • drhuckenbush Re: lekko spusciles z tonu ,mail z ostrzezeniem? 21.11.05, 01:23
                    A skad wiesz, ze sa katolikami?
          • drhuckenbush NIE, NIE JESTEM (n/txt) 20.11.05, 22:12
            • werter-6 no, a już myslalem! 20.11.05, 22:16
              • Gość: lollo jaki marsz równości, marsz pedałów!! IP: 195.216.107.* 21.11.05, 09:16
                jw
        • maniek.kilof Re: Wybiórcza najbardziej pedalskim medium w PL j 20.11.05, 22:22
          > Oczywiscie. W sprawach zwiazanych z Zydami, pedalami, "rozowymi" GW pokazuje
          > skrajny brak obiektywizmu.
          i to jest właśnie powód dla którego Michnik i jego pieski tak tracą wpływy... Bo
          jednak nie dociera do nich, że większość ludzi w Polsce jest "normalna" i nie
          życzy sobie pseudointelektualnych i chorych prób kształtowania nowej formy
          społeczeństwa, z apoteozą pedziów, femin i starych komuchów (Michnik, wołałeś
          odpordolcie się od generała, a tymczasem generał okazał się sowieckim szpiegiem
          i zdrajcą narodu - czemu się za to nie pokajasz?!?)

I dobrze, że naród jest mądrzejszy od "yntelygentów" ;)
          • Gość: scan Re: Wybiórcza najbardziej pedalskim medium w PL j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 22:57
            GazWyb znowu manipuluje informacją - pisząc, że marsz równości rozbity. Nie
            było żadnego marszu, tylko mała pikietka. A może nie było tam żadnego
            dziennikarza z Wyb.
          • drhuckenbush Re: Wybiórcza najbardziej pedalskim medium w PL j 21.11.05, 01:27
            Ale to jest smutne. Bo GW jest jednym z najwiekszych dziennikow. Swego czasu moj
            ulubiony. I co sie z nim dzieje? Przez ten brak obiektywizmu schodzi na psy i
            zaczyna zniechecac.
            A to wszystko, ze nie potrafi zachowac dystansu do tego co sie dzieje, a za
            bardzo stawia sie po ktorejs stronie. Swego czasu stawala po stronie wladzy - a
            ze ostatnio wladza byla mniej lub bardziej czerwona - to tak juz Wybiorczej zostalo.
          • zbychu_bc Re: Wybiórcza najbardziej pedalskim medium w PL j 21.11.05, 15:46
            A skad ten naród mądrzejszy od "ynteligentow" czerpie swoją wiedzę?
    • ksiaze.ciemnogrodu Re: Marsz Równości rozbity 20.11.05, 23:04
      i chwała za to poznańskiej policji oraz sądom które wymierzyły dolegliwe
      grzywny dla demonstrujących zboczeńców (po 5 tys zł)
      • Gość: katolik [...] IP: *.osowagora.pl / 80.50.52.* 20.11.05, 23:33
      • Gość: marios71 Re: Marsz Równości rozbity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 08:39
        szkoda mi ciebie i tobie podobnych...tak wygląda katolickie miłosierdzie???
    • Gość: COVAL Re: Marsz Równości rozbity IP: 217.153.29.* 20.11.05, 23:08
      Ale czasów dożylismy żeby pedały bezwstydnie demonstrowały swoje zboczenie.
      Komu to jest potrzebne?
      • Gość: katolik Re: Marsz Równości rozbity IP: *.osowagora.pl / 80.50.52.* 20.11.05, 23:51
        żałośni jesteście WSZYSCY! Wlasnie w takiej Polsce wstyd mieszkac, w Polsce,
        "siódmym niebie nienawiści". I Wy smiecie sie nazywac katolikami? Biblia i slowa
        Jana Pawla Drugiego nic dla Was nie znacza? Udawac katolika potrafi kazdy.
        • drhuckenbush [...] 21.11.05, 01:29
    • Gość: kris Re: Marsz Równości rozbity IP: *.72.96.36.ip.tele2adsl.dk 20.11.05, 23:56
      BRAWO POZNAN!!! NIE DOPUSCIMY SZERZENIA SIE PEDALSTWA W NASZYM KRAJU!!!!!
      • Gość: katolik Re: Marsz Równości rozbity IP: *.osowagora.pl / 80.50.52.* 20.11.05, 23:59
        lepiej pozwolmy szerzyc sie przestepczosci, wtórnemu analfabetyzmowi, bandom
        zidiocialych kibicow, mordercow, faszyzmowi, rasizmowi, antysemityzmowi i
        fanatyzmowi religijnemu!!
        • Gość: katolik Re: Marsz Równości rozbity IP: *.osowagora.pl / 80.50.52.* 21.11.05, 00:01
          zlodziejstwu, gwalcicielstwu i dresom, ktorzy okradaja i bija bezbronnych ludzi,
          jak w toruniu, pozwolmy tez sie szerzyc obojetnosci spolecznej i wogole
          wszystkiemu co najpiekniejsze jest!
          • bullowy daj spokój nie warto się denerwować 21.11.05, 01:05
            ci co siebie tutaj nazywają normalnymi to dno i badziewie,szkoda słow na takich
            polaczków.
    • Gość: Paweł Re: Marsz Równości rozbity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 01:16
      Kaczyński na szubienice!!!
    • ziuta39 Re: Marsz Równości rozbity 21.11.05, 02:17
      za dwa tygodnie w Bydgoszczy!
    • harimatrix Re: Marsz Równości rozbity 21.11.05, 02:40
      no nie byłam:(

// gdzie-jest-kasia.86.pl
    • jaro_ss znowu "rzeczywistość medialna" 21.11.05, 06:54
      W prasie i TV, dziennikarze, czyli w sumie znowu jakaś "mniejszość" chcą
      ksatałtować rzeczywistość na swoją modłę, to nieuczciwe z ich strony.
      Zachowajcie odrobinę bezstronności....

Są pewne sprawy, z którymi się na ulicę nie wychodzi, dewiacje seksualne, o ile
      mogą być tolerowane (bo pedofilia to chyba już nie, co?), to prywatnie, nie w
      dyskursie społecznym na medialną skalę....
    • Gość: dsa GAZETA WYBORCZA podeszła do sprawy TENDENCYJNIE IP: 213.172.202.* 21.11.05, 07:36
      CZY TAK POWINNIEN ZACHOWYWAĆ SIĘ OPINIOTWÓRCZY NAJWIĘKSZY POLSKI DZIENNIK ?
      dlaczego jawnie popierany na łamach gazety jest bunt wobec decyzjom władz ?
      dlaczego w sposób nachalny gazeta promuje wartości mniejszości seksualnych ?
      czy obywatelskim jest podżeganie do zabronionych manifestacji ?
      źle się dzieje z Waszym pismem ...
    • Gość: marios71 Re: Marsz Równości rozbity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 08:34
      "Powrót ZOMO", a giertychjugend przypomina w tym przypadku ORMO...wstyd być
      Polakiem...wstyd być Poznaniakiem...
    • Gość: Jonhy Bravo WIELKIE BRAWA DLA POLICJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 09:19
      WIELKIE BRAWA DLA POLICJI.
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20051121&id=po31.txt
      a swoja droga

Ciekawe jak red Przybylska, która ma moze z 1, 50 wzrostu w oddalonym o
      kilkadziesiąt metrow tłumie kontrdemonstrantów, zasloniętych podwójnym
      szpalerem policji, w tym policji konnej- dostrzegła co kto krzyczał i, że to
      akurat MW wznosila "faszystowskie hasla". Czego sie nie zrobi by będac kiepskim
      dziennikarzem przebic sie do Warszawski- nieprawdaz Olu? Za sprawą poznanskich
      dziennikarzy slowo " prostytucja" nabralo zupełnie nowego wymiaru...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka