Dodaj do ulubionych

Gdzie najlepiej i bezboleśnie zrobią kolonoskopię?

30.01.06, 23:42
Proszę o informację gdzie najlepiej i bezboleśnie robią kolonoskopię?Czy ktoś
wie w którym szpitalu robią ją w narkozie? Muszę poddać się temu badaniu a
bardzo się tego boję! Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: jeska Re: Gdzie najlepiej i bezboleśnie zrobią kolonosk IP: 62.244.148.* 01.02.06, 20:47
      Trochę Ci współczuję!
    • Gość: mati co to? IP: *.icpnet.pl 01.02.06, 20:48
      A co to jest?
      • Gość: kIWKA Re: To coś robią na PARADZIE RÓWNOŚCI IP: *.crowley.pl 01.02.06, 21:19
        MUSISZ POCZEKAĆ DO KOŃCA ROKU, GDY BĘDZIE PARADA RÓWNOŚCI, TO TAM JEST DUŻO
        SPECJALISTÓW OD BEZBOLESNEJ KOLONOSKOPII!
        • plavusa Niewiele pomogę chyba 02.02.06, 07:56
          moje dziecko miało to badanie w szpitalu przy Szpitalnej, oczywiscie w narkozie.
          Natomiast czy dorosłym robią w narkozie?
          Teoretycznie to badanie powinno byc bezbolesne bo nie narusza tkanek. Natomiast
          przygotowanie do niego jest bardzo nieprzyjemne:-(
          Wiem, że robią na Przybyszewskiego. A prywatnie widziałam w Bamberskim Dworze.
          Życzę aby badanie nie wykazało nic złego i nie bój się! Będzie dobrze!
    • Gość: ja Re: Gdzie najlepiej i bezboleśnie zrobią kolonosk IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.06, 16:31
      Mazur lek med, Telefon: 0618301542

zadzwoń, trzeba się wcześniej umówić, bo on dodatkowo współpracuje z
      anestezjologiem. Troche kosztuje- to adres gabinetu prywatnego.
      Przed badaniem trzeba oczyścić jelito grube, moim zdaniem odpowiedni jest
      fortrans (lub podobnie - pisze z pamięci), nie powoduje bolesnych skurczów
      jelit- niestety apteki żądaja recepty więc trzeba dodatkowo sie wybrac do
      znajomego lub rodzinnego.
      Samo badanie bezstresowe.
      Przy okazji dla innych czytających- nie zdawałem sobie sprawy, że nowotwór
      jelita grubego jest na czołowym miejscu statystyk dotyczących zachorowań wśród
      mężczyzn. Niesty- nie daje wyaźnych objawów i dlatego można go niepostrzeżenie
      sobie hodowac przez kilka lat. Lepien działac z wyprzedzeniem- jedną z metod
      jest kolonoskopia. Inną jest badanie tzw. markera CEA w próbce krwi- tanie i
      nieskomplikowane. Np. zespół pracowni analitycznych na Serbskiej robi to za 30
      zł.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka