Gość: Nic śmiesznego Szatnie i prysznice w Koziegłowach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 13:55 Prawdziwy problem pływalni w KG to fakt że do dyspozycji użytkowników są tylko CZTERY dysze natryskowe na szatnię i często trzeba stać w kolejce żeby się umyć(a zegar tyka) oraz szafki poustawiane w tak kretyński sposób że drzwiczki jednych kolidują z innymi i trzeba się "przepraszać" co chwilę z użytkownikiem sąsiedniej szafki. Ponadto praktyka wpuszczania na basen takiej ilości osób że na jeden tor basenu przypada 6 klientów z czego 4 tylko moczy tyłek bo już nie ma miejsca w brodziku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obóz Re: Szatnie i prysznice w Koziegłowach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 16:17 Ponadto praktyka wpuszczania na basen takiej ilości osób że na jeden tor basenu przypada 6 klientów z czego 4 tylko moczy tyłek bo już nie ma miejsca w brodziku To lepiej niż w obozie koncentracyjnym :) www.forum.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basenik Re: Na pływalni osłoń ciało IP: *.icpnet.pl 30.11.05, 16:50 Nagość sama w sobie nie jest nieprzyzwoita, zwłaszcza w takim miejscu jak przebieralnia, szatnia czy prysznic. Nieprzyzwoite jest robienie sensacji z nagości a już szczytem wszystkiego jest instalowanie w szatni kamer i podglądanie przebierających się osób. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Na pływalni osłoń ciało 30.11.05, 16:56 Doklądnie. Szatnia na pływalni, nie jest miejscem do biegnia nago, ale też nie jest miejscem gdzie trzeba być ubranym od stóp do głów. Normalne (bez seksualnych ekscesów) wykąpanie się nago pod prysznicem i ubranie się w czyste majtki jest wg mnie normą w takim miejscu. Bzdurą jest robienie z tego sensacji. Małe dzieci, takie dwu, czy czteroletnie, nie robią sobie nic z nagości. Przecież one nie mają jeszcze popędu seksualnego. Dla nich problem nagości może wynikać tylko z "dulszczyzny" rodziców. Większe dzieci mogą przebierać sie w swoich szatniach (męskich, damskich), nawet samodzielnie. Ale rzeczywiście lepiej, żeby z małymi dziećmi szedl rodzic tej samej co ono płci. Wtedy nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: Na pływalni osłoń ciało 30.11.05, 17:45 Bardzo sensowna wypowiedź, panie.nikt. Swoją drogą trochę mnie dziwi, że ludziom przeszkadza nagość w szatni czy pod prysznicem, a jednocześnie zupełnie nie przeszkadzają im nastolatki w biodrówkach, epatujące "rowkiem" w miejscach naprawdę publicznych - sklepach, kinach itp. Obserwując ludzi na basenie łatwo stwierdzić, że niektóre osoby wcale nie korzystaja z prysznica - nawet przychodzą już w kostiumie! Potem z grubsza spłukują z siebie chlor i przebierają się pod ręcznikiem. Pokręcona pseudomoralność łaczy się, jak widać, z brudem - nie tylko duszy, ale i ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Jakie prawo jest cytowane? IP: *.icpnet.pl 30.11.05, 16:54 "Kartki zawisły w obu szatniach - żeńskiej i męskiej. Ich główny cel: dodać odwagi. - Chodzi o to, by ci, którzy boją się zwrócić uwagę rozebranemu sąsiadowi, wiedzieli, że stoi za nimi prawo" Jakie konkretnie prawo cytujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
kakui Re: Jakie prawo jest cytowane? 30.11.05, 17:09 bylam na tej plywalni ostatnio chyba w pazdzierniku, rzeczywiscie co niektore kobiety odslanialy swoje ciala. gorszyc to to mnie nie gorszylo, ale troche obrzydzalo ... Odpowiedz Link Zgłoś
jukena Re: Jakie prawo jest cytowane? 30.11.05, 19:20 Naga kobieta to nie powód do wielkiej awantury i niepokojenia policji. Jak któraś ma tyle odwagi żeby biegać bez ciuchów i czuje sie z tym dobrze to prosze bardzo- " człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce"... Odpowiedz Link Zgłoś
kakui Re: Jakie prawo jest cytowane? 30.11.05, 20:13 i juz wiem kto to napisal! oh kocie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powiedz no kakui.. Re: Jakie prawo jest cytowane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 21:09 To zamykasz oczy czy gasisz światło w łazience jak myjesz piersi lub narządy płciowe? A może masz odruch wymiotny na dźwięk słowa SROM albo ŁECHTACZKA? Mnie na przykład dla odmiany brzydzi widok eleganckiej paniusi z purytańską błogosławioną miną a'la babcia z filmu "Kogel-mogel" trzymającej na smyczy psa, który stawia zakręconą, parującą srakę centralnie na chodnik przed sklepem spożywczym. Odpowiedz Link Zgłoś
kakui Re: Jakie prawo jest cytowane? 01.12.05, 19:58 otoz odpowiadam : jak myje sie to nie zamykam oczu, jestem przyzwyczajona do swojego wygladu, jezeli mnie by brzydzil to nie jestem normalna. ale chyba nie musze ogladac czyis obwislych piersi nieprawdaz? i nie piszcie mi "zamknij oczy", "nie patrz" bo jak wchodze do szatni to skad mam wiedziec co tam zastane? moze beda panie w kostiumach a moze i bez? mam zamknac oczy i uderzyc glowa w sciane? wtedy zostane uznana za jakas oblakana. taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalene76 a moze tak dwie szatnie? jedna dla "golasow" druga 30.11.05, 21:40 dla "wstydliwych"??? hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
gboy Re: a moze tak dwie szatnie? jedna dla "golasow" 30.11.05, 22:25 U nas w Toruniu na basenie jest pisemne polecenie: "wchodząc po prysznic musisz zdjąć kostium kąpielowy".Przecież to normalne.Jeśli ktoś czuje sie urazony gołą osobą to niech nie patrzy i tyle, pie..nie ze "czuje sie urazony" -to jakies chore. Niektórzy nie zdejmują slipek , ale większośc tak i nikt nie robi takiej "wiochy" jak w KG.POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Na pływalni osłoń ciało IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.12.05, 03:46 następne będą nakazy zasłaniania nóg, potem ramion, nastepnie włosów, potem twarzy... fundamentalizm, 15 lat rządów hipokrytow z kościoła i są efekty... Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia kamery w szatniach - załamka 01.12.05, 07:10 Z tymi kamerami w szatniach to już przesada... ja sobie nie życzę! To jak kamery w przebieralni w sklepie z odzieżą. Oczywiście kamery ... m o g ą ... być, ale pod warunkiem, że będzie o tym informacja! Wtedy wchodzisz na "własne ryzyko". Uważam, że brak informacji, że w szatniach znajdują się kamery to godzenie w konstytucyjne prawa człowieka w tym kraju! Proszę dziennikarzy gazety, żeby to sprawdzić... Bardzo często chodzę na pływalnię i namawiam do tego innych. Nawet sobie kochani dziennikarze i czytelnicy nie wyobrażacie ile mojej, nie tylko mojej pracy poszło na marne po tym artykule! Namówienie pani pow. 40tki, 50tki, żeby poszła popływać, bo to służy jej zdrowiu, rozrusza się trochę, że ludzie nie będą się na nią patrzeć, że nie ma się przejmowac, że robi to dla siebie, nie dla innych, którzy będą wtedy też na pływalni - to naprawdę ogromny wysiłek czasem kilku miesięcy zanim się kobieta przełamie i pójdzie na pływalnię. Strach, że inni będą na nią patrzeć, a już nie jest taka młoda, szczupła i piękna jak kiedyś, nie ma stroju który musi kupić i do tego jeszcze ten czepek - to jest ogromny wysiłek, ogromny problem... A tu teraz taki tekst, że kamery są w szatniach... można się załamać... Bardzo proszę Was dziennikarzy o zajęcie się tą sprawą, bo naprawdę zamieszania ten artykuł wywołał dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływak Re: Na pływalni osłoń ciało IP: 194.88.128.* 01.12.05, 11:14 Nie wiem co napisać. Co za wiocha(największa w Polsce 11000 mieszkańców), 200m od mojego domu jest ten basen, chodzę tam 2-3 x w tygodniu, raz zdarzyło się że sprzątaczka szeroko w recepcji komentowała moje "niestosowne" zachowanie pod prysznicem - pomyślałem jakaś skrzywdzona może..., ale widzę że to jakiś większy problem... że też musiało to się na tym basenie zdarzyć... zalecane dokładne mycie ciała rozumiem że ma się odbywać w jakiś tajemniczy sposób... dla rodziców z małymi dziećmi polecam fregatę specjaliści uczą tam pływać dzieci a nie przekazują im swoich wariacji na temat pływania... i jeszcze dodam ze jestem skrępowany kiedy ojciec z 2 letnią dziewczynką wchodzi do męskiej szatni- może kierownictwo basenu o osobnej szatni dla dzieci pomyśli... dulszyzna... lpryzm... JEZELI KTOŚ CZUJE SIĘ SKREPOWANY MOJĄ NAGOŚCIĄ POD PRYSZNICEM-TO SIĘ ZASTANAWIAM CZY CZASAMI NIE MA PROBLEMÓW SEKSUALNYCH, MOŻE POWINIENEM SIE OBAWIAĆ O SWOJE POŚLADKI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływak z wioski Re: Na pływalni osłoń ciało IP: *.kozieglowy.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 12:12 Jedyną pozytywną rzeczą z jaką kojarzyły się Koziegłowy była, zresztą dopiero od niedawna, właśnie ta pływalnia. Niestety, kamery w szatniach a zwłaszcza BRAK WYRAŹNRJ informacji o tym to ostre przegięcie! Chodzę na tą plywalnię 3 razy w tygodniu od kilku miesięcy i o kamerach dowiedzialem się z gazety... Do tego sprzątaczki oburzone faktem iż w MĘSKIEJ!!! SZATNI!!! albo pod PRYSZNICEM!!! mignie czasami nagi pośladek to historia godna Mrożka... Sorry, ale jak jeszcze raz któraś z nich zwróci mi uwagę na to żebym brał prysznic w kąpielówkach lol! to oddaję karnet, biorę kaucję i przenoszę się na AWF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Na pływalni osłoń ciało IP: *.czerwonak.iwg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 17:52 W KAZDYM prawie POMIESZCZENIU SA TABLICZKI INFORMUJACE OBIEKT MONITOROWANY razem 11 szt naliczylam moze byc wiecej--w szatniach tez. Tez chodze na ta plywalnie i WIDZE .Zamiast sie madrowac zacznijcie patrzec PATRZEC patrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływak raz jeszcze Re: Na pływalni osłoń ciało IP: *.icpnet.pl 01.12.05, 19:08 11? to chyba w obu szatniach, a jeśli w obu to czytaczu czytaczu czytaczu...jesteś pracownikiem pływalni..., i nie interesuje mnie czy wiszą informacje, nie ma to znaczenia. Jeżeli ktoś w kąpieli w miejscu publicznym dostrzega jakiś niestosowny erotyzm lub coś gorszonego to uważam ze ma problemy seksualne i zamiast innym zatruwać życie swoimi kudłatymi myślami powinien się udać po poradę. Kamery w szatni?...przegięcie... Pytałem o nie panie kasjerki, ponoć miały rejestrować jedynie obraz na wypadek popełnienia przestępstwa a co widzę? zdjęcie w internecie. Nie słyszałem o szatni na basenie, w której nie można się przebrać, oczywiście oprócz tej jednej, i miałem uzasadnione przekonanie ze i na tej mogę się czuć NORMALNIE a zostałem wprowadzony w błąd...Może jakieś naruszenie dóbr osobistych-w końcu nie godziłem się na relacje na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Na pływalni osłoń ciało 01.12.05, 12:04 W zasadzie najlepiej zrobie jak po prostu przestane tam chodzic (tj. do Kozichglow). Jak robia afere z przebieralni, to niech sie wypchaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Na pływalni osłoń ciało IP: 194.88.128.* 01.12.05, 12:16 Clic on the link to see the movie clip : www.grapheine.com/bombaytv/playuk.php?id=294545 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryh Re: Na pływalni osłoń ciało IP: *.icpnet.pl 01.12.05, 15:34 co raz większy ciemnogród no czas na palenie na stosie golasów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebb Reasumując IP: *.icpnet.pl 01.12.05, 16:11 Po przeczytaniu powyższych postów uważam że sytację uzdrowiłoby: - wprowadzenie trzeciej szatni ( dla rodziców z dziećmi ) gdzie tata lub mama przyprowadzałoby na basen swoją pociechę gdzie mogłoby ono bez skrępowania przebierać się i kąpać bez konieczności patrzenia na rozebranych dorosłych. W końcu nie wiemy jak dziecko jest wychowywane. Dla jednego taki widok będzie traumą dla innego nie. - bezwzględne usunięcie kamer z szatni męskiej damskiej wraz z idiotycznymi karteczkami - powiększenie szafek na ubrania - zaryzykuję stwierdzenie nawet z dwóch zrobienie jednej. Tam naprawdę nie ma się gdzie obrócić - ewentualne zwiększenie liczby pryszniców, przynajmniej o dwa i ewentualne wbudowanie ścianek pomiędzy stanowiskami prysznicowymi tak aby zapewnić każdemu minimum intymności - bezwzględny zakaz wchodzenia sprzątaczek z mopem podczas przebierania się lub kąpania osób korzystających z basenu. ( Tutaj podobny problem widzę także u lekarzy, gdzie podczas badania pacjenta rejestratorka bezceremonialnie wchodzi do gabinetu nie zważając przy tym czy pacjent jest ubrany czy nie i w jakiej pozycji - jaskrawy przykład: Gabinety Urologiczne przy ul. Koronnej 1-3, gdzie o zgrozu drzwi od gabinetu wychodzą dokładnie na drzwi wejsciowe do gabinetu z ulicy) - jesli o czymś zapomniałem dopiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Reasumując IP: *.kozieglowy.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:33 Eee tam, mi sprzątaczki z mopem w męskiej szatni nie przeszkadzają. Widać że się starają i myją co chwila podłogę - przynajmniej jest czysto!!! Nie powinny tylko okazywać swojego zgorszenia widząc gołego faceta - zatrudniając się na plywalni powinny brać to pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Czytając forum DZIĘKUJĘ WAM. NIE JEST TAK ŹLE Z PO IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.05, 12:32 Czytając forum DZIĘKUJĘ WAM. NIE JEST TAK ŹLE Z POZNANIEM. Wciąż jesteśmy europejskim miastem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Mycie szatni IP: 217.153.71.* 02.12.05, 14:01 > mi sprzątaczki z mopem w męskiej szatni nie przeszkadzają. Widać że > się starają i myją co chwila podłogę - przynajmniej jest czysto W Lesznie w szatni (bardzo dużej zresztą) jest specjalna ażurowa wykładzina, która izoluje ewentualny brud spadający z butów od przebierających się i sprawia wrażenie czystości. Tam szatnię wystarczy sprzątnąć raz na kilka godzin a może nawet raz dziennie. Natomiast wszystkie inne "nowoczesne" pływalnie mają podłogę z terakoty, jak u nowobogackich w willi pod Poznaniem, gdzie połączenie odrobiny wody i odrobiny brudu tworzy natychmiast błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
poika Re: Reasumując 02.12.05, 07:25 Chyba czytales tylko te posty, ktore utwierdzaly Cie w slusznosci "wstretu do golizny" :-). A moze po prostu zostawic temat i uswiadomic ludzi w druga strone: - nie podoba sie golizna - siedz w domu; - inni chodza na basen, golizna im nie przeszkadza - moze to ja jestem jakis/jakas dziwna? - szafki sa male? - informacja: "szafki sa do przechowywania odziezy itp., nie sluza skladowaniu mebli". Ile odziezy czlowiek ma na sobie, zeby nie dalo sie do tej szafki zmiescic? - przeszkadzaja Ci male dzieci plci obojga w szatni i pod prysznicami - zastanow sie czy nie masz jakis fobii - nie kazdy patrzy na swiat w tak seksualistyczny sposob. itd. itp. Tryb rozkazujacy nie byl skierowany do Ciebie, raczej do ewentualnej osoby, ktora ma takowe "problemy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływak Re: Reasumując IP: 194.88.128.* 02.12.05, 08:19 w zasadzie racja...tyle ze panie mają szatnię dla rodzica z dzieckiem, mężczyźni jak się okazało nie zostali przewidziani jako przewodnicy małolatów jako jednostki mało odpowiedzialne...;) chyba... co do kamer.... fajnie ze w wc nie zainstalowali (a może robię błąd poddając taki pomysł)- hymmmm może ten widok nie trafiałby w gusta operatora.? Odpowiedz Link Zgłoś
alina66 Re: Reasumując 06.12.05, 16:47 jeździmy na inną pływalnie od pewnego czasu i teraz cieszę się, że nie jeździmy do KG i mam nadzieję, że ta moherowa fobia nie rozniesie się po innych basenach. Nie jeździmy z powodów, które zostaly opisane w poprzednich postach - ciasnota niemożebna przy szafkach i na torach, wiecznie zajęte kabiny, za mało pryszniców. A tak na marginesie tekścik z pływalni (dziecko ok 6 letnie do matki przed wejściem na basen) - mamo, dlaczego ta pani sie myje? Odpowiedź: BO JEST BRUDNA Dziecko: A my? Matka: My nie, my jesteśmy czyste Ręce mi opadły!!!! No ale co tam, grunt żeby nie być gołym..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pływak Re: Reasumując IP: 194.88.128.* 02.12.05, 11:29 w zasadzie racja...tyle ze panie mają szatnię dla rodzica z dzieckiem, mężczyźni jak się okazało nie zostali przewidziani jako przewodnicy małolatów jako jednostki mało odpowiedzialne...;) chyba... co do kamer.... fajnie ze w wc nie zainstalowali (a może robię błąd poddając taki pomysł)- hymmmm może ten widok nie trafiałby w gusta operatora.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewer Re: Reasumując IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 18:46 I KARTECZKA NA CZOLE autora tego tekstu BOZE KAPNIJ TROCHE ROZUMU!!!! Moze najlepiej postulat-dla kazdego indywidualny basen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Na pływalni osłoń ciało IP: *.icpnet.pl 01.12.05, 16:17 To absurd!!! Nasze społeczeństwo jest chore, przecież szatnia służy do przebierania się, czyli zmiany jednego rodzaju odzieży na drugi. To naturalne, że w międzyczasie jest się gołym. A może i bez moherowego beretu też już nie wypada się pokazywać w szatni? Odpowiedz Link Zgłoś
bbirdy Burza w szklance wody... malkontenci. 01.12.05, 21:19 1. Tabliczki informujące o monitoringu są wywieszone w szatni. 2. Od przebierania się (przynajmniej jego 'dyskusyjnej' części) są kabiny. Kabiny nie są monitorowane. 3. Krzesełko jest jedno, ale w kabinach są ławeczki. 4. Cztery natryski (jak i pięć kabin) to zdecydowanie za mało - w godzinach szczytu. A nawet wtedy czas oczekiwania jest znośny. 5. Szafeczki służą li i tylko do pomieszczenia garderoby, nie muszą byc duże - jeśli dla kogoś stanowi problem powiedzenie 'przepraszam, mam tu szafkę', to jak go określić? 6. Po przebraniu się w kabinie można zostawić w niej dziecko na kilka sekund, schować ciuchy do szafki i przejść przez przebieralnię na basen omijając natryski (ja np. zazwyczaj i tak myję się drugi raz w domu) 7. Mój zwyczaj - myć się nago pod prysznicem, owinąć ręcznikiem, wziąć ciuchy i pójść do kabiny. Jak nie ma wolnej kabiny, iść do przebieralni dla szkół (bez kamer). W skrócie: Nie każdego cieszy widok cudzej golizny i czy jest to słuszne czy nie, trzeba to brać pod uwagę. Nie po to postawione są tam kabiny, by przebierać się przy szafkach, gdzie faktycznie (gdy się tam kilka osób przebiera) jest ciasno. Nagość pod natryskiem to norma na chyba wszystkich poznańskich pływalniach, podobnie jak nagość przy szafce. Zasady są jasno określone i jeśli komuś nie pasują - 1) basen nie jest obligatoryjny 2) np. na posnanii w zasadzie nie ma tego 'problemu'. Niniejszym oświadczam, że nie jestem ani pracownikiem pływalni 'Delfin', ani pracownikiem pływalni 'Posnania', ani krewnym ani nawet znajomym jakiegokolwiek z pracowników w/w ośrodków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Burza w szklance wody... malkontenci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:23 brawo nareszcie ktos rozsadny!! To nie problem basenu w Kozieglowach bo tu nie panuja ani inne zwyczaje ani nie chodza inni ludzie.Kazdy basen jest podobny Ot ktos chcial uzmyslowic NIEKTORYM ,ze mozna kozystac z takich miejsc nie przeszkadzajac innym Jesli dla wielu Pojscie na basen uzaleznia sie od mozliwosci pokazania lub ograniczenia wystawienia nagiego FIUTA to sorki cos nie tak. Do wolnosci tez trzeba dorosnac z kultura trzeba sie URODZIć, Nikt nikomu nie ogranicza swobod zasady sa jedne dla wszystkich KAP sie nago jesli innym to nie wadzi a co ci szkodzi okryc sie tym recznikiem jak widzisz np. dziecko obok TROCHE dobrej woli Ludziska. Prawo jest jedno uczy nie zabrania!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Kabiny IP: 217.153.71.* 02.12.05, 14:04 > 2. Od przebierania się (przynajmniej jego 'dyskusyjnej' części) są kabiny. > Kabiny nie są monitorowane. Problem polega na tym, że jedyne połączenie szatni ze światem zewnętrznym wiedzie przez wzmiankowane kabiny. Całe szczęście, że nie są one często używane, bo w przypadku zajęcia wszystkich kabin NIE MA ŻADNEGO wyjścia z szatni do kasy (a minutki oczywiście lecą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Kabiny IP: *.kozieglowy.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 14:52 Oczywiśćie że jest wyjście z pominięciem kabin!!!Obok pomieszczenia z szafkami jest jeszcze dość duża przebieralnia z ławkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek.siekiera POMYSŁ NA KASĘ: dać transmisję z szatni w necie!!! IP: *.athome235.wau.nl 01.12.05, 23:53 wtedy pływalnia zarobi taką kasę, że wybuduje sobie szatnie osobno dla kobiet pruderyjnych, lesbijek, z dużymi piersiami, blondynek, nastolatek, pedziów itd... A widzowie płacąc kartą będą mogli sobie wybierać przekaz z danej szatni w zależności od zainteresowań ;) Wpływy z transmisji wkrótce przekroczą dochody z biletów, a żeby zwiększyć je jeszcze bardziej kasjerki będą płacić przychodzącym na basen cenę biletu za wejście ;) I tak to interes będzie się rozkręcał i rozkręcał, w zalezności od inwencji dyrekcji gdzie by jeszcze można kamerę zainstalować ;) A propos - na ostatniej stacji benzynowej za Hengelo (NL) na A1 przed granicą z Niemcami kamerka jest zainstalowana nad pisuarami ;) A dowiedziałem się o niej w ten sposób, iż "odcedzając kartofelki" słyszę rozmowę dwóch rodaków (laweciarzy jak się potem okazało): - ty, fajne lustro tu mają w tym kiblu, może zapierd..my? - nie, stary - nie da rady, nad szczaczem jest kamera... Patrzę w górę - faktycznie, kamerka z szerokokątnym obiektywem rejestruje wszystko z rogu pod sufitem... Jakby więc dyrekcja się rozkręciła - to może by jeszcze Holendrów przebiła? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek Re: POMYSŁ NA KASĘ: dać transmisję z szatni w nec IP: *.au.poznan.pl 09.12.05, 11:25 tylko chyba trzebaby wtedy wprowadzić limity wieku dla odwiedzających - bo kto by oglądać chciał stare babcie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozieł Re: Na pływalni osłoń ciało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 07:15 Niedługo dojdziemy do absurdów z "Koziołka Matołka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozieł Re: Na pływalni osłoń ciało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 07:24 Chyba żyje w Pacanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Czytając forum DZIĘKUJĘ WAM. NIE JEST TAK ŹLE Z PO IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.05, 12:30 Czytając forum DZIĘKUJĘ WAM. NIE JEST TAK ŹLE Z POZNANIEM. Wciąż jesteśmy europejskim miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ co jest złego w nagości? IP: *.profinet.wlkp.pl 02.12.05, 16:47 Ten kraj jest chory. Ciało człowieka to nic wstydliwego, powinno się tego uczyć od dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
alina66 Re: Na pływalni osłoń ciało 06.12.05, 16:48 jeździmy na inną pływalnie od pewnego czasu i teraz cieszę się, że nie jeździmy do KG i mam nadzieję, że ta moherowa fobia nie rozniesie się po innych basenach. Nie jeździmy z powodów, które zostaly opisane w poprzednich postach - ciasnota niemożebna przy szafkach i na torach, wiecznie zajęte kabiny, za mało pryszniców. A tak na marginesie tekścik z pływalni (dziecko ok 6 letnie do matki przed wejściem na basen) - mamo, dlaczego ta pani sie myje? Odpowiedź: BO JEST BRUDNA Dziecko: A my? Matka: My nie, my jesteśmy czyste Ręce mi opadły!!!! No ale co tam, grunt żeby nie być gołym..... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Na pływalni osłoń ciało 06.12.05, 22:21 > do KG i mam nadzieję, że ta moherowa fobia nie rozniesie się po innych basenach OSPIR,,L SIĘ OD MOHERU. to nie moherowe berety są źródłem brudu. Dalej masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwon Re: Na pływalni osłoń ciało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:23 Widze za ta pani jest wyjatkowo durna! nie jezdzi do KG a na innych plywalniach to pewnie paraduje nago-brudna-i nie ma tam tloku bo pewnie ludzi tez nie ma - tylko gdzie sa te plywalnie????? Ja mysle ze nie o miejsce a o fakt chodzi -ja jezdze na chwialka i wcale nie cieszy mnie gdy nago kobiety po szatni paraduja wzbudzajac czesto odraze. A swoja droga ile wozicie tych rzeczy ze wam sie w szafki nie mieszcza?? A myc sie trzeba wszedzie i nie trzeba z tego robic popisowki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Na pływalni osłoń ciało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:30 ZLEJ BALETNICY PRZESZKADZA ROMBEK U SPÓDNICY!!! BYLAM I TU I TAM na basenach i nie mam jakos problemu ani z przebieraniem ani z myciem a akurat w Kozich basen jest CZYSTY nowy i Kameralny .Nie taki masowy spęd! Ale co kto woli, w koncu jestesmy stadni. A jak ktos sugeruje ludziom troche kultury w pokazywaniu innym tego-czego widziec nie pragna-zaraz krzycza ,ze im sie wolnosc odbiera! Ale bzdura,jakie mohery? opamietajcie sie - ze smyczy was spuscili ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Na pływalni osłoń ciało IP: *.gorzow.mm.pl 14.12.05, 18:40 Beznadziejna kierowniczka pływalni! Mogła przecież wywiesić napisy informacyjne że z prysznica korzysta się nago - rozwiałaby w ten sposób wątpliwości niektórych osób nie wiedzących jak zachować się na basenie. Zamiast tego woli wspierać dewiantów, którym przeszkadza ciało drugiej osoby prawdopodobnie dlatego że traktują je oni w przedmiotowy, seksistowski sposób. Co do tej biednej dziewczynki, to zamiast zainteresować się jej rodzicami (bo w końcu tak negatywna reakcja na nagie ciało musi mieć jakąś przyczynę), czepiła się Bogu ducha winnych, przebierających się ludzi! Kolejny dowód braku profesjonalizmu potwierdziła swoimi słowami: "Chodzi o to, by ci, którzy boją się zwrócić uwagę rozebranemu sąsiadowi, wiedzieli, że stoi za nimi prawo". Otóż nic bardziej błędnego: żadne prawo za nimi nie stoi, wprost przeciwnie - to ja mam prawo zwrócić uwagę człowiekowi korzystającemu z prysznica w ubraniu, że przekracza podstawowe normy higieny i dobrego wychowania. Przecież ten człowiek będzie przebywał w tej samej wodzie co ja, a absolutnie nie życzę sobie żeby wnosił do tej wody niedomytą "zawartość" gaci. "Zbigniew Paszkiewicz z poznańskiej komendy mówi, że policjanci pouczą golasa lub nawet ukarzą mandatem. Sprawa może też być skierowana do sądu grodzkiego. I co wtedy? - Prawdopodobnie zostanie umorzona." Zostanie umorzona, bo nie będzie nawet podstaw do sformuowania zarzutów. Widzimisię policjanta lub kierowniczki pływalni nie stanowi żadnej podstawy prawnej nawet do wystawienia mandatu. Taką podstawę może stanowić dopiero regulamin pływalni. W przeciwnym razie każdy świr mógłby donieść na kogoś, że jest zgorszony np. jego "proszącą się o kamień" facjatą lub noszonym przez niego beretem z pętelką. I co wtedy? Policjant wlepiłby mandat i pouczył, że nie należy nosić berecika i natychmiast udać się do chirurga plastycznego? Uważam, że omawiany problem jest jednym z dowodów, że tego typu obiektem trzeba umieć administrować. Kierowniczka pływalni, zamiast wywieszać bzdurne kartki magłaby się zainteresować podwyższeniem swoich kwalifikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Na pływalni osłoń ciało IP: *.aster.pl 31.10.08, 21:34 Na szczęście w Polsce są na to przepisy - w miejscach publicznych nie można się obnażać – a na pływalni są przebieralnie i tam możesz sobie paradować, a jak potrzebujesz publiczności - w tym miejscu - to idź do lekarza!!! Gadanie, że kąpiel pod prysznicem w slipach jest nienormalna??? … zastanówcie się prysznic na pływalni nie jest do kąpieli!!! Wodomierze w domu oszczędzacie??? hahaha - kultury troszkę Panie i Panowie nie każdy chce oglądać (a mimo woli musi) Wasze gołe d…, a jak Wy chcecie to pomyliliście miejsca!!! – mimo wszystko wyłączam sprawy tzw. „szybkiego przebierania”, ale to nie jest paradowanie itp. Idąc na pływalnie idzie się popływać, a nie na plażę nudystów – co jest inną kwestią. Odpowiedz Link Zgłoś