geri19 30.01.06, 23:42 Proszę o informację gdzie najlepiej i bezboleśnie robią kolonoskopię?Czy ktoś wie w którym szpitalu robią ją w narkozie? Muszę poddać się temu badaniu a bardzo się tego boję! Będę wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jeska Re: Gdzie najlepiej i bezboleśnie zrobią kolonosk IP: 62.244.148.* 01.02.06, 20:47 Trochę Ci współczuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kIWKA Re: To coś robią na PARADZIE RÓWNOŚCI IP: *.crowley.pl 01.02.06, 21:19 MUSISZ POCZEKAĆ DO KOŃCA ROKU, GDY BĘDZIE PARADA RÓWNOŚCI, TO TAM JEST DUŻO SPECJALISTÓW OD BEZBOLESNEJ KOLONOSKOPII! Odpowiedz Link Zgłoś
plavusa Niewiele pomogę chyba 02.02.06, 07:56 moje dziecko miało to badanie w szpitalu przy Szpitalnej, oczywiscie w narkozie. Natomiast czy dorosłym robią w narkozie? Teoretycznie to badanie powinno byc bezbolesne bo nie narusza tkanek. Natomiast przygotowanie do niego jest bardzo nieprzyjemne:-( Wiem, że robią na Przybyszewskiego. A prywatnie widziałam w Bamberskim Dworze. Życzę aby badanie nie wykazało nic złego i nie bój się! Będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gdzie najlepiej i bezboleśnie zrobią kolonosk IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.06, 16:31 Mazur lek med, Telefon: 0618301542 zadzwoń, trzeba się wcześniej umówić, bo on dodatkowo współpracuje z anestezjologiem. Troche kosztuje- to adres gabinetu prywatnego. Przed badaniem trzeba oczyścić jelito grube, moim zdaniem odpowiedni jest fortrans (lub podobnie - pisze z pamięci), nie powoduje bolesnych skurczów jelit- niestety apteki żądaja recepty więc trzeba dodatkowo sie wybrac do znajomego lub rodzinnego. Samo badanie bezstresowe. Przy okazji dla innych czytających- nie zdawałem sobie sprawy, że nowotwór jelita grubego jest na czołowym miejscu statystyk dotyczących zachorowań wśród mężczyzn. Niesty- nie daje wyaźnych objawów i dlatego można go niepostrzeżenie sobie hodowac przez kilka lat. Lepien działac z wyprzedzeniem- jedną z metod jest kolonoskopia. Inną jest badanie tzw. markera CEA w próbce krwi- tanie i nieskomplikowane. Np. zespół pracowni analitycznych na Serbskiej robi to za 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś