Dodaj do ulubionych

GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ

27.01.06, 22:09
Wreszcie po dość długim czasie powstała Galeria Ziemi Średzkiej.
Póki co jest ona uruchomiona w wersji testowej, więc prosimy o wybaczenie
wszystkich błedów i niedociągnięć. Jednocześnie ogłoszamy konkurs na logo
naszej galeri(nie jestśmy grafikami i chcemy żeby to dobrze wyglądało). Mamy
nadzieję, że włączycie się w tworzenie "obrazów" naszej Małej Ojczyzny.
Wszelki uwagi i sugestie mile widziane!!!

Poza tym przypominamy, że do umieszczanych zdjęć w galerii musicie mieć prawa
autorskie lub zgodę autora.
Obserwuj wątek
    • mati.wlkp Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 28.01.06, 16:30
      Galeria jest moim zdaniem idealnym pomysłem ;) Sam już wrzuciłem kilka
      ciekawych fotek :) Gratuluje pomysłowości :)
      • rogeer Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 28.01.06, 17:37
        To może dasz linka do galerii na stronie waszego forum?:)
      • natala77 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 28.01.06, 20:59
        ile zdjęć może każdy dodać?
        • rogeer Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 28.01.06, 21:19
          Ilość dodanych zdjęć zależy od pojemności servera, narazie mamy na darmowym 60
          mb gdyby ktoś znał większy z obsługo php i mysql to chętnie zapoznamy się z
          propozycjami. Nie chcieliśmy limitować ilości dodawanych zdjęć bo niektórzy mają
          dużo ciekawych a inni tylko komentują więc to byłoby niesprawiedliwe i
          szkodziłoby galerii.

Ze spraw technicznych, miniaturek nie trzeba dodawać robią się automatycznie,
          narazie także nie działają kartki. Dobrze jest też wpisać słowa kluczowe wtedy
          łatwiej wyszukać będzie zdjęcie z galerii.
          • rogeer Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 28.01.06, 21:45
            Przepraszam za podwójny post ale wynikneła jedna ważna sprawa.
            Prosimy o dodawanie zdjęć z Ziemi Średzkiej, a nie jak to miało miejsce dzisiaj
            już(pierwszy dzień) ktoś dodał zdjęcie zamku w Poznaniu. Dobrze, że było to w
            innych, ale tytuł strony to Galeria Ziemi Średzkiej i prosimy się tego trzymać:)
            • natala77 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 29.01.06, 21:11
              Zdjęć 80 wśród 10 kategorii.. i cały czas przybywa:-))
              Bardzo fajny pomysł:))
              • waclaw_kzn Pytanie techniczne o Galerii... 30.01.06, 18:34
                1. Kiedy zdjęcie traci status NOWE?
                2. Czy można coś zrobić, żeby zdjęcia były wyświetlane od najnowszego, a nie
                najstarszego? Przynajmniej w NAJNOWSZYCH ZDJęCIACH? Włączam wspomnianie
                Najnowsze zdjęcia, a tu mi wyskakuje kilkadziesiąt zdjęć z kategorią NOWE na
                kilku stronach i musze włączyć ostatnią, żeby zobaczyc kilka NAPRAWDę
                NAJNOWSZYCH. rOZUMIEM, żE POKAZYWANIE OD NAJSTARSZYCH JEST PRZYDATNE I
                PORZąDKUJE WSZYSTKIE WąTKI, ALE GDYBY MOZNA TO ZMIENIć PRZYNAJMNIEJ W
                najnowszych - byłoby nam wszystkim chyba łatwiej?
                3. Czy można jakoś usunąć zdjęcie przez siebie zamieszczone? To na wypadek
                takiego wydarzenia jak dziś, gdy musiałem prosic adminów, by usunęli zdjęcie,
                które zamieściłem w złej galerii.
                • waclaw_kzn Re: Pytanie techniczne o Galerii... 30.01.06, 22:07
                  Odpowiedzi na razie nie było, ale problem, który poruszyłem w punkcie drugim
                  jest już nieaktualny. Byłem przed chwilą w Galerii i zdjęcia najnowsze ułożyły
                  się od najnowszego. Zatem chyba muszę podziękować, bo Administratorzy
                  uwzględnili moją uwagę, choć się tym nie pochwalili.
                  • rogeer Re: Pytanie techniczne o Galerii... 31.01.06, 11:55
                    Odnośnie zdjęć nowych to asekuracyjnie ustaliliśmy limit na 2 dni, bo myśleliśmy
                    że będzie tak mało zdjęć i tak żadkie wizyty, że ludzie będą potrzebowali czasu
                    żeby nowe obejrzeć bez przedzierania się przez poszczególne kategorie. Dzisiaj
                    jednak doszedłem do wniosku że zmienie to na 1 dzień bo rzeczywiście jest to
                    troszke drażniące w razie czego piszcie.
                    Co do błędu w automatycznym logowaniu zgłoszonym przez mini15 to wydaje mi się,
                    że nie wylogowała się i dlatego po następnej wizycie bez wyłączania przeglądarki
                    w zmiennych sesji była zapisana jako zalogowana osoba.
                    Co do błędu, że logujesz się swoim hasłem i loginem a wyskakuje że jesteś
                    zalogowany jako ktoś inny to póki co walcze, bo nie wiem gdzie ten błąd leży bo
                    prawie wszyscy mają dobrze.

Prosimy o dalsze sugestie:)
                    • rogeer Re: Pytanie techniczne o Galerii... 31.01.06, 12:03
                      Usuwania zdjęć nie będzie, bo jak już ktoś coś dodaje to powinien się zastanowić
                      i to daje pole do nadużyć. Pozatym jest taką wspaniała opcja jak Edytuj:) proszę
                      z niej korzystać:)
                      • waclaw_kzn Re: Pytanie techniczne o Galerii... 31.01.06, 16:19
                        Albo opcja Wyślij maila do Admina, żeby Twoją pomyłkę usunął, z której
                        skorzystałem, prawda?
                        • duch3 w ciągu ostatniej doby 31.01.06, 18:18
                          W ciągu ostatnich 24 godzin zanotowaliśmy aż 75 wizyt!!!!

Myśle że to bardzo dobry wynik!!!:D

Poza tym nasza galeria zajmuje już 17,789 MB rozmiaru na dysku!

Pozdrawiam i zachęcam do komentowania, oceniania!!!
                          • waclaw_kzn Re: w ciągu ostatniej doby 31.01.06, 19:49
                            CZy przy takim tempie nie skończy się nam dostepne miejsce już za kilka dni? I
                            co wtedy?
                            • rogeer Re: w ciągu ostatniej doby 31.01.06, 19:54
                              Spokojnie mamy plan awaryjny, narazie czekamy czy nie spadnie zainteresowanie.
                              Postaramy się żeby Galeria nie była tylko chwilową rzeczą tylko zainstniała na
                              stałe, co na tym serverze jest narazie nie możliwe.
                              • duch3 Odpowiedz dla Wacława 31.01.06, 20:00
                                Może jednak zamiasta robić specjalną kategorie dla ITu zrobić bardziej pojemny
                                dział: "Kultura, sztuka" w której znalezło by sie miejsca dla ITu, galrii
                                Korytage itd?

Tylko pytanie gdzie lepiej: "Wydarzenia" czy "Ludzie"?
                                • waclaw_kzn Re: Odpowiedz dla Wacława 31.01.06, 20:14
                                  Dobry pomysł Duchu. Byłaby to wtedy nie tylko Podgaleria, ale osobna galeria.
                                  Czy te zdjęcai ITu będziecie mogli wtedy automatycznie tam przenieść z działu
                                  Ludzie - wraz z komentarzami?
                                  Myślę, że zainteresowanie wzośnie. Mig ponoć szykuje się do skanowania swoich
                                  dzieł, bo Duch go intensywnie namawiał, a i od innych osób deklaracje już się
                                  przecież sypią!
                                  • duch3 Re: Odpowiedz dla Wacława 31.01.06, 22:48
                                    Czy tak może byc Wacławie?

Myśle że w tym nowym dziale będa mile widziane zdjęcia chociażby własnych
                                    obrazów, rysunków itd? Wg mnie nawet ładne graffity znalazloby tu swoje miejsce.

Pozdrawiam
                                    • waclaw_kzn Re: Odpowiedz dla Wacława 01.02.06, 00:17
                                      Bardzo ładnie!, choć wydaje mi się, że jeśli zaczniemy zamieszczać własną
                                      twórczość itp. znów trzeba będzie wydzielić PODdziały (IT, obrazy, grafiki,
                                      Graffitti, Koncerty itp.) - ale tylko czas pokaże, czy rzeczywiście będzie to
                                      potrzebne.
                                      Póki co - jestem zadowolony.
                                      • duch3 Taki problem to nie problem 01.02.06, 00:22
                                        Zgadzam się ale przyznasz ze to nawet fajny problem ze musisz tworzyc dodatkowe
                                        działy bo ludziom chce sie cos robic i trzeba to porządkować?
                                        A nóż widelec okaza sie ze s Srodzie jest grupa ciekawych "artysto". Narazie nie
                                        trzeba sie tym przejmować. To jest specjalna kategoria własnie na takie rzeczy.
                                        Pozdrawiam
                                        • duch3 Re: Taki problem to nie problem 01.02.06, 15:12
                                          Mały program testowy, pozwoliłem wszystkim (i zrobiłem to bez zgody Rogeera wiec
                                          ciii... ;) komentować kategorie "inne". Chciałbym zobaczyć czy uda się wciągnąć
                                          więcej osób!
                                          Pozdrawim
                                          • duch3 Re: Taki problem to nie problem 03.02.06, 20:45
                                            Poprosiłem forumowiczów ze Lubonia, Wrześni i Złotowa o komentarz do zdjęć
                                            naszego miasta. Jestem ciekawy jak oni z "zewnątrz" patrzą na nasze miasto.
                                            Pozdrawiam wszystkich!
    • rogeer Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 04.02.06, 14:04
      Takie małe sprawozdanie z tygodniowej działalności galerii.

Od poniedziałku godziny 17(wtedy zamontowaliśmy licznik) odwiedziń było: 379
      z czegoci użytkownicy odwiedzili 2330 podstron.
      Mamy 185 zdjęć w 13 kategoriach i 19 zarejestrowanych użytkowników.
      Katalog ze zdjęciami zajmuje 22.2 MB.
      Łącznie w świat z naszej strony poszło 423,257 MB w styczniu i 303,042 MB w
      lutym czyli łącznie 726,299 MB w zaledwie 7 dni!

A dla tych, którzy nie pamiętają adresu to jest to
      www.galeriasroda.prv.pl choć to się może niedługo zmienić:)
      • kinderjola Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 05.02.06, 11:48
        świetny pomysł z tą galerią.
        • natala77 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 13.02.06, 12:07
          a ja co pewien czas nie mam dostepu do galerii, wyskakuja mi np. takie komunikaty

[Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user
          'rogeer'@'60free8.ovh.net' (using password: YES) in
          /home/r/o/g/rogeer/www/includes/db_mysql.php on line 39
          DB Error: Could not connect to the database server (mysql.60free.ovh.org, rogeer).]
          • emi53 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 13.02.06, 16:41
            Ja mam podobny problem.Ale widocznie jest tak,z powodu ,o którym rogeer
            wspominał wcześniej: -ponoć ma zmienić adres galerii.Więc trzeba uzbroić się w
            cierpliwość i spokojnie poczekać na zmianę...
            • rogeer Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 13.02.06, 18:21
              Jak zwykle to wina serwera, padła im baza MySQL i od administratorów serwisu
              wymagali zmiany hasła. Ale już to zrobiłem i wszystko działa jak należy:)
              • rogeer Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 20.02.06, 17:12
                Od dzisiaj można już galerie oglądać pod adresem www.galeriasroda.info, krócej i
                bez reklam jak na prv.pl zapraszam:)
                • cipcipcip Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 01.03.06, 13:45
                  Jak mozna zmienic rozmiar zdjęcia ? W jakim programie ?

Pomocyyyyy !
                  • duch3 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 02.03.06, 09:45
                    Jeszcze raz zacytuję siebie:
                    "
                    Niesety na forum nie możesz, ale możesz to zrobić tutaj:
                    www.galeriasroda.prv.pl/
                    Wcześniej trzeba się jedak zalogować (trwa to ok. minuty). i możesz dodawać
                    zdjęcia w dowolnej kategorii. Jednak aby dodać fotografie nie może być ona
                    większa niż 200kb- w tym celu potrzebujesz jakiegos programu do przegladania lub
                    obrobki grafiki. Moze to byc popularny IrfanView ( znajdziesz go np. tutaj:
                    nowe.pl/modules/mydownloads/viewcat.php?cid=27
                    ). Po ściagnieci i
                    instalacji otwierasz zdjęcie które chcesz zmniejszyć, OBRAZ -ZMIEŃ ROZMIAR .

W razie problemów pytaj! :)"
                  • rogeer Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 02.03.06, 09:52
                    Duch polecał infraview, ja z kolei polecam Gimp,jest to darmowy program do
                    zaawansowanej obróbku grafiki, można w nim i zmieniać rozmiar i zmieniać jakość
                    kompresji.
                    • cipcipcip Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 02.03.06, 23:56
                      Wielkie dzięki ! :)
                      • waclaw_kzn Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 03.03.06, 01:05
                        A ja odczuwam sentyment do starego, dobrego, "oficjalnie" płatnego niestety
                        ACDSee (OBECNIE 8.0 - u mnie)... jaki jest jego mankament... już wypisałem...
                        ile można korzystać z "czasówek"?
                        • rogeer Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 04.03.06, 01:02
                          A ja nadal będę się upierał przy Gimpie,dla tych którzy chociaż troszke
                          obrabiają zdjęcia i chcą pozostać uczciwi podaje strone
                          gimp-win.sourceforge.net/stable.html skąd można ściągnąć wersje dla
                          windows, na gimp.org oczywiście jest wersja dla linuxa i innych platform.
                          Najpierw niestety trzeba zainstalować biblioteki GTK które także są dostępne na
                          stronie. Zapraszam do korzystania.
                          • natala77 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 09.03.06, 22:04
                            www.srodawlkp-powiat.pl/index.php?pid=46&&id=3510&&WOKSESSID=814ef4693c93f1c305747a2494239feb
                            • natala77 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 15.03.06, 19:24
                              w NTŚ piszą dzis o galerii. Skad informacje, ze jest odwiedzana przez
                              internautow z calej Europy (albo swiata, nie pamietam - wymienione sa panstwa) ? :)
                              • duch3 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 19.03.06, 15:33
                                W Gazecie Średzkiej też, piszą:
                                Galeria ziemi średzkiej :: Historia na fotografiach
                                Od kilku tygodni działa pierwsza internetowa fotograficzna galeria ziemi
                                średzkiej. Można tam obejrzeć zdjęcia archiwalne , jak i z ostatnich wydarzeń
                                sprzed kilku dni. Są uwiecznione zarówno zabytki architektoniczne, piękno
                                przyrody jak i ludzie. Każdy z nas może być także współtwórcą tej strony.
                                Pierwsza internetowa galeria ruszyła dokładnie 27 stycznia. Serwis ten powstał z
                                inicjatywy młodych internautów, miłośników regionu, którzy mając wiele ciekawych
                                zdjęć ­ jednocześnie nie mieli ich gdzie pokazać. Dziś można tam już znaleźć
                                ponad 300 zdjęć. Są one podzielone na 10 kategorii ­ zabytki, przyroda, ludzie,
                                wydarzenia, archiwalne, kultura i sztuka, architektura i ulice, zdjęcia nocne,
                                inne oraz MMS­y.
                                Współtworzyć galerię może bowiem każdy, kto ma w swoich zbiorach ciekawe
                                fotografie i poświęci na to kilka minut. Wystarczy bowiem tylko zalogować się.
                                Później już można dodawać, komentować i oceniać zdjęcia. Liczba użytkowników, a
                                tym samym i współautorów strony, systematycznie rośnie. Są w śród nich zarówno
                                średzianie, jak i byli mieszkańcy powiatu związani ze Środą więzami rodzinnymi i
                                sentymentalnymi. Codziennie galerię odwiedza kilkadziesiąt osób, w tym między
                                innymi z Niemiec, USA, Belgii, Litwy, Hiszpanii, Włoch i Wielkiej Brytanii.
                                Wystarczy tylko zajrzeć na www.galeriasroda.info.
                                (pik)
                                • natala77 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 19.03.06, 17:39
                                  "Codziennie galerię odwiedza kilkadziesiąt osób, w tym między
                                  innymi z Niemiec, USA, Belgii, Litwy, Hiszpanii, Włoch i Wielkiej Brytanii."
                                  No skąd to wiadomo, powiedzcie mi :P
                                  • rogeer Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 19.03.06, 21:29
                                    Przede wszystkim, chcę przeprosić wszystkich galerowiczów, zablokowaliśmy
                                    możliwość dodawania zdjęć, bo przenosimy galerie na inny większy server(na tym
                                    skończyło się miejsce), postaramy się jak najszybciej to zrobić żeby wszystko
                                    wróciło do normy.
                                    Odnośnie pytania Natali to możesz zauważyć, że na pierwszej stronie jest takie
                                    coś na dole Free Stat to są darmowe statystyki i tam nam pokazuje ile mamy
                                    odwiedziń, jakich przeglądarek używacie, w jakich godzinach najczęściej bywacie
                                    i z jakich krajów.
                                    A z ciekawostek to w marcu odwiedziła nas jedna osoba z Nikaragui:)
                                    • rogeer Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 26.03.06, 21:32
                                      Bardzo przepraszam wszystkich galerowiczów za to, że jeszcze galeria nie jest w
                                      pełni sprawna... mamy pewne problemy techniczne z przenoszeniem galerii na inny
                                      serwer, walcze jak moge ale póki co niestety czasu brak... naprawde proszę
                                      jeszcze o cierpliwość.
                                      • duch3 SKALA 02.04.06, 13:32
                                        Na wstępie, przepraszamy wszystkich za utrudnia z galeria i obiecujemy ze lada
                                        moment ruszy. :)
                                        Przy okazji remontu chcemy wprowadzić pewne zmiany. Zastanawiamy sie z Rogeerem
                                        czy nie zmienić skali ocen? Wg mnie obecna skala jest za bardzo szkolna, i
                                        brakuje czegos pośredniego pomiędzy 4 i 5. Co myślicie o tym aby wprowadzic
                                        skale od 1-7 albo od 1-10? I pytanie dużo bardziej istotne. Czy pozostawić
                                        stare oceny i czekać aż „stare zdjęcia” dobija do swoich miejsc, czy moze
                                        "wyczyścić" i zacząć ocenianie wszystkich zdjęć od początku?
                                        Bardzo was proszę o uwagi i opinie na ten temat!
                                        Pozdrawiam
                                        --

Forum ŚrodaWielkopolska
                                        Galeria Ziemi Średzkiej
                                        • emi53 Re: SKALA 02.04.06, 16:45
                                          Proponuję gruntowną zmianę - wyczyszczenie wszystkich zdjęć i skalę o możliwie
                                          dużej rozpiętości tzn. 1 - 10 punktów.
                                          W ten sposób damy możliwość przyjrzenia się raz jeszcze wszystkim zdjęciom i
                                          dokonania powtórnej,ich oceny...
                                          • natala77 Re: SKALA 02.04.06, 17:01
                                            Co do wyczyszczenia ocen-popieram emiego.
                                            Co do skali - mówisz duchu, ze za bardzo szkolna, że brakuje czegoś między 4 a
                                            5.. ja na przekór proponuje skale jeszcze bardziej szkolna:-) - od 1 do 6. Wtedy
                                            Twój problem rozwiazalby sie w ten sposob - ze 4 pozostaloby 4,
                                            miejsce 5 -najwyzszej noty zajeloby 6 -
                                            a tym czego Ci brakowalo - byloby 5:]
                                            Zdjecia bardzo dobre -tak jak w szkole:P byly by punktowane na 5
                                            a te naj, wybitne - na 6.
                                            skala od 1 do 10 oczywiscie tez moglaby byc ciekawa, ogolnie to nie bedzie mi
                                            przeszkadzac cokolwiek wybierzecie. pozdrawiam:)
                                      • rogeer Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 02.04.06, 17:24
                                        Drodzy Galerowicze i Forumowicze!
                                        Galeria już znowu jest w pełni sprawna! Teraz tak szybko miejsce nam się nie
                                        wyczerpie, poprzednio mieliśmy 60 mb i starczyło to na 2 miesiące, na tym nowym
                                        serwerze mamy 1000mb więc tak prędko nam się nie wyczerpie!
                                        Zachęcam więc do dodania tych trzymanych przez 2 tygodnie zdjęć:)
                                        Póki co jeszcze skali ocen nie zmieniłem, ale pomyśle nad tym.
                                        Jeszcze raz przepraszam że musieliście znosić 2 tygodnie bez waszej ulubionej
                                        galerii:)
                                        • duch3 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 02.04.06, 19:10
                                          Ja osobiście też jestem za wyczyszczeniem wszystkich ocen, a jeśli chodzi o
                                          skale to mam pewne wahania między 10stopniową a 6 lub 7 stopniową. Każda ma
                                          swoje plusy i minusy.
                                          Wszelkie uwagi mile widziane.

PS.No i ciesze sie ze wreszcie ruszyła galeria na nowym serwerze. Dzieki
                                          Rogeerowi oczywiscie! :)
                                        • emi53 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 04.04.06, 12:46
                                          Coś mi sie zdaje,że chwilowo galeria znów nieczynna.Nie można wejść na jej
                                          stronę!Widocznie,rogeerze zmieniasz opcję oceny zdjęć?Bez pośpiechu,spokojnie
                                          poczekamy...
                                          • rogeer Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 04.04.06, 16:22
                                            Niestety, to nie moja sprawka... w trakcie nocy znikneła mi cała baza danych z
                                            niewiadomych przyczyn... spróbuje odzyskać baze z wczoraj ale jak mi się nie uda
                                            to będę mógł przywrócić z niedzieli z przed ponownego otwarcia galerii:(
                                            • rogeer Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 05.04.06, 21:42
                                              Teraz już działą niestety odzyskałem baze z niedzieli wieczora więc wszystko co
                                              zrobiliście od poniedziałku przepadło:( Bardzo mi przykro... teraz wprowadziłem
                                              zabezpieczenia żeby się przed czymś takim uchronić...
                                              • emi53 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 06.04.06, 22:38
                                                Rogeerze - nic nie szkodzi.Akurat się zdziwiłem,że brak dwóch komentarzy,które
                                                napisałem,lecz postaram się je powtórnie napisać.I tak ,przy okazji - raz
                                                jeszcze wyrażam swą wdzięczność Tobie za założenie Galerii Średzkiej...
                                                • duch3 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 21.04.06, 00:06
                                                  Skromne statystyki i podsumowanie.
                                                  Obecnie mamy zarejestrowanych 53 użytkowników, w tym miesiącu notujemy średnio
                                                  40 wizyt dziennie, ale wczoraj mieliśmy ich aż 58.
                                                  Obecnie mamy 556 zdjęć z których mnie osobiście najbardziej cieszą archiwalne,
                                                  zwłaszcza Emiego, Pawła i Joanny- za wszystkie zdjęcia które dodaliście (i
                                                  dodacie) w imieniu pozostałych galeriowiczów serdecznie wam dziękuje!
                                                  • emi53 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 21.04.06, 11:58
                                                    Nie wiem,czy dobrze to określę - cała przyjemność po mojej stronie...Cieszy
                                                    mnie fakt,że poprzez prezentację starych fotografii mogę wnieść swój udział w
                                                    pokazanie cząstki historii Środy i jej mieszkańców...I ten fakt jest powodem do
                                                    radości dla młodych galeriowiczów.Dziękuję z kolei duchowi i rogeerowi ,że mam
                                                    tę możliwość zaprezentowania owych fotografii.
                                                  • plpawel4 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 23.04.06, 21:28
                                                    Dziękuje za docenienie mojego wkładu do Galerii.Postaram się co jakiś czas
                                                    dodać parę fotek,pocztówek.Bardzo dobrze że Galeria powstała dzięki niej możemy
                                                    zobaczyć zdjęcia obecnej Środy ,wszystkich ważnych wydarzeń oraz co
                                                    najważniejsze zdjęcia archiwalne.Myślę że strona galerii jest za mało
                                                    reklamowana .Ja się o niej dopiero dowiedziałem z Gazety Średzkiej jakieś 3 tyg
                                                    temu.
                                                  • duch3 Kosmetyczne zmiany 08.05.06, 15:27
                                                    Wprowadziłem dziaj kosmetyczne zmiany które mam nadziej pozwolem na lepsze
                                                    przeglądanie galerii.
                                                    1. Podkategorie "Dworki" podnioslem do rangi kategori. :)
                                                    2. Stworzyłem kategorie "Koscioly", bo takich zdjęc mamy duzo i warto je
                                                    uwydatnic. Celowo nie przenosilem zdjeci kosciołów z "Archiwum" i "Noc"- te
                                                    kategorie mają pierwszeństwo.
                                                    3. Stworzyłem podkategorie "Średzianie" w spuchniętej do bólu kategori
                                                    "Archium". Ponad 200 zdjęc jest teraz (w mojej opini) lepiej poukładana i dzięki
                                                    temu mam nadziej ze lepiej sie przeglada :)
                                                    W moim przekonaniu kategoria "Średzianie" ma sie skupic na przedstawieniu przede
                                                    wszystkim ludzi, czesto w ich codziennychy sytuacjach. Wiem jednak ze czesto
                                                    moze byc problem z zakwalifikowanie pewnych zdjęc, prosze sie jednak kierować
                                                    intuicja. :-P
                                                    Wiecej kategori to większ przejrzysztosc oglądania ale wieksze utrudnie dodawania.

Pozdrawiam galeriowiczów! :)
                                                  • emi53 Re: Kosmetyczne zmiany 14.05.06, 17:16
                                                    W ramach kosmetyki,czyż nie pojawiła się weryfikacja zdjęć? Jedno dodałem bez
                                                    problemu,a na dwa inne oczekuję od trzech dni wyniku "owej weryfikacji"...
                                                    Pozdrawiam ,duchu - pisałem do Ciebie list w tej sprawie.Masz go w skrzynce e-
                                                    mailowej.
                                                  • cipcipcip Tak na marginesie... 20.06.06, 23:57
                                                    Emi - wdzięcznosć moja jest wieeeeelka jak średzki silos - za ocalenie od
                                                    zapomnienia chwil, które minęły, za świadectwo przeszłości, za wiele miłych
                                                    chwil, które do tej pory spędziłem i spędzę w dziale "archiwalne" :)
                                                  • emi53 Re: Tak na marginesie... 22.06.06, 21:44
                                                    Przyjmuję Twój głos podzięki - skromnie - wszak sam zdjęć wszystkich zrobić nie
                                                    mogłem.Zachowały się za to w rodzinnych archiwach...Dziękuję za tak miłe
                                                    słowa,które zachęcają mnie do dalszych poszukiwań w archiwach i robienia zdjęć
                                                    nowych...
                                                  • emi53 Re: Tak na marginesie... 16.08.06, 14:21
                                                    Minął lipiec,mija sierpień - a na Forum i Galerię padł istny pomór...
                                                    Tak małej ilości postów i dodawania zdjęć do Galerii nie było jeszcze od ich
                                                    powstania...Na 722 zdjęcia w Galerii umieściłem - 301,do tego 248
                                                    komentarzy...Na forum mam tylko 453 posty,więc jestem raczej gdzieś około 6
                                                    miejsca w rankingu,jaki swego czasu sporządzał Kormoran.
                                                    Oczekuję ,że jak nadejdzie wrzesień i październik, pozostali forumowicze zaczną
                                                    moim przykładem zachęceni,być bardziej aktywni na Średzkim Forum...
                                                  • wywrotka90 Re: Tak na marginesie... 04.10.06, 10:41
                                                    Myślę, że taka kolej rzeczy. Pamiętam, jak swojego czasu Forum Średzkich Szkół
                                                    (obecnie Forum Średzkie) zostało zamknięte z powodu małej ilości
                                                    wypowiadających się na nim osób. Później, co prawda, zostało dźwignięte, ale
                                                    postów nie przybywa tak wiele, mimo, że prawie codziennie rejestruje się nowy
                                                    użytkownik. Tak też jest zapewne i na tym Forum.
                                                  • plpawel4 Re: Tak na marginesie... 17.10.06, 22:24
                                                    Niestety ostatnio galeria Środy jakby zamarła.Mój apel do Średzian proszę się
                                                    podzielic zdjęciami z innymi osobami .Czekam z niecierpliwością na ciekawe
                                                    zdjęcia archiwalne.Ja ze swojej strony obiecuje, że w najbliższym czasie
                                                    wzbogacę zbiór Galerii .Pozdrowienia dla Emiego,może jeszcze coś znajdziesz w
                                                    domowym archiwum?
                                                  • emi53 Re: Tak na marginesie... 22.10.06, 14:09
                                                    Owszem - mam jeszcze nieco zdjęć archiwalnych,szczególnie tych wykonanych
                                                    przeze mnie w l.60 - 80-tych.Nowsze,już w kolorze.Mają tę wadę,że przedstawiają
                                                    osoby - natomiast Środa jest w tle.Mało na nich ogólnie rozumianej architektury
                                                    i pejzaży średzkich...
                                                    Ale,by rozruszać Galerię ,obiecuję coś z tych zdjęć przedstawić.
                                                  • duch3 Galeria w WorldNet :) 27.10.06, 17:29
                                                    Tak dla ciekawych,liczba wywołań:
                                                    Pazdziernik (jak na razie)
                                                    -----------------------
                                                    Polska-740
                                                    Nieznany-40
                                                    Kanada-11
                                                    Meksyk-2
                                                    Wielka Brytania-1

Wrzesień
                                                    ---------------------
                                                    Polska-562
                                                    Nieznany-29
                                                    USA-1

Sierpień
                                                    ---------------
                                                    Polska-647
                                                    Nieznany-36
                                                    USA-1

Lipiec
                                                    ---------------
                                                    Polska 584
                                                    Nieznany 33
                                                    Niemcy 1
                                                    Wielka Brytania 1

Czerwiec
                                                    -------------------
                                                    Polska 1459
                                                    Nieznany 32
                                                    Komercyjna USA 2

Maj
                                                    --------------------
                                                    Polska 2441
                                                    Nieznany 25
                                                    Komercyjna USA 2
                                                    Niemcy 2

Kwiecień
                                                    ------------------------
                                                    Polska 3442
                                                    Nieznany 85

Marzec (chyba najciekawszy)
                                                    --------------------------
                                                    Polska-3187
                                                    Nieznany 82
                                                    Szwajcaria 13
                                                    Sieć (net)3
                                                    Komercyjna USA 2
                                                    Holandia 2
                                                    Nikaragua 1

Luty
                                                    ---------------
                                                    Polska 3046
                                                    Nieznany 1068
                                                    Niemcy 8
                                                    Sieć (net) 6
                                                    Komercyjna USA 3
                                                    Belgia 2
                                                    Litwa 2
                                                    Włochy 1
                                                    Wielka Brytania 1

Styczen
                                                    -------------------
                                                    Polska 605
                                                    Nieznany 484

I to tyle jak na razie :)
    • plpawel4 Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 01.12.06, 23:07
      Dziwię się Średzianom ,że tak mało zdjęc wystawiają w galerii .Większośc zdjęc
      wystawił Emi który nie mieszka w Środzie , ja też wystawiłem trochę
      pocztówek ,fotek .Nie ukrywam .że posiadam w swojej kolekcji jeszcze dużo
      pocztówek i zdjęc.Chciałbym jednak żeby inni Średzianie też się wysilili i
      wystawili jakieś ciekawe pozycje.Obiecuje,że jeśli pojawią się jakieś nowe
      stare zdjęcia Środy to ja też coś dołoże ze swojej kolekcji.
      • mini_kks Re: GALERIA ZIEMI ŚREDZKIEJ 28.02.07, 17:11
        Weszłam po długiej przerwie na galerię a tam... pusto. Czy już wszyscy opuścili
        to miejsce? Z drugiej strony, na dworze coraz cieplej. Może wtedy użytkownicy
        wyjdą z aparatami na dwór i galeria znów rozkwitnie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka