duch3 23.11.05, 10:22 Jest to kontynuacja wątku który zaczelismy w temacie "Swieta, okazje". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duch3 Sejla Kameric 23.11.05, 10:30 Zaczne od pracy pewnej artystki z Bosni. "Brak zębów? Wąs? Smierdzi jak gó...?" a w tle zdjęcie autorki.... www.sejlakameric.com/art/bosnian_girl.htm To zdjęcie graffity jakie namalował jeden z dunskich zolnierzy. Pod ich okiem Serbowie dokonali masakry bosniackich cywilow. Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Całowanie nie zabija... 23.11.05, 10:35 Praca Fruy'go "Całowanie nie zabija, chciwość i obojętność tak" www.creativetime.org/citywide/past_proj/granfury.html Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Nich nas zobaczą 23.11.05, 10:38 Przed kim powinni chronić nas politycy? Przed nimi czy przed przestępcami? K.Berguła "Niech nas zobaczą" gay.art.pl/galeria/wspolczesna/niech_nas_zobacza/index.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Co powiedział Skiba 23.11.05, 10:52 "Wydarzenia w Pzonaniu są podwójnie głupie. Władza nie dodaje sobie powagi, ciągnąc lesbijki za nogi. Każda władza, która szarpie się na ulicy z gejami i lesbijkami, jest po prosu śmieszna . Żałosne, że ludzie, którzy byli kiedyś w demokratycznej opozycji,diś nie dostrzegają tego i milczą. Zaczyna to pachnieć Białorusią. Demonstranci z Poznania mieli pełne prawo do protestu, a psim obowiąziem policji jet ich chronić. Nawet jeśli reprezentują tylko część społeczeństwa. Właśnie na tym polega demokracja, że mniejszość się chroni, a nie zwalcza. Tym bardziej że domonstranci wzywali do tolerancji." Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Czesi protestuja przeciko łamaniu praw w Polsce 25.11.05, 18:46 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3030549.html Zainteresował mnie ten fragment: Świat też protestuje Dziś przeciwko wizycie premiera Marcinkiewicza i łamaniu praw człowieka w Polsce protestować będą w Londynie Zieloni. Demonstracje przeciw łamaniu praw człowieka w Polsce zorganizowała też Czeska Partia Zielonych w Pradze, protestowano również w Nowym Jorku. Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Co powiedział o. Dyrektor. 26.11.05, 16:29 O. Rydzyk: po co wiece, lepiej wypiszcie sobie "jestem gejem" Jacek Hołub, Toruń 26-11-2005, ostatnia aktualizacja 25-11-2005 21:04 Demonstracje solidarności z mniejszościami seksualnymi nie spodobały się dyrektorowi Radia Maryja o. Tadeuszowi Rydzykowi. - Jeżeli oni mają robić manifestacje w różnych miastach, to ile się najeżdżą? - pytał w czwartek w nocy na antenie Radia Maryja. I poradził protestującym: - Najlepiej, niechby każdy wypisał sobie "ja jestem gejem". I już by w mieście wiedzieli. Zdaniem redemptorysty nie grozi za to nic złego. - Nikt nikogo tutaj nie zabija, nikt nikomu nie robi na złość - argumentował. Szymon Niemiec, jeden z liderów ruchu na rzecz emancypacji homoseksualistów: - Podobne pomysły do tabliczek z napisem "jestem gejem" już były. W latach 30. ubiegłego wieku w Niemczech, a ten, który to proponował, nazywał się Adolf Hitler. O. Rydzyk stwierdził, że dyskryminowani są katolicy. Dlatego zaapelował do słuchaczy, żeby zaprotestowali przeciwko nierówności podczas uroczystości z okazji 14. urodzin Radia Maryja - 7 grudnia w Toruniu. - Trzeba zaznaczyć po chrześcijańsku, oczywiście my przebaczamy i tak dalej, ale protestujemy przeciwko dyskryminacji ludzi wierzących - stwierdził na antenie swojej rozgłośni. Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Polska zasciankiem Europy 07.12.05, 10:46 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3052594.html DLA TYCH CO NIE CHCE SIE CZYTAC : Do Pawła, geja, prywatnego przedsiębiorcy z Małopolski, piszą jego znajomi z Europy. - Patrzą na nas jak na ultrakatolickie państwo rządzone przez nietolerancyjnych ludzi - mówi Paweł. Ze swoim partnerem planuje wyjazd na urlop za granicę, a na imprezy chodzi tylko do sprawdzonych klubów. - Bardzo trudno teraz powiedzieć komuś, że jestem inny. Wystarczy, że udaję na co dzień. Boję się, że jakiś urzędnik dowali się z tego powodu do mnie i będę miał problemy - komentuje. Traktuje się nas jak wroga publicznego. Przejęliśmy rolę Żydów szykanowanych w 1968 roku. Pan K. (prowadzi małą firmę turystyczną w Krakowie, prosił o niepodawanie nazwy) opowiada, jak we Włoszech i Niemczech biura turystyczne ostrzegają wybierających się do Polski turystów gejów i lesbijki. - Mają nie obnosić się ze swoimi preferencjami, bo u nas panuje nietolerancja. Żadnych przytulanek, trzymania za ręce, całowania. To jest tu źle widziane - mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
emi53 Re: Polska zasciankiem Europy 09.12.05, 22:56 Nie uważam by Polska była zaściankiem Europy.Chyba,że rozumować będziemy dosłownie...za nami ściana wschodnia Europy,czyli Azja,a Polska tę ścianę stanowi.Ale to i tak, jako kraj jesteśmy po tej samej stronie ściany,co reszta Europy. Ale wracając do tematu.Czyli rzekomego prześladowania homoseksualistów w Polsce.Poczytać warto także coś wiecej niż tylko wiadomaści z gazety.pl Choćby ostatni numer 34 Ozonu,a w nim artykuł :Homoofensywa.Jest tam odpowiedź,dlaczego zrobił się ostatnio taki szum wokół tematu,rzekomo tabu:homoseksualistów. Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Coś pozytywnego!!! 23.01.06, 20:29 Dla mnie to bardzo pozytywny artykuł, wiec nie wiem dlaczego władze mamy takie nie tolerancyjne. serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3122943.html Odpowiedz Link Zgłoś
rogeer Re: Coś pozytywnego!!! 24.01.06, 13:42 Naprawde fajny artykuł! Myślałem, że żyjemy w kraju raczej mało tolerancyjnym a tutaj takie zaskoczenie. Inną sprawą jest to że reporterzy zgłaszali się jako klienci(poza praca) nie wiem czy tak samo by wypadło gdyby próbowali coś sprzedawać. ALe jestem miło zaskoczony!;) Odpowiedz Link Zgłoś