IP: 150.254.88.* 29.10.02, 13:28
Zostałaś radną? Można Ci już gratulować?
Obserwuj wątek
    • Gość: VIPunia Re: Vipunia! IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 01:05
      Gość portalu: joa napisał(a):

> Zostałaś radną? Można Ci już gratulować?

Heheh jasne !!!
      pewnie ze mozna :))
      Dzieki za pamiec :))))

• Gość: wyborca Re: Vipunia! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.10.02, 01:20
        Z jakiej opcji politycznej mozna wiedziec? Moze na Ciebie glosowalem :?
        • Gość: VIPunia Re: Vipunia! IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 01:23
          Gość portalu: wyborca napisał(a):

> Z jakiej opcji politycznej mozna wiedziec? Moze na Ciebie glosowalem :?

Zadnej opcji politycznej
          ja reprezentuje wylacznie swoje przekonania i zasady!
          Dzialalnosc w sluzbie mieszkancom, a nie interesom partii i ludzi na 'gorze'

btw. kandydowalam w Puszczykowie, gdzie mieszkam :)
          dla wyjasnienia: www.iwonajankowska.prv.pl - ale po wyborach jeszcze nie
          zdazylam uaktualnic :((

• Gość: wyborca Re: Vipunia! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.10.02, 01:32
            Nie! Tak naprawde to nie glosowalem. A zapytalem Ciebie z jakiej opcji bo bylem
            ciekaw z kim mam doczynienia. Naszczescie milo sie zawiodlem. Jestem pod
            wrazeniem strony no i urody :))))). Pozdrowienia i zycze powodzenia w
            samorzadzie. Oby pomysly i idealy nie spelzy na niczym, albo nie daj boze
            zostaly zablokowane przez jakis urzedasow.
          • Gość: kukmajst Re: Vipunia! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 01:34
            Gość portalu: VIPunia napisał(a):

> btw. kandydowalam w Puszczykowie, gdzie mieszkam :)

Cholera, w mieście liczącym niecałe 9 tys. mieszkańców można mówic o prawdziwej
            lokalnej demokracji. W Poznaniu są tylko żałosne listy partyjne...
            • Gość: VIPunia Wybory w gminach do 20 tys. IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 01:46
              [...]
              >
              > Cholera, w mieście liczącym niecałe 9 tys. mieszkańców można mówic o
              prawdziwej lokalnej demokracji. W Poznaniu są tylko żałosne listy partyjne...

Hmm tutaj tez mozna mowic o ukladach, funkcjonuja one jak w kazdym miescie :(
              Mieszkancy jednak wykazali sie duzym poczuciem odpowiedzialnosci - srednio
              prawie 60% frekwencji!!

Osobiscie bardzo dobrze oceniam ten system wyboru wiekszosciowego - kilka
              mandatow w danym okregu (w mojej gminie 2 lub 3 mandaty - 6 okregow). Ludzie
              moga zakreslac maksymalnie tyle osob ile mandatow jest w okregu, wtedy wiedza
              ze kazdy glos sie liczy, ze moj glos ma znaczenie, bo nie bedzie dzielony przez
              3 lub 5 i z tego sie okaze ze wejdzie kowalski a nie nowak :)
              Ze moj glos na p. X bedzie tyle samo wart co na moj glos na p. Y.

Jestem zadowolona nie tylko dlatego, ze sie udalo, ale naprawde z rozsadnych
              mieszkancow, ktorzy wzieli sprawe w swoje rece :)
              • Gość: kukmajst Re: Wybory w gminach do 20 tys. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 02:13
                System większościowy jest naturalny i pożądany, system obecny -
                pseudoproporcjonalny jest (przynajmniej w przypadku samorządu) chorym
                wynaturzeniem i symbolem partyjniactwa...
      • Gość: Joa Re: Vipunia! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.02, 19:57
        W takim razie gratuluję :)

Bo po przeczytaniu nazwisk naszych nowych radnych popadłam w maksymalne
        przygnębienie. To chyba prawda, że w małych miejscowościach, gdzie wszyscy się
        znają, do rady najczęściej wchodzą porządne osoby. A w wielkim mieście wyborców
        dotyka jakaś choroba umysłowa, bo jak idioci lecą głosować na jakiegoś
        Grobelnego z listy Kaczmarka, czy na jakąś Pałacową, której głównym motywem
        kampanii było zaklejani innych kandydatów.

No cóż - ale taki jest wybór 30% poznaniaków. Bo reszcie przeszkadzał deszcz...

A właśnie - w tym Puszczykowie macie zdajsie też drugą turę wyborów na
        burmistrza. A kogo nasza nowa pani radna popiera? :)

pzdr.
        Asia
        • Gość: canemuto czytalem... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 01.11.02, 20:59
          ...program i ze smutkiem stwierdzam - to samo bla bla bla jak w niemal kazdym
          programie wyborczym. ZADNYCH konkretow. szkoda - jak widac nawet brak uwiklan
          w jakies partie czy uklady polityczne nie gwarantuje oryginalnosci czy
          konkretnosci.

PS dla zainteresowanych podaje link z...hmmm...programem:
          strony.wp.pl/wp/iwona_jankowska/files/program.html
          • canemuto a juz... 01.11.02, 21:12
            ...zupelnie z innej beczki - troszku za bardzo rozpychasz sie lokciami. jedna
            z twoich niedawnych wypowiedzi na tym forum jest nieslychanie "obosieczna",
            jesli rozumiesz o co mi chodzi. praktykuj pokore. pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka